A legnagyobb az AXELERO SPAMMER! :-(
Regisztálod magad a freemail-en. Köteleznek rá, hogy fogadd az ügyfeleik szemetét. Ettől kezdve ömleni kezd a trágya, csak majd minden levél végén ott van, hogy mindez a te hozzájárulásoddal, mert a regisztráció során elfogadtad.
Ezzel csak az a gond, hogy nem biztos, hogy az küldte a smapet, aki a feladóban szerepel. Jobbik eset, ha csak egy fals cím, akkor mondjuk ugyanúgy kapsz 100 démonlevelet. De lehet egy szolgáltatóval való kicseszés eszköze, ha a nevében spammel valaki.
Ha a spammer címe megtalálható akkor a re-spam járható út?
Vagyis, ha én kapok egy spammot, hogy vegyek pl. aloe verát, akkor én re tehetek ajánlatott? Mondjuk percenként 100-150 alkalommal? Vagy ez büntetendõ? Én csak válaszoltam a levélre. Hiszen én illemtudó ember vagyok. Ha kérdeznek, válaszolok. Tehetek én arról, hogy végtelen ciklusba került a gagyi levelezõm?
kis kiegészítés: az opt-out elv nem ezt jelenti, legalábbis nem ezt kéne jelentse, hanem azt, hogy van egy központi opt-out lista, és aki azon rajta van, annak nem küldhető semmilyen spam. ez perszer illuzórikus, tehát csak az USA kormánynak jut ilyen marhaság az eszébe. az egyetlen normális út az opt-in, az meg azt jelenti, hogy nincs többé spam. de sajnos ez se lesz soha így.
bíró lajos , direkt kisbetűvel, emconsulting nevű cég, frankfurti a levele szerint. küldött nékem egy mailt amiben igencsak szeretné ha tőle vásárolnék aloe vera terméket, amikor meg visszakérdeztem hogy ugyanmár ki a jó édes anyja kérte hogy engem ösztönözzön, pofátlanul ezt az általa előállított, vagy valami rohadt nagy marketing guru által összehazudott meghatározáslistát küldte:
A direkt marketing három e-mail küldési eljárást ismer. A SPAM-et, az OPT-OUT és az OPT-IN-t.
SPAM: Olyan kéretlen levél, amely nem kért, s le sem mondható
OPT-OUT: Ez sem kért, azonban bármikor lemondható
OPT-IN: Ez előzetesen kérelmezett, és bármikor le is mondható.
Kérdem én, ki a tökömet érdekel hogy leiratkozhatok-e vagy sem, amikor már megkaptam a trágyát a levelesládámba? És kérdem én, ha véletlen rá merészelek kattintani a leiratkozikra, mi a gari hogy nem kerülök egy tutira működő drágább árfolyamon gazdát cserélő íméllistába?
Jól meg lehet szopatni a spammereket, ha megadják az elérhetőségüket közvetlenül a levélben vagy közvetve azon az oldalon amit reklámoznak megtlaláljuk az email címüket. Le kell tölteni az Addweb nevű programot, (tűzfallal le kell tiltani a sorszámellenőrzést az elején) és be kell regisztrálni jó sok apró helyre őket. Onnantól ők is szerves részei lesznek a legjobb spamadatbázisoknak :-)
Akkor sajnos mindketten - a lány és én is - hoppon maradunk. :) Amúgy ez a címem nincsen szűrés alatt, ellenben ritkábban is nézem - akkor is a feladókat és a témákat kérem le először, s törlöm a nyílvánvaló szemetet. Azokat szűröm kegyetlenül, melyeket óránként lekérek, évek óta használok. Azok ugyanis már rengeteg adatbázisban szerepelhetnek - nagyon naív gyerek voltam még 5-6 éve. Tökéletes spam-szűrés nincs, azért lettem eme radikális megoldás híve. Valahogy nem villanyozott fel, hogy spam ellenes cuccok ide v. oda, mégis egy hét távollért után több tucat spam és néhány valódi levél fogadott.
A topicindító ötlete halva született. A sok spam kamu címekről érkezik, sokszor változó - nem is létező - címekről. Nekik mindegy is, ott van a levélben a link, rákattintasz és boldogok is. És ezek még a finomabb módszereik. Folymatosan durvul a helyzet.
ugy dontottem, hogy ide kezdjuk el gyujteni a _magyar_ spammelo cegeket, es az itt talalhato es megadott cimeket szepen mindenki berakhatna a filter file-ba. (a levelezo program es szerver beallitasokrol hadd' ne kelljen beszelni)
ime 1-2 pelda :(((
COMLINE Kapcsolatfelvétel (Comline)
Média Pro Kft. Erdődi Anna info@dkt.hu
kis istván mediapro VPlusz Kft. SYNCHRODAN KFT. Póczak Endre (Synchrodan Kft.)
bnr bonusz@optisoft.hu