Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 40
Unicum, sör, kevert... így se ugrik be?
Előzmény: sztyepp (39)
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 39
Persze, szórom szét frutti helyett...:-)
Mi az a Tyereskova?...
Előzmény: mud (38)
mud Creative Commons License 2000.11.28 0 0 38
"Rolling Stones a világ legrosszabb koncertzenekara"

Hm...értem.
Szoval te is Tyereskova rajongo vagy...:-0)))
Tudsz még tobb ilyen baromságot?

Előzmény: sztyepp (36)
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 36
1. Rosszfelé asszociálsz a nevemet illetően, gondolkodj még egy kicsit...:-)
2. Valami fogalmam akad a zenéről, meg a gitározásról, nem sok végülis, csak 15 éve foglalkozom vele (gitárral csak 8).
3. Kifelejtettem, hogy a Rolling Stones a világ legrosszabb koncertzenekara. Ami igaz az itt említett 3 magyar supergroupra is.
4. Szomszédnéninek majd szólok. :-)
Előzmény: mud (35)
mud Creative Commons License 2000.11.28 0 0 35
Egyaltalán micsoda otlet ezt a kettot egyutt emlegetni...
szavanna, te meg minek arulod el, hogy fingod sincs a zenéhez?...:-))

ellenben a szomszédnénid érdekelne...

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 34
Richards szenzációs feelinggel jáccik, saját trademark riffjei vannak és bitang jó számokat írt Jaggerrel. Nem technikás gitáros, de neki ezt elnézzük.
Freinreisz nemcsak gyenge hangszeres, de szarok a számai, nagy a pofája és még idegesítő/idétlen is. Ennyit hirtelen Kareszról... :-)
Előzmény: sztyepp (33)
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 33
Már megbocsáss, de a szomszédnénim is jobban gitározik, mint az a szétivott fejű Richards.
Még hogy "minden idők legstílusosabb ritmusgitárosa"...
Előzmény: mud (32)
mud Creative Commons License 2000.11.28 0 0 32
"Egyszer egy Stones-turnén az előzenekar gitárosa azt mondta a 60-as évek egyik gitáristenére - Keith Richardra - hogy ilyen fakezű gitárost még nem látott ilyen sikert aratni. Igaz a manust Steve Ray Vaughen-nak hívták (nyugodjék békében)."

Stevie Ray Vaughan -

nono, ebbe mar en is belepofazok...
A Stevie valoban tehetseges virtuoz(volt), de azer agyilag nem tartozott a nagymenok koze. Azonkivul zeneszerzonek is csapnivalo(volt).
De hogy ilyet mondjon "minden idok legstílusosabb ritmusgitarosarol"....
Szerintem csípte a csőrét, hogy csak kiserozenekar, mer'hogy arca, az nagyon nagy volt neki. (Béke poraira)

Előzmény: hc (16)
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 31
Hát nem tudom, de a Karesz bá basszgitározása is hagy némi kívánnivalót maga után. Szerintem tragikus, amit a manus a színpadon művel. Ráadásul még mindig valami gagyi Squire gitárral nyomul. Ennyi év alatt igazán vehetett volna magának valami normális hangszert szvsz.
Előzmény: hc (29)
BahnScorper Creative Commons License 2000.11.28 0 0 30
2Ehhez képest anno a Scorpions volt az Omega előzenekara valamelyik nyugat-európai tunén...
És ők dolgozták fel pl. a Gyöngyhajú lányt is... :-)"

Meg ugye amikor '94-ben itt volt Klaus és Rudolf a nagy koncerten... Fekete pillangó Kóbor-Meine duettban... az se vót semmi :-)))))

Az a nagy különbség, hogy az Omega csak alkalmilag énekelt angolul (pedig nem is rossz, nekem spec a Petróleumlámpa sokkal jobban teccett angolul...), talán emiatt nem tudott annyira befutni, de a külföldi karrier jobban előre tud vinni egy nem angol anyanyelvű bandát... már ha angolul énekel...

Előzmény: Kobor Angyal (21)
hc Creative Commons License 2000.11.28 0 0 29
A Karesz mindig is nagy arc volt és jelentős anyagi tényező minden bandában, ahol játszott. Ezt sajnos néha ki is használta, mint zeneszerző és énekes. Ebben ugyanis vannak hiányosságai. Meg nem erősitett hírek szerint volt róla szó, hogy a Tátrais Skorpióba ment volna a Révész Sanyi, de a buli azon bukott, hogy a Karesz mindenáron énekelni akart. Viszont basszerosként nagyon jó a manus. Egyszer majdnem ez volt a veszte. Két-három nappal egy műtét után már koncertezett és a kellemes mély hangok szépen kinyitották a frissen vart sebet. Amit ma koncerteken Omega Sound néven láthatunk, az tulajdonképpen Frenreisz-művek.

hc

A hely szelleme Creative Commons License 2000.11.28 0 0 28
Szvsz Frenreisz sem semmi - már a tehetségtelenség terén. Az orcácskája viszont neki is ölég nagy. :-)

Csak a felelevenítés kedvéért, ez az ember a következő "zenei tréfákat" szerezte:
Citromízű banán (Metró), Ülök egy rózsaszínű kádban (Metró), Sose mondd a mamának (LGT) stb.

Ezek a számok már akkor is vércikinek számítottak... Még szerencse, hogy elhúzott az LGT-ből még idejében...

Előzmény: hc (22)
A hely szelleme Creative Commons License 2000.11.28 0 0 27
Hát én pár napja hallgattam elég sok Quimbyt, szerintem ők erősen a korai Pink Floydra (Syd Barrett-éra) hajaznak...
Előzmény: Jawbreaker (20)
hc Creative Commons License 2000.11.28 0 0 26
Benkő Laci a zenekarvzető, tehát neki a dolga, hogy a nyüzsgés, a reklám, a szervezés. Bár ez a feladatkör az Omega kiépülésével (Omega GMK, Stúdió) egyre jobban több emberes munka lett. Mackie-t én pont az interjúi alapján tartom kicsit nagyarcúnak, ugyanis ő volt az akit személyesen nem tudtam külön becserkészni. Talán épp ezért van róla ilyen véleményem?

hc

Előzmény: Kobor Angyal (25)
hc Creative Commons License 2000.11.28 0 0 24
Kóbor Angyal:
Nem tudom mennyire közelről ismered az Omegát. Én többször találkoztam velük és a Laci még 10 év távlatából is megismert az utcán és pár szóra megállt dumálni. Nekem pont Mackie tűnt egy kicsit nagy arcúnak, bár a 70-es évek Omega-mitoszába ez tökéletesen illett. Én pedig lelkesen jártam a bulikra.
Zorán hidegen hagyna, mert nem a stilusom, de volt szerencsém látni egyik koncertjét. Ült a fejgép fényében és énekelte az egyik szép dalát egy szál gitár kisérettel. Természetesen 'gitározva'. Ahonnan én néztem látható volt, hogy hátul a sötét szinpadon a zenekar gitárosa dolgozik. Nem tartottam volna cikinek, ha a gitáros kap egy félfényt és Zorán nem plébekkeli a gitározást, mert van ilyen, hogy nem már megy és Zorán a fénykorában sem volt egy Jimmy Hendrix.

hc

hc Creative Commons License 2000.11.28 0 0 22
Jawbreaker:
Miért nem? Elvégre ez a topic erről a három bandáról szól. Ha valami konkrétumod van, akkor vezesd elő, ha csak általános fikázás, akkor nem ér a neved!! Gyaníthatólag az ifjabb korosztály tagja, lehet, hogy csak ezért - csipőből - vetsz el mindent, ami nem a Te korosztályod divatja?

Kóbor Angyal:
Mi bajod Lacibá'-val? Én mindig is csodáltam, hogy ilyen rövid ujjakkal, hogy tud elérni annyi billentyűt. No, persze nem őt tartom a billentyűs királynak. Az Omegában, inkább Mackie hangtalansága zavar az utóbbi időben.
Illéséknek a nagy pofáját nem bírom.
A Metróban pont Zorán az, akit nem nagyon birok. Miért nem áll ki üres kézzel, ha már nem tud gitározni. Olyan égő, amikor egy szál gitár szól és látszik, hogy rajta kivül valaki penget a háttérben. A Frenreisz viszont nagyon jó fej.
Ezek a személyes érzéseim, viszont mindhárom bandának van több-kevesebb olyan száma, amit szívesen hallgatok.

hc

Előzmény: Jawbreaker (20)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.28 0 0 20
hc

A harom banda szamai mas miatt szarok. Ennek fejtegetesebe nem mennek bele.

Most hallgattam Quimby-t. Az egesz turheto. Hogy sznob lennek magyar szamok ugyeben? A magyar popzene egeszen a kezdetektol (beleertve a 3 kiralyokat is, megpedig kemenyen) abbol el, hogy megnezik, mi megy eppen kulfoldon, es megprobaljak honositani. Szinte minden egyes magyar zenekarnak megvan a kulfoldi megfeleloje.
A Magyarok kozul a regi Feros Bikini ert valamit, meg mondom a Kispal, meg ez a Quimby, aztan a Masfel, Uzgin Uver. Most hirtelen nem jut tobb eszembe. Eleg rovid lista... (kb. ugyanennyi lenne meg, ami most nem jut eszembe) Es mindez 30 evre lebontva.

Nekem mellesleg nincsenek kedvenceim. Amiket leirtam, azok nem a kedvenceim, hanem azokat meg tudom hallgatni. En nem vagyok egy rajongo tipus.

A kedvenceit az ember agyonhallgatja napjaban tobbszor is, en ezt nem teszem, de amikor netalan megis meghallgatom oket, akkor nem erzem magam rosszul.

Előzmény: hc (19)
hc Creative Commons License 2000.11.27 0 0 19
Jawbreaker:
A három banda egyike sem csinált tuci-tuci zenét, tehát lehetnek jó számai. A kedvenceid listáját elnézve, nem tartozol véletlenül a magyar_zene_csak_szar_lehet sznobok közé?

hc

Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.25 0 0 18

gorgo

Azt hiszem, nem voltam eleg szabatos. Nos, a Magyar zenekarokra gondoltam. (Bar a Kispalt csiptem meg nemreg - Agy, Asztal, TV rulez) A kulfoldiek kozott azert biztos akad egy ketto, amelyet meghallgatok. Huszoneves koromban Judas Priest rajongo voltam, de ez mar nem mondhato rajongasnak napjainkban. Zappat is nagyon csiptem.

Manapsag az az iranyelv nalam, hogy nem erdekel kicsoda, csak fogjon meg a szam, amit nyomat. Eppen ezert nagyon eklektikus lettem az utobbi evekben.
A JP es Zappa mellett mar ilyenek is tetszenek, hogy
Madonna: Frozen (meg meg nehany az utobbi evekbol)
Enya: all
Nine Inch Nails: lot of
Tool: some
Apocalyptica: all
Clawfinger: some
Kraftwerk: all
Jarre: some
Tangerine Dream: some
Seal: some (Kiss from the rose peldaul)
meg meg biztos akad jonehany... :)))

Szoval altalaban egy szerzo osszes szama nem tud eleg jo lenni, de ez ertheto.

Duci duci mindenfele fajtaja (sajnos Madonna is bir egynehany ilyennel, ezert emeltem ki a Frozent, meg ha volt annak is `kotelezo` tancositasa), rap, hiphop, soul meg ilyenek a hatam kozepere se...

Előzmény: gorgo (15)
lékharisnya Creative Commons License 2000.11.24 0 0 17
A virágnyelvi bátorságot értékelem, de minőségileg nekem ezek se teccenek.
No meg utána csak bekerültek a zenekiadásba, és akkor meg nem adták ki a még bátrabbakat. Persze lehet, hogy nem is adhatták. Mindegy, ennek megintcsak semmi köze ahhoz, hogy a számaik jók-e vagy sem. (Mer az meg ízlés dolga.)
lékh
Előzmény: hc (10)
hc Creative Commons License 2000.11.24 0 0 16
Jawbreaker:
A gitáriskolákban a klasszikus Beatles, Stones számokkal kezdik az oktatást, olyan egyszerű a vezetésük. Egyszer egy Stones-turnén az előzenekar gitárosa azt mondta a 60-as évek egyik gitáristenére - Keith Richardra - hogy ilyen fakezű gitárost még nem látott ilyen sikert aratni. Igaz a manust Steve Ray Vaughen-nak hívták (nyugodjék békében).
Arra én is kiváncsi vagyok, hogy Te milyen zenét hallgatsz?

hc

gorgo Creative Commons License 2000.11.24 0 0 15
Hmm... szar lehet neked... sem a régiek nem jók, sem az újak... gondolom nem is hallgatsz semmilyen zenét... :)
Előzmény: Jawbreaker (14)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.24 0 0 14
Gorgo

A penzhez kotott gagyisag miatt agalok. :)
Es ok ezt aztan mindenkinel nagyobb kivitelezesben kepesek szallitani az arra fogekony embereknek.

A maiak? Egytol egyig szarok... Gyakorlatilag egyetlen zenekart sem lehet manapsag felmutatni, aki valamilyen modon ne adna el magat.

Előzmény: gorgo (13)
gorgo Creative Commons License 2000.11.24 0 0 13
Szóval mégis a pénz miatt ágálsz... :))
Én azért nem bánom hogy ezexerint lesz alkalmam a Metrót is megnézni/meghallgatni egyszer élőben...
Mellesleg a 60-as években kit nem az önképzőkörből szalajtottak? :) Ja és ha már itt tartunk, a mai divat-"zenészeket" honnan szalajtották? :)
Előzmény: Jawbreaker (12)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.24 0 0 12

Gorgo

Hallgatja oket a rossznyavaja... :))))

A problema szamomra nem a produkciojuk, mert hat az olyan, amilyen, hanem a produkcio moge bujtatott kokemeny biznisz. Es az Illes idonkent fel-fel bukkano gepezete... (Nyilvan nem a Metro-tol szarmazik az otlet)

Aztan az is problema szamomra, hogy peldaul az Illes zenekarbol csak a Szorenyi Levente tud zenelni. A tobbi csak onkepzokorbol szalajtott akarki...

"Neha furcsa hangulatban a kormom ragom egymagamban..." :)))

Előzmény: gorgo (6)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.23 0 0 11
Kicsit off, bár idevág: megy az m1-en ez az Illés-sorozat. A Beatles-antológia mintájára. Azon szoktam csodálkozni, hogy az összes zenei betét (az a kevés) a 96-os "búcsú"koncertből való. Időnként pár taktus erejéig bejátszanak eredeti, hatvanas évekbeli felvételeket is, szerintem azok a maguk nyerseségében és kezdetleges technológiájával jobban szólnak, mint a 96-os nosztalgiahepaj.
hc Creative Commons License 2000.11.23 0 0 10
Bródynak azért volt egy-két jó szövege, főleg amikor a komoly dolgokat csak virágnyelven lehetett elsütni.

hc

Előzmény: lékharisnya (9)
lékharisnya Creative Commons License 2000.11.23 0 0 9

Állítólag már kibékültek...
Egyébként én is röhögtem rajtuk világéletemben, a hihetetlen lúzer szövegeiken pl. A legjobb a Koncz Zsuzsa, kiver a veríték ha csak meghallom azt a hangját neki.
Persze lehetséges, hogy még mindig jobbak, mint ami most van (ők is ezzel szoktak dicsekedni), de szvsz akkor sem _jók_.
Előzmény: jobbhorog (8)
jobbhorog Creative Commons License 2000.11.23 0 0 8
hc-nek teljesen igaza van, a három együttes teljesen más kategória minden szempontból. Az Omega valóban mindkét "szuperkoncertjéhez" kiadott egy-egy albumot, (szerintem nagyon gyengék, főleg az első), a Metro pedig nem sűrűn csinált ilyen koncertet és gyanítom nem is fog, hisz az egyik tagja meghalt. Az Illés a legundorítóbb, a pénzért mindenre képesek annak ellenére, hogy Bródy és Szörényi gyűlölik egymást.
Előzmény: hc (7)
hc Creative Commons License 2000.11.23 0 0 7
Jawbreaker:
A Metró a hetvenes évek eleje óta egy alkalommal - 92-ben - állt össze. Ne keverd őket Zorán szólókarrierjével.
Az Omega sosem jelentette be a feloszlását, és a ritkán megrendezett szuperkoncertjeikre általában megjelentettek egy-egy új albumot (ezek sikeréről, szinvonaláról talán máshol..)
Egyedül az Illés az aki kb. öt évente előadja a mostmégegyszeréssohatöbbet hozzáállást, illetve beigérik a soha meg nem jelenő új lemezt is.

Gyanítom, hogy tele lesz a Stadion, ez kb. 80-90k embert jelent.
Valószínűleg sok szponzor is be fog szállni a buliba, tehát a bevételi oldalon jóval magasabb szám fog szerepelni. A kiadási oldalról pedig mindig szerettek megfeledkezni. Reklám, technika, személyzet, próbatermek bérlete, a Stadiont sem pusziért adják.
Én a rendezvény telefonszámláját egy összegben elfogadnám, mint segélyt.

hc

Előzmény: Jawbreaker (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!