Jó de nekem nem is volt Bp, meg 130 :). Ahogy akkor autóztam, az nagyon kíméletes dolog volt, nem normális használat. Az 5-5,5-ös átlag teljesen reális és jó!
No 17-e óta most vagyok megint netközelben, hosszú hétvégéztünk...
A gépjármű immár 3000 felett jár, lassan megyek népítéletezni... :)
Szárszón találkoztam egy beige 1.4 LX-el, a tulaj, mikor meglátott, meg is kérdezte, hogy én tapasztaltam-e, hogy ha lassan gurul 1-esben (kuplung nincs kinyomva), akkor nekem ad e kerregő hangot... mondom nem... neki állítólag 3 kipróbált autóból 3 ugyanezt produkálta, szóval most nyomozzák, hogy típushiba-e... mondom, az enyim dízel, lehet azért nem, bár nem hallottam ilyesmiről...
Nyugi, én is ilyen voltam az első autónk vásárlása előtt :) Az egy új Póló volt, de amikor erre lecseréltük, már nem aggódtam semmit. sőt ha ezt le fogjuk akkor sem fogok. Ez neked hanyadik autód lesz?
A kezikonyv szerint (112. oldal - egy darabig letoltheto volt itt:http://kiaceed.info/index.php) a CD jatszo a kovetkezo korlatokkal tud MP3-at jatszani: .. A mappák és számok maximális száma 345, a mappák maximális száma 254 a kiírható karakterek maximuma 24. Van valakinek tapasztalata arrol, hogy az USB/pendrive is korlatozott-e igy? Ha nem, akkor erdemes nagyobb pendrive-ot vasarolni (16Gb), de ha a korlat el, akkor nem nagyon! Egyaltalan, probalta mar valaki az USB-t nagyobb pendrive-val?
Igenis, forgatva ha nem is sportosan, de dinamikusan autózható a 109 lovas cee'd. "Monnyuk" ha ésszerűen, a kategória határaink belül gondolkodunk. Ne 535D-hez hasonlítsad. Te hajtottál már bejáratott (4-5 ezer kilométeres) cee'd-et úgy igazán? Ha igen, akkor érvelj ellene. Ha nem, akkor halgass azokra, akik ezt megtették. :)
Én sem mondanék le a minőségi kiszolgálásról, de kizárt, hogy máshol is legyen ilyen? ;) Különben meg szervizelni, extrázni is oda járhatsz, ahova akarsz, ha olcsón hozzájutsz a vashoz. Értem én, hogy szép dolog a ragaszkodás, de elsősorban az alkalmazott legyen ilyen következetesen lojális, ez egyelőre üzlet.
Ésakkor ne is szóljunk arról, hogy a Fiat Kínába viszi a motorgyártó részlegét. Azért engem szíven ütne, ha egy 4millás autónak a szíve "Panasaonic" márkájú lenne
Hehe, még nem nyilatkozom, elvileg az elintézés folyamata zajlik, ha minden rendben lesz (de nehéz leírni ezt a "ha"-t), akkor megbékélek. Ha nem, akkor kommentálok ki hol hogyan:)
Emellett elfeledtem mindig megkérdezni, de mi a túróra vonatkozik az a hajtáslánc garancia?:))) jó vagyok, hogy megrendeltem és azt sem tudom mit várhatok:D najó, csak az 5 év teljesre koncentráltam. De a tapasztalatomból kiindúlva 5 évesen vagy 100ezer km lesz csak benne, szóval nálam élni fog az is. Na persze terv szerint 4 évesen csere lesz, de ha közbejön egy új lakás, ami fontosabb, akkor megmarad ez.
Nehezen következtetem ki, de az az ezüst kereskedés szervízénél történt, hogy hipphopp bepattantak melósruhába a kocsiba?? Hajam hullana ki... (bár úgy látszik el sem érek a szervízig, addig is kihullik)
Én nem igazán értem az importőrt sem. Ha panaszkodnak a kereskedőjére, miért nem vonják meg a jogot a kereskedőtől? Vagy miért nem multázzák (büntetik) meg őket?
Lehet a balga és átvert vevő nem is panaszolja be őket? Elég nagy baj...
Óóóó, bár csak ott tartanánk már. Sajnos még nincs elindítva a project, egyenlőre csak vágyálom...szóval a megvalósulás kicsit még odébb van...sajnos :(((
Nem mindenki megy úgy autót venni, hogy előtte átnyálazza az összes fórumot, körbekérdezősködik az adott kereskedésről. Van aki csak szimplán meglátja, betér, tárgyal, vesz. Az adott kereskedés meg nyilván nem fogja hírdetni, hogy lopunk, csalunk, hazudunk! :) Sajnos ez nem hit kérdése, hanem csak szimpla tájékozatlanság.
Úgynéz ki ezek sosem változnak. Ezüstautó = lenyúlás, be nem tartott határidők, át nem adott autó, és a legújabb a reklámautó......azok a szerencsétlenek akik beugranak. Én hálisten eleget hallottam róluk és ezért a KN nél vettem a gépem, de úgy látom vannak még akik hisznek nekik.
cegautoanak alkalmazott segge ala inkabb tennem a 90-est mert sokszor esz nelkul tapossak, a 115-ost konnyebben tonkreteszik. ha lesz egyszer kishaszon kivitelu ceed (?), abba is feltetelezem a 90-est fogjak beletenni, meg valamelyik csokkentett teljesitmenyu benzinest.
Nézd! Lehet sznobnak tűnök, de nekem a kiszolgálás a fontosabb, mint egy kedvező ajánlat. A család előző két off Yaris-át olyan helyen vettük, ahol még kapcsolatunk is volt a szalonvezetővel és bár az eladásnál volt némi (szerintem nem több mint másnak) kedvezményünk, azóta viszont folyamatosan szívunk velük. Egyszerűen gagyi a szervíz és mikor a Corollát voltunk teszelni az értékesítőnek csúfolt egyén csak ült bambán és még ő érezte úgy, hogy szívességet tesz nekünk, ha elvisz egy körülbelül 2 km-es tesztútra.
Szóval nekem a kedvező ajánlatról ez a véleményem. Főleg, hogy te is hangoztattad és más is említette, sokat engedni sehol sem tudnak.
Úgyhogy egyenlőre maradnak ők, marad az 1,6 dízel EX és marad a soRed szín.
Nagyon pofátlan ajánlatot kell tegyenek ahhoz, hogy elpártoljak tőlük...
Már futottunk pár kőrt erről a 90 lovasról. :) A hazai palettán jelenleg nincs ilyen autó és a kereskedések sem kaptak hivatalos infót hogy tevrben lenne. De mi a baj a 115 lovassal? Ha akkora a baj, akkor lehet hozni az Unióból. Felesleges a témát feszegetni, ígérem, bármilyen hivatalos infó van, felteszem ide is és a kluboldalra is.
Én tuti nem tennék ígéretet :) Mi van, ha befut egy kedvezőbb ajánlat? ;) Egy szalon. vagy tesztautó, esetleg egy kocsi, ami visszamaradt a Fox Autórentes rendelésből, most lehet épp egy ilyenre csapok le. Ráadásul egyedi felszereltségű modell.
Az álltalad gondolt kereskedésbe pénteken bevittem az autó átvizsgállásra, a szerelő úgy ahogy volt melósruhába beült az autóba anélkül, hogy letakarta volna az ülést. Megkértem, hogy állítson a kéziféken, mert ütközésig fel lehet húzni erre azt mondta, hogy teljesen jó így. Ezek után csak a másik kereskedésbe viszem.
Nos kb.2 hónapja rendeltem az egyik kereskedésben ( ezüstautó ) de elfogyott a türelmem, és a Karácsonyi - Nagynál raktárról azonnal kaptam. Nagyon rendesek voltak a kiállított mintát adták oda, mivel nem volt több, de azt mondták, hogy általában mindig van nekik.
Várnod kellett rá, vagy raktárról kaptad? Csak azért kérdezem, mert ahol én rendeltem azt mondták, hogy nincs az országban de lerendelik nekem és majd szólnak! Ennek már 2 hete és még semmi hír!
Én is úgy hallottam, hogy nem lesz... Mondjuk nekem nem is hiányzik, én a 115 lovast lőttem be magamnak.
Tényleg! Nem is mondtam! Hívtak az érdi autószalomból, hogy voltunk anno tesztelni és hogy vettünk-e azóta autót. Mondtam nekik, hogy nyugodjanak meg, nem vettünk, nem is gondolokdunk más típusban és biztos, hogy náluk vesszük meg, csak legyenek türelemmel, mert most még finanszírozási problémáink vannak, úgyhogy csúszik a dolog. Ezt követően kedélyesen elcsevegtünk a finanszírozási feltételekről... :))) Szóval ilyen egy igazi kereskedő...
Tegnap kicseréltem a középkonzolt ezüst színüre. 2 hegesztőpálca végét meghajlítva beakasztottam a felső szellőzőbe, és egy határozott mozdulattal kihúztam a helyéről.
Egyszer egy ilyen kereskedői elszólás után bekopogtam a munkáltatói jogokat gyakorló személy irodájába és elmeséltem neki, milyen "okosan", finoman cizelált módszerekkel épít fogyasztói bizalmat és erősít cégtekintélyt jó képességű alkalmazottja és hogy miatta veszek máshol autót. Nekem nem kritikus kell, hanem tanácsadó. :)
Szó sincs arról, hogy nyugtatnod kellene! Ha nem lennék meggyőződve arról, hogy milyen jó a Cee'd akkor nem veszem meg! Csak azt próbáltam elregélni, hogy mennyire bosszant az az idióta presztizs-alapú, irracionális hozzáállás egyesek részéről, ami tapasztalható sok helyen! De ezt már korábban is kitárgyaltuk, van akivel nincs mit kezdeni!/Pl. az azóta bedöglött másik forum/
Egy motor nem feltétlenül üvölt, lehet az zene is. Nem csak attól kultúrált a motor, hogy alapjáraton csöndes és rezonanciaszegény, hanem, hogy szépen szól, ha megforgatják.
A dinamikus autózás meg nem csak eszeveszett gyorsulást jelent. Oda a kanyarsebesség, ha gané a felfüggesztés, ha rossz a súlypont, a kocsi egyensúlya. A Bakonyban a cseszneki szerpentinen hülyére verek a cee'ddel erősebb kompaktokat, sőt, sok "komoly" kétezrest, nyomatékcsúcs ide vagy oda :).
(De azért majd jussak eszedbe, ha egyszer a puha, habos műanyagú műszerfal másik felére is "eljutsz" egyszer (pl. szervizelésnél), és rájössz, hogy jé, az is tök olyan kemény, mint a kopogós műanyagé -- pláne a tipikusan nyöszörgésforrás csatlakozási pontoknál/rögzítéseknél/felületeknél, amik definitive nem is lehetnek puhák...
> Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni.
Honnan tudod? :)
> Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is -
> lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Nos, ez a Ceed érdeme inkább, nem a konkurensek "silánysága" - azok egy szinten lomhák, a piac törvényei diktálnak, ez is elfogy alapon. (Mellékszál: a 316-os BMW-z a 115 lovas motorjával és a baszomnehéz kasznijával szerintem az alap Ceed is megcsípi 160-ig, hiába hátsó kerekes és "sportos", akkora betegágy. De mégis idehaza a legkelendőbb BMW. Ez van.)
De előhozhatnám az 1.2-es 75 lovas Opel motorokat is az Astrákban, amiket szintén csak K-Európa országainak gyártanak.
Nemtom, én mindig úgy álltam ehhez, hogy az alapmotor épp csak gurulni bír, előzni ne nagy akarjunk mozgó járművet, csak lendületből. A Ceed 1.4-ese üde színfolt ehhez képest. (De attól még nem teremt elvárásokat, nem rendezi át a piacot - ugye érted, mire gondolok?)
És most tekintsünk el attól, hogy - eufemisztikus felhang nélkül - "dinamikus autózásról" 1.8, de inkább 2.0 alatt nem igazán lehet szó, mert az üvöltő motor legfeljebb illúziót kelt.
(Persze hihetünk sok mindent - lásd a lenti kollégát -, de ez általában addig tart, míg a következő autónk nem lesz lényegesen komolyabb, és akkor visszaolvasva a régi hsz-einket megmosolyogjuk saját kommentjeinket is (tisztelet a kivételnek).)
Illetve egy újabb csavar: sok jó motor van nem a hozzá méretezett kasztniba és/vagy nem a legjobb kiosztású váltó mellé téve. Örüljünk, ha a saját autónk nem ilyen, és persze ha a mi igényeinket tökéletesen kielégíti. (Csak ne legyen szemellenzőnk. :)
Elnézést a hosszú észosztásért, csak pont bezárt a cukrászda, és ki kellett írnom a dühömet. :))
Tuningbox. Nemsoká tervezek felmenni Debrecenbe a Martinhoz. Beépítés után csinálunk egy finomhangolást 2.000-3.500 közé, az az 1,6 CRDi-ben úgy 300 Nm-t és 125-130 lóerőt fog jelenteni. A beállításokat elmentjük így ha valaki rajtam keresztül rendel boxot, akkor már ezzel a görbével fogom tudni szállíttatni. Persze a motorkopással idővel majd indokolt lehet további optimalizálás, de most mégsem kell akkor elmenni a klubtagnak Debrecenbe és fizetni a beállításért, hogy az M-Power CommonRail Tuningboxot a KIA 1,6 CRDI-hez igazíttassa. ;)
Néha úgy érzem, nyugtatjátok magatokat, hogy jó ez nekünk, mint ha még magatokat is meg kellene erősíteni a helyes döntésben.
Fórumtársak! Nem nagyképű vagyok, hanem szerencsés, mert munkám kapcsán végigtesztelem a hazai paletta nagy részét, C2-től az R és S Mercédeszig. A kompaktok között a cee'd az egyik legjobb vétel. Nincs még egy autó, ami ilyen műszaki tartalmat, érett technikát, ilyen felszereltséggel és kedvező áron kínál, és akkor még nem adtam hozzá érvként a garanciát. Az ár közel sem tükrözi a tartalmat, és ez csak a KIA presztizsnek köszönhető.
Vannak szebb autók és erősebbek is, de ilyen ár/érték arány nincs. Vannak, akik már megtehetik, hogy a Civic-hez hasonló formavilággal lépjenek porondra, a KIA MÉG nem kockáztathatja meg. Ezt a műszaki tartalmat pedig csak sokkal magasabb áron képesek nyújtani a konkurensek. Ez a korszerű gyártásnak is köszönhető.
A cee'd hatalmas érdeme szerintem az, hogy immár létezik a piacon egy olyan kompakt, amely ötvözte a MA IS korszerű technikát a komoly alapfelszereltséggel olymódon, hogy az az átlagember számára is elérhető. Az LX Base felszereltségével már a konkurens márkák kisautói is átlépik a 3,5 millió s határt!
A Fox Autórent berendelt 150 db cee'd-et, lengyelországban a Focust és Aurist megelőzve lett a 2007-es év flottaautója.
Szóval nyugi, vannak, lesznek szebb és erősebb autók, de ilyen módon és áron ötvözni a kategóriában elvárt megoldásokat SEHOL!
"Viszont szvsz elég naívság bárminemű dinamizmust is egy alapmotortól..."
Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni. Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is - lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Felejtsük el, hogy mi a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. A görbe a lényeg. Attól, hogy egy erősebb motor nyomatékcsúcsa feljebb van, még lehet a görbe végig magasabb, mint a gyengébbnél. Például ha a kisebb motor nyomatékgörbéje hamarabb leesik, azaz az erősebb motor görbéje tovább emelkedik ugye. Akkor máris magasabb a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. Attól ez még nem rosszabb motor.
De viccen kívül- tényleg úgy tűnik nagyon jóra sikerült ez a Cee'd! Persze nem tökéletes,és persze nem ez a világ legjobb autója, de vállalható és elfogadható kompromisszumok elé állítja az embert. Engem csak egyetlen dolog zavar, mégpedig egyes emberek hozzáállása ill véleményalkotása /pl. G4b0 szituja a "kereskedővel"/. Én lehet, hogy nem hagytam volna szó nélkül! Amikor már csak bugyuta problémákat talál, vagy azért fikázza valaki, mert KIA, elönti az agyamat a......vér. Mint például a legutóbbi auto express-ben olvasott cikk kapcsán! Na jó nem füstölgök tovább, nekem-nekünk akkor is Cee'd-ünk van igaz!!!???
Az előzőt elírtam: 2250 helyett 2000a jó érték. Most néztem a Totalcar Cee'd tesztet. Ledöbbentem, hogy a formán kívül a Winkler se tudott egy rossz szót szólni az 1.4-esre. Ilyet még nem tapasztaltam a Totalcar történetében...
Az 1.4 120LE-s T-jet 1750-es fordulattól leadja a 206 Nm nyomatékot. A 150LE-s ettől annyiban különbözik, hogy ugyanezt a nyomatékot 2250-től adja le, illetve van még egy gomb a műszerfalon, ami ideiglenesen megnöveli nyomatékot 230Nm-re. Sajnos a 120LE-s csak októbertől lesz kapható. Múlt hétvégén a veszprémi autókiállításon nézegettem a kocsit, vezetni nem lehetett. Tényleg gyönyörű kivül-belül, de ami nagyon zavart, hogy igen lapos az első szélvédő, és emiatt takarnak az A oszlopok rendesen, valamint hátra a vastag C oszlopok miatt alig látni szélességben valamit. A hátsó lábtér se túl nagy.A kocsin egyébként 300e Ft bevezető ingyen extra akció felirat fityegett. Beszéltem még az egyik értékesítővel, 1 év ingyen Uniqa cascó is jár a kocsihoz. A kettő együtt igy már nem rossz. tekintve, hogy az olasz kocsikra elég drága a casco is.A kérdés természetesen az hogy mennyire szarul rakták össze az amúgy is rohamtempóban (1,5 év alatt) megtervezett és elkészített kocsit.
Szerintem tévedsz, igen is sok köze van a műanyag keménysége és a zörgések, recsegések között. A puha műanyag jobban tud deformálódni, könnyebben veszi fel a deformálódásból következő alakokat, jobban ellenál az idő és a környezet (hőmérséklet, pára, stb) hatásainak. Nem azt mondtam hogy a kemény műanyag biztos zörögni fog, csak nagyobb az esély rá, nyilván ha jól meg van csinálva, kisebb az esély hogy bármiféle hangot adjon.
Apa, ne légy már buta, a BORÍTÁSNAK nincs köze a műszerfal zörgéséhez. **
Légy már őszinte: te hányszor nyomkodtad meg életedben (a tesztvezetéseket leszámítva) a műszerfalat?? :o) Ha szép, akkor szép. Szard már le, hogy kemény-e. :) Nekem volt már mindenféle, és egyedül tisztításkor vetted észre a különbséget. A zörgések nem korreláltak vele.
**: Az előző kocsim egy Stilo volt, az új Bravo elődje, benyomható pihe-puha műszerfalborítással. A mostani OFF német autóm csontkemény műszerfalán viszont csak az zörög, amit ráteszel, pedig kb. 3× keményebb a rugózása.
BTW: én nem ettől fosnék egy olasz autónál, hanem a lényegesen jobb utakra tervezett futómű/kormánymű elhasználódásától. (Nekem ezek okozták régebben a nagy gondokat.)
Viszont szvsz elég naívság bárminemű dinamizmust is elvárni egy _alapmotortól_.
Ellenben teljesen logikus egy alapmotorhoz reálisabb árat várni, igen. :-/ Egy jól felszerelt 1.9-es dízel Bravo majdnem annyi, mint egy 2.2-es iCTDI Civic. :(
Ma elvoltam kipróbálni a Fiat tesztnapon a Bravot. Mit is mondjak, vegyesek az érzéseim. Kirűlről nagyon szép az autó és ez az érzés, látvány a belsőt nézve se változik. Szép, sportos vonalak, lekerekített formák. Tényleg belül is minden a helyén. Ami nekem azonban elsőre feltünt az a keményecske műszerfal. Mikor megnyomogatod, megkopogatod, nem az a lány érzés fog el, mint a Ceed-ben. Nem az a durva kemény műanyag azért, de azért lehetett volna puhább is. Nem tudom hosszú távon, főleg a magyar utakon, meddig marad csöndben, mikor kezd majd el recsegni, ropogni. Kicsit elbeszélgettünk a kereskedővel*, majd elmentünk 3-an (kereskedő, édesapám, én) tesztvezetni 1.4 90LE-s sport csomagos változatot. Na igen és itt a döbbenet, amit Páncélos említett, nincs teljesítmény. Iszonyat gyenge ezzel a motorral ez az autó. 2. fokozatban padló gáznál kb semmilyen gyorsulási érzésem nem volt, amit a sebességmérő döcögése is igazolt. Mintha egy 1.2-es motor lenne az 1.4 helyén. A váltó jó, rövid úton jár, pontos, izgalmas a 6. fokozat, de tény hogy 80 alatt nem érdemes 6. fokozatba rakni, mert félő hogy lefullad... :) Jónak tűnt a futóműve, feszes, kicsit pattogós, bár több zajt engedett be, mint a Ceed. Kormánya nagyon könnyű, talán túlságosan is. 2 zónás légkondis változat volt, max 7 fokos különbséggel tuja fújni a levegőt a 2 oldalon. Hátul középen is van 1 szellőző. Szóval a motor és a műszerfal anyagának kivételével összeségében tetszett, nem rossz alternatíva. DE! Ezzel az 1.4-es motorral használhatatlan, minimum a 120LE-s változat jöhetne szóba, aminek a nyomatéka 190Nm/~5000. A 150LE-s változat 206Nm/~5000. Nem hinném hogy a 16Nm különbség miatt megérné megvenni a nagyobbat, főleg hogy a kereskedő elmondása szerint, nincs fizikális különbség a 2 motor között, hanem szoftveresen butitják. Mikor megemlítettem hogy akkor érdemes a 120LE-s változatot megvenni, majd szoftver upgrade-ni 150LE-re, elmosolyodva tette hozzá, hát igen! :) Árban nem nagyon veszi fel a versenyt a Ceed-del, mivel a Dynamic 1.4 90LE-s 3.790.000 Ft, amihez én még 450.000 Ft-ot számoltam hozzá kiegészítőkben, így 4.240.000 Ft, összehasonlítva a Ceed 1.4 EX-el, ami ugye 4.090.000 Ft. Ha meg azt nézem hogy a 120LE-s változat kb 300.000 Ft-tal lesz drágább, akkor meg már... Garancia meg ugye csak 2 év kilóméter korlátozás nélküli. Bár nem hivatalos infók szerint majd lehet hosszabbítani még max 3 évet, de ezt az autó 1 éves koráig lehet megtenni és kb 240.000 Ft-ért. Hát ennyi kb..., bocsi ha hosszúra sikeredett! :)
*kereskedő: 2 kereskedővel beszélgettem, az egyiknek mikor megmelítettem hogy szerintem elég karcsú most már a 2 év, mert hogy vannak már ennél hosszabbak is, akkor ezt a megjegyzést fűzte hozzá cinikus hangnemmel: "Hát igen, vannak az autók és vannak a koreai autók. Erre gondolok?" Majdnem elküldtem a francba...
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni! Ez a távirányítás téma engem is zavar, pedig szerintem a gyárnak potom + költség lenne!
Nem tud valaki jó áron valami megoldást? Persze ami nem jár gari vesztéssel, mert az én kereskedőm 100-ra mondta a riasztót+távir. Úgy tűnik náluk egységár van, idáig minden 100 volt! :-)
A mindig 8°C kicsit fals érték. :) Nagyban függ a klíma hatásfoka, a kinti (beszívott) levegő hőmérsékletétől, és annak páratartalmától. Írom a pontos értékeket, amit a középső szellőzőnyílás bemenetén kell mérni.
Ha kint 25°C van, akkor az elfogadható érték 10-18°C.
Ha kint 30°C van, akkor az elfogadható érték 14-22°C.
Ha kint 35°C van, akkor az elfogadható érték 17-27°C.
Ha ennél rosszabb értékek születnek, akkor jöhet a javítás.
Nekem volt gondom tavaly a klímával, hogy nem hűtött. Elgurultam egy klímaszervízbe ahol megmérték a szellőzőkből kiáramló levegő hőmérsékletét. MINDIG 8 Celsius-nak kell lennie ! Minden klíma 8 fokos levegőt fúj hűtés gyanánt. Szóval rámérnek, hogy hány fokos a levegő. ha azt mondják, hogy 8 fok, akkor nem hinném hogy különösebb gond lesz vele. Ha többet mutat a hőmérő pl. 12 fokot akkor viszont kevés benne a gáz, ezesetben vidd vissza majd.
Legalábbis én ezt az utat járnám.
ui. Normális klímások a hőmérséklet mérésért nem hinném, hogy pénzt kérnének.
gondolom nem egy tesztautójuk van, és az első 100-nak van ez felkínálva. nem tudom hol tartanak, de én feljelentkeztem - hátha tényleg kapok egy-két napra egy 1.6-os ex dízelt :). Azt sajnálom, hogy az xr-ből (gondolom) nem lehet vinni egyet :)
Hááát... az én szakim anno a 10 éves opelbe is 12e-ért vette a 4l Castrol GTX-et, és szívta a fogát, hogy "olcsó lesz az, hamarabb kell majd cserélni, el ne felejtsd".
De nem értek igazán a témához... többiek? Reális ez az ár egy _jó_ olajért?
Jó kis címlista építés. :) Gondolod, hogy boldog boldogtalan kölcsönkap egy Kiát napokra? :) Majd kisorsolnak valakit, vagy beütemeznek egy évre, addíg majd elfelejted, mit akartál.
egy ideje nézegetem a fórumot, mert ha minden összejön, akkor szeretnék egy cee'd-re szert tenni. tegnap viszont kaptam a grafikusunktól egy levelet, ami gondolom többeket is érdekelhet:
"Kis infó:
Aki pár napon keresztül szeretne használni egy Kia-t, az iratkozzon fel a hirlevélre itt: www.kiagodollo.hu"
Bocsi de a srác a másik fórumon a Rönő hibáit irta le (amik a KIA-ra abszolút nem jellemzőek) csak valaki figyelmetlenül ovasott és a KIA-ra értette, és a félreértés miatt rendesen leugatta. A többiek viszont helyretették a figyelmetlen márkatársat.
Zárójelben jegyezném meg hogy a kb. 2002-től gyártott Megane-ban már távirányítós kártyás + indítógombos megoldás van! És most 2007-et írunk... Rádasul a nagyobb felszereltségűekben meg már nyomni se kellett a gombot az ajtónyitáshoz, ahogy közel értél már nyitotta magától. Ezzel nem az előbb említett autót akartam dicsőíteni (mielőtt valaki még leüvöltené a fejem, mint másik fórumon mással megtették), csak a megoldást akartam megemlíteni.
A hátsó elektromos ablakemelőt is kitalálták, tudatosan nem építik alapmodellbe, fizessed meg a drágább csomagot. Ezt még csak megértem, ezt tudom nélkülözni. De hogy miért kell még mechanikus zárral szenvedni? Nem értem. Egy távirányító ahhoz a központizárhoz meg egy indítógomb kellene, mint az Aurisban és kész.
A hírben ez van: "Ezeken kívűl még számos apró dologtól remélik a koreaiak járműveik takarékosabbá válását: így hamarosan jönnek majd az első duplakuplungos váltóval, stop&go rendszerrel és üzemanyagot spóroló elektronikus kormányszervóval szerelt Kia modellek is" Szóval bíztató, hogy nem azt írták: gondolkodnak a fejlesztésén... :)
> Begyepesedett vén hülye vagyok, úgyse tudsz meggyőzni. Inkább ESP-t meg
> hasonlókat rakok az ótóba, mint automata váltót.
Mer korlátolt vagyol. :) Senki nem mondta, hogy VAGY kapcsolat van ezek között.
Egy DSG kocsi jobban gyorsul és kevesebbet fogyaszt városban. (Az aut. váltóknak itt van ugyebár főként értelme.) Aki eddig kipróbálta, azok szinte kivétel nélkül "megértek".
> Előzéskor vissza akar-e majd váltani, vagy már nem vált vissza,
A jobb lábad mire van? Ha eléggé lenyomod, visszavált. Ha még jobban lenyomod, még 1-et. Ha TELJESEN, azaz Kickdown, akkor a max. teljesítményt/gyorsulást produkáló fokozatba vált. Okosabb, mint hinnéd! (Még az is könnyen lehet, hogy nálad is. (És ez nem szégyen.))
>. Szar úton mit művel (volt olyan, ami földúton állandóan váltogatott 1-2 között,
> 45-el menve meg 3-4 között, majdnem kiszálltam belőle, legszívesebben
> otthagytam volna)
Próbád ki, ember, azután fikázd! Vagy a szexről is hallomásból/egyetlen rossz tapasztalatból itélsz? Ugyenem...
> motorfék üzemben hogy muzsikál?
Mint egy kéziváltó. (Ez nem hidrodinamikus automata!) Alacsony fordulaton (turbólyukhoz közeledve) visszavált, de legkésőbb alapjárathoz közeledve megteszi. Valszeg ügyesebben, mint te tennéd az átlagsofőr.
És 80 ms alatt vált. Egy gyorsulási szituban fél autó különbséget jelent egyetlen váltásnál. De persze hiheted továbbra is, hogy haszontalan. :o)
De olyan ez is, mint a klímás kocsi: ha előtte hülyeségnek is tartottad (mint a saját apám is), legközelebb nem akarsz klíma nélkülit. Az automatáknál is elég sokszor van így...
Azért kiváncsi lennék mikor jön el ez az idő? 1-2 év? Netán több? Mikor jön az a csoda váltó?
Néha azért elgondolkodtató, hogy mikor egyes autógyártók kitalálják a kulcs nélküli autóindítást, akkor miért jelennek meg még mindig kulccsal indítandó autók...?
Korral jár! :) 5 éve még el nem tudtam képzelni, hogy elvégezze helyettem a munkát. De változunk és a váltók is.
Amire kíváncsi leszek, a KIA menyi időn belül hozza a benzines turbóit. Nincs kerregés, de dízel nyomaték 1.500-tól, turbólyuk sem olyan, mint a dízeleknél, ésszerű fogyasztás és károsanyag. Lassan kikopnak a nagyméretű négyhengeresek (2-2,5 liter), helyüket átveszik az 1,4-1,8 literes feltöltősök.
Vannak jó és rossz váltók. Az okosabbjának nem kell nagy fortély, hogy megtanuljon téged. Egyébként az sem nagy dolog, hogy figyelje, milyen erővel taposod: kis gáznál hamarabb elvált, teli gáznál leforgatja. Ennyi. Egyébként meg ott a kézi kapcsolási lehetőség, a különbség, hogy nem kell annyit tili-tolizni, csak pöccinteni egyet, és ugye folyamatos a kapcsolat hajtásnál, motorféknél. Lejtmenetben, csúszós úton visszakapcsolhatsz úgy, hogy nem kell kuplungolni, amikor is tapadást veszthetsz azonnal. Erős lejtmenetben kuplungoláskor megszaldhat a kocsi, persze akkor még erősebben átlépsz a fékre :) Na ez a Xavér! :)
Próbálgattam kézi módban is, kormányról váltogatva is, de egyszerűen jobb volt a sportfokozat, mint ahogy kézzel tudtam volna. Evvan. Huncut egy teknika...:)
Inkább arra értettem h hamar felvált, lassan kapcsol vissza, olyan gurulgatós, de nem kapkodó idegbeteg viselkedésű a váltó. Sportban viszont áááálllaaaatttt!!!! Mátrába (Kékes, Galyatető) fel-le, és mindenütt oda váltott ahova kézivel is tettem volna. Nagyon bejövős vót', kár h vissza kellett adni...
Nem is az a kérdés, bírja-e alattam, vagy sem. Inkább az, hogy nekem nincs kedvem elbohóckodni vele, hogy mikor milyen módon akar majd váltani. Előzéskor vissza akar-e majd váltani, vagy már nem vált vissza, de még nincs elég erő benne. Szar úton mit művel (volt olyan, ami földúton állandóan váltogatott 1-2 között, 45-el menve meg 3-4 között, majdnem kiszálltam belőle, legszívesebben otthagytam volna), motorfék üzemben hogy muzsikál?
A hajtáslánc garanciában ott van a váltó is ám! :) Akivel pedig itt beszélgetünk, nem használt autóban gondolkodik :) A Carensben ráadásul 5 év km korlátozás nélküli a gari! Akkor meg csak nem lehet ganyé.
És még egy érv az automata mellett. Nyugodtabban adnék én is garit egy olyan motorra, amit automata váltó "véd" az eccerű vezetőtől, aki hajlamos többet forgatni, mint kell. Ismerek olyant, aki alatt az automata kocsi kevesebbet fogyaszt! :) Szóval én nem zárnék ki egy jó automatikus váltót, változik a világ és a KIA is! Ezért vagyunk itt.
Azért vették le az árlistáról, mert voltak hazai készleten bőr nélküli kocsik és akkor kellemetlen helyzetbe kerül a kereskedő a keresztkérdésnél. :) Azt írtam akkor, hogy áprilisi gyártástól benne van, a KIA meg rendszeresen nem frissíti az ár és felszereltség listát. Tehát benne van a bőr kormány és váltó.
Az első autókon még az előgyújtást is kellett állítani, egy karral. Na, azt megnézném magamnak, ki tudna azzal a járművel ma közlekedni. Varnus Xavér, esetleg.
Na még az lenne durva! :) Kurbli! De most tényleg, gondoljatok bele! Ugye az alkalmazott belső égésű motorok közel sem tudnak olyan széles fordulatszám tartományban hatékonyan és gazdaságosan működni, mint amilyen sebességtartományt be kell fogni. Ezért különböző áttételeket kapcsolgatásával áttételeket kell módosítani. Egy kar és rudazat vagy huzal segítségével fogaskerekeket tologatsz össze, szét, miközben a bal lábaddal oldod a kapcsolatot a motor és a sebességváltó között... Vagy 100 éve! Nem tűnik fel, mert megszoktuk, de azért gondoljunk bele, hogy egy városi araszolgatásnál hányszor taposunk huzogatunk, tologatunk (1>2>0>1>2>1....). Szóval el lehet gondolkodni, hogy vajon miért nem találtak ki azóta egy gazdaságosan előállítható és üzemeltethető szerkezetet, amelyik ezt elvégzi a sofőr helyett. Miért kell 3-500 ezret kifizetni egy ilyen - szerintem mára természetesen elvárható - megoldásért. Hogy miért nem elegendő ma már a 2 pedál: gyorsít, lassít. :)
Valóban az autógyártás múzeális értéke a kézi váltó és a kuplung. Ugye nem akarjuk az autót kurblival indítani?
Amúgy a Toyota Prius igen frappáns húzással megoldotta a kérdést, elektronika és motorok, bolygómű - virtuális váltó, s még a feleslegessé váló mozgási energiát (hatásfok amit megenged) is visszanyeri. Ha elérhető árú lenne, nem is kéne más.
Ugyanaz nem lehet, mint a hagyományos, viszkokuplungos váltó, mert itt állandó fogaskerekes kapcsolat van. Persze a különbség nagy gáznál jön ki jobban, hiszen a legtöbb nyomatékveszteség ilyenkor van a hagyományos automatánál. Padlónál érezni igazán, hogy milyen a különbség, hiszen a hagyományos kézi váltóhoz hasonlóan itt direkt, fogaskerekes, mechanikus kapcsolat van, így nincs csúszás.
Aki nem vezette, az nem tudja, milyen állat. Milyen, amikor 1-ben odalépsz és folyamatos a hajtáslánc, nincs hajtáskiesés ötödikig - mint amikor lenyomod a kuplungot. A 2 kuplung néhány százasmásodperc alatt váltja egymást (egyik nyit, másik zár), ezzel léptet gyakorlatilag a fokozatot. A fogyasztás ugyanaz, vagy még okosabb, mint a hagyományos kéziváltónál. Természetesen meg van a kézi váltás lehetősége (előre billentve vissza, hátrahúzva fel), de a kormány mögötti fülek is használhatóak.
Szerintem egyébként az autógyártás szégyene a kézi váltó, úgy, ahogyan a hagyományos kulcsos ajtózár és indítás. Az ember a holdon járt 1969-ben könyörgöm. Eddig jutottunk azóta? :)
OFF Az átírási illeték a legfrissebb szabályok szerint mennyi? Én úgy tudom(és a neten is mindenhol ezt olvastam), hogy 1890 cm3-ig 18Ft/cm3, és csak afölött 24Ft/cm3.
Manuálisban te "határozhatod meg" a motorféket: lejtőn nagyobb kell, piros lámpához érkezve a lendületet kigurulva kevesebb, ill. néha felül lehet bírálni a váltási pontokat. Én az utóbbi kettőre szoktam használni.
diesel eos-t vezettem dsg automatával, normál fokozatban kb ugy viselkedik mint egy hagyományos automata, sportban viszont állati jól, gyorsan vált (föl is, le is), kva jó! Manuális módja is van, bolondvédelemmel (nem lehet ész nélkül leváltani), nagyon kellemes eszköz, de a manuális módra nincs indok, max a sofőr élvezkedése. :)
Azért nem adnál érte többet, mert még nem vezetted. Ugyanis a lényege, hogy hagyományos mechanikus erőátvitel van, csak elektronikusan vezérelt a kapcsolás. És nincs slip, viszont a másodperc töredéke alatt kapcsol! A Tiptronikot is le fogja váltani. Egyébként többen, többek közt a Ford is fejleszti a maga duplakuplungosát.
Bővebbet nem tudok, épp csak egy hír a KIA közeli elképzeléseiről. De aki olvassa a kluboldalt, az a hírt is látta (www.kiaceed.info > KIA hírek) :)
Hogy mikor lesz rendelhető? Még nem is gyártják :) Még azt sem tudjuk az augusztusi gyártású SW mikor érkezik hozzánk, lesz-e 1.4 belőle, milyen áron lesz.... stb. Ha nem lesz drágább a duplakuplungos, mint az automata (300e), akkor már benevezek rá. Reméljük belekerül a Golfhoz és a Focushoz hasonlóan itt is a kompaktba.
Tudnátok segíteni abban, hogy most az 1,4 EX-hez jár e vagy sem a bőrkormány és sebváltó? Én már rengeteg véleményt hallottam, sőt már láttam olyan autót amiben volt és az 1,4-es volt, de a kereskedők szerint elvileg nem jár az 1,4-es motorhoz. Mik a tapasztalataitok ezügyben?
Én egyébként mentem A3 al ami tiptronikos volt, és nekem nagyon bejött azis, kicsitt okosabb a DSG de én egy fillérrel többet nem adnék érte a tiptronikhoz képest.
VÉGRE!!! A Kia is elkészíti a duplakuplungos váltót! :) Ezt az egyet irigyeltem a VW-től. Vezettem Auti TT-ben, A3-ban, beszarás. El lehet dobni az összes hagyományos manuális és automata váltót, ha jó áron hozzák. :D
Így van! Elég ha a kocsi mélyről húz, szeret és tud pörögni, ennek ellenére nem tolakodó a hangja és nem zabál. Kész. :)
Bejáratás: Azért annyira nem szabad kímélni, ellustul. Néha meg kell kicsit kergetni, na nem hidegen és nem üvegig persze. :) A bejáratás olyan, mint a tanítás, egy kis dinamikát mutass neki. Változtassad a vezetési stílust néha.
És teljesen reális átlagos használatnál a 6-6,5 liter.
Az már igen, a lottó 4-es se túl gyakori... :) Nekem 2-esnél több sosem volt, nem mintha nagy játékos volnék... :)
Ha Szegeden összefutunk, akkor majd jól megvizslatjuk 1más gépét, leközelebb cca 3 hét múlva leszek arrafelé, ha minden igaz... merthá ügye most voltam hétvégén, házasodni, vagy mifene, lásd alább... :)
Itt, Szegeden vettem a Pappasnál, az itt már mások által is emlegetett metál fény + üzembehelyezés költsége ( =180e ) lett a kedvezmény. Raktárról vettem, így cirka 2,5 hét alatt megvolt. Rendesek, segítőkészek voltak. Kaptam még tőlük a végén ajándék KIA kulcstartót + ajándék KIA pólót. :)
Hitelnél 7,77% lett volna a THM. Nekünk cirka 1 milla hitel kellett volna, de végül anyóspajtás beszállt ennyivel. Majd hosszú távon kiderül, jobban jártunk-e így. ;)
Az általuk ajánlott CASCO konstrukciókat kicsit sokalltam elsőre (pl. Uniqa, 125e egy évre, 10%, min. 60e), de aztán végül Uniqa, 88e egy évre, 10%, min. 100e lett belőle.
A Fiatot is szerettem a hibái ellenére. Kicsi, pörgős motor, tisztára mintha dodzsemben ülne az ember. Csak hát elkezdte enni a rozsda, meg valami gubanc lett nemrég az elektronikában. A fő érv persze a gyerek volt, nem igazán biztonságos neki a Fiatban, főleg, hogy a bébihordozót ott be sem lehetett kötni rendesen. Nagy mákunk volt egyébként, mert nemrég a lottón sikerült elcsípni egy 4-est, ami 2 millát fizetett. Ha az utolsó számot is eltalálom, akkor 1.5 milliárd lett volna, és akkor 2.0 CRDI TX lett volna belőle. :) :) De így is jó, és legalább a lakáshitel mellett nem megy rá a gatyánk a kocsi hitelére.
No az túlzás, hogy lényeges, bár nekem meglepően rövid, viszont ez magyarázza, hogy megy... viszotn ha jobban pörög, többet is eszik, így aztán a fogyasztásadatokra is kíváncsi leszek a már bejáratott gépeknél... :) Persze lehet tojással, és alig gyorsítva haladni így is, akkor biztos kevesebbel is beéri...
Az is igaz, hogy meg kell találni az ideális áttételezést a gép súlya, és az erőforrás képességeinek megfelelően, és ha a fogyi nem száll el, akkor a KIA-nak ez esetben ez elég jól sikerült, úgy fest... :)
Magyarázzátok már el nekem, hogy miért annyira lényeges téma ez a fordulatszám? Meg ha egy kicsit rövid is a váltó az miért gond? Már megszokhattuk,hogy a kisebb benzineseket pörgetni kell, ez nem újdonság, talán az igen, hogy ez megy is. Használgattam én is az utóbbi napokban, és nem igazán változtak az első benyomások. Szedi a lábát ha kell, városban is lendületesen vezethető, pedig még nem pörgetem 3000-3200 fölé! Ha hinni lehet Panelosnak /márpedig én hiszek/ ez még javulni is fog, úgyhogy csak semmi pánik! :-)))
Ja! Winklernek valaki magyarázza már el hogy miből is tevődik össze a CEE'D név! :-))
Bejelentem, hogy a mai napon én is beléptem a boldog tulajdonosok táborába. :)
Sajna ma még csak hazáig tudtam hozni (~4km), de holnap talán már lesz időm autókázni is. Miután hazahoztam, utána vissza kellett ülnom a régi, 16 éves kocsimba, de már most furcsa volt, hogy nem olyan kényelmes, nem fog úgy a fék, kicsit máshol vannak a pedálok, nem húz annyira, stb. Pedig 5 évig minden nap azzal közlekedtem. A jót nagyon hamar meg lehet szokni . :)
Az önmagában vékony lenne. Szerintem egyébként 5.-ben a 2.000/70 teljesen megszokott. De közel sem megy így a többi 1,4-es és a cee'd fogyasztása sem több a konkurenseknél. Akkor lehet tovább keresni az okot. Szerintem jó a motor és kész. :)
Azért megmutatom, hogy ugyanaz a blokk mennyivel könnyebben viszi a Rio-t, még a váltó is hosszabb, mint a cee'd-ben:
Jórészt a Bakonyon keresztül haladtam, ami nem egy sík út. Igyekeztem a lejtőkön lendületet venni, és ezzel feljutni a dombra, így nem izomból kellett feltolnom. Így kint 80-100, bent 50-60 km/óra. A Múltkor megtettem ezt a távot Soportaggel is, ugyanígy 5.0 volt :). Kíváncsi lennék, mit produkált volna ugyanígy egy hibrid :).
Nekem az off Mégane is produkált néha 4.0-4,2-es literes fogyikat, ha bírtam magammal. (1.5dCi) A rekord 3.7L volt, Bosznián keresztül Hotvátba menet csiga tempóban országúton.
A hangban hallani az emelkedőn hogy nyomja a gázt, gyorsul aztán egy pár másodpercre rajta tartja a lábát a gázon majd megint nyomja a gázt és akkor vált a kamera bentre.
Nézd a kezét, úgy tűnik, hogy amikor a képet beteszik elénk, akkor kapcsol 4-be és ott a fordulat 5000 körül van, és a kilométeróra 100-tól picivel több... aztán 120 után kicsivel tolja az ötöst.
Szóval még az is lehet, hogy a fordulatszámról amit mesélt, hogy 6500-nál leszabályozásnál váltott 4-be majd 140-ről 5-be, az ahhoz tartozó képkockák nincsenek is rögzitve és ezért látni fals adatokat ?!
Ha ez igy van akkor amit Winkler mond és amit mutat a kamera nincsenek szinkronban és félreértésre ad okot.
Mindenesetre megvárom a tulajdonosok észrevételeit.
- kép vált belsőre, kísérőszőveg: "erősődik, erősödik", motorfordulatszám leesik (váltás);
- ezzel gyakorlatilag egyidőben élesedik ki a kép ami 5000-es fordulatot és 110-es sebességet mutat fokozatosan növekedve,
- kísérőszöveg: 6500-nál leszabályoz.
Nekem úgy tűnik, hogy a kép és a hang nincs pontosan szinkronban. Amikor a kép belsőre vált, akkor már a 4.-es fokozat óraállásai láthatók, a hang ezután egy töredékkel jelzi a váltást, a kisérőszöveg pedig később magyarázza, hogy volt egy leszabályozás. Én egyetlen olyan kockát sem tudnék meghatározni ami 6.000 vagy afeletti fordulatszámot mutatna.
Szóval ezt nem igazán tekinteném mérvadónak - inkább a Ti tapasztalataitokat. Még egyszer: nem vitatkozni akarok, csak a saját tapasztalataimnak vhogy nem felelt meg a dolog...
A 4011-es hozzászólásban lévő linket nézd meg! Ott van a kisvideó... És hármasban 100 körül van a vége 6500-nál és akkor vált 4-be. Nekem legalábbis úgy tűnik a videó alapján.
Na, minden 1.4 tulaj alszik ilyenkor? :)) Ébresztő! :))
Nem tudok konkrét számokat mondani, de nekem itt vmi nem stimmel (vagy ekkora különbség lenne az 1.4-es és 1.6-os között?) Nekem 1.6-al a szokott gyors előzés úgy néz ki, hogy 90-nél vissza 3.-ba, padló, fel 4.-be, padló, és mire veszek egy mély levegőt már be is fejeztem az előzést valahol 120 és 130 között. Namost eközben nem szoktam a fordulatszámmérőt nézni (a ceed-ben nincs is ehhez jó helyen), de a 3-ból 4-be felváltáskor még messze van a leszabályozástól, és már lényegesen túllépte a 100-at... Szóval valahogy furcsán hangzik, nekem, hogy 3-ban 100 = 6500...
Félreérted. Lejtőn felfelé gyorsul (hármasban.... a szenzáció az lenne ha 4-ben is gyorsulna). De igazat megvallva eléggé vehemensen gyorsult nem úgy mint egy 60LE-s 1.4-es Astra :))
Éppen ezért várom az 1.4-es tulajok számadatait ! Elég ha megirják hogy 3-ban 50-nél 4-ben 100-nál 5-ben 100-nál mennyit pörög a gép. Persze egyéb adatok is jók csak ezekkel egyszerűbb számolni. :-))
A legújabb 1.6-os Focusban kereken 1000 fordulatszám eltérés van a 4. és az 5. fokozatok közt. Ott valami 6200-as RPM a vége ha jól emlékszek... és mivel éppen 3000-et pörög 100-nál az elméleti végsebessége 206km/h. Minusz menetszél és egyéb tényezők... 190-re saccolok, de ahhoz sok 100méternyi szabad út kell :-) A Focus 4-ben 100km/h-nál 3600-at forog. Ugyanitt ötödikben 3000-et.
Ceed 100 körül pörög 3-ban 6500-at, ugyanitt 4-ben hozzávetőlegesen 4600-at, 140-nél 6500-at forog. Hogy ugyanitt (azaz 140-nél) 5-ben menyit forog, nemtudom, mert nem látszott a videón... Tehát a ceed 3-as és 4-es fokozata rövidebb a fókuszénál. Utóbbinak nem ártana egy rövidebb 3-as, mert éppen abban a fokozatban erőtlenke :(
ui. Tévedés jogát fenntartom, mert a Ceed forulatszámtartományairól nincs infóm csak amit a videóból megitélni lehetett. 1.4-es ceedesek javitsátok ki egy kicsit az értékeimet ha nem jól irtam!
Háááát, elég rövid a váltó. Nekem a swift 2-ben 118-nál tilt le, amikor is 7000 1/min a fordulat. Nem gondoltam, hogy 105-nél harmadikban már 6500 1/min a fordulat....
Megkerestem az ominózus részt és leírtam amint mondott :))
" 109 lovas 1.4-es és az benne az érdekes, hogy ebben valószínű tényleg megvan 109 ló. Emelkedőn visszaküldjük hármomba és 100-nál gyorsul ez valami példátlan, teljesen rendesen megy, komoly 16 szelepes módjára a fordulatszám növekedésével csak erősödik-erősödik aztán 6500-nál letilt és gyorsan elváltjuk. "
Tehát 100...105km/h-nál van a 6500 harmadikban, itt tette 4-be és 140-nél tette 5-be. Hogy 4-ben 140-nél mennyit pörgött azt már nem mutatta a kamera.
Mint említettem, már félig aludtam amikor ment az adás. Most visszanéztem. Te emlékeztél rá jobban, igen, tiltásig forgatta 3-ban.
Egye emelkedő aljában 90 körül visszapakolta 3-ba, és nyomott egy padlót. És az autó el kezdett húzni, tiltásig pörgett 6500-ig, ott volt 100...105 km/h-nál akkor váltott 4-be, majd 140-nél ötödikbe.
A helyszin nem autópálya, most már látom. Mindegy :-)
Ha megnézné a teljes adást itt a böngészőben, akkor görgessen az oldal aljára és azonnal nézheti. Ha letöltené későbbre, nézzen vissza holnap: kódoló robotjaink ezekben a percekben készítik a nagyfelbontású, letölthető változatokat.
Akkor jó, a régi szériát sokxor neten néztem, akkor biztos ez is ott lesz, az új show-ból meg láttam az eddigieket, ezért nem is kerestem... az más kérdés, hogy ki tudja mikor teszik fel... :)
Ma láttam egy fekete, szemre 1.4LX-et parkolni az Orczy úton, cirka 12:15 magasságában... :)
Én is a tartalomra értettem, nem a karakterekre. Autó meg gyanusnak tünhet de a kereskedésben te is utána kérdezhetsz. Az akció neve "Évente új Autó".
Nem akartam erről hosszan beszélni de mindenki bele-bele kérdez egy részletébe és utána senki nem érti én meg megyarázkodom. Szerintem ebben a témában kár tovább vitatkozniunk,szerintem is zárjuk le.
Én nem a hibás karakterekre értettem azt hogy baromság hanem a tartalmára.
A te hiteled egy nem egyenletes konstrukció, azért magas a kamat mert 9 év alatt fieted ki a 10évre is sok kamatot.
Arról meg hogy én lennék kereskedő? Nelkem fordított érzésem van. Eddig alig tizszer szóltál ebben a topicban. Az elsőnél elmesélted ezt a csodálatos konstrukciót, a többiben meg magyarázod. ezt a finoman szólva is gyanus konstrukciót. Nem is kereskedő inkább egy alulképzett hitelügynök.
Azt irod, hogy a bank nem tud veled mit kezdeni mert te egy évre szerződtél. Milyen az a hitelszerződés amire egy év a türelmi idő és azután letelt a hitel? A kereskedés vesz fel hitelt vagy te?
Ha neked jó vedd meg így! Más meg eldönti, hogy mennyire irreális egy null kilóméteres dizel Ceed re az évi 400.000ezer forint bérledi díj. (ami akárhogy számolom havi 33333Ft) Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ez tööbb mint gyanus.
A szoftver újraindításához (az egység további működéséhet és az esetlegesen bentragadt CD kiadásához) a műszerfal végében elhelyezett utastér (lásd kép) biztosítékok közül a zöld foglalatú biztosítéko(ka)t kell kihúzni majd visszatolni, vagy az akkumulátor sarut kell le- majd néhány másodperc várakozás után felszerelni.
Van egy ellenőrző lista, ami ügyféllel kitöltetve megy fel A KIÁhoz (milyen körülmények között, milyen műveletnél fagyott be, stb.). Ez alapján igyekeznek orvoslást találni.
Igen már irtam mi a teendő, lásd 3268 hozzászólás. Lassan két hete hívott a kereskedés (amikor lefagyott megkérdeztem mit tegyek, de akkor még nem tudtak segíteni, bár segítőkészek voltak), hogy be kellene vinni az autót. Megnézik az autóban a fejegység szoftververzióját, és a x.y, akkor cserélik kompletten az egységet. Jelenleg még nem kapták meg az alvázszám listát, tehát ez az egyetlen megoldás az ellenőrzés. Mondtam nekik, hogy majd akkor viszem be, ha itthon(belföldön) lesz az autó (valamikor júliusban).
A lényeg az hogy amit ott irtam ebben a formában hatalmas nagy baromság!!!
De tényleg. Nem így kezdtem el fogalmaz, átszerkeztettem és kitöröltem de úgy tünik nem jót küldtem el. Kitörlésnél nyomtam 1 backspace és visszaugrott az Explorer. A magas megy alacsony baromságot átírtam. Bocsi a téves infóért de nem vettem észre mit küldtem el.
Amit irtam csak elszállt:
Alacsony THMnél a tőke magasabb a kamatnál. Lásd tőke 20000 kamat 15000
Magas THMnél a töke alacsonyabb a kamatnál. Lásd tőke 15000 kamat 20000
Persze lehetnek eltérések a bankok ajánlatai között, de remélem te nem csak budapest bankot néztél.
Nálam például a kamat magasabb mint a tőke ezért nem is éri meg megtartani az autót 1 év után. Én se teszem. A helyzet ezzel az Il-ferros dologgal az hogy itt nem kell visszaadniuk semmit, mert az ADU (lásd. autó) az nálam van. Ha velük történik valami attól még nálam az autó és ha itt az idő akkor visszaadom. Egyébként ezt papírba is foglaltattam velük hogy 12 hónap után lezárják a szerződést és nem terhel semmilyen költség, de ha már nem lenne szalon vagy a lehetőség akkor ott lesz a papír hogy én 1 évre szerződtem. Ezzel a bank nem tud mt kezdeni vsszaveszi az autót. Az meg hogy ők nyernek-e az üzleten engem valljuk meg, tökre nem érdekel, az az ő gondjuk. Én használom a kocsit 12hónapig 400.000ezer forintért és fizetem a biztositást.
De jogos a kérdés hogy nem kereskedő vagy véletlen? Esetleg Il-Ferros aki nagyon gyanakvó lett? De legalább valaki figyel hogyha hülyeséget irkálnak a forumba, ezért még egyszer köszönet.
Többször beszámoltam egy 1,4-esről, ma már 12.000 km van benne. Akkor is írtam, hogy nem hiteles 5-6 ezerig. Akkor kezd el menni. Oda menjetek, ahol van ilyen tesztautó, ha kell szóljatok!
Nekem nem a barátom mesélte és nem "nem hiszem", én vezettem. Nagyon alulmotorizált az 1,4-es Bravo, talán tudatosan is. Lehet, hogy a turbó motorok eladása a cél. De lehet, hogy a károsanyag kibocsátás vagy az ésszerű fogyasztás csak így jön ki ebből a blokkból. A Corsa 1,2-ben éreztem ennyére nehézkesnek a menetet. Nagy csalódás volt. Ezzel a motorral semmi pénzért, pedig gyönyörű.
Pénzügyileg nagyon tájékozatlan vag az biztos. Ezt írtad május 10.-én:
"Magas THM két hitelben még lényeges különbség az átfutásban adott a töke és a kamat. Ezek egymás mellét szépen kezdenek kifutni.
A magas THMnél elöbb a töke kezd el kifutni és a végére marad a kamat. Ez úgy néz ki hogy nagy% tököke és kis% kamatal indul majd a futam idö vége felé kicsi% töke és nagy% kamat lesz.
Alacsony THM A alacsonynál ott fordítva elöbb a kamatot kezded fizetni majd az autót.
Itt a banknak kicsi a kockázat mert ha nem tudsz fizetni akkor az autót visszaadod a kamatot már kifizetted. Az autót meg majd eladja."
Ez úgy ahogy van nem igaz!!! A kamatot mindig a töketartozásra fizeted, ezért magasabb az elején. Amig sokkal tartozol addíg az arra eső kamat is több. Az első hónapban az egész hitelösszegre az utólsó hónapban már csak egy havira fizetsz kamatot.
Nekem a már említett 4%-os THM nél 3 milla hitelre a havi törlesztés 30359Ft, ebből az elsö hónapban a kamat 9975 a többi a töke. A 12. hónapban a kamat 9217 és így megy le nulláig a 120. hónapra. Ugyanerre a hitelre egy másik kereskedés ajánlata szerint 7.7% THM nél a havi törlesztés 34644Ft ebből a kamat az első hónapban 16604Ft, a 12.hónapban 15758Ft..... Az általad említett 9% THM nél a kamat mé több.
Mindegyik BB-s hitel.
Vannak nem egyenletes hitelek ekkor az elején kevesebbet fizetsz, 12-24 hónapig. Ekkor is ugyanannyi a kamat csak a töke fogy lassabban mert a befizetett kisebb törlesztésből lejön az azonoa kamat így a maradék ami atőke az sokkal kisebb, néha akár nulla körül. Ebbe az esetben sem arról van szó hogy a bank az elején sokkal több kamatot számol, hanem a kicsi tke rész miatt lesz arányaiban nagyobb a tökéhez viszonyítva.
Bocs, hogy így belemelegedtem de a hitel témát rendesen körüljárta és idegesít ha ekkora sületlenségeket olvasok.
400 ezret fizetsz be, ez havi 33333Ft. Ha nem vágnak át a biztosítással akkor ott a normál díjat fizeted. Akkor hol éri meg nekik?
Azt irod, hogy keres a karbantartáson, de mi van ha te évi 15 ezret mész akkor egyszer sem mész szervizbe. Mennyit keres a semmin?
Azt irod, hogy egy év és 20 ezer alatt 10% ot veszit az árából. Ha kiviszel egy autót a szalonból és egy hetesen eladod akkor is többet vesztesz 10% nál. Egy egyéves 20 ezret futott autó etax ára az új ár 70-75%-a. Te aláírod a hitelt, de ki garantálja, hogy 90%-on visszaveszi egy év múlva? Mi van ha mégse? Tudod a szerzödés szerint az Ilferro is visszadja a regisztrációs díjat ha nem tud fizetni... csak mikor és miböl.
1.5 CRDi Cerato? Hmm..., az nem 1.6 véletlenül? :) Mind1.
Amúgy említette a K-N kereskedésben a kereskedő hogy ismerik az indexes fórumot, sőt ismerik pl. dílert is, aki náluk rendelte meg az autót. Szóval nyomon követik az eseményeket és ez jó! Éppen ott jártunkor jött egy ügyfelük, aki rendelt tőlük autót és miközben várt a leendő tulaj az újra, a kereskedésbe érkezett egy ugyanolyan, csak a kárpitban volt eltérés. Felhívták az ügyfelet, hogy nézze meg hogy jó e neki azzal a kárpittal, mert akkor hamarabb juthat az autóhoz. :) Szerintem ez szép gesztusok.
" reklám, de nagyon kedvesek, türelmesek az említett K-N kereskedésben. Csak ajánlani tudom Őket! "
Én a multkor kérdezgettem a Cerato és a Rio csomagtere felől és a Riós fórumon.
Pár nap múlva az egyik kereskedő megkeresett levélben (K-N kereskedésből),
melyben ajánlott egy használt 1.5 crdi ceratót :) Egyedül az ára volt magas nekem.
2 nap múlva el is kelt az autó... Szóval nyitott szemmel járnak a kereskedők :)
És tényleg kedves volt, mert emlitettem neki az általam irányzott életkort, és árat amiben keresgélek autókat és próbált segiteni. Úgyhogy meg is irtam neki, hogy itt mi nagyon szimpatizálunk azzal a kereskedéssel, és kapott tőlem is egy jó pontot.
Egy évvel ezelőttig egy 2003es évjáratú 1.6 100le Focussal jártam. Nekem nem volt vele gondom jól ment. Alacsony fordulaton kicsit gyengus de nem vészes 4000nél mint ha turbós lenne :) hirtelen indul meg 7000ig. 4 emberrel is egész jól lehetett vele előzni. Eredetileg focust akartam venni most is, de jött a Cee'd és a szív helyett az ész győzőtt.
Nem tudom neked hogy jött ki ez a 33.333Ft? Nekem ennél többe van havonta. Ez egy olyan vásárlási forma aminek azért komoly megkötései vannak. Most részletesen leírom mert sokan össze vannak zavarodva. 10% indulót kell befizetni ami 350ezer - 550ezerig mehet. Az autó 120hónapos futamidőre veszed meg, DE!! 12. hónapban konzultálsz a kereskedővel hogy leadod az autót, vagy fizeted még kilenc évig. Az első évben nem kell fizetned semmi. De 20.000km a limit ha többet mész eurotax szerinti értékvesztést ki kell fizetne. Az okosság nekik abban van hogy náluk kötsz kötelező, cascót, náluk szervizelteted, és a hitelt is ők intézik. Egy év alatt kb annyit veszit az árából az autó, amennyit te kifizettél 10%-nak, esetleg egy kicsit többet. Ők ezen felül megkapják a biztositó, a hitelintézet jutalékát, valamint a szervízben keresnek. Ha leadod az autót azt értékesítik teszt vagy bemutató autóként és azon is keresnek kicsit. Ezért van a 20.000km-es limit. Az Il-Ferro most szerintem ne keverjük ide az egyértelműen átbaxás volt. Már az se normális aki nem vesz semmit, hanem elad egy hirdetési felületet és még ő fizet be 180ezret. Bár sajnálom őket mert nem jó ha átvernek ennyi embert, de elgondolkodtató. Itt 400ért kapsz egy autót. Azért ez egész más.
Egy buktató van benne ha nem veszik vissza az autót egy év után. Szerződést kötsz és nálad van az eszköz. Ha megszegik a szerződést és te az adott időben lerakod náluk az autót, nem tudnak rajta egy forintot se követelni. Ez a vásárlási forma csak annak éri meg aki szeret évente új autót venni, vagy nem akar hitelt felvenni és a spórólt pénzét autóba fektetni. Ha úgy vesszük ez az autó bérlés kedvezőbb és olcsóbb formája, mert legolcsóbban 150.000Ft-ért lehet havonta béreli egy kulturált autót.
Ez a dolog közgazdaságilag annyira képtelen mint a reklámautó. Kizárt, hogy ez így működik. Miért érné meg egy zsír új 4 millás autót kvázi bérbeadni havi 33.333Ft azaz napi bruttó 3000Ft ért ért???? Ennyiért egy néhány éves alap kiautót sem nagyon adnak bérbe. Vagy a hitel nem igaz vagy a visszavásárlásnál van ott valami apróbetűs. Az IlFerro-nál ia azzal érveltek, hogy benne van a felmondás lehetősége de úgyse teszik meg.
Kicsit vitatkoznék... Tegnap voltam tesztvezetni a Ceed 1.4 CVVT-t az ismert tatabányai kereskedésben. Most vezettem ezzel a motorral 2. alkalommal, már 1x tesztvezettem egy másik kereskedésben. Mikor előszőr mentem vele nekem se volt túl meggyőző, de már tudom miért. Azért mert előtte vezettem közvetlen a dízelt, persze hogy azután lomhának tűnt. Most viszont egy újonnan beállított (16 km volt benne) sárga 1.4-est próbálhattam ki. Sokkal meggyőzőbb volt így. Tény hogy nem egy verseny gép, de nem is kell annak lennie. Akinek az kell vegyen 2.0-t. 3-an ültünk benne és így is dinamikus volt. Előzni is bátran lehetett vele kis emelkedőnek felfele. Kipróbáltam klímával is és nem éreztem hogy eltünt volna az ereje. Ami viszont igaz, hogy szereti ha pörgetik, bár én azért próbáltam finoman bánni vele. :) Fékek brutálisak, főleg mert finoman kell bánni velük, könnyen megfejelhetjük a műszerfalat ha nem vigyázunk. Az ülések kényelmesek, a futómű feszes, az útról jó visszajelzést ad. Összességében nagyon tetszett az 1.4-es. Kérdeztem a kereskedőtől hogy mennyire érezni az 1.6 és 1.4 közötti különbséget. Tapasztalatból mondta hogy semennyire. Elmondta hogy vezették Zsolnán az összeset és csak találgatták melyik lehet az 1.4 és melyik az 1.6. Szóval ki tudja... :) Hát ennyi lenne ami gondoltam megosztok Veletek. Jah és még valami. Nem reklám, de nagyon kedvesek, türelmesek az említett K-N kereskedésben. Csak ajánlani tudom Őket!
Ja, az indexkapcsolója is baromira nem tetszett. Azt az autót szerintem elcseszték és kész. A régi motorikusan nem tudom milyen volt, de erről a Focusról kívülbelül ordít, hogy német nyugdíjasoknak készült, annyira unalmas minden tekintetben.
Én már tesztvezettem az új focust, 1.6 100 lovast. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a 115 lovas, ami állítólag változó szelepvezérlés, jobb-e alsó tartományban. Ezek szerint nem. Én azt próbáltam vele megcsinálni, hogy egyesben elindulok, felváltok 2-be, és ott nyomok egy nagyobb (de nem padló) gázt. Volt valami dízeles kerregés (pedig benzines), de azon kívül semmi. Ezek szerint az 1.6 115 ló is felejtős. Azért mondjuk az új fiat linea 1.4-es benzines turbójára kíváncsi lennék.
Én is tölük veszem az autót és nincs benne semmi gixer
Visziont ha 20.000km túlléped akkor ki kell fizetned az értékvesztést amit a plusz kilóméterek okoznak (eurotax szerint). Ha 20ezer km alatt maradsz akkor garantáltan nem kell fizetned az autóért egy évig semmit. Csak a cascot és kötelezö biztositast és szervizt
Hát nemtom, egy barátomank volt 1.2 es 80 lovas stiloja, aztmondta hogy jól ment, mellesleg én is mentem a 60 lovas bravaval, nem mondanám rá hogy rosszul ment.
Tehát nem hiszem hogy annyira rossz lenne az 1.4 es új bravo.
AKi ma megvesz egy 1,6 EX-et 4 mill-ért, annak sem nagyon lesz az autó 400e Ft/év értékvesztésnél kevesebbe. Az első 4 évben bizonyosan nem. És akkor még nem is ül évente új kocsiba. Gondolj bele! Ha veszel egy 1,4 LX-et 3,5 millért, azt 3 évesen kb 2-2,4millért lehet majd eladni. Számoljál csak mennyi is az évente!
Ahogy mondod, látatlanban! :) Elég 300 méter a 90 lovas Bravoval, olyan, mint ha be lenne húzva a kézifék, már harmadikban sem húz, nem tudom minek a 6. :) Nem lehet összehasonlítani a cee'd 1,4-esével. A motort leszámítva is más dimenzio a bravi és a cee'd agilitása, könnyedsége.
NEkem bármi cuccom volt, bármi, az olaszban még sose csalódtam :)
És te vagy az első, akitől úgy haloom olasz autóról hogy nem jó akinek volt:) Másoktól mindenkitől akinek van volt azt halottam hogy jók :) Persze a Tied lehettett rossz, nem mondom eg szóval sem hogy nem:)
DE hozzám közel áll az olasz mentalitás, lehet hogy emiatt is jönnek be ennyira mindenben az olaszok...?? :)
Bravo 1,9 es diezelel elfogadnám :))) de 5 milláért kicsit nekem sok, lehet egy kis alkusszal kevesebbe jönne... Az biztos, hogy nem rossz dobás ez a bravo, a linea hmmm. az más, de majd élőbe megválik
majd a jövő héten, a Cee'd-et már tesztvezettem, az 1.6 CRDI elég brutál, az 1.4 kevésbé. Ha most választanom kéne látatlanba akkor az 1.4-es motorral a Bravót (ha már egyik 1.4-es se megy akkor legyen szép) , 1.6-os benzinessel az Astrát (mert óccsón adják és eléggé lent adja le a max. nyomatékot és nem is túl ronda), 1.6 dizellel viszont a Cee'd lenne a befutó (mert a legolcsóbb alsóközepes dizel és megy mint a rakéta).
Ma elvoltam a veszprémi autókiállításon, megnéztem A Cee'd mellett a Fiat Bravót meg az Opel Astra H-t is. (ez a 3 ami nekem szóba jöhet vásárláskor) Kivül-belül a Bravo a legszebb, május végéig bevezető 300e ingyen extra akció van rá, plusz ingyen 1 év casco. (SZVSZ lesz a kezdő akció hosszabb is mivel most jön a nyári pangás). A gari sajna továbbra is csak 2 év.Ilyen feltételek mellett azért nem rossz a 3600e alapár +300e ingyen extra+1 év ingyen cascó együtt.
Kiállítva a Dynamic változat volt Sailor sport kárpittal (+30 eFt), az alap belső nyilván jóval gyászosabb.
Belül a Bravo tűnt a legkisebbnek. Hátrafelé baromi sokat takarnak a C oszlopok, nem sokat látni. A csomagtartó átlagosnak tűnik, a marketing a 400L-t gumijavító készlettel számolja, igy teljes kerékkel kb. 350l körül lehet.
Ami érdekes, hogy a beltérben a műszerfal tetejét illetve az ajtókartámaszok feletti részt sima kultúrált műanyag boritja, az alatt az ajtózsebek viszont ronda rücsis anyagból vannak.
Tesztvezetni sajna csak jövő héttől lehet.
Az Opel Astra H Enjoy belül kevésbé volt szép, mint a Bravo,de összességében kellemes, tetszetős a kormány, a műszerfal, sebváltó, az összhatást igazából a középkonzol durva szögletessége rontja. Odanézés nélkül nem tudom hogy lehet a középkonzolt kezelni, gombhalmaz az egész.
Az Astra ára nem alacsony, de a kiállított 1.6 benzines Enjoy, ami felextrázva 4,5m Ft lett volna ,4m-ért elvihető.
Kár hogy a végére hagytam megnézésre a Cee'd-et mert az előző kettő után elég siralmas látvány volt az EX belseje is: a belteret egyedül a középkonzol dobja fel, ez a gumirozott műanyag egyre kevésbé tetszik. Kivülről viszont egyre jobban bejön a formája.
Az értékesítő hölgy sajnos közölte, hogy itthon nem lesz 90LE-s dizel. Kár, mert nekem árban az lett volna a legjobb kompromisszum EX limited felszereltséggel.
És ez a szerep milyen neki? :) Tegnap ilyen dísz mellett, megtapasztaltam, milyen hátul ülni, hát frankó, persze gyanítom a virágok nélkül is az... :)))))))))))
Ha neked megér minden évben 400e Ft-ot kifizetni, hogy új kocsiban ülhess 1 évig akkor tényleg jó üzlet...
A hitelbirálat meg nyilván ahhoz kell, ha "puszta véletlenségből" még se vennék vissza az autódat, mert akkor gondolom fizeted utána a hitelt rendesen...
Hja, a nyomaték csodákra képes, normál tempóig (100-130) meg gondolom a kis lóerő is elég. Az 1.5-ös Renault dCI-k nagyon állatok, ültem már 1.5 dCI 83LE Clióban és 100LE-s Megane-ban is. A bejáratott Megane átlagfogyija az elmúlt 3 hónap átlagát nézve 4,6l, igaz 6-os váltója van is autópályán se eszik sokat.
Hát őszintén elhűltem, hogy ekkora nagy kasznival ennyire erőtlen az 1.6-os kókusz. Nekünk volt egy Citroen BX-ünk az 1.6-os volt, de az úgy ment 4-5 emberrel.... igaz csak az 980kg volt vagy mennyi.
Szóval nem gondoltam, hogy egy 1.6-os ilyen erőtlen lesz :(
De tudod miért csalódás ez? Mert egy 3 éves lépcsős riót próbáltunk ki a multkor városban. Az 20-ról 50-re 4 emberrel (~300 kg) terhelve feleanyi idő alatt gyorsult, igaz az 8 szelepes a fókusz meg 16. De a rió csak 1340 köbcenti a fókusz meg 1600! A Rió kb 1100kg , a fókusz meg 1300kg üresen. Terhelve rió 1350kg volt a fókusz 1650kg. A rió 82LE a fókusz 115LE. Súly/teljesítmény viszonyban (14.3/16.4) és nyomaték tekintetében a fókusz vezet. Mégis érezhetően dinamikátlanabb volt, mint a Rió. Szóval ezért vagyok tanácstalan.... amilyen jól ment a 2 éves 5 ajtós fókusz 3 emberrel (~200kg) olyan tetü volt ez :( Én ez úgy élem meg, hogy ez technikai visszafejlődés. :(
1.6 os motortól mit vártál, aszfaltot fog szaggatni? Főleg ennyi emberrel a fedélzeten? Még egy 2 literes motor is megérzi ha tele az autó, nemhogy egy 1.6 os...
Ha nem gond leirom a tapasztalataimat egy OFF autóról. Vezettem egy 1.6-os 85kW-os (115LE) Focus kombit, öten utaztunk benne Pestre, én voltam a sofőr.
Hát gyerekek az az autó mennyire nem megy hihetetlen. Vaci új, két hónapos, 6500km van benne. Az átlagfogyi 9.5 liter (szfehérvár - Bp útvonalon). Autópályán 120-130-140 közt mentem. A városban 42-nél nyomtam egy padlót. Asszem harmadik fokozatban. Fordulat 2500-3000 közt volt. Következő történt.
..........
..........
SEMMI
............
...........
még mindig semmi
majd 5 mp múlva a fordulatszám lassan eléri a 3000-et a km óra meg áll 42-n :-))) Röhögök. Még vagy 10 mp és elérte az 50-et olyan 4000-ig alig gyorsult. utána már jobban megy. Ez az autó 3000 alatt halott. 3000-4000 közt ébredezik mint csipke józsika 4000-5000 közt húz a legjobban. Autópályán volt hogy kamion mögé 90-nel kellett beállni. Mert mentek sorba 140-nel a belsőbe... vártam 7-8 autót mire lett egy kis vakancia. Ekkor 4-ben 4000 körüli fordulat.. padló. Valahol 4500-5000 körül váltás 5-be. 5-ben ekkor kb 120-at mentünk. Itt kezdett éledni. 140-ig felküzdöttük magunkat és mentünk kicsit. Aztán jött egy gyorsabb merci, ki jobbra lassitani 100-ig aztán mikor üres lett akkor gyorsitás vissza ki... Szegény ótó én nem tudom mi van ezzel, de hatalmasat csalódtam benne. Nagyon nem megy :( Ekkora kasznit (1310kg) meg a 360kg-nyi utast már ennyire nem birná el ez a 115 lovas 1.6 ? Komolyan mondom a párommal a kispólóval (1.2, 64LE) tudtam hasonlóan "gyorsulni" mint ezzel. A póló kb 60-ig jobban húzott. 100km/h felett meg a fokusz egyértelműen erősebb, a póló 110 felett elfárad :) Ez azért jól birja/szereti a pörgést, 4000-5000 közt megy a legdinamikusabban.
A féke még szokatlan és ijesztő. Taposni kell mintha nem lenne benne szervó. Félútig betaposom a pedált amire lassulunk.
Az előző generációs fókuszt vezettem, annak úgy harapott a féke mint a barom. És az húzott is. Hogy lehet ennyire elcseszni egy autót?
Pozitivum: A hangja. Semmi zaj nem jön be a motor és a futómű felől, uthibákat alig érezni. motorja nem visít, de nem is megy :( Az autó jól össze van rakva, jó fogású a kormánykerék, dicséretes a (2 zónás) kimája, gyorsan és jól hűt, és halk is... További negativum: A váltó. Nagy erővel kell a kart tologatni hogy a fokozatokba menjen. Egyébként pontos meg jól meg van vezetve az út a kulisszába csak nagy erővel kell tologatni.
Ti vezettétek már az új Focust? Ha igen mik voltak a tapasztalatok?
Szóval neked sincsen online cimed ahol ilyen sok okosságot irnak. És más itteni fórumozó sem tud HELP ME ?! ???? :-) Megpróbálom még1x a meganeklubban :-)
Jajj, a lényeget meg elfelejtettem.Lehet kapni szakkönyveket.
De olyan összegbe kerülnek mint kb az autó. Na jó ez túlzás de egy szerelési könyv, vagy egy bizonyos autóról szóló könyv nem ritkán meghaladja a 100e ft ot, ezért nálunk a suli megvette azt csá, nekünk nem kell.
Aztán lehet hogy van olcsóBB nem azt mondom hogy olcsó.
Lehet hogy azokban van általános leírás, de a köünyveket ennyire nem vágom.
Hátrább az agarakkal :-) Az elméletben sem mentek bele részletesen, tudod hogy a tanitás meg a gyakorlat mennyire távol áll egymástól. Szóval őket trabanton, skodán és ladán tanitották. 2 éve végzett asszem.... Borsodban :) Szóval ezért trabi meg lada.... annó vittem a Ford Capri vagy melyik autónak a gyújtásáról valami leírást, a neten találtam, és ezért mondta, hogy ha tudnék ilyen anyagot szerezni annak örülne, mert olyan dolgokat olvasott amiről a könyveiben nem volt szó. Ki tudja milyen régi tankönyvekből tanultak...
Igy már más a leányzó fekvése? Ezért te tedd össze a kezed hogy ilyen új autókon tanulsz.
De van olyan könyved amikben ezek részletesen le vannak irva és nem csak a lada működéséről irnak, hanem a modern befecskendezés minden részletét leirják, hogy mi hogy működik? Mert azt megvennénk.
Persze ugyanilyen tananyag lehet CD-n is. Neten is biztosan van csak nem tudom hol...
Szeva! Nekem ez az ajánlat már így szagos!!! Azok alapján amit leírtál ne számíts túl sok jóra, szerintem olvasd el az apróbetűs részt is!! Jó alaposan :-)
Ha az ajánlatuk is olyan mint a weboldalukon feltett műszaki információ akkor ne sok jót várj. A weboldaluk szerint a Ceed csomagtere 422 literes, az 1.4 es motor nyomatéka 146Nm.... szóval korrekt...
Új autó vásárlás előtt állok, és megmondom őszíntén, eddig nem merült fel a Cee'd, de két dolog miatt most mégis itt vagyok:
1) A TC nagyon jókat írt.
2) www.expresshitel.hu: 400.000 Ft befizetés, 12 X 0 Ft egy évig, majd lecserélik újabb 4 kilóért egy ugyanolyanra, ugyanilyen konstrukcióban. Ja, 1.8-as CRDi változatról van szó.
Hallottatok erről a konstrukcióról? A KIA Lurdy csinálja, kikötik, hogy 20.000 km / év lehet a max. futás, és náluk kell kötni a kötelezőt és a cascót. A tb-i Corában van egy kiállított autójuk és egy kis pultjuk is.
Nekem ez a megoldás nagyon szimpi, de az ilferrós időkben az ember egy kicsit ferde szemmel néz egy ilyen túl jó ajánlatra. Mi lehet e mögött? Bele merjek vágni?
Ja, van hitelbírálati eljárás is, de ezt nem is értem, miért, hiszen a 0 Ft-os havi részletnek mi köze lehet az én hitelképességemhez?
Gratula, ez a lényeg, ráadásul mi bikák tartsunk össze... :) Nekem holnap esküvő, 17-én meg 30. szülinap, szóval nem unatkozom... itt Szegeden amúgy ma szép idő volt, Cee'd-et nem láttam, remélem holnap se lesz egésznapos eső, az betenne... :(
Köszi! Az a centi is nagyon rövid már ezt csak kibírod!:-)Azért te sem mindennapos szüli napi ajándékot fogsz kapni! Egyébként milyen lesz a gép?
Egy ismerős tegnap megnézte a kicsikét /frissen, ropogósan, szinte még meleg volt/ és elmondta, hogy teljesen bele van szerelmesedve a Cee'd-be, de az asszonypajtás hallani sem akar a dologról. Szegény embör! De ha ügyes szerintem megoldja:-)
Neked ez konkrétan hány ezer Ft-os könnyebbséget jelent, ha a szabad tudni? Az árfolyamváltozás egyébként minden hitel esetében ugyanúgy érezteti a hatását, v. számít a THM % is?
Látod igazam lett,amikor SysNet román példájához hasonlítottam az értékesítőd szakmai tudását. Keresd vissza Pancelos kolléga egy régebbi hozzászólását a bőr kormányról. Nem még nem volt benne a bőrkormány hanem már nem volt benne.
Ma végre láttam a saját kocsimat a kereskedőnél, sőt ültem is benne. Nagyon király, és végre megnyugodtam, hogy a piston grey szín pont olyan, amilyennek szerettem volna. Kicsit tartottam tőle, hogy pár árnyalattal sötétebb lesz. Ami viszont fájó pont (de valahol azért számítottam rá), hogy ebben a raktáron levő 1,4 EX-ben még nem volt benne a bőr kormány + sebváltó. A kereskedő állította, hogy lesz benne, de ő is csak most szembesült vele, ahogy a kocsi leérkezett Szegedre.
Na mindegy, tudomásul kell venni, hogy a rövid határidőnek ára van. Plusz 3 hónapot úgysem vártam volta érte. Így 2,5 hét alatt megkapom. Remélem, hogy jövő hét közepe környékén átvehetem, és a nagy bódottág feledteti a hiányát. Vagy veszek a kormányra olyan igénytelen nyúlszőr izét, ami régen a Ladákban nagy királyságnak számított. :)
Egy felől egyértelmű... viszont más tényező is közrejátszhat, pl mint nálam... jó erős a forint, így a régi hitelem lezárásánál nyertem, az újjal meg majd vesztek, ha gyengül:) e van:) ha gyenge lenne, akkor meg a régi lezárásán vesztenék.
mééé, akkó rendelted, mikor gyenge vót a forint? Én azt mondtam, hogy amikor erős a forint, akkor nem jó bolt devizahitelt felvenni, sokkal jobb, akkor, amikor gyenge-gyengébb. Nézzed meg egy gazdasági honlapon visszafelé pár évre. Minden évben találsz gyenge és erős időszakot. Akkor kell ilyen hitelbe belevágni, mikor gyenge a forint. Persze, tudom, hogy a "most akarom, azonnal" érzés nagy úr :-))))
Aztán mit tegyünk. Ha most jön meg a kocsi most kell átvenni. Ha fél évig nem dől meg a forint akkor addig ne vegyük át? Vegyek fel forinthitel eleve évi 5%-al többért? Inkább örülök a verdának.....2-3 hét múlva.
Úgy tűnik szépen gyártódnak a gépek. Ma hívtak a kereskedésből, hogy elkészült a kicsi kocsim. Na most a legnehezebb kibírni. 2-3 hét azannyát. Úgylátom sokan egyre többenvagyunk. Sokan de nem elegen....
Nem akarom senkinek sem az örömét elvenni, de ha valaki még nem vágott bele -hitelt szeretne-, és van lehetősége várni, ne tekintse szem elől a jelenlegi meglehetősen erős 150Ft/CHF árfolyamot! A kocsimat kb 165Ft/CHF-nál vettem, jólesik az a havi párezer könnyebbség. Annál pláne jobban, mint ha fordítva lenne, és pluszban kellene hozzátenni. Ennél már nemigazán tud erősebb lenni a Ft, gyengébb annál könnyebben!
Uraim/és hölgyek/! A mai napon csatlakoztam a boldog Cee'd tulajdonosok táborához 1,4 LX kény+komf!!! Igaz, hogy a rózsaszin köd még nem szállt fel, de az első benyomások nagyon jók! Nagyon egyben van a gép, szerintem nem alulmotorizált, szépen viszi a kasztnit és ha ilyen egy "buta futómű" akkor remélem minden eljövendő autóm alatt ilyen lesz. Igaz, hogy a váltó egy kicsit még akadozik , de 60 km után mit várok, majd bejáródik! Szerintem nagyon jó gép, dehát ti ezt úgyis tudjátok! Egy pici gondom van csak, mégpedig az oldalvédő csík! Direkt mondom, hogy ne tegyék fel erre felrakják! És persze alacsonyra! De mindegy majdcsak túlélem valahogy!
A szervizes akivel kapcsolatban vagyok, egy ba***sz. De van hozzáférésem a KIA Motors szerverére, ott vannak okosságok. Mi kellene leginkább - a kárpitszerelésen túl. :)
Már megtaláltam a cee'd karbantartási utasítását. :)
Sógorom autószerelőit végzett, ő kérne dokumentációkat. Érdeklik a dolgok... de főleg a képek látványa az szerintem ami újdonság, nem hiszem hogy iskolában képekkel illusztrálva tanulnának. Elméletben tanitanak valamit aszt csá. Sok dolgot megtanitanak neked elméletben de a gyakorlatban máshogy van az egész.
Szerintem egy szerelési kézikönyv lenne a legjobb példa rá, CD-s változatban.
Sőt érdekel még olyan CD amint a szerelők használnak amikor kikeresnek egy adott alkatrészt
az autóhoz. Természetesen Kia (Rio)-s érdekel elsősorban :)
Nem tudom ismered-e az AutoFit progit, ott kerehetsz az autódra, hogy milyen olaj kell bele,
légszűrő, csapágyak, mi a tipusok, stb.. de csak egy átfogó adatbázis, nem olyan részletes
mint egy szerelési kézikönyv, vagy egy alkatrészadatbázis, amit a szervizesek használnak.
Bááh nem birom leirni jobban :( De remélem már sejted mit szeretnék :-)
Mondom... A kereskedésekben jellemzően ugyanazon banki partnerekkel találkozhatsz, márpedig ők nem telepítenek különböző szoftvereket kereskedésenként. Példa: A KIA kereskedéseknél - mivel BB partnerek - a BB ugyanazt a szoftvert telepíti fel a bankos, ugyanúgy frissítik, így ugyanaz a kalkulátor van fent, max más THM-et üt be a kereskedő. Tehát a lényeg, hogy a lehetőségek ugyanazok. Erre utaltam. Persze, hogy vannak különbségek, de többnyire meg van az a banki kőr, akivel találkozni a szalonban. És erre utaltam, hogy ezesetben már a lehetőségek is ugyanazok, csak a kereskedőn múlik.
Mindegyik hitelkonstrukcióban folyamatában módosul a tőke és kamattörlesztés aránya a havidíjban, ahogy haladunk, az utóbbi javára. Természetesen, mivel az alacsony THM esetében kevesebb a kamat, ezért más a kettő aránya, de az elv ugyanaz: az első években alig csökken a tőketartozás. Hülye lenne az a bank, amelyik nem sarcolja le az elején az ügyfelet, nehogy már bukjon az idő előtti szerződésbontásnál. :)
Elhiszem, nekem is volt összezörrenésem, így volt azóta Veszprémben (is) fluktuáció :) Szoktam ellenőriztetni a megbízóimat, monitoringuljuk rendesen őket.
Ahogy az korábban már itt is publikálódott egyedi megállapodás értelmében akciós, csak cee'd-re érvényes hitelkonstrukció van a BB-nél. A rugalmasságára jellemző, hogy pl. beállítható, melyik honapban nem akarsz fizetni (pl. december), vagy hogy pont a 27. hónapban egyösszegű befizetést vállalsz, pl. osztalék vagy akármilyen bevételedből.
Nincs itt semmi sértődés, csak nem először jött elő a téma, így reagáltam.
Hiába hallod, hogy jól megy a cee'd, nem Magyarországon. Persze a KIA hazai - igen óvatos - terveihez képest igen, de azért nem miattunk indult be a 2. műszak Zsolnán. Azért jön hozzánk 3 hónapra az autó, mert előbb kényeztetik - jogosan - azt a piacot, ahol veszik az EX-eket, mint a cukrot. Naná, hogy prioritást élvez.
Nincs "abszolút értékben" költség. Forint van. Márpedig ha a KIA szalon rezsije, a kifizetett bérek, stb. ugyanakkorák, mint az Opel kereskedésben, akkor a darabszámot is ehhez kell arányosítani. Nem a márkához képest kell fizetni a vállalkozás kiadásait. :)
Te is beszéltél engedményről. Nem a másik oldalon állok, de leginkább én vagyok ezen a területen objektív, mert mind a két oldalt láttam. És láttam és mai nap is látom, mivel próbálkozik az ügyfél. Maradjunk annyiban, hogy ez egy oda vissza "harc". :)
Nekem a veszprémi kereskedésben március végén Lombardos, CHF-es 7,7% THM-es hitelt akartak adni 72 hó futamidőre, 2200m Ft hitelösszegre (37900Ft/hó).Cascót külön kötöttem volna rá természetesen, tehát nem casco mentes változat volt ami ugye mindig jóval drágább. Az ajánlatot 1.4 EX Limited+metálfényre kértem. Kérdeztem, hogy a BB-s hitel nincs-e. A válasz az volt hogy most nincs, de az is csak kb. 1000/Ft-hóval lenne olcsóbb. Ki is jöttem utána egyből. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy szó nélkül 200e-et engedtek volna a listaárból - ami gyanús is volt, mert én ezt egy szóval nem kértem, önként ajánlották - de, mint a fenti hitelparaméterekből is látszik vastagon meg is keresték volna rajtam. A Ft jelelengi állása alapján SZVSZ inkább a törlesztő legyen alacsonyabb mint a kedvezmény.
"THM: ugyanaz a banki partner, ugyanaz a telepített kalkulátor, hidd el."
Ez nem egészen így van. A kereskedö több bankal is kapcsolatba van és a kereskedQ dönti el hogy neki melyikel éri meg jobban finanszíroztatni az autót.
Jobb esetben van beleszólása a veQnek is de ezt nem reklámozzák. Például az autóm hitelét a Summit adta de lehetett volna k&h bagy Budapest bank is. Minden banknak megvan a maga kalkulátora és ugyan arra az autóra azonos tulajjal kijöhet 3.99% és 10% is. Az egész attól függ hogy a bank milyen ügyfelet szeret. Ez is olyan mint a kötelezö biztositásnál. Más biztosítónál a többszörösét is fizetheted ha Qk nagyobb kockázatot látnak benned. A bankok is így "választanak" ügyfélkört. Persze lehet velük szerzQdni csak drágábban.
A következö kérdés adja magát; nektek ki finanszírozta az autót?
Magas THM
két hitelben még lényeges különbség az átfutásban
adott a töke és a kamat. Ezek egymás mellét szépen kezdenek kifutni.
A magas THMnél elöbb a töke kezd el kifutni és a végére marad a kamat. Ez úgy néz ki hogy nagy% tököke és kis% kamatal indul majd a futam idö vége felé kicsi% töke és nagy% kamat lesz.
Alacsony THM
A alacsonynál ott fordítva elöbb a kamatot kezded fizetni majd az autót.
Itt a banknak kicsi a kockázat mert ha nem tudsz fizetni akkor az autót visszaadod a kamatot már kifizetted. Az autót meg majd eladja.
Ezzel együtt igaz lehet a megjegyzés, hogy nem megy talán olyan jól a ceed, mint várni lehetett. A statisztikákat nem ismerem, de eleddig öszesen 2 (!) db ceedet láttam a saját szememmel utcán, Budapesten persze.
Hey, én nem azt mondtam, hogy a kedvezmény jár, jól tudom, hogy nem a piacon vagyunk. Senki sem pampogott:). Besértődni pláne nem, hiszen pontosan azt kell tenni, amit írtál: olyan kereskedést kell választani, ahol úgy érzi az ember, hogy jobb üzletet tudott kötni. Egyesek üzletpolitikáját lehet úgy beállítani, hogy az valójában minőség és üzletfejlesztés, de tapasztalatom szerint inkább lehúzásról van szó: néhányan úgy viselkednek, mint a nepperek... Tisztelet persze a kivételnek. Korrektség, udvariasság, hagjyuk már ennek ma már nem érdemnek kellene lennie, hanem alap dolognak.
Az eladási számokat most ne a Golfhoz, Astrához hasonlítsuk, értelemszerű, hogy a KIA ezeket max annyi éves munkával fogja behozni, mint ahány éve ezek a toppon vannak a honi eladásokban. Én abszolút értékben gondolom, hogy a Cee'd jól megy, hiszen általában azt lehet hallani, hogy a Kia új "zászlóshajójából" a tervezettnél arányiaban több megy el, mint várták és erre utal az esetenként több hónapos várakozási idő is.
Elhiszem, hogy annyi az árrés, amennyi, de ismétlem: ki beszélt eről? A kérdésem a THM-ekre vonatkozott, 1-2 példát felhozva nagyjából be lehetett határolni, hogy hol milyen ajánlatok vannak, szerettem volna, ha esetleg az ilyen írányú információ bővül itt a topicon, ennyi.
Senki nem vár a vásárlótól lojalitást, csak józanságot. A Tescoban sem úgy kezdi a vevő, hogy ez a 19.900-as hintaágy nekem mennyi.
1. Az autó nem szabadáras, meg van a listaár 2. A kedvezmény nem jár, adható és szerencsére jellemzően adnak is 3. Nem kell besértődni, ha egy kereskedés üzletpolitikája, könyvelése nem a levetkőzésről szól és nem a darabszámra, hanem a minőségpolitikára, üzletfelesztésre épít, ez sajna pénzbe kerül. Lehet menni máshova is autót venni szabadon, ezért nem kell pampogni. 4. Természetesen az egyenesség, korrektség, udvariasság, stb. bármely üzletpolitikát nézzük, része kell legyen. Nekem ezzel van bajom. Az árpolitikát mindenki alakítsa kedve szerint.
A cee'd közel sem megy jól, az embléma mai napig a legtöbb vásárlóban MÉG fentartásokat épít. Egy Golf, Astra, Focus stb. már jobban megy. Ezeket nem kell eladni, megveszik. Aki német "függő" vásárló számára nem lesz alternatíva egy távolkeleti autó, főleg esélytelen a KIA. De ez Toyota vásárlóba is beleégették már azt a tudatot, amiért nem adja "alább" egyhamar. Tehát nem azért nehéz alkudni a cee'd-re, mert annyira nagyon megy a kereskedéseknek, hanem mert alacsony az árrése. A másik, hogy egy no name márka képviseleti rendszerét kell teljes egészében átgondolni, felfejleszteni. A jellemzően "háztáji" KIA kereskedéseknek fel kell nőniük az új típusokhoz, és ez bizony tőkeigényes. A kereskedőket lassan felváltják (kiegészítik) a merketingesek, stb. stb.
Egy LX plusz árrése durván 150e. A metál 100e, a forgalomba helyezés 80e. Akkor miről beszélünk? Az EX és limited sem bír el olyan ajándékot, kedvezményt, hogy te elégedett legyél - és persze majd a Support miatt se panaszkodj. :)
THM: ugyanaz a banki partner, ugyanaz a telepített kalkulátor, hidd el.
A legszorosabb a kapcsolatom a veszprémi kereskedéssel, ott most megy el egy cee'd 3,xx THM-el. Szempont lehet, hogy az adott kereskedésnek fontos-e kiszállni a kocsiból. Lehet ugyanis, hogy a készletfinanszírozásban kezdene kegyegni rá a kamat. Akkor inkább megszabadul a tesztautótól és rendel egy másikat, újra indul a 90 napja (amennyi idő alatt megpróbálja eladni).
Első bekezdés: igen, ez a helyzet, aki pedig nem jártas a dolgokban, simán bevihetik az "erdőbe"... Vki azt sem tudja, miaz a THM... Második bekezdés: így már érthető(bb).
A kereskedök ha tehetnék csak hitelre adnának autót, mert a jutalék gyakorlatilag megduplázza a hasznukat. Egy kereskedésen dolgozó barátom modnta hogy ök az új autókon csak 2-300ezer ft-ot keresnek. Ha kp-s vételnél még engednek is belöle. Ha hitelre adják az autót akkor a 2-300ezer mellé még jön 10% körüli jutalék ami szintén hasonló összeg ha hosszú a hitel.
A 9%os THM tényleg sok, én is csak azért mentem bele mert 1év után választhatok hogy visszaadom az autót és lezárják a szerzödés mind költség nélkül. Ha ezt nem kérem akkor fizetem még 9 évig. Így 450.000 Ft-ért használom a kocsit 12 hónapig és beleteszek 50000km-t. Így 1 év után visszaadom én nem kell szenvednem az eladással és az amortizációval.
A box-al kapcsolatban a legrészletesebb leírást és információhalmazt az alábbi linken találjátok!
http://portal.martincaraudio.hu/news_more?id=7
Ennél részletesebb információs csomagot összeállítva, szerkesztve még sehol sem láttam! Ezen kívül személyesen telefon is beszéltem Martin Péterrel a tulajjal aki gyakorlatilag az álatalad fogalmazott "maratoni módon" még plussz információkkal is szolgált, bár a fenti linken már így is hatalmas mennyiségű meggyőző információ van.
Szerintem akit komolyan foglalkoztat a téma vegye a fáradságot és időt rágja át magát rajta!
Az 1,6 CRDI esetében a teljesítmény az általad közölt 2 link közül a másodikhoz áll közelebb, nekem kb 20%-ot mondtak olyan 305 NM és 138 Le.
EZ BRUTÁLIS ÉS ÉREZHETŐ TELJESÍTMÉNYNÖVEKEDÉS!
Én 2000 és 4000 fordszám között kértem az optimalizálást ami egy laptopon történt a szemem láttára.Az M-Power Boxnál 10 paraméter állítható digitálisan.
A garanciával kapcsolatban ne kínozzatok kérdésekkel a honlapon minden részletesen le van írva, aki aggódik az ne csináltassa!
A beszerelés után valami olyan szinten lehet nyomatékból autózni - a már gyárilag is kíváló karakterisztikájú - diesel motorral, hogy az elképesztő! E mellet ha odalépsz neki 2000-től 4000-ig tényleg döbbenet amit húz!A 195/65/R15-ös gumik ellenére kigyorsításkor még száraz meleg aszfalton is képes 2.-ba megríkatni a gumit.
A fedcomp átlagfogyasztás mérője a beszerelés utáni második tankolásom óta bebetonozta magát a 4,7-es számnál.
A múltkor egy kollégám jött hozzám ő egy Kawasaki 650 XR-el.A 2/A-n az M3-as kivezetőről lehajtva a kanyar után 3.-ba padló kigyorsítás majd 4. Ő is húzta, de motorhoz képest lájtosan. 160-nal mentem el mellette, majd 5.-be további padló - ekkor ő is elkezdte húzni - egészen addig míg óra szerint 190 körül állt a mutató. Ekkor visszavettem a padlógázt - a sebesség továbbra is 190 - ő pedig szépen lasssan mögém ért. Mikor megérkeztünk mondta, hogy az ő digitális kijelzésű órája szerint 215-el húzta, hogy utol tudjon érni és amikor beálltunk egy 1 km-s szakaszra a fent már leírt sebességre az ő órája 198 és 202 között ugrált.
Egyébként helyileg Dunakeszin vagyok. A martin car műhely Debrecenben egy termetes családi ház 2 állásos garázzsal tele mindenféle műszerrel, meg egy iroda.Minden tiszta rendezett, profi. Külön ügyfélszolgálat nincs.Udvariasak segítőkészek.A beszerelés után felhívtam a Martin Pétert hogy honnan vannak a gyári adatok a teljesítméynlistában, mert ő személyesen nem volt ott a beszereléskor. Ők a gyártól kapják az adatokat, de a Ceed új típus ezért nincs még benne, de a 15%-k garantált és átlagosan inkább a 20%k az ami a beszerelés után teljesítménynövekményben megjelenik. És higgyétek el érzem ezt a 20%-ot!
A beszerelés és beállítás kb. 1,5 órát vett igénybe.
Ja és még egy adalék. Én Pestről, illetve Dunakesziről érkeztem hozzájuk április 20-án délelőtt 10 órára. Akkor én voltam a 3. autó aznap aki Pestről jött M-Power box beszserelésre!
Persze, vmiből élnie kell a kereskedőnek... Na de nekem is. Asszem annak idején már átbeszéltük ezt a dolgot (talán a kedvezmény témában), akkor is azt mondtam, hogy ebben hagy ne legyek már lojális a kereskedéshez.
THM: sztem egyértelműen a minél kevesebb THM-en van a lényeg. Pláne akkor, ha ugyebár az a tapasztalat, hogy egyelőre nincsenek nagy kedvezmények a Cee'd-re, legalább is nehéz kialkudni vmit, amíg ilyen jól fogy a kocsi és a kereskedések nincsenek lépéskényszerben. Általában olyanokat hallani, hogy üzembehelyezési költséget + metálfényt lehet max "elengedtetni". S akkor már ügyes volt az ügyfél.
Egyébként nem hiszem, hogy uolyan táblázatok vannak, ha vhol 4% alá is mennek a THM-mel, vhol pedig 10 alá is alig... Természetesen értem, hogy a kereskedő a banktól kapott jutalék mennyiségének fejében tud adni egyáltalán kisebb, v. nagyob kedvezményt. Csupán arra lettem volna kiváncsi, hogy a többször pozitív kontextusban szóba tatabányai szalonon kívül ismeretesek-e még hsonlóan kedvező ajánlatok?
"de csinálják azt is, hogy ad egy nagyobb, látványos kedvezményt a kocsira, aztán behozza a banki jutalékon" Persze, ezek a lúzerek, akik el vannak ájulva és örülnek a kedvezménynek, mitöbb, még a mellüket is döngetik, hogy milyen ügyesek, csak képtelenek voltak utánaszámolni, hogy mennyit fizetnek is vissza összesen a havi törlesztőkből...
Martin nem szorgalmazza a benzines boxot. Elvileg 10-12%-ot ki lehet hozni, gyakorlatilag a sok macera nem áll arányban a várható eredménnyel. A dízelnél viszont a 15% teljesítmény és nyomatéknövekedés, bármilyen kockázati tényező nélkül reális eredmény.
Szomorú eset, szlovák rendszámú Ezüstmetál, szemre EX Cee'd ma 11:36-kor a fimumei-orczy találkozásnál... hogy ki volt a barom nem tudom, a sérült oldalt nem láttam irányomból, de mindenesetre benne volt a balesetben, és rendőrök mindenhol... szemre személyek nem sérültek, csak nyilván a kocsik a túloldalon, amit nem láttam... óvatosan kollégák!
Jellemzően mindenki ugyanazokkal a táblázatokkal számol, csak más-más oszlopot néz. :)
Minden Kereskedés gépére fel van telepítve a BB-s szoftver kedvezményes ceed lehetőséggel, a kérdés, hogy mit állít be neked a kereskedő. Ha jó árrés marad a kocsin, akkor mehet az THM 4 alá is :), de csinálják azt is, hogy ad egy nagyobb, látványos kedvezményt a kocsira, aztán behozza a banki jutalékon. Valamiből keresni is kell :). Ez a lényeg. Tehát a válasz, hogy mindenki tud 4 alá menni. Az már a matek, hogy mivel jársz jobban, olcsóbb autó nagyobb THM, vagy jobb THM alacsonyabb kedvezménnyel.
Köszönöm az ajánlást, a tulajjal már volt is pár maratoni beszélgetésünk. Kapom a Xenon és PowerBox nagyker árlistát, aztán szemezgetek.
Beszélgessél csak a tapasztalatokról! Volt finomhangolás az autódhoz? Mire mentél? Alacsony tartományra, forgásra, fogyasztásra? Mit határoztál meg fő célként? Mindent tudni akarok, ha ok a dolog, akkor belevágok Bp-Dunántúli partnerként. Mennyire hozzáértők? Milyen az ügyfélszolgálat? stb.
Ez a THM dolog elég ralatív. Bármilyen ajánlatot kiirhat a kereskedo, annál úgy is több lesz. Természetes hogy mindig a minimumot írják ki. A THM függ a futamidötöl és az önerötöl. Én személy szerint 8,9%-os ajánlatot kaptam de 1 évig nem kell törleszto részletet fizetnem.
remélhetőleg igaz, mert 7%-al én se óhajtok Ceedet venni mert akkor már nem lesz olyan olcsó,tekintve hogy kb. 2,2m-t vennék fel 6 évre és arra már nem mindegy a kamat.
a puntó ii-mbe (1.2 8V 60 LE) próbáltam a tablettát de nekem nem ért semmit se a fogyira, se a teljesítményre, pedig már a 6. tankoláson is túl vagyok, amióta elkezdtem használni. bár gondolom ez motorfüggő is lehet.
Lehet tudni az egyes kereskedők hitelajánlatairól konkrétabban? A Pappas honlapján is szereplő "szuper" konstrukciót kiszámolva 7,51%-os THM jött ki (bár a honlapon ezt nem írja..), az Autodonnál korábban 7%-os ajánlat volt, most nemtom. Egyszer vki írta a Karácsony-Nagynál 3,99%-os THM-mel lehet szerződni. Ez igaz?
Alább én javasoltam neked a Martin Car műhelyt!Nagyon részletesen utánanéztem a témának, majd egy évig válogattam és "tanultam" az egyes módszereket, még a Riós "korszakban" kezdtem.
Továbbá "ne áruld el senkinek" :)) de az enyémben mér 2. hete benne van az M-Power box.Az eredmény enyhén fogalmazva is átütő erejű. Ja és a fogyim változatlan hajtás mellett 0,5 literrel csökkent.
Bár hozzáteszem: rá is akartak beszélni:) De nem bánom. Kia Autó-Óbuda egyébként... sok szalonban jártam, de ezt biztosan tudom ajánlani, pedig még egyszerű eset sem voltam:) Kedvesek, segítőkészek!
Igen, az a baja hogy ő is erőtlen a "hagyományos" 1.4-es benzinessel, mint egy Polo 1.2-es motorral. Ha viszont 1.6 110LE körüli benzines mocit tennének bele (olyan karakterisztikájút, mint amilyen a Xsarában volt) akkor azt hiszem sokmindenkinek "bejönne". Kivéve aki utálja a Fiatokat. :-)
A Linea igen is komoly konkurens lehet, árával az olcsó puttonyos kisautók felé hajaz, de mérete már közel sem (4,6 méter hosszú!). Ha az 1,4 turbóval (120le) tényleg megáll 3,5 milla körül, akkor bizony kapaszkodhatnak a konkurensek.
Nyugi nem haragszok, de én sem irtam le rendesen az esetet... Szóval 2-3 alkalommal ült a pólóba és egyszer fulaldt le elinduláskor. Aztán mondtam, hogy adjon egy kis gázt elinduláskor, mondtam hogy még egy kicsit (hallom a fordulaton, hogy mikor jó) aztán felengedte a kuplungot. Nagyon óvatosan bánik a pedálokkal, de annó még én is ugyanúgy tettem. Ne feledjük, mindenki volt kezdő. Ő kb 5-ször ült a volán mögött és összesen nem ment 200 méternél többet. Csak elindult és megállt. Nem volt kedve hozzá, egyszer megijedt és még tartott a félelem benne (wartburggal nekitolatott egy fának és sokáig benne volt ez az érzés). Azóta már szeretne vezetni, úgyhogy majd milyen jó lesz nekem, ha lesz jogsija majd vezet én meg ülök a jobb 1-be és mondom merre menjen, stb... és lehet söröt is innom :-))))
Kezdek kiokosodni Xenon, Tempomat és Chip-tuning ügyben. Természetesen nem sufnituningról, hanem professzionális szakmai háttérről, garanciavesztés nélküli megoldásokról, kiegészítésekről, optimalizálásról beszélek.
Kellene valaki, aki egy CRDi-n letesztelné a dízel teljesítmény optimalizálást. 10 napig hajthatja, ha nem ok, vissza az ára. Jelentkező?
A spanyol film jóval hosszabb, mint a gyári animációs kisfilm. További vágóképek és információk vannak benne (teljesítménygörbék, stb.), így közel 10 perces.
A cee'd-del semmi baj sincs. Egyáltalán a KIA dízelekkel, közel sincs a német autóknál jellemző halál közeli élménynek kuplung felengedéskor. Finomkodni akartam a "csoda" C mercivel aztán 400 Nm, meg nyomatékcsúcs akárhol lefulladtam 2x. Már a Rio esetében is leugorhatsz a kuplungról! Direkt ezt próbálgattam egy 8 ezer kilóméteres 1,6 CDRi-vel ma. Semmi probléma. Ahogy átülsz egy Mercibe, ne adj isten, egy PDTDi-be, kex :).
HA ezt sértésnek vetted akkor boccs, nem annak szántam.
De ez tény. nincs ebben semmi sértő, én meg nem tudok megfőzni egyulyáslevest, Ő biztos 100 szor jobban megfőzi mint én, nincs evvel semmi probléma. Remélem nem haraxol
Oh Én ezeket fel se veszem. De mi is jártunk igy a kia toth beleznainál :) csak a feleségem nem bírta, és ugyanugy balra el :) a romániai tapasztalatomról meg már irtam.
Ja, tudom, erősködtem is vele, hogy igenis vigye vissza az autót megnézetni, mert nem létezik, hogy 3000 fordulatig erőtlen, stb.... Kiderült, hogy a vákumcső vagy mi nem volt jól a helyén. Megrögzitették neki, azóta le van nyűgözve attól ahogy a gép megy :-)
De itt más a helyzet, ennek a pasinak nem tudom milyen autó való, ha neki a Ceed dizelje erőtlen, kevés, nem gyorsul, stb.... Az ilyen vegyen 6 hengeres min. 2500 köbcentis gépet :)
Ácsi ! Ne sértegesd ! Még nem vezetett autót. Illetve a pólót egyszer 10 méterre vezette, és teljesen jól használta a pedálokat. Én csak annyit mondtam, hogy a rönó, különösen dizel esetében nagyon jó egy kezdő vezetőnek, mert erős az alapjárata, nem fullad le. Ellenben egy 16 szelepes vw de az sx4 is... igen csak hajlamosak a fulladásra.
A dízelt nem tudom hogy gyorsul, de a benzines korrekten viselkedik. Itt írtam korábbam, hogy nagyon kiábrándultam a Fordból, mert egyáltalán nem tudja előadni ezt a manővert. Elindulok, felváltok kettőbe, gázt adok, és a kerregésen kívül semmi. A Ceed normális, mármár 8 szelepes módjára alacsony fordulatról megindul. Többször írtam már, viszonyítási alap az 1.6 8V Megane, ami egyébként nem egy híresen nagy nyomatékú motor, éppezért az a kocsi, ami ezt nem tudja, olyan nekem nem kell. Volt itt korábban egyébként valaki, aki szintén arra panaszkodott, hogy a dízele nem megy. Mint kiderült, nála valami cső volt lecsúszva valahonnan, vagy mi a fene (nem emlkéxem pontosan), de azóta az a gép is megy mint a mozdony.
Nem szered az fulladni, épp 3-ban gurultam ki alapjáraton egy lámpa felé, óvatosan fékezve, csak nagyon röhögtem a haver miatt, azt alapjáraton majd betolt a kereszteződésbe, persze aztán kuplungoltam... :))))))))))))))
Hát lehet bele is fogok, most anyagi kérdés, vannak prioritások, de észben tartom... 23-24e/db közt láttam a megfelelő méretekben... mondjuk jó lenne kisebb ET-vel, majd még érdeklődöm... :)
Nekem ez van a Ceraton a nyári gumihoz, ENZO H, eddig minden ok. Se karc, se egyéb probléma az eddigi kb 20000 km-en. Havernak Mazda6-on van ilyen, ő is dícséri.
Nem csak a felnit, a gumikat is már ott készitik. Kivitték a gyártósort aztán az ottani jómunkás emberek gyártják occsóért. De ez mindenhol igy van. India, kína ami után minden nagy multi kapkod. Nekik az olcsó munkaerő ami számit a többi nem.
Ha el akarja adni, szóljon nekem. Aszongyahogy "A hátsó ülések állíthatósága szerintem túl körülményes, alapból nem csukhatók le vízszintesre. Ez már elvárás lenne manapság." Nézte már a Mazda3-at? Olyan 30 fokig dönthetők le, maximum. Szerintem az nem gond, ha egy kicsit játszani kell, esetleg fejtámlákat levenni. Következő autónak írta az Aurist. Hát, abban is csalódni fog, ha a Ceed nem jó neki.
A másik ember szerint viszont ez a dízel "brutálisan megy", ő úgy olvasom rendszeresen jár vele hosszú távon. http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=61482
nekem különben megfelel a belseje, nem kell több, a terhelhetőség meg annyira nem izgat, csak a fezes futómű zavar 1 kicsit, nekem annyira nem fontos a sportosság...
Én se akarlak megbántani, de a tesóm professzionális soför, már 8 éve, és véleményét mondta el, amiben van némi igazság, ne legyünk azért elfogultak enniért nem kapszhatsz...
Mondtam neki kompromisszumok kell kötni, ennyiért nem egy francia, olasz belsőt kapok, valamin ők is spóroltak, a futőmüve tényleg feszes, nem hinném hogy tulsulyosak lettek volna, gondolom ennyit bir egy 1,3 kompakt autó...
Nem akarok senkit megbántani, de ezen vélemény minősége nagyon hasonlít a totalcaros népítéletre: http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=61314 Elég sárga mindkettő!
Körülbelül annyit is ér, anélkül, hogy bárkinek a műszaki és vezetési képességeit firtatnám :D Jah, hogy szépérzék, az a mai világban nagyon szubjektív.
Hátsó földközelben? Megterheve, fullon csomagokkal tényleg látszik a súly. De hogy 4 emberrel? Vagyis 3, mert vkinek meg is kellett néznie :D. Ne haragudj, de akkor ők nagyon túlsúlyosak voltak.
Műanyag koszolódik? Nem, meglátszik rajta a kosz, de nem koszolódik. A kárpit, az koszolódik.
lefullasztotta, 2000ig alig megy. Hát a mai technika már csak ilyen, a benzines autó lefullad gáz nélkül( friss jogsis hugom ezért vezeti inkább a diesel pick-up-ot).
Na mindegy, először nem is akartam észrevenni a hozzászólást.
De én "lépcsőshátút" már csak az 5 ajtós Mondeo, Mazda6, vagy Octavia-t vennék. A 4 ajtós verziókba nagyon szarul lehet pakolni. Najó, ezekre meg nincs pénzem :)
Német-német, bár ma azt az infót kaptam hozzáértő kollégától, hogy azt is csak törökországban gyártják, az most felnigyártó nagyhatalom, vagy miaszösz... Ő azt mondta, erős közepes, mármint anyagminőségre... :)
Most volt itt egy haver, megnézni a Cee'd-et, bejött neki nagyon, amúgy Rio-ja van, és most nem cserél... meglepő mód azt mondja, jobban megy az 1.6CRDI Cee'd, mint az 1.5CRDI Rio, pedig erről eleddig mást hallottam, a futóműve viszont szerinte döbbenetesen jó, nyilván a Rro-val nem is hasonlítható, bár érdekes tech infó, hogy a Rio-nak módosítottak a hátsó futóművén, és nem az előnyére vált a dolog... Ő már "sajna" ebből a módosítottból kapott...
Kimentünk a felvonulásira, és noha már kisebb a hely, azért kicsit megjárattuk eröltetett kanyarokkal a cuccost, ilyet én is most csináltam vele először, és hát mit mondjak, ez a futómű nagyon ott van a szeren, nagyon forszírozva enyhén alulkormányzott, de az nekem direkt bejön, egyszóval nagyon állat... :)
Kár, hogy nem hozta a Rio-t, mert azért megsasoltam volna azt is, főleg, az 1.5CRDI-re lettem volna kíváncsi....
Szerintem korrekt aminősége, lényrgesen jobbnak találtam mint az Alessio. Nekem a RIO-n van ilyen. Úgy tudom német gyártmány. (legalábbis ez volt a dobozán. Ráadásul ezt is KIA logo-s középpel adták a márkakereskedésben.
Bajom nem volt vele, csak az, hogy bizonytalan a futóműve, és gyenge a motor, ugyanakkor megeszik annyit, mint egy rendes fajta. Másfél évesen nem bírtam továb, eladtam.
Azon kívül jégkáros volt, átba..tak vele. Tatabánya Riegler Autóház.
Érdekes, én meg az új swiftet amikor kipróbáltam, dőlöngélt, de számomra ijesztően. Nem volt jó benne utazni különösen hátul... Izlések és pofonok..... szóval az új swift futóművét nem nevezném sportosnak. ... hogy a sport kivitelé már másabb ahhoz nem tudok hozzászólni olyat még nem vezettem.
Nekünk monnyuk a megánnal nincs komolyabb baj, a futóműve túl puha viszont a moci az nagyon jó bele (1.6 16V) a váltója meg tényleg nm egy nagy durranás...
Ez az első francia autónk, szép, jó de többet francia nem lessz valószinüleg.
Minőségben már annyira gagyi lett.
Az Mi nek is van olyan betegsége hogy pl elfárad egy fogaskerék, és akkor nem lehet kapcsolni a belsőlevegő keringtetést. és ebbe csak az a gáz hogy 70-80 e ft a javítása, le kll bontani a fél autót, és kb 1000 Ft az anyagár.
Tehát ilyen gyökérségei vannak a franciáknak, pont ezért nemkéne.
A Cee'd futóműve zseniális szerintem, legalábbis a "205/55R16 gyári lemezre szerelve" papuccsal feltétlenül az... örülök azért, hogy nem csak én éreztem a Mégane futóművét túl puhánynak... :)
az új Mégane-ból egy ismerősnek van egy alapmotoros kombija, szereti, mert tud bele pakolni, és elviszi A-ból B-be, de azt azért megjegyezte, hát kanyarban nem egy sportkép, mondjuk a hosszú kombik megint más kategóriába tartoznak, de érdekes lenne egy majdani Cee'd SW-vel összevetni...
Mostmárcsak egy PUG 206 fan felháborodását várom... :))))))))))))))
Viccet félretéve, én senki autóját nem akarom bántani, kinek a pap, kinek a papné, nekem mindenesetre nem kell francia futómű, de hogy továbbmenjek, francia autó cuzámenn nem kell... :)
Nemtudom Te melyik ráncfelvarrásra gondolsz, az Ies vagy a II es meganra, de nekünk MI ráncfelvarott van.
Az úgy dülöngél mint az állat, 180 felett meg a legenyhébb kanyarban is olyan mintha táncolni akarna le az ívről az autó. De pl az M3 ahogy megy rá az M2 felé van az az út, talán a 0 ásnak lessz eccer része.
Ahogy oda kanyarodunk, ott 2 sáv van, mi ha a külsőbe megyünk, még akkoris mennek el melettünk a belsőben, érzésre olyan mintha feszegetnénk a futómű határait. és hogy nehogy aztmondo hogy nagyon félős vagyok nem a megengedett 40 nél hanem 70 nél volt ez:)
Egyébként ez mind csak az érzés, sokkal többet enged a futómű mint amennyit az érzésre lehet érezni, de az tény hogy túl kényelmesre sikeredett.
Boccs a túl hosszú off hsz ért.
A ceed futóműbve nagyságrendekkel jobb mint a megáné.
HAngsúlyozom most az I esről beszéltem, a 2es már nem olyan vészes.
A régi bocit vezettem, meg a PUG206-ot is, elég sokat, hogy tapasztalatból mondjam, persze minden relatív, mert egy új swift után kevés autó van utcaiban, aminek megfelelően sportos a futóműve... nekem félelmetesen lengett a tehénke is... :((( Eleve nem szeretem a sajtó szerint csak "kényelmesre hangolt"-nak becézett átlag futóműveket... amiket a sajtó "kicsit kemény", vagy "sportos" néven emleget, na az való nekem, persze azok közt is sok a szemét...
Tapasztalatból mondod, vagy hallottál valakitől valamit és azt mondod tovább? Nem bántásból kérdezem, de tapasztalatból mondom, hogy sem átlagos, se extrém kanyarbevételkor nincs halálfélelem érzet az említett autónál... Bevesz minden kanyart még nagy sebesség mellett is... Lehet a réginél még igen, de az újaknál (ráncfelvarrás előtti) ilyen már biztos nincs. Mondom, én tapasztalatból beszélek... :)
Szétráz... hát ja a Mégane, annélkül, hogy szidnám, nem ráz szét, kényelmes a futómű... csak ne lenne halálfélelmem egy átlagos kanyarvételkor... :)))))))) Mondjuk ami igazán alázós ilyen szempontból az a PUG 206 :)
Tesóm kipróbálta a ceed-et 1,4 es, neki nem jött be :) Azt mondta majdnek szétrázta a próba uton, 1x be is fullasztotta, mert 1-2 ben alig megy, és 2000 ig nincs ereje. 4-en ültek benne, és elég megterhelő volt a kis autónak, a hátsója nagyon föld közelbe volt. és még szerinte nagyon koszolódik az autó, és a belseje nem valami minőség. Ennyi volt kb a véleménye.
Hát, igen nem román utakra való :) és a diezel másképp megy.
Hát igen, az volt még egy élmény! A tartalék... Emlékszem mikor a benzin átfolyás mérőn lehetett látni ahogy megy a nafta..., kicsit olyan feeling volt mint ma a fordulatszám mérő. Ha nagyon nyomtad, akkor gyulladtak a sárga ledek is a zöldek után. :) Motortérben a tank, full biztonság a papírmerevítéssel! :D
Noja, az tény, ha karban volt tartva, akkor elment árkon bokron, csak elég gyakran kellett hozzápiszkálni... :)
A legjobb rész meg az ejtőtank volt... rükiben, még akkor is felmentél vele a hegyre, amikor már orral nem sikerált... :) Jah igen, és a tartalék az külön élmény... :)
Trabi megbízhatatlan?:D Nem azért mondom, de nekünk volt trabantunk és elmentünk vele Görögországba, Peloponészosz félszigeten Tolo-ba. 1600-1800 km oda... Kombi, 4 személy, fullra pakolva. Igaz nem álomkinézet, de sokan akkor megnézték. Lesték is mit keres ilyen messze, de elment és kisebb gyújtásprobléma kivételével hibátlanul teljesítette a 24 órás utat. 3 hete töltöttünk ott, minden 2. nap elmentünk kirándulni vele, megjárta Olimpiát, Delphoi-t, Meteorák, stb... Nem kis hegyek, nem kis távolságok. Aki járt már ott, tudja. Szal ezek után nem mondanám hogy megbízhatatlan... Jah és a vicc, hogy meleg nyári hétvégéken, mikor beállva az M7-en dugóztak az emberek haza, folyamatosan álltak ki a jobbnál jobb autók felforrt motorral, mi meg röhögtünk nagyokat a léghűtéssel. 600 ccm, 26LE...
Milyen jó is volt régen, bementél a merkúr telepre, azt trabit vehettél... ha megkérdezted mennyi idő, azt mondták, majd értesítenek, átlag két év... ha megkérdezted milyen szín, azt mondták, amit épp gyártanak, jó eséllyel lehetetlen-világoskék... :)))))))))))))))) Ronda is volt, meg megbízhatatlan is... de státusszimbólum... :)))))))))))))))))))
Tény hogy a 2 autó nem egy kategória. Félreértés ne essék nem fikázódok, pláne hogy a Ceed nekem is kimondottan tettszik. Viszont 80%-ban egyedül járok az autóval, a maradékban 2-en a párommal. Ezért nem vettem nagyobb autót. Viszont szeretem a rugalmas dinamikus autókat ezért esett a Sport Swiftre a választásom. Igaz kicsi ismerettséggel, de nekem megállt az autó 3,2 misi körül. Kiber kolegával régi ismerettségre alapozva társalgunk.
Így 13 ezer km után a tapasztalatok. Simán megáll a fogyi 7 és 8 litert körül úgy hogy azért a vezetésben van erősen dinamikus stílus és néha jó uton nem ritkán a 200-at is megütöm (GPS szerint). A gyorsulás 100-ra inkább a 8 mp-hez van közelebb mint a 9-hez. Egyszerűen nem lehet kibírni hogy néha ne lépjen oda neki az ember, szinte kéri az autó a dinamizmust. Aki nem ült még a Sport-ban úgysem tudja miröl beszélek, de ha valakit érdekel szívesen megmutatom. Azért azt tudni kell hogy én kötelezően a bejáratás közben 4-5 ezernél minden autómban cseréltem-cserélem az olajakat és csakis minőségi cuccokat kap, amit bizony hosszú távon meghálál az autó. Mind fogyasztásban mind általában. Asszem a német autóreklámokban van ez a szlogen "A meglepetés erejével" Na ez alighanem a Sportra kimondottan érvényes. Sok nagyobb és nevesebb autót leptem már meg. :))) És mivel találkoztam már személyesen a Ceed-el is, azt tapasztaltam hogy ez a szlogen reá is vonatkozik. teljesen korrekt mind árban mint egyéb vonatkozásban sok neves gyártóval szemben. :)))
Tiszta gáz, hogy mindig a szép forma és a megbizhatóság között kell választani, gyárthatna már valaki szép ÉS megbizható autót is. Ha a Bravó mellett döntök, tuti hogy pár év múlva átkozni fogom azt a percet, hogy megint olasz autót vettem (városban meg minden tolatáskor pláne...). Ha a Cee'd mellett akkor meg mindig azon fogok rágódni, amikor majd látok egy Bravót az utakon, hogy jaj, istenem, de jól néz ki...
Elmesélem mi volt a kisvideóban, hátha a többieket is érdekli :)
Először készitettek hat 0-100 gyorsulást. A legjobb 13.0 sec volt, a leggyengébb pedig 13.8 sec. Átlagban ez 13.4 sec, a megtett út pedig 240 méter.
Aztán jött a 100-0 lassulás. Ennek ideje 3.31 sec, a fékút pedig 39.6 méter.
A következő két próba a dinamikus gyorsulást tesztelte. Előbb 60-ról 80-ra gyorsulást mértek. Ez 7.86 sec-ig tartott a megtett út 178.8 méter. A 80-120-as gyorsulás 11.8 sec-ig tartott, 333.3 méter alatt.
Plusz két csaj akik billegtették magukat. Poén: a kameramanok majdnem többet filmezték a csajokat, mint a kocsit :-)
most már otthon vagyok és letöltöttem. Már nézem is. Teljesen olyan mintha a retekklubbos F1 studióba vittek volna be pár autót. De az a csaj vezetni se tud, mit össze bénázott amig előreállt 2 métert :-)
A kezdeti (igaz még tél volt januárban vettem át az autót) 6 liter körüli (egyszer lukoilos kúton történ tankolás után 6,8!) vegyesfogyasztás 5 körülire ment vissza!
Most a legutóbbi teletank után 270 km-nél tartok - Dunakesziről járok dolgozni Bp. IX. ker.-be nem egy leányálom közlekedésileg - 4,7 a fedcomp szerint!
Igen ez vegyesfogyasztás, vagy átlag ahogy jobban tetszik!