Szia Emil, természetesen kettő kézzel kell fogni , arra tippeltem hogy olyan erősen fogod hogy a feszültség ettől emelkedik, pont erre ne lenne ötletem, persze tévedhetek.
Ha az ablak szélére ragasztasz szalagot az tökéletes lehet egy normális autórádióhoz. A hosszának semmi jelentössége, minél hosszabb legyen. Az erősítőt inkább hagyd el. Érdekességként elmondom, hogy sok autón a hátsó ablak fűtése az antenna sőt némelyiken a csomagtartó elszigetelt fedele.
Szia, titkos? lételemem az illegalitás és konspirácio, csak a gugliba be ne ird hogy ha7wdh, tehát a módositások zöme az 1978-ban kiadott Rádiomatőrök Kézikönyve és az ott lévő rajzok a fokozatokról, meg szeretném elhasználni a meglévő akkori alkatrészeket. Tehát szinte sosincs komplett készülékrajz , csak jól működő fokozatok. Bevált kapcsolások avagy
Egy CB/amatőr rádió helyreállítása során olyat láttam, amit még soha, pedig....
A durván elkötött dróthalmaz már sejtetett valamit. Hamar kiderült, hogy a rádió összes potmétere TÖK SZAKADT!
Minden láb minden irányban, de szétszedve nem voltak.
Megbontva az egyik potit kiderült, hogy a szénpályák végének és a középső leszedő gyűrű ezüstözése eltűnt. Volt benne egy olajos trutyi, de az ezüst felületek helyén egy fekete krétás valami maradt. A pályák szén része jó, a leszedő csúszka fekete, de ép!
Valami agresszív (és olajos) kontaktspré megzabálta az ezüst kivezető felületeket.
Zsírtalanítás után vezető ezüst lakkal ki lehetett javítani, de bő fél nap elment a jó sok poti restaurálására. Még szerencse, hogy nem összeszegecselt kivitelűek voltak, csak miniatűr duplapotik, kapcsolóval.
Birtokomba került ez a berendezés. Első ránézésre egy RH, távíró üzemmódban működő rádió. A csövek felfűtenek 1 kivételével és azon kívül semmi reakció. Ismeri valaki ezt a rádiót?
Itt falun saját kuckóm van de apránként mindenzugot belakok.A szanaszét anyagokra zömmel emlékszem de ha be vannak tömörítve a pocokra rendként azt már nem tudom átlátni.
A múlt évben volt egy kötelező rendtevés .Egy előnye lett az, hogy be lehet állni a garázsba.
A hátránya az egy kész tragédia.
Feladat volt, hogy írjak fel mindent, hogy mit és hová tettem.Egy darabig írtam de később már nem.Amit felírtam már azt sem találom(a füzetet).
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet: autórádió tetőantennáját szeretném kiváltani. Az első szélvédő belső szélére/széleire (a függőleges oldalakra) szeretnék tenni szalag antennát. Az a kérdésem, hogy lehet-e ilyennel jó vételt elérni, illetve, hogy az autó eredeti antennatalpába tett "erősítőt" is használjam-e? Úgy tudom, hogy az antennák hosszát a venni kívánt frekvenciához kell igazítani. Egy vagy két szalagantenna esetén milyen hosszúságúak kellenek az FM 87,5-108-ig? Ami eddig volt az kb.: 32 cm-es és van tekerve köré is egy szál.
Köszönöm a válaszokat, és bocsi, ha sületlenségeket kérdezek.
Ha rádiózni akarok akkor mindjárt javítással kell kezdenem.
A TS930 ant. hangoló hülyül.Valaki átalakította de ez nem lenne baj.Csak nem hangol le 10-től lefelé.Eddig hangoló nélkül használtam de most szétszedtem és vissza alakítom az eredeti állapotra.Remélem bejön.
A TR7 is néha elhallgat de ha oldalba vágom akkor észhez tér.