Tényleg bőséges információ található ezeken az oldalakon, melyekkel magam is találkoztam keresgélés közben. Nem lehet panasz, csak győzzön minden átnézni az ember!
Végül is nem katasztrófa, ha nem lesz meg az általam említett oldal, csak bosszantó hogy nem találom meg :-(
véletlenül ezt találtam a turatars.com-on "In memoriam Öreg-Futóné" címmel
2012 augusztus: Verga Erdészet MTSz beleegyezésével kivette a Közép-Dunántúli piros útvonalából ezt a szakaszt. Sokan keresik és jelenleg nincs is kitéve tábla, hogy ne keressék hiába. Egy gyönyörű és fontos rész esett ki ezzel. Öreg Futóné elveszett. Az Ő emlékére rendezem meg a túrát!
tuhu szerint továbbra is arra megy a KDP
mondjuk az se szentírás, lehet hogy csak nem javította ki senki
Én nem ismerem az Általad említett oldalt, amely az infrastruktúrát ilyen részletességgel ismerteti. A közlekedés (vasútállomás, autóbusz-megállóhely stb.) még tekinthető akár állandónak is, de a vendéglátás, szállás, szabadidős, idegenforgalmi és egyéb szolgáltatások (ilyen az Általad említett "büfé" is pl.) oly mértékben válzozik / változhat, hogy ilyen jellegű információk összegyűjtésében én nem hagyatkoznék "egy darab ismeretlen" honlapra.
Itt vannak inkább az elsődleges források (hivatalkos oldalak):
A települések / bélyegzőhelyek közötti tömegközlekedési és autós logisztika tervezésre ott vannak az aktuális Online Menetrendek és az Útvonaltervezők.
Olyannyira kezdő kéktúrázó vagyok, hogy még csak az információkat gyűjtöm :-)
Emlékeim szerint láttam egy olyan oldalt, ahol pontonként (településenként) ikonokkal fel volt tüntetve az infrastruktúra (pl. vasút, busz, büfé stb.). Úgy rémlik, hogy sötét (talán fekete) hátterű oldal volt.
Sajnos nem könyvjelzőztem, és most már képtelen vagyok megtalálni.
Ismeri esetleg valaki ezt az oldalt? Megköszönném a linkjét.
Jól látható, hogy a 320-as szintvonalak "között" a gerincen van az OKT útvonala, a 016-os pontnál már 340 a szint, utána a különleges csúcs, az atlaszban 400 a magassága.
Ez volt a tervezett cím, de kiderült, hogy az élet bizony változatos.
Amit tegnapelőtt még kényelmes "sétának" gondoltam, az mára már izgalmas kaland, sok-sok megválaszolandó kérdéssel.
Az alábbi jobban kifejezi a jelenlegi állapotot:
Utolsó pár előre fuss!
Az történt, hogy a Cserhátsurány - Nógrádsipek közötti túrával (kiegészítve egy kis országúti sétával, Terény és Cserhátsurány között) gondoltam "levezetni" az előző nap fáradalmait, és lett a túrából hatalmas meglepetés, már-már kaland.
Néhány apró pontosítás miatt vittem a kütyüt, de csak Cserhátsurány északi határában kapcsoltam be.
Gond nélkül felértem a nyeregben található útelágazáshoz, ahol a PIROS balra Nógrádmarcal felé, a KÉK jobbra, fel a gerincre.
A meglepetés az alábbi helyen következett be.
Egy jó darab erdőnek már csak a helye van (déli irányba), na és a rönkök.
Van viszont csodás panoráma, "alattunk" Cserhátsurány távoli látványa.
A 016-os pontnál a szekérút jobbra indul, lefelé, előttünk a különös csúcs, a Hegyes.
NY - K irányban hosszan elnyúlik, a KÉK északi irányba, a gerinc "alatt" vezet.
légyszíves adjatok tippet, hogy milyen oldalon tudnék egy tetszőleges túrát "összekattintgatni" térképen, aminek aztán megtudnám a táv -és esetleg a szint- adatait. GPS-em nincs.
A háztól a kereszteződésig, ahol van a vargabetű, még csak-csak. Utána teljesen gáz.
A képen még nem is annyira látszik, hogy mi van, de ennél sokkal durvább. Főleg azért, mert ahogy széttaposták a medret, mindenütt szép nagy halmokban áll a víz, tökig ér a sár, elég nehéz kerülgetni. Én kábé a felénél adtam fel, ott másztam ki az általad is említett útra.
A Kék a Németbánya - Csehbánya közötti szakaszon, a vadászház után a patakvölgyben járhatatlan. Munkagépekkel szanaszét taposták az egészet, a patak mentén és az árok mindkét oldalán kiegyelték a fél erdőt, a vastagabb dolgokat összeszedték, minden más maradt. Érdemes a szép új, dupla esőházas EU-támogatott pihenőig (P+ és K kereszteződése) a makadámon menni.
Most dolgozom fel a képeket, fotóztam erről is. Ha kész lesz, majd mutatom.