Tegnap eszembe jutott, hogy sötétben még nem is vezettem a verdát. :) Úgyhogy este 10 óra után kis kávéval doppingolva kocsiba szálltam és autókáztam egyet a városban. Nagyon állat, hogy ilyenkor műszerfalon minden gomb és kijelző narancs fénnyel világít. Meg az ajtón lévő ablakkezelő gombok is. Igényes módon a gombok épp csak láttatják magukat ha odanéz az ember, de nem terelik el a figyelmet. ( Csak a beszerelt kihangosító erős kék LED-je akart barbár módon megvakítani, látszik, hogy ennek a tervezője megbukhatott az UI vizsgán. Egyébkét eleve értelmetlen ez a LED, mert takarásban van, és csak akkor látom, ha elfordítom a kormányt. Meg is fogom szüntetni vhogy.) A fényre sötétedő tükör is cool, alig győztem betelni vele. A kocsival amúgy minden rendben, nagyon jól megy, csak a hifi fagyott le egyszer. Szóval nem volt nagy forgalom, így elég jól lehetett haladni. Bejártam Szeged bel- és külvárosát, a lakatlan területeken kicsit ki is húzattam. Cirka 30 kilométert mentem, ez alatt 6,7 liter lett az átlagfogyasztás (1.4). A fékeket is 'tesztelnem' kellett, mert egyszer elém futott egy kiscsaj, másodszor meg valahol a város külterületén egy kihalt kis utcában csak az utolsó pillanatban vettem észre egy fa lombjába félig belógó, kopott elsőbbségadás kötelező táblát. Nemtom hány éves lehetett a tábla, de fényvisszaverésről még nem hallott, és a festése is annyira ki volt fakulva, hogy alig volt felismerhető. Maga a kereszteződés is annyira hitvány volt, hogy fel sem tűnt a sövények és kapubeállók között a sötétben (hogy én hogy útálom a sárga fénnyel éppen csak pislákoló energiatakarékos közvilágítást...). Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy nem vészfékezek, elvégre sehol se láttam addig a környéken senkit, de aztán szerencsére keményen beletapostam a fékbe, és pont akkor húzott el keresztben egy autó a semmiből. Elég rémisztő volt, főleg hogy utána szintén nem találkoztam mással amíg vissza nem értem a körútra. Durván összetörhettem volna a kocsit, meg azt is aki épp arra járt, épp akkor. Arrafelé egyébkent nem egy ilyen táblát láttam utána. Eddig utáltam, amikor az alumínium miatt lopkodják a táblákat, de már belátom, hogy hosszabb távon jót tesz a közlekedésnek, mint erdőnek a tűz. A ritkítás teret ad az új, friss generációnak. :) Egyébként amikor az előző kocsimat vettem, 2 hétre rá össze is tört, mert oldalról felöklelt egy szabálytalul sávot váltó IFA. Most a Cee'd két hetes, majdnem megint összejött a törés. De remélem ezzel végleg megtört az átok. :) Bocsánat, egy kicsit hosszúra sikeredett...
Akkor ajtó kárpitot nem kellett bontani? Forrasztani mit kellett, amit én néztem, ahhoz volt kábelköteg/vagy lehet,hogy alakítani kell/? KIA szervízben csináltattad?
Én amikor a riasztót szereltem a kocsimba nem volt egyszerű, de igazán nehéz sem. A helyedben inkább riasztót tennék a kocsiba, nem sokkal drágább és ugyan azt tudja, plusz még egy kis védelmet is nyújt szükség esetén. Bontani nem sok mindent kellet. A centrálzár vezérlő viszont elég rossz helyen van, a műszerfal alatt és a kormányoszlop fölött. Nehéz volt ugyan forrasztani, de megoldható. Ha fényjelzést is szeretnél, akkor az utastérben az A oszlop borításait is le kell venni.
Végignéztem az oldalt. A referenciákat, technológiai bemutatót és a galériát. Ott láttam képet a bebőrözött légzsák takaróról. De szerintem ez nem kötelező, elég csak a karimát. Viszont a garancia még kérdéses. A mail megkaptam és köszönöm!
Szuper és nem is drága. De aggódom a légzsákrész bőrözésnél, hogy megvágják vagy perforálják-e? Ebből kifolyolag jár-e garanciavesztéssel, mivel a kormányt leveszik és kiszedik a légzsákot is?
Köszönöm az alvázszámos listát, sajnálattal vettem tudomásul, hogy mennem kell majd lengéscsillapító-cserére... :( Igaz, nekem tünetmentes a gép, de majd holnap nagyon fülelek, hátha mégis hallok valamit...
Huh! Köszönöm szépen ez megnyugtató! Nem esett volna jól, ha már zsír újonnan szétkapják a gépet!
Más téma! Néztem a neten az utólag beszerelhető közp zár távirányító modulokat! Van ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata? Gondolok itt arra, hogy mennyire és mit kell esetleg megbontani stb...
Egyébként, hogy a tapasztalatokról is írjak nekünk még mindig nagyon bejön a gép, és egyre jobban!Vezették a haverok, és le voltak nyügözve, pedig az egyik VW-s, a másik meg Toyo-s! Rá kellett sikoltanom az utóbbira, mert amikor átült B1-be mert járó motornál a kulcs körül matatott! Alig hitte el, hogy ilyen csendes!Nagyon jó vezetni, kanyarstabilitása tényleg jó, hála a "buta" futóműnek, nekem a szervó rásegítése sem túlzott, az asszonynak meg pláne nem. Meg a gázpadálé se :-) Állandóan szólnom kell neki, hogy a jogsival játszik :-) Csak két pici problémám van de ezt egyéni szoc.probl. Az egyik - van egy pici lyuk a kormányon, valszeg öntési hiba, de pont 12 óránál a szemem előtt!!!!!!!! A másik pedig az, hogy van egy karc a sebességmérő plexijén. Nem nagy dolgok, de pont az ilyen apróságok mennek az agyamra!!!
Nem, nem! Én az összeszerelési minőséget említettem csak. A kárpitozás a kormány fogása, vastagsága és bőr textúrája. Fontos például a bőrkormánynál a varrás minősége mert hosszú utón ha markolászod vagy beakasztod a küllők közé a kezed a rosszabb változatoknál elnyomja az ujjak tövét. Én jártam így a Focusommal bár az korábbi volt az új sokkal jobb. A műszerfal anyaga, kapcsolok finomsága és minősége, könyöklő anyaga és a oldal (ajtó) kárpit/műanyag minősége. Fontos például a texlilek anyaga hogy ne kopjon de ha 30 fokban 2 orát pihenteted rajta a kezed ne haggyon lenyomatot és ne irritálja a kezet. A könyöklőnél ugyanez a szempont. Ezekben holtverseny, viszont a többiben egyértelműen a Cee'd nyer.