> ...analog modemet miert hasznalsz ISDN vonalon Macika????
Analóg modemet csak faxolásra használok a Winfax 10.0-val. Ezen is csak azért, mert a Winfax nem hajlandó az Eicon Diva Capi 2.0-val együttműködni, vagy én vagyok 11 éves számítógépes múlttal túl béna.
Természetesen – mint mindenki – én is kipróbáltam az ISDN-re átállás után, hogy különbözik-e az analóg kapcsolatban valami ISDN esetén.
Szóval szó nincs róla, hogy analógot használnék, Eicon Diva 128 k-val vagyok fent.
Szoktatok tapasztalni, ha nincs adatforgalom az ISDN internetnel akkor szakad a vonal??????
Macikanak igaza van a Mindenkinek es a kotelezo forgalommal kapcsolatban!!!!
Mindkettot fizetni kell.
A sebesseg 7-8 kbyte/s , dual max 14.79-et tudtam elerni. Csatlakozas 2 sec alatt, analog modemet miert hasznalsz ISDN vonalon Macika????
Ki szoktatok kapcsolni a hivasvarakoztatast, ha interneteztek???
Na beszéltem a 1212-vel. Azt mondták, az ISDN Net profi havi 8875 HUF-ba kerül és mindkét volanra érvényes az átalánydíj. Szerintem ez már egész baráti.
Szóval mielőtt ISDN-re cseréltem, addig az InterWare-nál voltam. Nem volt semmi panaszom rájuk, sőt sokkal megbízhatóbban, egyenletesebben szolgáltattak, mint a Matáv, ahol az ISDN óta vagyok. Azért hagytam ott mégis az InterWare-t, mert akkor még nagyon drága volt a 64k-s ISDN náluk.
Analóg modemmel 4,6-5,2 kB/s jött. ISDN esetén 6 kB-nál nem szokott lassabb lenni, de nem ritka a 7-8 kB/s sem (természetesen ezt csak jól tömöríthető anyagoknál).
> Ez volt a kérdés. Ugyanarról a hozzászólásról beszélünk?
> Lehet, hogy kicsit felületesen olvasol?
Nem hiszem. B-) Csak meglepett, hogy az ISDN-t bele lehet dugni egy analóg modembe.
Statisztika.
Valami olyanra gondoltam, hogy "hát, nekem az index eddig 0.8K-val jött, de most 2.1-el jön, vagy valami hasonló. B-) Az, hogy most elvileg oda/vissza mennyivel megy, az nem statisztika. Ilyet a szórólapon is olvashatok. B-) Azért persze köszi!
> Tudsz valami "statisztikát" mondani a sebesség növekedésről? Régen, az analóggal kb. mennyi volt az átlag sebesség és kb. most mennyi? Érezhető a gyorsulás?
Önmagában meggyőző az, hogy oda-vissza 64 kbit/s. Ez a hagyományos modemnél (v.90) 50.666 ide és 33.600 oda (vagy rosszabb).
Feltétlenül érezhető a gyorsulás, márcsak statisztikailag is. Eddig egy hónapban kb. 1,5-2 GB-ot tudtam levenni, most 3-3,5 GB körül van a letöltésem.
Ezt nem értem. Ugye nem dugtad a modemedbe az ISDN-t? B-)
Egyébként akkor ott vmi technikai gond lehet, mert nálunk a cégnél van 1 ISDN-es gép (ISDN modemmel), az kb. 2 sec alatt bekonnektál és fent van a hoston. (Igaz, nem a MATÁV-hoz csörög be, hanem egy másik, nem ISP cég szerverére, de ez most részlet kérdés.) Szerintem kérdezz rá náluk...
Viszont jó, hogy itt vagy. Tudsz valami "statisztikát" mondani a sebesség növekedésről? Régen, az analóggal kb. mennyi volt az átlag sebesség és kb. most mennyi? Érezhető a gyorsulás?
Régen a hagyományos telefonvonalamon kivétel nélkül 50.666-tal tudtam konnektálni.
Amióta ISDN-em van, azóta csak 49.333-mal. Ja, és a bejelentkezés ugyanannyi ideig tart, sőt talán egy kicsit hosszabb is, mert – érzésem szerint – kicsit később ad vonalat az ISDN.
Sziasztok !
Biztos tudja valaki, ha ISDN-re váltok, és nem változtatok a modemen, akkor gyorsabban fog menni az intrenet ? Ha igen, akkor kb. mennyivel ?
Lehet, hogy mindkettőtöknek igaza van. Egy ismerősöm még az akció indulásakor tért át (Netprofi csomag, az RS-232-es csatlékú) és ő még HAVI 12 eHUF-ot fizetett érte akkoriban. Meg neki még volt mindenféle 1.1-es meg 0.8-as (vagy 0.9-es?) szorzója, attól függően, hogy mit csinált.
A mostani tájékoztatókban (papír + pult mögött álló szerves) szó nincs már havi 12 eHUF-ról meg szorzókról, csak vigyem már az ISDN-t. Tehát mintha pár hónap alatt csendben változott volna ez-az....
Na EZÉRT fogom holnap felhívni a 1212-t, hogy mi van a 4000 meg a 3000 forinttal (ha kijön az egész (3 vonal meg soros porton csatlakozás) havi kb. 9000-ből, akkor nem érdekel az 1000 HUF különbség), mert totál zavaros.
Egyébként szerintem sokkal inkább megéri a Netprofi csomag, mert ott nem kell még külön egy ISDN interface-t venni a gépbe, elég rádugni a kivezetett soros portra a kábelt és kész.
Amugy nem tudom miert akar mindenki tobbet fizetni az ISDN-ert, mint amennyiert lehet
Be kell menni egy MATAV ugyfelszolgalatra, vagy hivni egy uzletkotot. Arra kell hivatkozni hogy regebben kaptal egy "Csak Onnek" akciora felhivast de eldobtad. Az nem baj ha az utolso harom havi (analog) szamla nem volt meg 15k,
(ez az akcio igenybevehetosegenek feltetele) (nekem az utolso ketto mar 10k alatt volt). eleg szubjektivan biraljak el, hogy megkaphatod-e az akciot. Ha kisirtad akkor igy alakul a szerzodes:
0 Ft bekotesi dij, 0 Ft vallalt kotelezo havi beszelgetes, ISDN-NET csomag, havi (4875 Ft/ho),
ket evig 2500 Ft beszelgetesi dij kedvezmeny(!!).
Ez azt jelenti, hogy ha min 2500 Ft-ot beszelsz havonta, akkor SEMMIVEL SEM KERUL TOBBE mint az anlog vonal. Nem kell kotelezoen semmi mas kiegeszito csomagot sem rendelni. (Persze lehet.)Ja es kapsz 3 telefonszamot, 2 analog portot es soros csatlakozot az NT-n... stb!!
ES AZ NT AMIT ADNAK NEM SZAR (128k csatlakozasnal akadhatnak kisebb problemek csak)!!! Ugyhogy ISDN modemre sincs szukseg...
Most nekunk igy alakul kb a telefonszamla (brutto/ho):
4875 Ft elofiz dij (ISDN-NET)
4000 Ft Mindenkinek
4000 Ft beszelgetesek (kb)
-2500 Ft kedvezmeny
---------------------
Osszesen kb 9800 Ft (!!)
Internet elofizetesem mas cegtol van, de itt is igenybe lehetne venni az akcios MATAV internet dijakat. (4750Ft/ho)
Jó, meglátjuk. De ne éld nagyon bele magad, inkább a nagyobb összegre számíts, így nem fog csalódás érni.
Azért a logikádra apellálva megpróbálnám egy példával megvilágítani.
Analóg vonal esetén is ugye 4.000 Ft a Mindenkinek. Itt nincs vita.
ISDN vonal esetén 3.000 Ft a „kötelező fogyasztás”. Itt sincs vita.
Akkor ezek szerint az analóg vonalhoz viszonyítva csak 1.000 Ft-ba kerül a csúcsidőn kívüli általány. Merthogy a 3.000-et ígyis-úgyis kifizeted.
Tehát, ha neked lenne igazad, akkor 1.000 Ft plusz bevételért kellene a Matávnak az csúcsidőn kívüli helyi hívásokat 1 hónapig ingyen adni. Hááááát, a Matáv nem hiszem, hogy belemenne....
A másik a két dolog elnevezése.
„A Mindenkinek csomag bruttó 4000 Ft havidíj ellenében.....” Tehát nem lebeszélhető összegről van szó, hanem magának a csomagnak (mint szolgáltatásnak) a havi díja 4.000 Ft.
„Az ügyfél által vállalt minimális havi forgalom, amely letelefonálható és internetezésre felhasználható, magában foglalja a kapcsolási díjakat, valamint minden irányba történő adat- és beszédforgalmi hívást, és a szerződési idő alatt havonta előre fizetendő......”
Tehát nem havidíj a 3.000 Ft, hanem előre fizetendő forgalmi díj.
Ebből következik, hogy – attól függetlenül, hogy csak kedvezményes időszakban és csak helyi hívásokra használod az ISDN vonaladat – külön ki fogod fizetni a 3.000 Ft-ot (amit nem fognak tudni miből levonni – lévén nincs forgalmad, a kedvezményes időben kezdeményezett helyi hívásokat ugyanis nem jegyzik még a hívásrészletezőn sem), és külön ki fogod fizetni a 4.000 Ft-ot, ami pedig az általánydíjas szolgáltatás havidíja. Ezen felül jön még az ISDN előfizetési díja, ami megegyezik 2 db analóg vonal előfizetési díjával.
Lehet,hogy nálad az van, hogy sokat használod a telefonod a kedvezményes időn kívül, ezért abból írják jóvá. Én egyáltalán, hangsúlyozom egyáltalán nem használom a telefonomat kedvezményes időn kívül. Meglátjuk!
A 4000 HUF-ot is ELŐRE fizeted. Ezért jön ki az első számlán 8000 HUF, mert kifizeted az elmúlt hónapot és kifizeted a következőt. Aztán már mindig csak a következőt fizeted (4000 HUF).
többiek
Hmmm... Most már csak 1 valamiben vagyok biztos... Nagy itt a dezinformáltság...
Viszont egyre bizonytalanabb vagyok. Hétfőn még be fog játszani a 1212. Nem tudom, hogy az UPC mikor kegyeskedik végre csillagpontot szolgáltatni. Ha két hónap, akkor kibírnám addig. De már évek óta szívat. Vonal meg sebesség viszont kell. De így, hogy SEMMI pontos infó nincs, csak üres reklám meg porhintés... Bazé...
A 3.000 Ft az előre fizetendő, kötelezően lebeszélendő díj, amit később jóváírnak a számládon, utólag. Ez lehet csúcsidőben és lehet csúcsidőn kívüli beszélgetés, adathívás is.
A 4.000 Ft pedig egy egészen más dolog. Ez csak a kedvezményes időszakra vonatkozhat és általánydíjas szolgáltatás.
Tehát az ISDN előfizetésen kívül 7.000 Ft-ba kerül a „kötelező fogyasztás”.
Rengetegszer kérdeztem rá az 1212-n, mielőtt megrendeltem az ISDN vonalat (amit még nem szereltek be). Minden alkalommal azt mondták, hogy, ha nekem mindnenkinek csomagom van, akkor az már tartalmazza a 3000 forint lebeszélendőt. Ha gondolod hívd fel őket.
1. ISDN2+ annyival tobb az ISDN2-nel, hogy hasznalhatsz analog telefont is.
2. INDULO csomagot kerjetek, havi 4500 brutto - STANDARD+
3. MINDENKINEK havi 4000 brutto (este 6-reggel 7 ingyen )
4. Az ISDN fizikailag egy vonal, szoftveresen osztjak fel kettore, alapban 2 szamot adnak, max 10 lehet, egyszerre ket szamon beszelhetsz vagy internetezhetsz.
5. Ha dualkent vagy fent 128kbit, akkor a bejovo hivast nem tudod fogadni. A hivo felnek foglaltat jelez. Akkor is, ha van ISDN telefonod!!!!!
6. Havonta 3000 bruttot koteles vagy kifizetni, amit persze letelefonalhatsz.
7. Tehat havi 4500+3000+4000= 11500-at fizetsz
8. A Netprofi havi 4875-ert tartalmazza a soros csatit, ami szerintem szar. Nekem Fritz kartyam van.
Mas.
Akinek van ISDN internete, nem szokta tapastalni, hogy ha nincs forgalom, akkor megszakad a net? Amig ezt leirtam, 2x rekonektingeltem. A tokom tele van a rekonekttel.
Felsétáltam ma a Mammutba a MATÁVpontba... Ott sokmindenre fény derült, csak egy valamire nem (elég megnyugtatóan). Ha mindkét új ISDN-es vonalamra átviszem a 4000 HUF-os átalánydíjat, ami most az analógon van, akkor hogyan alakul a havi költség?
a) 2x4000 HUF (átalány a 2 vonalra)+ 4875 HUF (ISDN net profi) = 12875 HUF
vagy
b) 4000 HUF (átalány a 2 vonalra, de csak 1x fizetve) + 4875 HUF (ISDN net profi) = 8875 HUF
Mert a néni szépen elkente az egészet és nem bírta megérteni a kérdést (vagy én nem láttam át a válaszát).
Másik része a dolognak, ez az RS232-es csatlékú megoldás.... Installálom, mint külső modemet az n. porton és kész (elvileg nem kéne bonyolultabbnak lennie)?
1/a Igen,áthozhatod,mindkét vonalra érvényes a 4000 ellenében.
1/b Ugyanúgy 4000 Ft,ezért is éri meg ISDN-re.
2 Válassz olyan csomagot amiben van garantált 64 kbit-es Matávnet elérés.
3 Igen van, 2 év a szerződéskötési idő.
4 A központ típusától, meg attól,hogy a vonalon esetleg van e vonalsoxorozó,ill. hogy az 1212-s hölgyemény nem bambul e el túlságosan!!