Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, látom nem csak én zsibbadok álmomban.
Nálam mindég akkor van ha egyedül vagyok. Egy kivétel volt, de akkor a barátnőm feküdt mellettem és Ő keltett fel. Arra ébredt fel, h mindenféle hangokat adtam ki (persze mert ordítani akartam csak nem tudtam).
Azóta sokszor volt, egészen megszoktam már, nem pánikolok tőle. Eleinte ijesztő volt. Szerintem úgy a legkönnyebb felébredni belőle, ha tudatosan megpróbáom irányítani az eseményeket. Pl. felkelni az ágyból és kimenni a fürdőszobába. Ezt gondolatban meg is tudom tenni, ki tudok menni -persze közben az ágyban fekszem.
Kíváncsi voltam mit látok ha a tükörbe nézek. Nem volt semmi a szemem helyén, teljesen átlátszó volt.
Vagy pl. ha megpróbálom magam lelökni az ágyról, és amikor le esek, akkor felébredek, persze a valóságban nem esek lecsak a zsibbadásban lévő képekben.
Az a gáz, hogy ritkán sikerül "lelökni" magam az ágyról.
Ma éjjel viszont gondoltam hagyom és megnézem mi lesz. Elkeztem lassan pörögni a sötétben, aztán megállt a pörgés és nem történt semmi. Felébredtem majd pár perc múlva vissza aludtam és újra lezsibbadtam. Megfigyeltem, ha sikerül felébrednem és kb 20 prcig ébren maradok, már nem zsibbadok le újra. De ha rögtön vissza alszom tuti, hogy újra jön a zsibbadás.
Nem tudom mitől lehet ez. Nem tudja valaki? Úgy kb 5-6 éve van, van amikor fél évig semmi, aztán megint előjön.
Hát... elméletileg segítség a WILD technikához. A tudat friss marad, míg a test pihen. De az álom közben tudatra ébredést nem valószínű, hogy befolyásolja.
Tegnap este kipróbáltam WILD nélkül csak úgy meghallgatni. 10 perc mindössze de tény, hogy a végére zsibbadtnak, nehéznek éreztem a testem mint amikor alvás után ébredek. Ma este komolyabban kipróbálom annál is inkább mert telihold van és ilyenkor állítólag fogékonyabb az ember a TÁ-ra és az AP-re is.
Igen, sajna nem free a progi csak a beépített hangokra gondoltam, hogy letölthető, kipróbálható ingyenesen. Én is emlékszem a fórumon valahol le lett írva hogyan kell a plugint alá rakni, majd rákeresek. Ha van eredmény mindenképp beszámolok!
Ja amúgy szerintem mehet a hangszórón is bár fejhallgatóval biztosan hatásosabb. Itt kis hangerőt javasoltak de én úgy vettem észre, hogy nálam jó közepesnél fejtette ki inkább a hatását.
Oké, már letöltöttem, tök jó:DDD. Szntetek úgy el lehet aludni, hogy megy mondjuk a sleep1 a gépen, de sajna nem fülhallgatóval :(((? Nemtom, na majd ma éjjel kiderül...aztán beszerzek egy hosszabb zsinórú fülhallgatót is.
Ez egy program, különféle hangokkal, fejfájáscsillapításhoz, tudatos álmodáshoz, relaxáláshoz, stb. Ha rákeresel a neten, elég sok találatot kapsz. De tudomásom szerint nem ingyenes. Az oldalán, a www.bwgen.com-on van fórum is, ha jól emlékszem ott van kimondottan tudatos álmodáshoz plugin. De azt csak regisztrált programba tudod beletenni. Be lehet rakni a demóba is, csak kicsit trükkös (átnevezed). Most nem jut eszembe a menete, de le lett itt írva valamikor.
BWG a BrainWawe Generator. Egy kis free programocska amivel olyan hangokat lehet generálni ami elvileg hat az agy frekvenciájára. A sleep2 pedig egy a programba beépített hullám minták közül. Régebben valakinek itt a fórumon akkor sikerült a TÁ amikor ezt hallgatta esti mese helyett... Gondoltam én is megpróbálom. Hááát.... alváshoz tényleg nem rossz. De sajna nem lett tudatos. :-(
Dehogy nem szorulok tamácsokra. Konkrétan az érdekel hogy melyik technika a leg célra vezetöbb a TÁ -hoz. És kb menyi idöre van szükslg az elsajátitásához?
Figyeljetek, ha valakit MSN-en sikerült rávennem arra, hogy gyakorolja a t.á.-t, és mindig beszámolunk majd egymásnak a tapasztalatainkról, akkor az közös gyakorlásnak számít, és növeli az eredméyeimet? Remélem.
Ma álmomban a régi általános iskolám közelében sétáltam. Az iskolához tartozó sportpályát elkerítő kerítésen belül birkák legeltek, de a kerítésen kívül, azaz kint az utcán is volt kettő. Nagyon aranyosak voltak, de kicsit féltem tőle, hogy megharapnak. Az egyikük elindult utánam, én felmásztam előle a kerítésre. Közben egy dühös kutyának az ugatását hallottam, tőle is eléggé megijedtem. A kutya pár méterrel arrébb kimászott az utcára, és a tőlem távolabbra lévő birkát megfogta, és és visszamászott vele a kerítésen belülre. Én közben lemásztam a kerítésről, mert féltem a kutyától. Ezután a kutya megint kimászott, és elindult a másik birkáért. Közben az utcán jött a muterom, aki szembetalálkozott a birkáért igyekvő kutyával, és megsimogatta. Ekkor már én se féltem a kutyától. Elindultam hazafelé, de előtte visszanéztem még egyszer a kutyára és a birkára. A kutya a karjaiban tartotta a birkát, és ahogy visszanéztem rájuk, mindketten rám mosolyogtak, mint valami rajzfilmfigurák. És a báránykának olyan arca volt, mint a kedvesemnek.
Sziasztok! 5 honapal ezelött volt egy tudatos álmom.Egy tetöre kapaszkodtam ammikor rájöttem, hogy le fogok esni, ebbem a pillanatban rájötem, hogy álmodom és egy gyönyörü tudatos álmot álmodtam át. Anyira felbuzdultam rajta ,hogy azota is a tudatos álom elérését célzó technikákat probálgatom. A tudat állapot ellenörzést naponta 5-10 végzem. Az álomnaplomba 5 honap allatt 58 álmot. sikerült feljegyeznem.Tudatos álmot azota csak egyszer sikerült átélnem, akkor is rögtön kezdett szét foszlani az álom. A pörgös technikával sikerült vissza állítani egy uj álom képet , de az örömtöl sajnos felébredtem. Viszont az álomemoriám az egyre jobb lesz. Most már majdnem minden nap emlékszem 1- 2 álmomra ,van amikkor 5-6 álmot is feljegyzek. Örrömel venném tapasztaltabbak tamácsait.
Azzal kezdődött, hogy gyalogoltam valami sétány-félén, és elérkeztem egy lakóparkhoz. Én középen álltam egy kis dombon, és körülöttem emeletes lakóházak, kb 25 méterre tőlem. Ekkor valahonnét beugrott, hogy ez egy álom. Ha már álom - gondoltam magamban - akkor élni kéne a lehetőséggel, el kéne csípni egy jó nőt. Majdnem elindultam az egyik ház felé, hogy valamelyik lakásba felcsöngessek, de aztán rájöttem, hogy felesleges odamenni a kaputelefonhoz, mivel a gondolataimmal is tudok csöngetni, hisz álomban minden lehetséges. Az ujjammal csináltam egy olyan mozdulatot, mintha csengetnék. Hallom, hogy tőlem jobbra, kb 20 méternyire nyílik egy ajtó. Odafordultam, hogy megnézzem, hogy ki nyitotta ki, de az illető azonnal becsapta, így én csak a becsapódó ajtót láttam. Elindultam az ajtó irányába, hátha egy jó nő az, bár egyre kevésbé reménykedtem benne. Odaértem az ajtóhoz, becsöngettem. Az ajtó kicsapódik, és dühösen kilép egy hatalmas termetű ember, szakács ruhában (bent, a háttérben egy nagy konyha van, három-négy másik szakács éppen mosogat). Szóval elindul felém a nagydarab szakács, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy elégtételt vegyen rajtam azért, amiért feleslegesen zavartam. Megfordultam, hogy elfussak előle, de ekkor eszembe jutott, hogy mivel ez csak álom, itt bárkinél erősebb lehetek, ha akarok. Úgyhogy visszafordulatm a nagydarab szakács felé. Ő hozzám lépett, kölcsönösen megragadtuk egymást, és ekkor már éreztem, hogy elbíztam magam: nem fogom tudni megverni, nincs hozzá elég akaraterőm. Úgyhogy inkább kapituláltam az álomból. A szakács így átlátszóvá vált, majd el is tűnt, és egy másik álomban találtam magam (ez már nem volt tudatos).
Nekem volt már a párommal közös álmom. Nem tudatos-közös álom, csak szimpla közös. Viszont egyáltalán nem olyan volt, mint találkozni egy étteremben. Sokminden eltért a helyszínben, olyan volt, mintha ő is a saját aspektusából nézné és én is a sajátomból nézném ugyanazt. Főbb motívumok, mint az, hogy kivel találkoztunk, az megegyezett, de pl. máshogy néztek ki ugyanazok az emberek neki és nekem. Stimmelt a helyszín, a cukrászda, de ő pl. a gyerekkori kedvenc cukrászdájában volt, én pedig egy számomra eléggé ismeretlenbe. Viszont ugyanazokkal az emberekkel találkoztunk, és ugyanaz a történés zajlott le mindkét álomban. Érdekes lenne, ha tudatosan is meg tudnánk csinálni mindezt, utána meg jöhetne a DreamFight :).