Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.27 0 0 240

 

Szerinted mit lehet vàrni tôlük ???

 

Amugy Veled mi ujs ????

 

Előzmény: mabelle (239)
mabelle Creative Commons License 2006.02.27 0 0 239
He Billy a geost mindenki ismeri:-)))))))))))talan az egyetlen nagyobb kaliberu francia group .....kicsit talan tul nagy...Algeriaban jo lesz
Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.27 0 0 238

 

Szia Mickey !

 

OFF :

 

Mond neked valamit a "GEOS groupe" nevü francia cég ?????????

 

Csak mert kaptam tölûk egy pozitiv visszajelzést :-))))

 

ON :

Előzmény: mickey cortez (233)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 237

Mabelle, nagyon koszonom. Valoszinuleg realis a torveny mogotti szandek, hiszen leginkabb a feherek rendelkeznek megfelelo tapasztalattal... :)

Udv!

Előzmény: mabelle (235)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 236

Persze, ertettem en, hogy mi celbol van a valasztasok iranti erdeklodes. :))

Hallottam, hogy a chileiek jok, es egy ismerosom meg a salvadoriakat dicserte. Azt mondja, hogy foleg azok kivaloak, akiket az amcsik kepeztek ki. Nem szivbajosak.

 

Nemreg olvastam egy Yain Klein nevu fickorol. Kikepzokent szolgalt tobb helyen (tobbek kozott a FARC-ot kepezte) es milyen meglepo ;) meg a gyemantuzletben is erdekelt. Rola tudsz valamit?

 

Mickey, Haitin mi az SA erdeke? Ezt nem tudom osszekapcsolni. Persze csak ha nem opsec...

 

Előzmény: mickey cortez (221)
mabelle Creative Commons License 2006.02.25 0 0 235

udv mindenki

 

Mephisto

 

manapsag a del-afrikaiak ugy oldjak meg..(most sikerult itt-ott jonehannyal osszefutni)... hogz mint logisztikusok... construction ltd-hez mennek ki... nem hivatalosan fegyveres testulethez....ugy vettem eszre hogy az itteni cegek ebben partnerek is...szoval igy kiesnek a keszulo torveny alol.. legyen az akarmilyen is

 

talan volt az okokrol is szo... sokak szerint a torveny egyszeru oka... hogy nehogy megint a feherek jarjanak jol a zsirosabb kulfoldi melokkal.....

 

na udv  

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.24 0 0 234

 

war zone,west Africa

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.24 0 0 233

 

elrabolt külföldiek,2006,Nigeria

 

szavazopont Ugandában(fö a diszkrécio:))

 

Barrikád az elnöki palota környékén,2006,fülöp-szigetek(ahol idöközben volt egy kisebb puccs)

 

és ha már puccs..a napokban kezdödött vagy hetven katona és tiszt pere Nigerben,egy pár évvel ezelötti,a diffai körzetben történt sikertelen lázadás ügyében.

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 232

 

ez frissebb térkép,már láthato,hogy mások a nevek,pl Kinshasa(Leopoldville),Lubumbashi(Elisabethville),Kisangani(Stanleyville)

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 231

 

a karrier kezdet..Kongo 1960-61

 

a második képen tartományokra osztva láthato Kongo.Délen,Katanga(a késöbbi Shaba) Elisabethville-el,a fövárosával.Katanga Moise Tchombe vezetésével 1960-ban szakadt ki a Kongoi Köztársaságbol(a volt Belga-Kongo).az elszakadást gyorsan és hatékonyan oldották meg,egy belga eje ezred kiszakitotta Katangát.a terület alig másfélmillio lakossal birt,de a világ leggazdagabb ásványkincs lelöhelye volt és részben az még ma is.itt van Kolwezi is, a késöbb hiressé vált 1978-as REP operácio helyszine.

Északnyugaton látszik Équatéur tartomány,kb nszk méretü tartomány,amit késöbb,64-ben Müller az 52.-el(negyven fehér és kb 150 kongoi)tiz hét alatt takaritott ki.Alatta Leopoldville,a föhadiszállás a második kongoi krizis alatt.Mellette Kasai ami ugyancsak megprobált elszakadni.Keleten Kivu,ami a mai napig a fellángolo és folyamatos harcok területe,felette pedig Orientale,ahol rendszeresen bejárkálnak a ruandai,burundi,ugandai egységek.

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 230

Denard külön kategoria.jelenleg egyedül él a volt katangai tisztek közül.igen,gyakorlatilag 1950 ota háboruzik..

 

 

a kongoi Leopard rend katonai fokozata,a két fehér közül aki megkapta,Robert az egyik

Előzmény: bantam (229)
bantam Creative Commons License 2006.02.23 0 0 229
ez az ember sztahanovista a javabol. en eddig csak a comore szigeteki csinyteveseirol olvastam bovebben, hogy korabban is ilyen aktiv es jelentos szemelyiseg volt, arrol fogalmam se volt
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 228

kurva életbe,összekeveredtek a mondatok...

na,akkor ujra..

az elsö foto 1964-böl,rajta Denard személyes használatü harcjármüve a hatodik tagjaival.

a második 1966,John Peters bucsuztatása Kongobol.

a harmadik a GP csapata Denarddal,Comore szigetek,1988.

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 227
6.commando,1964,KongoDenard,John Peters(5.),Kongo 1966Denard és a GP,1988 Comore
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 226

Gilbert Bourgead néven született(kodja:Bob Denard,Maurin,Ali,Robert Colonel,stb)

inkább rendörségi,csendöri tapasztalatot szerzett mind katonait mielött a kongoi kalandba elindult a karrierje,szolgált a gyarmati erök rendvédelmi alakulatainál Indokinában,Marokkoban,ezekben az években kezdett szorosabb kapcsolatba kerülni a francia titkosszolgálatokkal,akik egy kiválo szervezökészségü és elszánt embert kaptak személyében.Innentöl datálhato a kodja ami azota világismert,Bob Denard.

1961-ben az elsö kongoi krizis idején érkezik Kongoba mint csendörségi tanácsado,egy évig marad,amig az elsö Csombe-éra véget nem ér.az UN csapatok bevonulása után azonnal elhagyja Katangát és rögtön uj operácioba kezd,Yemenben ö vezeti a francia nyelvü kommandot Foccart alatt.a megbuktatott jemeni imám elüzése után azonnal ujra Kongo 64-ben.amikor Csombe másodszor is bukik,az uj elnök( Csombe volt vezérkari fönöke)Mobutu lesz,aki remek politikai taktikát követve egy tollvonással beolvasztja a kongoi nemzeti haderöbe a zsoldos kommandokat,igy a Denard vezette francianyelvü 6.-at is.Ezt az egységet colonel Lamouline után 1967-ig vezette.a 66 öszén kitört katangai csendörlázadás alatt ö vezette a legnagyobb eröt,Mobutu vele és Schramme-al tárgyalt csak.ennek eredményeként Denard 67-ben megtámadta korábbi szövetségeseit a helyi csendör eröket.Ebben a huzásában személyes érdekek is vezérelték,mert mindenáron megakarta törni a belga zsoldosok rangfölényét és személyesen akart felelni minden külföldi zsoldos felett.ez mondanom sem kell milyen sokat jelentett az akkori frencsi szolgálatoknak..meg persze a számüzetésben lévö Csombe is tüzelte volt katonáit.Mobutu igérete szerint Denard megkapta volna a hatalmat,ezért az offenzivában lévö katangai csendörzászloaljakat a hatodik meg a tizedik beszoritotta egy katlanba,ahol Mobutu hü eröi várták öket.felszámolták a csendörlázadást...Ezért az operácioért Denard és Schramme megkapták a legmagasabb kongoi katonai kitüntetést,a nemzeti Leopard rend parancsnoki fokozatát.Rá egy évre,miután Mobutunak kezdett kényelmetlenné válni a zsoldosok jelenléte az országban,azután hogy kirobbant a bukavui zsoldoslázadás,egy fél évnyi ruandai számüzetés után elhagyta Kongot.Ezután a SDECE utasitására megprobálta átvenni az operation Cherillys-t a portugáloktol,de a terv kudarcot vallott.ennek eredményeként Mobutu több mint három tucat fehér zsoldost végeztetett ki.Denard Angolán át menekült.Utána szintén a sdece utasitására Biafrában volt,Szudán déli részein,Angolában,Comoren,Beninben(ezért el is itélték),Burkina Fasoban,és gyakorlatilag mindenhol ahol valaha is fegyveres konfliktusok voltak 1960 után a volt francia gyarmatokon.

Comore azert különleges mert Denard maga vagy négy puccsot vezetett a szigetek ellen.olyan jol érezte magát comoren,hogy felvette a mohamedán vallást,nevet váltott,üzletember lett,amig a francia szolgálatoknak nem kezdte el csipni a szemét és végül poligámia vádja miatt kiutasitották.Denard megfordult Boszniában is,ott voltam a vacsorán amit a77.brigád vezérkara adott számára..

ö egy igazi zsenije a zsoldosbiznisznek,igazi tulélö,kibogozhatatlan kapcsolatokkal,egy mitosz:9

rengeteg szálat lehetne legörditeni Denard áletéböl,akcioibol, azb egységeiröl.ha vkit vmi érdekel,kérdezzen.elfáradtak az ujjaim..:9

Előzmény: mickey cortez (225)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 225
pillanat,ebéd)
Előzmény: bantam (223)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 224
és hogy milyen év vár még a világra,választások idén:Benin,Libéria,Senegal,Gambia,Madagascar,Gabon,Csád,Kongo,Seychelles,Venezuela    la,Nicaragua,Peru,Yemen,Tadzsikistan..csakhogy a problémásakat érintsem..:)
bantam Creative Commons License 2006.02.23 0 0 223
jofej pasas lehet, felbecsulhetetlen tapasztalattal. engem erdekel rola minden
Előzmény: mickey cortez (222)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 222

A Comoren amugy rendszeresek a puccsok,de az tuti,hogy soha ennyiszer egy országot sem akartak megdönteni..és soha annyiszor ember nem vezetett coupot mint colonel Denard.ha valakit érdekel majd irok rola,a 6.-rol,a GP-rol..

Comore,1995,op.Kaskari/colonel Denard

Előzmény: Mephisto75 (218)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 221

Követnünk kell magánszorgalombol ezeket a dolgokat,mert ha az egyik helyszinen találod magad,nagyon lényeges,hogy képben legyél..:)és megfelelö oldalon állj:)

meg rendszeresen kapunk anyagokat,van néha elöadás,engem személyszerint is érdekel.

meg rendesen on topic..mert pl a gurkák privát cége szépen eldolgozgat a saját földjén a maok ellen..pl.és ez érdekes.mert mindezek ellenére a maok az ország kétharmadán már megvetették a lábukat.

äz afrikai választások meg évtizedek ota gyakorlatilag elöszobái a puccsoknak,konfliktusoknak..és még egy indok,pont a választások alatt leszek Kongoban:)

A csoportombol sokunknak jár le áprilisban,és a chileiek(ök elég sokan vannak,nagyon jo szakemberek)nagy része megy haza a saját kontinensére,mert volt lehetöségük ugyanennek az olajcégnek a venezuelai érdekeltségénél dolgozni..de már nem ezen az irodán belül,valamelyik amcsi cégnél..de van aki jön kongoba.és évvégén indul majd egy instructori program Ugandában a végeredménytöl függöen,ugyhogy figyelni kell az electionokat)

Haitin,Cape Verden már lefutott,az utobbin volt kint tölünk két ember,Haitin meg a SA szolgálat kevert be rendesen..

 

Bob pere,mintahogy élete során jopárszor,kirakatper.nem fogják megmérni,de azt eltudom képzelni,hogy ha el is kezdi leülni a büntetését(mert az lesz de akármekkora is lesz az itélet abbol általában pár évet szoktak leülni)a kora meg az egészségi állapota miatt beadja a kulcsot..öreg már és nagyon leharcolt..szo szerint..na meg vagy tiz feleség meg tucatnyi gyerek..elkoptatják az embert:))

Előzmény: Mephisto75 (217)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.23 0 0 220

szia)

akkor oké)

 

 

itt most nagyon bemelegedtek a dolgok,gyakorlatilag már folyik a háboru,a vekker hajnalban pár rpg,délben egy kis lövöldözés valamelyik safety gatenél,robbantások a portside-on,stb.és tegnap volt egy komoly gyujtogatás egy keresztény iskolában..

északon rendesen vadásszák a keresztényeket,vannak halottak,már vagy két tucat.

Jelenleg mindenki a megbizo telepén belül helyezkedik el,24/24-be.most van idöm pötyögni az irodában..)

az utcákon már nappal is veszélyes itt az oilport körül,vannak kutfejek amik napok ota égnek és megjött egy mpri csapat amit ez a bizonyos olajcég kimondottan a fö tornyának vizi védelmére rendelt..a torony 30%-ban állitolag bush családi érdekeltség..

 

Előzmény: mabelle (219)
mabelle Creative Commons License 2006.02.22 0 0 219

udv mickey

 

kösz az erdeklodest... minden ok... csak most egy kicsit belenyultam a pitebe...szabin vagyok es megis... nehany szudan development project conference Dubaiban.... ugy nez ki egy projketet nem kell vegigvinni Algeiraban.... es irakba is vissza kell menni:-))))))))))))))

 

meg egy -ket het es tobbet leszek ge elott

 

usv mindenki

Előzmény: mickey cortez (215)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 218

A BBC Bob Denard pererol.

M.

Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 217

Mickey, valasztasi megfigyelonek keszulsz? :)))

Tiszteletem!

M.

Előzmény: mickey cortez (214)
mle190148 Creative Commons License 2006.02.19 0 0 216

Szerintem nagyon is...

Vagy mégsem???:-))))

Szerintem hamarosan jelentkezni fog...:-)))

Na nem szereplek tovább:-)

Előzmény: mickey cortez (215)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.19 0 0 215
Minden rendben?
Előzmény: mabelle (187)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.19 0 0 214

Az év eleji választási program:

Haiti,CapeVerde(Zöld-foki Szigetek),Uganda(jelenleg kampány),Nepál,és lassan kezdödik Congoooo:))

Uganda,Kampala.2006,választások

Nepal,2006,választások,maoista lázadok

mickey cortez Creative Commons License 2006.02.17 0 0 213

helyette aktualitásként..

 

ez egy patrol a deltában

Előzmény: Mephisto75 (211)
mickey cortez Creative Commons License 2006.02.17 0 0 212
nincs
Előzmény: Mephisto75 (211)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 211

Mickey, errol a fickorol nincs valami hired? Godswill Tamuno (MEND)

Esetleg egy foto?

Koszi!

M.

Előzmény: mickey cortez (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!