És ennek milyen módon mond ellent, hogy a házak rendszerében a körök nem koncentrikusak? Hiszem mindig x=ct szerint mozog minden foton, ami így kört alkot. Hol a gond?
Szerintem tisztázzuk: az x=ct a MEGFIGYELŐhöz képest igaz! Az autó és a fénygömb a közötti sebesség ház rendszerében nem a megfigyelőhöz képesti sebesség, ezért ott már nem igaz az x=ct.
Már a kezdetek kezdetén elismerte, hogy az utcák rendszerében így van. Kimozog a középpontból, emlékszel?
Az érdekesebb az autó rendszere, ahol úgy tűnik csúnyán mellélőttél, mert nagyon is olyanok lettek ezek a körök, amilyennek a világ többi része mondta.
Ezért nem találta el Mungo, mit mondasz majd. Senkinek meg sem fordult a fejében, hogy valaki a világos cáfolatot is megerősítésnek fogja fel.
Ha a két rúd ugyanolyan hosszú, akkor az autó rendszerében valóban ugyanakkor ér oda a két fénysugár, de a házak rendszerében már nem. Tudod: egyidejűség relativitása...
Ember! Ha az autó rendszerében előrefelé és hátrafelé is egy-egy rudat rögzítünk az autóhoz, akkor az előrefelé Pint animációjánál (0,8c-nél) a hátsónál ötször rövidebb rúd végére ugyanakkor ér a fény, mint a hátrafelé mutató rúd végére!
Az autó rendszerében ! Nem csak a többi rendszerben!
NNa, erről beszélek. Már majdnem azt lehetne hinni, a rajzokat nézegetve esetleg megértettél valamit. Aztán puff neki, jön egy ilyen...
"Szerinted Pint animációja hibás lenne? Szerintem nagyon pontos!"
Most meg már hibás? Ha hibás, akkor hogyan igazolhatna téged?
Ha hibás, akkor mi a hiba benne? A fotonokat nem értettem (a házakhoz állót nézd, az az alap): szépen mennek a fotonok kör alakban, semmi extra. Hol a hiba? A transzformált változatban ne keress hibát, hiszen transzformált: az eredeti alapján számolt, nem lehet benne hiba, ha az eredeti animáció helyes...
"Pl: van az autós példa, a házak rendszerében az autó és a fény közötti sebesség c-v. Az autó rendszerében a fény c sebességgel halad az autóhoz képest. Azaz a c-v nem maradt változatlan. "
Ember! Ha az autó rendszerében előrefelé és hátrafelé is egy-egy rudat rögzítünk az autóhoz, akkor az előrefelé Pint animációjánál (0,8c-nél) a hátsónál ötször rövidebb rúd végére ugyanakkor ér a fény, mint a hátrafelé mutató rúd végére!
Az autó rendszerében ! Nem csak a többi rendszerben!
Miért van mindenkinek az a tévképzete, hogy a sebességkülönbség abszolút?
Itt van egy kis különbség Gézoo és Ciprián között.
Gézoo észre se veszi az önellentmondásokat a véleményében. Lelkesen magyarázza a hülyeséget. Egyik hozzászólásban ilyen, másikban olyan verzióban, aszerint éppen mit kifogásoltak a vitaprtnerek.
Ciprián meg érzi, hogy gáz van. Csak éppen nem gondolja végig, nem szedi ki a hibát.
Helyette azt hiszi, ez a "specrel" eredendő bonyolultsága és filozófiai mélységei miatt van így. Úgy gondolja, bár még nem teljesen és minden részletében érti, de filozofikus elmélyültsége során ő már majdnem teljesen átérzi, ellentétben totál értetlen vitapartnereivel... :-)
Legalább a tényeket vennéd tudomásul! Csapatod alvezíre készítette az animációt!
Kifotoztam egy kockáját.. mert mindvégig engem igazolt.., de hogy ne lehessen félreértés, még a forrás és a fotonjai közötti távolságot is bejelöltem..
Ezt sem érted?? Akkor mi a fenét értesz egyáltalán?
Ha jól emlékszem akkor az ábra előtt arról vitatkoztunk, hogy koncentrikusak-e a fénygömbök az autó nézőpontjából. Asszem 10 pontban cáfoltad, hogy nem lehetnek koncentrikusak. Tagadod?
de megkaphatod a programot is, nem valami user friendly, de kellő körültekintéssel jól használható. és nem is valami programozási mestermű, de működik.
ez mindenkire vonatkozik, public domain with source.
Nem bírtad elképzelni rendesen a házsoros példádat. Mindenféle hülyeséget írtál róla. Most meg, hogy láttad, úgy teszel, mintha mindig is mindent jól láttál volna, és mindenki más lett volna aki hülyeségeket írkál...