Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.12 0 0 30658

Ilyen előfordul. Régen telepíteni akartunk egy átjátszót Őcsény-Kab hegy viszonylatban Mórágyi rögön. 5ésfél órát gubbasztottam egy árbocon amire feladtuk. Kiderült, hogy közben egy másik csapat felment Kab hegyre karbanntartani és beleejtettek az átjátszóba valami fém tárgyat amitől nagy szikra kiséretében megállt az átjátszó. Akkor még nem volt mobiltelefon. Amikor megkérdeztük a tagállomásokat azt mondták, hogy minket jól hallanak de a sok birka azt nem mondta, hogy csak minket hallanak.

Előzmény: Kawabiker (30655)
tucsok50 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 30657

Szia!

Szerintem ez egy csúszólapátos kompresszor .Valamikor a nyomdaiparban dolgoztam,ott
sok helyen használják ezt a típusú kompresszort. Van fémlapátos és grafitlapátos változata.
Nagyon régen gyértottak még bakelitlapátost.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kompresszor

Üdv  Laci

Előzmény: HA7PJ (30645)
HA7PJ Creative Commons License 2013.04.12 0 0 30656

Köszi a segítséget!

Nagyon csendes a járása.

Előzmény: rádiózgatunk (30650)
Kawabiker Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30655

Én még tanulmányozom ezt a döglött rádiót utána még angol tanulás....

Többet sok panelos dolgot tuti csak papírlappal leragasztott panelokkal fogok áram alá helyezni a levegőben.....

Drága tanuló pénz volt, de jó pap is holtig tanul :(

Előzmény: _nyunyuka (30654)
_nyunyuka Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30654

Szerelhetetlen rettenet magyar módra :-).

Ha lenne, adnék, de nem is volt.

Sok sikert, részemről mára QRT, jó éjt!

73, DX!

Előzmény: Kawabiker (30653)
Kawabiker Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30653

Hun egy zöld tantál zárlatos hun egy rózsaszín ellenállás értéke elmegy a ***csába :D

Panelra merelőegesen panel és minden panel maximum 2centis de utána sok átvezetőkondit rakunk be meg fele smd fele kőkorszaki :)

Lehet mazohista vagyok de tetszik XD

Szóval egy BRG tr-321 -t valaki nem ajálana fel ingyen vagy filléres áron?

Csere valami limlomra?

hg ---7--- wgs ---kukac--- gmail -pont- com

Viszont akkor ezt alaposan szétforrasztom és vissza rajzolom meg ledokumentálom, mert már a jó istent is kértem de senkinek sincs gépkönyve....

Előzmény: _nyunyuka (30652)
_nyunyuka Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30652

Kínaiból a Wouxun egész jó. Fél OFF: elérték az ilyen áraikkal, hogy szépen rárohadtak a hazai nepperekre a HT800-ak, FTH2010-ek, 7010-ek.

BRG cuccokból összesen egy fali táp+akkutöltő kombóm maradt, azt rendberakom, olyan szép :-). Pár éve volt egy halom javítóanyagom (FM10-164), időben szabadultam tőlük.

Sok panelból kivettem a tekercstesteket, a többi a szemétbe. A hátam közepére nem kívánom a hunos (hun érintkezik, hun nem) elkókat, trimmereket, rapszodikusan vándorló értékű ellenállásokat.

A cirillbetűs jószágokkal ilyen téren ki vagyok békülve.

Előzmény: Kawabiker (30651)
Kawabiker Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30651

Meg mikor több embertől hallom, hogy volt neki, de elajándékozta,kidobta,stb....

Mikor 10e ért 1hónapos 2sávos kézi rádiót árulnak, a kínait meg aki szidja, hát....

Nekem 2éve van kínai és gond nélkül működik....

Előzmény: _nyunyuka (30649)
rádiózgatunk Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30650

Hasonlót már láttam, amit szét is szedtem. A dugattyúja egy nem hagyományos forgattyús tengelyes, hanem forgódugattyús, a wankel motorhoz hasonló megoldás. Tehát a dugattyúnak nincs lineáris mozgása, csak forgómozgás, ami igen gazdaságos üzemet eredményez.

Előzmény: HA7PJ (30645)
_nyunyuka Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30649

Értelek én. Minél jobban pörög a szopóroller, annál nagyobb a végén a sikerélmény :-).

(küszködtem bőven az R-1261-gyel én is, egyik hiba után jött a másik, a vége egy kizárólag játékra-mókára alkalmas négysávos rádió lett :-D)

Előzmény: Kawabiker (30648)
Kawabiker Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30648

Oké de ötöt nem adnék érte.....

Ezt is 3ért vettem, volt a fazonak még kettő sajnálom,hogy nem kettőt vettem :(

Előzmény: _nyunyuka (30647)
_nyunyuka Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30647

Vakerán most is van fönt egy, amatőrtársunk/topiktársunk árulja.

(Melyikünk a nagyobb mazochista? :-D)

Előzmény: Kawabiker (30646)
Kawabiker Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30646

Nincs valakinek egy felesleges BRG tr-321? :)

Az áthangolás közben a szétborított rádióban sikerült valamit össze érintenem :(

Se adás se vétel oldalon nem megy a hangfrekis rész meg a kijelzőn csak a második karakter megy :(

Viszont egyre jobban tetszik ez a rádió a boncolgatás közben....

...kár, hogy nincs róla gépkönyv sehol :(

HA7PJ Creative Commons License 2013.04.11 0 0 30645

OFF:

Most kaptam egy vákumszivattyút.Nem szeretném szétszedni de kívülről nem tudom megállapítani, hogy milyen rendszerű? Az adat táblán még típust sem találok.

Ha valakinek ismerős és tud róla valamit akkor kérem jelezze.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30644

"fedett épületet is biztosíts"

lakáshitel -> ... - > rádió programozás! ;-)

Hülyéskedjünk :D

Előzmény: Doky586 (30642)
alnibell Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30643

Egészségedre!

További jó hülyéskedést!

Előzmény: Doky586 (30642)
Doky586 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30642

"Elégséges-e a számítógépről történő programozáshoz a gyári CAT-kábel?"

Nem. Nem elég. A kábel egyik oldalára kell venned előszöris egy PC-t (talán Mac is jó) méghozzá olyan csatlakozóval ami a kábelen is van. A kábel túlvégére pedig kell venni egy a kábellel kompatibilis rádiót. olyan rádiót válassz amilyen a kábeledhez illik..

de ez még nem elég. Elő kell fizetned egy áramszolgáltatónál (pl. ELMŰ) mert anélkül egyik se fog működni. sőt javaslom mindezekhez egy fedett épületet is biztosíts, mert anélkül egy nagyobb esőben tönkremegy a PC és a rádió is, a kábel is beázhat...

"A CAT-kábel igényel-e valamilyen driver előzetes telepítését a soros- illetve az USB-csatlakozós kivitelnél?"

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124751470&t=9013579

Előzmény: alnibell (30641)
alnibell Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30641

Csak, hogy tiszta legyen a kép, hogy mi is volt a(z) (egyik) kérdés:

"Elégséges-e a számítógépről történő programozáshoz a gyári CAT-kábel?
A CAT-kábel igényel-e valamilyen driver előzetes telepítését a soros- illetve az USB-csatlakozós kivitelnél?"

Soha, egyetlen hozzászólásomban nem ejtettem arról szót, hogy meglenne a kábel. Így aztán arról sem írhattam semmit, hogy elkadtam volna a rádió programozásában.

Ha úgy érzitek, hogy a fent idézett két részkérdés bármelyikére válaszolt itt valaki, akkor attól itt a fórumon elnézést kérek, és eltűnök a fenébe. Amennyiben viszont kényszerűen be kell látniuk az itt fikázóknak, hogy ezekről bizony semmit nem mondtak, akkor viszont én várom el a kioktatásért, a gúnyos megjegyzésekért a nyilvános elnézés kérést!

Így volna korrekt.

Amúgy pedig a részemről sincs harag, sértődöttség.

Mindenesetre hajdan úgy tanultam, arra kell válaszolni, amit kérdeznek. Ennyire egyszerű.

És mivel állítólag a Google a barátunk, én sem segítek, milyen is az Aniconál megvásárolható, az általa a készülékhez ajánlott CAT-kábel.

Előzmény: Törölt nick (30639)
oldrad Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30640

A hsz-ekből is látható a segítő szándék. Kórházéknál iyenkor szokott elhangzani a sztereotip mondat: "megköszönjük a látogatást..." :-))

Előzmény: Törölt nick (30639)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30639

És akkor most mondja, hogy nem volt igazam?

A sorok között már rég látszódott, hogy itt kevés lessz a segítő szándék és a jóindulat. Ő maga sem tudja mi a gondja, akkor hogy segít neki. Végig vaktában lövöldözött. :-)

Előzmény: Törölt nick (30638)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30638

Nem szövegeltem, tényeket írtam. Közben hasonszőrű rádiót(kat) írtam, programoztam ki-be.

Azóta már sorosan, és USB-vel. Tényszerűen, szövegelés helyett. Szerintem válaszoltam a kérdésekre.

Ha így köszönöd meg, amit leírtam, - és az asztalomon tapasztaltam - akkor én kérek elnézést,

hogy el kellett olvasnod a betűimet.

Azt azért ne felejtsd el, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy összedugtál e egyáltalán bármit bármivel,

ebből a szempontból "vakon vagyunk". 

Nem lehet tudni, hogy hol,mi állt ki hibára, csak vaktában lövöldözünk, amit én befejeztem.

Nem érte meg beírni ezek szerint, - ahogy már sokszor ezen a fórumon.

Nincs harag.

Előzmény: alnibell (30630)
_nyunyuka Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30637
Fël off: ez lesz a FUTÁR rendszer.
Előzmény: rev251 (30632)
Doky586 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30636

mert minden kábel egyforma felépítésű. van amelyeken az egyik oldalán a fej is cserélhető, Yaesu, Kenwood, Motorola, stb (programozó/cat) egyre megy. 3db ér van: gnd+rx+tx. PC oldal pedig USB vagy soros.

ha 15eFt feletti akkor márkás, ha 5eFt alatti akkor gyanítom kínai gyártmány. elfelejtetted linkelni hogy mit ajánlottak.

javaslom ha usb-hez ragaszkodsz akkor egy Win8-as laptoppal menj és próbáld ki felismeri-e a PC. rádióra nemis kell feldugnod, csak PCre.

Win7 laptoppal legalább chipteszterrel ellenőrizd hogy Pl-2303HXD chipsetes-e mert különben csak azzal a winnel fog menni semmi mással, PC upgradekor dobhatod ki a kábelt.

Előzmény: alnibell (30634)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30635

Anicótól vásárolt garanciális rádióhoz és kábelhez "nekünk" mi közünk?

Felhívod őket visszaviszed, reklamálsz, fogyasztóvédelem, stb. ami csak szimpatikus neked. Veszel új rádiót új szoftverrel, reklamálhatsz a gyártónál is, hogy mi ez a f.talicska ha nem megy neked. Ez az egész csak pénz kérdés.

Vagy.

A google a barátod, keresgélsz, tanulsz megkeresed magad a hibát! A Te hibádat. Nem kell mindig várni a sült galambot. :-)

Már bocs, de ez a fórum nem egy ideális éllettárs aki minden bajban segít :-D

Előzmény: alnibell (30634)
alnibell Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30634

Már megbocsáss, de mi köze van egy Kenwood kinézetű, USB-s programozó kábelnek a Yaesu FT-817ND-hez, az Aniconál ajánlott CAT-kábelhez? A kérdés ugyanis arra vonatkozott.

De hogy ne raboljam a drága időt, kényszerűen kiszállok.

Előzmény: Doky586 (30633)
Doky586 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30633

Esetleg így jobban látod:

és  

az egyik kép az anico oldaláról való; a másik az én kínából származó kiherélt vackom..

nem sok különbséget vélek felfedezni. még a CD-R is ugyanúgy néz ki.

Előzmény: Doky586 (30631)
rev251 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30632

fél-OFF

A BKV buszainál a saját, URH alapú nyomógombos, zöld karakterkijelzős terminál helyett újabban egy érintőképernyős terminált látok.

Az van ráírva a tetjére, hogy "GSM-adat", meg 06/70-es kezdetű telefonszám.

leváltják az URH-jukat?

Doky586 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30631

ugyan nem közvetlen neked céloztam a hozzászólásaimat, de ha figyeltél még idéztem is tőled, és a kérdéseid (30557) meg lettek válaszolva.

én ezért váltok USB kábelről sorosra. A gagyi csípőfogóval javítva. De ugyanezt látom már az anico-nál is. rákényszerültek hogy 3.fél szxr minőségű kábeleit is árulják, nemcsak a márkatermékeket.

Előzmény: alnibell (30630)
alnibell Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30630

Egy lényegbevágó és  egy mellékes oka van annak, hogy nem kell félnetek az újabb kérdésektől.

Nem arról ment eddig a több résztvevős diskurzus, ami felől kérdeztem, hanem másokról, amelyek csak parciálisan érintik a kérdést magát.

Ha szövegleni kell, azt magam is tudom művelni, nem kell hozzá segítség. Csak éppen értelme nincs.

Felejtsétek el a kérdéseket! Igaz, eddig sem vettétek figyelembe azokat.

Előzmény: Törölt nick (30624)
Doky586 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 30629
ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog.. ;-)

ax.25-öt 20éve használtam aktívan. Már akkor is volt IP-re lehetőség. Építettem volt egy Z80-as TNC2-t 9k6 g3ruh modemel, de az utóbbi 20évben kihalt a packett.. :(
..ma már ha 100kbps-nál járnánk talán labdába rughatnánk
Előzmény: Qqberci (30626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!