Na a gyerek alatt megállt az Alfa Brera :( 2,4Jtdm
Lámpánál felpörgött a motor, meg füst. Leállító gombra persze semmi, de szerencsére félre akart állni és lefulladt, azt mondja 3-5mp lehetett az egész olajat megnézettem benne azt mondja szinten van.
A turbó egyértelműen csere+szívórész takarítás azon kívül mire lehet még ilyenkor számolni?
Van ahol a paszírozottba raknak paradicsomot, vagy éppen szalonnát (böjti ételbe!)... az is nagyon finom, de hiába gyúrok hozzá tésztát, nem az amit én a hallevestől várok...
Akkor először csak magadnak, ha ízlik megkóstoltatod aki a másikhoz volt szokva, és ha ódákat zeng róla, akkor mehet legközelebb a nagyközönség elé.
Azért kíváncsi lennék, hogy az angolok milyen hallevest főznek.
Mondjuk a 80-as évek Lancia Deltájában nem volt nagyságrenddel jobb ergonómia, mint a kettes Golfban. Talán kicsit jobb volt, a fene tudja már. De a Lancia akkor már leszálló ágában leledzett...
" ... csak pontybol nem lehet jo halaszle ? .... "
Én az esetek 99 %-ában (alaplé és minden ebből eredő macera nélkül) csak pontyból készítem a halászlét, nekem így (is) jó.
Gyerekkoromban 17/20 Ft volt a ponty kilója (1kg alattiak/1 kg felettiek), a törpeharcsát üveggyöngy árban, fillérekért adták, az ízben hozzáadott a halászléhez (ha ugyan meg nem sütöttük külön).
Volkwagen Touareg 2007 2,5 TDI BPE (228 000 km) motoros autóm a napokba Check Engine hibakódot jelzett, számítógépes kiolvasást követően P0546-os hibakódot dobott (kipufogógáz-visszavezetés (EGT) hőmérsékletérzékelő, Hengersor 1-bemeneti jel túl nagy). Kimértem az összes érzékelőt amely a mérés szerint tökéletes.
A hibakód egyébként leállítást után eltűnik. Reggeli indítást követően az üzemi hőmérséklet elérése után jelez.
Mi lehet a probléma? Melyik érzékelőt cseréljem ki? Esetleg mással van a baj ?
Pisztrángból semmiféleképp, a ponty a legjobb. Az a lényeg, hogy őrült módon forrjon (lassú tűzön a tyúkhúslevest meg a kocsonyát kell főzni :)
Amit Quattroman ír az a paszírozott halleves (nagyon mecerás), amit én mondtam az meg a hagyományos (most divatosan bajainak mondják), és "természetesen" tésztával esszük :)
Faék ZF 4HP van a td5 discokban is. Arany-Tóth Zsolték gond nélkül javítják. Persze az R380 kéziváltóval egyszerűbb. Meg kicsit kevesebbet is fogyaszt. A TD5 automatával simán elkér városban 13 litert, de legalább van benne tartalék szarráhúzni 250 lóerőre. :)
nézz egy golfot, passatot vagy audit és állíts vele párba egykorú, futásteljesítményű kvalitású fiatot peugeot, rönyót. aztán mérlegeld azt is hogy mit várhatsz még tőlük
szvsz itt most nem csak egy jo halaszlevet kellene foznom, hanem AZT a hallevet amit egy helyi jellegu halor 40 even keresztul osztott a szomszedsagnak.. ez az elvarasuk.
Szoktam venni a filézés utáni lazacmaradékot és azt is belefőzöm*. Az is jó csontos és hagynak rajta húst is elég szépen. Még senki sem mondta, hogy rontott volna rajta. :)
* tudom szentségtörés, de felétek talán könnyebb hozzájutni mint a keszeghez. :)