Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62139

A nem mázas porcelán használata egy ritka, de nem ismeretlen technológia: http://www.madehow.com/Volume-5/Bisque-Porcelain-Figurine.html

Ennek a lényege az, hogy nem mázas :D

Előzmény: dezso (62138)
dezso Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62138

Edenyt, tanyert, figurat igen, de peldaul a nagyobb olvado boztositekok kopenye jellemzoen mazatlan porcelan.

Előzmény: Jocó0423 (62133)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62137

Ez a lenéző hülye modorod a frankó :)

 

Képzeld még az előző wiki linkedet is olvastam. Igaz abban se írtak olyat amit te állítasz!

De pont magadat cáfolnád a mázatlan porcelánnal mert az bizony diffúz lenne.

De megint felhorgadt benned az enyém az utolsó szó és megint olyant kommentálsz amihez nem értesz.

Előzmény: BZoltan (62136)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62136

Fog veled a rossebb hülyeségeken veszekedni. Azt gondolsz amit akarsz.

Angolul nyilván nem tudsz, ha tudnád akkor elolvasnád a szócikk eredeti angol verzióját és megértenéd, hogy mi az a mázatlan porcelán.

Téma, lecsuk...ennyi, hagyjuk.

Előzmény: Jocó0423 (62135)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62135

Ezzel mit bizonyítasz?

KB ennyit ér a wiki!

Az első mondatban mázatlan, aztán a második:

 

"A biszkvit égetés tömörre égetett mázas kerámiák égetését jelenti, amit két fázisban (ezért ragadt át a jelentése a kétszersültre) végeznek. A mázatlan égetés alacsonyabb hőmérsékletű, a második, mázas égetés legalább 100 °C-kal magasabb hőmérsékleten történik."

 

Ennyit erről :)

Előzmény: BZoltan (62134)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62134

Tényleg felesleges vitázni ezen: https://hu.wikipedia.org/wiki/Biszkvit

Előzmény: Jocó0423 (62133)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62133

Felesleges ezen vitázni mert mázatlan porcelán nem létezik!

A gyártás folyamán minden porcelán edényt, tányért, figurát mázaznak, ez az előállítási technológia része!

Előzmény: BZoltan (62132)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62132

https://en.wikipedia.org/wiki/Porcelain#Glazing


Itt azt írják, hogy ellentétben más kerámiákkal a porcelán a máz nélkül is vízhatlan.

Előzmény: ronin s8 (62131)
ronin s8 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62131

A porcelán ugyanúgy készülő kerámia, mint a Te amforáid, csak más az alapanyag. Porózus. A máz teszi vízhatlanná..

Előzmény: BZoltan (62130)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62130

Nem vagyok egy keramikus, de utánaolvastam az egyes kerámiák tulajdonságainak. A porcelánt tömörnek írják és teljesen vízhatlannak.

Előzmény: ronin s8 (62129)
ronin s8 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62129

Szerintem kevered a porcelánt az enamellel, a zománccal.

Előzmény: BZoltan (62128)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62128

Igen, ez akkor egy normális kerámia edény és nem porcelán.

A porozitás mértéke egy érdekes kérdés. Én nem tudnám megmondani, hogy százalékosan mennyivel kevésbé porózus mint egy tölgyfahordó. De biztos, hogy sokkal kevésbé.

Előzmény: Daeril (62127)
Daeril Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62127

Itt a Stoneware kifejezés szerepel (a gres vonalon mozog), ami nem porcelán - ez a besorolás nem is szerepel a gyártónál:

 

http://www.magnum675.com/magnum-675-ceramic-wine-fermenter/

 

Maga az anyag lényegtelen is, lényeg az hogy minden mázatlan kerámia porózus, anyagától és kiégetés hőfokától függő mértékben. 

A sajtóanyag örökmozgó részén én is elmosolyodtam, maradjunk annyiban, hogy belső agitáció, erjedés vagy hőmérséklet különbség nélkül (alul meleg - felül hideg) nincs áramlás, legyen bármilyen a forma.

 

 

Előzmény: BZoltan (62124)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62126

Az én tudomásom szerint a porcelán, ellentétben más kerámiákkal akkor is teljesen tömör és teljesen vízhatlan ha nem mázas.

Előzmény: Jocó0423 (62125)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62125

Minden porcelán kerámia, de nem minden kerámia porcelán.
.
Kerámia: égetett agyag,
porcelán: égetett kaolin (ami szintén agyag, csak jobb minőségű).

 

Ha mázatlan akkor diffundál!

Előzmény: BZoltan (62124)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62124

Porcelánról volt szó

Előzmény: Jocó0423 (62123)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 62123

Öööö nem akarok megint vitát de megjegyezném, hogy a mázatlan sima égetett kerámia diffundál bizony.

A mázas edények pórusai zártak.

Előzmény: BZoltan (62122)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.02 0 0 62122

"formájánál fogva folyamatosan áramlik benne a folyadék"

Perpetuum mobile? :D Newton ha ezt tudná, sírna :D

"Ebben a speciális, 12 mm falvastagságú porcelánedényben [...] A tojás esetében is beszélhetünk mikrooxidációról"

Kész ... ez a tudomány halálugrása. Diffundál a porcelán baszkikáim :D :D 

Nekem marhára szimpatikus minden ilyen új módszer. Nekünk is van három kerámia edényünk és nagyon jók. De miért kell nettó ostobaságokat mondani??? Nem lehetne pusztán az egyszerű igazságot mondani? Vagy az nem üt eléggé már?

Előzmény: ronin s8 (62119)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.01 0 0 62121

Igen... és emiatt én nem tervezek semmilyen pályázatot beadni addig ameddig ilyen rendszerben megy a támogatások szétosztása.

Oszt, visszaoszt, oszt jónapot...

Előzmény: barkócza (62118)
ronin s8 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 62120

Új találmány a Tokaji tojás, mint szőlőfajta! 😂😂

Előzmény: ronin s8 (62119)
ronin s8 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 62119
barkócza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 62118

Ezt, ugye, rendesen Magyarországon úgy oldják meg, hogy már meglévő dologra nyújtják be a pályázatot, ezt fogják elszámolni, a megnyert pénz maradékát (az elvárt visszaosztás után) másra költik. Ez van.

Előzmény: BZoltan (62115)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.01 0 0 62117

Köszi, igazán kedves tőled. Sajnos mi alapvetően mi mezőgazdasággal foglalkozunk :) A kereskedést a kereskedőink viszik. Nálunk a kereskedelem kimerül a fuvarozásban.

Előzmény: szenyor Lopez (62116)
szenyor Lopez Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62116

Kérdés, hogy a bor értékesítés az mezőgazdaság vagy sem ;) Nem tudom mi a fő tevékenységed. De igazából ez itt off, csak próbáltam segíteni.

Előzmény: BZoltan (62115)
BZoltan Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62115

Ez is beruházásra vonatkozik. Vagyis infrastrukturális fejlesztést kell csinálni és akkor hozzádvágnak másfél misit. De ebből a pályázatból eleve ki van zárva az a cég, amelyik a támogatást elsődleges mezőgazdasági termeléshez használja fel.

Előzmény: szenyor Lopez (62114)
szenyor Lopez Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62114

"Ahogy foglalkoztatásra sincsen."

 

Sajnos valóban sok barom pályázat van, de épp most jön ki egy ilyen, hátha segít: munkahelyteremtés

Előzmény: BZoltan (62107)
BZoltan Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62113

"bárhol nyugaton, kb. szemmagasságban nem találni magyar bort a polcokon, éttermekben dettó."

Nagyon sok borbolt és étterem van a világon. Én pontosan tudom, hogy vannak jó magyarborok igényes éttermekben és vinotékákban. Onnan, hogy én is adok el ilyen helyekre.

Mennyiségben nekünk nem Franciaország vagy Olaszország az összehasonlítási alap, hanem Görögország, Románia, Portugália, Horvátország és Bulgária.

Előzmény: Hepci (62109)
BZoltan Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62112

1) Nem velem kell vitázni, hanem lobbizni :) De én örülnék a legjobban, ha kiderülne, hogy vannak többen akik ugyancsak igyekeznek kijárni a javulást.

2) Én is bízom abban, hogy azért van némi játéktere az államtitkároknak, miniszteri biztosoknak. De én keveslem :)

Előzmény: shiraz2 (62110)
shiraz2 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62111

erről is ellenkező tapasztlataim vannak.

azt persze ne várjuk hogy a francia, olasz stb nagy bormennyiséget termelő nemzetekkel egyszintre kerüljünk, ennek mennyiségi korlátai vannak

nekünk az osztrákok piaci jelenléte, stb szintján van keresnivalónk

Előzmény: Hepci (62109)
shiraz2 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 62110

a 3 állításod közül:

az elsőről biztos vitába szállna Veled néhány másik bortermelő :)

2.: államtitikári szinten is komoly lobbierő van, általában ott készítik elő a döntéseket, feljebb csak aláírnak

3. egyetértekk :)

 

 

Előzmény: BZoltan (62106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!