Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Engedély nélkül tartható ,hatástalanított fegyverek,elöltöltős-muzeális stb-piactere
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Az elgondolkodtató nem is ez, mert pölö egy használt autó kereskedésben is egymás mellett vannak jobb-rosszabb autók.
De egyikre sem írják rá, hogy ez sokkal jobb a mellette álló pirostól, mert...Döntse el a vevő.
Én a tavasz körül láttam (még mindig fenn van) a Vatereán egy CLG-t (magyar Co-s puska) 350000 Ft-azaz:háromszáz-ötvenezerért eladót. A saját, 3 db-os készletemből előtte adtam el az Index fórumon 2 db-ot, 65 és 80 e Ft-ért. Még anno újonnan vettem őket.
Jóindulatúlag írtam neki hogy ha el akarja tényleg adni, lehet hogy magas az ára. Válasz helyett kitiltottak azzal a névvel a Vateráról.(ezzel, amin most vagyok itt)Most azzal vagyok ott fenn, amit itt egy beállítás alkalmával "ügyesen" sikerült törölnöm.És most senki ne gyártson különféle összeesküvés elméletet,(amit már megkaptam emilben) egyszerűen praktikus okokból egyszerűbb volt a nevelt lányom nem használt nickje.
Azon lehet még gondolkodni, hogy vajon az mitől van, hogy vkinek pont akkor lesz eladó egy vasa (ez nem csak itt van így)
amikor egy hasonlót meglát a fórumon.Láttam ilyet nem is egyet a légfegyverese, a gumison, a gáz-riasztós fórumon is.
Persze nem tilos, de ez az óvodás szintű: "Az én apukám erősebb, BEBEEEE, az én játékom drágább volt, bebeee, nekem nagyobb van, bebeee, vagy nekem jobb van, bebeee."
Ezt nem azért írtam, mert nekem annyira eladó bármelyik is, mert a két vasat (AK-t és a PPs-t együtt vitték volna 190-ért)
Egyszerűen nem tudom már korrekten tartani sehol.Tudom hogy akár a bejárat felé is akaszthatnám, de akkor naponta kint lenne a teknő a hamis riasztások miatt.
- Véleményem szerint a hatástalanított fegyverek árképzései körül folyamatosan keringő viták teljesen értelmetlenek és felesleges fingreszelde. A jelenlegi törvényeknek köszönhetően a jelenlegi hatástalanított fegyverek piacát megosztotta és teljesen kiszámíthatatlanná tette. Talán nem túlzó azt is megemlíteni, hogy gyakorlatilag sikerült teljesen szétverni ezt a piacot nem csak Magyarországon, hanem gyakorlatilag az Uniós tagországokban is.
Hogy mit is jelent ez?
- Azt, hogy a mai törvényeknek megfelelően szigorúan csak magánszemélyektől vásárolhatók meg ezek az eszközök - az országból való kivitelük során csak(!) kívül - belül összehegesztett állapotban szállíthatók, ezzel tönkretéve a mechanikai jellegű vasak illúzióját, gyűjteményi jellegét. Természetesen visszafelé is igaz ez az állítás - miszerint ha külföldről hozatunk be egy mechanikai vasat - ugyanúgy (a magyar jogszabályoknak megfelelően) teljesen tönkretett állapotban kaphatjuk meg. Ebből leszűrve, értelemszerűen adódik az, hogy ma jelenleg kétféle gyűjtő létezik:
- Az egyik az, akinek nem az a lényeges - hogy mennyire kulturáltan hatástalanított egy adott termék állapota - neki(k) csak az számít, hogy a falon, vagy a szekrényben meglegyen az az áhított eszköz. Az ilyen típusú gyűjtő nem akar iszonyatos vagyonokat adni ezekért a termékekért, nekik a külső fizikai állapot tökéletes kielégülést, vagy ha úgy tetszik megelégedettséget okoz. Általában ezek azok, akik egy áhított típus replikáival is megelégednek.
- A másik gyűjtő már sokkalta tudatosabb "fajta". Ő(k) olyan vasakat vásárolnak sokszor iszonyat nagy pénzekért - amelyek valóban (a törvényes keretek között beszabályozott) minimálisan átalakított - hatástalanított eljárással készültek. Számít az esztétikai és annak múltbéli állapota, számít a fegyver mechanikus elemeinek szétszedésének lehetősége, és azok működése. Számukra a teljesen vagy csak részlegesen megrongált vasak már szóba sem jöhetnek - szinte a csak "régi", azaz a korai hatástalanítási jogszabályok alapján "elkészült" termékek az elfogadottak.
- A fentiekben leírtak miatt gondolom azt, hogy az idelátogató érdeklődő - aki egy bizonyos típusú hatástalanított terméket akar - tisztában van ezek fontosságával és el tudja dönteni azt, hogy mi a legkézenfekvőbb, legelfogadottabb megoldás a számára.
"Már több fórumon is olvastam, hogy az embereknek tele a töke a megfizethetetlen vasakkal és egyre többen megveszik a replikát, és legalább nem rozsdás vasat raknak a falra."
Hát igen! Az örök dilemma!: Műfenyő vagy igazi?
Guminő, vagy igazi? :) Én mindenben az igazit szeretem!:)
Erre a vaterás húzásodra kíváncsi lennék. Általában már megadnak egy minimál árat. Gondolom az az ár, ami megközelíti a gondolt árat. Ha a licitek nem érik el a minimál árat, akkor marad a cuccos. Szerintem nagyon kevesen vannak, akik megkockáztatják a veszteséget.
Persze ez talán szerencse kérdése is, mennyire van rá kapás. Már láttam olyat, hogy a licitálók belendültek és sokkal drágában ütötték le, mint másnál fix áron meglehetett kapni.
Aki nem gyűjtő csak dísznek kell pár fegyver, annak jobban megéri egy Denix replika. Elég rendesen meg van csinálva, néztem róla egy kisfilmet.
Ugyanúgy fém és fa, majdnem megegyezik a súlya az igazival. Amit belinkeltél annál már jobb a replika és még olcsóbb is.
Játékokból kedvencem az SVD, hol a francban tudnék felhajtani most egyet, amit meg is tudnék (akarnék) fizetni. De egy külföldi boltban találtam replikát megfizethető áron, és úgy néz ki hogy az agyam eldobom. Szerencsére találtam hozzá eredeti orosz távcsövet, de már annak is van replikája.
Már több fórumon is olvastam, hogy az embereknek tele a töke a megfizethetetlen vasakkal és egyre többen megveszik a replikát, és legalább nem rozsdás vasat raknak a falra.
Ilyenem nekem is van 50 e-ért, ha lesz időm csinálok fotókat róla, ha vki ráizgul, viheti. És nem fogom a licit lejárta előtt levenni ha nem éri el az általam elképzelt szintet. A Vaterának ez a szépsége. Feltesznek egy szemtelenül olcsó cuccot, amire sokan ráharapnak és ha nincs meg a kívánt összeg, a zárás előtt leveszik vagy a nyertesnek azt mondják hogy máshol eladták.
Nemrég adtam el egy ugyanilyet , de az régi (1991-es) hatástalanítású volt , 150000Ft-ért !
Van még egy db szintén 1991-es hatástalanítású ( ami sokkal korrektebb mint a tied) ami a kózeljövőben eladó lesz , "
Rendkívül tisztességes, becsületes és korrekt megnyilatkozás. Drágállom a másik cuccát, ócsárolom hogy milyen "inkorrekt" , és "VÉLETLENÜL " ELADÓ LESZ EGY ETTŐL OLCSÓBB, JOBB, SZEBB, egyébként is AK-bb cuccom!
Nekem az életből vett tapasztalatom az, ha vki tisztességtelen egy dologban, az sok másikban sem fogja vissza magát. Csak nehogy a szép csíkos kerek dinnye mire a csomagban célhoz ér belül rothadt legyen! Előre utalás után.
Amit felsoroltál, ahhoz képest annyi a különbség, hogy ennek marva van a csöve.Na és akkor mi van? Nem látszik semmi kívülről, összerakva. Így is teljesen ép kinézete van és amíg nem akarod feketén, bűncselekményt végrehajtva vissza tákolgatni, addig mindegy hogy fúrva van vagy marva.
Új vagyok itt, de régóta "fegyverezek". Hatástalanított még nincs, de egy TT érdekelne. Mindegy, milyen gyártású, csak normális állapotban legyen. Használati, viselési kopás simán lehet rajta, de rozsdaette, törött darabot nem szeretnék. Akinek nincs, de árról tud infót adni, azt is megköszönöm! Ja, hatósági tanúsítvánnyal, ha lehet.
Üdv,ezt a két hatástalanított pisztolyt keresném megvételre akár romos állapotban is,ha valakinek lenne kérem jelentkezzen,és megbeszéljük a részleteket!
A régi (1990-96-ig) hatástalanítás nem ilyen , akkor nem marták , hegesztették össze vissza !
amit eladtam annak 2db 3mm-es lyuk volt a csövén , a töltényűrt bedugózták de csak a dugót rögzítő csapot hegesztették le , az ütőszeget lecsípték , a zárfejhez nem nyúltak
ami még meg van annak csak 1db 3mm-es lyuk van a csövén , a többi rész ugyanaz mint az előbb leírtam
mindkettőnek megvan az akkori papírja amit adtak hozzá , tápiószecsői hatástalanítású 1991 márciusi és novemberi
Ez az ár kérdés mindig vitatható marad. Most csak saját nézőpontomból nézve a dolgot....
Én erre azt szoktam mondani: Van aki elakarja adni és van az, aki csak árulja.
Persze mindenkinek joga annyit kérni amennyit csak akar, más kérés hogy eltudja-e adni és mikor.
Itt az én esetem. Nem vagyok gyűjtő és nagy valószínűség szerint nem is leszek.
Úgy esett a dolog, hogy hozzájutottam egy 4-es tártáskához, tárakhoz, hatástalanított lőszerekhez és ekkor jött az érzés,
akarok venni egy AK-t és még pár ilyen dolgot. Azóta bújom az ilyen fórumokat.
Nagyon szeretném az AK-t, de az árak láttán még nem jött meg az az érzés, hogy megvegyem. Kissé túlzónak tartom őket, mivel számomra
nem képvisel gyűjtői értéket, csak dísznek kell.
Itt a fórumon korábban is láttam egy eladó darabot, amit november 7-én raktak fel, de annál sem kapott el a láz és még itt sem,
pedig nagyon akarom.
Egy kis enyhülést hozott, hogy pár napja boldog tulajdonosa vagyok egy jó állapotu RPD-nek, amit 70E-ért vettem rakasszal, hevederrel és néhány lőszerrel.
De kitudja, lehet hogy egyik reggel úgy ébredek, hogy nekem mégis kell egy AK, ha ennyi is az ára.
Ahogy a nótában is van: Soha se mondd, hogy nem...
Nemrég adtam el egy ugyanilyet , de az régi (1991-es) hatástalanítású volt , 150000Ft-ért !
Van még egy db szintén 1991-es hatástalanítású ( ami sokkal korrektebb mint a tied) ami a kózeljövőben eladó lesz , ha a te árképzésedet nézem , akkor én nyugodtan kérhetek az enyémért 250000Ft-ot