Ezért sem nézem 20+éve ezt a cirkuszt. Ez már nem a személyes bátorságról, a csúcstechnika fejlesztéséről, vagy az autós kultúra egy épített pályán a végleteket kergető szeletéről szól.
Üzlet, és másodsorban sport, de inkább médiacirkusz.
Az olimpia, és minden nagy sport esemény is az ma már, de ott mégis sokkal komolyabb egyéni teljesítményt és személyes példát, helytállást érzek egy versenyző, egy bajnok mögött.
A forma1-et eltorzította a cirkusz igénye, és a technikailag már meghaladott korlátozások, hogy ugyanazok a 40éves dimenziók, pályák, gumik, bukóterek, lelátók, kanyarok, szabályok, stb közt, a közúti közlekedést nem meghaladó veszélyek mellett mehessen a gokartozás.
A F1 versenyzői régóta kisebb részt tehetséges sofőrök, hasonló kisrészt szorgalmas és edzett sportolók, nagyon kis részben bátor emberek, és mind efelett 50%ban megcsinált celebek, mesterséges médiasztárok.
A lovagi cím egy kitüntetés, amit ezek az odaítélések teljesen röhelyessé tesznek. Kaphassa meg sportoló, akár technikai is, hogyne.
Ha egy nemzedék ikonja, aki példamutató életet élt, és a nemzetért sokat tett.
Csak mert jó vagy sikeres egy technikai sportban... ezért lovagi cím, aránylag fiatalon?
Szánalmas.
Nekem röhöghetnékem támad, elképzelem hamit, nem kék, hanem barna bőrű törpként, lovagi péncélban. Hami a hős lovag..ehh..szánalom.
Szüleimnek van az a története egy ismerősről, aki a Trabantjával Olaszországban járt. Megállt egy benzinkúton tankolni, nézték az olaszok, mit csinál, egyszercsak azt mondja az egyik "Nézd már, milyen jó autót barkácsolt ez otthon".
Hemiltont lovaggá üti ll erzsike, ehhez mit szolsz? NEKEM NEM TŰNIK, EZ FER AVVAL A KÖZEL 1000EMERREL SZEMBEN AKIK A SEGHEALÁ RAKTÁK A TECHNIKÁT. Őket as akkor üsse lovaggá tudom ez eltartana 1 ideig dehát ez így lenne fer. Bahreinben George Russel indult a gyors vonalvezetésen elterülő pályán és képzeletben szarrá verte a mercibel az egész mezőnyt, A mercinek ez szarúl jött volna ki, hogy bárki, a mercivel első tud lenni, ezért elbaszták a kerékcserét, ami hiábavaló volt, a köridőt nézve lehet tudni az autó miatt jó hemilton. BUÉK
szinte ugyan ez van nálam is, a sebesség az kéne de hogy beinduljon... Apa csináld meg, na nem úgy van ez. hirtelen meglett a trabi javítási utmutató Német, Angol, Magyarul, lehet válogatni. Az öreg, előző tulaj hagyott a trabiban Csehül üzenetet, kuplung csúszik, fék folyik, aksi gyenge, Valami levegőcső hiányzik.
" ... milye van egy trabantnak amihez service manual kell ? :) ... "
Nem tudom igaz-e de .... egy utazási iroda egyszer, még az elmúlt évezredben szervezett egy túrát nyugati turistáknak Trabantokkal. Kivétel nélkül ott buktak el hogy kifogytak a benzinből és nem találták az üzemanyagtartályt.
arra próbáltam utalni hogy mennyire nyakatekert dolog az hogy magyarból fordítja neki hogyan kell a leírás szerint csinálni, amikor a norvégok mint az összes skandináv nép szinte anyanyelvi szinten tud angolul. a net ennek a korosztálynak alap ergo 3 kattintásnyira van a számára érthető módon leírt útmutatótól
ha érdekli boldogulni fog ha nem akkor meg úgy is mindegy :)
ahogy cam aro írta mások más ingerek érték őket más környezetben nőttek fel.
A nagyobbik imád vezetni szereti az autókat a rallyval is sikerült megfertőzni, de hiába a garázs a rengeteg szerszám a bütykölés szerelés már nem érdekli, próbáltam csináltatni vele dolgokat, de ezzel nem sikerült megfertőzni.
az semmi, de ha egy mai tini nem találja meg három kattintással a neten az általa beszélt nyelven (Pl angol) akkor hogy fog boldogulni a technikai részével a dolognak.
14 éves, Norvég srác vett 1 trabit Csehországból, és engem kért meg hogy indítsam, be, este 9kor,namost a fiam elolvassa magyarul és lefordítja neki, ketten és a service manual al valahogy el lesznek, Én szabin vagyok😁
A tavalyi alkalommal - mivel az autót használtan vettem, így nem ismertem az akksi előéletét - kihívtam a segélyszolgálatot, akkor össze-vissza 4 Volt kóválygott az akksiban, még az ellenőrző lámpák is épp hogy derengtek, indítózásnak esélye és értelme se lett volna.