Keresés

Részletes keresés

GADA Creative Commons License 2004.12.20 0 0 45

 Nem tudom, ismeritek-e, itt van egy csomó információ, különböző nyelveken (magyarul nem):

 

http://www.varaderoforum.com/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl

 

 

GADA Creative Commons License 2004.12.20 0 0 44

Úgy látom endurozás téren teljesen egy húron pendülünk (ezetleges DRZ, perecgondolkodás -bár én még a KTM-met magamrahúztam, átrepültem párszor - na, meg az öregség :)) )

Szóval sebváltóiag annyira jutottam, hogy szerintem le kell lazítani azt a csavart, ami rászorítja a tengelyre, átállítani, és visszahúzni. Azt az összekötö elemet a kar és a tengely közt meg utána állítani a közepén lévő csavarral. Odáig már eljutottam, hogy lelazítottam a csavart, de nem mertem nagyon feszegetni. Az ezres szervízen majd összehaverkodok a szerelővel, és megkérem mutassa meg pontosan (így tanulgattam a KTM-et is szerelni). Lehet, hogy ma, vagy holnap be is megyek a Max Powerbe és jól megkérdezem.

Előzmény: Macipapaa (43)
Macipapaa Creative Commons License 2004.12.20 0 0 43

Én ennél rutinosabb voltam. Előbb kimentem megnézni a kis tócsákat, hogy bevannak-e fagyva és csak utána kezdtem el a tundrabugyi elővételét:).

 A sebváltó magasság beállításról már tudsz-e valami okosat mert én sem mertem nekiállni, hogy fentebb állítsam vagyis elkezdtem de nem lett belőle semmi ha meg elviszem valahova akkor tuti, hogy még sem lesz jó a magassága és ugyan ott leszek ahonnét elindultam. Az XT-n ott sokkal egyszerűbb volt vagy csak én vagyok hozzá béna. Igy az lett a vége, hogy vettem egy egyszerűbb turacsizmát hozzá az enduros csizma meg pihen a polcon amíg nem veszek valami gépet hozzá. Én egy DRZ 400-ra gondoltam csak amikor már eléggé megért az elhatározás bennem akkor az egyik komám gépével igen tisztességesen betakaróztam így ujra gondolkodás stádiumába estem, hogy ilyen vén fejjel kell-e nekem ez:))

 

Macipapa

Előzmény: GADA (42)
GADA Creative Commons License 2004.12.20 0 0 42
Irígyellek. Én is majdnem elindultam. Kinéztem az ablakon, láttam milyen szép az idő, úgyhogy beöltözés, le a garázsba, majd amikot kimentem a kapun kívülre (gyalog) kishíjján seggreestem a meredek utcánk elején a centi vastag jégen. Úgyhogy szépen visszaöltöztem, és elméleti foglalkozás gyanánt újra átböngésztem a kezelési útmutatót, hátha ír valamit a sebváltó magasság beállításról :(
Előzmény: Macipapaa (41)
Macipapaa Creative Commons License 2004.12.19 0 0 41

Hali!

 

Na ma fenekére vertem egy tank benzinnek (na jó csak félig volt) igaz a végén a mancsaim kicsit fáztak meg a térdemről sem kopott le a gatya a sok meredek kanyartól. Egy darabig küzdöttem magammal, de felénk olyan szép napos idő volt hogy csak előkerült a 'vas'. Csak a kezem ne fájna ennyire a sok köszöngetéstől:))) az autósok meg nem is néztek ám nagyon hülyének.

 

Macipapa

Varadero Creative Commons License 2004.12.19 0 0 40

Halihó!

 

Nekem van rajta középsztender, reggel meg is nézem, hogy mi maradt belőle :)

Lehet, hogy a fele már nincs is meg?

 

 

GADA Creative Commons License 2004.12.18 0 0 39

Eddig nekem sem hiányzott a markolatfűtés, de ha már kényelmes motorom van, lehet, hogy ezt mégis bevállalom. Lehet, hogy öregszem, de már nem esik jól, ha 10 km után lefagy télen az ujjam vége. Most láttam az Oxford hot-hand nevűt, amihez nem kell szétbarmolni a markolatot.

 

Gada

Előzmény: Macipapaa (29)
GADA Creative Commons License 2004.12.18 0 0 38

Én is dobom fel a bukócsövet jövő héten. Bár ütöttek el a KTM-mel úgy, hogy lehetett volna ott oldaldoboz, bukócső, bármi. Szabályosan a nyakamba esett egy Mitsubishi a piros lámpánál, miután 60-nal érkezett a háta mögött egy kamion. (Érdekes módon, azt sem tudom honnan, de ott is azonnal körülvettek motorosok.)

Téli leállásról nálam sincs szó. Szerencsére olyan a munkám, hogy sokszor otthon ülök a gépben, ráadásul a Pilis lábánál lkakom, így aztán, ha jég nincs délben kigurulgatok kicsit levegőzni 30-40 percre. Ha a motorcsere nem jött volna, már csak terepen nyomnám, de a Varát oda nem viszem. Ugyhogy a bukó fog adni egy kis plussz önbizalmat.

Középsztenderrel való kanyargással van valakinek tapasztalata? Caponordnál az ér le először és némileg korlátozza a dönthetőséget.

 

Gada

Macipapaa Creative Commons License 2004.12.18 0 0 37

Hali!

 

Néha nekem is eszembe jutott 'meg öreg is vagyok én már ehhez' duma egész addig amíg nem találkoztam egy jóemberrel aki elmondása szerint 43évesen kezdett el mocizni. Én úgy ismertem meg, hogy valaki egy R1-el elhúzott mellettem egykeréken:). Amikor megálltunk és levette a bukót akkor meg pofára esés 63éves volt. Én vagy nem tudok motorozni vagy béna vagyok de nem csinálnám utána.

 

Ha jól emlékszem Te irtad hogy pecázol is, mert én is habár mostanában nem sok időm van rá, de ez nem pecás oldal igy erről ennyit.

 

Macipapa(a)

Előzmény: Varadero (32)
Jirzsij Creative Commons License 2004.12.18 0 0 36

:))))))))))))))))

 

Rnie!

 

Szereztél pár vidám percet! Megfigyeltem, a röhögés némiképp hasonlít a lerészegedésre: Egyszer csak az asztal alatt találod magad :)))))))))

 

 

Jirzsij

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.18 0 0 35

J!

 

Télleg hasznos a bukocső!

 

A garázsban eloszor csak helyere akartam tolni a  motorod, es véletlenul eldoltem. Alig serult valami rajta, a plexi lett karcos, meg a tukor esett le. Mivel gyenge vagyok, ezert inkabb beinditottam, es ugy probaltam navigalni. Sajnso kicsuszott a kuplung a kezembol (tudod, fáj a huvelykujjam), es igy a Vara teljes erobol nekiszaladt a falnak. es kepzeld, csak a masik tukor tort le, kiszakadt az ules, letort a már amugy is karcos plexi, es a bukocso is megfogta a tobbi reszt. Amikor vegre felallitottam, es beraktam a helyere, akkor bealltam a kocsival is, de sajnos nem nyomtam meg idoben a feket, igy a Varanak szaladt az auto, full oldalba kapta. Mivel fenn volt mar a ponyva a motoron, és a lokhario is rugalmas, az autonak semmi baja sem lett, a Varat nem mertem megnezni, mert nagy recseges-ropogas volt, ahogy  a falnak gyurodott:PPP Mst kicsit furan all, de ellopni biztos nem fogjak, legalabbis sajat laban... a kulcsokat  a bejarati ajto elott levo szonyeg ala rejtettem, ravasz vagyok?:)

 

őszinte barátod,

 

rnie

Előzmény: Jirzsij (30)
Jirzsij Creative Commons License 2004.12.18 0 0 34

Borulás ellen :)))

 

 

 

 

Jirzsij

Előzmény: Varadero (32)
Varadero Creative Commons License 2004.12.17 0 0 33

Így ni.

 

Szerény véleményem szerint ...

Varadero Creative Commons License 2004.12.17 0 0 32

Halihó!

 

Én az 1 (!) napos oldaldobozaimat avattam föl. Egy izomagyú Audis rámnyitotta az ajtót, én meg felborultam, mint a büdösbogár.

Nem voltam ideges. Vagyis egy kicsit. Tulajdonképpen nem akartam elhinni. Úgy gondoltam, hogy ez most nem történhetett meg.

A siroki felvonulást mentem megnézni, de nem vonultam, mert az életveszély, meg öreg is vagyok én már ehhez, inkább leparkoltam és megnéztem. Amikor elvonult a nép, meg elült a hepaj, szépen beálltam egy fehér Audi mögé, vártuk, hogy intsen a rendőr, hogy szabad a pálya. Ez a barom meg türelmetlen volt, valószínűleg ugatni akart a rendőrnek, hogy miért nem mehetünk már.

És pont akkor nyitotta ki az ajtót, amikor mellégurultam. A jobb dobozom beleakadt, és a bal oldalamra felborított. Így legalább szimmetrikus lett, mert a bal doboz is sérült.

Nagy tapasztalat: A bukócső és az oldaldoboz (Givi) képes úgy megfogni a motort eldőléskor, hogy kb. 30 fokos szögben megáll! A lábamnak semmi baja, meg felállítani is könnyebb.

Az állat pattogott, hogy nekimenetem, de ott állt a zsaru kb. 3 méterre, és látta, de mégis ordibált. Aztán egyszerre hirtelen elhallgatott, mert az út szélén álló többi motoros nem kis hangerővel közölte, hogy ha pattog a csávó, szóljak, és szétkapják az autóját. Meg az emésztőszerveit kitapossák, a nemzőszervét pedig levágják. Olyan nyomatékkal ordították, hogy az izomagyú csak annyit KÉRT, hogy halgattassam el a barátaimat.

És itt jön a lényeg: Azokat a srácokat életemben nem láttam, de valószínűleg komolyan gondolták, mert a rendőr is eloldalgott. Így aztán kp. fizetés lett a dologból.

Szóval azóta sokszor üresen ill. egy-egy pléddel is felteszem a dobozokat. Megéri!

Meg az sem baj, ha másik motoros is van a közelben  :)

 

Ilyen közel még sosem voltunk a tavaszhoz.

(És ez igaz, bár a kiskatonát sem vígasztalja meg az öreg a bevonulás estéjén, hogy ilyen közel még sosem volt a leszereléshez, mint most - pedig az is igaz)

Macipapaa Creative Commons License 2004.12.17 0 0 31

Szia!

 

Még jó, hogy ennyivel megúsztad. Ilyenkor inkább a lábad számít meg Te mert még motorod lehet habár az sem egyszerű de jobb annál mintha Téged kellene 'vasalni'

Az autósok meg olyanok amilyenek, de ez már egy lerágott csont, ezért amikor én is kocsiban ülök nem felejtem el, hogy én is gurulok sajnos van egy két 'kolléga' aki igen, de hát ez van és kész.

Nekem még a régi gépemmel volt egy két akció, de avval egyszerűbb volt szitu, mert satufék és jöhetett a padka, árok stb utána meg az anyázás csak úgy magam megnyugtatására.

 

Macipapa(a)

Jirzsij Creative Commons License 2004.12.17 0 0 30

Szia!

 

Én is remélem, hogy csak dísznek van a bukócsöved. Mindenesetre nekem már volt szerencsém kipróbálni. Párhuzamos közlekedésben egy Nissan sávot váltott, miközben én ott haladtam. A bukócső megvédte a lábam is és a motort is. A Nissan-nak behorpadt a jobb első ajtaja, első sárvédője és habnak még a lámpája is az aszfalton hullt ripityára. A bukócső picit karcos lett :))

 

 

Jirzsij

Előzmény: Macipapaa (29)
Macipapaa Creative Commons License 2004.12.17 0 0 29

Hali

Jól láttad meg van rajta közép sztender is meg bukócső (remélem csak dísznek) már tényleg csak a markolat fűtés hiányzik de az XT-n már hozzászoktam a zordabb időkhöz úgy hogy semmi nyafi a meleg kezekért. Nekem is a fekete jön be az XT-m is az volt meg az összes cuccosom az majd a következő talán az lesz ha sok sok gumi elkopik..... A varát is ki kellene próbálni télen az XT-vel december január meg hó csak ez egy kicsit más majd meglátom. Részemről egyszerűbb 3-4hetente gurulni 20-50km-ert mint szépen elrakni a garázs mélyére. (Ja mondanom se kell szép meredek pincegarázs ami néha vicces)

Előzmény: GADA (22)
Jirzsij Creative Commons License 2004.12.17 0 0 28

Először szöges cipő, hogy eljussunk a motorig. Aztán jöhetnek a gyerekkorunkból ismert kitámasztó kerekek, amit már nem biztos, hogy megtalálunk a sufniban :)) Nem baj, a hátsóm úgyis kockára van kopva. Legalább nem borul föl. :)))

 

 

Jirzsij

Előzmény: GADA (27)
GADA Creative Commons License 2004.12.17 0 0 27
Szöges gumi, aztán GYIIIIIHAAAAA  :)
Előzmény: Jirzsij (25)
GADA Creative Commons License 2004.12.17 0 0 26
Fokozható világos kárpittal és két kiskorúval a hátsó űlésen (autó esetében)
Előzmény: Siorac_BlackCB (24)
Jirzsij Creative Commons License 2004.12.17 0 0 25

Szia Sio!

 

"Azt hiszem, hogy már olvastalak más topkiban is." - Valami rémlik nekem is :))))

Mesélj már! Van valahol Black CB topki? Nincs? Óóóóó! Ne szomorkodj! :))))))

 

Többiek! Mikor indulunk? :))

 

 

 

Jirzsij

Előzmény: Siorac_BlackCB (20)
Siorac_BlackCB Creative Commons License 2004.12.17 0 0 24

:)) fekete autó (és motor) csak azoknak való, akik megszállottan szeretik mosogatni az autót-motort. Ennél kényesebb szín a világon nincs.

 

Siorac

Előzmény: GADA (23)
GADA Creative Commons License 2004.12.17 0 0 23
Köszi! Az autóm is fekete, sőt idén csereérett a zasszony Twingója, az is fekete lesz. "Black is beautifull" Olyan vagyunk, mint egy gyászmenet, de állat jól néz ki. Szerintem:)
Előzmény: Siorac_BlackCB (21)
GADA Creative Commons License 2004.12.17 0 0 22

Szépen gyülekezünk a topicban:)

 

Macipapaa, Te is hasonló úton jutottál a Varáig mint én. Ami a képen van, jól látom egy túraplexi? Kappás?

Előzmény: Macipapaa (18)
Siorac_BlackCB Creative Commons License 2004.12.17 0 0 21

Gada,

 

gartula, nagyon szép a vasad. A színe is stimmel, nekem is a fekete jön be.

 

Siorac@HondaCB1300(2003)

Előzmény: GADA (3)
Siorac_BlackCB Creative Commons License 2004.12.17 0 0 20

Szia Jirzsij!

 

Azt hiszem, hogy már olvastalak más topkiban is. Ugye te vagy az a srác, aki azt híreszteli magáról, hogy tud egykerekezni a Varaderojával, de mások szerint nem tud 2 métert menni vele földúton? :) Tudom, hogy a túraendurók nem terepgépek, no de ennyire??? :)

 

Siorac

  

Előzmény: Jirzsij (12)
Macipapaa Creative Commons License 2004.12.16 0 0 19
MacipapaaMacipapaa
Macipapaa Creative Commons License 2004.12.16 0 0 18

Jóestét minden márkatársnak!

Most akadtam rá az oldalra. Én már lassan fél éve vagyok boldog tulajdonosa egy 2003-as Varaderonak igaz az előző gazdája 18 000ezrett tett bele. Még az egyik barátomnál szerettem bele ebbe a márkába, neki egy 2000évjáratúja volt amivel többször volt szerencsém gurulni. Egy XT600-as Yamahát cseréltem le amit nagyon szerettem. Eddig kb 3000 tettem bele, de nem is írok semmit róla akinek van tudja milyen érzés, szél jóformán semmi és 400 km után is mintha most ültem volna rá. Az XT-n azért ez mókásabban nézett ki. A gumival kapcsolatos tanácsok meg nekem is éppen jól jöttek mert tavasszal nekem is cserélni kellene a hátsót most Metzeler ME880 van rajta.

GADA Creative Commons License 2004.12.16 0 0 17
Az Adventure-ön én is állítgattam, de itt nem látom hogyan, de majd rájövök. Valaki esetleg?
Előzmény: KTMSzepy (15)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.16 0 0 16

Sziasztok, az elozo csak VICC volt, Jirzsijt bosszantandó!

 

Varadero a legjobb!  (operettenduro a HOndától!:)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!