Sziasztok van egy mnc mp3mas fejegységem. olyan gondom van vele hogy nem talál rádió állmást. de néha meg talál.. gyári fejegységet visszatettem az hibátlanul megy. a cd része hibátlanul megy. viszont kötöttem rá egy erősítőt és az is ki ki kapcsolt néha. másik fejegységgel pedig nem. ötlet van valakinek? am van egy eladó micubishi carisma gyári cd-s magnó:)
Igen! Járó motornál is ezt csinálja, mondjuk az akksi se egy kész életbiztosítás már, de járó motornál nem kéne csinálnia sztem. Amugy egy 800 Ah nagy volvo akksi van benne...ugyhogy ezért is kétlem, de az tény, hogy most a hidegben lemerült és haverom bikázta be. Valószínűleg a kábellel lesz a gond amugy, főleg, mert haveromra hallgatva vettünk egy kábelszettet mikor a mélyet meg az erősítőt vettem...és egy kétszálas vastag kábel lett a tápkábelje az erősítőnek amiből ugye az egyik a +12V, a másik szál pedig a "-" az akksin...sztem ez kétszálas vastag kábel a mélyládára kellene, hogy csatlakozzon meg az erősítőre...tehát ez lenne a hangkábel...úgyhogy sztem ez így el lett b..va...mert volt a szettben egy vastagabb egyszálas piros ugyanúgy 5 méteres kábel amire az van írva természetesen, hogy tápkábel +12V...XD dehát ezt nem nagyon figyelgettük... meg volt benne egy egyméteres fekete ugyanilyen vastagságú kábel is... Azt nem értem amugy, hogy az 1 méteres fekete kábelt, azt hova kell kötni és miért csak 1 m-es? Gondolom mert az a test és bárhova lehet kötni fémhez... De nem értek a villamos dolgokhoz, mint látszik szinte semmit...most így tanulgatok a hibáimból...még életemben nem csináltam ilyet...ez volt az első, hogy így összeszereltünk ilyesmit... És még egy kérdés...hogy ha kicserélem mondjuk ezt a hangszórókábelt ami most a tápkábel ( ami amugy elég vastag) a rendes tápkábelre, akkor már elég lesz az is, hogy csak áthúzom az egyik erősítőről a másikra a vezetéket vagy a másik erőstőnek kellene egy újabb ilyen vastag piros egyszálas tápkábel, mert nem akarom kétszer megbontani a kocsit... Amugy megpróbáltam és most így is van összekötve, hogy ezzel a jelenlegi tápkábellel kötöttem össze a hangszórók erősítőjét...és így is megakad még mindig... Gondolom ez is a tápkábel vastagsága miatt van... 4 db hangszórót hajtok meg velük, elöl nemtom mit tudnak...hátul 20 centisek 150 W folyamatos 400W max teljesítménnyel. Ezekben kérnék még segítséget! Vagy esetleg, hogy ha ez így nem jó akkor javítsatok ki nyugodtan... Üdv!
Milyen márkájú hangszórót ajánlotok kb 10-15 ezer forintért ami kalaptartóba építhető (nem típus kell csak egy megbízható márka). Egy Daewoo Nexiába lenne. A rádiómagnó még gyári, de lassan cserés lesz. max kb 70 W körül meg akarok állni a hangszóróval.
Tegnap csináltam egy kis gondot magamnak. Figyelmetlen voltam és és fordítva tettem rá az akku sarura a kábelt (Kb 3mp és észrevettem) sajnos gatya lett a generátorban a dióda sor és így nem tudtam megnézni (el is húztak szerelőhöz) hogy a Hifi a kocsiban működik -e (mert már helyesen bekötve is füstölt a generátor a diódák miatt) ilyen esetben vajon a biztosíték nyújt -e védelmet vagy KO és dobhatom ki a cuccot?? Mi a véleményetek?? Ha elhozom a szerelőtöl és mondjuk teljes sötétség fogad akkor kezdjek parázni vagy elég lesz egy biztosíték csere?
Üdv! Tegnap szereltem össze a hifimet, amely áll 2 erősítőből az egyik a mélyládát nyomja, a másik a hangszórókat. Ez az erősítő 4x150-es amúgy. A probléma ott van, hogy ha ráadok hangerőt és hirtelen kellene teljesíteni, akkor elgondolkodik a másik erősítő ami a hangszórókat nyomja és csak a mélyláda megy, kb 1-2 mp-ig azután szólnak a hangszórók is ahogy kell. Ezt nem tudom miért van, de vannak tippeim. PL hogy a vezérszálat simán áthúztam a mélyláda erősítőjéről a másik erősítőre, ott ahol a mélyláda erősítőjén bemegy. Ugyanígy a tápkábeleket is amúgy, bár az szerintem nem probléma, de nem vagyok benne biztos. Amúgy RCA-ról megy a mély is, és külön RCA-val a fejegységből az első kettő hangszóró és a hátsó kettő is. Elvileg a hangszóróknak sok ez az erősítő, mert 100W folyamatost tudnak 400 maxot hátul az elsőt nem tudom az valamivel gyengébb, de ez volt egyrészt, másrészt meg kétlem, hogy ez miatt akadna meg, ettől még folyamatosan szólnia kellene szerintem, de ha tévedek javítsatok ki nyugodtan. Fogalmam sincs, hogy miért nem jó. Aki tud valamit segíteni annak megköszönném és ha nem elég részletesen írtam le a rendszert nyugodtan kérdezzen. Előre is köszi! Üdv Zoli!
A kérdésedre nem tudom a választ sajna, de kérdésem az lenne ellenben hozzád :)
A helyzet az, hogy vennék egy LG LAC-7900-ast, de sok ismerősöm azt mondja LG nem jó autóhifiben, meg az AVPlanetnél is azt mondták, hogy hát annyira nem jó meg hasonlók. Mivel az AVPlanetes inkább Sonyt, JVC-t akart eladni nekem ami drágább, más színű mint ami kéne, szükségem volna a tapasztalataidra :)
Van egy JVC KD-G631 autó cd játszóm. Rendeltem hozzá egy 3,5jack-ipod kábelt, ami most csatlakoztatva van a cd lejátszóhoz, a másik vége az ipod-hoz. (a kábel fejegység oldali vége egy olyan spec. csatlakozó ami állítólag a cd tárak kábelén is van) A műsor megy az ipod-on, de semmi sem történik, sőt a JVC a menüben nem is mutatja az „exit in” „changer” „ipod” külső portok egyikét sem. (ezeket a feliratokat a JVC könyve szerint mutatnia kellene, ha jól van csatlakoztatva, és megy a műsor) Az a probléma hogy a készülék másik könyvét nem találom. Abban a könyvben írnak a külső csatlakoztatásokról. Meg van valakinek az a könyv, ill csinált már valaki ilyet? Találkozott már valaki hasonló dologgal? Köszönöm. Üdv T
Megvan a kód de utána 20mp ig szól és kikapcsol .Lehet hogy nem jó a kód ? mert kipróbáltam más számokat is mindet elfogadja de csak 20mp ig .És mindig kéri a kódot nem tárolja .Valószínű akkor hogy nem jó a kód? Segítség!!
Sony CDX-GT20 autórádiót hogyan lehet kiszedni a gyári kiszedő szerszám nélkül? Csak egy váltószoknya csere miatt kellene kiemelni, és ezért nincs kedvem megvenni egy kiszedő szerszámot..
Még új vagyok az autó hifi területén, de nagyon érdekel a téma. Egy régi 3 ajtós swiftbe szeretnék egy szépen szóló hifit építeni, bár a keret rá nem túl nagy, emiatt meg van kötve rendesen a kezem. De igyekszem a kevésből minél többet kihozni. :) A gyári hely a műszerfalban a 10-es hangszórónak, ami lefelé szól, hát egyből kilőve, ezért csináltam az ajtóra egy kiemelőt fából és üvegszálas gittből az Audio System MX165-szettnek. Szeretek próbálkozni ilyen dolgok megvalósításával, persze olyan lett, amilyen elsőre lenni szokott, messze nem tökéletes. Majd a 2. talán jobb lesz :) Egy alap rendszert szeretnék, első szett+4 csatis erősítő+láda. A fej Pio DEH-1500, idővel cserélem, csak ezzel vettem a kocsit. Hátra a mélynek az Audio System MX12-t néztem ki, 32 literes zárt ládában, a dobozt is én tervezem hozzá készíteni. Az erősítővel még gondban vagyok, eddig ezek tetszenek: u-Dimension Element EL-A54 Erősítő 4-csatornás u-Dimension Glow 4075 Erősítő 4-csatornás
Bár az utóbbinak az ára sajnos nagyon a felső határ. A két erősítő között hangzásban észrevehető különbségeket tapasztalnék? Vagy a felsorolt elemekhez elég lenne az Element is? Persze ha vki ajánl más erősítőt vagy mélynyomót ebben az árkategóriában, szívesen veszem.
Mit lehet tudni az Alpine CDA 9856R fejegységekről? A nagyobbik testvérről, a 9857R-ről még csak-csak van valami, de ez abszolút homály... Ilyenem van ugyanis, de erről csak azt lehet tudni, hogy az RCA-i 4 helyett 2Voltosak, és 4x60 helyett 4x50W...
Főként az érdekelne, hogy Imprint rendszerhez illeszthető-e, illetve érdemes-e ebben gondolkodni...
Hétfőn elvileg lesz egy autóm használt Vw Jetta az uj fajta 2006/9 havi.Mindenképpen szeretném kivetetni belőle a gyári cuccot és normálisat rakatni bele.Kérdésem a következő lenne milyen fejegységet ajánlotok és milyen hangszórókat az autóba?Hangszórók száma 4 legyen. A ráfordított összeg pedig olyan 80e forint környéke.És természetessen mint mindenki más énis azt szeretném hogy szépen szóljon :) nem gondoltam ilyen erősítőkre meg mélyládakra de ha szerintetek azokból is egy kisebb darab kellene vagy jól jönne akkor azokat a variációkat is szívesen fogadom.A fejegységnél usb kimenet jól jönne ha lenne és nemtudom mennyivel lenne drágább esetlegessen egy Dvd lejátszós forma ? kiváncsiságból kérdezném amely zenét is játszik akár dvd lemezről vagy akár filmet lehet nézni rajta vagy tvét :) Preferált márkáim:JVC,SONY,JBL,SAL,