Keresés

Részletes keresés

springmill Creative Commons License 2008.09.20 0 0 419
Reggel 7 óra után elkezdett csörgedezni a meleg víz a radiátorokba....
springmill Creative Commons License 2008.09.19 0 0 418
Valakinek megy a fűtés úgy, hogy meleg is lesz a radiátor. Korábban már próbáltam, de mivel csak megvártam hogy felmelegedjen kb. középmelegre, letekertem őket, és nem járattam tovább. Most hogy kellene, feltekertem, megint felment közepesre rövid ideig, kisvártatva lehűltek, és úgy is maradtak.

Leállhatott a kazán? Tanácstalan vagyok...
springmill Creative Commons License 2008.09.19 0 0 417
Kösz az infót. Ma is tanultam valamit :)

Mivel nekem szúnyoghálós redőny kell, nem tudom mit kezdek a beépítettel. Legfeljebb kibontatom és a helyére ha befér a másik, akkor szerencsém van.
Előzmény: Iza104 (411)
t tommy Creative Commons License 2008.09.19 0 0 416
Szép estét minden sorstársnak! :-)

nekünk ma lett volna az átadás a B épületben ha az első átadás óta eltelt 6 hét alatt sikerült volna befejezni kb. 1 napi munkát! a kérdésemre h mikor kapjuk meg a lakhatási engedélyt azt felelte az illetékes h október közepe, arra a kérdésre meg h azt az időt és költséget amit a második meghiúsult átadással b..tunk ma el ki téríti meg nekünk , csak azt felelte h biztos nem ö!

aranyos

most megint várhatunk x hetet és azt is megtudtuk h csak a lakás átvételéig fizetik a kötbért ! mondtam neki h én kb. 20 olyan hibát tudok még ami miatt nem veszem át , de be is oszthatom arra a 3 hónapra amit kifizetnek míg nem fityeg a kezében a lakáskulcs és az érvényes lakhatási engedély!

Előzmény: Iza104 (415)
Iza104 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 415
Utána néztem a szennyfogó szőnyegnek a kapukhoz, amiről a lakógyűlésen esett szó. Asszem 290 ezer van rá beállítva a költségvetésben. Ilyen szőnyeget (180 x 115 cm) lehet bérelni két hetenkénti cserével 2270,- Ftért. Akárhogy is számolom, ez egy évre, két szőnyeggel számolva csak 117.940,- Ftra jön ki. Ha a többi költséget is ennyire fölé becsülték, akkor jól nézünk ki.
Dina2008 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 414

köszi, igen láttam:)

De a stílus igazán ami idegesített!

Előzmény: moli40 (413)
moli40 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 413
Szia Ann79,

Ha felmész a www.ujbudatarsashaz.hu weboldalra, akkor ott a lakáslistánál pontosan lehet látni, hogy mik vannak már eladva. Az Andorban már nincsen másfeles lakás, de a Zsomborban még van 3 db földszinti 1+1-es lakás, ha ez segítség.
Előzmény: Ann79 (412)
Ann79 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 412

Springmill, kösz a tájékoztatást:)

 

Hú de föl b****tam az agyam. Ismerősöm szeretne az Andorban lakást venni. Ez az értékesítő iroda egyáltalán hogyan ad el lakásokat? Úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyával, mintha ők tennének nekem szívességet....

 

Eladó lakásról információt is csak úgy mondanak, ha előre bejelentkezik az ember.

 

Leírom hogy történt:

Vidékiek az ismerőseim. Bementünk az értékesítő irodába, hogy lakást néznénk, vennénk.

Erre ők: Egyeztessünk időpontot és jöjjenek vissza majd akkor.

Mi: de nem tudják most megmondani van e eladó másfél szobás lakás egyáltalán?

Nem tudjuk, csak ha időpontra jövünk vissza.

 

Így akarnak ők lakást eladni???????????????? Menjek vissza egy egyeztetett időpontban és lehet hogy nincs is eladó másfél szobás lakás?

És ami még felháborítóbb. A dolgozók hozzáálása. Ahogy beszélnek az emberrel.

Kiffeg kaffog mindegyik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iza104 Creative Commons License 2008.09.19 0 0 411
A zsaluzia nem a márka, hanem a fajta. Az egy lamellás árnyékoló fajta Olyasmi minta reluxa, csak nagyobbak a lemezei és kívül van. Lehet állítani a dőlésszögét, de teljes sötétet nem lehet vele csinálni, szélben meg legalább zörögnek a lamellák. A redőny az meg redőny. A szépséghibája, hogy nem egymás alá csúszik össze, mint a zsaluzia, hanem feltekeredik tehát kell neki egy külső tok. Amúgy asszem téged nem értint ez a probléma, mert a földszintieknek rendőnytokot építettek be. Nem értem, hogy az emeletiekkel miért szúrtak ki ennyire...ZsaluziaRedőny
Előzmény: springmill (410)
springmill Creative Commons License 2008.09.19 0 0 410
Én nem tudom mennyi "az ő árnyékolójuknak/redőnyüknek az ára" (ha jól értem szavaidat ez tehát Zsaluzia márkájú), mert még foglalkozni sem volt időm a témával, télre meg nem fog kelleni, de szerintem az a lényeg, hogy színében és stílusában illeszkedjen a többiekéhez, mintha ez lenne benne az SZMSZ-ben is (ami most nincs éppen nálam, úgyhogy nem vagyok benne biztos.)

Személy szerint én nem várom el senkitől, hogy adott márkát ill. designt tegyen fel, arra kellene csak törekedni hogy kb. ez a halvány kávé-barnás bézs szín legyen mindenkinek és akkor egységes marad a kinézet.

Nekünk amúgy redőny lenne (földszint), de én nem csak a még általam nem is ismert ár miatt nemigazán szeretném, hanem mert nekem lehúzható szúnyoghálós kellene, amit a beépített Zsaluzia drágaság nem tud.

Javaslom vessük fel a témát a lakógyűlésen, hamar kiderül mit szeretne a többség. Én támogatlak :)
Előzmény: Iza104 (409)
Iza104 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 409
Lehet, hogy hülye a kérdésem, de szerintetek lehet valakinek bármilyen természetű kifogása ellene, hogy ha nem a beépített zsaluzia tokba tetetek árnyékolót, hanem külsőtokos redőnyt szereltetek fel? Egyrészt a zsaluziát nem tudom megfizetni, másrészt a redőny nekem jobban megfelelne (hangot is szigetel).
moli40 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 408
Szia Andor Tomi,

Azt írod: "Más a helyzet azokkal akiknél már megtörtént a műszaki átadás, a 30. nap letelte után kártérítés jár..", ezt hogy kell érteni, kifejtenéd bővebben?

köszi!
Előzmény: Andor Tomi (405)
moli40 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 407
Sziasztok,

Afelől érdeklődnék, hogy tudtok-e valamit a fűtés beindításáról? most hogy ilyen hideg van...nem tudjátok a gázórák átírásával mi a helyzet?

nagyon köszi minden infót!
springmill Creative Commons License 2008.09.16 0 0 406
Szia Ann79,

Én természetesen voltam, de nem sikerült végig maradnom, mert egy vírusos fertőzésnek köszönhetően a vasárnap nagy részét az ágyban töltöttem. A találkozóra össze szedtem magam, de közben ismét rosszul lettem, ott kellett hagynom a többieket.

Ha nem is volt ott mindenki, és ha lehettek volna többen is... azért voltunk sokan, átbeszéltük a problémákat, merültek fel jó ötletek, tanulságos volt. (Legalábbis nekem :)

Kicsit kiforratlan még az dolog, de alakul.
Előzmény: Ann79 (401)
Andor Tomi Creative Commons License 2008.09.16 0 0 405
Sziasztok! Mint Andor u-i szeretnék hozzászólni. A műszaki átadás nálam július elején megtörtént, úgy látszik szerencsém volt, mert csak apró hibák voltak, a kulcsokat is megkaptam 3 hét csúszással a műszaki utáni 30. naphoz képest, de a három hét miatt nem kérek kártérítést, mert a fizetésben és egyéb ügyintézésben tényleg rugalmasnak bizonyultak. A külső terasz kövezése csapnivaló, hullámos, billegnek a kövek, és egyenetlen a lerakás, ezt sajnos újra kell rakniuk. A mélygarázs pillanatnyilag is építőanyag raktárként funkcionál, átadásra alkalmatlan állapotban van. Véleményem szerint a kötbér a késésért mindenképpen jár, végső esetben a bíróság elcsámcsoghat azon, hogy ezért ki a felelős, de a tapasztalatok szerint az ilyen perekből a beruházó nem szokott jól kijönni, inkább meg kell egyezni. A használatba vételi biztosan későn ( esetleg nem a szokásos méretű és súlyú boríték kíséretében ) lett beadva. Más a helyzet azokkal akiknél már megtörtént a műszaki átadás, a 30. nap letelte után kártérítés jár, mert úgy látom a kártérítési igényről történő lemondás a szerződésben nem szerepel. Persze itt a kötbérrel ellentétben esetlegesen bizonyítani kell a kárt, lakásbérleti és garázsbérleti szerződéssel. Arra mondjuk kiváncsi lennék, ha ne adj isten feltörik a ház előtt a kocsijainkat, akkor az a kár nem azért következett be, mert nem tudjuk használni a mélygarázst? Sajnálom a tárolósokat, nekünk pár éve az Európában az első héten elvitték a lezárt saját tárolóból a vadiúj biciklit, biztos valamelyik melós tekert el rajta ékes ukrán népdalokat fütyörészve, na ezért nem vettem tárolót. Mindenkinek kitartást és jó idegeket kívánok a továbbiakhoz.
Iza104 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 404
A vicces az hogy nekem 2 héttel ezelőttre ígérték, de még nem kerestek, hogy nem-e venném át, az amúgy már kifzetette tárolómat. Az építésnél láttam én is ezt a tető megoldást, és meglehetősen fel vagyok rajta háborodva én is. Így gyakorlatilag egy köteg újságpapíron kívül nem nagyon mernék mást betenni oda. Pedig nem kevés pénzt fizettem érte. Sajnos nincs nálam műszaki leírás. Abban mi szerepel a tárolók tetejét illetően?
Előzmény: diverz6 (403)
diverz6 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 403

Sziasztok!

 

Láttátok már az elkészült tárolókat. Sztem a megoldás egy vicc. Többek között az a 10X10-es lyukú, elrozsdásodott, fehérre mázolt vasbeton hálóval van kifogásom, amit a tárolók közötti csatlakozásoknál műanyag gyorskötözővel tákoltak össze. Azon kívül, hogy esztétikailag randa, nem ad megfelelő biztonságot sem. És nem igaz, hogy csak ilyen ráccsal lehet ezt megoldani (lásd a bevilágítónál lévő rácsot). Volt már aki visszautasította. Mindenkinek ajánlom hogy ne vegye át semmilyen formában. Sztem a rácsot úgy ahogy van ki kell cseréltetni.

 

Ha valakit érdekel a megoldás írjon.

 

Üdv:

diverz6

 

 

giselle06 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 402
Tegnap voltunk egy páran, de lehettünk volna többen is.Sajnos nem volt olyan, aki a "minden nagyon szép, minden nagyon jó,mindennel meg vagyok elégedve" elvet vallotta volna.Kiasztó volt a T. közös képviselő által bedobott költségvetési tervezet és az SZMSZ.Érkekesnek igérkezik a közgyülés.......
Ann79 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 401
Volt valki a megbeszélésen tegnap? Nekem sajna közbejött valami és nem tudtam elmenni. Mi volt? Meséljetek!
Előzmény: Ann79 (400)
Ann79 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 400
Ezen én is kivagyok bukva. Mi az elsők között költöztünk be és el tudzuk vinni a papírokat, dobozakat az Ikeába és a méhtelepre. Miértt mi fizessünk ha az újak ezt már nem tudják megcsinálni? Felháborító! És az is hogy valaki a kukába egész dobozokat paszíroz bele. Ha már bedobja vagdossa fel kis darabokra, mert így a háztartási szemét nem fér már be!
Előzmény: kiszmatka (399)
kiszmatka Creative Commons License 2008.09.13 0 0 399
Sziasztok!

Bocsánat, hogy így kezdem, akinek nem inge az ne vegye magára, de ki volt az a hülye az A lépcsőházban aki újra elkezdte az üres kartondobozok lerakását a levelesládák és a bejárat közé, pont a faliújság alá ahol nagybetűkkel ki van írva, hogy hova kéne tennie. Tegnap egy computeres dobozzal kezdte, ma már egy mégnagyobb kartondobozt raktak mellé. Megint elkezdődött a dobozokon való üzengetés. Pár hete végre eltüntették azt a szemétdombot a lépcsőházból, persze a közös költség terhére, most egy "kedves" lakótárs újra kezdte, hogy a fene egye meg. Remélem olvassa ezt az új számítógépén. Én nem tudom, hogy honnan ugrasztották ezeket az embereket, de az biztos, hogy nevelést nem kaptak csak az eszüket játszák.
Fiona06 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 398
Tábla van, de abszolút nem lehet észrevenni. Pláne nem egy gyereknek, aki olvasni sem tud, és odagurulhat fél másodperc alatt a bicajával...
Előzmény: springmill (397)
springmill Creative Commons License 2008.09.12 0 0 397
Hát a kézifékem rendben van. 1 hónapja lett bemérve "tesztpadon", vagy minek hívják. A mért értékek szerint átmenne a vizsgán, és normál körülmények között valóban megfogja a kocsit. Csakhogy egy hátsó fék nem ilyen meredekre lett tervezve. A Kresz könyvekben is azt tanítják, hogy emelkedőn ill. lejtőn ne csak kézifékkel, hanem sebességbe rakott váltóval is rögzítsük a kocsit.

De ha van mivel kipróbálnod, próbáld ki te is. Érdemes és tanulságos :)

Parkolóházban pedig nem kell visszaereszkedned, mert ott nem jön szembe normál esetben senki. Nálunk annál inkább...

Szerintem 2 tükör az autósoknak (egy lent a sarokban, egy fent egy oszlopon) és egy "Vigyázz autó!" tábla a gyalogosoknak minimum kellene. És mivel életveszély elhárításáról van szó, szólhatnánk is a közös képviselőnek, hogy intézkedhet... nem? De majd vasárnap átbeszéljük. Remélem nem üt el addig senki gyalogost...
Előzmény: anig (396)
anig Creative Commons License 2008.09.12 0 0 396

Sziasztok!

 

Micsit kikerekedett szemekkel olvastam írásaitokat a garázsból való kijárásról. Ez csupán rutin kérdése. Amennyiben egy lejtőn az autót a kézifék nem fogja eg, akkor vagy nem húztad be rendesen, vagy a kézifékednek van baja.

A lejtőn pedig tényleg nem szabad olyan nagy sebességgel menni, a visszagurulás dolog pedig számomra eléggé veszélyesnek tűnik, ha elképzelem. Erre való a kézifék. Parkolóházban sem fogsz az 5. szintről a szerpentinen a földszintig visszaereszkedni. A tükör jó lehet, de a lámpát szerintem a gyalogosok figyelmen kívül hagynák.

A lakással kapcsolatban mi még mindig nem tudjuk mikor lesz a műszaki átadás (az első!!!)

 

Mindenkinek jó hétvégét!

A vasárnapi megbeszéléshez öltözzetek fel jól, eső és hideg lesz!

 

Anig 

901 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 395

Szerintem a feljáróval nincsen semmi probléma. Tény, hogy óvatosan kell használni, de gondolom senki nem padlógázzal megy ki.

 

Ti is megkaptátok azt a levelet a postaládátokba, ami a lámpa hiányáról szólt? Ami korábban ki volt rakva más aláírásával? Kíváncsi lennék, hogy ki akar ennyire lámpát a garázsba, és miért nem vállalja a nevét.

 

Legnagyobb sajnálatomra, lehet, hogy a vasárnapi találkozón nem tudok részt venni, de azért igyekszem majd.

 

 

Előzmény: springmill (394)
springmill Creative Commons License 2008.09.11 0 0 394
Nos, kipróbáltam, hogy milyen megállni a garázsfeljárón. Lentről felfele, mert lefele ugye nem gond megállni majd előre menni, farral kitolatni pedig túl veszélyes, ha nem jelez fent senki, hogy szabad-e az út (bár megtehető...).

Szóval lassan menni nem (túl) nehéz, csúsztatni a kuplungot és araszolni felfelé szintén nem (túl) nehéz. Megállni sem nehéz :) De! A kézifékem teljesen képtelen volt megfogni a kocsit, szóval a kézifékes indulás kivitelezhetetlen volt. Az első tárcsafékek természetesen megfogták a kocsit, de így indulni azt jelentette, hogy hiába léptem a fékről a gázra amilyen gyorsan csak tudtam, kb. 1 métert visszagurultam. Nem hinném, hogy (sokkal) kevesebből meg lehet úszni, ha egyáltalán.

Szóval nehéz, de nem lehetetlen, ha nincs az ember mögött 1-2 méterre egy másik kocsi. Márpedig nem érdemes sietni kifelé ha van valaki előttünk, mert ha valaki nem vállalja, hogy a kihajtón újrainduljon előre, akkor gond lehet...
Előzmény: Fiona06 (383)
springmill Creative Commons License 2008.09.09 0 0 393
Jaj! "Miért nem mondtátok", hogy a meghívón az ÚBT-ről (mint Újbuda Társasház rövidítése) lemaradt a vessző :( Biztos nem jött rá senki, hogy mi az :)

No mindegy, filccel varázsoltam rá és bedobáltam a postaládákba. Remélem sokan leszünk.
springmill Creative Commons License 2008.09.09 0 0 392
Szedjük össze a megbeszélendő problémákat, de szerintem mindenki írja össze magának egy papírra, nem? Hogy ne felejtsük el felvetni. Ill. itt is publikálhatjuk, megbeszélhetjük. Én majd beírom a listámat a kész lesz.
Előzmény: Iza104 (390)
Iza104 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 391
Ne ijesztgess! Kaptál egy határozatot, hogy mennyit kell fizetned, most meg egy levelet, hogy tartozol a többivel?! Remélem csak valami tévedés.
Előzmény: force77 (388)
Iza104 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 390
Valahogy így próbáltam én is... de nem akart sikerülni.
Nem kellene összeszedni, hogy pontosan milyen problémákat is akarunk megbeszélni?
Előzmény: springmill (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!