http://nol.hu/mozaik/lelottek_egy_rendort_alsoorson
Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási a készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót gépfegyveres rendőrök ellenőriznek.
MTI| 2010. augusztus 4. |1 komment
Egy rendőr és egy civil meghalt abban a lövöldözésben, amely szerda hajnalban tört ki Alsőörsön. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállítanak - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pont van a centrum felé, valamint a Petőfi és Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az autósokat.
OFF: Nézd, én - ahogy ezt jeleztem is - eredeti értelmében, tehát a "megfélemlítési céllal találomra ártatlanokat gyilkolászó" értelemben használtam a terrorista szót. A történet inkább arról szól, hogy ez a definició ugye a "Ti. ilyen-olyan fegyverekkel (fehér foszfor, gyengített urán) megmérgezték a lakosságot." kategóriára is tökéletesen megáll, ezeket az eszközöket is megfélemlítési célból vetették be. N.B. politikusbűnöző is lehet terrorista, nem csak civil.
Esetleg a másik kocsit is leintették már igazoltatásra, esetleg aki benne ült bedrogozott jó szokás szerint, mint állítólag az is aki két hete rendőrt gázolt. Nem kell ehhez olyan sok, főleg ha tiltott fegyver is van a kocsiban.
ezt az intézkedési kognitív disszonanciát nem a pintért előléptetők érték el, hanem a drazsé-bence-anakin combo évek hosszú során át tanúsított tekintélyromboló tevékenységével jutottunk végképp oda, hogy a rendőr sokszor nem tud vagy nem is akar intézkedni
(2006 egy másik tészta, nem kell ide keverni, azért ott nem gépfegyveres rablókat gumibotoztak, hanem sok randalírozót, de sok teljesen ártalmatlan felvonulót is... ami miatt joggal merült fel, hogy azért álljon meg a nászmenenet)
ettől függetlenül érik már (és nem tudom, hány rendőrnek kell még sajnos meghalnia), hogy bekeményítsenek a zsaruk - de ez hosszadalmas folyamat, mert mindig lesznek akik majd az elkövetők, a bűnözők jogait védik, és az erőszakszervezetek hatékony fellépését ellehetetleníteni szándékoznak, erre egész iparág, pártok és "szakértők" alapozzák az egzisztenciájukat
Azért nem, mert egyedül volt. Ha lett volna járőrtárs, aki viszonozza a tüzet, akár el is álltak volna a támadástól az elkövetők, de hogy jóval necces lett volna részükről is a dolog, az biztos. Így ez nem volt más, mint egy védtelen embert lesből lelőni.
Na ja, csak az ilyen infok erősen szűrve jönnek át ide. A nép eccerű gyermekei meg assziszik valami igazságos honvédő háború folyik Irakban. Ahol a honvédők a nemzetközi katonai erők, inkluzíve Magyarországot. Sok mocsokság lehet ott az iraki nép kárára.
Valószínűleg lánctörlésbe került az a hozzászólásod, amire reagálni akartam, amiben írtad, hogy a (poszt)komcsik (MSZP-SZDSZ-MDF) és a Fidesz egykutya. No, én ezzel abszolúte nem értek egyet. Annyit kénytelen vagyok elismerni Fidesz-KDNP-szavazóként (első szavazóként a még önállóan induló KDNP-re szavaztam '94-ben, a '30-40-es évek kereszténydemokrata-keresztényszociális tanai közel állnak hozzám), hogy a sógorkomás szelekció a Fideszt sem kerüli el teljesen, főleg helyi szinten. Ennek - részben hatékony, részben nem hatékony - ellensúlya Orbán határozott irányítása, határozott személyisége. Nélküle esélyes, hogy ma nagy nulla lenne a Fidesz (szétesett volna, az MDF sorsára jutott volna). Ehhez hozzátenném, hogy ilyen szokásjogi környezetben, mint ami itt van, nem kell csodálkozni semmin, nagyon kevés szervezetet, illetve gazdasági eseményt kerül el a sógorkomázás Magyarországon. Viszont akkora mértékű korrupció kétségtelen, hogy nem volt 1998-2002. között, mint előtte, valamint utána 8 évig. Lehet jönni mindenféle "koronaúsztatásokkal", de olyan súlyú és kriminalitású ügyeket úgysem tudtok előhalászni, mint amilyenek az elmúlt 8 évben történtek közül csak a nyilvánosságra került ügyek köre (és mennyi van, ami nem került nyilvánosságra és soha nem is fog).
Tisztellek, becsüllek, de ezt a nézetedet gondold át mégegyszer, hogy kit pályáztass a legundorítóbb kategóriában. Egy úgy emlékszem angol újságíró mondta nemrég: Még senkit sem ismertem aki terroristának született volna vagy az akart volna lenni.
Én is elítélem, de azért szeretek a dolgok mögé látni, ha érted. Tegnap volt egy cikk Irakról. A szülések jelenleg 24%-ban eredményeznek nyomorék és/vagy halott csecsemőket. Ti. ilyen-olyan fegyverekkel (fehér foszfor, gyengített urán) megmérgezték a lakosságot. Ahogy elnéztem a képeket arra gondoltam, ha ezek után egy iraki "terrorista" bebac két-három bombát Európa érintett fővárosaiba még igazán elítélni sem tudom majd.
Régi, de igaz: egy rendőr nem rendőr. Aki megengedi, hogy egyedül intézkedjen egy rendőr közterületen, annak a felelősséget is vállalnia kell(ene) ilyenkor.
mit is kellett eddig csinálniuk, mihez értenek igazán. A fogorvos is orvos még sem fogholnaptól vakbelet operálni.
Ez technikai részletkérdés pusztán. Ami számít az az, hogy mire van kereslet a Zemberek részéről. Ehhez képest eltörpül az az " adat", hogy ő az delikvens eddig mivel töltötte idejét a munkahelyén. Ha egyszer egy tevékenységre megszűnt a fizetőképes kereslet akkor azt nem kell fenntartani mesterségesen, látszatemberségből. A hangsúly nyomatékosan a fizetőképes szón van a kereslet mellett.
Ha a potenciális adófizetők nem hajlandóak áldozni arrra, hogy legyenek olyan állami szolgáltatások, mint a rendfenntartás, közbintonság, akkor ez a polgárok joga, ezzel vállalják azt, hogy rettegniük kell. Dehát ilyen a szabadság. Semmi sincs következmények nélkül.
A szóvívő szerint egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal lőttek a rendőrre, így azt sem tudni, ki volt a célpont. A meggyilkolt főtörzsőrmester nőtlen, balatonalmádi rendőr, baleseti helyszínelő volt, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsőörsön.
A 32/2005-ös BM OM rendelet szabályozza a rendészeti szakközépiskolások területi szakmai gyakorlatának körülményeit. A jogszabály szerint a mentori rendszerben egy hivatásos rendőr legfeljebb két diákot vehet maga mellé gyakorló szolgálatra, a diákok csak külső megfigyelőként vesznek részt a rendőri munkában, tanulmányozzák a hivatásos rendőrök munkáját, csak különleges esetekben avatkozhatnak be. Jelen esetben tehát az a kérdés, miképp fordulhatott elő, mennyire szokványos az, hogy a közúti rutinellenőrzésekben szokásos két fős rendőrjárőr helyett, egyetlen hivatásos rendőr ellenőrizte a 71-es főúton elhaladó autókat, csupán egy szakközépiskolást véve maga mellé, mindezt késő éjjel.
A rendészeti szakközépiskolások két évig tanulnak, ilyen nyári gyakorlatra jellemzően az első év végén mennek, általában lakhelyükhöz közeli kapitányságra. Fegyvert nem hordhatnak, de nagy fegyverkezelési gyakorlatuk amúgy sincs, 100-150 lövést adnak le eddigre a képzésben. Ezek alapján teljesen védtelen és kiszolgáltatott volt az a fiatal, aki Gamauf János mellett állt, ha rendkívül talpraesett és nagy a lélekjelenléte, akkor is csak nagy szerencsével, a halott rendőr pisztolyát megszerezve tudta volna felvenni a harcot a támadókkal.
lóf@szt ha kiqur egy sorozatot egy atamatafegyverből az pont véletlenül talált sziven meg fejbe semmifajta profizmus nincs itt a háttérben ha célozgatni akarok akkor egyes lövésekkel pötyögtetek
Nézd, merényletet elköveti VALAKI ellen szoktak. Ha a civil utas volt az eredeti célpont, azt kizárt, hogy úgy lőtték volna le, hogy egy rendőr is belehaljon. A rendőr, akiről annyit tudni, hogy baleseti helyszinelő, akit kiküldtek igazoltatni, miért lett volna merénylet áldozata? Az előző helyszinelésénél 120 helyett 140-re becsülte a gyorshajtó sebességét a fékút alapján, vagy mi????
a kisrendőr csak áll és néz és tehetetlennek érzi magát. mert most azok követelnek tőle határozottabb (!!!!) fellépést, akik alig egy éve még aljas pribéknek titulálták. ha a rendőr kétségben van akkor, amikor intézkednie kell, h azt majd valakik nemjogszerűnek minősíthetik, akkor az maga a káosz. ezt elérték a pintért előléptetők.
Akkor kérdés hogy ez pszichopata vagy kőprofi. Mert utóbbiakról azért elég nagy racionalitást feltételezek, ők egy golyót nem lőnek ki feleslegesen és csakis a célszeméllyel foglalkoznak. A legutóbbi hírek szerint meg a rendőrt fejbe lőtték a gyereket meg szíven, szal nem fandango pólós enyingi cigányokra vall az egész...az ő módszerük az közismert: szurok, fejbe rugdosok, dulakodok.
Meg kell teremteni a jogos fegyverhasználat jogi hátterét, különben háttér nélkül is fog ez menni.
A jogi háttér nem annyira problémás. Jelenleg az a legnagyobb gond, ha egy rendőr csőre töltött fegyvert vesz a kezébe, ön- és közveszélyes az utcán...