Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2021.02.22 0 0 26660

Csak a válaszodból vettem észre, hogy Antony helyett Alvarezt írtam. Vagy te sem vetted észre, vagy kíméletes voltál.

Én láttam javulást Neres játékában. Gondolom, csütörtökön megint ő lesz a bal szélen. Meglátjuk, (tovább) javul-e. Bár amíg nincs igazi formában, kedvenc helyén, a jobb szélen könnyebb lenne neki belejönnie. De régebben volt jó a bal szélen is. Reménykedjünk!

 

Most olvastam, hogy a Lille edzőjét kérdezték, miért választott ilyen védekező taktikát. Azt mondta, ő támadni akart, de ezt nem engedtük nekik meg. Csütörtökön is így legyen, de akkor mi találjunk előbb be!

Előzmény: nj (26659)
nj Creative Commons License 2021.02.22 0 0 26659

"Nekem Neres jobban tetszett, mint Alvarez. Már csak nagyszerű passza miatt is a harmadik gól előtt."

 

Nem csak amiatt IS, hanem csak amiatt, mert azon kívül tényleg nem csinált semmit. Az pedig azért 45 percre elég kevés. De talán előbb-utóbb belejön.

 

Megnéztem az összefoglalót, azért Schuurs mindkét kapott gólban nagyon benne volt, az elsőnél elvesztette a párharcot és aztán már csak lazán kocogott hátra és a másodiknál is lemaradt Gravenberchről. Aki azért nem egy nagy klasszis. Tartok tőle, hogy Schuurs sem lesz az.

 

Szerintem, Martinez, Tadic és Haller voltak a legjobbjaink, de Timber, Alvarez és Blind játéka is rendben volt. 

Előzmény: Gyenyi (26657)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.22 0 0 26658

"Már csak nagyszerű passza miatt is a harmadik gól előtt. "

Negyedik gól előtt.

Előzmény: Gyenyi (26657)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.22 0 0 26657

95%-ban ugyanazt a meccset láttuk. Nekem Neres jobban tetszett, mint Alvarez. Már csak nagyszerű passza miatt is a harmadik gól előtt. De azért is mert ő rendre eljutott az alapvonalig. De azért még messze van az igazitól. Kudus is, de ahogy múltak a percek egyre jobb lett. Nem értem, miért nem kapott eddig több percet. Akkor talán már bírna 90 percet játszani. Írod, hogy, ha Mazraoui rendelkezésre áll, ő játsszon. Azért hozzátenném, hogy csak akkor, ha ismét a régi lesz. Mert mostanában ritkán volt jó.

A lényeg a 3 pont volt, és az első félidő játékára nem lehetett panasz. 4:1 után leálltunk. Az az érzésem, hogy jó, szervezett játék kevésbé fárasztó, mint visszafogott, melynél átengedjük a kezdeményezést az ellenfélnek. De talán a sok csere miatt is estünk vissza. Az Antony - Neres és Kudus - Klaassen cserék nem vetették vissza a csapatot, a másik 3 csere igen. Labyad beküldését nem értettem. Minek kell még mindig erőltetnie játékát? Miért kap rendre perceket, míg a nála jobb képességű, saját nevelt Ekkelenkamp soha? Labyad 2021-ben csak 3 meccsen nem jutott szóhoz, Ekkelenkamp 8-on. Viszont, amit Idrissi eddig mutatott, annak alapján egyre jobban félek, hogy nem jobb, mint Labyad. És még kevesebb poszton is használható. Azért, ha már van, tét nélküli szituációkban használhatjuk, hogy Tadic pihenhessen.

 

A Lille ellen megint Tadiccsal kezdenék. Lilleben sokat számított, hogy a két darabos középhátvéd nem tudott mit kezdeni vele.  Brobbey tegnap nem volt jó. Menjen be, ha szükség lesz rá! Remélem, nem lesz rá szükség. A többi azon múlik, játszhatnak-e a bekkek. Ha Mazraoui nem, akkor lehet választani a csütörtöki és a tegnapi jobboldal között. A csütörtökiben jobban bíznék. Gondolom, Ten Hag is. Azért nem játszott tegnap Rensch.

Előzmény: nj (26655)
nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26656

Mazraouit kifelejtettem, ha egészséges lenne, természetesen ő kezdene, nem Rensch. De most olvasom, hogy Tagliafico sem valószínű, hogy játszhat csütörtökön, szóval feltehetően Blind lesz a balhátvéd és Gravenberch a bal oldali középpályás.

Előzmény: nj (26655)
nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26655

Kicsit leálltunk a cserék után, de a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Azért a két kapott gólért kár, még akkor is, ha egykori ifink, Denzell Gravenberch, Ryan bátyja lőtte.

 

Stekelenburg kapott két gólt, igazából egyik sem az ő sara volt, de azért lassan lehetne egy bravúros védése is.

Timber jó volt, bár az első gól előtt nem tudott szerelni, Schuursnak voltak apróbb bizonytalanságai, de egy szép szerelése és egy jó szabadrúgásgólja is. Martinez 60 percig kifogástalanul futballozott, de utána nem tudta megakadályozni Gravenberchet a szépítésben, majd a hajrában az ellenfél centere szerzett még egy gólt. Ilyenkor mindig felmerül a két középső védő felelőssége is. Blind annyira nem villogott, mint csütörtökön, de megint a jobbak közé tartozott. Viszont a második gól előtt a támadás a jobb oldalukon futott és nem tudtuk megakadályozni a beadást.

Alvarez kimondottan tetszett, sokat szerel, harcos és már támadásban is egyre többet mutat, mintha kezdene megjönni az önbizalma. Kudus az első félidőt gyakorlatilag átaludta, a másodikban lőtt egy szép gólt és ettől mintha felébredt volna. Mire jobban belelendülhetett volna, lecserélték. Nem örültem neki, hogy amikor lecserélték, mindjárt jegelni is kezdték a térdét. Lehet, hogy még nem 100 %-os? Ha jól emlékszem, ősszel lovaglóizom sérülés miatt kellett lecserélni a Liverpool ellen. Gravenberch nem volt rossz, de kiemelkedő sem és rá is igaz, amit Blindnél írtam, hogy a bal oldalunk védekezésben gyengébb volt.

Antony hasonló meccset játszott, mint csütörtökön, sokat volt játékban, jól is mozgott, de szinte semmi nem sikerült neki. Egyetlen gólpasszát elvették les miatt. Haller 2 gólt szerzett, egy centertől nem is kell több. De még azokon kívül is volt helyzete. Úgy tűnik, mégis jó vétel volt, bármilyen sokba került. Tadic nagyon aktív volt, nagy kedvvel játszott, adott két gólpasszt, sőt a szabadrúgás előtt is ő gurította le a labdát Schuursnek, de azt azért nem tekintem gólpassznak. Szerzett egy gólt is, de azt nem adták meg. A csapat egyik legjobbja volt.

 

A cserék semmit sem tudtak lendíteni a csapatjátékon, mindegyikük gyengébb volt, mint akinek a helyére álltak.

 

Csütörtökön a Lille elleni visszavágó, utána vasárnap 6 pont előnnyel (és egy elmaradt meccsel) megyünk a PSV-hez. Mivel megverték a Vitesse-t, gyakorlatilag ők maradtak az egyetlen komolyan vehető riválisunk. Már a döntetlen sem lenne rossz, hiszen maradna a 6 (jó esetben 9) pont különbség, de vereség esetén sincs veszve semmi. Győzelem esetén pedig kis túlzással már csak mi tudjuk elveszíteni a bajnoki címet. 

 

Ha mindenki rendelkezésre áll, akkor nálam 10 játékos mindkét meccsen ugyanaz lenne:

 

Stekelenburg - Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico - Alvarez, Klaassen, Blind - Antony, ..., Tadic

 

A Lille ellen Brobbey kezdjen, a PSV ellen Haller. Brobbey-t nem szívesen állítanám be, de mivel Neres ennyire gyenge, Traore nem játszik, Hallert meg nem neveztük, ezért kénytelen vagyok.

 

Ami a többieket illeti: Schuursszal bizonytalanabbnak érzem a védelmet, Kudus még nem alkalmas arra, hogy kezdjen, Gravenberch játéka - különösen a védőmunkája - nem igazán meggyőző, Neres még mindig keresi a formáját, Traore meccshiánnyal küzd. A többiek - Scherpen, Ekkelenkamp, Labyad, Promes, Idrissi stb. gyengébbek, mint a felsoroltak, de a kispadra azért ők is leülhetnek, ha kell. Bár, Promes inkább szerződjön a Szpartak Moszkvához. Klaiber pedig még a keretben is felesleges.

nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26654

Mire Huntelaar felgyógyul, már menthetetlen lesz a Schalke helyzete. Jobb lett volna, ha nálunk marad, akkor a bajnokság vége felé még beállhatott volna, rúgott volna egy-két gólt és remélhetőleg egy szép eredménnyel búcsúzott volna.

nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26653

Félidőben 3-0, lehet cserélni. Pihenjenek az idősebbek, jöjjön Tadic helyett Neres, Blind helyett Rensch. Két nehéz meccs jön a jövő héten.

nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26652

...láttam játszani...

Előzmény: nj (26651)
nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26651

"Mi várható egy csapattól, melynek egyik legjobbja azért ment el tőlünk, mert még a kispadon sem biztos, hogy lett volna hely számára."

 

Nem tudom, hogy ő-e a legjobbjuk. Én Botmant, akit te annyira dicsértél  kétszer játszottam játszani, egyszer a Heerenveen, egyszer a Lille színeiben ellenünk, mindkétszer gyenge volt.

 

"Ugyan annyit sem nézek ki a Lilleből, de egye fene."

 

Szerintem, tudnak ennél jobban is játszani. Én tartok a visszavágótól.

 

"A baj az, hogy nem tudom beleélni magamat gondolatvilágodba."

 

Szerintem, nem is kell.

 

"Tudtommal más csapatoknak is szurkolsz. Azokat is ilyen kritikusan követed? És mit csinálsz, ha egy ilyen ellen játszunk?"

 

Nézd, a többieket nem követem ennyire intenzíven, de igen, velük szemben is kritikus vagyok. Van is rá okom: A Queens Park Rangers jelenleg az angol másodosztályban próbálje megerősíteni a pozícióját a középmezőnyben. Az Anderlecht története egyik legnagyobb válságát éli éppen, örül, ha az első hatban benne lesz. Az Athletic Bilbao spanyol középmezőny, de ők legalább nyertek nemrég egy Szuper Kupát. Nem szoktam írni a topicjaikba, mert oda még nálunk is kevesebben írnak. Ezekkel a csapatokkal nem gyakran futunk össze, a QPR eddig összesen kétszer indulhatott nemzetközi kupában, a Bilbaoval egyszer játszottunk, az Anderlechttel kétszer. Többnyire mi voltunk az esélyesek és mindig tovább is jutottunk (az egyik Anderlecht elleni találkozó 2 csoportmeccs volt, 1 döntetlen és 1 vereség, de mindkét csapat továbbment).

 

"Szó se róla, kaptunk azóta már ki, de rendre, mint egyenrangú ellenfelek."

 

Nem tudom, mit értünk azon, hogy "egyenrangú ellenfelek". A Liverpool elleni két 0-1-en egyenrangúak voltunk? Mezőnyben talán a hazai meccsen. Az Atalanta minimum 3 félidőn át jobb volt. A Getafe ellen az egyik meccsen nagyon simán kaptunk ki, de a másikon sem éreztem valódi esélyt. 

 

"Inkább hiszem, hogy még a legnagyobbak is szentségelnének, ha minket kapnának."

 

Nem hiszem, hogy az Inter, a Manchester United, Arsenal/Benfica, Milan kétségbe lenne esve, ha bennünket kapna. És a kontracsapatok is szeretnek ellenünk játszani.

Előzmény: Gyenyi (26650)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26650

"ezért nem kellett volna 11-est adni. "

Ebben egyetértünk. Legtöbb bíró nem is adott volna. De, ha egy játékos, akár kicsit is meglök valakit a 16-oson belül, az számolhat azzal, hogy abból 11-es lesz. Mert a szabályok szerint azért lehet 11-est adni. Hány ilyen 11-est adtak a 10-években ellenünk! De, ha nem adták volna meg a 11-est, és csak 1:1 lett volna, is 60-70% esélyt adnék a továbbjutásra. Hamarjában a VVV-n kívül nem emlékszem ellenfélre, aki ennyire béna volt ellenünk. Hiszen a tavalyi két meccsen sokkal veszélyesebbek voltak. (A Midtjylland Amszterdamban 6-szor lőtt a kapufák közé. De még az Emmen is 2-szer.)

 

" Ne túlozzunk, nemrég nyert a Twente is az Arenaban"

Ez igaz. És, ha most is Schuurs, Klaiber, Labyad és Promes kezd, most is bajba kerülhetünk. :) A Lille csak abban bízhat, hogy a labda kerek, és hogy lehetnek még csodák. Mi várható egy csapattól, melynek egyik legjobbja azért ment el tőlünk, mert még a kispadon sem biztos, hogy lett volna hely számára. Hány olyan Lille játékost láttál csütörtökön, aki szerinted nálunk kezdhetne? Szerintem talán a kapus, de amíg nem teszik próbára Steekelenburgöt, még ezt sem tudhatjuk.

 

"a Chelsea, Valencia, Liverpool, Atalanta négyesről nem is beszélve"

Most nem beszélek arról a szerencséről, amivel ezek és a Tottenham nyertek, de a Tottenhamen kívül mind csak 1:0-ra nyert. Ugyan annyit sem nézek ki a Lilleből, de egye fene. Abba még belemegyek.

 

A baj az, hogy nem tudom beleélni magamat gondolatvilágodba. Tudtommal más csapatoknak is szurkolsz. Azokat is ilyen kritikusan követed? És mit csinálsz, ha egy ilyen ellen játszunk? Mindkét topikon, ha létezik, azt mondod, hogy az az esélytelen? :) 2017 tavasza óta, szinte minden EL/BL ellenfelünk ellen esélytelennek tartod csapatunkat, amelynek pedig szurkolsz. Azóta EL döntőbe, BL elődöntőbe jutottunk, szerinted legyőzhetetleneken keresztül. Szó se róla, kaptunk azóta már ki, de rendre, mint egyenrangú ellenfelek. És amilyen csapatokat kivertünk! Lassan be kell látnod, hogy senki ellen nem vagyunk esélytelenek. Ha továbbjutunk (óvatosan fogalmazok, hogy nehogy már ebbe is beleköss! :) ), nem lesz csapat, amely azt fogja mondani, hogy bár az Ajax lenne a következő ellenfele. Inkább hiszem, hogy még a legnagyobbak is szentségelnének, ha minket kapnának. Ahogy Klopp örült, miután egy öngóllal keservesen 1:0-ra nyertek ellenünk, az jellemző arra, hogy hol tartunk. Az egyetlen baj az, hogy nincs egy olyan kispadunk, mint a Man City-nek. Pedig az ilyen szintűek ellen, néha arra szükség lenne. Akkor talán Ten Hag a Liverpool ellen Kudus helyett nem Promest küldte volna be, Klaassen helyett sem Ekkelenkampot és Neres helyett sem Labyadot. (Persze még így is cserélhetett volna sokkal jobban.) És a Getafe ellen Madridban sem Babel és Traore kezdett volna, hanem egy Neres és egy az akkori Promes szintű, mint ahogy az akkori Alvarez helyett is lett volna jobb.

Előzmény: nj (26649)
nj Creative Commons License 2021.02.21 0 0 26649

Igen, a 2-1 rájuk nézve hízelgő, de egyben a mi hatékonyságunkról, pontosabban annak hiányáról is árulkodik. A "leiskolázás" és az "oktatta az ellenfelet" kifejezéseket pedig a magyar sportsajtó használja előszeretettel, szívből gyűlölöm is őket, mert az ellenfél teljes lenézéséről árulkodik.

 

Ha a Chelsea elleni meccse hozott bírói döntéseket vitattuk - és jogosan -, akkor be kellene ismerni, hogy ezért nem kellett volna 11-est adni. Ez így korrekt, legalább magunknak ne hazudjunk. Persze, mondhatod, hogy meg lehetett adni, hiszen a szlovák bíró is megadta, de ha helyesen dönt, akkor nem adja meg.

 

Óriási csoda lenne? Ne túlozzunk, nemrég nyert a Twente is az Arenaban, a Chelsea, Valencia, Liverpool, Atalanta négyesről nem is beszélve. A Tottenham is hazai vereség után jutott tovább. Tudom, ezekjobb csapatok, de akor még nekünk is jobb csapatunk volt. Ja, és a Lille nyert a Milan ellen is idegenben.

 

Igen, ha az összes csoportmeccset nézem, akkor egyértelműen jobbak voltak. A Liverpool ellen otthon rászolgáltunk volna az egyik pontra. Az Atalanta ellen idegenben a 2 gólos vezetésre már nem és még így is majdnem kikaptunk. A dánok ellen idegenben kiszenvedtünk egy 2-1-et, gyenge játékkal, otthon jó játékkal nyertünk. Liverpoolban helytálltunk, de Onana hibája ide, vagy oda, a támadójátékunk elég vérszegény volt. Az Atalanta amszterdami győzelme pedig teljesen megérdemelt volt. Lehet itt magyarázni sérültekkel, Coviddal, pechhel, de az az igazság, hogy mindkét előttünk végzett csapat jobb teljesítményt nyújtott, csak te ezt képtelen vagy elismerni. Pedig, elég ránézni a rúgott góljaink számára.

Előzmény: Gyenyi (26647)
Ruud_Krol Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26648

Na? :(

 

:)

Előzmény: nj (26645)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26647

"leiskolázásról nem volt szó, hiába voltunk mezőnyfölényben, olyan sok tiszta gólhelyzetet nem sikerült kidolgozni."

Azért egyetlen jójuk a kapus volt. Antony kihagyott 2-3 jó helyzetet, Neres kapufát lőtt, Klaassen nagy helyzetben nem találta el a labdát. A gólokon kívül ennyi helyzet egy így védekező csapat ellen nem olyan rossz. Ehhez képest ők mit csináltak? Semmit. Végignéztem EL meccseik statisztikáit. Ez volt az első olyan meccsük, melyen egyetlen helyzetet nem dolgoztak ki, a potyagólon kívül egyszer sem lőttek kapura. Ilyen alacsony labdatartásuk sem volt eddig. És ennek a mi jó játékunk volt az oka. Lehet, hogy nem a leiskolázás a helyes kifejezés, de hogy a 2:1 roppant hízelgő volt számukra, az szerintem vitathatatlan. Olyan EL/BL meccs, melyen mi olyan alárendelt szerepet játszottunk, mint most ők, talán utoljára a 2 Salzburg elleni volt 7 éve. Pedig azért azóta volt egy pár komoly ellenfelünk. Voltak nagyobb vereségeink, de olyan meccsünk, melyen egy helyzetet sem dolgoztunk ki, csak egyszer lőttünk kapura, 36%-os volt a labdatartásunk, 2014 óta szerintem nem volt.

 

"Egy jogtalan 11-esnek köszönhetően tudtunk csak egyenlíteni."

Jogtalan nem volt, mert a srác kézzel hozzáért Tagliaficohoz, és azért mindig lehet 11-est adni. Persze ahogy a srác hozzáért, azért kevés bíró adott volna 11-est. De lehetett adni.

 

"még hátra van a visszavágó, ha ott kikapunk 2 góllal, vagy 3-2-re (egyik sem lehetetlen), akkor gondolhatod át újra, amiket leírtál. "

Ha a Lille továbbjutna, az óriási csoda lenne. Semmi sem lehetetlen, de ez roppant valószínűtlen. Védelmünk régen volt ilyen jó. Két gólt nem valószínű, hogy kap.

 

"volt két jobb csapat a BL-csoportunkban, akik egyértelműen többet mutattak, mint mi."

Egyértelműen? A Liverpool ellenünk két döntetlen szagú meccsen 1-1 roppant szerencsés góllal nyert. De végül is azzal estünk ki, hogy az Atalanta egyszer lekontrázta a Liverpoolt.  Utána Bergamoban sokkal simábban nyert a Liverpool, mint ellenünk bármelyik meccsen. Ha pedig a csütörtöki 11-est jogtalannak tartod, akkor az Atalanta amszterdami meccsén Gravenberch második sárgáját még inkább annak kell tartanod. Mit tehetett az ellen, hogy egy nála sokkal alacsonyabb srác belefutott a könyökébe? Utána választhattunk, hogy tartjuk az eredményt, hogy ne mondhasd, hogy két meccs alapján ők voltak jobbak, vagy 10-en is megpróbálunk győzelemre menni, hogy továbbjussunk. Ezt tettük, és egy kontrával kikaptunk. A két meccs egyikén sem voltak jobbak nálunk.Viszont mi kétszer nyertünk a dánok ellen. Ők nem. Pedig biztos nyerni akartak. Amilyen meccseken, amilyen gólokkal ellenünk a Liverpool nyert, és amilyen helyzetet Huntelaar kihagyott, talán még te is egyetértesz velem abban, hogy a két meccs alapján legalább egy pontra rászolgáltunk volna. Persze az Atalanta gólkülönbsége akkor is jobb lett volna, de akkor, szerintem joggal hivatkoznék a COVID tesztek által okozott pechre, ami az oka volt annak, hogy Dániában csak 2:1-re nyertünk. Bár gondolom, te ebben sem értenél velem egyet, de erről már nem fogok vitatkozni.

Előzmény: nj (26644)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26646

A legnagyobbak egyike,szerencsésnek tartom magam,hogy találkozhattam vele. Sok szempontból kivételes képességű játékos,a legjobb 10esek egyike volt a maga idejében,ha nem a legjobb.

nj Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26645

Amúgy, ma 50 éves Jari Litmanen, aki - szerintem - minden idők legjobb Ajax-légiósa és Cruyff, valamint Van Basten után minden idők 3. legjobb Ajax-futballistája. Nálam még Krolnál, Neeskensnél, Bergkampnál, Suareznél is jobb.

nj Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26644

"2021 februárjában a Lille Franciaországban élcsapat. Hogy március végén is még az lesz-e, meglátjuk."

 

Azt mondtad, hogy ha a PSG-t nem nézzük (ugyan miért ne néznénk, de mindegy...), akkor a holland bajnokság jobb, mint a francia. (Pontosabban, a PSG nélkül idén több pontot szereztek a holland csapatok.) Akkor legyünk következetesek és ha márciusban csak a PSG előzi meg a Lille-t, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy élcsapat. Mert, ugye, a PSG-t nem kell (?) figyelembe venni. :-)

 

"Persze, ha úgy vesszük, hogy a francia bajnokság jobb, mint a holland, akkor azért nagy szó, hogy így leiskoláztunk egy francia 'élcsapatot'."

 

Azért ne essünk már túlzásokba, leiskolázásról nem volt szó, hiába voltunk mezőnyfölényben, olyan sok tiszta gólhelyzetet nem sikerült kidolgozni. Egy jogtalan 11-esnek köszönhetően tudtunk csak egyenlíteni. És még hátra van a visszavágó, ha ott kikapunk 2 góllal, vagy 3-2-re (egyik sem lehetetlen), akkor gondolhatod át újra, amiket leírtál. 

 

"Hogy mennyivel, azt majd a következő fordulókban meglátjuk."

 

Előbb talán jussunk be a következő fordulóba, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel.

 

"Azért mi nem a bajnokságban elért eredmény alapján vagyunk ott, hanem mert volt  egy roppant peches BL őszünk."

 

Nem, azért vagyunk ott, mert volt két jobb csapat a BL-csoportunkban, akik egyértelműen többet mutattak, mint mi. Hagyjuk már a pechet, még talán 2019 őszére rá lehetett mondani a 4-4 miatt, de tavaly ősszel teljesen megérdemelten estünk ki az EL-be. 7 pontot szereztünk, a két riválisnak 4 meccsen összesen 2 gólt rúgtunk és 1 pontot szereztünk ellenük.

Ha nekünk balszerencsénk volt a sérülésekkel, akkor mit mondjon a Liverpool, ahonnan kiesett Alisson, Van Dijk és még két középső védő? Ahhoz képest Kudus sérülése semmi. 

Előzmény: Gyenyi (26643)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.20 0 0 26643

"A Lille Franciaországban élcsapat jelenleg"

2021 februárjában a Lille Franciaországban élcsapat. Hogy március végén is még az lesz-e, meglátjuk. Mi azért annál sokkal inkább vagyunk holland élcsapat, hiszen mi már évek óta azok vagyunk, és egyre jobban elhúzunk a többiektől. Persze, ha úgy vesszük, hogy a francia bajnokság jobb, mint a holland, akkor azért nagy szó, hogy így leiskoláztunk egy francia 'élcsapatot'. A Lillenél előbbre tartunk. Hogy mennyivel, azt majd a következő fordulókban meglátjuk. Az UEFA klubranglistája szerint mi a Lyon és a Napoli között vagyunk, a Lille a Mainz és a Rosenborg között van. (Csak azzal ne gyere, hogy 2017-ben pont a Rosenborg vert ki minket! Azóta 'kicsit' javultunk.)

 

"Nem véletlenül van mindkét klub az EL-ben."

Azért mi nem a bajnokságban elért eredmény alapján vagyunk ott, hanem mert volt  egy roppant peches BL őszünk. A Liverpool ellen legjobbunk az 5-ik percben megsérült, majd egy öngóllal kikaptunk. (Az is pech, hogy edzőnk idióta cserékkel, tovább csökkentette esélyeinket, de az nem tőlünk független pech.) Olyan hibája is ritkán van Onananak, amil által a liverpooli meccset is elvesztettük. Gólkülönbségünk sokkal jobb lett volna, ha az UEFA rossz tesztjei nem teszik tönkre a dánok elleni felkészülést. Ehhez jönnek az Atalanta elleni meccs sérültjei. Az első meccs megmutatta, hogy minimum egyenrangúak vagyunk velük. De ez csak akkor igaz, ha legjobbjaink játszhatnak. Azóta persze javultunk annyit, hogy ma már az sem számítana annyit.

Előzmény: nj (26642)
nj Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26642

"Oh ja. 26030-as hozzászólásodban kérted, hogy akkor térjünk vissza Botmanra, ha majd egy komolyabb csapatban lesz kezdő. Mert akkor még te sem tartottad a Lillet komolynak. Én most sem. Tegnap szerinted egy élcsapat volt az ellenfelünk? Akkor mik vagyunk mi?"

 

A Lille Franciaországban élcsapat jelenleg (a Nice viszont sohasem volt az). Tetszik, nem tetszik, most ez a helyzet. Mi is élcsapat vagyunk Hollandiában. De nemzetközi viszonylatban egyikünk sem élcsapat. Nem véletlenül van mindkét klub az EL-ben.

 

Előzmény: Gyenyi (26641)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26641

"Már előtte eldőlt el a dolog, ott, hogy kétszer kaptunk ki a Liverpooltól,"

Ha akkor nyerünk, mi jutunk tovább. De annyi tartalékkal az lehetetlen volt.

 

"Tavaly azért csak ott volt 2 csapatuk a BL-elődöntőben és lehet, most is állna két csapatuk, ha befejezik a bajnokságot és a Lyon elindulhat."

A Lyon 10 ponttal volt lemaradva egy BL helytől. Lehet, hogy behozta volna, de nem valószínű. Az EL-ben valószínűbb, hogy indulhatott volna. De a holland bajnokságot sem fejezték be. Ha befejezik, valószínűleg az Utrecht indult volna a Willem II helyett, és elképzelhető, hogy több pontot szerzett volna. Minden elképzelhető. Az viszont tény, hogy idén a holland csapatok több pontot szereztek, mint a franciák, a holland bajnokságban vezető Ajax jobb, mint a franciában vezető Lille. és, hogy egyik legjobbjuk, Botman, tegnap is megmutatta, hogy nálunk nem sok keresnivalója lenne.

 

"a Lille legalább egy élcsapat,"

Oh ja. 26030-as hozzászólásodban kérted, hogy akkor térjünk vissza Botmanra, ha majd egy komolyabb csapatban lesz kezdő. Mert akkor még te sem tartottad a Lillet komolynak. Én most sem. Tegnap szerinted egy élcsapat volt az ellenfelünk? Akkor mik vagyunk mi?

Előzmény: nj (26640)
nj Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26640

"Veltman tavalyi átlaga a bajnokságban, több lap osztályzatai alapján 6,29, Schuurs idei átlaga 6,39. Szerintem a BL-ben nem volt Veltman tavaly jó. Legjobb meccse a Lille elleni hazai volt, de a többin elég gyenge volt. 2 buta sárgájával, még, ha a második előtt a bírónak már le is kellett volna állítania játékot, komolyan hozzájárult kiesésünkhöz."

 

Mi köze Veltmannak ahhoz, hogy közelről rálövik a kezére a labdát és ezért az a fogalmatlan bíró ságát ad? A másikért lehet hibáztatni. De alapvetően nem rajta múlt a kiesés, nem emlékszem nagy hibájára, a védelem eleve stabilabbnak tűnt, mint idén Schuursszel. Nem voltak olyan látványos hibái, mint Schuursnek. Nem véletlen, hogy Timber kiszorította a csapatból, jogosan.

 

"A mindent eldöntő Atalanta elleni BL meccsen nem játszott Blind és Neres, hamar megsérült Brobbey és a gól előtt kiállították Gravenberchet."

 

Már előtte eldőlt el a dolog, ott, hogy kétszer kaptunk ki a Liverpooltól, míg az olaszok egyszer megverték őket. Eleve kevés gólt szereztünk, úgy meg nehéz.

 

"Azóta 13 meccsünkből 11-et megnyertünk, 2 döntetlen volt. Szerintem ez nem olyan ingadozó. Ilyen sorozatunk régen volt már."

 

A BL-re gondoltam. Bár, igazad van, az nem olyan ingadozó, a Liverpool ellen otthon viszonylag jól játszottunk, de kikaptunk, otthon a dánok ellen nyertünk, a többi meccsen még amikor ponto(ka)t szereztünk, akkor sem voltunk jók. 

 

"Mi köze van több, mint 10 évvel ezelőtti meccseknek egy maihoz?"

 

Ezt neked jobban kellene tudnod, mert te hoztad fel a 26630-as hozzászólásodban! :-)

 

"Képzeld, mi lett volna, ha nem vagyunk olyan tartalékosak! Vagy, ha Brobbey hamarabb megy be!"

 

Lehet, hogy akkor kikaptunk volna. Mondjuk, Onana megint összehozott volna nekik egy gólt, mint a Liverpoolnak.

 

"Kezd az az érzésem lenni, hogy a francia bajnokság színvonala, a PSG-t leszámítva, gyengébb a hollandénál."

 

Az érzéseid csalókák. Tavaly azért csak ott volt 2 csapatuk a BL-elődöntőben és lehet, most is állna két csapatuk, ha befejezik a bajnokságot és a Lyon elindulhat. A holland csapatok pedig elvéreztek.

Megjegyzem, amikor Botman és Dolberg odaigazolt, akkor még dícsérted a francia bajnokság színvonalát, mindig kiemelted, hogy milyen jól megállták ott a helyüket, bezzeg mi nem tartottunk rájuk igényt. :-) Most akkor mégsem olyan nagy dolog ott jól teljesíteni? És a Lille legalább egy élcsapat, na de a Nice...

 

Előzmény: Gyenyi (26639)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26639

Gondoltam, megvárom a meccset a reakcióval, hiszen az vita nélkül is választ ad sok kérdésben arra, hogy melyikünknek volt igaza. Így is lett.

 

"Ők lehet, hogy jobbak, de mi biztosan nem."

Ez a tegnapi meccstől függetlenül sem igaz. A tavalyi 0:2-nél a Chelsea elleni londoni kezdőkből (azt számítom tavalyi csúcsunknak) hiányzott Veltman, Blind, Mazraoui és Neres. Ezzel szemben most egy ritka jó sorozatban voltunk. Utolsó 9 meccsünket megnyertük 19:5-ös gólaránnyal. Pedig a legjobb hollandok ellen is játszottunk. És olyanok ellen is, melyektől tavaly kikaptunk. Így kétszer vertük az AZ-et, nyertünk a Heracles és a Willem II ellen.

A tegnapi meccs alapján az sem biztos, hogy a Lille jobb, mint tavaly volt. Tavaly Lilleben nem voltunk akkora fölényben, mint tegnap. Tavaly a Lillenek több helyzete volt, mint tegnap. Sőt, tavaly több helyzetük volt mindkét meccsen, mint nekünk. A tegnapi meccs alapján az biztos, hogy mi jobbak lettünk, az nem derült ki, hogy ők is. Talán védelmük jobb, de mintha más nem is érdekelné őket, mert félelmetesnek beharagozott csatáraik láthatatlanok voltak.

 

"Némi szépséghiba, hogy most egész ősszel csak gyenge csapatok ellen játszottunk, ill. nem tudom, mi köze van a bajnokságnak a BL-hez."

Lévén, hogy hónapok óta csak holland csapatok ellen játszunk, mással nem tudom összehasonlítani formánkat. Jelenlegi pontjainkban, (kapott és szerzett) góljainkban a rangadók is benne vannak, a kupamecsek is, így értelmetlen amit írsz.

 

"A Lille egyébként, a francia bajnoki címért küzd, nem is reménytelenül."

Szerintem reménytelenül. A francia foci szégyene lenne, ha ez a Lille lenne a bajnok.

 

"Schuurs nem volt jobb, mint Veltman."

Veltman tavalyi átlaga a bajnokságban, több lap osztályzatai alapján 6,29, Schuurs idei átlaga 6,39. Szerintem a BL-ben nem volt Veltman tavaly jó. Legjobb meccse a Lille elleni hazai volt, de a többin elég gyenge volt. 2 buta sárgájával, még, ha a második előtt a bírónak már le is kellett volna állítania játékot, komolyan hozzájárult kiesésünkhöz.

 

"mi pedig sokkal ingadozóbb formát mutatunk, mint tavaly ősszel a Lille elleni 2-0-ig."

A mindent eldöntő Atalanta elleni BL meccsen nem játszott Blind és Neres, hamar megsérült Brobbey és a gól előtt kiállították Gravenberchet. Azóta 13 meccsünkből 11-et megnyertünk, 2 döntetlen volt. Szerintem ez nem olyan ingadozó. Ilyen sorozatunk régen volt már.

 

"Korában viszont kiestünk ellenük 2004-2005-ben és a Marseille ellen is 2008-2009-ben"

És Napoleon Győrnél legyőzte csapatainkat. :) Mi köze van több, mint 10 évvel ezelőtti meccseknek egy maihoz?

 

"Szerintem, ők egyértelműen esélyesebbek, így tartalékos felállállásban pedig pláne."

Képzeld, mi lett volna, ha nem vagyunk olyan tartalékosak! Vagy, ha Brobbey hamarabb megy be!

 

Tegnap ilyenkor továbbjutási esélyeinket 50-55%-ra saccoltam. Most 75-80-ra teszem. Kezd az az érzésem lenni, hogy a francia bajnokság színvonala, a PSG-t leszámítva, gyengébb a hollandénál. Nem véletlen, hogy ebben az idényben a holland klubfoci a PSG jó BL szereplése ellenére több UEFA pontot szerzett, mint a francia. Az Ajax több, a PSV ugyanannyi pontot szerzett, mint a Lille. Más összehasonlítási alapom nincs.

 

Kedden elég sokat láttam a Leipzig meccsből. Az az érzésem, hogy ott több esélye lenne Brobbeynak a kezdőhelyre, mint nálunk. Ebből nem következik, hogy jobbak vagyunk náluk, bár az ellenkezője sem.

Előzmény: nj (26631)
nj Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26638

Szerintem is megérdemelten nyertünk. Még nagyobb arányban is nyerhettünk volna, a 3-1, 4-1 jobban benne volt a játék képében, mint egy esetleges 2-2, még akkor is, ha a számunkra megítélt 11-est nem tartottam jogosnak. A Lille-től sokkal többet, tőlünk egy kicsit kevesebbet vártam, de egyértelműen jobbak voltunk.

Tagliafico nagy hibája kellett a góljukhoz, de egyébként nagyon jól megfogtuk őket a középpályán. 

Ha Alvarez és Blind középpályára, valamint Timber és Martinez védelembe állítása az ára annak, hogy az ellenfél ne mindegyik támadása legyen életveszélyes, akkor játszanak ők ott. Akár azon az áron is, hogy Gravenberch kimarad, bármilyen szentégtörés is ez! Mert, sajnos, úgy tűnik, hogy ha Klaassen és ő játszanak 6-ost, az nem ilyen hatékony védekezésben. Kiscsapatok ellen a bajnokságban belefér, de rangadókon és európai kupameccseken láthatóan nem. Esetleg azt kipróbálnám, hogy egyikük játszana Alvarez helyett, mert lehet, hogy az is elég lenne, de mindkettő sok. És kettőjük közül Klaassen a hasznosabb. Az is igaz viszont, hogy Alvarezzel vérszegényebb a támadójáték.

Szóval, én már nem nyúlnék a két középső védőhöz, de kipróbálnám a Gravenberch - Klaassen - Blind középpályát, ha az nem működik, akkor a Klaassen - Kudus - Blind triót.

 

Ami az egyéni teljesítményeket illeti:

 

Stekelenburgot a harmadik meccsén sem tették igazán próbára, a gólról nem tehetett, kiszolgáltatott helyzetbe hozták.

Rensch nem volt rossz, de időnként kicsit sokat kalandozott előre indokolatlanul. A helyette beálló Schuurs megfelelt. Timber és Martinez kimondottan jók voltak. Tagliafico elég zaklatottan játszott, nagy hibája lerontotta a teljesítményét, utána láthatóan nagyon akart bizonyítani, kiharcolt egy 11-est is, bár az, szerintem, műesés volt.

Alvarez szürke volt, de hasznos. Az azért biztosan nem véletlen, hogy amikor 2021-ben játszott, akkor sokkal jobban szűrt a középpálya. Klaassen sokat dolgozott, adott egy gólpasszt, de egy 10-esnek ennél jobb teljesítményt kell nyújtania az ellenfél kapuja előtt. Blind remekül játszott. Szerintem, a vak is látja, hogy ott kellene játszania.

Antony nem volt rossz, de a befejezései nem nagyon sikerültek. A helyére beálló Idrissi nem mutatott semmit. Tadic nem volt rossz, de most nem volt sem gólpassza, sem veszélyes kapuralövése. Neres gyenge volt, a cseréje jogos volt és a helyére beálló Brobbey győztes gólt lőtt.

 

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26637)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.19 0 0 26637

A tegnapi meccs nagy egymásnak feszülés volt,látszott,hogy mindkét csapat óvatosan megy a másiknak.Ennek ellenére dominánsabbnak éreztem magunkat, a fegyelmezett védekezés mellé szépen ment a pressing. Tagliafico hibája már-már Veltmant idézte rosszabb időszakában, pechjére még Weah is pont Stekelenburg lábai között tudott pörgetni halálpontosan. Itt már kicsit temettem magunkat,de aztán Nico javította a hibáját a tizivel.Lehet vitatkozni,hogy mennyire volt büntető,az a gondolatom,hogy kaptunk már ennél sokkal kevésbé megadhatót is,talán most a sors törlesztett.Aztán jött Brobbey,és szokás szerint beállása után pár perccel beverte szépen. 

 

Most lehet bánni igazán,hogy elmegy,és főleg,hogy ingyen,nagyon erős,akaratos,és emelett hatékony is a srác.

Mindenesetre most nem bántanám Ten Hagot, mind az alap kezdője,mind a cseréje (talán Idrissit leszámítva) egyezett az én véleményemmel.

 

A legjobbak a meccsen szerintem egyértelműen Martinez és Blind voltak. Blind középpályára helyezését kb minimum fél éve mondom,mert hátul már lassú,viszont középen simán kioszt kulcspasszokat,indításokat,és a helyezkedése is kiváló. Gyengábbek között nálam Neres volt,és a gólpassza ellenére Klaasen.

 

Kedvező helyzetben várjuk a visszavágót,de kemény lesz.Nem túl izmos csapat ez a Lille,de a védekezésük rendben van,a kontráik gyorsak.

Mindenesetre szerintem ez a győzelem a francia éllovas ellen kifejezetten dícséretre méltó,nem adtuk fel.

Gyenyi Creative Commons License 2021.02.18 0 0 26636

"Még a döntőbe sem jutottunk be!"

Igazad van. Javítok. Be kell jutnunk a döntőbe, és meg kell nyernünk a kupát! És persze dupláznunk kell!

Bár lehet, hogy te nagyobbnak látod a Lille bajnoki esélyeit a mienknél. :)

 

Ez nem ide tartozik, de erről nem írok külön. Úgy érzem, a Lille végül legjobb esetben harmadik lesz (még mennek Lyonba, a PSG-hez, és előbb utóbb a PSG elkezdi a kicsiket is komolyan venni), míg a mi bajnoki esélyeink már 90% fölött vannak.

De a lényeg, hogy jussunk túl a Lille-en. Esélyeinket 50-55%-ra saccolom. De remélem, este 11-kor már pozitívabb leszek. Remélem, te is. :)

Előzmény: nj (26635)
nj Creative Commons License 2021.02.18 0 0 26635

"Most már meg kell nyernünk a kupát is."

 

Még a döntőbe sem jutottunk be!

Előzmény: Gyenyi (26634)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26634

"a Heerenveen talán könnyebb lesz"

Talán. De mivel egyetlen jó játékosuk, Berghuis nem játszhat, lehet, hogy a Feyenoord lenne könnyebb. Mindegy. Most már meg kell nyernünk a kupát is.

 

"A másik ágon sanszos,hogy a Vitesse fog a döntőbe jutni,gondolom a Venlot azért csak megverik."

Egy hónapja 4:1-re nyert a VVV a Vitesse ellen. Annyira nem biztos tehát a Vitesse továbbjutása. Persze azért esélyesebb.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26633)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26633

Drámai fordulat volt,sokan a Klassikert várták a kupában,én jobban örülök,hogy nem a Feyenoordot kaptuk,ha már a döntöben nem kaphattuk.Van most elég meccsünk,a Heerenveen talán könnyebb lesz. Aztán persze simán lehet,hogy Siem majd megint ellenünk talál magára.De a Kupát én annyira nem tartom sokra.Mondjuk ne az elődöntőben bukjuk el. A másik ágon sanszos,hogy a Vitesse fog a döntőbe jutni,gondolom a Venlot azért csak megverik.

Előzmény: nj (26632)
nj Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26632

A Heerenveen 4-3-ra megverte a Feyenoordot a kupából, így hozzájuk megyünk, nem Rotterdamba. Már 3-1 is volt a Feyenoordnak, de még a 82. percben is vezettek 3-2-re, de aztán jött Siem de Jong és vágott kettőt a 86. és a 88. percben.

nj Creative Commons License 2021.02.17 0 0 26631

"Most mindkét csapat jobb, mint akkor volt."

 

Ők lehet, hogy jobbak, de mi biztosan nem.


"Több pontunk van, mint tavaly volt 21 forduló után, több gólt szereztünk és kevesebbet kaptunk."

 

Némi szépséghiba, hogy most egész ősszel csak gyenge csapatok ellen játszottunk, ill. nem tudom, mi köze van a bajnokságnak a BL-hez. A Lille egyébként, a francia bajnoki címért küzd, nem is reménytelenül.

 

"Már Schuurs is jobb volt, mint Veltman, de Timber Schuursnél is jobbnak látszik."

 

Schuurs nem volt jobb, mint Veltman.

 

"Szép sikerük volt az EL-ben a 3:0-as győzelem Milánóban a Milan ellen, de a Celtic ellen egyszer sem tudtak nyerni."

 

Az utolsó fordulóban elszenvedett vereségük már tét nélküli meccsen volt. És a Milan sem tudott ellenük nyerni egyszer sem.

Ők egyértelműen jobbak, mint tavaly, mi pedig sokkal ingadozóbb formát mutatunk, mint tavaly ősszel a Lille elleni 2-0-ig.

 

"De mostanában mérlegünk francia csapatok ellen különben sem rossz. 2018-ban 2 döntetlennel ugyan kivert minket a Nice, de pár nappal a Nouri rossz hír kijövetele után, az is szép volt, hogy a meccsek jó részében jók voltunk. 2017-ben kivertük a Lyont. A többi csoportmeccs volt. A PSG 2 meccsen jobb volt nálunk, a Lyon és az Auxerre nem."

 

Az Auxerre 2010-11-ben valóban nem volt jobb (de rosszabb sem: 2-1 és 1-2 volt). Korában viszont kiestünk ellenük 2004-2005-ben és a Marseille ellen is 2008-2009-ben.

 

"Szerintem kicsit esélyesebbek vagyunk a továbbjutásra, de biztos nehezebb lesz ellenük, mint tavaly volt."

 

Szerintem, ők egyértelműen esélyesebbek, így tartalékos felállállásban pedig pláne. Gravenberch pótlása megoldható, mert sok jó középpályásunk van, de Stekelenburg miatt aggódom, Haller kaliberű centerünk meg nincs.

Előzmény: Gyenyi (26630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!