sefternek csinaltam az a4re egy ilyet. kollar szabi irta hozza a csippet, ha ismered megkerdezheted a velemenyet rola. Konkretan za autoban nem hitte el mi tortenik mert ugy indul mint egy 17es de ugy megy fenn mint egy 20as1,8as nyomason, megis csak 1,3al van toltve a motor. 5000ig nem fogy el, orom es boldogsag.
3-4 eve meg inkvizitor voltam hogy wastegate-s turborol beszeltem es hogy jo, most meg azt kell olvassam hogy egy 1,6td k24el jol megy a tdi??? konkretan az anyamba nem kuldtek el, hogy hogy merek a mester valtozogeometrias predikacioi ellen beszelni.
Szupi Tdi:
meg le nem esik a 2260 csereld le, es azert amibol folyik az olaj adok penzt, mert van benne olyan alkatresz amire szuksegem lenne.
A gyár nem ad hozzá felújító készletet (mondjuk a kínaiak árulják "fillérekért"), és nincs centrírozási adat sem hozzá.... Ha megtalálom a Garrett újságát, abban le van fényképezve egy konténer tele változógeometriás turbóval...
Vagdosni kell a rugóból még ott a helyén (emelő+pajszer+flex :) 1 kört levágsz - vagy annyit amennyit kiad annyi ültetést amit szeretnél - és kész. Hátul az 1 kör sima ügy, mert a rugó alja nem hordós, elől pont a hordós részt vágod le róla, de nekem B2-es audi 80-as ~150.000 km-t ment el így gond nélkül, és még megy mind a mai napig. Ha úgyis cserélni akarsz, akkor nincs értelme szarozni vele, előbb vágd szét a sajátját, ha nem jó úgyis veszel/csináltatsz bele másikat.
azt sajna nem tom megmondani ,hogy mennyit foroghatott mert nem volt ford szám mérőm, annyi lett változtatva ,hogy gyárilag 0,4 volt a nyomásom ami 0,9 lett .