Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2004.12.19 0 0 584

Jó, de milyen bögrem mert nekünk Jumbóink vannak.

:o)

Előzmény: ribizli (583)
ribizli Creative Commons License 2004.12.11 0 0 583
Találtam a cuccaim között egy "reform" mákos mufli receptet, íme:
1 bögre kukoricaliszt, 1 bögre darált mák, 1 pohár kefír, 1 bögre méz, 1/2 bögre olaj, 2 ek szódabikarbóna, 1 ek fahéj, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 marák mogyoró durvára vágva. A hozzávalókat összekeverjük, a legvégén tesszük hozzá a citromlevet, majd közepes tűzön sütjük meg.
Nem próbáltam, de elég jól hangzik, csak a mézet találom picit soknak.
ribizli
Vuuki Creative Commons License 2004.12.11 0 0 582

Karácsonyi (ünnepi) muffin:

Készítesz egy egyszerűbb alapmuffint (alap, mogyorós, kakaós, stb. ízlés szerint)

Ha kihül kivájod annyira a tetejét, hogy pici pereme legyen. Az így kialakított

helyre egy gombóc fagyi/jégkrém jön, szóval csak annyira mély a lyuk, hogy ne csússzon le, de a gombócnak ki kell púposodnia. A fagyit megszórhatod mazsolával,

dióval, esetleg aszalt gyümölccsel - pl. papaja nagyon mutat. Ha direkte karácsonyi,

akkor meg lehet szórin a végén porcukorral - ugye, hogy jó havas legyen.

Szilveszterre lehet színes dekor cukor, vagy csoki, na meg sokféle színű kapszli vegyesen.

Idén karácsonyra nálunk mogyorós alapból készül, tojáslikör fagyival, mazsolával és dióval megszórva.

V.

Előzmény: omega6 (549)
nettomazsola Creative Commons License 2004.12.10 0 0 581
en nem keverem kulon a nedves-szarazat, hanem mindent bele egyszerre - robotgeppel osszetrutymakolom es kesz.

en piritok - osszevagok diot, meg teszek bele reszeltrepat, darabos almat, aze kicsit tokolosebb, de egyebkent tenyleg 1 perc.
Előzmény: Zitka (580)
Zitka Creative Commons License 2004.12.10 0 0 580

HA fekete, akkor tényleg nem zománcos, hanem tapadásgátlós.

A muffin tésztáját a világ legegyszerűbb dolga összekeverni! Ezé' szeretjük. :-))

Egyik edényben összekevered a száraz hozzávalókat, egy másikban a nedveseket, majd villával összeforgatod a kettőt. Ennyi. Mégcsak nem is kell alaposan összekeverni, azt mondja a legtöbb szakácskönyv. Nem kell tojásfehérjét habbá verni, még a robotgépet se kell elővenni. Kezdők számára ideális pálya. :-)

Előzmény: heady (578)
markusjud Creative Commons License 2004.12.10 0 0 579
Én még sehogy :( Gyűjtöm a recepteket, és karácsonyra kapom meg a családtól a tepsit, amit már megvettem :) Addig nem szabad használnom :(
Előzmény: heady (578)
heady Creative Commons License 2004.12.10 0 0 578
Bocs, lehet, hogy tapadásgátlós, nem tudom pontosan. Fekete az egész, és vajjal kell kikenni a lyukakat. Egyébként az Europarkban vettem.

Újabb kérdés: a hozzávalókat csak össze kell keverni, vagy a tojásfehérjét fel kell verni habnak? Én csak összedobáltam mindent, de találtam olyan recepteket is, hogy a tojással kicsit macerásabb volt. Ti hogy csináljátok?
Előzmény: markusjud (577)
markusjud Creative Commons License 2004.12.10 0 0 577
Heady, jól értettem? ZOMÁNCOS tepsit vettél? Nem tapadásgátlóst? Ha igen, gyorsan írd meg lécci, melyik Sparban! Köszi!
Előzmény: heady (576)
heady Creative Commons License 2004.12.09 0 0 576
Szuper a sütő! Az első adagot kb. 20 percig sütöttem, a mait 15 percig, de szerintem 10 is elég lesz az én takaréklángot nem ismerő ócska sütőmben. Az íze viszont csodás :)

Az a kérdésem, normális-e, ha a sütés után kívül-belül puha, porhanyós, de egy idő után a külső burok kicsit megkeményedik. Az élvezeti értéke nem változik, a belseje így is puha marad, de nem az igazi. Tényleg, milyen az "igazi" állagú muffin :)?
edinacs2 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 575
A megsült muffinokat miután kivettük a sütőből, 5 percre vizes konyharuhára kell tenni, és utána könnyen kijönnek a helyükről.
Zitka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 574
Holnaptól akcijós :-) az Auchanban 12-es tapadásgátló bevonatos muffintepsi 1290
heady Creative Commons License 2004.12.08 0 0 573
Ma vettem Sparban zománcos formát, 12es, és 1290 pénz volt. Még nem tudom, melyikkel kezdjem, de asszem, valami alap-egyszerűbb csokis lesz. Csak félek egy kicsit, mert a sütőm elég vacak, pl. a takarékláng is elég erős, de remélem, nem ég oda. Majd beszámolok :)!
eindor Creative Commons License 2004.12.08 0 0 572
Szevasztok!Mielőtt a tésztát elkészitem,kivajazom a formákat és a mélyhütőbe teszem.Ennélfogva tökéletesen kijön sütés után.Kapszli felesleges.Csak dekorativ.
Előzmény: Zitka (571)
Zitka Creative Commons License 2004.12.08 0 0 571

A 3190 a "rendes" ára, akkor biztosan ugyanolyan, mint az enyém. :-)

Ebbe való kapszlim nincs, csak nagyobb, meg jóval kisebb (pl. pralinéhoz). De nem ragadt bele ez a sajtos. Van egy kis ecsetem, azzal szoktam kiolajozni az alját és köröskörül az oldalát is. Ha nem akar elsőre kijönni, nekem az a trükk vált be, hogy egy picit megpróbálom megforgatni a muffinokat. Akkor nem szakad bele. Általában 20 perc alatt készen van 180 fokon.

Előzmény: markusjud (570)
markusjud Creative Commons License 2004.12.08 0 0 570

Köszi a mindenféle segítséget mindenkinek, úgy tűnik, lesz minimuffin tepsim, a Margit körúti vasedényben telefonon azt mondták, elteszik nekem. 3190 Ft, és még van két darab. (A többi Vasedényben már elfogyott).

Zitka, ahhoz a gyönyörű sajtos-sonkás minihez használtál papírt, vagy anélkül is kiszedhető? És mennyi ideig sül kb. egy ilyen?

Gabus Creative Commons License 2004.12.07 0 0 569
Nyaklást kiküszöbölendő a szilikonosat ráteszem a nagy tepsire és tepsivel együtt teszem a sütőbe.
Előzmény: nettomazsola (565)
Gabus Creative Commons License 2004.12.07 0 0 568
Dunakeszi Auchanban láttam ma minimuffin tepsit, 3500 körül (ha jól láttam a cetlit).
Én valamikor nyáron vettem a KIKÁban kevéssel 3000 alatt.
Előzmény: markusjud (553)
Hasas.Pasas Creative Commons License 2004.12.07 0 0 567

köszönöm, megjött, mind a kettő eccerre! ez a modern technika!

Előzmény: lollipop (564)
nettomazsola Creative Commons License 2004.12.07 0 0 566
szilikonos formak;
Előzmény: nettomazsola (565)
nettomazsola Creative Commons License 2004.12.07 0 0 565
nekem van szilikonosom, 6 hatalmas luk, 2 db 6-os normal.
en megorulok attol, h nyaklik!!! kulonbozo trukkokkel varazsolom be a sutobe, de mikor mar bent van akkor az utolso pillanatban a racson megbillen es a szelso sor kifolyik ...

lattam olyan szilikonos sutot aminek a szeleben egy fem keret van.
olyat akarok csinaltatni az emberrel, mert pereme van ahova tokeletesen passzolna a keret.

en logatva tarolom, ugy semmi zsirnyom, meg ilyenek.
Előzmény: markusjud (556)
lollipop Creative Commons License 2004.12.07 0 0 564

elküldtem... de most jövök rá, hogy az ímélezőm ma rendszerhibás üziket villogtatott... lehet, hogy ez a késés oka...

de elküldöm újra egy másik címről : )

ha az sem ér célba, akkor viszont az ön készülékében van a hiba : )

Előzmény: Hasas.Pasas (563)
Hasas.Pasas Creative Commons License 2004.12.07 0 0 563

Tudom, hogy csigalom nyugavér, de semmi. Biztos, h elküldted? Köszi

Előzmény: lollipop (562)
lollipop Creative Commons License 2004.12.07 0 0 562
Már nézheted is a postaládád : )
Előzmény: Hasas.Pasas (561)
Hasas.Pasas Creative Commons License 2004.12.07 0 0 561
Olvastam, h továbbküldenéd az emilben kapott muffin receptjeidet. Érdekelne a dolog
Előzmény: lollipop (560)
lollipop Creative Commons License 2004.12.07 0 0 560

jó, oké

ezt a megfogalmazást most bebuktam : )))))

Előzmény: Hasas.Pasas (559)
Hasas.Pasas Creative Commons License 2004.12.07 0 0 559
Megőrülök a szilikonos formákért!
Előzmény: lollipop (557)
markusjud Creative Commons License 2004.12.07 0 0 558
Ez nagyon édes :) Igazán köszi! :) Már ígért egy ismerősöm kipróbálásra teflonost, meglátom, milyen, aztán jelentkezem.
Előzmény: lollipop (557)
lollipop Creative Commons License 2004.12.07 0 0 557

nekem gáztűzhelyem van, és nincs mosogató gépem

de viszont van szilikonos formám

és okés

szerintem próbáld ki

vegyél egy 6-os szilikonost egy ezresért

vagy ha nem akarsz venni, akkor kölcsönadhatom egy próbálkozásra : )

vagy inkább muffinokat vigyek? : ))

Előzmény: markusjud (556)
markusjud Creative Commons License 2004.12.07 0 0 556

A szilikonosról meg a Tupperware oldalon olyat olvastam, ami miatt elment tőle a kedvem :( Idemásolom:

"Az alapanyagból adódóan a forma hajlékony, így ajánljuk, még üresen tegye egy vágódeszkára vagy a sütõlapra a formát, hogy a beleöntött élelmiszerek nehogy kiboruljanak a formából, miközben azt a sütõbe vagy a hûtõszekrénybe helyezi.

A Szilikon formák furcsa tulajdonsága – ez különleges anyagukból adódik – hogy a zsiradékot szinte magukba szívják. Ez biztosítja a Szilikon formák nagy elõnyét, hogy az étel könnyen kijöjjön a formákból. Így azonban elõfordulhat, hogy a gondosan elmosogatott forma néhány nap múlva zsíros nyomot hagy a polcon. Javasoljuk ekkor a mosogatógépben való mosogatást.

A Szilikon formák nehezen foltosodnak – ehhez azonban fontos, hogy ne tegyük ki a formákat túlzott hõhatásnak, azaz mindig csak a sütéshez szükséges hõfokon használjuk! Fontos az is, hogy a sütõben a hõmérséklet egyenletes legyen. Gázsütõk esetében vigyázzunk, hogy a forma ne legyen túl közel a hõforráshoz! Egyes élelmiszerekkel, így a csokoládét, paradicsomot vagy nyers krumplit tartalmazó ételekkel különösen óvatosnak kell lenni!"

Nincs mosogatógépem, gázsütőm van... Félek ettől. A teflonosba biztos beleragad?

Vasedényeket hívogattam tegnap este, azt mondták, nem is ismernek több mint 12 lyukút:(

Előzmény: kreativtucsok (554)
Zitka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 555
Ez a minimuffinos tepsi Dr Oetker márkájú, én nem is láttam még másfélét itthon. A vasedény 30%-os akciójában vettem 2000-2100 ft-ért a nyáron.
Előzmény: markusjud (553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!