Kaptam ma körülbelül 40-50 kiló pépesített málnát. Kérdezném, hogy van e valami különleges teendő vele? Leraktam a kazánházba, beoltottam hidegtűrő fajélesztővel, plusz fater jókedve miatt raktam bele 1 kiló napfényt.
Nagyjából milyen kihozatalra lehet belőle számítani?
Ha a spirál meg tudja szívni magában, akkor egy növelt térfogatú spirál csak ront a helyzeten, dupla térfogat, dupla vákuum térfogat, még több levegő kell a kiegyenlítődéshez.
Azt hogy van e létjogosultság,a gőzöm sincs. De hogy vákuum kitud alakulni az tuti. Amíg vízzáras voltam volt hogy eltünt a vízzár:) De Firekiller még ettől is többet tudna mesélni a sisakjáról!:)
Nagyon jól gondolod...volt is már ilyen eset, amikor a hűtő kifolyó csövére húzott műanyag csövet valaki félre hajlította (mert útban volt)...a cső belapult és mintha egy csappal zárta volna el. Na azután jött a vákuum és úgy beszívta a drága vörösréz üstfedőt, hogy el is lehetett dobni...még képet is tett fel róla...
Saját tapasztalatom! Elég a hűtőben vizet cserélni télen, olyan vákuumot csinál az üst felé, hogy a vízzárat szárazra kikapja! Vagy főzésközben vedd le a páracsövet a sisakról és önts az üstbe (a csatlakozón keresztül) félliter vizet!:( Pedig nyomás is van, nyitott a rendszer is, szerencsés vagy, ha a sisakot nem horpassza be! http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/
Az üst felé nem tud vákuumot csinálni semmi, mert az üstben túlnyomás van a párolgás okozta térfogat növekedés miatt. Egy dolog okozhat válság helyzetet, ha hideg zuhany éri az üstfedőt, ezt is csak légbeszívás tudja megoldani. Ennek az edénynek semmi létjogosultsága nincs, bizonyítja, hogy nem is használják. :)
Érdekes gondolat, de ebben a 30-40mBar-os kategóriában az, hogy a belépéskor esik 20mBart a nyomás nem jelent jóformán semmit. Ez szerintem egyszerűen egy kondenzátor edény, a konstruktőr úgy látta jónak, ha van ott egy ilyen. :)
Persze, elég a kisebb is, nekem is valamilyen török gyártmányú van, csak a telefonomról gyorsan kerestem egy helyet, ahol kedvére válogathat kupeci tagtársunk. Két évvel ezelőtt még én sem tudtam hogy létezik ilyen berendezés, mert nem került látóterembe egyszerűen. Dehát az ipari-nagykonyhai felhasználása a propán-bután gáznak sem.
Ez már volt téma évekkel ezelőtt is és akkor, ha jól emlékszem arra a megállapításra jutottunk, hogy egyszerűen csak a gőzök hirtelen kitáguláskor való lehűlését használják ki avval a gömbbel...
Bár tudom, hogy a topik címe Pálinkafőzés otthon, de szeretném a tapasztaltabbakat megkérdezni, hogy szerintük melyik Kelet-Magyarország legjobb minőségben főző bérfőzdéje, akik kisüsti technológiával főznek, nem pedig tornyos egylépcsőssel.
Kérlek dobjatok pár nevet, ha itt nem akarjátok, akkor legalább privátban.
Igen, a 4 Bar lehet fölösleges. Nekem az öntöttvas kínait 30mBar helyett ha jól emlékszem 60mBar-os állítható viszi, azt lehetett a PB palackosnál kapni. Nem volt postázási költség így. Nagyobb teljesítményű égőre persze több kellhet.
Na ez viszont igen nyomós érv!:)..........akkor a perzselőt is ilyen szabálytalan módon használtam!?:).......kezdek magamtól félni! Mostmár aztán ajánljatok valami kütyüt!:)
Szeretem a biztonságot, ezért is szereltem fel lángőrt.Gondolkoztam azon is hogy lecserélem az égőm gyári tűszelepjét is, de egyrészt nem jutottam hozzá olyanhoz ami azt tudja amiről Te is beszélsz , másrészt meg ha az is tudja ezt hogy "rá lehet csavarni".....akkor meg minek is?
A lángnak mivel a "hegye" a legmelegebb, ahogy Green írja, érnie kell az üst alját. Ha nem éri nem hatékony. Ha nagyon közel van szintén nem hatékony, ráadásul kormol is.
40 cm, az enyém is ilyen, csak házi kivitelezés, nem lehet elválasztani a két kört egymástól. Na meg az összes biztonsági szerkentyű (égésbiztosító, nyomásszabályzó) hiányzik.:( Viszont a felfűtéssel nincs gondom! Az üst alá kb. 10cm-re van rakva, a láng eléri az alját.
Nem szeretem a hatóságot, gondom nincs velük, ki lehet velük jönni! Viszont a trollokat egyenesen rühellem! Szerinted ezzel a nick névvel, az első hozzászólásával, ajtóberúgós beköszöntőjével hova tegyem?
Akkor lehetséges , hogy érdemesebb az üst házat kívülről körbe venni hőálló
szigeteléssel? Vannak kerámia szálas hőszigetelő paplanok, melyek lágyulasi pontja 1800 Celsius fok körül van.
Akkor az alkalmas lehet esetleg ?
Illetve még egy kérdés. Nekem három körös gáz zsámolyom van , mely 15kw-os. Mennyire érdemes közel helyezni a keverős üst aljához,hogy az optimális fűtést el érjem?
Sziasztok. Kezdo vagyok. Es tanacsra lenne szuksegem. DES since vagy destilatorit akarnak venni. Velemenyek tapasztalatok netan? Jok ezek a palinkafozok?
A samott tégla hőtartáshoz lenne jó, szerintem inkább a felfűtés idejét növelné, mivel hőt vonna el a saját maga felfűtéséhez. Nem értek hozzá, saját meglátásom!
Az első liter 90-91%-os, végig kb. ennyi volt, nem csökkent. Kicsit elbizonytalanodtam a kiinduló töménységen, mert eszembe jutott, van benne régebbi 40%-os up is. Mindegy, semleges ízű legyen, ne legyen száraz tőle a száj ez számít csak. Most halovány gyümölcs íze van, édeskés, addig engedem, amíg ilyen.