Tény hogy elég írreális Mo-n bevezetni hogy kötelező legyen az ESP, ABS, mikor még 2 ütemű járművek is közlekednek az utakon. :) Csak 1 kérdés volt részemről véleményezésre.
Szerintem dílert ma egy jódarabig nem látjuk viszont itt a fórumon! :))
Erre csak még irányelvek vannak, és csak németbe szeretnék azt elérni majd, hogy uj autóknál majd legyen benne az alapba az esp, de szó sincs arról, hogy kötelező kell legyen majd minden autóba.
legfeljebb új forgalombahelyezésénél lehetséges a kötelezővététel. Használt árát minimálisan befolyásolja az ESP, sztem 5 év múlva sem lesz másként. AMúgy erősen kétlem, hogy kötelező lenne! Az ABS és a légzsák sem kötelező.
Annak ellenére hogy egy svéd márka híve vagyok, egy ideje olvasgatom a forumotokat. Talán kis mértékben én is érintve vagyok.
Édesanyámnak múlt csütörtökön adták át a Pappánál Dakar Yellow 1,6CRDi EX-ét.
Kicsit belül is extra szineket választott, mert nem a fémhatású cucc van benne díszként a középkonzolon, hanem valami metálkék cucc. Meg kell mondanom nagyon dögös autó, bár eleinte koreainak néztem. Néha én is fogom vezetgetni (eddig csak próbaút, meg garázs ki-be volt...) de az első beűlés után éreztem, hogy itt már egy igényes autót építettek, nem csak marketing fogás.
szvsz utólag beletenni egy kényelmi csomagot egyszerűbb, mint emiatt elvetni a dizelt. A dizel az árát biztosan jobban fogja tartani, mint a benzines...
Hamarosan én is Cee'd tulaj leszek és vásárlásnál én is bosszankodtam a felszereltségek közötti eltéréseken. Nekem a fő problémám hogy nem lehet külön bele rendelni az extrákat hanem adott felszereltség van és pár csomag. Én egy LX-et vettem komfort csomaggal. Ex-et nem akartam venni mert annyit nekem nem ér meg, hiszen csak ESP és ülésfűtés hiányzik nekem.
Idézek Auris tesztből: "Az Auris formavilágával az a legnagyobb baj, hogy teljesen hiányzik belőle az autógyártók által előszeretettel emlegetett innováció. Teljes mértékben magánvélemény, de ha böknöm kéne, inkább vinnék haza egy amúgy a Corolláról koppintott Kia cee'det, mint egy Aurist, egyediség, vagy éppen egyéniség nincs ugyan egyikben sem, mégis a koreai-magyar-szlovák felé billen a mérleg nyelve. "
Viszont az Ex Limited dupla árrése jobb alkupozíciót jelent! Vagyis máris nem 400, hanem csak 250-300 ezerrel drágább! ;) További jó pont a hitelfelvétel és persze, ha autó helyett KP az önerő.
Amúgy igen, ez a szivatás. Ha megnézed az LX Plus és EX Limited felszereltséget, nincsenek olyan egetverő különbségek. Viszont pont olyan kis apróságokban tér el, ami rohadtul bosszantó tud lenni, pl aszférikus baloldali külső tükör. Mi a ráknak ezen spórolni? A manuális és automata klímát különbségként csak megértem, meg a ködlámpát, de egy tükröt...
Meg hát sok más okosság, amelyek egy része racionális döntés, mások meg érzelmi alapon ragadoznak. Ez utóbbi pl, amikor behajtja a tükröket! :) Ilyen "apróságokkal" lehet szívbemarkolni. Teccik pl a cee'dben, hogy mind a négy ablakemelő automata, sőt, le-fel automata! Az már 8 automata :D.
Az olaj tipusa Castrol tx softtech 5-30 egyébként a Kia a Castrolt ajánlja(benne van a garkönyvbe).Érdekes de én kb.2-hét múlva kaptam meg a garkönyvet mert egy gari matrica hiányzott belőle amit a Kia Hungarya ad ki igaz igy a gari is onnan kezdődik.
Ez amúgy érdekes felvetés, hogy ha valóban kötelező lesz az ESP, akkor melyik fog többet érni, egy "fapados" dízel ESP nélkül, vagy egy "fullos" benzines ESP-vel... :)
Volt olyan árlista, amiben szerepeltek az xR csomagok, valóban. Amiért eltűnt, hogy ma már nem csak új autóval rendelheted, bekerült az alkatrész listában és bárki bármit belőle...
0-100 km/h: 10,1 s 0-120 km/h: 15,0 s 0-140 km/h: 20,6 s 0-160 km/h: 28,5 s
195 km/h
40 - 80 km/h: 2 st. 6,2 s; 3 st. 5,9 s; 4 st. 10,5 s 60-100 km/h: 3 st. 5,5 s; 4 st. 8,2 s; 5 st. 11,8 s 80-120 km/h: 3 st. 7,9 s; 4 st. 8,9 s; 5 st. 11,0 s
1 – 40 km/h při 5 000 ot./min 2 – 80 km/h při 5 000 ot./min 3 – 125 km/h při 5 000 ot./min 4 – 180 km/h při 5 000 ot./min 5 – 195 km/h při 4 200 ot./min
Igaz. A drágábbat néztem (súlyindex=95). 195/65R15 ENERGY E3A 91 H 30 234 195/65R15 ENERGY E3A 95 H 33 086 205/55R16 ENERGY E3A 91 H 40 096 205/55R16 ENERGY E3A 91 H 40 120