Beretta Idra Exclusive cirkó kazánom van, a szezon előtt ki lett tisztítva. De már a tavalyi fűtési szezonban is sokszor előfordult, hogy bár a termosztát adja a jelet, a kazán halkan zúg is, de csak akkor kapcsol be, ha lassan elzárom a kimenő meleg víz vezetékét. Szerencsére nem alszik el, ha lassan visszanyitom. Nyilván valamilyen nyomásérzékelési probléma lehet. Háromból kétszer nem kapcsol be magától, csak a fenti segítséggel. Ezért reggelre nagyon hideg tud lenni. Köszönöm a tippeket!
A fég c21 kazán őrlángja miért alszik el mikor bekapcsolja a termosztát? A termo elemet kicseréltem. Amikor bekapcsol a termosztát, akkor a szivattyú működik csak az égősor nem lobban be és az őrláng elalszik.
Megoldódott a gondjuk? Most néztem a kazán adatlapját, a HMV-et egy hőcserélővel készíti, mint a mi Vaillantunk. Az tömeszelődött el kosszal, nem tudja átadni a hőt, ill. csak lassabban, így a túlhevült primér köri vízből csak lassan jut át a hő a HMV felé. Érdemes nézni, közben mit csinál. Nálunk a hőfok ilyenkor felfut akár 88 fokig, kazán kikapcsol, majd lassan esik a hőfoka s kb. 65 foknál újra bekapcsol s eljátsza ugyanezt. Egy tisztítás segít, majd ha újra eltömődik, újra ugyanezt produkálja.
Szép napot kívánok! Lehet nem fogja megkapni az üzeneteket, de sajnos itt nem látok e mail címét. Nekem is egy vailant vuw 180 1xe típusú kazánom van ugyanazzal a hibával mint az öné. Esetleg tudna segíteni hogy mi volt a megoldás az ön problémájára? Az e mail címem lotusz35@freemail.hu. Köszönettel Janos!!
Sziasztok! Azt hittem már ismerem a 25 éves Fég C24 falikazánom de most egy olyat produkált őrláng elalvás hibakeresés során hogy kb. az őrláng mágnesszelep kishollandi pici utánhúzása után megszünt a főláng....Most már van stabil őrláng de nincs főláng...Leszerelve a vízarmatúrát és a gáz tüskéjét megnyomva sincs főláng..Mi történhetett?? Köszi
A probléma egy ideig megszűnt,de most ugyanazt csinálja a kazán.
Az összes vízkivételi helyen tapasztalható.A víz átfolyás normálisan be van állítva.Próbálkoztam az átfolyás szabályozásával,de teljesen mindegy,hány liter /perc ,nagyobb átfolyásnál is csinálja.
Ki be kapcsol 20-30 másodpercenként.Váltófürdő...
Logikusan átgondolva nagy vízkivétel esetén nem is kellene modulálnia sem,mert akkor teljes teljesítménnyel kéne mennie,hogy a kívánt melegvíz hőfokot elő tudja állítani,ezzel szemben akkor is kapcsolgat.
Új gázszelep van benne, tavaly lettek az ntc-k(talán így hívják) kicserélve.