Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Nem vagytok mostanában beszélgetős viszonyban velem. Küldhetek én akármekkora baromságot, semmi reakció. Akkor ehhez mit szóltok? magvannak az első éves vizsgáim. Tehát indul a bontsuk szét annyi GSA-t három hónap alatt amennyit birunk projekt. :)
1200 ft amúgy egy feszítő. Szal nem nagy ügy.(SKF, de szlovák, má ránézésre is 40 ezernél cserélném.:)) De szíjat legutóbb is alig kaptam. Valami nissan micráé jó az egyik oldalra, meg nemtom, mié a másikra.
Már én is akartam beírni, mert nagyon süllyedtünk...
Szal, a (találós) kérdés az lenne hogy mennyi a GS-nél a vezérműszíj csereintervalluma ? Következő kérdés: a szíjak mellett a csapágyakat is kell cserélni ?
Az jutott eszembe, hogy ha 1976.11.09 utáni az autó, akkor ORGA száma is kell hogy legyen (persze ha ráfestettek akkor nincs). GS-nél hol kell ezt keresni ?
Aha ! Szerintem a forgalomba helyezés lehet '78-as. A műszerfal alapján nem lehet 75-ös szerintem.
Megnézés előtt szeretnék beszélni Győrben a szerelőmmel, hogy adott esetben hogy lenne célszerűbb eljuttatni odáig. Mert vagy trélerezni kell (akkor szeretném ha normális tréleres csinálná), vagy annyira gatyába rázni, hogy odáig lábon el tudjon menni... Egyelőre az első variáció él.
A dingos honlap általad hivatkozott fotóján, illetve ott a honlapon sincs megjelölve az adott autó évjárata. Feljebb viszont ugyanazon az oldalon, láthatsz egy szép, ránézésre egészen hasonlót, ami viszont 75-ös évjáratú, azaz az AC640-es bleu delta.
A hűtőrács alapján feltételezhető, hogy a másik (az általad berakott poros) is hasonló korú lehet.
Az alvázszámot nem akartam kérdezni, ha megnézzük az autót akkor úgyis megtudjuk, ezáltal okosabbak lehetünk. Az pontosabban behatárolja kérdést.
Szín: 77-78-ban volt metálkék, AC646-os kóddal (bleu gentiane), tehát akár hasonlíthatna is erre a színre. 74-76-ban pedig az AC640-es kódú bleu delta.
Az autó eredeti színéről nem tudunk többet, csak annyit, hogy kék. Azt se tudjuk, hogy metálkék volt-e.
Yo!! Nagyon király volt! Mint a szombat és mai nap is. Volt Belga koncert!! Jee! A Citroen karaván nem lett volna rossz, de ezek a Zixemes figurák mintha karót nyeltek volna. Nem azt mondom, hogy ugrálják körül az embert, de rajtam még a hülyei láthtta, hogy Citroen fan vagyok. Nem erősségük a klubbérzés. Ami a küszöböt illeti. nam nagy "vasz isz dasz" táblalemezből is le lehet hajtani. De ha a lakatosod nem egy vállalkozó szellem akkor lehet még venni orángutágyártottat (Klokkenhorn) ami kb 6000 Ft/darabáron lehet megvásárolni. vonóhorog szerintem 100% hogy volt gyári. Az enyémen is van, meg a Palalsunkén is van. nem hasonlítottam össze őket de szerintem gyári lehet.
egy villányi borért kimenni a Széchenyi térre? ha legalább egy kanálnyi, vagy pohárnyi lenne :)))) Mindegy, csak óvatosan kóstold, 2 sarokkal arrébb táborozik a Citroen karaván ...
néggyel arrébb meg én ténykedek, de nem haragszom meg, ha nem kerestek fel, mert ügyeletes vagyok a klinikán.