Keresés

Részletes keresés

f.csilluska Creative Commons License 2012.07.25 0 0 21013

Sziasztok!

 

Lenne egy olyan kérdésem hozzátok hogy augusztusba szernénk menni kiállításra, 1 kandúr és 3 nőstény cicussal.

Mindenkit kölyök illetve fiatal kategóriába szerettünk volna indítani csak sajnos 1 nőstény cicusunk kicsúszott a fiatal kategóriából.

A kérdésem az lenne hogy érdemes-e elmenni vele és felnőtt kategóriába indítani így hogy nincs egy éves én kicsinyei sem voltak.

Előre is köszönöm.

TabbyBaba Creative Commons License 2012.07.24 0 0 21012

Kedves Jaffa5!

Köszönöm szépen az élménybeszámolódat és a tanácsaidat. Klassz perspektívát rajzoltál fel nekem :-) Egyébként Hasonló élményben már nekünk is volt részünk. Megboldogult Jerrynk, akivel semmi probléma sem volt az utazások során, hiszen ezt az utat "százszor" is megjártuk, és soha de soha nem volt vele probléma, mindig végig aludta az utat. Még viccelődtünk is, hogy biztosan autóban született. Egyszer télen elmentünk "nyaralni" repülővel úgy, hogy őt nem tudtuk elvinni magunkkal, ezért beadtuk egy macska panzióba. Visszafelé öt óra késés és reptéri várakozás után csak nagyon későn este tudtunk érte menni. Rögtön indultunk is vele a 250 km-es utunkra. Félúton bekakilt. Mivel nem készültünk, semmi se volt nálunk. Nem tudtunk megállni, hideg volt és sötét. Így a maradék fél utat iszonyú bűzben, a nagy hideg miatt csukott ablakokkal tettük meg. De legalább hazaérkeztünk, ami után rögtön kádba tettük, és lemostuk. Teóval nem szeretnék úgy megérkezni a szállodába, hogy bűzbomba :-)

Szóval köszönöm még egyszer a tanácsokat!

Előzmény: Jaffa5 (21010)
Lord Aramis Creative Commons License 2012.07.24 0 0 21011

Köszönöm szépen a válaszodat.. a tegnapi nappal megoldódott a helyzet..a nagy macskusz lekevert neki néhányszor...most aztán puszipajtások lettek..alig várják,hogy találkozzanak a lakásban..mindkettő külön szobában a cél,hogy együtt legyen mindenki.Már csak a kicsikkel kell össze barátkoztatni..de szerintem egyesével az is menni fog :-)

Előzmény: Minora (21007)
Jaffa5 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21010

Gyorsan még mondom mi mit csinálunk . . . .

Neke mrégen bírták az utazást, Jaffit is valami többszáz kilóméterről hoztuk, és semmi baj nem volt . . . .  .de, azóta elkényelmesedtek és elhisztisedtek a drágáim.

Így a lagutóbbi egy hete történt utunk úgy nézet ki, hogy Jaffi hányt és bekakilt, Bodza bekakilt és bepisilt.

Majd nyávogtak, hogy így nem komfortos.

Megálltam kitakarítottam őket, majd mentek vissza a ordozóba, és nyugodtan aludtak.

 

Most már úgy készülök fel ezekre az utakra (oda-vissza 60km!), hogy

 

- Csak reggel adok nekik enni, és este indulunk az útra!

- Indulás előtt többször betuszkolom az almostálba őket, és van, hogy megtetszik nekik az alom, és tényleg pisilnek. Vagy leveszem  
   az almostál tetjét, és akkor jobban szertnek benne disznólkodni. Nem mindig jön be, hogy pisilnke ilenkor, de sokszor.

- Nem táska a hordozójuk, hanem kemény műanyag, mert a táska takaríthatatlan menet közben, így lecseréltem.

- Az alján van egy nagy frotír törölköző, ami felissza pisit, és meg lehet törölni vele a pofit is hányás után, meg ha a popin is marat valami kaki, szóval mindenféle cucc feltörlésére szolgál.

- Azért van egy üveg víz is a kocsiban erre a célra, mert van, hogy a végén én magma jobban szaros vagyok mint a macskák.  :-)

- Ennyit tudok tenni.

- Ha hosszabb az út, egy cseretörölköző is jó lehet, nehogy ez a projekt kétszer forduljon elő.

- Én szoktam klímázni ha kell, mert különben melegük van, és lóg a nyelvük, de 23-24 fokon hagyom a klímát, és csak magamra irányítom, a cicákról midet elveszem.

- Ha nagyon lóg a nyelvük megállok és vizes kézzel letörlöm a pofijukat, hogy kicsit hűljenek le.

 

Mi pl. ha ketten megyünk Jaffit kivesszük a hordozóból, csak hám és póráz van rajta, úgy ül a nem vezető ölében, és akkor semmi baja nem szokott lenni. Viszont így vigyázni kell rá, mert szeretne mászkálni, ajtónyitásnál pórázt fogni kell mert szökne, és nekme múltkor rálépett az ablaklehúzó gomba, amitől majdnem elájultam, mert nem is értettem mitől ment le az ablak, ő meg lógatta ki a fülbojtjait . . .  .szóval azóta gyerekzárra teszem az ablakokat, ha ő így szabadon van.

Azt, hogy Te vezetsz ő meg szabadon, nem javaslom, életveszélyes!!!! Csak ha ketten vagytok a kocsiban, úgy vegyétek ki a cicát!!!!

 

Azt hiszem ennyi meló van csak velük egy órás utazás miatt. . . . .  .

Előzmény: TabbyBaba (21009)
TabbyBaba Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21009

Kedves Pacaja, Minora és Teodor Zokni!

Köszönöm szépen a tanácsaitokat. Ha megtettük a "nagy utat" beszámolok róla, hogy ment.

Még egyszer kösz!

 

Teodor Zokni Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21008

Az én cicám is utálja az autópályát, bár csak 10 km-t megyünk rajta, már ha látja hogy fordulunk fel rá, egyből nyávog, mászkál, nem tud magával mit kezdeni. Valószínűleg zavarja az, hogy minden olyan gyorsan mozog körülötte. Nem szeret kocsikázni, ritka az olyan cica, aki szeret.

 

Mi az erkélyünket vashálóval "börtönöztük" be. Ha lentebb mész, láthatod egy képen! Az utcáról úgy néz ki, mint egy majomketrec, de biztonságos! Nálunk sem vált be a háló, imádott a korláton mászkálni, és cibálni kifele, hogy feljusson a tetőre! Így sosem hagyhattam felügyelet nélkül. Ráadásul egynyári, annyira megeszik az idő, hogy cserélni kell egy idő után. Mostmár ha elmegyek is, nyitva marad neki az ajtó, kedvére mászkálhat ki be!

És a jó hírem, találtak tesókát a cicámnak! Egy másfél éves brit cicát! Alig várom, hogy hazahozzuk! Köszönjük Zsuzsinak, akitől Horka is jött :)

 

Minora Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21007

Egy 15 hetes kiscica ha ennyire vad akkor az anyja vagy korán elhagyta vagy olyan környezetben éltek hogy sűrűn meg kellett védeni magukat.

Ha egyedül jól megvan akkor lehet féltékenység is, mert egyedül akarja a szeretetet és a simogatásokat kivívni, a kutyákat meg nem tartja vetélytársnak:)

Sok türelem kell hozzá míg összeszokik a többiekkel, fokozatosan lehet hozzászoktatni hogy több macska is van és bizony mindenki egyformán részesül a gazdi kegyeiből.

Szokták ajánlani hogy egy rongyal végighúzni a macska oldalán meg a hátsóján és azt a többi macskán is hogy érezzék magukon a kicsi szagát, meg fordítva is, utána előbb üvegfalon keresztül lássa a többieket, de kérdés ez megoldható e meg bejön e egyáltalán.

Felnőtt macska az ha nagyon szemtelen a kicsi elintézi pár pofonnal meg morgással, fújással figyelmezteti hogy ne tovább. Ha a kicsi ezt nem veszi figyelembe akkor a szocializációja nem megfelelő lehet csak egyedüli macskának való. Több információra lenne szükség!!

 

Előzmény: Lord Aramis (21001)
Minora Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21006

Szia!

Pelenkát érdemes betenni a boxba meg lehet kapni egyszer használatos uti almot az állatkereskedésekben, pár forint de abba nyugodtan kakilhat vagy pisilhet ha mégis nap közben jönne rá. Érdemes a kedvenc játékát is betenni a boxba és ahogy már javasolták, beszélgetni és nyugtatni a cicát utazás közben. Az sem árt ha valaki mellé ül az út alatt és néha megcirógatja egy ujjal a boxban, hogy érezze az emberi jelenlétet.

 

Előzmény: TabbyBaba (21002)
Minora Creative Commons License 2012.07.23 0 0 21005

Szia!

Célszerű lenne alul bedeszkázni, hogy nem tudja felhajtani a hálót, lehet elég lenne egy szélesebb léc is. A maine coon nagyon okos állat és kiskorában meg hajlamos mindent kipróbálni amit nem szabad.:)

 

Előzmény: cety (21004)
cety Creative Commons License 2012.07.22 0 0 21004

Sziasztok! 

 

Egy hete kaptam egy main coon kiskandúrt. Nagy örömem van benne. Sokat játszik és alszik. Van már  mászófája. A lakásumkhoz erkély is tartozik, le is hálóztuk a korlátot de a kicsi rájött hogy alul felhajtani mert sajna nem lett tökéletes :( Szeretném megkérdzeni, hogy mit javasoltok hogyan oldjuk meg, hogy ne tudjon kiugrani, mert a 3 dikon lakunk.

Előre is köszönöm 

 

 

pacaja Creative Commons License 2012.07.22 0 0 21003

Szia!Úgy gondolom a cicád baromira utálja az autókázást,ha az utazás rendszeres Nálatok és még mindig nem szűnt a méltatlankodás.Én csak kiállítási kutyánál tapasztaltam,hogy éveken át sem szokta meg az autózást/volt,hogy hetente mentünk hétvégén/és minden alkalommal hányt.Hallottam,hogy szoktak nyugtatózni,de én sem szeretem az ilyen"matériákat".Nekünk szerencsére semmi probléma nem volt,pedig cickát tavaly Horvátországba vittük magunkkal nyaralni 730km-re,8 óra megállásokkal,oda-vissza az ugye 1460 km!Végig aludt az úton,amikor megálltunk,szigorúan a dobozában!! Ő is levegőzött.Wc-znie tuti nem kell,mert több,mint 6-8 óránként mennek az alomba.Nekem este szokott kakilni,így azzal nem volt gond,reggel meg megvártuk míg pisil és úgy indultunk.Pelenkát azért lehet betenni a boxba.Itatni próbálhatod,de etetni semmiképp!És ne vedd ki a boxból,mert bármitől megijedhet és elrohan.

Ja és a kocsiban úgy helyezzétek el,hogy lásson Titeket az ajtón keresztül, ne csak egy résen a doboz oldalán.Én  beszélgetek is vele,igaz mi folyamatosan beszélgetünk a cicával.

Előzmény: TabbyBaba (21002)
TabbyBaba Creative Commons License 2012.07.22 0 0 21002

Sziasztok!

Szeretném kikérni a tanácsotokat. Teóval, aki időközben 2 éves lett, szoktunk utazni autóval, két-három havonta megteszünk egy 250-300 km-es utat oda-vissza. Ezt tulajdonképpen - ha nehezen is de - le szokta küzdeni. Ha kiérünk az autópályára akkor végig tombol, kiabál, szinte skálázik a legmélyebb hangoktól a legmagasabbakig, abban reménykedve, hogy mi végre megértjük, mennyire rossz neki. Az az érzésem, hogy nem szereti a sebességet. A városon belül viszonylag normálisan faljuk a kilómétereket. Ilyet Ti is figyeltetek már meg? De a kérdésem nem ez. Most egy hosszabb út áll előttünk: kb 600 km, bő hat óra. Mit tanácsoltok, hogyan készüljek? Meg kell állni pisilni, kakilni, inni? Esetleg valamilyen gyógyszert kell beadni (ezt, ha csak lehet, szeretném elkerülni). A házikójában kellenek-e elővigyázatossági intézkedések (rongy, papír, stb.) ha becsurranna, vagy bepottyanna valami?

Kérlek, válaszoljatok, nagyon számítok a tapasztalataitokra!

Előre is köszönöm!

TabbyBaba

Lord Aramis Creative Commons License 2012.07.21 0 0 21001

Sziasztok..

 

Tanácsot szeretnék kérni, új macsek érkezett hozzánk ...15 hetes..és sajnos  neki megy az összes cicámnak..mindegy,hogy felnőtt vagy vele egykorú.. Velünk  nagyon kedves aranyos bújós..még a kutyussal is jobban kijön mint a társaival.

A gond az,hogy már félnek tőle a többiek..most külön szobában van.

Amikor Ti voltatok ilyen helyzetben azt hogyan oldottátok meg?

Teodor Zokni Creative Commons License 2012.07.20 0 0 21000

Köszönjük!  Gyönyörű, mint az apukája :)

cleo86 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 20999

Gyönyörű a macsek és tényleg nagyon tuti ez a megoldás!

 

Előzmény: Teodor Zokni (20995)
Teodor Zokni Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20998

Favágás volt az egyik ismerősöm munkahelyén és megkérte a favágót, hogy adja nekünk. Tettünk alá egy talpat, két kis kiűlőt és körbevontuk erősebb kötéllel. Csaj sajnos kicsi neki és csúszik is, úgyhogy muszáj lesz kicserélni nagyobbra és valamilyen anyagot tenni rá. Az előző megoldás egy cicaháló volt, plexivel. De annyira meleg volt, nem szellőzött semmit, és a legrosszabb, hogy nem látott ki. A legjobb időtöltése az volt, hogy a korláton mászkált, a háló pedig mindig engedett egy kicsit, így nem hagyhattam kint egyedül. Mivel fent lakunk a tetőtérben, teteje nincs a terasznak és féltem hogy kimászik, így nádat tettünk fel. Hűvös is és menekülésmentes is. Hálónak pedig egy vashálót tettünk fel, amit müanyagoztattunk és fakeretre tettünk fel. Így éjjel nappal nyitva lehet neki a terasz, imád nyitott ajtónál aludni, mert mozog a levegő.

Ilyen volt
Jaffa5 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20997

Ja, azt a fát honnan szedtétek?

A kertünkben nincs olyan amit kivághatok.

Az erdőbe meg nem akarok menni, egyébként meg már fölöttünk azt is kiirtották félig.

Lehet ilyet venni????

Előzmény: Teodor Zokni (20995)
Jaffa5 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20996

Annyira szuper az erkélyetek, hihetetlenül jó.

A cicád is cuki, és kár, hogy ők nem tudják milyen halálosan el vannak kényeztetve.  :-)

 

Az erkély fotódat lementettem, hamarosan nekem is szükségem lesz egy ilyenre .  . . . .

Előzmény: Teodor Zokni (20995)
Teodor Zokni Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20995
Teodor Zokni Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20994

Köszönöm a segítséget! Jövőhét után viszem ivartalanításra. Általában van aki vigyáz rá délelőtt, de nem minden nap. Amikor pedig nem, akkor itthon maradok vele kb 11ig, addig próbálok vele játszani, de sokszor csak néz ( biztos gondolja magában, hogy ez meg mit akar tőlem). Nagyon játékos volt korábban, mostanság lett ilyen punnyadt. Amikor elmegyek, nyitva hagyom neki az erkélyt (csatolok majd róla egy képet), bár a mi utcánk nem olyan forgalmas és így nagyon nincs mit nézegetnie. Este bezzeg mikor beindul a kinti élet és jönnek a bogarak, elszórakozik. egy légy, egy szúnyog, molylepke, nem számít, mindent elkap. Ha hazaérek természetesen az az első hogy játszunk. Ébredés után és fekvés előtt is. Nincs elhanyagolva, panaszkodtak is, hogy több szeretet kap a cica, mint a párom :) Nagyon nagyon vaciláltam ezen a kérdésen, hogy legyen e másik vagy sem, de akkor megvárom az ivartalanítást, hogy milyen lesz utána és ennek függvényében jöhet a másik cica :) természetes, hogy csak oltott és egészséges cicát hozok, tanultam az előzőekből :( Hasznos infókat kaptam tőletek :) A szőr téren pedig, szerencsések vagyunk, mert nem igazán hullik Neki, csak ha játszunk és bevadul, de akkoris csomókban jön, így könnyebb összeszedni. Nem látszik meg h cica van, csak amikor pakol :)

Régebben amúgy ő is ilyen volt... Először fél 4kor keltünk, majd fél5 kor. Mostanság már csak akkor amikor én kelek, de fél 7 előtt muszáj egyszer ennie :) eleinte csak a lábamat rágta, ha kikandikált, majd kereste, hogy hol lehetne bejutni. Eljött a nyár, a takaró a földön, ő a combomat csipkedi vagy a fülemet, drasztikus keltésnél a hajamat tépi vagy ráfekszik az arcomra, hogy ne kapjak levegőt. Úgy láom, ez tipikusan benne van a vérükben. 2 hónapig nem sokat aludtam, már teljesen kivoltam, de sikerült átvennem az irányítást.

Jaffa5 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20993

Szerintem első körben őt ivartalanítsd.

Aztán keress mellé egy bármilyen cicát, ha nem akarsz rá pénzt költeni, akkor sima házi cicával is jól ellesznek.

Ráadásul fele annyi szőröd lesz a lakásban, mint két MC-vel.

 

Az új cicát szűresd le, nehogy valami bacit vigyél haza.

 

 

Nekünk mikor zsebike meghalt és Bodza egyedül maradt, totál depis lett.

 

Azt hittem, hogy Zsebi hiányzik neki, de nem.

Megérkezett Jaffi, és mintha kicserélték volna.

Egy társ kellett neki, mindegy, hogy MC, házi macsek, fiú vagy lány. . . . . .

Bobi is ivartalanítva volt már mikor Jaffi ide került hozzánk.

Előzmény: Teodor Zokni (20978)
cleo86 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20992

A bezo-pettel ilyen szempontból nincs gond, mert jól teszi a dolgát.

Melette még adok benti macskáknak való tápot is, hátha az is használ, ha már az van rája írva.

 

Előzmény: Minora (20990)
cleo86 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20991

Köszönöm szépen az információkat.

 

 

Minora Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20990

Én a Grimpet, Maltsoft pasztáját szoktam adni szőrcsómók ellen. Ez segít megakadályozni hogy a belekre rátapadjon a szőr, vagy kikakílja vagy kihányja a szőrt a cica.

Kölyök korban elég hetente egyszer adni, felnőtt korban a vedlési időszakban akár kétnaponta is nyugodtan lehet mert amilyen hosszú szőrűek elkél a segítség a kefélésen kívül is.

Előzmény: cleo86 (20976)
Minora Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20989

Szia!

Egy 7 hónapos kandúrt már kéne ivartalanítani, az is sokat változtat a vislekedésén, de itt inkább az ingerszegény környezet a gond és valószínű depressziós a cica valamiért.

Egy társ miatt biztos nem fog megsértődni, az MC cicák ahogy észrevettem sokkal barátkozóbbak mint egy átlag házicica. Lehet pár napos fújás, morgás, lévén ivaros kandúr aki védi a területét, de egy leányzót biztos hamar elfogadna.

Ettől függetlenül ivartalanítani kéne, mert hamarosan jelölni fog és az neked sem jó, főleg ami az illatokat illeti a lakás különböző pontjain.

Ha hazamész meg foglalkozz vele minél többet, kergetőzzetek, botos játékkal próbáld meg felkelteni az érdeklődését.

Burney cicám igen élénk, futkározik fel-alá mint a szélvész, állandóan ott koslat körülöttem, nézi mit csinálok, segít a maga módján, igazi kis kajla kölyök macska, de náluk ez a természetes viselkedés!!

 

Előzmény: Teodor Zokni (20978)
vacmarek Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20988

Biztos jót tenne neki egy társ. Csak arra figyelj, hogy mentalitásában passzoljon az MC-hez, inkább nyugodt, mélázó tipus legyen. Az én MC leányzóm mellett egy brit lányka van, csodálatosan jól elvannak egymással :-)

 

Ami még nagyon fontos, hogy a befogadandó jövevényt mindenképpen vizsgáltasd meg orvossal, egy vérvétel sem árt, mielőtt összeengeded a cicával, nehogy valami betegséget hurcoljon be !

Előzmény: Teodor Zokni (20978)
vacmarek Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20987

Teljesen igazad van, a Calopet kimondottan beteg, legyengült cicák (és kutyák) életben tartására és roborálására van. Kalória bomba, egy 5 ml-es fecskendőnyi elég egész napra. Semmiképp nem adnám egészséges állatnak. A Bezopetben a bezo egyébként bezoárt (azaz szőrcsomót) jelent. A szőrt egyébként nem oldja egyik paszta sem, azt csak az erős lúgok oldják. A szőroldónak nevezett dolgok sikosító anyagokat (paraffint, zsírt) tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a szőr letapadjon a bélfalon, segítik kicsúszni a végtermékkel együtt. A másik variáció, hogy elől távozik a lenyelt szőr, szőrkígyó képében.

 

Nekem egy 6 éves MC leányzóm van, ő nem szereti a pasztákat, így nála a szőrcsomók távozását legeltetéssel oldom meg. Eleinte macskafüvet neveltem neki, de azt leginkább szétcincálta. A vizipálmát viszont nagyon szereti legelni és jó kis szőrkígyókat hány tőle :-)

Előzmény: pacaja (20984)
pacaja Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20986

Mi is panelban lakunk,de van erkély, ahova kimehet és nézelődhet.Lát embereket/magasföldszint/,-nagyon érdekes,hogy válogat-amelyik nem tetszik neki,arra "kaffog",bogarászik és madarászik az erkélyről.Ha jön hozzánk valaki,abszolút nem fél, csak kezdetben egy normális tartózkodással figyeli és érdeklődik.Boldog és kiegyensúlyozott cicka.Tény,hogy sokat kell foglalkozni velük,de hiszen ezért akartuk őket,ezért vannak velünk!

pacaja Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20985

Egy 7 hónapos cica,ha egyre többet alszik és csak eszik-nem depressziós?Ő még nagyon kölyök,elevennek és játékosnak kéne lennie.

Az én cicám ilyenkor még egy percre nem állt meg,folyton "volt valami dolga".Amikor nem voltunk otthon,akkor is elszórakoztatta magát-játékok szanaszét,szőnyegek felhajtva,összegyűrve,fotel arrébb tolva:-),de semmit nem rongált meg.Mi is dolgozunk napközben,bár Ő nincs teljesen egyedül,de a kutya mintha ott sem lenne/sz*ja le toronyból-mármint a kutya,pláne,hogy most már megvakult és egyik fülére is süket,csak fekszik egész nap,-olyan mintha egyedül lenne/.Viszont mikor otthon vagyok folyamatosan foglakozom,beszélgetek vele/és Ő velem:-)/Jön utánam,kiváncsiskodik,segít stb.

Előzmény: Teodor Zokni (20978)
pacaja Creative Commons License 2012.07.18 0 0 20984

Szerintem-bár abszolút laikus vagyok,de a calopet nem szőroldásra való.Az "űrhajós" kaja.Beteg állatoknak szokták adni,ha egy falatot nem esznek vagy ha legyengültek- roborálásra.Én nyáron szoktam adni akár napi rendszerességgel is,amikor a meleg miatt nagyon keveset eszik.Arra nagyon jó,hogy ne gyengüljön le.Józan paraszti ésszel gondolom csak ,hogy a neve-calo-kalóriát jelent,az uropet,mint-uro-urológiai problémára való. A bezopet nem tudom mire jó.

Előzmény: cleo86 (20976)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!