A gyártás helye igen, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Matsunál készült. A Fülöp az Alpine-nal borult össze gyártás kapcsán, a mechanika is alighanem az lesz benne (még nem szedtem szét). Sem mechanikusan, sem elektronikusan nincs a Technics eszközeivel közeli rokonsága, teljesen más a PCB stílusa, vezetése, lakkozása, feliratozása, az alkalmazott alkatrészek típusa az elkókkal együtt, mint például az RS-DC8-nak. És persze a lapkakészlet is, a Fülöp is fejlesztett saját IC-garnitúrát meg a Matsu is, egymással semennyire sem kompatibilis módon (okosak voltak :) ).
Ez nem Matsushita gyártmány. A DCC fejet, technológiát ügyan együtt dolgozták ki, de aztán ment a maga útján mindkét fél. A Fülöp és a Matsu is saját fejlesztésű IC-ket használt és gyártott, ahol szokott. A probléma az elkókkal volt. Azokat pedig az United Chemi-con (Nippon) gyártotta.
Hát hogyne, a legkorszerűbb. Az őserdőben, meg nálad a tanyán. Az ne zavarjon, hogy mégis mindenhol kábelen megy az adás, ahol meg nem, ott van DVB-T...
Késői ALPS mechanikája van, arra mondjuk tényleg nem jellemző a motor holtpont kialakulása, de ezzel együtt úgy tűnik, hogy az üzemmód nincs a helyzet magaslatán, nem érkezik meg a kívánt állapotba és erről tud a CPU is, ha annak ellenére lelövi a lejátszást, hogy a csévék forognak (van forgás jel). Nem hiszem, hogy komoly baja van, meg tudom nézni valamikor.
ha folyton leereszkedsz a szintjére etetni, akkor a moderátor is csak annyit lát, hogy mindenki társalog a trollal, és itt hagyja örökre kattintás-generátornak
Na akkor komám mesélj... Mi az ami nem elavult szerinted? A nagy XNC miről hallgat muzsikát, ha se nem CD-ről, se nem vinyl-ről, se nem kazettáról? PC-ről hallgatod a zenét mp3-ban? Mondjuk a Malone hangfalaidhoz a 128 kb/s-os MP3 is túlzás.
Úgy látom, hogy kell lennie benne egy kisebb négyzetes szíjnak a nagy lapos mellett, valószínűleg a kis szíj ezt az alkalmat választotta arra, hogy feladja a harcot. A kicsi szíj minden bizonnyal egy úgynevezett üzemmód szíj. Ha nyúlott, nem tudja kellően elforgatni a programkereket és nem tud felszaladni a fejszán. Mindez teória, mivel sosem volt nálam KX-690 Yamaha, tovább megyek, a saját K-960 dbx-emen kívül egyetlen más Yamaha deck sem. Viszont a tünet jellemző a TCM-200 mechanikás Sony-kra is.
Köszi! Nem sok vigaszom van. Egész nap ki volt húzva, most bekapcsoltam, de a probléma nem múlt el.
Napközben még felhívtam a hazai Yamaha hifi szervizt, hogy ilyen hibát láttak-e, mert a használati sem említi a hibajelek közt, de jól kiábrándítottak, hogy az utolsó mohikán szervizesük is, aki még javított magnókat, rég nyugdíjba ment. Úgyhogy ők már halottnak tekintik az ilyen ügyeket, be se vesznek javításra hasonló készülékeket.
És akkor az irodai forgószéket nem is említetted, pedig hónapokig szidtam az indulásnál lefagyó Windowst, mire rájöttem, hogy a forgószék huzata már akkor megpecsételte a microsoft sorsát, mikor leültem a gép elé ;)
Túlfesz nem csak konnektorból jöhet, akár egy sztatikus töltés is okozhat zavarokat, sőt el is küldhet az örök vadászmezőkre áramköröket. Készülékturka előtt nem árt földelni magunkat, és a műszálas pulóvert, műanyagtalpú cipőt levenni.
Dettó így járt egyszer, a Yamaha KX-630-am, 2 napig nem játszott le semmit. Viszont utána, ment rendesen, és azóta is tökéletesen. Megbolondult az elektronika, amikor újból kapott áramot. Lehet túlfeszkó. Na ezért (is) jó a túlfeszültség elleni védelemmel ellátott elosztó, vagy ugye a zajszűrős elosztók. Van egy Dual C830-as deck-em, na még csak az érzékeny az ilyen dolgokra.
Lehet 1-2 nap pihi, és rendbe jön, vagy nem. Mivel 3 motoros, lehet az egyik motor meghajtónál tápfeszültség probléma van.
Yamaha KX690 deckem eddig kifogástalanul működött. Tegnap takarítás miatt kihúztam az elosztót a hálózatból és este mikor szerettem volna használni a decket, az újbóli áram alá helyezés után szeretett deckem nem teljesen tért magához valamiért.
A hibajelenség, hogy bár bekapcsol, teker stb, de a lejátszás nem működik. Elindul a play funkcióra, de nagyon gyorsan viszi a szalagot, ami a számlálón is észlelhető. Hangot nem ad ki és kb 3 másodperc után le is áll minduntalan.
Nem tudom ez milyen hibajelenségre utalhat?
Elsőre szíjszakadásra gyanakodnék, de az meg nem rég lett cseréltetve és így értetlenül állok a jelenség előtt.
Elképzelhető hogy megzavarodott az elektronikája vagy mi okozhat ilyen hibát? Ismeri valaki a kérdéses típust?
Én arra tippelnék, hogy a fejeket nem tudja átfordítani, valahol útközben elakad. Ha minden szíjat kicseréltél, akkor talán nagyon összeállt a kenőanyag, vagy eltört benne valami alkatrész, utóbbit általában elég nehéz pótolni. Hifiengine.com-on van hozzá szervizkönvy ( itt ni ), regisztráció után ingyen letölthető, szerintem sokat segíthet a hibakeresésben.
A padlásról lehoztam gyermekkorom magnódeckjét(Sony TXD-RE210) és elhatároztam, hogy rendbe rakom. Ki is cseréltem a szíjakat, de egy olyan hiba merült fel amivel nem tudok megbirkózni, remélem tudtok benne segíteni, hogy legalább tudjam hol keressem a hibát. A jelenség a következő:
A kazettát ha bal irányba indítom szépen lejátsza, nincs vele gond, tekeri is, de ha jobb irányba akarom lejátszani akkor karrog nem indul el a kazi és ki sem tudom nyitni az ajtót amig a mechanikába nem nyúlok bele.