Ez így önmagában igaz is meg nem is. A benzin sokkal könnyebben meggyullad mint a gázolaj, szabad levegőn és légköri nyomáson. Zárt térben és nyomás alatt vannak "gondjai" a benzinnek a /ön/gyulladással.
A könnyebb indíthatóság itt valóban a dermedésgátlást jelenti. Anno a gázolaj minőségét is lehetett vele javítani, max 4-7%-kal, ilyenkor ez nem benzin és gázolaj volt, (mivel oldódott a gázolajban) hanem kicsit használhatóbb gázolaj. Ma már összehasonlíthatatlanul jobb a gázolaj az akkorinál.
Miután a legtöbb új dizel már cr a dti meg tán 2005 ig volt. Hát nekem egy 15 éves kocsi régi. Régen is raktak benzint a dizelhez a jobb indithatóság jegyébe sőt a ruszki tankoknak meg csak éghető legyen az anyag. Vp44 et meg mai napig gyártják.
És igen szerencséje volt, mert járhatott volna szarabbul mint sokak.
Gondolom nem mindegy mennyi a benzin/gázolaj aránya. Nálunk ez ugye 2l/48l volt, de szerencsére nem lett baj. Mondjuk amúgy is annyit sz.ptam vele már előtte, hogy évekig rémálmaim voltak utána..😀
Havonta van átlag kettő benzint tankolt diesel. A legutóbbi kb. két hete, az CR volt és elment vele több mint 50km-t. Semmi baja sem lett, ahogy a többinek sem.
Erről az jut eszembe, mikor a feleségem este jött haza suliból, és jól(48 lter) megtankolta a kocsit. Csak egy volt a baj. Finom 100-as benzint kapott az 1,9 dti! 😀 60 km-t jött vele, sokszor bőven a megengedett felett.
Azonnal hívtam a szerelőmet. Mondta, semmi baj, ne indítsuk be, odamegy a kúthoz. Majdnem leejtette a telefont,amikor elmondtam, hogy haza is jött.
Távsegítséggel leengedtem az összes cuccot belőle, vittem bele gázolajat, kapott kis 2t olajat, aztán nem lett semmi baj! 😀
A rendeszer visszajuttat anyagot a üzemanyagtankba keverésben lesz állandóan az anyag benne, amúgy szétbaszhat minden ha nagymennyiségbe van. Mosasd ki olcsóbb mint egy injektor
Ring-re fel kell menni, akkor nem marad a tank sarkában, üzemanyagszűrő alján ha van érzékelő az úgyis jelez, vagy ha nincs akkor 3x kitekerni mire kifogy a tank, esetleg utána 1 új szűrő.
Mostmár ezekután tényleg nem merek beleönteni semmit, még flakonban kisérletezni sincs energiám.
Örülök, hogy abban egyetértetek, hogy a 4dl foltbenzin biztos nem árt a crtdi-nek.
Ha jól értelmeztem, az sem 100% nagy tragédia ha véletlen tényleg belekerült 20-30ml adblue a gázolajba.
Ha belekerült még mindig van remény, hogy az ügemanyagszűrő megfogja.
Egy dolog zavar, hogy ha ki is kocsikázom ezt a tankot, akkor sincs teljes nyugalom, mert lehet fél évig, ott ragad a tank alján egy sarokban valahol, majd csak valamikor később jön elő.
Csak bízni tudok a Jó Istenben, hogy mégsem került bele abból a rohadék adblueból csak az a pár csepp ami a beöntő száján volt.
Bizton állíthatom, hogy nagyobb %-ban nyújt megoldást, mint a denszesz. Közel sem annyira rendszeridegen, mint a denszesz. Az gázolajba biztos hogy nem való. De még benzinesbe se igazán, a víztartalom miatt. Mióta tesznek a benzinbe etanolt, azóta meg nyilván a benzinesbe semmit.... Mert annál jobb nincs.
Azért arról ne akarj meggyőzni, hogy a vizes denszesz jobban ken, mint a vizes kerozin. :)
Nyilván saját autón kísérleteztem. És előtte kipróbáltam kólásüvegben, hogy mi lesz belőle. Rendszertisztítás, víztelenítés céllal évek óta használom. 1.9 tdi AFN.
Eszembe jutott egy régi vicc:
A bolondokháza udvarán a kerítés mellett egy ápolt gyomlálja az epret.
Szóval direkt elrontják a brigéciolban lévő kerozint, hogy ne oldja olyan jól az olajat, mint önállóan tenné. Hacsak így nem. :)
A rendszertisztító adalékok vajon mint tartalmaznak? Nézted már? Kb. ugyanazt. Kerozin, emulgeáló és oldószerek. A brigéciolhoz képest van bennük még égésjavító és kokszoldó.
"a denszesz lehet 10%- viz.. DE alkoholban oldoTT !! es nem szenhidratban ahol NEM oldodik..
És a vizes alkohol SEM oldódik szénhidrátban. Ha megszünteted a keverést a vizes szesz kiülepedik a tank aljába. A különbség annyi, hogy a fél deci tankban lévő víz helyett, van fél liter vizes alkoholod a tank alján. Szuperül megoldottátok a problémát :)
Márpedig egy dízel ritkán eszik egy szuszra 75 litert.
" szerinted ontson az eddig benne levo puncsra meg brigit is."
Szerintem mindenki azt csinál amit akar. Van egy megoldásotok, ami szerintem hülyeség. Nektek meg van egy másik, ami szerintem hülyeség. 1:1
Kísérletezzetek és ámuljatok. Nem vagytok még annyira öregek, hogy így becsontosodjatok. :)
Na, ezt semmiképp ne lépd meg. A denszesz 90% töménységű. A maradék 10% nagyrészt víz. Tehát 1 liter denszesszel beleöntenél 1 deci vizet. Bármennyit öntesz, ilyen arányban vizet juttatsz a tankba. Arra meg semmi szükség nincs a jelen helyzetben. A víztelenítésre az egyedüli megoldás az emulziós brigéciol. A D-3 jelű. Ez szinte teljes egészében kerozin és néhány % emulgeáló és oldószer . ez tökéletesen elegyíti a bejutott vizet és a gázolajat.
Mi lehet a neve ennek? Orsós garázs emelő? Biztosan több mint 25 éves, teherautót is megemeli. A végébe hosszú pajszert kell tenni, tekerni és emel-süllyeszt. Legalább 2 méter hosszú és nehéz darab. Mennyit érhet ez?
Az a pumpákon meg a csöveken nem fog segíteni. Még motorstart sem kell hozzá, ha ráadta a gyújtást, és elindult a korrozív, agresszív trutymó a csövekben (előzetes nyomásfelépítés), kb. baszhatja.
szia. Akkor a kb 75l gázolajban a 4dl foltbenzin sem tesz kárt az autóban? Tudom brutál gáz amit összehodtam itt pár óra alatt, de tényleg nagyon nagy segítségre lenne szükségem, mert egy vagyonba került nekünk ez az autó.
Szóval az elejétöl.
Adblue folyadékot akartam volna pótolni, és útban volt kereszben az adblue beöntő előtt a tanksapka “cérnája”, ezért mivel egyedül bénáztam hülye felyemmel inkább levettem a tanksapkát, hogy ne legyen útban és elkezdtem önteni a mellette lévő adblue töltőnyilásban az adblue folyadékot egy tölcsérrel ami sajnos kifordúl és ráömlött az autóra meg valamennyi (10-20-30ml) fröccsent az üzemanyag töltő nyilásba. kb 40liter gázolaj volt akkor a tankban amire ráöntöttem a 4dl foltbenzint, majd csurig tankoltam még plussz 35literrel.
most ott állok, hogy van egy 3éves autóm (audi a6, új ára 15mill) tele (75l) prémium gázolajjal amiben van 4dl foltbenzin és LEHET 10-20-30ml adblue.
Mégegyszer mondom beismerem gáz az egész amit leműveltem, de már nem tudok mit tenni, ezért segítséget szeretnék kérni, mi lenne a lejobb megoldás ebben a szituációban? Köszönöm
Annyi sz@rt csináltam már, hogy most teletankoltam premium üzemanyaggal. Szerintetek most ezekután megpróbáljam a tele tankba a mondjuk fél liter denaturáltszeszt?? Nem hinném, hogy több adblue kerülhetett a tankba mint 10-20-30ml.
Kuplungszettet kell cserélni az autón, a kérdésem az lenne, hogy a következő kocsi esetén milyen szettet érdemes választani, melyik márka terméke a legjobb ár/érték arányú (Ha esetleg konkrét linket is küldenétek nagyon megköszönném)? (csak kuplungszett, kettőstömegűt nem)
Na akkor ezt most jól megszívtam, denaturáltszeszt kértem és foltbenzint adott, hogy ugyanaz. Na most akkor mit csináljak ebben a helyzetben? Még életemben nem használtam egyiket sem, nem tudhattam. Hogy hoznátok ki a maximumot ebböl a helyzetböl ha már így alakúlt?
mivel nem tudom mennyi adblue csoroghatott bele, lehet csak pár ml, így beleöntöttem a kb 40liter gázolajhoz 2dl Flotbenzint, remélem nem csináltam nagyobb bajt.?!
Cserélt már valaki motortéri relé-biztitáblát ebben a tipusban (Vagy Ducató-Boxer ugyanilyenben)??? Az volna a kérdés .,hogy teljes egyező biztitábla csere esetén csak egy sima fizika cseréről van szó?? Vagy kell esetleg kódolni is ?
Ma reggel először indítottam -4 fokban és az izzítás hiányára utaló módon 1-2 kis kihagyás volt ami eddig nem.
Az előző TDI autómnál is ez volt amikor megvettem 10 éve , az első mínuszokban. Nem tudom ezekben senki nem cserél izzítógyertyát mert pöccre indulnak. :)
Szóval 2 hosszúságút írnak hozzá, pont 2002-ban volt a váltás, egyik benyúlási távolsága 25 mm, az újabb 30 mm. Kétlem hogy más lenne a hengerfej. Mi a tapasztalat ezügyben? Mert maradt 1 garnitura új izzítógyertyám a TDI adagolós autómhoz vettem, az a 25 mm fajta és van ahol csak azt írják hozzá.
ha a kiakad a homero muszer, de a csovek tovabbra is puhak.. akkor az nem cirkulacios probelma, hanem elektromos /jel/ hiba.. ..
De akkor miért nincs fűtés?
vagy valahol elszokik a nyomas, de annak meg nyoma kell legyen amit nem irsz.
Nem láttam semmi nyomát a nyomás elszökésének. Esetleg olyan helyen lehet, ami nem látszik pl. fűtés radiátor?
De a vízszint is rendben van a kiegyenlítő tartályban.
Ha megállt a vízpumpa, akkor miért kellene keménynek lenni a csöveknek?
Mondjuk a csöveket csak tegnap, már tök hideg - de járó - motornál néztem át. Lehet hogy ha megint megvárom, hogy túlmelegedjen a gép, akkor a csövek is felkeményednek... Vinném már a szerelőmhöz, csak szokás szerint nem ér rá fogadni., hogy ott is hagyjam
10 év vagy 200 ez km a vezérlés csere periódus, ezért nagyon is elképzelhető a vízpumpa nyiffanása. Ez mellett szerencse, hogy ily nagymértékü tulhordás miatt nem volt szíjjszakadás.
Át tudom érezni a kéztempóval padlón közlekedés örömeit, volt részem benne ... Az ilyen problémák jellemzően a helytelen terhelésből adódnak, azaz, az izomzatod 'képzettsége' nem jó - ezen viszont lehet segíteni. Hogyan ? Tanulással. Pl. képzeld el, hogy egy csavarkulcsot csak csuklóból próbálsz mozgatni - vagy a karod közel merevvé téve vállból, és a felsőtested több izmának bevonásával mozgatod. A csukóízületed elmondja a különbséget, különösen, ha sorozatban kell csinálnod ugyanazt, mint egy hengerfej csavarjai esetében. :) Érdemes lehet utánanézni, mit-hogyan javasol egy kiropraktor - akár egy székről felállás kapcsán ... Az izomzat újra tanításával nekem igen jó eredményeim születtek - súllyal tudtam újra guggolni azután, hogy kb. 12 évig egy székről felállás is könnyen a térdem kiugrásához vezetett.
ON:)
Elnézéseteek kérem az OFF-ért, de az 'Autószerelő műhely'-ben sok az erőt igénylő munkafázis, és nagyon nem mindegy, hogy egy-egy ilyen után vigyorogva mondod: ez is ment, vagy nyögve, görnyedve igyekszel verbálisan rontani a távoli anyák erkölcseit :)
Köszi, szóval szerinted hengerfejes, és emiatt levegő került a hengerből a vízbe, és ez miatt levegős, nincs keringés?
Nem volt amúgy hajtva, de attól még lehet hogy spontán hengerfejes lett?
Amúgy vezérlést is cserélnék, mert már 297e km benne van és szerintem nem volt még cserélve, ezért gondoltam hogy még a vízpumpa is eredeti lehet, és meghalt. Ezért felmelegedett, későn vettem észre, és átégett a hengerfejtömítés. De szerinted előbb égett át a hengerfejtömítés, és utána állt meg a keringés?
Amúgy mekkora művelet ebben hengerfejtömítést cserélni, mert azt szinte biztos, hogy ki kell.
Látod, látod, itt a baj. Korlátoltságunk okán nem vagyunk képesek megugrani az Ő szintjét, így aztán hiába is próbálja lángelméjével megvilágítani számunkra a követendő helyes utat.
" ... Esetleg itt köztetek nem ismeri jobba a 2016 évjáratú Audi a6 2.0 tfsi 252le motorját? Vannak tipushibái? Hasonló problémásak mint a vw tsi tipusok? ... "
Ha egyezik a motorkód akkor az utolsó csavarig ugyanarról a motorról van szó, a problémáival együtt.
Sziasztok. Esetleg itt köztetek nem ismeri jobba a 2016 évjáratú Audi a6 2.0 tfsi 252le motorját? Vannak tipushibái? Hasonló problémásak mint a vw tsi tipusok? Köszönöm előre.
Még éjjel elolvastam Válaszod--első blikkre akartam rögtön válaszolni, de szerencsémre átgondoltom-----különösen befolyásolt az eddigi, tényleg félrevezető helyzetleirásaim visszaolvasása----van ECU kivezérlés..., de csak akkor van ha.,meg azt olvastam stb -stb szövegekre gondolok.., spongyát rá., elnézést kérek és ezuttal is köszönöm segitőkészségedet.., mert ez a legfontossabb kollégák közt..,
A fentiek elkerülendők .,a "fáziskéséses befecskendezés" leirására, mindenféle elektromos belemagyarázkodás--kommentálás részemről mellözve:
1.Megkértem valakit hogy semmi mást ne csináljon majd ,csak öninditózzón amig elnem indul a motor., és számolja kb hány mp tellett el a beindulásig.
2.Én is csak annyit csinálok ezalatt .hogy bevilágitva a torokba figyelem hogy van-e tényleges bespriccelés.
3.Müködési feltételek az indulás rendelkezésre állásához : Ford jel van:
Szikra van.:
Befcskendező szelepen betáp van:
Akku kajakra föltöltve--intenziven teker:
Acc pumpa gyujtásra kötve.:
"Befecskendezés elindulása és motor elindulása: kb 13mp öninditózás után.
Betáp V Szelepen inditástól kezdve folyamatosan jelen van.., kb 14V (14.4V Akkun)
Elindulás után kb 30mp-ig járatva.,közvetlenül leállitás után normálisan indul.,közvetlen egymásutáni sorozat inditások jók,
Kb 5-10perc állás után megint nincs befecskendezés, ugyanugy mint legelső inditásnál , csak kb 10mp mulva indul meg a befecskendezés."
Sziasztok! Gyors kerdes, 2005os 2.0ghia c-max paripam van. Merre fele talalom a vezerlo izzitorelet? Kulsobiztitabla alatt? Elore is koszonom a valaszokat! Elso korben megneznem mi a helyzet vele + kabeleket mert szokasa mostanaban hogy magatol (mintha leallitanam ) inditasnal leall a motor... van hogy nem indul csak 3.ra.... van hogy indul es nem all le es minden jo... Valaki jart mar igy? Nem tudom mihez kotni, nagyon idegesito. Esetleg lehet a fotengelyjelado szorakozik?Koszi ezt a valaszt is👍
Áll az autó. mondjuk 1-2 órát..., Elkezdek köszörülni---szikra azonnal van első elforditásra----De tényleges befecskendező szelep müködés (bespriccelés) csak kb 15-20 mp-es folyamatos köszörülés után---ez idő alatt a szelepen kivezérlés Nincs!!! LED-et tettem konrollnak, de ha valaki nézni a sugarat ugyanazt látja : Nem Spriccel be ugyanazon idő alatt.!
Ha beindult, akkor egy két gázfröcs ,vagy max egy perc járatás után leállitom.., utána számtalanszor indithatok normálisan!!!! Majd a leirtak ismétlődnek.
Bontott szelepet cseréltünk---de előzöleg is hasonló volt
Rosszul fogalmaztam.A motorvezérlőben levő hibakódokat ((P0107 ,P0118, P0123, P0223, P0480, P0481) nem lehetett kitörölni .Ezt a problémát megoldottuk,és már nincs hibakód a vezérlőben.Válaszodat köszönöm.
1.5 volt az semmire sem elég,minimum 5 volt szükséges általában.Valamelyik kábelvég,vagy csatlakozó csal. Mit jelent az,hogy "a motorvezérlőben már nincs hiba" ? Mi volt benne eredetileg ?
Üdv mindenkinek!Újra a segítségeteket szeretném kérni. A Lacetti 2005-ös 1.4-es szedám még most sem indul. A motorvezérlő már nem jelez hibakódot,van benzin ,de még nincs szikra.A kivezérlő jel nagyon gyenge (Kb 1.5 V ). A vezetékeket átnéztük,de nem találtunk problémát.A gyári indítókulcsot szakműhelyben kimérték,az utólag beépített inditásgátlót kikötöttük,de szikra még most sincs. A segítséget előre is köszönöm. Üdv: Ati
Ki tudja mi működik és hogyan. Ezért jó távgyógyítást játszani...
Nekem is volt 2-0 BRT Sharanom. Ezek a sima eu 2-es 3-as tdi-k tudnak gyűjteni némi kormot, ami nagy gázsebességnél kiszédül a kipufogón. Anyám A4-es Audijával fél évente megyek és az első 500 méteren kormol.
most hogy bejottek a hidegek (10C korul ) es naponta ugyanazon az utvonalon hajozok 2x ~15 kmet, - nem szamolom ki - de sacc 10 mpg-el nott a fogyasztasom.
ez sacc megfelel a kerdezo 7 kontra 9 liter koruli fogyijara.
ez szerintem rendben van..
az auto hibatlan, de ha megturom .. bekormol par secig.
Értem amit irsz..., csak azt nem hogy hogyan mérhetek , kezdettől fogva járó motornál, földugott csatin a betápon ami az előtét ellenállasból jön +12V DC - t??? Ez most akkor problémás? Szelep kinyiffanása idö kérdése???
Te is irtad az 5V - t.., meg olvastam is.., ugy rémlik talán kérdeztem is hogy azért mert Denso???
Ecu nem vághattam haza , mert levolt válsztva teljesen..., esetleg szelepet..., de azt se pötyõgtettem egymás után sorozatban ., csak max 1mp re néhányszor , látván milyen alacsony ellenállásu.
Amikor nincs kivezérlése a szelepnek, gyújtás (szikra) van? Ez igazán ó kérdés.., holnap kipróbálom és megirom.
Csomo délutáni probálgatások jellemzője: Ha többet áll ., kb fél óra mondjuk., akkor sokat kell öninditózni initásig., ez idő alatt a befecskendező vezetékeire bekötött kontroll LED sem villog !!! mikor elkezd villogni akkor mindjárt el is fog indulni.., aztán ha elindult akkor akárhányszor inditasz., mindig indulni fog azonnal
Ma letiltott szervitbe rakta magát,megnéztem a hibát és fent ragadt a geometria,az lesz a baj ezt havonta 2-3 alkalommal szokta csinálni.Szét kell szednem kitakaritani,pedig nem fülik a fogam hozzá.De amit kell azt kell.
Tényleg úgy gondolod, hogy csak tréfából írtam, hogy ne kösd rá az akkufeszt??? ):-((
Amit mértél az előtétellenálláson keresztül, az azért 12V, mert nem volt rajta a szelep terhelése. Jó eséllyel előfordulhat, hogy ezzel átküldted az örök vadászmezőkre. Olyankor mérd a feszültségét amikor jár a motor. Írhatnám azt is, hogy véletlenül se testeld le folyamatosan, de bizonyára az is hiába lenne. (az 1sec már folyamatos....)
Amikor nincs kivezérlése a szelepnek, gyújtás (szikra) van?
A Befecskendezö szelep (?) előtétellenállása : 2.4.Ohm. tüzfalon ezüst hütö bordás modul .
A B.szelep pozitiv tápja mindig +12V .., gyujtás...,ez normális?? Denso szisztem van rajta
Ha pöcögtetem ahogy mondod lehuzva.., de akkufeszről mert ugyanannyi volt van rajta mintha eredeti kábel lenne rajta.., bespriccel.
Alapjelenség kb ez: Állás után, hidegen : Köszörülök ..,-- (kötöttem egy LED- t a szelep vezetékeire , hogy belülröl lássam van e vezérlés) ----és -ha 3-4 köszörülés után se villog, akkor egy nyomogombról beadok egy max 1mp - re egy testet..., erre 100% mindig elindul.., utána..., olyannnak tünik mintha egy durvább impulzus talán " igazitana" egyet a szoruló tűn??? Pass..
Van olyan is hogy elsö- második köszörülés alatt sem villog a LED., ilyenkor persze else indul.., de harmadik köszörülésnél elkezd villogni., és már tudom hogy el is fog indulni..., ha egyszer elidult ., akkor egymásután mindig elinditható.
Az is fura hogy .,amikor nem indul el rögtön.., és többet kell tekertetni..,: Öninditózás után , nem rögtön mint normál esetben, hanem csak kb5-10 mp mulva kezd el villogni a LED.., és akkor indul is majd.
Ha jó akkor egy öninditó forditásra villog+ indul is.
Ha a szelepnél ott a kivezérlés és a táp is (~5V), valamit az üzanyomás és mégsem jön belőle benzin, akkor marad a hibás befecskendező.
Húzd le a csatlakozót a szelepről, a táp oldalt kösd rá vissza, (ne akku feszt!!! A saját tápját) a másik lábra meg pötyögtess testet. A szelepnek kattognia és spriccelnie kell,(amíg van üzanyomás) ha működőképes.
Ezt úgy érti, ha nincs kivezérlés az ecu-tól, az ecu hibának tűnhet, miközben lehet hibás befecskendező szelep is.
Ezt viszont a szelep ellenállásának mérésével* ki lehet deríteni, miután az ecu is azt tudja ellenőrizni.
* mint mondja, cseréltek befecskendezőt, de azzal sem működik. Marad két lehetőség. Vagy rossz a csere befecskendező is, vagy nincs a szelepnél kivezérlés.
Sziasztok az elmúlt 2 hónapban nagyon megnőtt a fogyasztásom,eddig olyan 7 körül evett most 9-10 és ez szerintem a hideg idő dacára is sok.Nem szivárog sehol,a PD fészkek sem folynak,a kompenzációs értékek is jók.Jól indul,jól megy csak ha taposom akkor kormol.Vezérlést nyáron cseréltem,a szinkron érték -0.5.Egyenletesen szépen jár alapjáraton is.
Nem vagyok nagy ismerője a pd rendszernek ezért kérdezek inkább.A tandem pumpa se folyik befele.
Az olvasmányból beemelt okos ECU story félrevethető ez esetben.
Az Adatok csak ideiglenesen nincsenek feltárva.
"Az ECU kivezérlés" konkrétan az jelenti , hogy öninditózás alatt egyelöre egy LED villogása jelzi a gyujtás és kapcsolt test jelenlétét miközben a megévő benzinnyomás ellennére semmi benzin befecskendezés nem látszik.
ebben a harom mondatos hozzaszolasban haromszor mondasz onmagadnak ellent.
illetve lehet csak ketszer, mert az > egyik < allitas igaz lehet amit masik kettovel cafolsz..
Eddig mindig kivezérelte az ECU a szelepet mikor nem inditott...,
egyébbkénnt nagyon érdekeset olvastam valahol..., ECU állitólag érzi a hibás szelepet és ilyenkor ki sem vezérli.., ugy tünhet mintha ECU hiba volna....,
(rovidites nelkuli masolat. )
tenyleg nem baszkodni akarok, de ebbol kihamozni valamit... mert ADAT nelkul basszmeg...
Eddig mindig kivezérelte az ECU a szelepet mikor nem inditott...,
egyébbkénnt nagyon érdekeset olvastam valahol..., ECU állitólag érzi a hibás szelepet és ilyenkor ki sem vezérli.., ugy tünhet mintha ECU hiba volna....,
Be lehet, de a cél itt az volt, hogy működjön a kormányon lévő gyári távirányító meg minden kényelmesen.
A transmitterrel egyszer lukra futottam már régen. Minden megzavarta, városi környezetben nem lehetett találni egy szabad hullámsávot ahol valami ne zavarta volna. Ezért abban nem is gondolkoztam.
Bosszantó, hogy a könyvtárakat nem kezeli jól, de most már szerintem így hagyom. Inkább veszek pár olcsó pendriveokat amikre szétszedem a cuccot.
Jó. Köszönöm. Még egy dolgot szeretnék tőled kérni! Majd ha lesz rá időd. Nézd már meg a netet, vagy lehet tudod is, ix 35 2012 2.0 crdi U1112 hiba kódnál ír valamit úgy látom tipus hibát az akksi negativ sarunál lévő szenzorra. Sajna gugli nem tudja érthetővé tenni számomra.
Nem tudom, de konkrétan azt igen, hogy fordultak párat Ausztriába és Németországba. Én ezt a történetet elmondásból (hallomásból) tudom, ami ugye nem állna meg egy bíróságon. Ott kinn az átvevő csak mutatta a fülkéből, hogy hová kell önteni. (Ez még a migra időszak előtt volt. Azóta edződtek ilyen téren a "tokosok" is) És mi van, ha leadtak egy marék eredetit a kocsiról mágnesezni? Amúgy azt hiszel, amit akarsz. Eddig tartott a győzködésem.:):)
Suzuki Swift 1.3Kat. 50Kw. 1996. G13B Hideginditási probléma
Denso központi befecskendezős rendszer..., általában kell a féktisztitó., vagy nagyon nehezen azért elindul ,esetleg gázpedál variációval stb. Uj gyertyák..,szikra jó.., AC kipróbálásra átkötve állandó gyujtásinditásra..., Bontott Denso befecskendező részt cseréltük----de semmi változás---hibakód nincs.
Városi legenda., vagy van alapja hogy az uj növelt etalonos 95-s benzin helyett ., 100ktános használata javulást hozna???
Az érdekesség, hogy ma volt módon kipróbálni egy ugyanilyen A4-es, csak multitronic váltóval (enyém kézi) és ugyanezt a jelenséget ott is hallottam... (1000-1050-es fordulatszám között rezonancia hátulról sebességben, üresben semmi...)
Egyik zene, másik próza. Mindkettőben egy rakás alkönyvtár, nyelvtanfolyamok, hangoskönyvek, miegymás.
Elvileg 4, vagy 5 gyökérkönyvtárat tudna kezelni a cd-tár helyén, de ehhez képest a Zene gyökérkönyvtár egyáltalán nem jött meg, a próza alkönyvtár első 4 helyét tudom váltogatni. Letöröltem az indexeket aztán bedugom újra, lehet hogy én toltam el valamit.
Ez egy Dension Lite BT . Nem vagyok teljesen elégedett vele, kicsit többet vártam tőle ezért az árért. (42. e)
Sajnos a pendrive könyvtárkezelése sem kielégítő nekem és a telót is csak akkor csengeti be, ha bt-n keresztül megy a zene is. Ha a pendrive bele van dugva, akkor meg nuku bt és kihangosítás. Pedig reméltem hogy pl. pendriveos zenehallgatás közben rá tudja majd keverni pl. a waze hangját ami meg bt-n keresztül érkezik. Erre rá is kérdeztem és mondták hogy tudja, de valószínűleg félreértettük egymást. Ilyenformán, hogy ki kell húzgálni a pendrive és bt közötti váltogatás is macerás és nem is valami gördülékeny.
Lehet jobban jártam volna egy DIN kerettel meg egy bele való fejegységgel. A korábbi autómban egy 16 ezer forintos JVC volt, és jobb volt használni mint ezt így. Még barátkozom vele egy-két napot, de lehet rá is kérdezek van-e lehetőség egy upgrade-re.
Az a telefonhíváskori némító. Valójában a kihangosító ugyanilyen szálát kellene rákötni, de mivel a rádiónak sincs ilyenje, sok jelentősége nincs. Szigeteld le. Ha testre kötöd nem fog működni a "kütyü".
Vettem az FR-V-be (2007, 1.8 benzin, CD tár nélkül) egy kiegészítő kütyüt, hogy le tudjon játszani mp3 zenéket is usb-ről, meg bluetoothról. Szerelem be, de van a egy barna drót, amit elvileg a fejegység MUTE lábára be kéne kötni, de nem találok a fejegységen ilyen lábat. Elvileg ilyen...: Lehet hogy nincs ilyenem, vagy ha mégis melyik lehetne az?
Ez pont olyan, mint anno a rézgyűjtők gyűjtötték a vasforgácsot. Mire kellet? Mert azt befestve aranysárga festékkel alkonyatkor réznek nézett ki. Ezt az árut amíg ment végigexportálták Európában a honi fémkereskedők. DPF szűrő törmelék is jó "felütni" vele az árut, mert azt súlyban adják el nem a platinatartalom számít.
Nem fordítottunk rá óriási energiákat, csak elszaladtam hozzá, mentünk egy próbakört, illetve alánéztünk, de semmit nem látott rajta alulról, ami ezt a rezonanciát, vagy vibrációt okozhatja.
Most készítettem a csomagtérből egy hangfelvételt, amin szépen hallatszik miről beszélek. Csak 1-esben, illetve 2-esben megyek vele a rögzítés alatt és kifejezetten azon a fordulatszámon, ahol hallható a renzonancia. (Ennyire nem durva a helyzet, ebből előlről alig lehet hallani valamit, illetve tényleg csak egy nagyon szűk, 1000-1050 közötti RPM-en, a felvétel miatt járattam ezen szinten).
Jó Napot Urak! Az alany IX 35 2.0 CRDI 184 lóval (saját) 180 párezez km. Minden indításnál míg megjön az olajnyomás addig valami varrógépezik a motorban. Gondolom a lánc lehet, vagy okoskerék, vagy hidrotőke. Szerintetek ildomos lenne utánajárnom, vagy addig amíg olajnyomásra el hallgat hagyjam a fenébe?
Az autó amivel kapcsolatbana probléma lenne: Audi A4 2013, 2.0 diesel, 150 LE kéziváltó.
Az utóbbi időben előjött egy nagyon idegesítő jelenség, amire a szerelőm se tudott elsőre mit mondani, megbontani felesleges nem akarom az autót...
1000 és 1100 közötti fordulatszámon, ha sebességben van az autó, gázadásnál rezonál valami hátulról. Nem tudtam pontosabban belőni, de egyértelműen valahonnan hátulról jön a vibráció. (Azt mondanám, olyan mintha a rendszámtábla rezonálna be, de ez kizárható, többször ellenőríztem, tökéletes a rögzítése...).
Értetlenül állok a dolog előtt, mert előlről jövő vibrációra még lenne magyarázatom, de hátulról nem tudom mi szűrödhet be ebben a nagyon szűk fordulatszám tartományban.
Hengerfej tömítés lesz az. Idén jött erre két Avensis ilyen problémával. Megkértem őket, hogy ne akarják velem megcsináltatni, mert van elég rendes munkám is :-)
Az egyik ügyfél visszajött, eléggé el volt keskenyedve, mert már 3 szerelő mondta, hogy keressen valami mazochista őrültet erre az elfoglaltságra :-)
Szvsz a nyomásviszonyok miatt vezeti a turbó elé. A dpf után már alig van kipuffnyomás, ha azt összeköti a turbó után a szívócsővel, akkor nem a kipugáz fog a szívósorba jutni, hanem a turbónyomás fog belefújni a kipuffba. gondolom én.
Kérdés, hogy hosszútávon a turbó mit szól hozzá.
Ja várjál, nem hosszútávra tervezik. akkor jó lesz ez így, kérem fáradjanak a kasszához, élvezzék míg szét nem esik:-)
de a kettőből egyszerre csak egyet választhatsz, tudod jól:-)""
ja a 2.0 DI vectrat, amit ugyan soha nem szamoltam, de szerintem ot liter alatt fogyaszt a maga 80max loerejevel.. :)
vagy az 2.0 pd alhambrat, ami mar kicsit tehenesebb test alkat, de palyan hozza 6 liter fogyit ( 46 mpg ) 140 loval.
de itt a hideg dombok kozt napi 2x ~13 km ben is tud olyan kilenc korul (36 mpg ) ami a testehez viszonyitva szerintem rohadt jo fogyi. (oszt meg ugrik is ha 70 viz folott le lepem :)
jol van, meloba szinte csak begurulok. :)
ugorjunk.
lattam ma egy 2019 dizel fordot. (viszonylag uj tipus :)
nincs tobb info!
nem mentem a hatuljahoz hogy focus, vagy fiesta, elolrol meg nekem ez nem derul ki.
rovid a lenyeg.
egr felveteli pont, es annak vizes hutoje a dpf utan< ! gondolom korom szures okan..
de az egr szelep meg a legszuro utan, es a turbo betap elott..!
na most erre nem tudtam meg gombot varrni,, hogy tyuk,, vagy tojas az idorend ?
a dpf utanni gaz vissza vezetes az lehet egyertelmu... de mi indokolja a turbo elotti egr vissza vezetest ?
bmwnel rengeteg o gyurut csereltem turbok korul.. de ott legalabb van szintjelzo, igy massziv hulyenek kell lenni ahoz hogy megfozd.
eztet mondom kend, hogy más gyártó nem követi el ugyanazt a hibát. ha a fordban is lenne szintjelző, akkor beljebb lennénk. de nincs(illetve utólag raknak bele, gondolom többe kerül mint rendes csövet csinálni)
nem baja ha ido elott romlik el.
persze, abban az esetben, ha nem fogyasztja el pluszban az autó értékének több mint felét a javítás. vagy legalábbis én ezt nem tudom megemészteni, de ahogy olvastam a tulaja se. nem lehet ezekbe a fosokba valahonnan bontott motort szerezni? ezeket nem törik össze sehol?:-)
bamulatos fogyasztas iszonyu teljesitmeny mellett.
de a kettőből egyszerre csak egyet választhatsz, tudod jól:-)
eljenek a vorosok!
nana, az az idő már elmúlt. jahogy borról beszélsz, akkor egészségedre:-D
szerintem a fordnal sincs tomeges motorcsere, bar a cikk -talan- azt sugalja.
bmwnel rengeteg o gyurut csereltem turbok korul.. de ott legalabb van szintjelzo, igy massziv hulyenek kell lenni ahoz hogy megfozd.
a csigasnal egyel erzekenyebb a pont, ott az turbo olajzo csoben hal meg a gumigyuru.. ( mert az kell oda.)
olaj szintjelzo nem tudom vane,, de ha 4-szer beallni ugyanoda mar csak feltunik a betonyon az olajtocsa..)
szvsz en nem tudok ezek kozt minosegi kulonbseget tenni.
fosh az osszes.
nemnem..
teknikailag nagyon jo motorok..
bamulatos fogyasztas iszonyu teljesitmeny mellett.
..csak amikor 100e KM alatt kicserelsz par kilometer vezermu lancot,.. akkor valami eszedbe jut.
vagy egy fiat doblo olajcserenel, hogy az anyjat legalabb tette volna a szurohaz ala a mernok, hogy ne felnegyzetmeter alvazon lengokaron gumin teruljon el az a felliter olaj ami a szurobol kijon.
bazzeg.. en tiz perc alatt faragok oda egy pet palackot.. de a rohadt eletbe doblot nem fogok venni pont ezert.
mert ha erre sincs esze.. akkor mi van beljebb ?
szvsz rovid.
nem baja ha elromlik.
nem baja ha ido elott romlik el.
a baj az.. hogy nem veletlenul romlik el.
ez innentol meg tudatos atbaszas es csak ez miatt ruhellem az uj kocsikat.
nincs ott valaki, aki átlátná azt, hogy hiába a rövidtávon sokautón nyert eurocentes profit, ha hosszabbtávon esetleg a többszörösét kell majd kifizetni""
nincs 'tulaja ' a cegnek.
reszvenyesek vannak akiket csak az evi hozam erdekel.
ha hosszabb tavon bezuhan, majd atmennek mashova a penzukel/ert.
----------
mint ahogy más gyártó sem követi el)""
dehogynem :)
az osszes gyarto aki a turbo kozelebe gumigyurus tomitest tesz.
es ebbol nem keves van. bmw. vw. csigas.. szvsz kit hagyok ki ? :))
Én nem értem ezt a fordos cikket(se), nyilván ez az én hibám.
Ha ez lett volna a világ első vízhűtéses turbója, akkor se nagyon lehetne benne hagyni egy ilyen hibát, de mivel nem ez volt az első, szvsz sejthető volt előre, hogy a tulaj nem fogja simogatni az autót, azislehet hogy nem is tudja hogy kell, tehát ott elő fog fordulni a tervezettnél nagyobb vízhőfok, ami ezt okozhatja.(abba már bele se menjünk, hogy a többi gyártónál ugyanez a problem miért nem jelentkezik)
Nem tudom elhinni, hogy nincs ott valaki, aki átlátná azt, hogy hiába a rövidtávon sokautón nyert eurocentes profit, ha hosszabbtávon esetleg a többszörösét kell majd kifizetni visszahívásra/méltányosságra/akármire, a porba hulló "hírnév"ről nem is beszélve(tudom már másnak sincs).
Ilyen jellegű hibákat egyszerűen nem szabad elkövetni(mint ahogy más gyártó sem követi el), vagy valaminek a kárára bele kell tolni azt a +pénzt, max nem lesz heremasszírozó az ülésben, vagy kimarad valamelyik sosehasznált hárombetűs akármicsoda.
Ilyen az, amikor már mindenmindegy, nem számít semmi és az ellenkezője sem, úgyis szart gyárt a konkurencia is, hiába tetszik a kedves vevőnek átfáradni oda..
nem ismerem a garancialis jogokat, de amennyiben hosszabb a kotelezo gari mint masfel honap en felkeresnem az elozo tulajt.. hogy beszall a javitasba.. vagy inkabb ugyvedet fogad.
lehet csak termosztat, de lehet akar blokk repedes is.. igy a koltsegek eleg nagyot szorhatnak.
A gépkocsit másfél honapja vásároltam és az alábbi problémával szembesültem.
A kocsit kb 130km-re vettük,mikor hazaértünk vele csöppeket láttam alatta,de nem tudtam,hogy mi az,kis fagyállot öntöttem utána,mert ugy láttam,hogy kevés a szint.Naponta 20 km-re használtam a kocsit,nem is volt semmi baj,amig egyszer mentem vele egy kicsit hosszabb távot ekkor azt vettem észre,hogy a kiegyenlitö tartálybol kinyomott rohadt sok vizet menet közbe.Azt a tanácsot kaptam egy szerelö ismerösömtöl,hogy ne gondoljunk a legrosszabbra egyböl elöször cseréljük ki a sapkát,aztán a termosztátot.Mikor megérkezett az uj sapka szembesültem vele,hogy a réginek semmi baja,csak valaki leszedte rola a gumigyürüt,hogy ne tartsa meg a nyomást/gondolom én/.
Az uj sapkával semmi gond,amig csak 10km-eket járok,de ma 140km után ezt produkálta:
adott egy focus 2005 focus 1.6benzin 1000km alatt bekajal 1l olajat,gyari ford formula van benne. hidegen meleg inditom nem latok a kipu bol kek fustot. olaj nem csopog az autobol. tudnatok otletet adni megis miert fogyhat ilyen nagy mertekben az olaj? gyuru?szelepszarszimering? tudom van az opelnek az ecotec motorjai ott ez a mennyiseg elvileg nem baj, viszont a focus manual-jaban nem latok ilyen opciot hogy 1l/1000km okes lenne...
Neki a maga szempontjából van igaza, neked meg saját szempontodból.
Viszont az a színre-szín is csak szerencse kérdése. Előfordul(t már), hogy azonos színűekből is tejföl állagú trutyi lesz. Alapból nem illik G11-et G12-vel keverni. Abból bármi lehet, mégha azonnal nem is látszik. Alapvetően más működési mechanizmusuk. G12+-ost már lehet, de akkor a képességei visszaminősülnek G11-re.
Szóval a szín, önmagában, tényleg csak egy látvány.
" ... mondanal par peldat peldaul pinkre, es zoldre ? ..eltero minoseget ami egymasal nem kompatibilis ? .... "
Másképp közelíteném meg: azonos minőségű és eltérő színű fagyállókra tudok példákat. Ha (valóban) érdekel akkor elküldök egy Excel listát a (mindenféle színű és mégis azonos minőségű) fagyállókról.
Tisztelt csoporttagok,Autószerelő urak.Kuplungproblémával kapcsolatban kérném a véleményetek.A kuplungholtjáték ok.Megfelelő helyen is kezd el kiemelni.Viszont 5 ösben odalépve neki ,megcsúszik,ill felpörög a fordulat.Tárcsa nem lehet szerintem vékony mert azt észre lehet venni a pedálon. Két éve ven nálunk szaladgáló autónak és kezdetektől ugyanezt csinálja ill két év alatt semmivel nem lett rosszabb a jelenség.Előéletéről nincs infó a kocsinak,van benne óra szerint 200 e. km.Arra gondolok ,hogy a kuplung kinyomó el lenne fáradva,gyengülve?? mit gondoltok? Amúgy egy MK 6 os Fiesta a gép ,1.4 tdci,de szerintem a hiba szempontjából nincs jelentősége
honnan akarsz a lendkerékből kiesztergálni 10mm-t? ha a nyomólap átmérője nem takarja be a kuplungtárcsát teljesen felesleges a művelet. (lehet hogy be sem fér a kosara alá)
A P0030 a szonda fűtésének áramköri hibáját jelenti. Ergo, lehet maga a szonda, vagy az áramkör bármelyik másik eleme is. Sajnos a varázsgömböm megint szervizbe van, így nem tudok ennél pontosabb jóslást adni.....
alany:ford focus mk2 1.6 benzin. tegnaprol, mara virradoan egy sarga check engine-el lepett meg. radugva az odb olvasot, p0030-as hibat kaptam. google alapjan ahogy nezem cserelni kellene a lambda szondat... mielott kicserelem ti talalkoztatok mar ilyen hibaval? tenyleg lamdba szonda csere megoldja vagy induljak el masfele?
mult heten kapott uj gyertyakat ez okozhatta a lambda szonda halalat?
szabad igy vele jarni? holnap meg be kellene vele gurulnom meloba 2x20km...
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Golf VI 2.0 CRTDI-m van (motortípus: CBDC), évjárat: 2009. A számítógép szívócső csappantyú meghibásodást ír ki (hibakód: 008196 - Szívócső csappantyú B1 P2004 - 000 - leragadt - nyitva- - MIL BE). Kérdésem lenne, hogy javítható-e tisztítással a meghibásodás, illetve ha nem, akkor milyen fődarabokat kell cserélnem? Azt az infót kaptam, hogy nem elég csupán a csappantyút cserélni, hanem a szívósort is cserélni kell. Köszönöm előre is a segítséget, Tisztelettel: Varga Balázs
Na két napja sikerült elindítani, kompresszorral kinyomattam a tankból jövő vezetéket visszafele tanksapka levéve ,kb 5 liter gázolaj kijött rajta ezek után a nyomócsöveket fellazitva öninditózva szépen elindult a légtelenedés után. Lehetséges, hogy parafinkiválás volt a csőben?
" ... Nem tudjátok véletlenül hogy a VW miért állt vissza a G13 után a g12 jelölésre? G12evo lett az újabb. .... "
Lehet hogy nem legszerencsésebb a G12 Evo elnevezés (a G12 Evo hivatalos neve egyébként VW TL-774 L).
2019 vége felé az összes VW és Audi modellnél átálltak a G12 Evo használatára ami a korábbi (G11, G12, G13) VW fagyállókkal eltérő összetétele miatt nem keverhető.
Ááá, ennél még hülyébb vagyok! Hosszú évekig a BASF G48-hoz ragaszkodtam, de elég körülményes beszerezni és most, miután nemrég lecseréltem, szintén G48-ra, majd elrepedt egy vízcső, leengedtem és már nem akarom visszatenni. (Valamint meguntam a G48 nehézkesebb beszerzését.) Itthon van a G48-ból kb. 1 liter maradék a rendelésből és 4 liter G11. Ezért volt a kérdés, keverhetem -e.
E39, az eredeti előírás G48 volt, most már a G11 van helyette a gyári fagyálló is ez. Most nem is ez a része érdekes, hanem, hogy a két elég hasonlónak tűnő folyadék hátrányok nélkül keverhető -e egymással?
3000rpm-nél, vészüzembe megy, villog a SERVICE lámpa, de hibakód menetes három olvasó szerint is, miközben az élő adatok helyesek, azaz kommunikál.
Nézem, nincs töltőnyomás, szinte meg sem mozdul. Ok, MAP hiba, mér szívócsőnyomást, tényleg nincs. Mér pumpával MAP szenzor, látszik élő adatban, jónak tűnik.
Megtaláltam a turbóvezérlő szelep után a dugulást a vákuumcsőben, most már mozog a geo. (A turbó új, most cserélhették.)
Előre örültem, a Service lámpa nem villog már a műszerfalon, hibakód továbbra sincs, de még mindig megáll 3000-nél, mint a szög.
Addig egész jól menne, a railnyomás alapjáraton 3000 Bar körüli, 3000-en nagyjából 1200Bar.
A töltőnyomás is felmegy 1.3-1.4 Bar-ig. Könnyen indul szépen jár, nem füstöl.
Egyszerűen nem találom az okát miért van vészüzembe az indítás után azonnal. 3000 RPM fölé nem forog, bármit csinálok, azaz, nem lépi túl és utána tilt le, csak addig forog el, onnan határozottan nem mozdul.
Minden segítségért köszönet.
Cam, az Audi tükörállító javítás még folyamatban, úgy tűnik nem (csak) a kapcsoló rossz, beszámolok, ha lesz eredmény.
Szia! Fagyálló kapcsán kérdezném, hogy a BASF féle G48 keverhető a G11-el? Mindkettő TL 774 C és az adatlapok is elég hasonlóak, így arra tippelnék igen. Jól gondolom?
Nekem akkor lett gyanús a csillagok eme (Ford TDCI+Powershift váltó) együttállása amikor egy használtautó kereskedő a telepen lévő több mint 100 autóból épp egy ilyen modellt igyekezett nagyon rámsózni.
Adott egy Franciaországból behozott Ford C-max 2.0 TDCI Powersif DPF gépjármű 140ezrer km futással, melyet kereskedőnél vásároltunk. Eleinte csak kisebb, rövidebb távokat tettünk meg, mert nem volt távolabbi uticél, illetve ismerkedtünk az autóval. Majd el mentünk egy hoszabb útra, mely tartalmazott autópályát is. Ekkor szembesültünk a problémával. A videóban láthatójelenséget produkálja az autó. https://youtu.be/7QXYqfoi7fU
Ford szervízben azóta több alkalommal is jártam, olvasták, de soha semmi hibát nem ír az autó. Komplett szervíz, olaj, és olajszűrők cserélve, váltóban motorban, és persze az üzemanyag szűrő is, stb. Ezt a jelenséget 90 és 140 km/h közötti sebesség tartományban produkálja, tempomat nélkül, és tempomattal is. Sem alacsonyabb, sem magasabb sebességnél nem. Ez a jelenség, megtörténte után, minden lámpa elalszik, és ha misem történt volna rendben működik az autó,egy darabig. Üzemzavaros működés esetén, a következő felirat látható a műszerfalon.
Transmission limited function see manual, és egy alkalommal olyan is hogy Aktiv City Stop
Mai napon újabb eddig még nem jelentkezett hibát produkált az autó. M0, Annahegyi emelkedőn felfelé, 110km/h sebességnél szerettem volna kicsit gyorsítani. Nem tudtam, mert a motor csak felpörgött a gázadásra mintha üresben lenne a váltó. Azután minden tökéletesen ment tovább. Haza érkezvén, hátramenet fokozatba kapcsolva Hill stert assist not available felirat jelet meg a müszerfalon.
Azt hittem hogy sikerült egy jó autót vásárolnom, de sajnos kisebb vagyont költöttem már rá. Nagyon el vagyok keseredve. Az építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm
Relatíve igen. A szerelést megkezdtem itthon, és körbepucoltam mindent, amit csak elértem a kormos környezetben. Nem vettem le az EGR szelepet, mert ahhoz még tovább kellett volna szétszedni a motortéri zajcsillapítókat és rokonait - de menetközben megérkezett a hűvös , és a sötét is. Tudom, hogy te jó ismerősöd a Citrom motortere, elképzelheted, milyen klassz úgy szerelni benne bármit, hogy mindenütt csak lámpával tudsz tájékozódni, élvezetes jóga ászanák pontozható kivitelezése mellett :). Így maradtam az elsősegélyként elvégezhető műveletnél, azaz, menetrögzítővel visszapakoltam a kiesett ill. meglazult csavarokat, a szelep maradt a helyén közben, és két nap múlva a közeli szerelő elvégezte a tömítés cseréjét.
Ez az érzésed nem jött be :) Dudálgattunk mi is, hagymaszárral, ilyen-olyan levéllel - sőt, az emlegetett fűrészreszeléstől sokszor igyekeztem messze kerülni :)
Jumper-Boxer-Ducato, ugyan az a kasztni a 3. generációt éli.
Az enyém is az (Boxer)
A szélvédőnél egy műanyag takarás van, ez alatt befolyik a víz akadálytalanul a a motortérbe.
Pont ráfolyik a motortéri biztosítéktáblára is többek között.
Ezzel vacakoltam a múlthéten, hogy megszüntessem ezt a baromságot.
A tervezési primitívség katasztrófa, meg is van az eredménye, sajnos.
Az első beavatkozás nem volt elég sikeres, ezért tovább folytatom a projektet, mert volt egy olyan érzésem, hogy hosszú távon ennek nem lesz jó vége :))
Amúgy ez az ablaktörlő negatív, hogy került képbe??
Fiat Ducato 2.3 jtd 2012 multi van lakokocsi. 1ik gép sem tudta beírni az új srs modult a body ecu ba, ezért elvittem a multivant a fiat hoz 5 percre vannak, ők gyári Examiner emulator programot futtatnak 1 kuka win98 az laptopon, 10perc alatt beolvasta az srs modult a body ecuba kész is lett, de ott volt a kérdés mitől ment ki az srs modul? alaphiba az volt valami eszi az aksit, zárt, nyugalmi állapotban 0.1.....0.2... 0.3A a fogyasztás, 0.008...0.05A a normális. lényeg az hogy beázott a motortérben a biztositéktábla, beégett az ablaktörlő negatív szála, most ezek lesznek cserélve.
2008-as Focus MK2 1,6 tdci 80KW 109LE - tulajdonos vagyok és a problémám a következő:
Ingadozik, egyenlőtlen az alapjárat! Elindulni nagyon kellemetlen vele és 1-es fokozatban gyorsítani is, mert ott még rángat is. További fokozatokban már tökéletesen működik!
Ami eddig próbálva volt: EGR szelep falazás, porlasztók bemérése, üzemanyag szűrő cseréje, de egyik sem vezetett eredményre!
Érdekesség, hogy járó motornál lehúzogattam a csatlakozókat(légtömeg mérő, dpf, egr...stb) és nem gyulladt ki a motorcsekk lámpa, viszont utána volt hibakód olvasás és ezeket a hibákat viszont tárolta.(ezeket töröltük is).
azért írtam nyomócsövet mert az a cső nem alkalmas szívásra nem vákumozható ergó akkor nem lehet szívócsö ,na mindegy, de ez fékrásegítő?huzgálni az autót 1 kilómétert?
Meg kellene olvasni azt a hibatárolót azért, meg némi élőadatot is.....
Január óta csak megy, nem áll egy éjszakától többet?
---A honvédségi uazt is elindittatta velem az öreg katona kétóránként éjjel, mert ha kihül, akkor nem indul.
Mikor hétvégére hazament, a tököm kelt fel, és tényleg nem indult. Volt rá idő, megcsináltam rajt amit lehetett a hétvégén, mire visszajött, csak csodálkozott, előtte egész télen már "melegen tartották" :DDD
Szia most "jó" az autó mármint csak feltételesen .Most gyorsításnál 5.6. sebességbe 2.5-3 e fordulatnál beremeg letilt de hiba kód nincs elvileg semmi baja és mégis.😞 Esetleg ötlet?
"nagyon egyszeru ez latva, de nagyon bonyolut ez olvasva es irva."
Kétségtelen ,hogy utólag elolvasva hozzászólásaimat., detektivképességek kellenek kibontani-értelmezni a mondanivalómat a globális zürzavarból és logikai ellentmondásokból...., ezért extra köszönet hogy megteszed!!!
"midenesetre ugytunik hogy mukodik a vallalkozas, hisz mar regota kerdezel.
...a hogyanra azert kivancsi lennek.. :)"
Erre ugy reagálnék .,hogy nemcsak segitőkész vagy hanem jópofa is.:
Egyébbként megtaláltam a Bmw érkezéskori mentéseit...,és összehasonlitások alapján is ugy tünik , hogy ez egy sikeres regenerálás volt 4km-ezelött!!!! A 4500km valós volt., amit emlitettél kissé csodálkozva., de elfelejtettem megirni .,hogy mivel nagyon durva DPF értékek voltak., plussz hibakodók cserét vagy tisztitásst kérve ., ezért a reg. elött csináltunk egy vegyszeres mobil tisztitást ., ami feltünően sokat javitott.
IBS .,az a akkuszenszor okosság-(über okoskodás inkább???)aktiv hiba.., rendeltünk egy uj Hellát és ezzel mineden aktiv hibát elháritunk majd-----legalábbis reményeim szerint és akkor totáll szabad a pálya regeneráláshoz....
üdv gázolajszűrőt cseréltem feltöltöttem , de nem jön az üzemanyag a fellazitott nyomócsövön inditozáskor (91-es vw lt35 alváz) motorkód DV van az adagolón légtelenítő? más , a vákumpumpa nyomócsövét összeszívja ez miért van?
Nagyon köszönöm..., valahogy ez a maximális értékek ijesztő nagynak találtattak ..., ilyen 10-20 mBar- ban szoktam gondolkodni mint " normal " érték.., már alapjáratra gondolva.
Még egy kérdest ha megengedsz : E60 530 DPF regenerálást blokkolhatja egy aktiv IBS szenzor hiba? Az történik hogy ha , menetközben kitörölgetem , akkor ideiglenesen beindul a regenerálás de leáll rövid idö mulva.., más hibakód nincs.., volt az ominózus 65-70C Viz, ami megoldódótt termosztátok cserével kb 93C - ra beállva.., fojtószelep aktiv kódok is eltüntek egy Pierburg cserével., ugy tudom izzitóhibakódók nem számitanak blokkolókba .
Esetleg még egy ha nem vagyok pofátlan : Utólsóregeneráció 4.500km - el ezelött volt..,,most egy kb 25km - s próbaut után, miközben többizben rövid időre elindulgatott a regenerálás ( kb néhány percre max!!) .., távolság utólsó regenerálás óta kb 4km van megjelölve. Ez reális km. Egyébbként most a diff. nyomás értékek referenrecia alá kerültek bőven!!!!
Mivel csak percekről beszélhetünk a reg. Időtartamát illetöen------ nem egy folyamatos reg volt----Lezártnak tekinthető igy a regenerálás???? Mint emlitettem diff.értékek elfogadhatóvá javaultak a rövid ciklusok ellenére.
látszik a két besüllyesztés, oda alányúlsz finoman pici csavarhúzóval és kiemeled kissé a közepét. az ékeli a patentot. az ék kiemelése után kijön a lukból
"A 'V' összezárása aligha hiszem, hogy politikai lenne :)" Ilyet nem mondott senki. De, most, hogy említed elgondolkodtató még az is. (különben miért mondanád:):)
Bocs, hogy belekotyogok - telihold volt az elmúlt napokban, így bárki ingerült hozzászólása magyarázható, de igazán nem indokolható. A 'V' összezárása aligha hiszem, hogy politikai lenne :) Ekkora baromságot tirkán hallani ... Számomra a V két dolgot jelent:
- régi fórumtag, azaz, vagy tapasztalt, képzett szaki - ez a hozzászólásokból elég gyorsan kiderül;
- vagy régóta igyekszik tanulni az itt felmerülő kérdések - válaszok halmazából. (Én ide sorolom magam.)
Mi az érdemi? Mert szakmailag leszerepelt már ez a fórum. (ez az autószerelő műhely pont nem)
Szakmai topickokban nem számítanak a fizikai tényszerűségek, inkább az összezárás a V-betűsök közt. Bocsánat, hogy meg mertem említeni az itteni politikai felhangot. De, szerintem van más terep, ahol ezt a "tudást" lehet csillogtatni.
Köszi----kiváncsi voltam egy profikolléga válaszára.., mivel pont most vagyunk egy E60 -as regenerálás processzben.., a maximalizált határértékek ugyanis megleptek a live-hoz képest., meg önmagukban is ....,lehet hogy Bmw specifikusak???
Aki hallotta a visító, reszelős hangot, mindenki turbót emlegetett - de a fordulattal - kipufogással arányos, szaggatott hangra azt mondták, biztosan belever a turbó forgórésze a házba. Megnéztem a tengelyt, tengelyirányú játéka van egy kicsi, sugárirányú nincs. Camaro emlegette a vékony lemezke rezonálását, és sógorom is, aki vidéken autószerelő volt, a hétfőn bekövetkezett, sajnos végzetes balesetéig :( Úgy tűnik, nektek volt igazatok, remélem, a csütörtöki szerelés megadja a véglegesnek tekinthető választ.
A közelmúltban feltettem egy kérdést a motor felől hallható visító, reszelős hanggal kapcsolatban. Úgy tűnik, a megfejtés közelében járok :) A kérdéses motor: 1.6 HDi, FAP, 2010-es kiadású Citroen GP-ben. Ha gázt adok, szinte biztosan megjelenik a fűrész reszeléshez hasonló hang, és a gázelvételére AZONNAL megszűnt. Azaz: EGR működésével konform a visítás megjelenése - eltűnése.
Sajnos, csak 'szabadtéri előadást' tudok produkálni, így ma nekiálltam. Az levegőt vezető műanyag csövek teljesen, kipufogó korommal voltak borítva, az akkumulátort fedő műanyag doboz oldala is, tovább bontva, az üzemanyag szűrő, a levegőszűrő ház, valamint a betét is kormos volt ... Az EGR szelep motortömbhöz csatlakozó tömítése környékén koromszemcsék a kormos felületek voltak - az EGR - t meg tudtam mozdítani úgy, hogy a kis fémlemez tömítése és a szelep háza között mintegy fél mm rés keletkezett. Hurrá, megvan - gondoltam. A felső csavarral akartam kezdeni a bontást, de nem kellett kulcs hozzá - ki volt csavarodva (???? ), és csak ki kellett hűzni ... Az alsót is bontottam, de nem volt másik tömítő lemezkém, így jobb híján visszatekertem a csavarokat, és visszaraktam a többi alkatrészt is. Ezután el kellett mennem az autóval, és komoly változást tapasztaltam: az eddig szakaszosan jelentkező hang gyakorlatilag folyamatossá alakult :) Valószínű, hogy a kifújás következtében vagy eléghetett a tömítés egy része, vagy a kormosodás miatt a felfekvés nem jó - így ki tud szabadulni a kipufogó gáz. Csütörtökön viszem szerelőhöz az autót, sajnos a szabadtéri játkékok ideje lejárt.
Elsőre a váltó leemelése és visszaemelése tűnt nehéznek. Nos, nem az volt. Némi segítséggel az emelővel ment. A szopás annak a két váltócsavarnak a ki- de leginkább a betekerése volt amit a videóban ne mutatott meg a mester...
Kedvedért, meg mert nagy összevisszaságokat irtam.., fölhivtam a javallat tevő kollégát ,miért furatgat velünk 3mm-es lyukat az utólag berakott dugóba :
Abszolult egyetértek----"Aftermarkets" vs "Genaui Parts..., valószinüleg egy és ugyanaz.., jobbik esetben a szerelősoriteszt szigorubb az utóbbinál., mielöt az "XY" csúcsmárka logoja rányomtatódik ,ezt egy gyártósori szervizmérnök ismerősőmtől tudom...., vagy az egyiket Hajdunánási részlegben ácsolták össze ,a másikat meg a Karakószörcsögiben .:
Bmw E60 530D. "felmelegszik 90-re, palyazni indulsz dpf regen miatt, majd bezuhan a hofok 70C ala )".., pont ez a szitú amit leirsz....., abszolult ez volt!!!
A fölső uj kis termosztátot ledugoztuk probának teljesen és berakott a dugóra furtunk egy 3mm-es lyukat "biztonságért"----De ez nem hozott eredményt.., viz továbbra is bőven , állandóan 70C-alatt menetközben...
2Db Uj Behr (kisbetüvel, mivel felejtős a márka!) termosztátot cseréltünk---továbbra is maradt minden a régiben.,ugyanaz mint amit fönnt leirtam.
2DB "MAHLE"(nagy betüvel mert megérdemli!!!) termosztátot cseréltünk és most 90C és kicsit fölötte az üzemi hőmérséklét menetközben!!!!
Tökéletes..., egy laza kérdés maradt csak .... kifizeti a révészt ilyenkor., magyarul az eszméletlen szivást-----
Fiathoz, ha alvázszámra rendeled a Fiat-tól, akkor felprogramozva jön. (legalábbis eddig úgy volt) A VW csont üresen küldi, pedig kérik az alvázszámot.
Az FRV-n a jobb első gátló porvédője kissé sérült, igazság szerint ki kellene cserélni.
De alig van időm és kedvem hozzá.
Nem ismeretes véletlenül valamilyen szétnyitós megoldású porvédő harmonika amit a rugón keresztül is be lehetne tuszkolni és ott összezárni? (olyasmire gondolok, mint azok a műanyag csőrózsák, amiket anélkül lehet feltenni, hogy a csapot kiszerelnénk)
Szükségem lenne javítási kézikönyvre, angol vagy magyar nyelvű lenne a legjobb, de bármilyen nyelven jöhet nem válogatok. Valakinek ha van kérem segítsen.
A B2200 most olyan hibája van, hogyha lenyomom a kuplungot úgy marad, vissza kell húzzam magától nem ugrik vissza . Olyankor mikor beragad nehezen lehet berakni sebességbe olyan mintha egy kicsit ki lenne engedve, tehát amikor nagy nehezen sikerült sebességbe rakni azonnal elindul hiába van teljesen benyomva kuplung (vagyis beragadva).
Jól sejtem hogy a kuplung munkahengernél van a bibi?
üdv gázolajszűrőt cseréltem feltöltöttem , de nem jön az üzemanyag a fellazitott nyomócsövön inditozáskor (91-es vw lt35 alváz) van valami ötlet trükk az elindításra???
értem miről beszélsz, ismerem a szerklit (volt négy vadiúj hengerem is hozzá száz éve)
Te nem érted, az ilyet úgy állítjuk össze hogy elsőre összeépül a motor a váltórésszel és csak utána készül el a konzol ami aztán pontosan oda passzol ahová kell.
bocs, de a felkészültségedet látva, (azt sem tudod hol mit kell szétcsavarozni, hogy fog összekapcsolódni a motor a traktor váltójával) nem tudom azt feltételezni hogy egy olyan konzolt ami több dimenzióba kell hogy passzoljon a vázhoz, motorhoz, előre elkészítesz.
ilyenkor először a motor kerül a helyére, különböző ideiglenes támaszokkal pozicionálva, és ha rendben elhelyezkedett már, akkor készítjük el a stimmelő motortartót....
Nem tudom mire jutottál a termosztát nyitás ellenőrzésre.
Hideg motorral elindulsz, a mutató emelkedik, amikor nem megy feljebb, az a termosztát nyitási hőmérséklet.
Jó esetben ettől kezdve ezen értéket mutatja.
Tartós lejtmenet, ill álló helyzetben bekapcsolt fűtés, visszább hűtheti.
Ha a nyitási értéket mutató állásban próbálod a vízkör hőjét ellenőrizni külső ezközzel álló helyzetben, az csak rövid ideig lehetséges, mert nincs se menetszél, se terhelés.
Hűvösben visszahül, pörgetve feljebb megy a hőmérséklet.
Ha kicserélted a termosztátokat, ezek jó minőségűek, és menet közben nem éri el a mutató az elvárt hőmérsékletet, és a diag is ezt mutatja, akkor a jeladót cserélném.
egyszerűbb hasratenni egy raklapra, előzőleg a kitakart helyekről kiszedett csavarokkal, majd felülről kivenni a többit és leemelni a bódé elejét róla.
nem tudom hogy erről lejön e a komplett homlokfal mert akkor simán hátra lehet tolni...
Mikor én szenvedtem a motorral, felkerestem egy havert, hátha tudja a traktoros telefonszámát, mivel elment bálázni. A srácot alig tudtam lebeszélni, hogy átjöjjön. Ő állította, hogy ketten kézzel is ki tudjuk venni. Nem mentem bele. Másnap mikor jött a vevő, megkértem a havert, hogy segítsen beemmelni a csomagtartóba. Akkor szembesült vele, hogy nem is olyan könnyű.
Száz kiló nem lehetetlen két embernek, de ha nincs rendes fogás és vágja a kezet...
Most kuplungot akarsz cserélni, vagy a motort kivenni?
Én tavasszal egy diesel Xsara-t bontottam, nekem csak a kaszni kellett. Lekötöttem mindent a motorról, kihúztam a féltengelyeket is. A végén csak a két bak tartotta. Felaplikáltam egy láncot az emelőfülekre és megkértem az utcabeli traktorost, hogy a villás bálarakójával emelje ki.
A házi emelő gépekkel vigyázz. Nem játék. Méretezés dinamikus, statikus terhelésre mérnöki feladat. Van fenn pár videó, mikor nem jött ki a matek.
Őszintén nem emlékszem,de eper epc-n be van írva a két gyártó,nem tudom azt is minek...Fasz a Fiat,csinálja azt mint a Volvo hogy megkerdezi pl Alu felnis e az autó vagy sem,akkor ki kell írni az összes K gyári számot és át valtogatni,méreteket le jegyezni és a negyedik gyàri szám után már talán le lehet nyugodni.
"felmelegszik 90-re, palyazni indulsz dpf regen miatt, majd bezuhan a hofok 70C ala )".., pont ez a szitú amit leirsz.., dugozzuk le probának lyuknélkül??