Ilyen előfordul. Régen telepíteni akartunk egy átjátszót Őcsény-Kab hegy viszonylatban Mórágyi rögön. 5ésfél órát gubbasztottam egy árbocon amire feladtuk. Kiderült, hogy közben egy másik csapat felment Kab hegyre karbanntartani és beleejtettek az átjátszóba valami fém tárgyat amitől nagy szikra kiséretében megállt az átjátszó. Akkor még nem volt mobiltelefon. Amikor megkérdeztük a tagállomásokat azt mondták, hogy minket jól hallanak de a sok birka azt nem mondta, hogy csak minket hallanak.
Szerintem ez egy csúszólapátos kompresszor .Valamikor a nyomdaiparban dolgoztam,ott sok helyen használják ezt a típusú kompresszort. Van fémlapátos és grafitlapátos változata. Nagyon régen gyértottak még bakelitlapátost. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kompresszor
Kínaiból a Wouxun egész jó. Fél OFF: elérték az ilyen áraikkal, hogy szépen rárohadtak a hazai nepperekre a HT800-ak, FTH2010-ek, 7010-ek.
BRG cuccokból összesen egy fali táp+akkutöltő kombóm maradt, azt rendberakom, olyan szép :-). Pár éve volt egy halom javítóanyagom (FM10-164), időben szabadultam tőlük.
Sok panelból kivettem a tekercstesteket, a többi a szemétbe. A hátam közepére nem kívánom a hunos (hun érintkezik, hun nem) elkókat, trimmereket, rapszodikusan vándorló értékű ellenállásokat.
A cirillbetűs jószágokkal ilyen téren ki vagyok békülve.
Hasonlót már láttam, amit szét is szedtem. A dugattyúja egy nem hagyományos forgattyús tengelyes, hanem forgódugattyús, a wankel motorhoz hasonló megoldás. Tehát a dugattyúnak nincs lineáris mozgása, csak forgómozgás, ami igen gazdaságos üzemet eredményez.
Most kaptam egy vákumszivattyút.Nem szeretném szétszedni de kívülről nem tudom megállapítani, hogy milyen rendszerű? Az adat táblán még típust sem találok.
Ha valakinek ismerős és tud róla valamit akkor kérem jelezze.
"Elégséges-e a számítógépről történő programozáshoz a gyári CAT-kábel?"
Nem. Nem elég. A kábel egyik oldalára kell venned előszöris egy PC-t (talán Mac is jó) méghozzá olyan csatlakozóval ami a kábelen is van. A kábel túlvégére pedig kell venni egy a kábellel kompatibilis rádiót. olyan rádiót válassz amilyen a kábeledhez illik..
de ez még nem elég. Elő kell fizetned egy áramszolgáltatónál (pl. ELMŰ) mert anélkül egyik se fog működni. sőt javaslom mindezekhez egy fedett épületet is biztosíts, mert anélkül egy nagyobb esőben tönkremegy a PC és a rádió is, a kábel is beázhat...
"A CAT-kábel igényel-e valamilyen driver előzetes telepítését a soros- illetve az USB-csatlakozós kivitelnél?"
Csak, hogy tiszta legyen a kép, hogy mi is volt a(z) (egyik) kérdés:
"Elégséges-e a számítógépről történő programozáshoz a gyári CAT-kábel? A CAT-kábel igényel-e valamilyen driver előzetes telepítését a soros- illetve az USB-csatlakozós kivitelnél?"
Soha, egyetlen hozzászólásomban nem ejtettem arról szót, hogy meglenne a kábel. Így aztán arról sem írhattam semmit, hogy elkadtam volna a rádió programozásában.
Ha úgy érzitek, hogy a fent idézett két részkérdés bármelyikére válaszolt itt valaki, akkor attól itt a fórumon elnézést kérek, és eltűnök a fenébe. Amennyiben viszont kényszerűen be kell látniuk az itt fikázóknak, hogy ezekről bizony semmit nem mondtak, akkor viszont én várom el a kioktatásért, a gúnyos megjegyzésekért a nyilvános elnézés kérést!
Így volna korrekt.
Amúgy pedig a részemről sincs harag, sértődöttség.
Mindenesetre hajdan úgy tanultam, arra kell válaszolni, amit kérdeznek. Ennyire egyszerű.
És mivel állítólag a Google a barátunk, én sem segítek, milyen is az Aniconál megvásárolható, az általa a készülékhez ajánlott CAT-kábel.
A sorok között már rég látszódott, hogy itt kevés lessz a segítő szándék és a jóindulat. Ő maga sem tudja mi a gondja, akkor hogy segít neki. Végig vaktában lövöldözött. :-)
mert minden kábel egyforma felépítésű. van amelyeken az egyik oldalán a fej is cserélhető, Yaesu, Kenwood, Motorola, stb (programozó/cat) egyre megy. 3db ér van: gnd+rx+tx. PC oldal pedig USB vagy soros.
ha 15eFt feletti akkor márkás, ha 5eFt alatti akkor gyanítom kínai gyártmány. elfelejtetted linkelni hogy mit ajánlottak.
javaslom ha usb-hez ragaszkodsz akkor egy Win8-as laptoppal menj és próbáld ki felismeri-e a PC. rádióra nemis kell feldugnod, csak PCre.
Win7 laptoppal legalább chipteszterrel ellenőrizd hogy Pl-2303HXD chipsetes-e mert különben csak azzal a winnel fog menni semmi mással, PC upgradekor dobhatod ki a kábelt.
Anicótól vásárolt garanciális rádióhoz és kábelhez "nekünk" mi közünk?
Felhívod őket visszaviszed, reklamálsz, fogyasztóvédelem, stb. ami csak szimpatikus neked. Veszel új rádiót új szoftverrel, reklamálhatsz a gyártónál is, hogy mi ez a f.talicska ha nem megy neked. Ez az egész csak pénz kérdés.
Vagy.
A google a barátod, keresgélsz, tanulsz megkeresed magad a hibát! A Te hibádat. Nem kell mindig várni a sült galambot. :-)
Már bocs, de ez a fórum nem egy ideális éllettárs aki minden bajban segít :-D
Már megbocsáss, de mi köze van egy Kenwood kinézetű, USB-s programozó kábelnek a Yaesu FT-817ND-hez, az Aniconál ajánlott CAT-kábelhez? A kérdés ugyanis arra vonatkozott.
De hogy ne raboljam a drága időt, kényszerűen kiszállok.
ugyan nem közvetlen neked céloztam a hozzászólásaimat, de ha figyeltél még idéztem is tőled, és a kérdéseid (30557) meg lettek válaszolva.
én ezért váltok USB kábelről sorosra. A gagyi csípőfogóval javítva. De ugyanezt látom már az anico-nál is. rákényszerültek hogy 3.fél szxr minőségű kábeleit is árulják, nemcsak a márkatermékeket.
ax.25-öt 20éve használtam aktívan. Már akkor is volt IP-re lehetőség. Építettem volt egy Z80-as TNC2-t 9k6 g3ruh modemel, de az utóbbi 20évben kihalt a packett.. :(
..ma már ha 100kbps-nál járnánk talán labdába rughatnánk