Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Intelnél általában csak annyi, hogy telepíteni kell az Intel GPU drivert, rádugod a két monitort az alaplapra, rögtön érzékeli és bekapcsol a kiterjesztett Asztal. Ezt később át lehet állítani szimpla vagy klón módra. (Win+P billentyű is érdekes lehet majd.)
BIOS-ba csak akkor kell nyúlni, amikor a külön berakott videokártya miatt automatikusan letiltja a megosztott RAM-ot az iGP-ról, ezáltal a működését beszünteti, viszont ennek ellenére szeretnénk mégis engedélyezni.
CPU frekvenciát a Windowsban kellene megnézni (CPU-Z), de majd ne csodálkozz, ha esetleg csak 1600 MHz-en jár, vagyis lekapcsol energiatakarékos módba. Terheléssel lehet felpörgetni.
Win7 alapbeállítás az energiatakarékos mód engedélyezése.
Meg lett mérve: ITT 122.7 Mbps a WAN to LAN Troughput... lehet hogy újabb firmware-el kicsit több, de nem sokkal. És való igaz a 130Mbps nem fér el a 10/100 hálón így már gigabites (10/100/1000) háló kell neki..
"az 1Gigás netet és nem tudom, hogy a hálókártyája tudja-e kezelni? Vettem is egy USB-s stikket, ami elvileg tudja a gigabitet. / Trendnet AC12000-as wireless adapter"
Sziasztok! Van egy Dell Inspiron n5110 laptopom. A kínom az, hogy pár nap múlva bekötik az 1Gigás netet és nem tudom, hogy a hálókártyája tudja-e kezelni? Vettem is egy USB-s stikket, ami elvileg tudja a gigabitet. / Trendnet AC12000-as wireless adapter/ Ha ennek telepítem a drájverét a gépre, akkor még tudom újraindítani a masinát, de ha a hardvert is telepítem és beállítom a beállítandót, akkor bár működik de ha újraindítom vagy csak ki-bekapcsolom, meghal a Windows./ Windows 7 / Ez azt jelenti, hogy elkezd bútolni, de az "Üdvözlöm" szövegen nem tud átlendülni, ha hagynám egész nap elhomokórázgatna. Ilyenkor semmire nem reagál és újraindítani is csak akkor tudom, ha a power gombbal kikapcsolom majd csökkentett módban törlöm a drájvert, de itt nem ez a cél. Tud valaki segíteni, hogy hogy tudnám megfelelő működésre ösztökélni?
Mivel az egyes programjai "valami hiba miatt' mindig leálltak, újra telepítettem a DVDvideosoft mind az 50 programját (egy művelet). Az eredmény, minden program induláskor le is áll az "xxx,'.exe belepő címe nincs a kernel területén" hibaüzenettel. Az xxx mindig valami ertelmetlen nevű alprogram.Eddig ezt csak az új Opera 20 csinálta, de az végül elindul és működik, a Videosoft programok viszont nem:-(
Hoppá. Csak egy foglalat van vga kártyának. Na, ez a jó a facebookon, ott lehet törölni meg szerkeszteni, itt meg visszavonhatatlanul hülyét csinálsz magadból.
Nekem soha nem volt laptopom, ez egy desktop, áprilisban raktam össze. Egy gigabyte alaplap van benne, igaz elég egyszerű, de végül is új, és egy szintén gigabyte vga kártya, 2 giga ddr 3 1800 mhz van benne. Az alaplap biosában még nem kerestem ilyen opciót, nem vagyok otthon benne. Az új vga kártyát ezért nem akarom lecserélni. Vagy a második monitornak veszek vmi olcsó vackot, de az meg lehet hogy fogja a gépet.
Az alaplapra integrált videó letiltódik, amikor külön kártyát teszel be, hacsak nincs a BIOS-ban olyan opció, amivel engedélyezni lehet. De ha jól tudom, ezeknél a régebbi lapoknál nem szokott lenni.
Újabbaknál, ahol a CPU / GPU van integrálva, megoldható (itt is külön engedélyezés után), hogy például az alaplapra kötök két monitort, a kártyára is kettőt, vagy amennyit elbír, és körbe pakolom magam monitorokkal.
Üdvözlet. Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy integralt vga kártya az alaplapon, és egy gigabyte a vga foglalatban, akkor megoldható-e a két monitor a gépre, vagy csak akkor működhet a dolog, ha a foglalatban olyan vga kártya van, amely két kijelzős megjelenítésre alkalmas?
Tudnátok ajánlani olyan ingyenes desktop megosztó alkalmazást ami HD-t is tud és ingyenes? Neten keresztül "megosztó-kliens" megoldással szeretném a desktopot megosztani, a kliensnél live stream-ként jelenne meg, tehát nem lenne interaktív csak nézni tudná.
Ha az Index-Fórumokban videót tesznek fel, csak egy nagy fehér ablak jelenik meg nálam (Win7 és IExplorer) - ha viszont megadják a behívható linket, rákacsolva rögtön elindul. Eddig sehol, senki nem tudja a választ, sőt azon csodálkoznak, hogy ikyenről még csak nem is hallottak...
Az miért van,hogy nézek egy videót és minden oké addig míg a wi-fi antenna usb csatlakozot rá nem dugom a laptopomra.Onnantól mindig lekicsinyíti kompakt nézetre a lejátszót és pl.amit most írtam közben is folyton eltüntette a kurzort,olyan mintha kidobna a programból.
Nagyon jónak tűnik. Megszűntek a felugráló üre ablakok itt is. Van ugyan pár webhely, amit azóta nem nyit meg a FF, de azok valszeg rokonságban lehetnek a féreggel. Egy apró zavaró van benne, filmnézés közben elkezdett keresni, de azt meg be lehet állítani, mikor tegye, stb.
Itt is. Köszi hogy beírtad. (Érdekes azért, hogy a W7 Defender jó 6 óra alatt nézte át a gépet és "tisztának" minősítette :( Ez meg talált vagy 160 tételt, amit úgy nézem, valóban ki is irtott.)
Elmentett word dokumentum rákattintásos megnyitásakor nem maga a dokumentum nyílik meg, hanem egy új, üres dokumentum. Vírus nincs a gépen. Üres dokumentumnál fájl menüből megnyitható bármi, de egyszerű kattintással nem. Mi lehet a baj?
Ráadásul az OfferWizardsnak a programok közt ott kell lennie. Így nehéz lesz. Lehet más neve van, de programok listájáról véletlenül se tegyél be képernyőképet és azt se mondd meg, hogy csak egy böngésző alatt csinálja, vagy másnál is. Leszedés után meg malwarebytes jó lehet a maradékért.
De ezt sehol nem látom, se a kiegészítőbe se a programoknál.
Valami OffersWizard baromság itt ilyen lapzható reklámokat rak be percenként az oldalra meg bekúszik néha itt ott, és még az adblock se tudja leszedni.
Ez több külön cucc, vírusok egyebek ellen ott a Microsoft security essential, az visít ha valami baja van. Reklámmal meg nem kell foglalkozni. Aztán más majd Avastot mond, mit bánom én. Böngészős reklám is ezer+1 féle, legtöbbet simán el tudod távolítani, mint kiegészítőt, vagy programok közül uninstall.
Jahno ajánlj légyszi egy ingyenes, megbízható virus removal vagy kémrobotok meg böngészős reklámokat eltávolító progit mert mindegyik regisztrációhoz kötött és fizetős :(
Egy mar regota tapasztalt, zavaro jelensegre keresnek megoldast ha letezik ugyan. A kovetkezorol lenne szo. Amikor mobilon netezek, akkor jelentkezik a problema. Sok weboldalon, blogoknal, hireknel, cikkeknel van facebookos kommentelesi lehetoseg. Amikor egy nagyobb hozzaszolas van a szoveg vegen megjelenik a "Continue reading" opcio, a hozzaszolas tobbi reszenek olvasasa, nos pont ez az ami mobilos bongeszokben nem mukodik csak Pc-n, laptopon. Tehat mobilon miert nem lehet megnyitni es elolvasni a teljes facebook-os kommenteket, mi ez, bug?
Igen, telepítettem, futtattam. Az AdBlock Plus Pop Up is felkerült a többi közé. Majd meglátjuk.
És, köszönöm a segítséget.
A másik véleményezővel kapcsolatban pedig:
Anno, lassan jó húsz éve megfizettem a tanulópénzt. Egy elismert, hiteles informatikai cég akkori vezetője ötezer forintért rakta fel az első gépemre a DOS 5.0-át, azt is másolt floppykról... Egy mai, szintén elsimert informatikai cég média-ajánlatában szerepel az sms-küldős reklám is, címlista mennyiségtől függő ár-csomagokban. Ún. minden gyanú, vád, stb. felett álló "korrekt" cég. Ha én tenném ezt, az olcsó AppZ-vadászataim stb. mellett, egy rohadék spammer lennék.Övék meg a hírnév, elismerés.
Mint már leírtam régebben, amit kellett kényszerűségből megtanulnom, azt azért, mert mint tudjuk, vannak szakik, meg van a bunkó user, és ha befárad valahová segítségért, akkor minde n megkezdett óra két-háromezerrel kezdődne... De nem szereztem diplomát eme szakágból, a legtöbb részét csak ugatom, hogy ne kelljen ezer-kétezer forintot fizetnem egy vinyó berakásáért pölö... Vagy egy telepítéásért X forintot. És bizony van, amit nem tudok, gőzöm sincs róla, azért kérdezek néha.
Azt is tartom változatlanul, hogy a gép van értem és nem fordítva. És igenis jogszerűnek érzem hogy olcsóvbb megoldásokat keressek egy-egy AppZ kapcsán, vagy megnézzek egy filmet, pár segget akár, ha arra lenne kedvem, na meg ha ott a .net éltal nyújtott lehetőség... Azt viszont ne mondja senki hogy ebben én vagyok a hunyó, mert meg lehetne ezt tenni úgy is, hogy nem csomagolnak mellé némi "ajándékokat", stb.
Azt meg nem én szoptam ki az ujjamból, hogy hackerek igenis vannak, néha a szolgáltató is szopat, mert hát miért is ne. Néha az iSP-k helpdesk-je is, mert hát piszok rohadt dolog a telefon mellett ülni ahelyett hogy a balcsiban áztatná a seggét, menjen az anyjába a júzer, mit zaklat még az is...
Ez a fórum, meg olyan, amilyen. (És akár ezzel a 380V-ba pössentek.) Van aki segít mint te, (mert hogy ugye az a topik alapelve is, ha nem tévedek), van olyan topiktárs, aki gombokért odaad egy PC-t, csak hogy segítsen, és van aki a qrva magas trónjáról minősít, kritizál, fikáz ahol tud. Biztos ezt kéri tőle a G-pontja, slussz.
Az előbbi kettőé mindig és mindenkor az őszinte tiszteletem, és köszönetem. Az utóbbi? Hm. "Nem a kacsának montam" by Miguel Ferrer(Kaufman) a Nikitából. Ennyi...
win 7-em van és nagyon lassú lett a gépem. Mivel tudom megnézni hogy mik futnak, és mivel tudom kilőni a sok haszontalan progit. Segítsetek légyszi mert nagyon nem értek hozzá de már a youtube is akadozik pedig i3-as procival úgy ment 2 éve mint a villám :(
Egy néni-kuncsaftom arra panaszkodik, hogy valahányszor el akar indítani egy naccerű facebookos játékot, "az a rohadt gép" mindig nem engedi... Nézem, naná, hogy nem engedi, csurom egy szemét az egész, jönne vele húszféle szar. És akkor én vagyok a szemét, hogy levédtem az általam frissen telepített rendszerét, és a néni nem tud virtuális virágokat locsolni, vagy mit.
Előző XP-m 8 évet ment... Van pár laptopom ami 4-5 éves, azt család használja, meg ide-oda kölcsönadom, azt sem barmolják szét ennyire. Win7em a laptopon még csak 7 éves, asszonyé már kb. 4, mittomén. Nekem ez varázslat amit csinál vele, múltkor már összeszólalkoztunk rajt, nem is akarja érteni, minden szart felrakt, aztán persze köcsög hekkerek, gonosz üzemeltetők, szar a win, faszkivan, ésatöbbi. Előbb gondolkozni kellene, ha nem is sokat.
Segítséget szeretnék kérni töletek. A gépen bekapcsolás után az alábbiakat írja ki fekete alapom, majd nem tölt be tovább. "no bootable partiton in table" Nem vagyok egy nagy agy ebben, így az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék ezzel tenni? Esetleg újra kelltelepíteni, vagy más baja lehet?
A Hostsman-t telepítetted, beállítottad, futtattad ahogy írtam? Addig nincs miről beszélnünk, amíg nem teszed meg...
Az AdBlock Plus-hoz létezik még egy AdBlock Plus Pop-up Addon is, érdemes feltenned azt is, ha ilyen gondjaid vannak, bár a Hostsman-nek már önmagában meg kéne oldani az ilyen problémák szinte mindegyikét.
"Reinstall W7?" 6ezer forintért reinstallálják. (Aki nem hiszi, járjon utána bármelyik szakhelyem). Nekem sem idegrendszerem, sem türelmem, se 3x újrakezdeni, 2x elrontani, tévedni nincs kedvem ingyér, - viszont erre nem adok 6ezer Ft-ot. Ennyi.
Rohadék: Például ez, amit elkaptam most amikor válaszolni akartam:
Amikor a "válaszol"-ra kattintok felugrik, de többnyire tök üres keretben. Most tettenértem.
Reinstall: Win7. Már január óta megvan, ideje lehet újra húzni.
A flash-re meg akkor jól tippeltem, marad a Firefox-lógató a kártyámon, amit a Veletech-en kaptam :)
(Mielőtt máshonnan kapoma hideg-meleget, OK. az én saram is, nem lenne kötelező a Dramstripper-t táncikáltatni néha a monitoron, na meg pl. épp a mostanival játszani, stb. DE könyörgöm: én vagyok a gépért, vagy fordítva? Ha már megvan... Az a sok hacker vagy mi, meg inkább játszhatna mással... :( )
Felgöngyölítettem a thread-et, amire válaszoltál. Minden tiszta, így már csak az a kérdés, hogy:
1. Mi ugyanaz? 2. Mi a rohadék? 3. Mi lesz reinstallálva?
A flash-es játéknál befolyásolhatja a brózer, mert a FF az oprenccerre telepített flash-t használja, a chrome pedig a saját magába épített ún. pepper-based-eset.
Microsoft Windows XP [verziószám: 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:Documents and SettingsXXXX>tracert 8.8.8.8
Útvonal követése a következőhöz: google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8] legfeljebb 30 ugrással:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 10.0.11.1 2 26 ms 12 ms 14 ms catv-212-96-44-254.catv.broadband.hu [212.96.44. 254] 3 8 ms 10 ms 9 ms catv-89-135-220-141.catv.broadband.hu [89.135.22 0.141] 4 9 ms 10 ms 10 ms 84.116.240.10 5 8 ms 9 ms 9 ms 84.116.240.1 6 8 ms 7 ms 8 ms 72.14.217.146 7 7 ms 8 ms 8 ms 209.85.243.121 8 24 ms 23 ms 25 ms 72.14.234.11 9 59 ms 23 ms 24 ms 209.85.254.118 10 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
11 23 ms 23 ms 22 ms google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8]
Hátőőő, ez nem lesz egyszerű... Hirtelen egy webszerver és szerkesztőségi rendszer jut eszembe. Azt tudod szerkeszteni akármerről, bármilyen böngészőn látszik. Csak nem éppen egykattintásos.
Persze ha csak egy ablakban kell konstans pár sor, akkor hálózaton megosztott html, amit a javascript időnként újrafrissít, Te meg szerkeszted, ahol éppen akarod, csak el ne cseszd a tördelést.
egy olyan hálózati programot keresek, aminek van egy szöveges felülete, amelyet több gépen egyszerre látok, bármelyik gépen tudom szerkeszteni és a változások automatikusan megjelennek az összes felhasználónál. Hogy érthetőbb legyen, kvázi az irodába kitett "faliújságot" akarom digitálisan megvalósítani.
Ilyet találtam én is, de nincs a telepített progik között, a böngészőből lilőttem, letelepítettem mégis mindig visszatér újraindításkor, a hivatkozás meg egy spykeresőt ajánl amit letöltöttem de fizetős, kiírt vagy 50 piros izét, de nem tudom letörölni ezeket amíg nem fizetek X dollárt :( valami free nincs? :(
Üdv. elnézést, hogy a jelenlegei PC-met így mutatom be, szeretném kérni a tanácsotokat. A mostanin XP fut, de az egyik winchester halott, melegszik, nagyon lassan bootol be a gép, gyakran 4-5 perc is beletelik, ha meg feláll, azonnal lefagy. Nehezen boldogulok vele. Egyszerű dolgokra használom, Adobe Photoshoppal képeket szerkesztek és a Preimerrel videót editálok, nem mondhatom, hogy bonyolultakat. Nem profi céllal, hobiként fotózok. Játék nem megy a gépen.
Az Aldiban vasárnaptól lehet venni 140 ezerért ezt: http://aldi.medion.com/md8349/hu/qr.php , 30 napig megy az office ingyen, utána nem tudom mennyiért lehet megvenni.
Szeretném kérni a véleményeket, hogy gyógyíttassam meg a mostani, régi gépemet plusz új oprendszer, érdemes-e rákölteni vagy ugorjak bele a Medionba? Vajon a gép képes-e renderelni a videókat?
Most hasoinlóan vagyok jelenleg :( Nálam ott eszi a fene a "bing search"-ot is felül, pedig se a Revo uninstall listájában , sem a kiegészítőknél nincs jelezve.
Nekem a POP Peeper alapból TXT-re van állítva, de szükség esetén egy ikonnal át tudok váltani HTML-re.
Alapvetően csak arra használom, hogy jelzi a levelek érkezését és el tudom olvasni, több fiókot is kezel. Küldeni is lehet vele, de ahhoz inkább belépek a Gmail webes felületére, ott írom meg.
Fájerfux-ban (is) benne van az adblokk... A reklámok azonban így:
"tűnnek el". :S
Máskor néha (és nem mindig) egy-egy szóra kattintáskor felugrik egy "új ablak", de tök üresen, reklám nélkül, majd el is tűnik. Alatta ott a valódi tartalom...
Indításkor, egy pillanatra szintén megjelenik a lefelé mutató nyíl, mintha letöltött volna valamit, de a letöltések listában semmi utalás új tartalomra...
Ha normális leveleződ van, aminek meg tudod mondani, hogy alapból mindent plain textben mutasson, akkor megnyithatod. Ha viszont vmi olyan ökör cucc, ami szó nélkül elindít/végrehajt minden izgő-mozgó (99,9%-ban fölösleges, parasztvakító) f@szságot, az értelemszerűen lehet veszélyes.
Sziasztok. Az én kérdésem: egy email maga lehet vírusos vagy csak a benne található link vagy dokumentum? Remélem értitek a kérdésemet. Tehát a kérdésem az lenne, hogy elkaphatok-e már attól is valami kártevőt hogy megnyitom az emailt, vagy ez a veszély csak akkor áll fenn hogy ha a benne található linkre is rákattintok?
Azért kérdezem, mert némelyik emailről a címe alapján olyan nehéz megállapítani hogy kamu-e, és nem akarok lemaradni semmi fontos levélről, de persze közben vírust, trójait, stb. sem szeretnék bekapni.
Van valami ötletetek hogy a Costmin nevű reklám vírust hogy lehetne lepusztítani a gépemről? Sem a Spyboot S&destroy sem a Microsoft Security Essencial nem ismeri fel és nem törli le. :(
Nálam ezt a win 8 csinálta, minden indításnál fel kellett tennem az adblockot, könyvjelzőket importálni etc. Most működik, nem tudom mitől, mint ahogy azt sem, miért szívatott hónapokig. Bár azt se tudom nálad mi fut.
Lenne egy kérdésem! Van egy asztali gépem és egy laptopom. Hogy van az, hogy az egyik gépen föl tudok tenni fotót a facebookra, a másikon meg nem? mindkettőn windows 7 van! Köszönöm a segítségeteket!
Azt állítgattam el nagyon. Magyarul elbasztam. De most így minden működik, hagyom. Na nem teljesen,mert a nejem telefonja nem csatlakozik. De azt nem nagyon néztem, hogy hogy kéne munkára fogni. A routert nem merem most piszkálni. Tudom, hogy azt kéne, de az alábbiak miatt nem érdemes.A t-comos dógozó azt mondta, hogy postán küld egy olyan modemet, ami wifi routeres.
Ha megjön postán, akkor hívjam fel és kijön. Na akkor nem szabadul, még minden nem működik rendesen.
Viszont van egy mondata, amit nem értettem.
Kötünk egy új szerződést és akkor átállnak digitális jelek küldésére.
Eddig mijaf... volt?
Analóg?
Erre a szerződéskötésre fel kell készülnöm.
Itt adjatok segítséget. nehogy belefussak valami ökörségbe. Van egy olyan érzésem, hogy palira akarnak venni.
Akkor a router van elbaltálzva. Annak kell beírni a logint/jelszót, ezt osztja a gépek közt. Ha gépnek írod be és az csatlakozik, akkor az az egyetlen eszköz lehet a hálózaton.
Ezt a szélessévú kapcsolatot simán törölni kellene, a nélkül is mennie kell a hálózatnak. A kapcsolat létrehozásáról a router gondoskodik, ez csak akkor kellhat, ha kiiktatod a routert.
Az egyik olyan, mint amikor AcdSee (vagy épp a windóz képmegjelenítő) önállósítja magát, és "fit to page" nyomatot kreál.
A másofikról meg: nincs a nyomtatási beállításoknál olyan, hogy "fekvő" opció, és előtte vegy pipa, vagy nem pipa?
Nem ismerem az adott tipust, de nincs a menüjében reset opció?
A Xerox-nál nálam ez úgy műkszik ha gond van, hogy kikapcsolás, és két gomb együttes nyomásával saját tesztoldalt kérek tőle. Utána jól viselkedik újra. :)
Ja és ha már említettem: nálam a w7 alatt hasonlókat művelt (vagy egyáltalán semmit) a Xerox. Azárt (is) lett többek között felrakva az XP a gépre, az alatt "hasít". :)
De a nyomtatót uninstall-nám, registryt kipucolnám és ujra install
Registry pucolás azért jó, mert nyűglődtem egy nyomtatóval, ami egyszer már C:/-re volt téve és soha nem tudtam úgy telepiteni, hogy a D:-re pakolást felajánlja
Tehát lehet ott van valami gond és nem hardveresen a nyomtatóban
És egy érdekesség. Ha van rá megoldás jó, ha nem akkor is.
HP Deskjet F2180
Kapja nyomtatásra ezt a word doc.-ot
nyomtatja ezt:
Másik: nyomtatási eredmény:
Egyet bélyegképet kivettem másolásra, újra beillesztettem egy üres doc.-ba. az eredmény ugyanaz. áttettem máshová documentumokból az asztalra, átneveztem, ugyan ez az eredmény.
Ezt a nyomtatót scannelésre , másolásra használjuk, tehát nincs jelentősége. Ha a canonnal nyomtatom, mint szoktam, akkor ez a hiba nem jelentkezik.
A nyomtató megjegyzett egy rosszat? De hogy szerkesztette át? Miért nem lehet módosítani? Hol lehet kiüríteni a nyomtató memóriáját?
A routerben be van állítva a kapcsolat, intézi a dolgát a modemmel. A gépeid meg simán csatlakoznak a helyi hálózatra, minden kérdezgetés nélkül. Elvileg.
Az én PC alaplapom pedig egy "Midi" házban van.... :)
Sajnos a zenéléshez nem sokat értek, ezért javaslom menj be egy igazi hangszerboltba ahol szintetizátorokat is árulnak és kérdezz rá náluk. Lehet hogy többet tudnak segíteni.
A videón azt látom hogy a tabletre először betesz egy usb-OTG átalakítót, majd abba beledugja a bill-ről jövő USB kábelt. Később látható hogy az egy sima USB A-B kábel, mint amilyen a nyomtatómhoz is van. Azon billentyűzet nem MIDI kimenetes hanem usb-s. Utána pedig ígyis küzd a hibákkal..
Nem veszik össze, lehet több hangkártya is a gépben, vezérlőpultban ki tudod választani az alapértelmezettet, de lejátszókban is egyenként, hogy melyik merre szóljon. Többit nem tudom, kérdezd azt, aki a videót kirakta, ekkora csavarásokhoz sok türelem kell.
A hálózati kapcsolatok között jobbklikk az ikonra, parancsikon létrehozása az Asztalon. Utána onnan a parancsikont be lehet húzni az Indítópultba. De előzőleg be kell állítani azt is, hogy klikkre automatikus kapcsolódjon.
Az asztali PC-n most nem megy, de valószínűleg azért, mert a már meglevő extra hangkártya nincs jól engedélyezve, nem mélyültem el benne, mi kell ahhoz, hogy ne vesszen össze az alaplapival.
Androidon meg se a progid nem futna se az usb átalakító, úgyhogy kiesik a játékból.
A kérdés, hogy ez az eBaxy-en látott gyanúsan olcsó Midi-USB kábel tényleg megcsinálja-e a konverziót. Valamilyen hasonlóval megy a dolog még tableten is. Nézd meg. Csak nem látom, milyennel, mert az a lépés hiányzik a filmből, hacsak nem az a komolyabb szabályozós doboz az átalakító, amit később dugott be :-(
Ha a tablet nem megy, akkor jön számításba a laptop, amin csak USB van, és nyilván kell valami drájver, hogy az USB-t elfogadják a programok Midi helyett.
Sziasztok.Megint rosszalkodik a laptopom.Az mitől van,hogy játszok egy játékot akkor ki léptet belőle úgy ,hogy az asztalra dob vissza,de a játékba be tudok lépni ujra mert nem kapcsolja ki.Vagy nézek egy filmet és teljes képernyőn akkor kompakt nézetre vált,de megy tovább a film.Vagy ha írok valamit akkor eltünik a kurzor és ujra rá kell kattintanom ahova írni szeretnk és tudom folytatni.Mi a fene csinálja?Válaszaidat előre is köszönöm.
Tehát van hangkártyád amibe be tudod dugni a 15p Commodore klaviatúrát. Van szoftvered hozzá ami működik is. Akkor az a kérdés hogy kell hangkártyát installálni? vagy másik hangkártyát akarsz venni? asztali PCn mennie kell.
Laptopon van game/midi bemenet? oda esetleg az usbs átalakító, vagy ha rs232 van rajta akkor EZ csak a 15p-s csatlakozóval..
Androidon meg se a progid nem futna se az usb átalakító, úgyhogy kiesik a játékból.
A közeli kamerák a rögzítő POE-s LAN csatijairól lesznek táplálva, ahová ezek a kábelek befutnak (48V). A távolabbi kamerákhoz meg egy gigabites switchet vettem, ott 4 kamera lesz nem messzire egymástól, ide tápkábelt teszek az UTP mellé, így műkszenek majd a kamerák. Az imént itthon tesztelés céljából rövid kábelekkel összeraktam a szettet, működött rendesen. Szóval akkor egyenes kellene a cross helyett.
XP-t használok. Az előbb megjelent a szokásos kis sárga frissítés ikon alul a tálcán. Rákattintottam, kiírta, hogy rosszindulatú szoftver eltávolítására szolgáló eszköz. Furcsa volt, hogy mégis van frissítés az xp-re, de rákattintottam a telepítésre. Szerencsére az avast rögtön elkapta. Létezik, hogy már írtak olyan vírust, ami windows xp frissítésnek adja ki magát?
Egyenest. Mi más lenne? Bár lőni kellene hozzá POE switchet is, vagy patchpanelt, néha gazdaságosabb, mint egyenként tápot adni. És akkor még ott van a szoftver kérdésköre is, ha ilyet kérdezel, akkor még érdekes lesz a sztori.
Nekem az a gyanús, hogy (mivel a W7 mint tudjuk olyan, de olyan okos coffer meg hasonlók, és nem tévedhet) esetleg futhat valami, amiről a W7 csak annyit tud, hogy fut. De mivel pl. akár rejtőzködve, így nem tudja azonosítani. :S
Néha azért idegesít ez a sok "másság" ami jelentkezik. PL. a Firefoxnál felraktam az Adblock-ot ahogy itt tanácsolták. Most épp szívás ezerrel. Meg akartam nézni a Hír24-en egy aktuális videót, erre előtte odapofátlankodik az OTP. (A juhturón legalább ott van az "átugrás" lehetősége)
Na, gondoltam akkor blokkoljunk... Sikerült. Ugyan a bukszagyártó reklámvideó eltünt, de a "főfilm" helyett is csak egy süket fekete képmező lett...
Mert már vettem az eBayen olyan egyszerű kábelt, ami azt igérte, hogy HDMI dgitálból csinál AVI analógot, ami aktív elemek nélkül kizárt. Ezért fenntartással fogadok minden ilyen ígéretet:-(
Nem a 15>5 pólus átváltáshoz kell az aktív rész, hanem a midi-usb konvertáláshoz. Program van a GooglePlayen dögivel, szépen is szólnak (fülhallgatóva), még az ingyenesek is tudnak mindenféle Csak a tapiképernyőn való klimpírozás nem embernek valo:-(
"vettem egy külön hangkártyát, az nem megy. De nemcsak a midi."
Előbb azért a hangkártya és gameport drivere működjön, aztán mehetünk tovább. Klasszikus CMI8738 vagy társa bőven megfelel. Amúgy ha megcsinálta, akkor jó. Keress a tablethez kábelt, tedd fel a programot, rakd össze a környezetet. Ha már van megoldás, akkor minek kérdezted?
A Commodore klavi (amit valamikor 95 körül a BNV-n nyertem egy kvizen) remélem nem romlott el, a vele adott dos-os (!) program most is megy XP alatt, csak a jel nem jön be. 5 éve W98 alatt még bazseváltam vele. Viszont az asztali gépben nem volt game-midi port, vettem egy külön hangkártyát, az nem megy. De nemcsak a midi.
Kigugliztam egy YouTube bejátszást, abban miután az ürge összedugott 2-3 kábelt, utoljáraegy OTG kábelt, egy Nexus 7-en szépen klimpírozott, látszólag azzal a Piano nevű programmal, ami nekem is megvan.
Igen, aktív. És manapság már a dugó nyakában is elfér annyi elektronika, valamint a sima 5 pólus kontra 15 pólus az egy mezei kábel. Úgy hívják, hogy midi kábel, ami régen drága volt, amúgy valóban ennyi, occsó és egyszerű megoldás :-D
Cannonról viszont az XLR jut eszembe, azt tatlálta fel, amit néha annak hívnak, ez inkább DSub-15 lesz.
Droidos szintetizátor külön lecke kell, elméletben működik, max. rákeresünk, bár ilyenkor szoktam nem érteni, hogy minek :-D
Elvileg nincs is gond, a 15 pólusú dugót leszedem, teszek helyette a rajz alapján egy uchelt. Gyakorlati tapasztalatokra van szükségem. Ugyanis túl egyszerűnek és olcsónak tünik ez a megoldás.
A midiből olyan usb-t csinálni, amit egy droidos szintetizátor (pl. a Piano) fogadni tud, szerintem csak aktív elemekkel lehet. Mondjuk van a képen a kábelben egy fekete doboz, abban lehet. De nyilván drájver is kellene hozzá a fogadó gépen, és erről az eBayen szó sincs.
Game portnak hívjuk. Ezek szerint Neked olyan kell most, droidot szerintem elfelejtheted, de lehet van rá valami BT-s herélmény, billentyűd ha ilyen, akkor azt hívjuk midi portnak:
Bammeg, én váltig az hittem, hogy a billentyűn van 5 pólusú és valami kerek gondolatot szültem. Akkor semmi baj, azon menni fog, 5 pólusú meg a másik vége.
Ha elolvasod a hozzászólásomat már nem kell nyomoznod.. :DD
.
Tehát nincs hova dugnod. Spárgával kötöd a géphez?
Persze lehet venni hangkártyát midivel, vagy aktív 5pólusú midi --> USB kábelt (csak nehogy kiderüljön hogy a billentyűzet tönkrement az utóbbi 15évben, program sincs stb)
De most már átkötési rajzot is találtam.
http://www.google.com/m?hl=hu&source=android-browser-type&q=15+pin+midi-joystick+connector+wiring
A képek között van.
A 15 pólusú Cannon tartalmazott két joystick portot es a midi zenei csatlakozót, ezért is volt a hangkártyán. Annak a bekötése is kiyomozható, én az 5 pólusú midit nem ismertem.
Ez sem egy mindennapos igény, de hátha tud vaki hozza szólni.
Van egy igen régi 15 pólusú midi csatlskozós zongora klaviatúrám, még Commodore felirattal, amit utóljára Win98-al tudtam használni asztali gépen. XP-n valamiért nem ment, de lehet, hogy csak a hangkártya nem volt jól beállítva. Most ugorni szeretnék, legalább az XP-s laptopomon használnám, de az igazi az Androidos tabletem lenne. A YouTube-n láttam ilyen filmet, de abban tuchel volt a klaviaturán, nem a 15 pólusú Cannon papa, ahhoz egy ezresért USB kábel is van az eBay-en. Van 15 pólusú konverter is az eBay-en, kissé drágábban, de az a leírás szerint joystickhez való.
Van valakinek ötlete? A 15ös Cannon-tuchel váltás csak forrasztás kérdése? A vicc az, hogy a klaviaturan is vannak tuchelek, de az klaviatura-tuchel, a tápfeszt hozza.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. van egy régi fsc laptopom Win Xp-vel .
Elszállt a tápja vettem is hozzá egy másikat( szerintem nincs hozzá köze ) azóta kb 10-20 perc után megszakad a wifije . kb 2 alkalommal elő is jött ez a probléma , akkor ujra install volt a megoldás. Szerintetek mi lehet? A wifi kártyával semmi gond és a rendszer eszk-be sem látok semmi problémát.
Ha megszakad akkor kikapcs bekapcs és működik tovább . Előre is köszönöm jani
ADSL-em sosem volt, de valószínűleg azért van ott hogy világítson, ha van net. Ez csak modem, ugye?
Ha csak a routerrel variáltál, annak nem sok köze van ahhoz hogy a modemen van-e net, vagy sem. Ilyenkor legegyszerűbb, ha a gépet rákötöd közvetlenül a modemre, és megnézed, addig rendben van-e a net. (már ha aszolgáltató is úgy akarja, és nem variál a mac címek figyelésével) Egy újraindítás kis áramszünet után sokszor segít egyébként.
Bocsi, nem követem napi rendszerességgel a fórumot, így nem ismerem a küzdelmeidet... :)
Az az összeg azért durva. Hűségidős még? Nekem negyedennyiért van az említett net, tv, telefon. Sajnos a digi nem terjeszkedik csak ott, ahol megéri neki, a sűrűn lakott részeken, lakótelepeken. Nekem szerencsém volt, hogy megvették a helyi szolgáltatót, és átkábelezték üvegszálasra. Így még túláramtól sem kell tartanom a kábelhálózat felől.
Tehát a gép és a router is rendben van tudásban. Ott kellene jöjjön a maximum (ami kábelen). A router gyári beállításai is jók (ha nem lett elállítgatva). Nem tudom milyen környék, lehet, ha sok a zavaró jel , az bekavarhat. Esetleg a csatornákat a wireless beállításoknál végig lehetne zongorázni, hátha...
Most emelik a diginél a sebességeket, elvileg 40/20-ról 100/50-t kellene kapnom. UTP-n meg is van, a wifi viszont az egyik laptopon elég "döcögős". A router itt is n-es, tehát az elvi 300-at tudja, jön is az egyik laptopon 70-80Mbps körül, ami ugye már jónak mondható, mint jellemző érték. Viszont a sajátomon 45-nél nem jön több, ami sejtetné, hogy csak g-s. Viszont a dokumentumok, és a windows szerint is n-es.
Szóval Dell 1704 802.11 b/g/n elviekben, gyakorlatban tud valaki róla olyat, hogy mégsem n-es?
Kiborítottam a dobozát, természetesen egy sor nincs magyarul. Mintha erre lenne valami, hogy nem is szabadna magyar nyelvű doku nélkül forgalmazni. Megjegyzem, valami komoly szakszöveggel úgyse mennék semmire.
Na a lényeg: A dobozon ott virít a reklám duma, hogy 300Mbps. Guglizásom eredménye, hogy ezt 30 méteren belül tudja. Anyja pi....ját.
Tehát a dróton tud 12-őt, wifivel 6-ot. Hangsúlyozom, hogy mellette.
Vagy! Van valahol beállítási lehetőség, ami a kérdésem lényege volt?
Bocsanat, ha off lenne, de hatha itt van olyan, akinek szinten rengeteg fotoja van es neki is sokaig tartott megtalalni nehany kepet, es mar kitalalta, milyen programot lehet hasznalni hozza.
Helyszinenkent es keszitesi idonkent kulon alkonyvtarakba raktam oket, hogy belyegkepkent gyorsan megnezhessem, de mar az is maceras, mert tobb szaz alkonyvtar van.
Gondolkoztam szoveges emlekeztetok irasan, de akkor minden alkonyvtarba be kene irni egy szovegfajlt tartalomjegyzekkel es rovid leirasokkal.
Ezt az áprilisi Windows 8.1 Update 1 csinálta. A címsort nem lehet kikapcsolni, de a programokat továbbra is be lehet úgy zárni, hogy felülről lefele húzod.
A Win7-ben alapban nincs levelező, de letölthető a Ms Live Mail, ami importálni tudja az OE leveleit megadott helyről is.
Utána kicsit kavarni kell, mert tapasztalatom szerint nem a megfelelő mappába teszi, hanem valami importált levelek mappába és onnan kell átmozgatni/másolni pl. a Beérkezett üzenetekbe.
Először persze meg kell csinálni a fiókot a Live mail-ban.
A szabályokat asszem nem lehet, legalábbis én nem találtam.
Régi laptopom XPSP3-al, aminek kezd rosszalkodni a DVD/USB/SD beolvasása, talán mert már annyi minden van. Acer 5735z Gondolkodom, hogy újratelepítem, és akkor már legyen rajta Win7, talán elbírja az x32 HP-t.
A kérdésem, hogy Outlook Express levelezésemet, és a sok szabályt át tudom hozni win7-esbe? Van ehhez hasonló levelezőprogram, amibe a régieket tudom importálni?
Valamiért bojkottáltok engem? Netán tudtomon kívül megbántottam valakit? :-/ Vagy túl sűrűn kérdezek? Vagy túl ritkán (félévente) s hanyagolva érzitek magatokat? :-)
Pedig csak hozzátok fordulhatok! Én majdnem tök hülye vagyok aizéhő :-/ :-(
"az interneten is leugrik a képernyő tetejnén egy olyan sor, amit x-el tudok bezárni" Ilyen itt is van, csak nem "sor", hanem egy üres képmező, kerettel... :S Pedig a W7 Defender szerint nincs kártevőm, no meg az Adblock is engedélyezve van :S
Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy már nem tudom a programokat bezárni úgy, hogy átalakul kis kézzé a lap tetején? Ehelyett az interneten is leugrik a képernyő tetejnén egy olyan sor, amit x-el tudok bezárni.... Ez utóbbi nekem egy kicsit zavaró... Hogy tudom visszaállítani az egészet win8-on?
Kezdhetted volna rögtön azzal, hogy nem csak a youtube lassú. No mindegy, aki ennyire nem akarja megfejteni, az verje csak szét a gépet, nekünk is egyszerűbb lesz.
Win8.1 Pro angol, néha eltűnik az indítható program ikonja a desktopról és ilyenkor hiába húzom az egeret a jobb alsó sarokba, nem jön föl a menü sem...
Taskmanagerben nem fut semmi (mármint értjük ugye...) Nem tudom mi az ördög okozza (programok a taskbarról futnak, a meghajtó ikonokra kattintva azok megnyílnak).
Hát eddig még azt se árultad el milyen oprendszerrel van gondod. Ubuntu, Fedora, esetleg Suse, vagy Windows9 ? esetleg milyen verzió: Starter-Home-Prof...?
Lécci segítsetek az én naaaagy bajomon! Az fránya Firefox nem jegyez meg semmilyen beállításomat! :-/ Pl.:
- kezdőlap
- új lap megnyitása, hogyan történjen
- szavak felvétele a szótárba
- felugró ablakok engedélyezése - valami silverlight, vagy mifene meg Adobe Flash(?) engedélyezése állandóan
- stb.
- - - -
Más:
Van-é mód arra, hogy a saját Startlapomban szereplő Kedvenc linkeket egyben átvigyem a Firefox könyvjelző izéjébe. - Merthogy megest eltűnt valamitől az összes könyvjelzőm s ugyan találtam a dropboxomban egy három éves bookmarks.html fájlt s abból importáltam, de azon még csak a töredéke van annak, amiket mostanában használtam. HTML fájlt meg foggalmam nincs, hogyan lehet szerkeszteni. Hiába kerestem rá, nem tudom értelmezni. :-/
- - - -
(A nem működő felhasználói fiókok problémája még mindig megoldatlan.:-/
Muszáj lenne, mert a Kiscsaj még nincs 12 éves sem, így viszont kontroll nélkül bengészgethet a fijjugg fiókjában. Merthogy, ugye el meg nem tilthatom a géptű - bár el kéne, mert túl sokat matat vele! :-/ :-(
Nem használom a Hostmant, így nem tudom, miért kellett volna (nem) szégyellenem. Úgy gondolom, hogy prekoncepcióid vannak. :o) MVPS-féle Hostsom van, beleirogatva pár, magyar-specifikus reklámozós dolog.
A sávszélességből alig használ, a processzor használat minimális megegyezik kb minden adat a laptopéval
így a teljesítmény terén az asztalin mondjuk még kevesebb is. a flash player frissítve nem értem a hálókártyán a térerő teljes. Fogalmam sincs megőrjít direkt vettem egy jó hangkártyát is a filmek miatt
minden HD film megy, játékok mennek a youtube meg akad nem tölt gyorsan be.
Egyrészt jogos, másrészről azt hiszem, hogy neked sem kellene ilyen szégyellősnek lenned, és nyugodtan belinkelhetted/propagálhattad volna a Hostman elérhetőségét...
Valószínűleg kevesebbet kellene foglakoznod/nunk néven nem nevezendő nótorius olvtársaink vissza-visszatérő problémáival...
Legalább utánanéznél, mielőtt.. Nyilván nem fogunk beleirogatni húszezer bejegyzést, ha ezekből van több gyűjtés, automatán települős megfejtéssel. És van. :-)
A WU újraindítása felesleges, minden alkalommal, mikor indítod a gépet, újraindul.. A WU összetevőit nem tudod módosítani, csak a WU által letöltött frissítéseket eltávolítani. Ismert jelenség, W7-nél is, egyelőre nem tudunk rá megfejtést. Valószínűleg a .net kavar ismét az egyik nyelvi csomagjával. Mivel a WU hozzáférési hibával száll el, s erre a sorsra jut a rendszer-visszaállító is, így ezekkel az eszközökkel nem lehet megoldani a problémát, hiába próbálod eltávolítani például az érintett frissítéseket. De előbb-utóbb lesz megfejtés, vagy az elbarmolt regisztrációs adatbázis-jogosultságra, vagy valami folt, ami a WU megkerülésével képes helyreállítani, de egyelőre néma csend.
Szevasztok.Hozzáértő segítsége kellene.Egy idő óta a Laptopomon futó Win 8 frissít,telepíti a frissítéseket is,de ujraindításkor nem tudja konfigurálni.A hibajavítót futtatam,sőt a Microsoft Update alaphelyzetbe állítását is,valamint a services.msc -t is megnéztem,és ujraindítottam a Windows Updatet.Valamelyik win Update összetevővel lehet a baj,de honnan tudom,hogy melyikkel,és hogy lehet módosítani egyszerűen?
Adblockot blokkoló antiblokkolóplugin. :-D Nekem mindössze csak egy nyüves hosts fájl van felpakolva, és egy rohadt reklámom, vagy felugróm sincs, se itt, se jutubon (ott a lejátszóba épülő reklámvideók sem), sesehol. Nem foglal extra erőforrásokat (DNS klienst érdemes tiltani, ami szintén annyival kevesebb erőforrás akkor), nem kell foglalkozni vele, működik.
A boot helyreállítás nem jött össze. Újratelepítettem de csak a wint, azután win alatt előzőleg készített lemezképből helyreállítottam a telepítést is. Majd legközelebb előre gondolkodom.
Van egy olyan töltőm, amelyik usb-re csatlakozik, és a legtöbb, ma forgalomban lévő telefonhoz van rajta csatlakozó. Ha a telefonom rajta van, és fut a win, bejövő hívásnál a windows lefagy. A töltő gáz, vagy ez nem egy jó megoldás a telefontöltésére?
"Jellemzően, vagy mindig az Index kilépő oldalán jelennek meg"
Hoppá. Nálam a már említett Bet vagy mi a bánat, meg a "Bing search" szintén a fórumozás közben jön elő leginkább. Nem lehet az, hogy az Index "motorja" vagy mittudoménmi vonzza ezeket? :O
Xp -re próbáltam az Epson Scan drivert telepíteni az Epson támogatás honlapjáról, merthogy előzőleg újra lett telepítve az Xp is.
Azért próbáltam onnan , mert a nyomtatóhoz (Epson Stylus SX115) kapott telepítő lemezről csak a nyomtató működik. A szkennert sehogyan sem tudom elindítani.
Arra gondoltam, hogy az Epsonnál biztosan van valami frissebb driver, de sajnos csak ezt a hibaüzenetet kapom.
Próbáltam az egész nyomtató drivert(a típus kiválasztás után!) az Epson honlapjáról. El is kezdi szépen a telepítést, de ott meg azt írja ki egy idő után, hogy:
Programok közt megnézed, hogy mi az ami nem tetszik, azt leszeded. Vagy berakod a listát, mondjuk mit szedj le. Bettersurf, ask toolbar, mittomén, kuka.
Kéne egy olyan google térképet összedobnom a melóhelyre ahova nem ilyen bumszli jeleket lehet felrakni hanem kresz táblákat pl behajtani tilos táblát, zsák utca táblát meg hasonlóakat. Van erre valami alkalmazás szerintetek, vagy hogy lehet a logót átváltoztatni?
Mi lehet szerintetek az oka, és mi lehet a megoldás a következő problémára?
A Windows böngészők (IE, FF, C) alatt az a jelenség hogy egy tetszőleges weboldalon, véletlenszerűen egyes szövegrészek kiemelten (háttérszínnel és aláhúzva) jelennek meg akkor is ha ezt semmi nem indokolja.
Ha egy ilyen terület fölé ér az egér, akkor egy új ablak akar megjelenni automatikusan és Java vagy Falsh telepítést akar.
Hát, nálam az úgy megy. Van egy ősrégi P08-as xeroxom, (kop-kop) még mindig teszi a dolgát, valami céges levetett ruhadarab volt. És a W7 nem hajlandó vele se így, se úgy dolgozni. Így hát egy másik vinyón ott az XP, ha nyomtatni kell, arról bútolok.
(Kényes OS miatt nehogy már kidobjam és vegyek egy "korszerűt" helyette :) )
Egy kis problémám van, nem találok megoldást rá. Gép: dell vostro, win 8 64 bit.
Pár napja nem hajlandó usb háttértárakat kezelni. Az eszközkezelőben látszanak, besárgulva: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
Legyalultam minden usb-s eszközt, drivert nem segített.
Bootolni tudok ugyanazon pendrive-ról, amit aztán nem lát.
valószínűleg ez lesz, mi az egyszerűbb ?....olvastam van olyan, hogy xp módban telepíteni a progit, de láttam valami szoftvert amit feltelepítek és utána felismeri az xp-s progikat, ..vagy vásároljak egy vinyót és tegyem fel arra az xp-t?...a win 7-et nem szívesen törlöm le.
De én ilyen takarító cuccokat nem is engedek soha a gépemre, 15 év alatt nem is történt ilyen példátlan eset.
Egy kivétel, amikor az XP megjelenése idején kipróbáltam a rendszervisszaállító működését, a C: meghajtóra. Lényegében csak a rendszer volt rajta, viszont volt egy C:\Flashget mappa is a letöltésekkel, amit a visszaállító szintén "visszaállított", korábbi állapotra. Vagyis, amikor még kevesebb letöltés volt benne. Még jó, hogy utána a System Volume Information mappában megtaláltam az eltüntetett dolgok nagyobb részét. Amúgy is csak a teszt kedvéért próbáltam ki, nem vagyok híve ilyesminek, de azóta is mindig tiltom.
Tartok ugyanakkor egy D:\Programok mappát is olyan programokkal, ami telepítés nélkül azonnal használható, a Windows cseréje után is, illetve multiboot esetén több Windowsból is.
Ez a mappa viszont másik HDD-re is le van tükrözve, onnan vissza tudnám állítani, gond esetén.
Ilyen százalékos hibával mintha már én is találkoztam volna, de vagy nem emlékszem az okára, vagy ki sem derült, nem jut most eszembe.
1. Nem erre gondoltam.Mint írtam adott fájlokról van szó,pl. egy avi-ról nem a torent egészéről.Tehát hogy az hogy lehet hogy egy avi ami az újraellenőrzés előtt 100%-os volt az utána hogy lehet csak pl. 98,8%-os?
2. De látod ez az én esetemben visszafordíthatatlan veszteséget okozott volna hisz én úgy jártam hogy épp a saját mappájának tartalma töltődött teljesen.Úgyhogy én inkább maradok annál hogy legyenek csak külön mappában dehát kinek mi jön be ;-)
Egyes esetekben van olyan mód is, hogy az .inf fájlra jobbklikk, telepítés. Csak utánacsatlakoztatni / bekapcsolni a hardvert, utána jó esetben már felismeri a varázsló.
De előtte inkább törölni a már megjelent, de nem működő nyomtatót, eszközt.
Vagy, amikor csatlakoztatáskor feldobja a varázslót, ott is be lehet tallózni, ennek során beléphetsz például az i386 mappába is, amennyiben 32 bites Windows stb.
nyomtatóként telepítettem de valamiért nem csinál semmit, valószínűleg kell hozzá a gyári progi...de amit mondtál az úgy nem mükszik, nem találja azt írja ki...de hol van az az exe fájl , nem adnak a progihoz?..nem értem..
Nem tudtok a Vegas-on kívül olyan videoszerkesztőt ajánlani, ahol az arcot ki lehet takarni úgy hogy kövesse a fizimiskáját az alanynak?
(Lenne egy elég ütős körúti videóm, de ott van az a kib... módosított Ptk. :( És hiába "balhés" a sztori, nem hiányolnám hogy észrevételezze: "nem járult hozzá" :( )
Viszont amiket olvastam a témában, úgy néz ki, hogy a programokat mindenképp újra kell rakni, mentést mindenképp csinálok, így marad a hagyományos módszer...
-Windows Live Mail. Fekete panelek. Évek óta ismert hiba, egy frissítést gyanúsítanak vele. Rendben, letörlöm. A frissítés leszedésével csendben, anélkül, hogy szólna, lekerül az IE11 is, újraindulás után az IE8 fogad. Bazd meg, oké, leszedem az IE11 telepítőt, ám az a telepítést sikertelenül fejezi be, a szokásos, semmire nem való hibaelhárító linkjét mutatva, hibaüzenet, hibaszám sem itt, sem eseménynaplóban. A WU nem kínálja fel az IE11-et, csak IE10-ig rak fel mindent. A megoldás az, hogy az IE11 KB-szám szerinti tájékoztató oldaláról kell eltölteni az IE11 telepítőjét és nem a "hivatalos" IE11 honlapról: Ez a verzió hibátlanul lefut. Fogalmam sincs, miben lehet más.. A fekete panelek maradnak természetesen.
-Windows, keresés a "könytárak" gyűjtőből megnyitott, bármely mappában és almappáiban. A keresőmezőbe beírt szóra és enter nyomására semmi nem történik. Abszolút semmi. Mivel ugyanezt nyitja meg a start menüből a dokumentumok hivatkozás is, így egyszeri felhasználónak nehéz megmagyarázni, hogy nem, így nem tud keresni, csak ha a nevére kattint és onnan nyitja meg a mappáját: Így a keresés működik rendesen.
Nem tudok mit mondani ezekre, évek óta ismert hibát bennehagynak, alapvető, magától értetődő funkciót meg egyszerűen nem támogatnak egy újonnan bevezetett tárolóformában..
Én ezért tartom csak a Fuji HS20-at. 11 kép/mp azért rendesen elkapja néha amit kell. És közöttük akár ott szunnyad a KÉP, amitől aztán Nagy Fotós vagyok :)
Segitsetek, nem tudok scannelni. Mindenhol a szokásos javaslatok vannak, kábel nincs bedugva, nincs bekapcsolva, ellenben nyomtatni tudok és ugyanaz a cucc scannelne. Eddig müködött. Próbáltam a tűzfalat, frissitést, más programból inditani, máshová dugni az usb-t, de semmi. Vegyek egy új nyomtatót? (Windows 7)
Valószínűleg a nagy fájlok mellett található .nfo, .txt ki lett takarítva, akkor szokott 99,9 %-okat jelezni.
Alapértelmezés szerint az AppData\Roaming alá ment, mint sok más program is, miután ez a Microsoft egyik ajánlása is. Viszont, mint említettem, a utorrent.exe először a saját mappájában keresi ezeket a fájlokat, úgyhogy én oda át is raktam, mert nekem így jobban megfelel, mobilitás szempontjából.
Szerintem valahogy sikerült eltakarítani a lemezről a tartalmat, a program utána már csak memóriában futott. Nem volt már akkor a lemezen. A RAM-ból pedig később elszállt.
Nahh, én meg rokonnál kísérleteztem, hogy bírom-e analóg obival. Reménytelen még egy lassabb automata is. Meg videóztam, oszt volt ez a vőfélyizé, mint aki direkt szopoltat, be sem bírtam kapcsolni/konfigni a kamerát, mikor történés volt. Meg ugye félig vendég voltam, zabálni/inni kellett, nyilván jahh. Kamerát is egyik rokon hozta, már személyzet bent volt a teremben, én még a párnán bohóckodtam és konfigtam, meg fehér, mikor bevobult a pár. Legalább kmondhatták volna mikor merről :-) Fotós fórumon vannak arcok akik aztán előre mondják a lehetséges pozíciókat, egyebeket, nálam meg volt egy srác aki tényleg marha jól összerakta. Meg is kérte az árát, de egy szép fényerős 50essel jött, meg másik vázon kis telével, aztán csókolom. Csokordobást meg lehet ismételni, ez van, ráadásul nekem most az automata azért odabasz, hogy valami 40 kép/másodpercet tud csinálni...
Esküvőt többet soha. Egyszer ismerősnek pusziért/ellátásért, azt elbaxtam mert tévedésből az infrás fotókat is ráírtam a CD-re. (Az egyik koszorúslány mejjtartó nélkül volt, a menyasszonynak meg érdekes bugyija.. Nem kedveltek utána.) A másiknál "haver" mellé mentem segíteni az megszívatott, hogy ingyen vállalta, szintén ismerősnek, stb. Szólóban meg elég nagy kockázat. Velem mindenhoá eljön Murphy is, na ha épp akkor xarik be a zárszerkezet, ugye nem lehet "újráztatni" a csokordobást, első puszit stb. Arra külön születni kell, ez van. Még ha két géppel megyek, akkor is fennáll valami gebasz esélye.
Végül is ha egyszer jól csinálod, akkor csak egy negyed/ötöd esküvőből meg van a történet. Wifis beruházásaim kb. 4-5 év alatt térültek meg, és benne volt az opció is, hogy nem térül semerre. Ilyen ez a pop szakma :-D
Áááá, mire meglestem. Volt itt pár kép, erre MarkIII, 7D, fene tudja mi nem volt közte. Nem is sejtettem, hogy ennyi szarral toljuk :-D 6D mellé adták. Aztán ki tudja mihez még.
No, ezt meg kell lesni, havernak lőttem egy Canont, mellé volt csomagolva, Neki meg nem kellett. Amúgy is kb. 20ezer pénz, éppen gondolkoztam rajt, hogy megveszem, csak még a tudásom kevés hozzá. Ellenben aki kicsit dolgozgat, az pár ilyen 20ezres programot simán ki kell, hogy termeljen.
Köszönök mindent.Úgy néz ki happy end van,működik az uTorrent és mivel az AppData/Roaming/uTorrent mappában minden fájl megvolt így a telepítés után automatikusan be is töltött mindent,az összes beállítást és a torrentfájlokat is :-) Nem kellett érte semmit külön gépészkedni.Persze a dat fájlok hiánya miatt jónéhány kipirosodott,de azokat meg visszahoztam Recuvával,legalábbis amennyit még lehetett.Fél éjszakám rá is ment mire az összeset helyretettem,de mostmár az is jó.
Amúgy végül nem állítottam vissza semmiféle biztonsági másolatot,helyette felraktam egy másik uTorrentet.
3 kérdés maradt bennem,ezekre ha esetleg még tudnál válaszolni hálás lennék.
1. amikor elindítom egy torrentnál a kényszerített újraellenőrzést,miért van az hogy rendszeresen az addig 100%-os letöltöttségűnek (és nyilván annyi is volt) mutatott fájloknál is rendre csak 9x%-okat ír?Tehát nemcsak az adott torrentre hanem egy adott fájlra is.Ez ugye olyankor gáz amikor olyan torrentet akarok újraindítani a kliensben aminél közben már nincs seeder mert így nem tudom letölteni azt az újonnan kellő pár %-ot ami azt eredményezi hogy aki letöltené a torrentet engem sem lát seedernek annak ellenére sem hogy én valójában pontosan tudom hogy a fájl vagy fájloknak minden része,%-a megvan.Ez olyan idegesítő néha és nem értem miért van.
2. arra figyeltem fel hogy bár most is mindent ment a Roaming könyvtárba,tehát a torrentfájlok neveit is és a resume.dat-ot is folyamatosan módosítja, a progi beállítások/mappák menüjében semmi sincs kipipálva.Ez hogy lehet?Persze gondolom akkor így a jó hogy nincs kipipálva semmi csak hát pont ezért nem értem hogy akkor miért ment mindent mégis.
3. és egyáltalán,a nagy talány,ami a legnagyobb kérdés maradt bennem: egyébként hogy történhetett eleve olyan hogy egy programomnak a mappájának a tartalma úgy ahogy van szőröstöl-bőröstöl eltűnt?Mint tegnapelőtt írtam,én csak nem lehettem,úgy néz ki vírus se,de még csak az se valószínű hogy rosszalkodott volna a vinyó,hisz a HD Sentinel szerint 100%-os.Tudom a Wise Disc Cleaner kézenfekvő válasznak tűnik,csak az meg azért nem stimmel mert miután futtattam a takarítóját utána még órákig ment az uTorrent gond nélkül,persze azon kívül hogy elkezdte hiányolni a dat fájlokat.Vagy lehet hogy maga a windows az ami úgymond hibázott egyet?Végülis annyira nem fiatal már,másfél éves.Vagy akármilyen jó állapotban is van a merevlemez,esetleg az?Tényleg,ilyenkor általában mi a legvalószínűbb,leggyakoribb hibaok?
Giveaway az okés, de a másik portable cucc, az biztos herélmény. Oprendszer meg simán 30ezer alatt, és nagyjából 15 éve meg lehet venni vas nélkül az OEMet. Lehet itt vitatkozni a fizetésekről, aminek sok értelme nincs, mert én megvettem mindent amit akartam és nem értem, hogy havernak is pld. minek a sok milliós hanbuzeráló szoftverkörnyezet és ha ennyire nem termel, vagy nem kéri meg az árát, akkor dolgozzon AudaCity-el és faszom. Így meg csak az árat nyomjátok le, mert ha én rendes szoftverekkel és könyezettel baszakodom, akkor lesz majd Pistike akinek semmi extrát nem kell beleszámolni a cégbe. Dolgozz occsó Pinnaclével, ott az ingyenes Audacity, VideoSpin, egy jobb fényképezőhöz most speciel LightRoomot kaptam ajándékba. Sírni felesleges, én is kifizetem a szoftvereket és más is fizesse ki a melóm. Főleg jópofa, mikor szoftverből is élek, és Te azért sírsz, mert nem akarnak agyonfizetni, közben minden méteren írjátok a warezolást.
Jahno, én ezt írtam, amire kérdeztek: "Ez olyan oldal, hogy nem "tört" stb full progikat ad, de csak aznap érvényes a link általában."
És a Glarysoft Giveaway oldalára utaltam. Nem tudom milyen koncepióval műxik az a "csak egy napos" kedvezmény náluk, de sok programnál aktiválás nélkül el sem indul, a kulcsot meg a gyártó oldala adja hozzájuk. Hasonlatosan a PCWorld újság régebben megszokott havi "full verziós" programjához.
Még a figyelmeztetés is ott van ezeknél, hogy úgy legális, ha csak a mailcímre küldött kulccsal egy személy aktiválja. Valamint, hogy frissítés, support stb. természetesen nem jár hozzájuk, mivel valahol "freeware" a projekt. Ha további upgrade stb. kellene, akkor azt is írják: meg lehet fizetni, és akkor az is van.
Akkor ezekben mi a lopott? :)
( A portable-ket meg szintén sokszor a gyártó adja oda, persze valahol mind le van butítva. A SF nekem is pendrájvról megy, nem a Win alól.)
A régi nótát meg már ismerjük: ha a fizetéseink a gyártó hazájában lévő arányában mozognának az árhoz képest, akkor .....
Ehh, úgyse vezet ez sehová. :( Részemről elég kiköhögni az oprendszerért azta 30-40-et, azt is főleg a matrica és a legalitás miatt, és csak kizárólag azért. (vagy valami olyan kütyüt kiizadni amihez nem tudom, adnak még OEM-est? Vagy a boltban már eleve legálisan rátelepített géppel legközelebb...)
Különben megvenném a PeCsa-ban ezerért a lemezt. :(
Igen, bavallom, tudatában vagyok hogy felszedek a neten itt-ott valami szutykot. De nem biztos hogy coffer-vadászattal, hanem inkább a geometriailag gömbölyűbb formák kapcsán :)
Így azután hiába korrigáltad az MBR-kódot --> már csak azért is, mert valószínűleg nem is volt megváltoztatva a standard kód, valószínűleg ezért nem változott semmi a javítás után.
Bár én régen foglalkoztam vele, de szerintem a GRUB megvan, csak a törlődött hozzá tartozó konfigurációs fájl, ami a Linux partíción volt.
Elképzelhető az is, hogy amikor a Linux első telepítésekor választani kellett, hová kéred a GRUB telepítését, a Windows partíciót választottad. Ekkor a telepítő módosította a partíció indítókódját és az utána következő szektorokba beírta a GRUB programot is.
Így azután hiába korrigáltad az MBR-kódot, ehelyett inkább azt kellene megpróbálni, amit előbb írtam, vagyis a fixboot parancsot. Ez a partíció boot-kódját állítja vissza, az eredeti Win 7 formátumra.
Egy fekete képernyő, hogy a grub nem működik, van vagy nyolc tíz sor, nem olvastam végig, az alján a prompt helyén pedig grub egy relációs jellel. A linuxszal együtt eltűnt a bootloader is, a linux telepítés és eltávolítás után pedig nem áll vissza a win kernelje alapértelmezettnek. Ennyi nagyjából, nem a világ vége.A diskmanagerben kerestem a megjelölés aktív parícióként opciót, de a vonatom indult, nem volt idő bányászni. A win partícióra azt írja ki elsődleges, rendszer, kifogástalan.
Nem megvásárolt, hanem kalózkodott és megherélt. Folyton ilyet használ, alapban összebassza a gépét, aztáb meg sír és mindenki helikopter. Valamint nem rendeltetésszerűen használja a programot és nem érti, hogy néha miért nem működik. Ez ilyen, én rásem mernék kattintani semmire, ami linket küld, vagy mondd...
Soundforge is egy elég drága (kb. 100ezer forint) és komoly hangszerkesztő program, alapban nincs bent a winben.
Persze ott van a "Mark video window" azt bejelölöd és kihúzod akkorára mint a felvenni kivánt video ablaka, akkor Accept és indithatod a felvételt + a videót
Egyébként, ha a Grub az aktív partícióra lett telepítve (legalábbis azt írják a neten, hogy a Grub4DOS NTFS meghajtóra is telepíthető), akkor nem az MBR-kódot, hanem az aktív partíció boot-kódját kell visszaállítani a
bootrec /fixboot
parancs segítségével. A kijavított kód már a bootmgr programot fogja betölteni, az pedig a Win 7 kernelt, amennyiben a BCD is rendben van. Utóbbihoz addig nem is érdemes nyúlni, nehogy feleslegesen elpiszkáld.
A bootmgr programon nincs mit buherálni, legfeljebb az ahhoz tartozó BCD konfigurációs fájlon, ami lényegében a boot.ini megfelelője, csak ez nem szöveges, hanem bináris szerkezetű és kiterjedtebb opciói vannak.
De ennek is egyszerűen megoldható a szerkesztése az EasyBCD programmal.
Csak továbbra sem tudjuk, hogy mi a problémád, vagyis milyen hibajelenséget tapasztalsz, ami pedig nagyon nem mindegy.
Egyszerűen levettem a linuxot az ssd második particiójáról, mert nagyon tele volt a winnek fenntartott része, és a linux megy a hdd-re. A bootrec/fixmbr és a fixboot parancs után azt írta ki, hogy a művelet sikeresen végrehajtva, vagy vmi ilyesmi, nem nyafogott. Pontosan a bootmgr buherálásást akartam elkerülni és rendszerszinten megoldani a problémát, mert nem értek ehhez.
Most egy próba. Lejött mind a 33 perc. KMPlayer lejátssza, oda-vissza tekerhető, gond nélkül. Viszont az mp4 "gazdája", a QuickTime csak "homokórázik" vele. Érti a franc. Viszont konvertálás után a Corel 12 még szerkeszteni is tudja. Nem rossz ez a program, még mindig tartom :)
Melyiket? Hát én nem tudom, az ATV oldalán hasonlóan műxik a player, semmivel nem lehetett leszedni. Most ezzel a progival igen, sőt a Wonderfox Video to Picture-val már ki is kockáztam belőle ami kellett :)
Sőt, mert én olyan fertelmes vénember vagyok, kipróbáltam egy livewebcam-ot is vele. Az is lejött. :D Le is játssza a KMPlayer is simán. Sőt, felülírnám a baromságot amit írtam, tudja a 16:9-et is, csak meg kell tanulni kezelni. Jó kis programnak néz ki idáig. Talán csak egy a baja: nagyon "éles" a mentett hang. Szerintem azt valami faramuci módon kódolja mentés közben.
Mit írt vissza az ablakba a parancs lefutása után? Mi volt a hibajelenség előtte, utána, pontosan mit kavartál a partíciókkal, ezek lényeges információk. Aktív partíciót is be kell állítani, ha esetleg a Linux telepítő átírta máshová.
Aktív partíció gyökerében kell lenni egy bootmgr fájlnak (kernelindító program), egy Boot nevű rejtett mappának, benne a BCD fájl.
A bootrec/fixmbr nem állította helyre a bootolást, a linux eltávolítás után. A fixboot sem. Nekem jó a grub, csak működjön, ha meg nem akkor ne. Nem vagyok jártas a boot loader manipulálásban, tudtok valamit ajánlani? Az a baj, hogy a linuxot ssd helyett merevlemezről akarom használni, mert az ssd kicsi.
"Congratulations! (és itt is a linkért) you succesfully installed....blablabla" És műxik is. :) Gratula' és thx, habár nem nekem ajánlottad :) De valóban jó, a 16:9-et nálam ugyan nem tudja, de ki lehet közepelni a lényeget.
Na, majd live webcam-chateknél letesztelem alaposabban :)
Ha szinkronizált üzemmódban használod a böngészőt, akkor igen, a beállításaid felhőben is tárolódnak. Meg akkor is, ha bármilyen fiókod van (Google,FB,stb).
Másképp nem működne a szinkronizálás.
A jópofa reklámozók vissza vissza térnek. Ilyenkor a Defender leirtja, és kész.
Ha nem "bérlem" vagy "kérem a felhőt, akkor is? Mert azért akkor ez gáz. "Odafönn" rögzítik hogy mikor melyik csúnyálkodó oldalon jártam? :O
Nnna, ígérem jó leszek asszem :(
DE egy régebbire, Hehe: Végiggyalogolt a Defender jó nyolc óra hossza alatt a gépemen, szerinte EGY valamit talált. Ennek ellenére a "conduit" beg a "bing" ugyanúgy garázdálkodik. Érdekes módon azonban csak itt, az index fórum postolásainál... :S
Aztán vagy három féle adware-irtót kipróbáltam, itt visszaolvasgatva, eredmény ugyanaz. Ezek az izék vissza-visszatérnek, mintha a Silent Hill-t játszanám. :( Érik a dolog egy teljes újrahúzásra asszem, végül is már közel hat hónapja van ez a W7... :S Vagy tényleg a hóbagolyra át kell térni, mert már idegesít néha, hogy írni akarok, erre a Wikipedia-n kötök ki helyette :S
Még ha nem is sikerült kiirtani a bacilust a gépről, még akkor sem tartom ezt a pár napot feleslegesnek. Biztos van hozadéka, ami valahol hasznos lesz.
Ha ezzel a problémával elmegyek hozzád, biztos meg tudod mutatni, hogy ezzel meg ezzel a vírusirtóval így és nem arra menve. amerre te mentél.
Nem is arra gondoltam, hogy driver, szoftver, hardver.
Jut eszembe, XP-t lehet még egyáltalán újratelepíteni? Ugye ez három évvel ezelőtt lett telepítve, azóta ezerféle frissítést letöltött, azok meg már megszűntek. Ha most újratelepíteném, akkor a három év alatt letöltött biztonsági frissítések mind mennének a levesbe, nem?
Ezt hívjuk kék halálnak. Valami szoftver, vagy hardverhiba magával rántotta az egészet. Egyesek szerint a Win fél óránként így döglik meg, nem is értem min lepődsz meg :-)
Az előbb olyat csinált a gépem, hogy elsötétült a képernyő, aztán megjelent egy kék oldal tele szöveggel, amit nem volt időm elolvasni, mert abban a pillanatban újraindult a gép. Mi volt ez?
Másrészt tömény és felesleges, mert nem mindig manuális szalagmunka, oszt akkor egyenként elmondom, hogy ha nincs driver akkor hardver IDból miképpen nézzük ki, az bizony sok idő. Volt egy júzerem, átlag évente 2szer voltam arrafelé, mindig meg kellett mutatni miképpen kell CD-t írni. 6 év után hajította el a gépét, de sosem írt rajt CD-t :-)
Undelete nem biztos hogy összejön, vagy ilyenkor már nem lenne szabad használni a lemezt, mert azóta már felül is íródhatott. (Másik lemezről futó rendszert ajánlott ilyenkor használni.)
Úgyhogy én inkább más oldalról közelíteném meg a problémát:
Ugyanitt tárolja alapesetben a *.torrent fájlokat is
Legfontosabb a .torrent fájlok és a resume.dat megléte, de mivel a program biztonsági mentéseket is készít, a resume.dat.old is megfelel.
Mindezekről készíts másolatot egy külön mappába.
Az eredeti mappában (amennyiben netán sikeresen eltakarítottad a .dat fájlokat onnan is), a *.dat.old fájlokat nevezd át *.dat-ra.
Ha a programot újratelepíted, ezek alapján érzékelni fogja a régi beállításokat, a resume.dat alapján pedig a torrentek listáját is beolvassa az ablakba.
Elvesztek viszont a letöltési mappában található ~uTorrentPartFile_*.dat fájlok, ami a félkész letöltések adatait tartalmazza, illetve amelyiknél nem minden fájlt jelöltünk ki letöltésre. Emiatt az ablakban piros felkiáltójelek fognak megjelenni azoknál a torrenteknél, ahol a program eltérést érzékel a resume.dat adataihoz képest.
A felkiáltójel eltüntetésének, illetve a partfile*.dat újragenerálásának módja:
A program ablakában a torrentre jobbklikk, Force Re-check (kényszerített újraellenőrzés). Egyszerre több torrentet is ki lehet jelölni, de túl sokat nem érdemes, mert ez egy lassú folyamat, bájtonként újraolvas minden letöltött adatot.
Mellesleg én a .dat és .torrent fájlokat is a program saját könyvtárában tartom, ahol a uTorrent.exe van, mert így hordozhatóbb, a Windows cseréje esetén is rögtön működik. (A program először a saját mappájában keresi ezeket a fájlokat.)
"Csináljuk meg. Ő csak instruáljon és majd követem a mondandóját."
Teljesen működésképtelen PC+LAN esetén se muszáj valakihez elvinned. Létezik már videotelefonálás is.. Ez minden 3G telefonon elérhető (városokban 3G lefedettség is van). Te az ő arcát nézed, ő pedig a te telefonod főkameráján át a képernyőt, routert, stb. Azt a 60-80Ft/perc-et ki lehet bírni..
Szintén mobilra van a (pl) a Fring, de azt már telepíteni kell, wifi háló is kell hozzá azaz jóval bonyolultabb, ha meg már működik a PC onnantól kezdve rengeteg minden van: VNC, TeamViewer...
(de ezekhez is működőképes wifi/lan kell sajnos, csak a videotelefonáláshoz nem kel semmi felkészülés)
Hogyan lehetne az uTorrentet egy régebbi állapotába visszaállítani a legegyszerűbben? Légyszives segítsetek :-S
Konkrétan a következő a helyzet: ma arra ébredtem hogy az uTorrent úgy ahogy van eltűnt a gépemről,méghozzá magától!!! A mappája megvan a Program filesban de üres!Meg a parancsikonja is a Start menüben,csak így értelemszerűen üres tehát nem működik.Szóval olyan mintha valaki eltávolította volna,de nem úgy ahogy elvileg kellene hanem csak úgy hogy kitörölte a mappája tartalmát!És az nem én voltam!Vagy skizofrén lettem.
Egy dologra tudok gyanakodni,hogy tegnap este én marha a Wise Disk Cleanerrel csináltam egy tisztítást,méghozzá annak is a Fejlett tisztítójával ami letörölte az összes ~uTorrentPartFile_xxxxxxxxxx.dat fájlt is,tudjátok ez az a fájl ami letöltéskor aut. keletkezik a letöltés helyén.Ez már akkor este okozott kisebb problémákat (elkezdte kiírogatni hogy állományok hiányoznak a feladatból,kérlek ellenőrizd,stb.).Lehet ez a gond?
Vírusom szerintem nincs,legalábbis az avast,a Windows Defender és az Eset Online Scanner szerint.
Tudom hogy újra is lehetne telepíteni a programot de annyi torrent futott és annyi mindent átállítottam benne (de semmit sem saját kútfőből!),jól is működött.Ezért gondoltam inkább a visszaállításra.Tudom hogy több mód is van,itt
a Microsoft maga is felajánl pár lehetőséget,a kérdésem konkrétan az lenne hogy melyik volna az amelyik a legalkalmasabb volna az én problémám kezelésére?Tehát arra hogy visszakapjam az uTorrent progimat olyannak vagy majdnem olyannak amilyen tegnap estig volt benne a futtatott torrentfájlokkal és lehetőleg azokat a fentebb említett dat fájlokat is amelyek hiánya gondolom a későbbiekben is okozna még gondokat.Viszont lehetőleg nem szeretnék kétmilió újonnan keletkezett duplafájlt sem,ezt ha lehet inkább lekerülném.
3.2.2 Utorrentet használtam,az operációs rendszerem pedig win7 64 bit.
Annak mi lehet az oka, ha a Chrome-ban az előzmények törlése percekig tart akkor is, ha alig van benne valami? Régebben rákattintottam, és pár másodperc alatt törölt mindent. Most meg elhúzza, mint a rétestésztát.
Nem használtak: nem takarították el. A maware karanténba rakta, amit talált, a hitman lejárt, átnézte, de nem törölhető vele semmi. A YAC törölt, amit talált.
Nem ismertek fel kártevőt? Nem jelent meg az összefoglalóban a felismert? Nem volt/ak hajlandóak irtani?
(Azért biztos ami zicher, betehetnél egy/több képet a telepített programok listájáról (attól függően képet vagy képeket, hogy mennyi van) mit lehessen tudni.)
Ahelyett, hogy konkrét ok ismerete nélkül feltételezed, hogy mi a hiba gyökere, mi lenne, ha a conduitot eltávolítanád, és ezzel megkönnyítenéd a saját és a segíteni szándékozó kolléga dolgát is?
Valami YAC vírusirtó vakaródzik a gépen kb egy órája és a felénél tart. Reméljük azt a gyökeret kiírtja. (és majd telepít valami mást) Átjöttem a laptopra. Hagy dolgozzon. Majd meglátjuk. Ha már te látod a vírust, akkor biztos tudod azt is, hogy kell agyonverni, ha ez nem falja fel.
Most megyek aludni. Kinézegetek a másik gépre.
Már kíváncsi vagyok. Pár órát már elszutyogtam vele.
Sziasztok, új vagyok itt és a következö problémával fordulok hozzátok:
A legtöbb weboldalt elárasztották a reklámok, amik szerintem nem a szervertöl jönnek. Ahol megjelenik, ott az oldal tetején egy magát Bing-nek kiadó keresö ablak van, de a search.conduit.com-ra submittál. Ezekben az oldalakban a HTML elejére a következö scriptet itteszti be:
aztán innen folytatódik az eredeti HTML. A google sajna csak 4-5 eredményt hozott, de egyiket sem latin betükkel írták. Azért egy-két dolgot kipróbáltam, ezeket megosztom, hátha ötletet ad.
Az otthoni privát IP-ket használó hálózatot egy router köti össze az internettel, amelyik NAT-ol. Befelé csak néhány port lesz forwardolva, pl. a 80-as egy Raspberry-re, ehhez egy noip.me-s domain is lett regisztrálva.
Tehát a tapasztalatok:
A hibát csak egy gép produkálja. Ezen WinXP fut.
Ezen a gépen a Firefox 30.0, és az IE8-ban is fertözödik.
A többi Windows-os és Linux-os gépek nem hibáznak.
A STEP 3, 4 megvolt, az 5-nek lejárt a próbaideje. Csak vásárlással engedett volna tovább- lépni, de nem hiszem, hogy ennyi vírusölő után jeleskedett volna.
Itt megállok a próbálgatásokkal. Ha lesz időm újra telepítem.
Ha más válasz nincs, akkor nem mentek ki semmit.
Kb. egy hónapja külső tárolóra kitettem, nem sok változás volt azóta. De egyébként sincs semmi lényeges a gépen. A lányom főiskolai dolga mindig külső mentésre került.
Szerintem az egyik leghatékonyabb: tőccsed le, telepíccsed free módban (utolsó ablaknál vedd ki a pipát a PRO kipróbálása mellől), indíccsad a Scan-t, fixáld amit talál.
Ja, az nem érdekel. És akkor ne csodálkozzunk, ha nem hivatalos kiadás, hanem herélmény, esetleg egyik OS-en baja van, vagy nem bírja a 64 bitet, vagy piros. Hajam elhagyom.
Windows 7 os, kerdes a kovetkezo: hol tudom beallitani, hogy amikor behivok egy alkalmazast (pl. Word), akkor rogton a fel kepernyot elfoglalo modban jojjon be, ne pedig a jelenlegi defaultban, ami egy se nem egesz, se nem fel, hanem a kepernyo kozepen-tetejen se-ilyen-se-olyan ablak? Tudom, hogy egy moztdulat kihuzni oldalra, de nem lehet ezt megsporolni?
Hát arról nem kicsit :) Ez olyan oldal, hogy nem "tört" stb full progikat ad, de csak aznap érvényes a link általában.
Hangot én úgy szoktam hasonló esetben, hogy SuondForge-val, először beállítom a "keverő" opciót a Vezérlőpult/Hangok nál, aztán elindítom a record-ot, és ha vége a filmnek, kész :) A Win hangrögzítőjével nem vok képben, az azt hiszem csak 30 mp-ket vesz egyszerre, a SF iszont addig rögzít akár, amíg van szabad lemezterület :)
Nem lehet, a wikin megtalaltam, ez a bbc uj redszere, minden anyagot kategorizalnak, par hoiapig, vagy egy evig lehet megnezni, de nem lkehet letolteni.
Nem is kene, ha lene hozza felirat, mint a teveken, de itt nincs, es a beszedet igy nem ertem sok helyen.
Vagy olyanvalaki kellee, aki a fel orat veegig tudja nezni online es kozben ir par megjegyzest, hogy mi is a vita lenyege. Mert mintha nem is a gyogyszergyarrol beszelnenek hanem valami masrol.
Nekem van egy linkem rá, de ide nem merem betenni, mert hotfile-s meg megaupload-os linkeket ajánl a letöltéshez :) Egyébként a mostani gondomtól eltekintve korrektül működik, simán megcsinál sok átalakítást.
(Most ahogy ezen agyalok, még egyet megpróbálok. a portable-könyvtár nekem az egyik merevlemezen van. Lehet, hogy mégegyszer ki kéne másolnom egy külső meghajtóra, és onnan "kérni" a W7-et hogy engedje futni? :S Ha már "portable", esne belé a nyüvek.)
Nem baj, Total egyszer megvettem, kézreállt, a Supert meg ismerem, de az valami haladó kategóriás Linuxos konzolos arcoknak való, mire végiggondolom az összes kódolás mibenlétét és beállítom. Kicsi egyszerű jöhet, nem is baj ha elsőre nem TV-s minőség. Youtubera vagy bármire kicsit konvertálni majdnem akármi jó.
Én megpróbálnám az Avast vírusirtóval, van neki egy "rendszertöltéskori vizsgálat" opciója, és nem csak hardcore vírusokra vadászik, hanem PUP-okra is. Vagy valamelyik AV gyártó honlapjáról Rescue CD-t letölteni, és azzal, vagy kivenni a merevlemezt a gépből, és egy másik, nem fertőzött gépre ráakasztva szkennelni végig.
Defender nem biztos, hogy kártevőnek észleli az engedéllyel felrakott bővítményt. Tudod, mint az ask toolbar, meg a többi, amit mocskos szemétnek tartunk, de ilyen a világ.
Fenemegette, de nem találom http://www.ojosoft.com/purchase.html . Érdekelne erősen, nekem is van egy régi vasam, ami kb. ezért és egy másik programért van fenntartva. Igaz a konvertert lassan 2 éve nem haszáltam, de amint elásom hirtelen kell valamire.
Mert az XP, ez meg nem. Pont a portable verziók miatt, hogy ne nyúlkáljon olyan helyről olyan helyre, amit nem kellene. Bár ennek szerintem nincs portable verziója, minyjárt megnézem, ott lesz a hiba.
Attól még nem magától került fel, ezt én mondom nem akárki (:- Bár nem tudom melyikőtök melyik, lehet felét panabubusnak kellett volna írnom, az is mindig összebassza a gépét aztán értetlenkedik.
Ojosoft viszont úgy néz ki, hogy megy Win7 alatt, de ha ennyire nem, akkor mással nem bírsz konvertálni? Úgysem olyan professzionális cucc. Gondolom új verzió, support mit mond?
Ami Neked van az nem konkrétan kártevő, hisz tudtad, hogy felkerült, elfogadtad a feltételeit, miszerint böngészés közben reklámokat fog tolni és ez jó.
Mikor ezzel eldicsexik a W7, utána már itt is tudok válaszolni, addig nem, hanem a Bet65-re vagy mire irányít.
(köszi a válaszoket egyébként, én csak módjával tudok reagálni, mert a modemünk elszállt, Júpíszí meg naná hogy péntekre ígért egy "ránézést". Témobilos stick meg SOS célra van csak, rengeteget zabál egyébként is. )
Nem teljesen így van, de nincs is igazság nélkül a beírásod.
1. A laptopra nem töltök semmit, nem tárolok semmit.
2. Az asztali gépre csak, amire szükségem van ill. volt és ott felejtődött. Némelyiket már magam se tudom, hogy mire való. Azt akartam veletek átnézni és törölni, ami nem kell.
3.Ha rám tör a kíváncsiság, akkor van a kisszobában egy gép, azzal kalózkodok. Egyre ritkább. Már azt se tudom, mikor voltam ott.
Tehát a kódolás ugyanaz. MIvel hogy amúgyis batch-ban csinálta meg az Ojosoft konverter, mov-ból avi-ba kellett, mert a Corel kényes, neki nem kell az eredeti felvétel, amit a gép *mov kiterjesztéssel rögzít. :(
Ami a nagyobb baj, hogy az Ojosoft program csak XP-n fut a W7 ledobálja. És ha variálnom kell új kódolással stb. akkor mindig restrat, F12, ésatöbbi :(
Firmware update után friss telepítés, win felment, aztán VS2010 is, majd restart, ekkor már beadtam az ablakot a chkdsk ellenőrzés. win betöltés után a VS nem indul, hibaüzenet a tálcán hogy windows/bla-bla fájl sérült futtassa a chkdsk-et. Tehát az SSD a ludas, HDD-sentinel és egy sor más stressz-teszt nem mutatott hibát, használat közben mégis előjön. Megy vissza gariban. Ugyan ebben a pc-ben egy WD caviar black hibátlanul megy, így minden más hibalehetőség kizárva, maradt az SSD.
1. Ha az indítani kívánt program módosíthat valamit a rendszerben, akkor megkérdezi. A rendszer saját programjainál is. Egy plusz leokézás szerintem még belefér.
A kártevőt a lemezről valószínű nem irtja ki, csak a memóriából távolítja el, és blokkolja. Valami közelebbit a kártevőről ha írnál.
2. Mentésnél valami hiba került a fájl fejlécébe valószínűleg. Azt csak a Corel tudja hogy szerinte mi. A két fájl nem azonos bitre.
Igen nagy tisztelettel csak kérdéseim lennének. (megoldásra tán úgyse számíthatok, csak a kiváncsiság sarkall, mielőtt tényleg kiírok magamnak egy hét szabit, kivágom a rákba az összes bilgéc-terméket, és betanulom legalább az alapjait a hóbagolynak, vagy poingvinnek vagy minek... Itt a vége a szívásoknak lassan visszavonhatatlanul.)
1. Ez a pazar, és csúcsminőségű W7 minden egyes műveletkor szinte huhog nekem egyet és megkérdezi, hogy egy több éve stabilan működő programot el akarok bizosan indítani? A gondoskodás megható valójában, de ugyanez a precíz és engem féltő W7 minden egyes újraindítás után "kértevőt talál", meg is nevezi azt, majd dicsekszik is egy sort, hogy "sikeres művelet" után "kiírtotta" azt.
Akkor hunnan a bánatbul kerül elő újra és újra a zombi?
2. A csatolt képek tanúsága szerint W7 alatt futó Corel 12-est használom videószerkesztéshez. Meg akarnám nyitni a soron következő fájlt, ezt tudatja velem:
Aztán kissé berágva, megnézem a már sikerrel megnyitott, feldolgozott fájl ugyanolyan eredeti kiterjesztésű változatát, a tulajdonságai mindkettőnek bitre azonosak:
Akkor mi a jó nénikéjéért szívat ez az izé?
Tényleg csak az ok érdekelne. (Azt, hogy "CSAK" már a barátnőmtől megtudtam. :( Ennek szinonimája pl. az 'igy jártál" stb. D nem is ezeket várnám :( )
Örömmel jelentem, hogy mióta megjött az Adobe Flash Player 14-es frissítése, nálam megszüntek a "Shockwave player dolgozik, de nem válaszol" hibaüzenetek (kopp-kopp) Asszem gepesz olvtárs nyűgje (is) volt.
Matematika vizsgára felkészítő/oktató programot/weboldalt ismertek? Középiskolai szintű kellene, nagyjából mintha érettségire készítene fel. Ne csak példák legyenek benne, megoldásokkal, hanem érthetően magyarázza is el, hogy mit, miért csináljunk a feladat végrehajtása során. Létezik ilyen? Ráadásul magyarul, vagy könnyen érthető (kép) nyelven?
Én inkább OEM 8.1 prof-ot vennék, akkor is, ha a 7-est akarnám használni, mert a licenc megengedi, aztán, ha váltani kell valami miatt, akkor már ott a 8.1