Nos kb.2 hónapja rendeltem az egyik kereskedésben ( ezüstautó ) de elfogyott a türelmem, és a Karácsonyi - Nagynál raktárról azonnal kaptam. Nagyon rendesek voltak a kiállított mintát adták oda, mivel nem volt több, de azt mondták, hogy általában mindig van nekik.
Várnod kellett rá, vagy raktárról kaptad? Csak azért kérdezem, mert ahol én rendeltem azt mondták, hogy nincs az országban de lerendelik nekem és majd szólnak! Ennek már 2 hete és még semmi hír!
Én is úgy hallottam, hogy nem lesz... Mondjuk nekem nem is hiányzik, én a 115 lovast lőttem be magamnak.
Tényleg! Nem is mondtam! Hívtak az érdi autószalomból, hogy voltunk anno tesztelni és hogy vettünk-e azóta autót. Mondtam nekik, hogy nyugodjanak meg, nem vettünk, nem is gondolokdunk más típusban és biztos, hogy náluk vesszük meg, csak legyenek türelemmel, mert most még finanszírozási problémáink vannak, úgyhogy csúszik a dolog. Ezt követően kedélyesen elcsevegtünk a finanszírozási feltételekről... :))) Szóval ilyen egy igazi kereskedő...
Tegnap kicseréltem a középkonzolt ezüst színüre. 2 hegesztőpálca végét meghajlítva beakasztottam a felső szellőzőbe, és egy határozott mozdulattal kihúztam a helyéről.
Egyszer egy ilyen kereskedői elszólás után bekopogtam a munkáltatói jogokat gyakorló személy irodájába és elmeséltem neki, milyen "okosan", finoman cizelált módszerekkel épít fogyasztói bizalmat és erősít cégtekintélyt jó képességű alkalmazottja és hogy miatta veszek máshol autót. Nekem nem kritikus kell, hanem tanácsadó. :)
Szó sincs arról, hogy nyugtatnod kellene! Ha nem lennék meggyőződve arról, hogy milyen jó a Cee'd akkor nem veszem meg! Csak azt próbáltam elregélni, hogy mennyire bosszant az az idióta presztizs-alapú, irracionális hozzáállás egyesek részéről, ami tapasztalható sok helyen! De ezt már korábban is kitárgyaltuk, van akivel nincs mit kezdeni!/Pl. az azóta bedöglött másik forum/
Egy motor nem feltétlenül üvölt, lehet az zene is. Nem csak attól kultúrált a motor, hogy alapjáraton csöndes és rezonanciaszegény, hanem, hogy szépen szól, ha megforgatják.
A dinamikus autózás meg nem csak eszeveszett gyorsulást jelent. Oda a kanyarsebesség, ha gané a felfüggesztés, ha rossz a súlypont, a kocsi egyensúlya. A Bakonyban a cseszneki szerpentinen hülyére verek a cee'ddel erősebb kompaktokat, sőt, sok "komoly" kétezrest, nyomatékcsúcs ide vagy oda :).
(De azért majd jussak eszedbe, ha egyszer a puha, habos műanyagú műszerfal másik felére is "eljutsz" egyszer (pl. szervizelésnél), és rájössz, hogy jé, az is tök olyan kemény, mint a kopogós műanyagé -- pláne a tipikusan nyöszörgésforrás csatlakozási pontoknál/rögzítéseknél/felületeknél, amik definitive nem is lehetnek puhák...
> Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni.
Honnan tudod? :)
> Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is -
> lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Nos, ez a Ceed érdeme inkább, nem a konkurensek "silánysága" - azok egy szinten lomhák, a piac törvényei diktálnak, ez is elfogy alapon. (Mellékszál: a 316-os BMW-z a 115 lovas motorjával és a baszomnehéz kasznijával szerintem az alap Ceed is megcsípi 160-ig, hiába hátsó kerekes és "sportos", akkora betegágy. De mégis idehaza a legkelendőbb BMW. Ez van.)
De előhozhatnám az 1.2-es 75 lovas Opel motorokat is az Astrákban, amiket szintén csak K-Európa országainak gyártanak.
Nemtom, én mindig úgy álltam ehhez, hogy az alapmotor épp csak gurulni bír, előzni ne nagy akarjunk mozgó járművet, csak lendületből. A Ceed 1.4-ese üde színfolt ehhez képest. (De attól még nem teremt elvárásokat, nem rendezi át a piacot - ugye érted, mire gondolok?)
És most tekintsünk el attól, hogy - eufemisztikus felhang nélkül - "dinamikus autózásról" 1.8, de inkább 2.0 alatt nem igazán lehet szó, mert az üvöltő motor legfeljebb illúziót kelt.
(Persze hihetünk sok mindent - lásd a lenti kollégát -, de ez általában addig tart, míg a következő autónk nem lesz lényegesen komolyabb, és akkor visszaolvasva a régi hsz-einket megmosolyogjuk saját kommentjeinket is (tisztelet a kivételnek).)
Illetve egy újabb csavar: sok jó motor van nem a hozzá méretezett kasztniba és/vagy nem a legjobb kiosztású váltó mellé téve. Örüljünk, ha a saját autónk nem ilyen, és persze ha a mi igényeinket tökéletesen kielégíti. (Csak ne legyen szemellenzőnk. :)
Elnézést a hosszú észosztásért, csak pont bezárt a cukrászda, és ki kellett írnom a dühömet. :))
Tuningbox. Nemsoká tervezek felmenni Debrecenbe a Martinhoz. Beépítés után csinálunk egy finomhangolást 2.000-3.500 közé, az az 1,6 CRDi-ben úgy 300 Nm-t és 125-130 lóerőt fog jelenteni. A beállításokat elmentjük így ha valaki rajtam keresztül rendel boxot, akkor már ezzel a görbével fogom tudni szállíttatni. Persze a motorkopással idővel majd indokolt lehet további optimalizálás, de most mégsem kell akkor elmenni a klubtagnak Debrecenbe és fizetni a beállításért, hogy az M-Power CommonRail Tuningboxot a KIA 1,6 CRDI-hez igazíttassa. ;)
Néha úgy érzem, nyugtatjátok magatokat, hogy jó ez nekünk, mint ha még magatokat is meg kellene erősíteni a helyes döntésben.
Fórumtársak! Nem nagyképű vagyok, hanem szerencsés, mert munkám kapcsán végigtesztelem a hazai paletta nagy részét, C2-től az R és S Mercédeszig. A kompaktok között a cee'd az egyik legjobb vétel. Nincs még egy autó, ami ilyen műszaki tartalmat, érett technikát, ilyen felszereltséggel és kedvező áron kínál, és akkor még nem adtam hozzá érvként a garanciát. Az ár közel sem tükrözi a tartalmat, és ez csak a KIA presztizsnek köszönhető.
Vannak szebb autók és erősebbek is, de ilyen ár/érték arány nincs. Vannak, akik már megtehetik, hogy a Civic-hez hasonló formavilággal lépjenek porondra, a KIA MÉG nem kockáztathatja meg. Ezt a műszaki tartalmat pedig csak sokkal magasabb áron képesek nyújtani a konkurensek. Ez a korszerű gyártásnak is köszönhető.
A cee'd hatalmas érdeme szerintem az, hogy immár létezik a piacon egy olyan kompakt, amely ötvözte a MA IS korszerű technikát a komoly alapfelszereltséggel olymódon, hogy az az átlagember számára is elérhető. Az LX Base felszereltségével már a konkurens márkák kisautói is átlépik a 3,5 millió s határt!
A Fox Autórent berendelt 150 db cee'd-et, lengyelországban a Focust és Aurist megelőzve lett a 2007-es év flottaautója.
Szóval nyugi, vannak, lesznek szebb és erősebb autók, de ilyen módon és áron ötvözni a kategóriában elvárt megoldásokat SEHOL!
"Viszont szvsz elég naívság bárminemű dinamizmust is egy alapmotortól..."
Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni. Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is - lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Felejtsük el, hogy mi a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. A görbe a lényeg. Attól, hogy egy erősebb motor nyomatékcsúcsa feljebb van, még lehet a görbe végig magasabb, mint a gyengébbnél. Például ha a kisebb motor nyomatékgörbéje hamarabb leesik, azaz az erősebb motor görbéje tovább emelkedik ugye. Akkor máris magasabb a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. Attól ez még nem rosszabb motor.