A tüske alatti nyomaték hiány oka a magas külső hőmérséklet miatti kisebb légtömeg érték.
A légtömegmérő limitje miatt a vezérlőegység kevesebb üzemanyagot ad ezért lassabban épül a turbónyomás és lassabban fut fel az egész.Magyarán mondva azért olyan íves alul a tüske alatt annyira mert dögmeleg volt mikor mérték.Le diagoltam most hűvös időben, van alul is naffta bőven.
Bal oldali a mérés, jobb oldali most. Ugyanaz a szoft.
Néztem a 4 szelepes hengerfejet és a 2 szelepeset, azt is kilehetne cserélni rajt, mert minden része megegyezik. De viszont akik ezzel a motorral foglalkoznak azt ajánlották, hogy ne cseréljem ki, mert a 8 szelepes sokkal strapabíróbb, nyomatékosabb, mint a 16 szelepes.
16 szelepesben kisebb szelepek vannak mint a 8 szelepesben...
1.9 tdi 1z az alany és volna egy kérdésem, hogy kell e nyomásnak lenni a levegőszűrő házban ? ( érződik a ház összeadásánál hogy kifúj ) ha a kartercsövét lehúzom akkor is. A turbó vissza tud dolgozni a szűrőbe?
Meg soha nem raktam be kiszerelt csucsot, mert kiszereleskor finoman ra szokas. utni a vegere, hogy a stiftek ne torjenek le. Amugy nekem van 4db 706-som. Bosch 244ekm
Igen gondoltam rá,bár van egy 1,9JTD turbóm de ami fent van az Golfé és így is 0,7 helyett 1bar-t nyom teljes terhelésen és 5500 fölé is elforog. Annyit kell tudni erről a típusról, hogy nagy, nehéz kartondoboz és a váltó is rövid azaz max 130Km/ó de nem is kellene ennek több csak az a gondom, hogy alsó tartományban nem úgy indul ahogy én azt szeretném és mikor tölt a turbó fordulaton akkor már kicsit füstöl, tehát kap elegendő naftát. Tudom, hogy nem jók a porlasztóim amit így is úgy is cserélnem kell és tisztában vagyok azzal, hogy akár 7db hibát is bele tud vinni egy rossz porlasztó a motor működésébe, csak az a kérdés, hogy maradjon az eredeti porlasztó vagy milyet érdemes bele tenni, hogy egy kicsit jobb legyen ha már cserélnem kell.
Összefutottam a minap egy JTD Alfás sráccal egy szervizben, és ő is mindenféle tuningokról kérdezősködött. De neki nem voltak ilyen ambiciózus tevei. :-D
Viszont ez a lefújó szelep dolog nála is előjött. Mert hogy gyenge hangja van állítólag, még sportosabb kipuffal is. Hirtelen nem tudtam neki mit mondani, csak hogy ha erős autója lesz, az ülésbe préselve nem fogja annyira érdekelni a hang...
Van egy T3 kocka tranyóm ami 1,6 TD és egy 0460494024 es 2,5D Ducato adagolót szerkesztettem át turbósra és ehhez keresek DTP csúcsokat és ha lehet újakat. Ha van valakinek ötlete, hogy milyen csúcsokat kellene bele tennem, hogy egy kicsit dinamikusabb legyen azt meg köszönöm. Mondtak AAZ-ne, mondták a Renault 2,2TD csúcsokat vagy még az 1,9TD Fiat-ét. Mi az igazság, hogy mivel lehet rugalmasabbá tenni az öreg kamrás motort?
Szia. A 357-es csúcsok nem komplett,hanem még bele kell tenni és be kell állítani őket. Csak azért érdekel,hogy hozzá való-e mert nem ALH-hoz való, de ha valakinek lenne elfekvőben 706-os csúcsa, 1db most is érdekelne.
Van hozzá gt18as méretű csigám, a 120lovas stiloról, plug and play, én elég sokat írtam azt a motort, és nagyon jól tud szólni, de az a 1445ös csiga a gyenge pont, én szerintem egy immo offal fel menne rá a 110lovas marea szoftja, és az már vtg,s és tudna kezelni geos csigát
ha nem problema, hogy nagyobb a furata es (ha nem lett ujra bealitva) akkor a nyitonyomas is alacsonyabb, akkor tökeletes, de akkor ilyen erovel akarmelyik tökeletes bele :-)
de igen, menni fog, kicsit jobban is es nem eszrevehetoen valoszinuleg jobban is fog fustolni. tehat ha igy nezzuk akkor tökeletes ;-P