Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 1 154033

Meg még meleg vizes lavórba is ültetjük mint a vínembert:)

Előzmény: Green Corner (154028)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154032

Addig átmegyünk szabálytalanba:)

Előzmény: Green Corner (154028)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154031

Kell hozzá venni még egy nyomásfokozót és egy turbó égőfejet...;)

Előzmény: Jolida (154029)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154030

Ott vagy... ezzel tudsz neki kakaót adni ha kell. Van hozzá mérőóra, plusz a nyomásállítója integrált.

Az én 20-60 mbar-osom rövid idő alatt megadta magát, cserélnem kell. Aztán 20mbaron nem volt elég a

24kwos égőmhöz, 60mbaron nyomattam a felfűtést. Átnézve a kínálatot olyant ajánlottam, amit magamnak is megvennék.

Ebből következik, ha neked valamilyen okból nem felelne meg, akkor szívesen átveszem majd. Majd valahogy megoldjuk.

Előzmény: kupeci (154027)
Jolida Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154029

4 Bar nyomással?

Mint egy gőzborotvával! :-)

Előzmény: Green Corner (154028)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154028

Disznót, hogy fogod ezzel megpörkölni?:)

Előzmény: kupeci (154027)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154027

......és a menőn nézzen ki elvárásnak is megfelel!:)

Előzmény: vandox4 (154025)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154026

Igen.

Előzmény: vandox4 (154025)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154025

Megrendelted? 

Előzmény: kupeci (154022)
ZalaiBetyár Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154024

Az jól hangzik, a másik hobbim szempontjából is ... :) 
Esetleg egyszer cserélhetünk egy-két párlatot ha úgyvan! Bár én még kezdő vagyok a témában. 

Előzmény: In Lak'ech (154020)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.22 0 1 154023

Szerintem az erkölcsrendészetre orrolt meg. ;)

Előzmény: mili70 (153984)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154022

Láss csodát, megtörtént!:)

Előzmény: vandox4 (154012)
LacoP21 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154021

Üdv!

 

A kérdésedre nem lehet egzaktul válaszolni.

Viszont nekem 3 főzőhöz volt szerencsém:

- Göncruszka, kb. 35 éve, igen pocsék pálinka volt.

- Sajóvelezd, kb. 20 éve, nagyon pocsék pálinka volt

- Nemesbikk, 5-6 éven keresztül igen kellemes pálinkát főztek.

 

Az első két cefrézés a "régi tradíciók" alapján történt:)

Az utóbbiak már korrektül.

 

A következtetéseket rád bízom... 

Előzmény: ferenczidaniel (153991)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154020

Az én birtokom is Zalában van. Újudvar- Nagybakónak

Előzmény: ZalaiBetyár (154019)
ZalaiBetyár Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154019

Akkor kap aztis!

Zalaegerszeg 15kmes vonzáskörzete, miért? :)

Előzmény: In Lak'ech (154018)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154018

Zalában merre betyárkodsz?

Előzmény: ZalaiBetyár (154016)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154017

Még megkínálhatod egy kis pektinbontóval. Fater jókedve semmiképp nem fog rajta rontani. :-))

Előzmény: ZalaiBetyár (154016)
ZalaiBetyár Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154016

Üdvözlök mindenkit! 

 

Kaptam ma körülbelül 40-50 kiló pépesített málnát. Kérdezném, hogy van e valami különleges teendő vele? Leraktam a kazánházba, beoltottam hidegtűrő fajélesztővel, plusz fater jókedve miatt raktam bele 1 kiló napfényt. 

Nagyjából milyen kihozatalra lehet belőle számítani? 

Marco33 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154015

Turelmem nincs de usthazam van :-) koszi a valaszt megsporoltal nekem par eurot mert 5.5kw az van othon. 

Előzmény: endrepp (154014)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 1 154014

Ha van üstházad bőven elég, ha nincs akkor a türelmeden múlik, hogy elég-e. :)

Előzmény: Marco33 (154013)
Marco33 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154013

Sziasztok. Kis tanacs kene. Tegnap meglett a 60l keveros palinka fozom. Eleg lessz hozza 5.5kw-os gazzamoly. Elado tanacsolta hogy 10l egyenlo 1kw. Szerintetek eleg lessz vagy kel vennem nagyobat?

vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154012

PB-re legyen, széles mérettartományban állítható legyen meg menőn nézzen ki:)

Nem az én buksztácám de ez jónak tűnik:http://www.hegesztestechnika-webaruhaz.hu/termekek/propan-butan-pb-nyomascsokkento

Olcsóbbat csak akkor mernék ha jobban ismerném a fűtési szokásaidat.

Előzmény: kupeci (154008)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154011

Ok!

Előzmény: endrepp (154010)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154010

Ha a spirál meg tudja szívni magában, akkor egy növelt térfogatú spirál csak ront a helyzeten, dupla térfogat, dupla vákuum térfogat, még több levegő kell a kiegyenlítődéshez.

Előzmény: Green Corner (154009)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154009

Nem tudom, de a vákuum nem nagyobb légtérfogatban alakul ki, ami a szívóhatását az üst felé csökkenti?

Előzmény: endrepp (154005)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154008

Köszönöm a segítséget, már meg az a baj akkora a választék, hogy nem tudom segítség nélkül eldönteni melyik is lenne  számomra a legjobb!:)

Előzmény: kgaborovics (153985)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154007

Hogy ki tud az rendben van, azt, hogy a spiráltól ki tud, azt elfelejtettem ill. nem gondoltam volna, pedig már volt szó róla.

Előzmény: kupeci (154006)
kupeci Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154006

Azt hogy van e létjogosultság,a gőzöm sincs. De hogy vákuum kitud alakulni az tuti. Amíg vízzáras voltam volt hogy eltünt a vízzár:) De Firekiller még ettől is többet tudna mesélni a sisakjáról!:)

Előzmény: endrepp (153998)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 1 154005

Rendben van legyen vákuum, ez a tartály kb. megkétszerezi a spirál térfogatát, a tartályt is lehűtöd, még nagyobb vákuum lesz.

Előzmény: Green Corner (154001)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154004

Dániel! Az alábbi linken:https://www.palinkafozes.com/palinkafozdek tudsz keresgélni. 

S hogy melyek a legjobbak, az nézőpont kérdése. Hiába ajánlunk neked, ha ott nem kapsz időpontot

csak áprilisra. A cefréd kibírja majd addig jelentősebb minőség és mennyiségromlás nélkül?

Előzmény: ferenczidaniel (153991)
rézműves1 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154003

Nagyon jól gondolod...volt is már ilyen eset, amikor a hűtő kifolyó csövére húzott műanyag csövet valaki félre hajlította (mert útban volt)...a cső belapult és mintha egy csappal zárta volna el. Na azután jött a vákuum és úgy beszívta a drága vörösréz üstfedőt, hogy el is lehetett dobni...még képet is tett fel róla...

Előzmény: Jocó0423 (154002)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154002

Csak kibeszéltük :))

De még egy dolgot észrevettem a rajzon: csapot rakott a kifolyóra. Na ezt azért kerülném.

Mi van akkor ha véletlen zárva hagyom? Ha nem vízzárós a cucc, elég érdekes dolgokat produkálna.

Előzmény: ferenczidaniel (153991)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154001

Saját tapasztalatom! Elég a hűtőben vizet cserélni télen, olyan vákuumot csinál az üst felé, hogy a vízzárat szárazra kikapja! Vagy főzésközben vedd le a páracsövet a sisakról és önts az üstbe (a csatlakozón keresztül) félliter vizet!:( Pedig nyomás is van, nyitott a rendszer is, szerencsés vagy, ha a sisakot nem horpassza be! http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

14. oldal a jobb oldalon!:)

Előzmény: endrepp (153998)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.11.22 0 0 154000

Már csinálom is! :)

Előzmény: endrepp (153999)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153999

Át kell alakítanod, nincs mese. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (153996)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 1 153998

Az üst felé nem tud vákuumot csinálni semmi, mert az üstben túlnyomás van a párolgás okozta térfogat növekedés miatt. Egy dolog okozhat válság helyzetet, ha hideg zuhany éri az üstfedőt, ezt is csak légbeszívás tudja megoldani. Ennek az edénynek semmi létjogosultsága nincs, bizonyítja, hogy nem is használják. :)

Előzmény: Green Corner (153997)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153997

A hirtelen halmazállapot változást megakadályozni, ami az üst felé vákuumot csinálna, de maga az egész gömb ezt küszöböli ki szerintem.

Előzmény: 1zsakkrumpli (153996)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 153996

Nekem van ilyenem, de most jobban megnézem, elrontottam (nekem a víz alatt van).

Itt a vízszint, pont az "edény" közepéig ér.

Vajon miért?

Előzmény: endrepp (153995)
endrepp Creative Commons License 2018.11.22 0 1 153995

Érdekes gondolat, de ebben a 30-40mBar-os kategóriában az, hogy a belépéskor esik 20mBart a nyomás nem jelent jóformán semmit. Ez szerintem egyszerűen egy kondenzátor edény, a konstruktőr úgy látta jónak, ha van ott egy ilyen. :)

Előzmény: rézműves1 (153993)
kgaborovics Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153994

Persze, elég a kisebb is, nekem is valamilyen török gyártmányú van, csak a telefonomról gyorsan kerestem egy helyet, ahol kedvére válogathat kupeci tagtársunk. Két évvel ezelőtt még én sem tudtam hogy létezik ilyen berendezés, mert nem került látóterembe egyszerűen. Dehát az ipari-nagykonyhai felhasználása a propán-bután gáznak sem.

Előzmény: Sj (153986)
rézműves1 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153993

Ez már volt téma évekkel ezelőtt is és akkor, ha jól emlékszem arra a megállapításra jutottunk, hogy egyszerűen csak a gőzök hirtelen kitáguláskor való lehűlését használják ki avval a gömbbel...

Előzmény: Jocó0423 (153992)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153992

Érdekes ez a rajz.

Szerintetek mire való az a D jelű valami?

 

Bocs de én nem tudok mondani főzőt.

Előzmény: ferenczidaniel (153991)
ferenczidaniel Creative Commons License 2018.11.22 0 1 153991

Sziasztok!

Bár tudom, hogy a topik címe Pálinkafőzés otthon, de szeretném a tapasztaltabbakat megkérdezni, hogy szerintük melyik Kelet-Magyarország legjobb minőségben főző bérfőzdéje, akik kisüsti technológiával főznek, nem pedig tornyos egylépcsőssel.

Kérlek dobjatok pár nevet, ha itt nem akarjátok, akkor legalább privátban.

Hálásan köszönöm!

vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 1 153990

Véleményem szerint a nagyobb teljesítményűre sem kell nagyobb, csak ha alul van méretezve.

Előzmény: evodia2010 (153987)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.22 0 1 153989

A gázpalack nyomása a hőmérséklet függvényében változik. Teli palacknál, használat közben 10-15bar

nyomás is lehet. Ezt még csak ráengedném a tömítőgyűrűs, hollanderes csatlakozóra, de a szorítóbilincsesre

(vagy minek nevezik) már nem merném. Nyomáscsökkentővel sokkal biztonságosabb.

(Mindenki maga dönt, van aki tisztában van a témával ezért dönt úgy hogy nem használja.

Tudja hogy mit hogyan csináljon, hogy ne legyen baj.)

naivkezdo Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153988

Mindenki letisztázott mindent, hogy ennyire ráértek?:)

evodia2010 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 153987

Igen, a 4 Bar lehet fölösleges. Nekem az öntöttvas kínait 30mBar helyett ha jól emlékszem 60mBar-os állítható viszi, azt lehetett a PB palackosnál kapni. Nem volt postázási költség így. Nagyobb teljesítményű égőre persze több kellhet.

Sj Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153986

nekem 50-170 mb os innen, van az is nagyon tud égetni, szép hangja is van lángnak, ha rácsavarom, és olcsóbb is.

Előzmény: kgaborovics (153985)
kgaborovics Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153985
Előzmény: kupeci (153982)
mili70 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153984

Méghogy nem szereted a hatóságot? :)

 

 

Előzmény: Green Corner (153958)
kupeci Creative Commons License 2018.11.21 0 1 153983

Legkésőbb holnap!:)

Előzmény: kupeci (153982)
kupeci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153982

Na ez viszont igen nyomós érv!:)..........akkor a perzselőt is ilyen szabálytalan módon használtam!?:).......kezdek magamtól félni!  Mostmár aztán ajánljatok valami kütyüt!:)

 

Előzmény: endrepp (153981)
endrepp Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153981

Mert a nyomás csökkentő egyben visszaégés gátló is. (Holnap hívlak.:)

Előzmény: kupeci (153980)
kupeci Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153980

Szeretem a biztonságot, ezért is szereltem fel lángőrt.Gondolkoztam azon is hogy lecserélem az égőm gyári tűszelepjét is, de egyrészt nem jutottam hozzá olyanhoz ami azt tudja amiről Te is beszélsz ,  másrészt meg ha az is tudja ezt hogy "rá lehet csavarni".....akkor meg minek is?

Előzmény: Sj (153978)
rézműves1 Creative Commons License 2018.11.21 -4 0 153979

Mi van veled?  Elfelejtetted a régi jelszavad?...:):)...  Meg van még a szerkezet?...

Előzmény: Hathatóság (153950)
Sj Creative Commons License 2018.11.21 0 0 153978

pedig tök jó állítható nyomáscsökkentők vannak amik szabályosak is de mégis rá lehet csavarni a teljesítményt

 

Előzmény: kupeci (153976)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.20 0 1 153977

Mikor a Des100-asomat vettem, az eladóktól azt az infót kaptam, ezzel a paellaégővel

a felfűtésem közel két óra lesz. Az általuk ígért egy órás felfűtési időhöz ki kellett volna

vágnom az üstházból hogy fel tudjam emelni az égőt(6-8 centire az üst aljától) hogy a 

láng érje az üst alját. Palackos gáznál nekem van egy állíthatós nyomáscsökkentőm.

Szerintem te se hagyd ki.

Előzmény: Laca_89 (153973)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153976

Nagyon szabálytalan, de nekem sincs nycsökkentőm:)

Előzmény: Laca_89 (153973)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153975

Azt a fajtát nem ismerem.Nekem Bóti 5 KW os van:)

Előzmény: Green Corner (153972)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153974

Ezt neked kell eldöntened! Én csak a tűszeleppel szabályozom.

Előzmény: Laca_89 (153973)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153973

Szimpla falú, 100L üst. 

Igen , nekem sem a hatékonyság példaképét testesíti meg. 

Ezért is gondolkodom valamilyen megoldáson. Elsőnek a láng magasságát fogom megfelelően beállítani. 

Illetve lenne még egy kérdés. A tömlőn van nyomáscsökkentö. Ez szükséges vagy maga az égőfej szabályzó szelepei redukálnák a nyomást?

Előzmény: kupeci (153971)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153972

Azzal a paellával nem tudja megcsinálni a 60 percet!

Előzmény: kupeci (153969)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153971

Duplánál talán, de szimplánál nem jó a részidő!:)

Előzmény: kupeci (153970)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153970

Szimpla vagy dupla falú?

Előzmény: Laca_89 (153967)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153969

A lángnak mivel a "hegye" a legmelegebb, ahogy Green írja, érnie kell az üst alját. Ha nem éri nem hatékony. Ha nagyon közel van szintén nem hatékony, ráadásul kormol is.

Előzmény: Laca_89 (153965)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153968

45-60 perc a 85l, cefre hőmérséklettől függ. Birset főztem a múlt héten, +2-5C-fok lehetett az induló, 60 percre indult.

Előzmény: Laca_89 (153967)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153967

Neked mennyi a felfűtési idő, mire eléred az első párlat cseppeket cefrénél? :)

Nekem kb 1 óra 30-40 perc , 80 literes töltéssel, és egy kicsit sokallom. 

 

Előzmény: Green Corner (153966)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153966

40 cm, az enyém is ilyen, csak házi kivitelezés, nem lehet elválasztani a két kört egymástól. Na meg az összes biztonsági szerkentyű (égésbiztosító, nyomásszabályzó) hiányzik.:( Viszont a felfűtéssel nincs gondom! Az üst alá kb. 10cm-re van rakva, a láng eléri az alját.

Előzmény: kupeci (153964)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153965

400mm az átmérő. 

Az üst ház körülbelül 700mm körül van , igaz pontosan nem mértem még meg

Előzmény: kupeci (153964)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153964

Külső átmérő?

Előzmény: Laca_89 (153963)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153963

Ilyen gázégőm van :)

Előzmény: kupeci (153962)
kupeci Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153962

A válaszadó ha láthatná a zsámolyodat könnyebben tudna segíteni.

Előzmény: Laca_89 (153947)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 4 153961

Gondolod én nem néztem meg a sok hozzászólása közt, meg az azonnali rárepülés.!:(

Előzmény: endrepp (153960)
endrepp Creative Commons License 2018.11.20 0 3 153960
Előzmény: Green Corner (153958)
endrepp Creative Commons License 2018.11.20 0 5 153959

Hány néven vagy regisztrálva? :)

Előzmény: István Földesi (153955)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 4 153958

Nem szeretem a hatóságot, gondom nincs velük, ki lehet velük jönni! Viszont a trollokat egyenesen rühellem! Szerinted ezzel a nick névvel, az első hozzászólásával, ajtóberúgós beköszöntőjével hova tegyem?

Előzmény: István Földesi (153955)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153957

100L Destilatori, keverős , leeresztő csapos főzöm van. Itt egyszerűen meg tudom oldani akkor akár a külső akár a belső szigetelést. 

Köszönöm a tanácsokat ;)

 

Előzmény: vandox4 (153953)
Marco33 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153956

Koszonom szepen. Ezek szerint lehet vele jo palinkat fozni.

Előzmény: vandox4 (153954)
István Földesi Creative Commons License 2018.11.20 -7 0 153955

Téged nem ismerlek, de  Te sem hiányoztál. :)

 

Előzmény: Green Corner (153951)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153954

Van aki szerint elavult technika, van aki szerint jó. Én megelégedéssel használom jóideje.

Könnyen kezelhető, egyszerű vele a főzés. Csak ajánlani tudom, ezért a pénzért.

Előzmény: Marco33 (153945)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153953

Nekem sima kőzetgyapottal van szigetelve. Szigetelhetsz belülről, vagy ha elég

ügyes és óvatos vagy, akkor kívülről is de a billentést, cefre ki-beszedést meg ajtónyitogatást vedd figyelembe.

Nekem belülről van, úgy egyszerűbb.

Előzmény: Laca_89 (153947)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.20 0 1 153952

Nem gond, megvárjuk, nem nekem lesz.

Előzmény: Amphenol (153942)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 3 153951

Nem hiányoztál!:(

Előzmény: Hathatóság (153950)
Hathatóság Creative Commons License 2018.11.20 -5 0 153950

Üdvözlet Cefrehuszárok !

Csak beköszöntem, mert régen jártam erre !

endrepp Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153949

DES? Sima gyapot eleinte büdös, később pedig porlik, szóval valahogy be kell csomagolni, de működik, nekem alu kasírozott van belül. (Nem DES:)

Előzmény: Laca_89 (153947)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153948

Jó a közönséges kőzetgyapot, amit a házak szigetelésére is használnak, nem kell ide semmi űrtechnika.

Előzmény: Laca_89 (153947)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153947

Akkor lehetséges , hogy érdemesebb az üst házat kívülről körbe venni hőálló 

szigeteléssel? Vannak kerámia szálas hőszigetelő paplanok, melyek lágyulasi pontja 1800 Celsius fok körül van. 

Akkor az alkalmas lehet esetleg ? 

Illetve még egy kérdés. Nekem három körös gáz zsámolyom van , mely 15kw-os. Mennyire érdemes közel helyezni a keverős üst aljához,hogy az optimális fűtést el érjem? 

Előzmény: endrepp (153946)
endrepp Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153946

Ahogy Green írja, az első felfűtés megnőne, a főzések közötti rövidülne. Hőszigetelés talán praktikusabb lenne.

Előzmény: Laca_89 (153943)
Marco33 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153945

Sziasztok. Kezdo vagyok. Es tanacsra lenne szuksegem. DES since vagy destilatorit akarnak venni. Velemenyek tapasztalatok netan? Jok ezek a palinkafozok?

 

Green Corner Creative Commons License 2018.11.20 0 1 153944

A samott tégla hőtartáshoz lenne jó, szerintem inkább a felfűtés idejét növelné, mivel hőt vonna el a saját maga felfűtéséhez. Nem értek hozzá, saját meglátásom!

Előzmény: Laca_89 (153943)
Laca_89 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 153943

Sziasztok. Ha már az üst fűtésénél tartunk... :) 

Növelheti a hatásfokot, ha az üst ház belsejét ki rakom samott téglával? 

Rövidülne a felfűtési idő ? 

Előzmény: Green Corner (153896)
Amphenol Creative Commons License 2018.11.20 0 1 153942

Ha diólikőrnek szánod, nem kell se az ánizs, se a narancs ízt kivenni...

A legtöbb receptben mindkettő van....

 

Igazi diólikőrrel azonban júniusig várnod kell...    :-)

 

 

Előzmény: vandox4 (153941)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.19 0 2 153941

Köszi, már látom mi a cél. Az az igazság hogy 1-2l diólikőrrel még adós vagyok.

Jó lenne megcsinálnom valamikor, de nem szedtem hozzá zöld diót. Talán jó lesz az érettel is.

Van még egy kis UP-om, sajnos van benne narancsból ánizs jellegű illat, íz. 

Megpróbálom többször főzni, hátha semlegesebb lesz, aztán bele a diót.

Jó főzőcskézést:)!

Előzmény: endrepp (153940)
endrepp Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153940

Az első liter 90-91%-os, végig kb. ennyi volt, nem csökkent. Kicsit elbizonytalanodtam a kiinduló töménységen, mert eszembe jutott, van benne régebbi 40%-os up is. Mindegy, semleges ízű legyen, ne legyen száraz tőle a száj ez számít csak. Most halovány gyümölcs íze van, édeskés, addig engedem, amíg ilyen.

Előzmény: vandox4 (153939)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153939

Így már nekem nehéz. "Szűkebb a látószögem."

De biztos menni fog 80 fölé kicsivel. Neked van tipped?

Előzmény: endrepp (153937)
endrepp Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153938

Szép, jó téli ital. :)

Előzmény: Jolida (153936)
endrepp Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153937

Van egy buboréksapkám és egy vizes hűtőspirálom. Ep. 92%, ha hűtöm.

Előzmény: vandox4 (153935)
Jolida Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153936

Tegnap hígítottam a diólikőrökön, úgy egyharmadnyi -mézes- vízzel.

Nyár elején 76 fokos -újrapárolt körte- alkoholba lettek áztatva a diók, most még mindig olyan erős volt, hogy mart, lazítani kellett.

Előzmény: endrepp (153933)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153935

Érdekes amit írsz. Milyen magasan szokott neked az EP indulni?

Tippelni szeretnék, végül hol áll meg.

Előzmény: endrepp (153933)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.19 0 0 153934

Főző függő, is! Ne égjen le!

Előzmény: szotyika77 (153932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!