Vizsgálatokat pl. Mengele is végzett. Nem a vizsgálat tényét kérdőjeleztem meg, hanem a hitelességét. De mondom, előbb tudni kellene, mi is definíció szerint az IQ. És akkor egy csomó hülyeség nem jelenne meg. Persze tudjuk, te nem megállapításokat teszel, csak idézgetsz. És csak azért teszed, hogy más rámutathasson, hogy az nem igaz.
"Kimutatták az USÁ-ban, hogy a zsidók IQ-ja magasabb, mint más népeké."
Ilyen vizsgálat létezett, volt is miatta felháborodás. Szerinted nem volt, de hát ez attól még nem változtatja meg a valóságot. Az viszont jó jel, ha Te is azt mondod, hogy a zsidóság átlagos IQ-ja nem tér el mondjuk a cigányokétól. Meg a palesztinokétól. Meg a balliberálisokétól. Meg a jobbikosokétól. Ez a helyes álláspont!
"Kimutatták az USÁ-ban, hogy a zsidók IQ-ja magasabb, mint más népeké." Aki ismeri az IQ definícióját, az pontosan tudja, hogy ez pontosan annyira igaz, minthogy a Föld lapos, és egy teknősbéka hátán áll. Persze ettől még kimutathatták, de az biztos, hogy nem hozzáértők. Na, ennyit a többiről. Téves feltételezésből bármilyen következtetés levonható. Aki meg be akarja bizonyítani, hogy a "cigányok" (így, egységes masszaként kezelve) valamilyenek, az igenis, rasszista. És gőze nincs semmiről, aminek köze van valami természettudományhoz.
Na igen, emberi sérülést okozó támadás. Nálad, mert a bankban van tartalékod. (Bár ha komoly válság lenne, nem érnél semmit az ott lévő pénzeddel, azt hiszem)
Mi van azzal akinek az utolsó 1000 forintját viszik el, és még jól járt ha nem verik agyon. Genetikai részéhez annyit fűznék hozzá, hogy vajon miért érne 50%-l kevesebbet a lakásod ha a szomszédba költözne egy népes família.
Látod-látod, így van az, amikor valaki nem arra figyel, hogy mit ír a másik, hanem arra, hogy ki írta!
Az emberi sérülést okozó támadás természetesen engem is közelebbről érint, mint amikor egy önkormányzatnál, vagy az államigazgatásban a közösből lopnak. Megjegyzem ennek semmi köze ahhoz, amihez én eredetileg hozzászóltam, azaz nem lehet genetikai alapon azt állítani, hogy a cigányok kicsit, de sokszor lopnak, a nem cigányok meg kisebb előfordulásban, de sokkal többet.
Elnézést tévedtem, nem Te írtad. Csak arra emlékszem, hogy egyik hozzászóló Te voltál. Nem mentségként, de nem vagyok mindennapi vendég itt, a keresésre csak error volt a válasz.
"Pedig ha valakit minősítesz, akkor emlékezzél rá mert a minősített nem felejt.
Régen volt már, nincs kedvem előkeresni. Egy azóta eltűnt nickre írtam, hogy Árpit takarja. Erre lehülyéztetek. Mit ad Isten? Árpi visszajön, a másik eltűnik. "
Nem csodálom, hogy nincs kedved előkeresni. Ehhez még csak hasonlót sem írtam rólad.
Olvasd csak vissza az "Érdiek klubja" topikban (hsz. 35068-35070)! Valaki valóban úgy vélekedett az egyik hozzászólásod alapján, hogy "beteg vagy", de az nem én voltam. Én csupán annyit írtam, hogy "Nagyon el vagy tévedve!".
Továbbra is várom, hogy idézz, hol írtam rólad, hogy beteg vagy, melyik hozzászólásomban hülyéztelek le. Ha meg nem fordult ez elő, elvárom, hogy jelezd ugyanitt a fórumon, hogy alaptalanul vádaskodtál!
Biza, hogy így van. Akiknek ez köszönhető meg is kapják jól megérdemelt jutalmukat az 1-2 % támogatottsággal, még ha az elvtársaik oly nagy elánnal kimagyarázzák a dolgokat, akkor is.
Pedig ha valakit minősítesz, akkor emlékezzél rá mert a minősített nem felejt.
Régen volt már, nincs kedvem előkeresni. Egy azóta eltűnt nickre írtam, hogy Árpit takarja. Erre lehülyéztetek. Mit ad Isten? Árpi visszajön, a másik eltűnik.
Na, de nem válaszoltál a kérdésemre? Mi fájj jobban, ha a saját javaidat rabolják, esetleg testi sérüléseket okozva, netán halált, vagy ha a közös kalapból lopnak?
Ha az aluljáróban leütnek a mobilodért, vagy ellopják az utolsó tyúkodat, az szerintem az egyén számára nagyobb sokk, mint egy korrupciós botrány. A végeredmény lehet, hogy az utóbbi ügyben eredményez nagyobb kárt anyagilag, közérzetileg az első a listavezető.
Egyébként mit tippelsz az ellopott összérték tekintetében mi a több a jelen Magyarországán: az amit - szerinted - cigány önmegvalósításként lopnak, vagy az, amit a nem cigányok lopnak[/]
Lehet neked teljesen mindegy, hogy a saját értékeidet amiért lehet egy életen keresztül megdolgoztál lopják-e el, vagy pedig a nagy kalapból nyúlnak le a pórnépnek csak a híradások szintjén értékelhető pénzeket. Nekem nem mindegy.
Érdemes elgondolkozni azon is, amit Illés írt: „A cigány vajdával értek egyet, aki azt mondotta: borzasztó, hogy ebben az országban nem lehet kimondani az igazságot.” Attól, hogy sunnyogunk, hogy emberi jogokra stb. hivatkozunk a jó meleg szobából, nem oldódik meg semmi. Ha kiderítjük az igazságot, azt kimondjuk, és kidolgozzuk a megoldás módozatait, akkor eljuthatunk valahová. A széplelkű jogvédőknek elméletben igazuk lehet, de az élet ettől fényévekre van. Nem véletlen, hogy hosszú évszázadok alatt egy államnak sem sikerült integrálnia a cigányságot. Franciaországban, Görögországban ugyanazt csinálják, mint nálunk, Romániában ekhós szekerekkel, Svájcban Mercedes-vontatta lakókocsival vándorolnak. Igenis a géneknek óriási szerepük van pro és kontra. Kimutatták az USÁ-ban, hogy a zsidók IQ-ja magasabb, mint más népeké. Ez rasszizmus? A hegedűművészek között kiemelkedő számban vannak zsidók és bizonyos műfajokban cigányok. Ez rasszizmus? Kelet-Európában bármerre nézünk (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia stb.) szinte leküzdhetetlen probléma a cigányok bűnözése. Ez tény. A többi csak fecsegés.
Számodra azt fejezi ki. Csak éppen olyanokra nézve sértő, akik valóban cigányok, csak épp teljesen másképp élnek. És az ő igyekezetüket teszi semmissé, aki így, egybemosva, meg átértelmezve fogalmaz.
Azért is jó kifejezés a "cigányság".mert már nem csak származás szerint nevesít, hanem azt fejezi ki,amiről szó van...itt a hátsó részben,ami tisztára így van.
Szerintem már az sokat javítana, ha valami olyan megfogalmazással élnél, hogy "a cigányság egy része". De nem győzöm hangsúlyozni: nekem az az egyik félelmem, hogy a társadalomból kiszakadó ("magyar") és a még be nem illeszkedett ("cigány") rétegek végzetesen leszakadnak attól, amit ma többségi társadalomnak tekintünk, és mire észrevesszük, két Magyarország lesz, amely permanens háborút vív majd egymással. És mindegy lesz, milyen néven nevezzük majd őket, ha valóban félni kell majd az utcákon.
"A cigányság és problémaköre lényegét nem érti az, aki nem veszi tudomásul, hogy más rend ,más erkölcs és más törvény szerint élnek" Ilyen értelemben pedig egyszerűen nem létezik "cigányság". Vagy aki már beilleszkedett, az nem cigány? Súlyos összemosás, aminek a hibájába (sőt, bűnébe!) esel. Pedig Te még gondolkodni is tudsz. Mit várhatunk akkor azoktól, akik erre amúgy is képtelenek, nem még amikor elvakítják őket?
Nem vagyok rasszista! A társadalom által elfogadott értékekhez ragaszkodom! Elítélem az általad említetteket!
A cigányság és problémaköre lényegét nem érti az, aki nem veszi tudomásul, hogy más rend ,más erkölcs és más törvény szerint élnek,...ennek vetületében elemezd azt amit írtam.Légyszíves!
Jól sejtettem: te is pontosan tudod, hogy értékben messze többet lopnak a "nem-cigányok". Ennek ellenére nem beszélsz arról - nagyon helyesen!, - hogy ők általában ilyenek, és ez a génjeikből fakad.
Ami meg a cinikusságot, mások értékeinek semmibe vételét illeti: csütörtök hajnalban arra ébredtünk, hogy valaki(k) szétrugták a bejárati ajtónkat. Ennél tovább szerencsénkre nem jutottak, de a kárunk így is 6-számjegyű. Egyébként meg nem érdekel, hogy az ismeretlen tettesnek milyen a bőre színe, egyformán haragszom rá akármilyen is az.
Árpinak persze 216-ban a második fele tökre igaz,te is a helyes úton jársz-e vagy cinikus(mások értékeinek semmibevétele) és megértő vagy ,ha azt állítod, van mentség.
Tehát marad az önmegvalósítás...Amit rögtön megértesz, ha figyelembe veszed, hogy egy kétegyházi ,sarkadi borjútolvaj nem szolidáris a parszttal,de örömét leli a hazavitt eledelben,családja sem szégyenkezik miatta...