Keresés

Részletes keresés

Enahma Creative Commons License 2006.12.11 0 0 94
JÓ VOLT?
Még mindig nem tértem vissza a dühöngésből. Nagyon rossz volt. Az hagyján, hogy lelőtte a könyv csaknem összes poénját. De ezen kívül elhangzott néhány nagyon érdekes kijelentés.

Nézzük csak:
1. A Csodaidők fantazy.
Tényleg? Hol? Mikor? Miért? MI?!?!
2. Giin kiszakad.
No comment.
3. A Kaven egy technokrata társadalom.
He?
4. Buddhista elemek.
Tessék? Hol?
5. Vegetariánus.
Meg rögtön antialkoholista, holisztikus és egészséges életmód függő.
Come on, ez marhaság.
Ja, vagy ez a buddhista elem.
6. A nitan mint egy formális nyelv.
Milyen az a "formális nyelv"?
7. "A fiatalok ki akarnak szakadni."
Tényleg? Úgy vettem észre, hogy azért ez a minoritás...
8. Személyes értékek kontra családi értékek...
Nem, nem itt húzódik a törésvonal. A külsős világ nem a személyes értékek képviselője, ahogy a Kaven szükségszerűen nem csupán a családi értékeké...

És ezek csak azok, amelyek így, kapásból az eszembe jutottak.

De a fantazy az komolyan rosszul esett.
Tiltakozom.
Ha valaki véletlenül most járna először itt, hadd jelentsem ki hangosan:

A CSODAIDŐKNEK SEMMI KÖZE A FANTAZYHOZ!!!

Eta
Előzmény: rkat (93)
rkat Creative Commons License 2006.12.11 0 0 93

Én nem is szóltam ellene! Ronen, Malin és Tobbelt a kedvenceim az első kötet mellékszereplői közül. ;-)

Meghallgattam a riportot (most már nem mondták a nevedet - gondolom, intézkedtek :-) ), nagyon jó volt, csak rengeteg dolgot árult el a storyról. Bálint ki is ment, mert nem akart megtudni annál többet, amennyit az én lelkesedésem (és helyenként az események feletti morgásom :-D) révén már úgyis tud... De mindenképpen jó volt hallani, és szerintem alkalmas volt arra, hogy rábeszélje az embereket a CSIre. :-)

Előzmény: Enahma (91)
karbalán Creative Commons License 2006.12.11 0 0 92
"Míg néhány perce magára hagytam a könyvet, a fiam rávetette magát, és alig bírtam tőle visszaszerezni. Most éppen azért nyúz, hogy olvassam már ki, hogy ő is elkezdhesse."

Vegyetek még egy példányt, hogy mindenkinek jusson ;-)
Előzmény: Törölt nick (90)
Enahma Creative Commons License 2006.12.11 0 0 91
Én Évával értek egyet: MALIN RULEZ FOREVER!
:-DDDDDDDDDDD
Előzmény: rkat (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 90

Elkezdtem olvasni a könyvet. Este 11-kor aztán rászóltam magamra, hogy lámpaoltás, mert reggel nem fogok felkelni. Nehezen ment... Az eddig olvasottak alapján le vagyok nyűgőzve. Fantasztikus világot teremtettél meg.

Spoiler :)

Az eddig olvasott fejezetek alapján talán Yaan keltette fel legjobban a figyelmem. Talán mert van egy 17 éves fiam (is), aki szintén a "lázadó korszakát" éli. Megmutattam neki a 3. fejezet első mondatát.  És bár neki nincs zsarnokoskodó apja, azért a kettőjük között feszülő ellentétek néha kidomborodnak családon belül.

Míg néhány perce magára hagytam a könyvet, a fiam rávetette magát, és alig bírtam tőle visszaszerezni. Most éppen azért nyúz, hogy olvassam már ki, hogy ő is elkezdhesse.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem a találkán, és sajnálom, hogy hamarabb el kellett mennem, és nem maradhattam a beszélgetésen.

rkat Creative Commons License 2006.12.11 0 0 89

Először is ismét köszönet Majmunkának, hogy összejöhetett a találkozós dedikálós könyvbemutató. És még a sütikért is! ;-)

Aztán pedig a vizsgákra készülőknek mondanám, hogy én például tegnap adtam magamnak egy szabad délutánt az elmúlt hetek folyamatos munkája után és boldogan olvastam :-) Meg este elalvás előtt is jó elfogllatság, csak egy idő után rá kell parancsolnom magamra, hogy oltsam végre el a lámpát ;-D

Különben ezt is úgy kellene olvasnom ahogy a HPket szoktam - minél jobban elnyújtva, de nem nagyon vagyok rá képes...

Reméltem, hogy kedvenc szereplők, jelenetek, stb típusú beszélgetések majd összejönnek a www.csodaidok.hu -n lévő fórumban, de ha itt az se baj! :-)

Mivel még nem értem a végére, kedvenc jelenetről egyelőre nem beszélnék, de

és innentől SPOILER

Oké, én megrögzött Yaan (jr) rajongó vagyok. Ahogy olvasom most az első kötetet, azon golndolkoztam, amit Eti írt a fent említett topicban, hogy őt sok tulajdonsága dühítette és idegesítette az első könyvben. Valóban, nagyon sértett, nagyon sok dolgot bután old meg (vagyis nem old meg - épp ez a baj), de annyira hiteles, és annyire sajnálom/tam, mert éppen arról kellene szólnia a kaveniek életformájának, hogy nem kallódhat el egy tökre tehetséges, tökre értelmes fiú, csak mert kamasz! :-( És persze akarnak neki segíteni (Malin és Tobbelt - akiket én is nagyon szeretek), de ez már későnek tűnik. Talán éppen ez az érdekes, hogy mi történt a könyv cselekménye előtt Yaannal, mennyire és kire számíthatott? Hogyan veszett el annyira, mitn amenyire elveszettnek érezte magát gyakorlatuilag az első mondattól fogva (megjegyzem, a 3. fejezet első mondatánál éreztem - nekem ő a kedvenc szereplőm).

Talán koromból (mindjárt 21 év ;-) ), talán kicsit a jellememből is adódik, de nagyon sokat át tudok érezni abból a sértett keserűségből, amely Yaant fűti, és amelynek hatására a 3. fejezetbeli Yaan, aki egyáltalán nem érti Cathlin szavait, eljut addig, hogy kiszakad. Nagyon szép az az ív, sokadszorra is gratulálnom kell Etának. (különben ezért érdemes többedszerre olvasni a könyvet - lehet a story mögött fogyelni a lelki rezdüléseket ;-) )

De az is igaz, hogy most, amikor jobban figyelhetek mindenre és mindenkire, (és amikor már lassan megbarátkoztam Giinnel), bár elsőre ismét dühös lettem Giinre, hogy nem hallgatta meg Yaant, jobban rá tudok azért látni az egész folyamatra. Nekem legalább már nincs lila ködben az agyam, mint Yaannak, amikor Giin megkereste pár óra múlva, és látom (ami később le is van írva persze), hogy Giin mennyire bánja ezt az egészet, és hogy ő is ember, nem várhatjuk el, hogy félretegyen minden dühöt egy nem kedvelt unokaöccsért (De akkor is! Giin még Judyt is bántja!)

Na, érzem, túl sok leszek már egyszerre, meg talán túl csapongó is... :-D Majd folytatom egy következő hozzászólásban, hátha emgmozgatom most a Giinrajongókat például (meg a nagy Yaan-elleneseket :-D Na, mutatkozzatok meg, ha mertek! :-DDD)

+Majmunka+ Creative Commons License 2006.12.11 0 0 88

El voltam foglalva :D

Egyébként nagyon szívesen. Ma este leszek.

Pusz.

Előzmény: Enahma (86)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.12.11 0 0 87

Na jó, akkor elárulom:

a kedvenc részem az a családi tanács, amikor öreg Yaan arra számít, hogy kizárják Giint, de Malin alaposan pofára ejti *hehe*. A legjobb az egészben, hogy még Giinnek is csak a végén esik le, hogy mi a trükk. Korábban ha kérdezték, hogy ki a kedvencem, nem tudtam válaszolni, mert automatikusan a 3 főszereplő közül próbáltam választani, de sehogy sem sikerült. Nagyon szeretem őket, de egyiküket sem annyival jobban, hogy ő legyen a kedvencem. De most már tudom, miért: Malin rulez :D

Most ti jöttök :)

Eszkiesz: nagyon szívesen, máskor is. Sajnálhatják, akiknek el kellett menni korábban, mert a végén volt idő egy kis beszélgetésre, és szerintem nagyon jól sikerült. Örülök, hogy végre megismerkedhettünk, bár a helyzetből adódóan nekem kevesebb időm volt a barátkozásra.

Előzmény: Enahma (84)
Enahma Creative Commons License 2006.12.11 0 0 86
Igaz, csatlakozom: KÖSZÖNÖM, KEDVES ÉVA! (Vártalak szombat este a skype-on, de nem kerültél elő.)

Neked, kedves eszkiesz, a fát köszönöm, most itt áll az ablakomban.

És mindenkinek köszönöm, aki ott volt. Nagyon aranyosak voltatok!

(A Bokra megírására egy kicsit várni kell. Van még néhány tennivalóm addig. :-D
Egyébként is, majd megírja Endeu meg Nagy Andreas, hm? Hétezer oldalas egyébként is 3920-ra lett. :-PP)
Előzmény: eszkiesz (85)
eszkiesz Creative Commons License 2006.12.11 0 0 85

Nagyon fontos dolog nem hangzott el itt szombat óta, az hogy:

KÖSZÖNJÜK MAJMUNKÁNAK A SZERVEZÉST!

A Bokra-idézeteket én is kezdtem gyűjtögetni még annak idején, de aztán eltűnt a fájl a sűrű ködben. Most meg kell majd várnom, míg Enahma megírja... Az összes mandist is beleértve... Már most kezdem gyűjtögetni a fénymásolópapírt, hogy a hétezer oldalas könyvet ki tudjam nyomtatni...

Előzmény: +Majmunka+ (82)
Enahma Creative Commons License 2006.12.11 0 0 84
Szerintem nyugodtan spoilerezz. Azért vagyunk itt, nem?
:-)
Előzmény: +Majmunka+ (82)
yatze Creative Commons License 2006.12.11 0 0 83
Inkább a 'fiatalok' hiányán! :-)
Előzmény: Enahma (80)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.12.11 0 0 82

Mit gondoltok, lehet már spoilerezni? Nem először olvastam a könyvet, de amikor az egyik részhez értem, a megvilágosodás erejével tört rám, hogy bár eddig nem tudatosodott bennem, de ez a kedvenc részem, és ez határozza meg, hogy ki a kedvenc szereplőm. (Nna, ezt sikerült jó bonyolultan megfogalmazni :)) Erről pedig az jutott eszembe, hogy szeretném tudni, nektek van-e kedvenc részetek, és ki a kedvenc szereplőtök. (Vigyázzatok, ez bizalmas információ, sokat elárulhat rólatok :o) ) Amúgy is alig várom, hogy megbeszéljük a könyvet. Tehát: lehet vagy nem?

Majmunka

-akiakiadásizgalmaimiattvalahogyelfelejtettehogyanislettrajongódemostújrarájött-

Enahma Creative Commons License 2006.12.10 0 0 81
Az animus honlapján miért van még az "előkészületben" kategóriában a könyv? Mondjuk az is érdekelne, hogy ha onnan kiveszik, akkor vajon melyik kategóriába teszik majd.

Minden bizonnyal még előkészületben van az az aloldal, ahová majd helyezik. :-)
Előzmény: milial (79)
Enahma Creative Commons License 2006.12.10 0 0 80
A dedikálással kapcsolatban különben engem nem a nemek, hanem a korosztályok szerinti megoszlás lepett meg, bár utólag már ezen sem csodálkozom...

Túl kevés, vagy túl sok volt az öreg? ;-)
Előzmény: yatze (75)
milial Creative Commons License 2006.12.10 0 0 79
Az animus honlapján miért van még az "előkészületben" kategóriában a könyv? Mondjuk az is érdekelne, hogy ha onnan kiveszik, akkor vajon melyik kategóriába teszik majd. :) Valahogy egyik eddigi sem illik rá..
milial Creative Commons License 2006.12.10 0 0 78
csatlakozom
Előzmény: hétszínvirág (76)
karbalán Creative Commons License 2006.12.10 0 0 77
Amiért igazán (ha nem megy az animált gif, akkor , azaz le a kalappal), akkor azok a bokra idézetek. Szóval ezek mindig elgondolkodtatóak, és tényleg mind nagy bölcsességet takar. Lehet, hogy ki kéne gyűjteni ezeket a könyvből, és készíteni egy naptárat, "Minden napra egy gondolat" címmel, vagy valami.
hétszínvirág Creative Commons License 2006.12.10 0 0 76
Hű... Most fejeztem be... Ez nem volt semmi...
yatze Creative Commons License 2006.12.10 0 0 75

Én csak addig tudtam ellenállni a könyv csábításának, míg fel nem ültem a vonatra. Addig is csak a társaság tartott vissza :-) Viszont attól kezdve, hogy kinyitottam, nem nagyon érdekelt más. A kalauzt is csak azért vettem észre, mert megbökködött, hogy kérné a jegyemet. Hirtelen nem is értettem, mit akar. Éjszaka sem tűnt fel, hogy három napja nem aludtam, csak az, hogy egyre kevesebb lap van hátra :-( Azt hiszem, ezzel elmondtam mindent arról, hogy mennyire tetszett a könyv (amit most már anyám olvas, hasonló lelkesedéssel). Nagyon remélem, hogy a háromezer darab simán elfogy, és a többi is megjelenik hamarosan. Ennek érdekében minden tőlem telhetőt megteszek :-)

A dedikálással kapcsolatban különben engem nem a nemek, hanem a korosztályok szerinti megoszlás lepett meg, bár utólag már ezen sem csodálkozom...

Ms.Chaos Creative Commons License 2006.12.10 0 0 74

A legutóbb épp szigorlatoztam, amikor a trilógiát olvastam. :P

Lehet hogy most is könnyen elcsábulok, de egyelőre annyira félek a holnapi zhtól, hogy még állom a sarat... :) A könyvet eldugtam a szekrényembe, hogy ne legyen szem előtt, de nem tudom, meddig válik be :))))

Karbalán, nagyon szimpatikus volt ez a hozzászólás a fiúk alacsony arányának magyarázatáról :P

Lilyan, én a helyedben nem várnék karácsonyig :)))

(Alan Rickmanről még annyit, hogy rájöttem, túl lusta és zsugori vagyok rajongani :) Én egyszerűen csak élvezem a filmjeit, ha épp az utamba kerülnek :DD Mint tegnap. (A Snow Cake-et mindenkinek ajánlom:D))

Előzmény: milial (72)
Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.12.10 0 0 73

"hazaért végre"

Jaj, én speciel úgy sajnálom, hogy nem maradhattam... úgy beszéltem volna még Caraval, TOnksal, Henriká, igne veled is :)... és még soorlhatnám...

Szóval az összes ARF-es nevében bocsánat, hogy úgy elhúztuk a csíkot... "vörösödő smile"

Chaos, majd jövő nyárra bepótolod... azt a... tán hatvan filmet? Nem is tudom... elvégre admin vagy! "nyelvnyújtós smile"

Na, én úgy döntöttem, hogy december 24- ig ki sem nyitom a könyvet... akkor akarom elkezdeni, mikor karácsony van :D Tudom, gyerekes, de akkorrrííííííííííííís :D :D

milial Creative Commons License 2006.12.10 0 0 72
Én végül úgy döntöttem, hogy nem zavartatom magam a vizsgák miatt, úgyis gyorsan olvasok.:) És a múltkori vizsgaidőszakban is túléltem, hogy Enahma Hp-s történeteit olvastam álló nap. :)
Előzmény: Ms.Chaos (66)
karbalán Creative Commons License 2006.12.10 0 0 71
Most erre mondhatnám, hogy a buta emberek tartanak rendet, az okosak átlátják a káoszt, de ez nem feltétlenül igaz :).
Előzmény: Enahma (67)
karbalán Creative Commons License 2006.12.10 0 0 70
Engem is meglepett, amikor olvastam az erről szóló felmérést valamelyik hp oldalon, tán a muggleneten. Ennek a magyarázata az lehet, hogy a fiúk viszonylag gyorsan túllépnek a történeteken, jobbszeretnek mással foglalkozni (foci, evés stb.:D), a lányok pedig szeretik továbbrágni a szereplőket. Tulajdonképpen már én is rég leléptem volna innen, csak jó a társaság.
Előzmény: +csacsi+ (64)
Ms.Chaos Creative Commons License 2006.12.10 0 0 69

Most körülnéztem az én számítógépem körül... És elgondolkoztam, hogy talán el kéne mosogatnom az öt teásbögrét és a sütis tányérokat :/ :)

herika, igazán leszólíthattál volna :(. Egyébként is sajnálom, hogy annyira gyorsan elrohantunk :'( De "sürgősen" :D el kellett kezdenünk az alanrickmanfan találkozót.

(Egyébként ott is jó társaság volt, bár kissé kilógtam a sorból, mert kábé 3 filmet láttam Rickmantől... (A HP-n kívül) :))

Előzmény: Enahma (67)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.10 0 0 68

Én láttalak Chaos, de annyira gyorsan leléptetek, hogy nem sikerült szót váltanunk. Csatlakozom Eszkiesz hozzászólásához. Valóban sanda tekintettel lestem én is, ki milyen néven van megjelölve.

És örülök, hogy ott lehettem a dedikáláson.

Közöltem a családdal, hogy most legalább 2 napig csak gyorsan (max. fél órán belül) elkészíthető kaját kérjenek, ellenkező esetben kénytelenek lesznek önellátásra szakosodni, mert ANYA OLVAS!. Nagy fiam már meg is jegyezte, mihelyt hazaértem boldogan vigyorogva: ANYÁHOZ KÉT NAPIG NEM IS LEHET HOZZÁSZÓLNI, MERT UGYSEM FOG RÁ REAGÁLNI. Lehet, hogy ismer a kölyök?

Enahma Creative Commons License 2006.12.10 0 0 67
Csak azt sajnálom, hogy ez azt jelenti, teljesen ellentétesek vagyunk?

Dehogy. Én sem vagyok túlzottan rendszerezett. Inkább csak a fejemben - egyébként meg ne nézz körül a számítógépem közelében. Mintha robbantottak volna valamit arrafelé...
:-)

(Herika is ott volt, erre emlékszem...)
Ms.Chaos Creative Commons License 2006.12.10 0 0 66

Köszönöm, hogy ott lehettem a dedikáláson :P

Enahma, igazán találó volt az aláírásod a könyvembe (Enahma - a REND) :))))

Állati büszke is vagyok magamra, hogy én ilyen rejtett üzenetet kaptam :DD

Csak azt sajnálom, hogy ez azt jelenti, teljesen ellentétesek vagyunk? :P

(A Káosz egyébként nem teljes "rendetlenség" :) Hanem inkább olyan struktúra, amiben nehezen lehet észrevenni a rendszert... Öhmm, matematikai értelemben...:P)

Még egyszer örülök, hogy ott lehettem! Sajnos vizsgák miatt még én sem vehetem kézbe a könyvet, (áááááá) nem tudom, hogy fogom kibírni...

herika, Veled meg ne találkoztam :'(

Enahma Creative Commons License 2006.12.10 0 0 65
Hű, hát, én nagyon sajnálom az olvasókat :-). Annak idején, amikor én bekapcsolódtam az olvasásba, az első két kötet volt kész, meg valamennyi már a harmadikból is, és ezért bennem az első kettő, amiket egyben olvastam, valahogy összetartozik...

NEM húzzuk azokat, akik nem olvashatják a többi kötetet!!!!!
Irgumburgum!!!
Előzmény: +csacsi+ (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!