Az is egy nagyszerű találmány . Szemes gabonát lehet tárolni benne amiből a tyúkok annyít esznek amennyít akarnak. Nem fér hozzá se madár se féreg.
A mechanikája hogy a tyúk rálép egy lappancsra egy másik előtte felnyílik s tud enni. Mikor elmegy lecsukódik s zárva marad amíg valamelyik megint enni akar és rá nem lépik.
Találtam egy vaslerakatot ahol méter hosszúságban is lehet venni mindenféle vascsövet ,zártszelvényt stb igaz jó drágán ,de lényeg hogy van.
El is készült a rakétakályha csupán egy baja van keskeny a tetején a bográcstartó vas és a tárcsalap lefojtsa a tüzet . Azt ha megmagasítom és alul a szellőző lappancsot is fölrakom egy hasznos kis kályhával gazdagabb leszek. Nem is a kályha az érték hanem a gondolkodásmód amivelneljutottam eddig hogy már a haszontalannak tartott gacokat is hatékonyan el tudom tüzelni .
Még nincs rakétakályhám ,de nagyon tetszik . Most tanulok heggeszteni pont jó projekt lenne , csakhogy nem talalok sehol egy méter hosszúságú megfelelő méretű zártszelvényt . Hat méter hosszban volna 100szor 100 mm es egyik vasas üzletben csak meg kellene vegyem az egész szálat.
Az sem volna baj ha tudnám hogy még eladnék 5 rakétakályhát .
Sajnos már volt hasonló projektem : automata tyúketető. Egyet se tudtam értékesíteni.
Igen, tényleg nagyon jó a fűtőértéke és nagyon jó is vele tüzelni egy rakétát, csak szedj össze elegendőt belőle. Egyébként a dió talán a legjobban égő tüzelőm volt eddig.
Véleményem: Minimum 130-as belső átmérőjű emelőcső, ehhez még éppen jó a 120-as szabvány kéménycső. Én ettől kisebbel nem foglalkoznák, mert nagyon kicsi teljesítmény hozható ki belőle. Más: akkor nem fog fűteni, ha nem szigeteled be az alját, mert a rakéta effektus nem lesz optimális.
Ezek szerint a kép linkelés probléma, megoldva. A samott rögzítést én általában samottpor+vízüveg esetleg perlit keverékkel ki szoktam önteni az egész alját.