Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.19 0 0 593

Arra tudna válaszolni egy ehhez értő, hogy a Hitachi VT-420E mostanában vásárolt készüléknek az analóg tv adás Tuner képe kissé miért szellemképes? Nem mindegyik adón egyformán és nem is mindegyik jelenetnél, de a szellemkép sajnos kivehető, főleg ha világosabb a háttérkép, vagy némely írásnál (HírTV ahol sok a felirat ott kissé serceg is a hang, felvételnél már nem hallatszik, de ha a videón keresztül a Tuner egységén megy a Hírtv, akkor mivel ott sok az írás, serceg egy kissé a hang, a betűknél, főleg, ha még több felirat van a képen). A Scart be és kimenetnél nincs ilyen, a Tuner egységénél tapasztalható ez a jelenség és csakis a VT-420E Hitachi készüléknél. Amúgy teljesen tiszta és szép lenne a képe, de ez a szellemkép azért zavaró egy kissé, jobb volna ha egyáltalán nem lenne rajta.  Mi okozhatja? Milyen alkatrész?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 592

Még Bilingual volt az SVHS Hitachi is a VT-S80E, lévén, hogy SVHS, rápakoltak minden sz-rt, utóhangosítás, meg minden nyavalyát, ezeket hétköznapi használatra nem szokás használni, a szinkronokat a tévék elkészíttetik, nekünk azzal nincsen dolgunk, csak nézni, már ha van mit és érdemes, meg felvenni ameddig még lehet..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 591

A 'Bilingual'-os gépek (VT-145E, VT-175E), gondolom ha két nyelven megy a tv adás, a szalagra mind a kettőt rá rögzíti 1 felvétellel és ki lehet választani lejátszás közben, hogy melyik hangsávot játssza le.. Ezek a funkciók nekünk nem kellenek, ment az a gép tovább, a fenébe, szerencsére megvették tőlem..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 590

Meg még volt nálam egy VT-145E, szintén Hitachi (ugrasztott előlapú), azt pont ezen fórumon keresztül kaptam.. Annak is azért színesítettebb volt a felvétele, de azért nem annyira mint a lentebb említetteknek és nem olyan szinten és formában.. De egy VT-175-nél mindenképpen színesebb.. Viszont ennek a VT-145-nek elvileg az lett volna még a különlegessége, hogy volt rajta egy olyan funkció (zöld led kijelezte) ha Bilingual, azaz kétnyelvű a tv adás, amúgy a VT-175 is ilyen volt, csak arra HI-FI volt ráírva, erre az említett VT-145-re meg az, hogy Stereo.. Ezek nekem nem kellettek, tartósan megtartani nem, úgyhogy már meg sincsenek, akadt vásárló aki átvette, szerencsére..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 589

Úgyhogy a VT-110E (Japán, Német változat) szép különleges a minősége, a Japán ezen belül még a Némettől is színesebb. A VT-125 (Japán) is szintén szép volt a minősége, ennek a szériának a Német változata nem sikerült olyan jól, mert annak nem volt olyan szép, csak az analóg tv adás Tuner képe, a felvétele és lejátszása nem.. A VT-255E volt az egyik leggyönyörűbb minőségű (ennek a kép panelje és a VT-110E fejmotorja fejjel került a Japán VT-125E-be, amit eladtam, tényleg szép volt a minősége..) Ezután a VT-420E ami különleges és szép a minősége, meg a külseje.

 

A többi ahogy már írtam: VT-175E (kommersz, kívül sem néz ki jól)..

VT-530E - Digital, DVD lejátszó, felvevő jutott eszembe róla amikor a lejátszását néztem. Ezeket működően, eladtam.

 

Volt még egy Hitachi VT-S80 (SVHS), amit megjavítottak, mert elk-rták, eredeti minőségét nem láttam soha, már úgy került hozzám.. Így mivel miért én kínlódjak amit mások elk-rtak, majd úgy ahogy 'aládúcolva' megjavítottak, eladtam, mint működőt, az nem volt hibátlan, de működött, használható volt, szódával, minden funkciója használható volt.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 588

..25 év után újra felfedeztem ezeket a minőségeket..  Mint egy régen elfeledett színész, ha újra felfedezik.. Érdekes, volt nálam egy szintén Hitachi VT-175E (HI-FI), nos annak tök kommersz volt a kép és színminősége, de még a hang is, hol volt HI-FI, olyan monós volt, csak rá volt írva, olyan volt.. Attól nem voltam elájulva, működött ugyan rendesen, indításkor egy kicsit gyengébb volt a képminősége a lejátszásnak ahhoz képest, hogy ha eltelt úgy 15-20 perc a lejátszással, akkor szépen lassan, teljesen tiszta és éles lett a kép (ahogy átmelegedhettek a kondenzátorai), viszont átlagos, semmi ilyen szín minőség és nem szép külseje volt annak a készüléknek. Aztán volt a kezem alatt egy VT-530E, annak már ettől a VT-175-től ugyan szebb volt a képminősége, színesebb, viszont ilyen különleges, mint a lentebb említettek, nem volt, helyette átlagosabb, mint a későbbi Panasonic videók voltak (Digital képminőség annak amúgy, mint egy DVD lejátszón, olyan képminőséggel bírt)..

 

A VT-420E-nek is nyugodtan akkor 'szobrot lehetne emelni', vagy aki megalkotta, ugyanis az is majdnemhogy olyan különleges, mint a VT-110E, a minősége, nagyon hasonló a kettő IC-je, egyedi Hitachi kategória..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 587

Nálunk a Videoton TS3353 TV szín és fényereje 50 - 50 re van állítva. 100 a maximum, a kontraszt meg C75 - 85, úgy a jó.. A videónak meg, minden videónak a Tuner képének a TV fényereje alatt kell lennie egy kicsivel, nem a TV-vel megegyezőnek, a videóknak mindig egy kicsit sötétebbnek kell lennie, nem sötétnek, sötétebbnek mint a TV Tuner egysége.. Akkor van a videó Tuner egysége közép értéken.. Ezt mindig így láttam.. Ezeknek a megpiszkált videóknak egy egy kivételével feljebb volt állítva a fényerő a Tuner egységénél a közép értéknél.. Így a fényerősség erősebbre vétele a színmélységet csökkenti.. Így kommerszebbé van téve a Hitachi videó különlegessége, nekem úgy nem tetszik, Japánok nem így találták ki, akkor köztes értéknél lenne ilyen erős a fényereje, sötétebbre sem jó venni, köztes értéken jó a fényereje és a szín minősége..  Azért erősebb fényerőnél is látszik, a szín különlegessége, főleg, hogy az emberek arc bőre sárgásabb lesz rajta mint általában, nem sárga, olyan sárgásabb, csillogóbb.. Jó! Hiába a Japánok ezen készülékek Atyja és kitalálója...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 586

Ha Japán nem fedezi fel, alkotja meg, későbbi koppintások sincsenek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 585

.. a későbbiek csak liszenszek (másolatok, koppintások), Maláj, meg Európai meg mindenféle..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 584

A Japánoknak ezek a műszaki cikkek az Istenségek, nekik köszönhetjük, hogy itt egyáltalán ezekről beszélhetünk.. Ők álmodták meg, alkották meg...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 583

"Összevissza színezi"?? - akkor már régen kidobtam volna, össze vissza a tévé színezné a képet, ha feltekerném rajta a színerőt teljesre, az más. Baromian ronda színes lenne tőle és még színzajcsíkok is lennének ilyen esetben rajta, attól aztán kifolyna az ember szeme rendesen, egy színesen rosszul beállított tévé esetében. Ezen készüléken nem egyforma színes minden és nem is minden szín, a piros, vörös, nagyon vörös lesz, az emberek feje is erősebb színezetű lesz, (sárga szín is jelentősebb, mint a Japánok, azok is sárgák) meg a hajszín is a szőke csillogóan szép szőke lesz ezen a készüléken, a háttér viszont sokszor marad ugyanolyan, csak egy árnyalattal színesebb, vagy van ami sokkal színesebb, az emberek arca sem egyformán erősen színes, van amelyiknek marad halványabb, elég érdekes.. Tehát nem egyformán erős minden szín és képkocka rajta egy műsor megnézése folytán..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 582

Egy olyan Hitachi-t kaptam pont itt ebben a fórumban aminek 'rotált' ronda hangja volt a kuplungnak, viszont azt is sikerült megjavítani, szét kellett teljesen szedni és a 2 fogaskerék közt lévő gyárilag ragasztott anyag fel volt szaggatva, azért rotált, meg húzta ki a szalagokat, visszahelyeztem és összeraktam, aztán ment rendesen és a 'rotálós' hangja is megszűnt teljesen. Ezeket Japán úgy rakta össze, hogy minden darabja javítható legyen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 581

Ha meg oda vissza letesztelve lejátszása felvétele ennek és az ilyennek, a gyári videókkal (tesztelve) tökéletes a kép és a Tracking sávja, hangja, akkor műszer sem mutathat rosszat.. Volt a sok Hitachi videó közül olyan amelyikre átcserélve fejmotorral teljesen megváltozott a Tracking sáv és köztes értéken teljesen eltérően sz-r lett a képe, nem is hagytam rajta.. ilyen készülékeket utána állítgatni az már nem olyan.. Inkább akkor lefejteni és áthelyezni a babákat is, hangfejet is, hogy gyári legyen, ahogy csináltam..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 580

Tehát nem járt rosszul aki megvásárolta, ilyen előlapút keresett (VT-125E) egy még jobban feljavított éles, színes képminőséggel (ugyanúgy 2 fejes VT-110E fejjel fejmotorral, ahhoz a mechanikához így passzolt, mint írtam, hozzá egy VT-255E-nek a kép panelje ami ugyanolyan foglalatú és kinézetű, az alkatrész rajta is ugyanannyi, csak annak még színesebb volt a képe, mint egy másik kép panelnek. A készülék analóg Tunerje ugyan halkabb volt az átlagnál, mármint a TV adások rajta, de Scarttal beküldve egy másik készülékből, vagy Set Top Boxból megérte a különleges színes éles képminőség miatt, hogy azon keresztül nézze vagy felvegye.. A vásárló elmondása szerint meg volt elégedve, (jobbat kapott, mint a készülék saját eredetije) és még az sem zavarta, hogy a Tuner analóg adása halkabb és Scarton keresztül beküldve az adást tökéletes a felvétele és az se zavarta, hogy nem volt távirányítója. Ezresért adtam és nem kapott egy rosszat, sőt, az összes készülékem közül akkor annak volt a legtisztább, legszebb képminősége.. De az az ugrasztott pofa, az tényleg nagyon ronda.. Van aki meg olyat keres és az tetszik..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 579

Ezekben még (VT-110E, VT-125E stb., VT-420E már nem ) Imbusz kulccsal lehetett a szalagvezető babákat utána állítani, nem szeretem a gyári beállítást (eredeti Japán-t) elállítani, így inkább a hozzá való szalag babákat áthelyeztem, csak ehhez le kell róla fejteni szépen egyenként mindent, hogy beállítása gyári lehessen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 578

Először mikor megláttam egy ilyen mechanikát (Vt-88E, Vt-125E, Vt-110E) megijedtem tőle, micsoda rétegek, bonyolultság... Ma már, egy egyszerű, a VT-88E-nek a mechanika váza teljesen megegyező volt, minden alkatrész helye, csak le kellett fejteni a VT-125E-ről és áthelyezni darabonként, ma már rutin szerűen megcsinálok egy ilyet és az az legszebb mikor kész, hogy egyből megy rendesen, nem szorul meg, tehát jól lett darabonként össze rakva. Utána Tracking sávját ellenőrizve közép értéken a pótméter a kép tökéletes, elcsavarva egyik másik irányba teljesen jelenik meg az ütközés előtt alul felül egy tracking csík kezdemény.. A hang tisztaságát egy csavarnál a hangfejen utána állítani, a hangfej állásának pozícióját beállítani (közben teszteléssel), tehát ha több videóval felvett képnek és hangnak jó a minősége és a saját felvétele is a gyárilag beállított Panasonicban tökéletes, annak Auto Trackingjén nem látszik semmi sem ennek a Hitachinak a felvételén ameddig pár másodpercig véglegesíti, akkor rendben van a beállítása.. Amúgy volt gyári Hitachi videó is nálam, tehát azzal is megnéztem, hogy milyen annak a felvételének a lejátszása az említett készülékben..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 577

Akkor nem kell utána állítani, hogy gyári beállítású felvétellel próbálva a Tracking közép értéken állva a lejátszás és a hang hibátlan.. A Tracking pótmétert ha elcsavarom akkor jelenhet meg felül, alul kezdeti csík, ha teljesen elcsavarom.. Ez ilyen volt.. Nem mindegyik mechanikára lehetett rátenni ugyanazt a fejet, volt ahol a Tracking csík közép értéken egyből megjelent, ott kellett volna utána állítani rendesen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 576

Tehát ennek a külföldről vásárolt VT-110E-nek a feje fejmotorral kompatibilis volt a VT-88E mechanikájával, eredeti Panasonic és más eredeti videó felvételnek nem volt Tracking csíkja még állítva sem.. A VT-125E mechanikájára rátéve ezt a fejmotort fejjel, ezen 'tesz' felvétel alapból Tracking csíkos lett, tehát ha ebbe a mechanikába maradt volna utána kellett volna állítani mindent.. A VT-88E mechanikájával kompatibilis volt, úgy, hogy a szalagvezető babákat áthelyeztem, hogy kompatibilis legyen és jó legyen a Tracking sávja, a hangfej pedig maradt a VT-125E sajátja..

Előzmény: T_Pictures (573)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 575

Azt én is tudom alapból.. Csakhogy 4 egyforma mechanikájú egy fej számmal rendelkező Hitachi-ból kettőnek megegyező volt a fej beállítással a mechanikája, a másik kettővel nem, ha arra tettem rá fejmotorral a Tracking látszott, hogy nem jó, tehát akkor utána kellett volna ahhoz állítani és elveszik az eredetiség. viszont ez a fej, ahhoz a mechanikához passzolt, eredeti olyan panasonic videófelvétellel lettek megnézve amiknek gyáriak a beállításai és a Tracking csík csavarva sem jelent meg sehol a képen..

Előzmény: T_Pictures (573)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 574

A saját fej fejmotorjával is szép volt a képe, színek stb. éles volt a Hitachi VT-125-nek, viszont a 110-esnek a fej, fejmotorjával még tovább színesedett, élesebb és még tisztább lett.. Már akkor várta az új tulajdonosa le volt fixálva, azt a készüléket, előtte még napokig azon néztük a felvett műsorokat, direkt járattam, szinte megragadt bennem a gondolat, hogy most amikor eladom a legtökéletesebb és leggyönyörűbb a képe, (ez a legszebb) de nem sajnáltam, mert annak a VT-125-nek ugrasztott volt az eleje, nem stílusunk az, aki meg megvásárolta az kifejezetten ilyen előlapút keresett.. Kapott egy jól működő VT-125E-t és a sajátjánál egy még élesebb, szebb színezettel rendelkező ugyanúgy 2 fejes, VT-110E fejet, fejmotorral bele, tényleg még gyönyörűbb volt szemmel láthatóan a képe, mint a saját fej, fejmotorjával.. Én pedig a miénkbe (VT-110E) szereztem egy másikból egy ugyanolyat..

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 573

Nem elég kicserélni a fejet két magnó között, be kell állítani egy rakat dolgot.

 

Valószínűleg a Hitachi is licenszelte az amorpous videófejet. Mint ahogyan a G mechanikát is. 

Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 572

A Hitachi SVHS (VT-S80E) készülékre volt ráírva, hogy Amorphous Head..

 

Amúgy az egyik VT-110E ami hozzám került a fejdob jól el volt koptatva a szalag kopás csík vastagon volt rajta, még a fej fekete kis grafitja mögül is kikandikált a sárga színű valami, 2 fejes, az egyiken még meg volt a grafit jobban, a másikról jobban elkopott és kikandikált a sárga.. A kép viszont teljesen hibátlan tiszta és éles volt, nagyon színes.. Jó masszívra csinálták meg a fejet is..

 

Amúgy nem egyformák ezeknek a fejeknek a képminősége.. Egy pár Hitachi ami volt a kezem alatt abból a VT-110E és a VT-125E ugyanolyan 2 fejes, ránézésre ugyanaz a fej, fejmotor és kép panel. Viszont át cserélve így kompletten bizony látszott a különbség a képminőségben, ez hogyan lehetséges? Hiába 2 fejes mindkettő nem egyforma éles képet produkál, pedig a VT-125E-ben a fejdob nem volt elkoptatva, a VT-110E igen, mégis az szebb képet (élesebb, színesebb) produkált a VT-125E-be áthelyezve fejmotorostul, mint a sajátja. Ahogy láttam a kép panel sem mindegy, hiába ugyanaz az IC és 1 darab kondenzátor van rajta, át cserélve látszik, hogy van különbség a képminőségben..

 

Persze, dőlés meg ilyenek egyformák, azért volt -e 2 típus közt cserélhetősége.. Viszont csak nem egyformák, mert láthatóan más volt mindkettőnek a képminősége..

Előzmény: T_Pictures (570)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 571

Ha adsz egy email elérhetőséget, akkor beszélgethetünk, lesz pár napon belül egy eladó SVHS gépem.

Előzmény: Törölt nick (561)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 570

Van fenn a Vaterán egy Panasonic NV-FS200 25.000 forintért. SVHS. Meg egy JVC HR-D950EG. 10.000 forintért, VHS. Ha hosszútávú használatra tervezed, azt venném a helyedben.

 

Az FS200-at viszont csak személyes kipróbálás után, lehetőleg a fedél alá nézve, venném meg, mert azoknak a túlnyomó többsége kisebb stúdiókból kopott ki, erősen leharcolva. Vagyis leütés előtt tisztázni kell, hogy alaposan megvizsgálod, miután átveszed. Ismerem az eladót, korrekt fickó, bele megy. Van benne TBC, ami a színvonalasabb digizéshez elengedhetetlen.

 

Fifulasz: a jófene tudja, hogy pontosan mit értenek az Amorpous Pro fej alatt. Marketing blabla. A Panasonic készíti ezeket és a csúcs SVHS magnóiba rakja, illetve ezek vannak az átdobozolt Grundig, Baupnkt, Metz, stb német SVHS -ekben is. A lényeg, hogy speciális, nagyon nagy tisztaságú ezüst huzallal vannak megtekerve a fejek. A fejek semmiben sem térnek el a hagyományostól, dőlésszöget, résszélességet értve, mert az ugye szabvány kötött. 6-8000 üzemórát is kibírnak, VHS szalaggal, ami puhább, jóval többet. Gyakorlatilag egy ilyen fej nettó 68.000 forint a 7350-emben újonnan.

Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 569

A többi kérdésem 'költői', hátha valaki belekapaszkodik, aztán lehet tovább boncolni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 568

Feltettem én is egy várandó kérdést?:

 

Mi az az Amorphous (Head), aki tudja vesse ide egy pár sorban.. (Head) fej, de mi az Amorphous? Elkoptathatatlan a tulajdonsága az biztos, de mit jelent az Amorphous?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 567
Na ilyen készülékből szeretnék beszerezni vagy hármat.
Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 566
Lehet hogy rosszul lettem fel a kérdést? Melyik az a csúcs kategóriás Vhs magnó amiért még ma is érdemes kiadni komolyabb összeget? Olyan a mechanikaja hogy meg vagy 20-25 évig elketyeg és a maga idejében csúcs kategóriának számított?
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 565

Borsos áron lévő Blu-Ray felvevők csatlakozói is: RCA, Scart, HDMI, és MPEG4 Tuner már a korábbi szintén borsos áron kapható DVD felvevők analóg Tunerje helyett.. Még kártya foglalatot is behelyeztek a Blu-Ray készülékekbe, hogy az MPEG4 Tuner + a kártya fogja a tv adásokat. Csak milyen tv adásokat?? A Telekom vagy UPC kártyának adásait is fogta volna, mert állítólag nem, tehát a kábelszolgáltató általi + csatornákat nem lehetett volna, ehhez képest az ára a készülékeknek vastagon 100 meg 200 ezer felettiek voltak.. és azokat is elvitték.. (Földfelszíni adásokat tudja maximum set top box nélkül fogni azzal a foglalattal..), azért mert Blu-Ray lemezre rögzített azért lehetett ilyen drága az ára..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 564

Boltokban a Panasonic VHS árusításával ért véget az évente újabb és újabb VHS megjelenése. A használt piac olyan amilyen, vegyes és szedett vetett.. Kazetták, hol eltűnnek a boltok polcairól, hol feltűnnek, külföldről cégektől még rendelhetőek.. Műsor tartalom felvételre, háááát, az évről évre egyre kevesebb.. Tehát hogyan érti, hogy a 'VHS korszaknak sajnos vége'.. Mert a TV műsor tartalomnak is egyre inkább, ez látható volt az elmúlt évtizedekben.., tehát akkor a még pár éve javában árusított borsos áru DVD gépeknek is már vége, árusításilag mindenképpen, hogy aztán (mert megvásárolták), hogy amit megvettek mire és meddig tudják használni, az lehet, hogy terület függvénye?

 

Tényleg az üzleti meg egyéb dolgokon túl egy SD adásokkal tarkított Prizma, vagy Sorozat+ miért van a UPC Digital Gold kínálatában? Mit rontana például ezen adók minőségén ha az analóg kínálatba lett volna éveken át berakva?

 

Még Telekomtól el lehet képzelni, hogy lekapcsolja az analógot, csak pont Viktorpapa közszolgálat csatornáit hagyja meg, hogy mást se lehessen látni éjjel nappal..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!