THX = thanks = köszi :-) Miért harapnám le a fejed? :-)
Ja izé, valaki nem tud bóját szerezni? Mi gondoltunk arra, hogy egy műanyag csövet belerakunk valami fadarabba, aztán ha más nincsen, azt is lehetne kerülgetni.
Nesa, ha hoznál fékdobot annak örülnék :-)
Bakker a kocsim úgy fog kinézni mint valami vándormadár kocsija :D vagy mint egy teherszállító :-)
Nem semmi ez a válaszsebesség, és már nem is az első eset. Mobilról nyomod, vagy a számítógépben laksz?
Na de komolyra ferdítve a szót: az sem mai gyerek, lehet hozzá újat kapni?...
Mindig tudtam, hogy érdemes ide járni. Egyszer bevertem a fejem abba a rohadt kiálló nyelvbe, és mérgemben, hogy hogy lehet ilyen hülye hegyes alkatrész az ember feje mellé tervezni, be találtam b.szni a csomagtartót. Persze eltöt a rohadt hegyes nyelv, és vagy 6 órán át reszeltem egy darab vasat, hogy pótolni tudjam, mert a fehérvári bontók természetesen nem tudták, hogy a zsiga kombié ugyanilyen.
Na, ha megint lefejelem, már tudom hol és mit keresgéljek........
Üdv Mindenki!
A vajákosabbakat kérdezem: valaki vett már ÚJ !! fékszervót valaHOL ? Fontos lenne! Vagy hogy esetleg melyik FIAT egyezik a zastiéval (de keresetlen szavakat intézek ahhoz aki a 128-as javasolja ! -:))) )
Drinky, ki fogsz nyírni ?:-( Kérlek jelentkezz mégegyszer, tegnapelőtt befosott a windowsom, de olyan szinten, hogy a helyreállítás sem sikerült, mert nem ismerte fel, hogy van winfos a gépemen. Szerencsére a többieké megvan, mert azokat máshova is lementettem. Mégegyszer bocsi.
Andi
Szia Zastava_86_12! Én kb egy fél éve jártam hasonló helyzetben, de én zárszerkezetet sem kaptam hozzá keresgéltem vagy két hónapig! Teljesen véletlenül megnéztem egy 1200 Zsiguliét és teljesen megegyezik a kettő, gondolom Zsiguli annyi van a bontókban mint a szemét! De ha Pest környéki vagy és érdekel lehet, hogy nem dobtam ki a régi zárat (ez azért nem biztos) Ha jól emlékszem én a komplett zárkészletet 1500 Ft környékén vettem!!
Szia Zastava_86_12! Én kb egy fél éve jártam hasonló helyzetben, de én zárszerkezetet sem kaptam hozzá keresgéltem vagy két hónapig! Teljesen véletlenül megnéztem egy 1200 Zsiguliét és teljesen megeggyezik a kettő, gondolom zsiguli annyi van a bontókban mint a szemét! De ha pest környéki vagy és érdekel lehet, hogy nem dobtam ki a régi zárat (ez azért nem biztos) Ha jól emlékszem én a komplett zárkészletet 1500 ft környékén vettem!!
Zastava GTL 55-höz keresek csomagtér-ajtó zarszerkezetet. Pontosabban a zárnyelv része kopott el. Sajnos bontókban sehol nem találtam, üzletben meg csak a teljes zár-szet kapható (plusz két ajtózárat is meg kéne venni hozzá, amire semmi szükségem).
9 telefonomba került, mire végre a jó helyre irányítottak, de remélem sikerrel. Egy kft bérli a nyáron, tőlük kell engedélyt szerezni. Beszéltem azoknak az ügyvédjével, aki azt mondta, hogy nincsen akadálya, hogy júl 9-én a kora délutáni órákban egy kisebb helyet elfoglaljunk a szlalomversennyel.
Úgyhogy tessék jönni a találkozóra, de legfőképpen jelentkezni!!
Eddig tobias01-től és drinky-től kaptam jelentkezést.
Jah meg nesa írt, hogy jön a haverja. Ez a tuti. Szeretnék végre összeállítani egy listát.
Meg csak tudni kellene, hogy 5en eszünk bográcsos kaját vagy 20an. Úgyhogy aki bizonytalan, az is jelentkezzen, csak írja be megjegyzésként, hogy még nem tuti.
Én nem piszkálódásnak szántam, csak elmondtam a véleményem, nem akartalak megsérteni. Alapvetően máshogyan állunk hozzá az autóhoz, ennyi a baj. Azt azért ismerd el, hogyha mondjuk országuton egy S kanyarban ugrik ki alólad a futómű, akkor most lehet, hogy máshogy gondolnád..Lehet, hogy akkor az orvos tankolt volna sokkal többet a te pénzeden. De hagyjuk ezt inkább, ugyse tudjuk egymást meggyőzni.
Szia Andi! Ne érts félre én nem azt a pénzt sajnálom amit be kell fizetni a talira! Csak egyenlőre még azt sem tudjuk miből fizetjük ki a lakatost, meg a vizsgát! Amúgy ha összejön nagyon szívesen megyünk, mert azért szeretjük a pöpec verdát!!!
Andi! én sajna még nem tudok biztosat mondani...elvileg meg kell jöjjön 8-áig a fizetésem,akkor tudok menni,ha nem,akkor arra sincs pénzem,h a sarokig elautózzak :-( de ha tudok menni,akkor is csak péntek késő este,vagy szombat délelőtt(pénteken 6ig dolgozom :-/ )
Itt félreértés forog fent megcsináltatni meglehetett volna de abbol a pénzből inkább ebbe tankolok . A tervek ugyanis ugy voltak hogy nyárig használom utánna vagy eladom vagy bontó. És mivel egy darabig költöttem rá utánna már magam szereltem de mivel egy lakotelepen nincs műhely meg tábla lemez és én nem vagyok lakatos ez lett a vége ez van .
Szerintem ahhoz hogy ki mit csinál az autojával ahhoz rohadtul semmi közöd ..... Kezdem baromira unni a piszkálódós beszólós irományiaidat. Tudtommal egy topic nem erről szól ... de győzz meg ha nincs igazam
Szia Empyrean! Még nem tudjuk 100% osan, hogy megyünk-e, egy csomó pénzt elvitt most a kocsi! Nagyon szeretnénk menni, jó lenne ha addigra elkészülne a pöpec verda és azzal mehetnénk! Tényleg jut eszembe aludt már valaki YUGO-ban, kényelmes....
Megnezegettem a talalkozo reszleteit, szivesen elmennek, de nem merek ilyen hosszu utnak nekivagni, foleg mert eleg dombos lejtos az oda vezeto ut. A jogositvanyom 2 honapos, autom 1 hete van kb, es a kislanyom ket eves, nem merek elmenni ilyen messzire, ugyerzem meg nincs meg ehhez a rutinom, biztos megertitek. Amugy Mosonmagyarovaron lakom, szoval nincs kozel:(
Kedves Andi!
Amugy koszonom szepen a tajekoztatast, ha legkozelebb lesz valoszinu elni fogok a lehetoseggel, jo lenne tobet beszelgetni az autorol hozzaertokkel, megnezegetni jo otleteket, meg ismerkedni masokkal. Most tajekozodtam arrol is, hogy fenymasolod a gepkonyvet, halas lennek ha elpostaznal egyet nekem is. Ha mukodik a dolog, legyszives szolj ram, es elkuldom a cimem, elore is koszonom.
Gyula, írtam emailt, a www.yugo-zastava.uw.hu oldalon tudsz tájékozódni, képeket teszek fel ma este, meg csicsásítom az oldalt, csak eddig ezzel a vacak jelentkezéssel szenvedtem.
Könyvet meg lefénymásoltam, vagyis 80 oldal hiányzik még.
Akinek kell, szóljon. Eddig drinky-nek és SKALA55-nek kellett.
Megcsináltam az oldalt frankón (php meg minden segítségével)!! Mostmár mindenki tud jelentkezni, akárhonnan!!! Ha nincsen fent Outlook az sem gond, de jelentkezzetek, mert össze kellene számolni a kocsik számát legalább!
Nekem egy picivel tobb mint felig van a tank 95-ossel, meg egy picit hajtom, aztan tankolok bele 98-ast. Azt meg valaki elmondhatna esetleg, hogy kell-e olomadalekot vennem hozza, es ha kell, akkor abbol mennyit stb. Nagyon kivancsi leszek, hogy mennyire lesz mas az auto, mert igy is gyorsul elegge, de ki nem szamoltam bar, de valoszinuleg eleg sokat eszik igy, nem mentem olyan nagyon sokat, hogy fel tankot elfustoljon. Ami meg az en automnal problema, az az, hogy a valtorudon menettel felerositett valtogombnak nemnagyon van menete, es lotyog stb, ki akarom cserelni. Voltam nehany autosboltban, kerestem valtogombokat, de mindenhol csicsas tekergok vannak, en csak egy sima femgolyot szeretnek , furattal es menettel, Ferrarikban is igy van, nehogy mar lejjebb adjam:P Ha valaki volna olyan kedves, elmondhatna nekem ezt a Zastava talalkozot, illetve olyan aprosagokat, hogy hol van az a hely ahol lesz, olvasni olvastam a hely nevet, csak nem is emlekszem ra, meg azt se tudom hol van:) Jo lenne pontosan hany literes a tankom, ezt se tudom, sajna nem kaptam az autohoz gepkonyvet, pedig nagyon szivesen olvasgatnam, mert ugy orulok, hogy meg most is nehezen alszok el, es konnyen ebredek az auto miatt:)
Autóklubról meg annyit, hogy (nálunk legalábbis) megy a korrupció rendesen ott is...Viszgáztataásban is, meg másban is. Az a két szerelő, akik ott dolgoznak, semmit nem javitanak már, minden autóst a haverjukhoz küldenek, az szerelni azt a rengeteg autót, ők meg csak üldögélnek bent, meg elfogadják, amit el kell.
Éppen máma rugdostattam át velük tesóm dizel opeljét zöldkártyán...Ennek se látom értelmét, de ez az ő dolga. De mondjuk ugy volt, hogy most a héten csináljuk meg a motorját, de az az autó nagyon szeretne már kiekrülni a szemétre... Mult héten is ki akartam vinni haveromék 25kmre levő mühelyébe, erre nem indult be az autó. Azt megcsináltuk, ma meg majdnem megállt bennem az ütő, mikor fékezni akartam, azt hittem, döbbenetemben azt hittem, hogy a kuplungra léptem, de nem, a fék volt az...szerencsére nem volt előttem senki, igy továbbsuhantam, leálltam a következő mellékutcába, és megállapitottam, hogy hátul az egyik fék olyan szinten be van állva, hogy megsütötte a kezemet a felni, szépen összesülhetett, meg afékolajat is felforralta, gondolom..Heves káromkodás közepette megvártam, mig kihűl, felkeményedett a fék, és hazaosontam vele:P Semmirevaló egy autó, az a véleményem róla, sokkal könnyebb hazavágni, mint egy egy ladát, vagy zastavát, meg ha lepadlózom, kb akkor gyorsulok vele úgy, mint zastavával félgázon, és közben meg amögöttem menők megfulladnak meg nem látnak a füsttől..:P
És érdemes volt azt a roncsot úgy átrugdosni a vizsgán? Nem tudom, miért jó szétrohasztani az autókat ilyen szinten..Ami csuszópénzt fizetsz, azt költheted hasznosabb dolgokra, kerüljön 30ezerrel többe, de akkor autóban ülök, nem szitában..Lehet, hogy neked is meglenne még azasti, ha idejében helyrehozod.
benzin: én 95öst tankolok bele,+ ólompótló adalék(900 ft volt,és asszem 300 literhez elég,de a kutas szerint minden 2ik tankolásnál elég belőle tölteni)
Szia! A környéken ő volt a legolcsóbb, és úgy néz ki elég rendesen is dolgozik! A legtöbben mikor megmondtam, hogy milyen típusú a kocsi el sem vállalták, és sajna a szervizek is így állnak a dolgokhoz! Amúgy lett volna egy munkatársam aki megcsinálta volna baráti alapon, de ő sajna pest másik felén lakik, mivel nincs a kocsin vizsga nem szívesen mászkálok vele! Kénytelen vagyok beérni azzal ami a környéken van!!!
Hááát, városban legutóbb megevett 9 litert :-( Igaz, valami volt szegénykémmel, mert ha visszanyomtam a szivatót végig rángatott, úgyhogy volt hogy 6-7 km végig kihúzott szivatóval kellett menni. De most újra lett tankolva, nagyon szépen elmegy, kíváncsi vagyok, mi lesz vele.
Szia Gyula80! Ha rám halgatsz járasd inkább 98-assal, mikor mi megvettük a mienként "okos" autószerelők azt javasolták kár bele a 98-as, használjuk inkább 95-öst! Na gondoltam jó gyerek leszek és teletankoltam a kocsit 95-össel, minden szép is volt amíg csak városban császkáltunk, de amint kimentünk az autópályára rájöttem, hogy kell a 98-as!!! A 95-össel úgy megy mint a tetű, alig gyorsul, előzni nem érdemes vele! Alig vártam, hogy a felére csőkkennyen az üzemanyagszint és nyomattam bele egy kis 100-as oktánszámú benzint, na meg is lett az eredménye, azóta csak 98-ast kap a pöpec verda!!!! Az olajcseréhez pedig annyit, hogy ha már cserélsz nem árt lecserélni a váltó olajat is, én egyszerre cseréltem le a motor és váltó olajat, a váltóból majdnem zsírt engedtem le!!! Sok sikert a kocsihoz, de azért nézd át jól a kocsit, nekünk is azt mondták, hogy nagyon jó állapotban van, fél év múlva lassan mindent ki kellet rajta cserélnem! Ha emeled a kocsit inkább próbálkozz olajemelővel mert nekem a gyári emelő szakította be az alját, igaz meg is volt egy kicsit rohadva! Az első kerekeknél nézd meg a stabilizátor és a lengőkar közötti gumikat ezeket is cserélnem kellett!!
Az öreg Lazov visszatért hűtlen kitérője után...:-)
Most épp egy delfinkék '86-os 55-öset hajtok.
Összes "klímabowden" gatter, nincs rajta kipufogó (csak dísznek), piros a gépháztető meg ilyenek. Benzinúszó egy Toyota Hiace jóvoltából van benne, mutat is minden baromságot.
Múlt héten hétfőn a PEtőfi hídon lángolt, ha valaki arra járt, láthatta...:)))
Lökhárítók tropák, de az ilyesmit átpakolom az előzőről.
Ami furcsa: bazi hosszú a négyes. Már az előző Zasti után. Ha kirakom negyedikbe ötvennél, úgy leesik a fordulat, hogy ihaj. Alig akar menni. Hatvanig nagyon nem kedveli a negyediket.
Kérdésem is lenne: kell valami adalék a 98-asba? Hallottam valamit arról, hogy tavaly októbertől nincs a naftában adalék és manuale kell beleönteni a kicsikéba a nem túl olcsó trutyit.
Kell bele valóban pótadalék?
Más. Láttam Pesten a nyolcban egy betyár Zastit. Meggypiros verda, színre fújt lökös és rács, nagy Zastava szélvédőcsíkok, sötét ablakok, bazi széles gumik és hátul fekete lámpák. Ment, mint egy állat.
Nekem is voltak ilyen problémáim. Fogalmam nem volt, mit rakott bele az előző tulaj, úgyhogy kérdezgettem. Aszonták okosok, jó ebbe a 95 is. Legyen, kapott azt.
Olyan sebességgel zabálta fel, hogy öröm volt nézni - na, akkor gondolkodjunk. Szervízkönyv elő, benne foglaltatik, hogy 98. Rosszab nem lehet, tegyünk bele azt.
Azóta minden rendben, értelmes fogyasztással értelmes távolságokat battyog le.
Most vettem egy Zastavat, es ezert irok a forumba. Nagyon orulok neki, hogy van egy ilyen, sok jo dolgot olvasgattam. Viszont van valami, amit nemertek. Amikor megvettem az autot (4napja), nekem atmondta az, akitol vettem, hogy 95-ost kell bele tankolnom. Meglepettem olvastam itt, hogy 98-assal jaratjak. Azt szeretnem kerdezni, hogy az enyembe is lehet-e ilyent tenni, vagy ehhez szukseg van valami modositasra stb. GTL-55-om van, tudomasom szerint semmi buheralas nincs benne, 88-ban gyartottak. Amugy nagyon orulok neki, bele vagyok esve, ez az elso autom, es nagyon tetszik. Szerencsere egy nagyon szep allapotut talaltam, 2 autoszerelo is atnezte, es azt mondtak, hogy megeri bele fektetni, halas kis auto lesz. Uj motorolajat tegnap toltottunk bele, es egesz mashogy megy a motor, simabb a hangja, illetve jobban gyorsul, legalabbis szerintem. Ha valaki tud, adjon valami tanacsat erre a 98-as benzinugyre, illetve arra, hogy ha lehet is bele tankolni ilyent, akkor az kis mertekben keverheto-e a 95-ossel. Bocs, de nemertek igazan az ilyen dolgokhoz, segitsen aki tud, hadd oruljek megjobban:) A valaszokat elore is koszonom, udv : Gyula
Szerintem olyan vizsgahely kell neki ahol át is megy a kocsi .
az autoklubnál max kap egy szép listát hogy mi kell ahhoz hogy átmenjen.
tapasztalat múlt hét pénteken vettünk a kollegával egy Samarát friss vizsgával bevittük az Autoklubhoz átvizsgálásra és kiderült hogy hátsó fékhatás 5 % de mivel a kasznija hibátlan volt megvettük .
Anno nekem 15 a vizsga ugy hogy csak a futómüvet meg a féket nézzték a kocsi rohadását nem . igaz 4 hónap múlva ki is szakadt a stab .:)))
Érden nem tudok vizsgahelyet, de Szigetszentmiklóson az Autóklubnál mi a suzukit 13000 Ft-ból vizsgáztattuk le. Nem tudom, hogy ez olcsó e, de kb 5 perc alatt megvolt.
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Ma végre beüzemeltem a féket és elvittem a gépet lakatoshoz! Útközben azért egy páran megnézték a pöpec verdát! :-))) A féket egyébként úgy oldottam meg (mint korábban írtam lecseréltem elől az egész fékrendszert és csak levegő volt benne), hogy 10 ml fecskendővel telenyomtam a csöveket és a fékhengert olajjal, így elég könnyen elkapta és ment is hamar, a légtelenítés is hamar lement és mint írtam fel is avattuk!!! Nem hiszem, hogy a Zasti találkozóra készen lesz mert még vizsgáztatni is kell! Még gondolkodunk a feleségemmel, hogy kocsi nélkül lemennyünk-e, mind a ketten szeretnénk de ez sajna erősen függ a pénztől is!!!Csak kb 1 hét múlva fog kiderülni mibe kerül a lakatos meló, csak a küszöbök cseréjére mondott 24 ezret festéssel együtt (persze az elemeket én vittem) de nagyon úgy néz ki, hogy a taposólemezt is cserélni kell! :-((( Most már lassan teljesen új lesz a verda! ._)) Érden nem tud valaki egy jó és olcsó vizsgahelyet? Na további szép napot mindenkinek!!!!!!!
Én is megvenném nosztalgiából mert az első autóm pont 1 ilyen volt csak én meg idő hiányában nem tudok vele mit kezdeni pedig jó kis "csajozós" autót tudnék belőle varázsolni:) De kár lenne érte ha kivonnák a forgalomból egy cimborámé csak be suzukiztak:)
Bocsi hogy csak most kapcsolódok a témához! Jó ötlet ez a találkozó csak annyi a gond hogy kb. tőlem 400 km-re lenne és az egy kicsit sok nekem!! Pedig nagyon szeretnék ott lenni!!
Most rosszat mondtam?? :-( Nem gúnyból mondtam egyáltalán! Hanem hogy még jó, hogy nem lett nagyobb a baj (pl nem gyulladt ki az egész). Bocs, ha megbántottalak, tényleg nem volt szándékos :-(
Köszönöm Empyrean együttérzését...
Ma kész lett a gép. 10500 Ft-ot fizettem a javításért, úgy hogy AC pumpát és elosztósapkát én vittem, a csöveket kábeleket és egyebet pedig a szevíz adta. Be kell még szereznem egy vezérműszíj fedelet meg egy jobb oldali műanyag kerékdobot mert azok is szétégtek és nem talált a szervíz sehol. A szerelő szerint is az az AC pumpa nyomócsonkja miatt történt a baj. Végül is olcsón és szerencsésen megúsztam ezt a kalandot.
Egy cimborám megkért hogy dobjam be ide az autóját mert meg szeretne válni tőle.
Az autó paraméterei: GTL-55 1987 októberi 157e km van benne, 2005 októberig van rá műszaki a zöldk. friss. Itt ott kicsit rozsdás. Az ára 30.000,- ft A tulaj tel.száma:
Hi! Lassan kész a fehér számlapú és kék háttérvilágítású műszeregységem. Majd rakok fel képeket róla, és ha valakit érdekel akkor odaadom a számlapok fehér sablonját amit megcsináltam.
Ja még annyit, hogy kellene a telszámod, mert a srác akié a kocsi, még hívni fog ezügyben. (mármint a tali) Megadnám neki a számod mert Te részletesebb információkkal tudsz szolgálni.
Meghát az én kifejezőkészségem az egy érdekes dolog. :o)
Szóval Te el tudnád mondani neki érthetőbben, hogy mi hogy lesz?
Drinky! Ez a Te kocsid? Én is megkaphatom nagyobb felbontásban? Az állam majdnem leesett :-)
Ja, a honlap készen van félig, ide addig is mindenféle ötleteket várok.
Nesa, lehet szükségem lesz majd a segítségedre. Tudunk csinálni szerintem szlalomversenyt, mert van ott egy nagyon nagy parkoló. Nem tudom, ilyenkor az önkormányzattal kell beszélni?
Ma lángolt a gépem!!! Az M5-n jöttem pest fele kb. 130-al. Hirtelen leállt a motor, és félreálltam a leállósávba. Már akkor füst szivárgott a motorháztető alól. Míg előkapartam az oltókészüléket és valahogy beüzemeltem, már lángnyelvek csaptak ki a motor jobb első részén. Kinyitottam a motorháztetőt és a gyujtás és az AC pumpa környégén lángolt minden. Gyorsan eloltottam a lángokat és felmértem a kárt.
A gyujtáskábelek a hűtőcső a benzincső igen csak szétolvadt. Így járt a gyujtáselosztó fedele is. Ezen kívűl csak a korom látványa rontotta a képet. A tűz okát is azonnal diagnosztizálni tudtam: az AC pumpa kimenő csonkja kitörött és ezen keresztül folyt a benzinem, majd párolgott és belobbant. Ezt támaszthatja alá az, hogy a motorom semmi jel nélkül viszonylag hirtelen állt meg.
Utána következett a trélerhívás, szerelőhöz szállítás majd a tele csomagtartó és hátsó ülés hazatranszprtálása. Nem volt kellemes...
A szerelőm azt montdta elsőre nincs nagy baj, de a forintosított diagnózist csak holnap tudom meg.
A lényeg, az hogy tűzoltókészülék mindíg legyen nálatok, mert nálam ez már a második eset, először 6 éve az elektromos rendszerem gyulladt ki. Különben e két eseten kívül még nem volt gixerem a géppel, apróbb javítások voltak, de az úton még nem hagyott.
Tegnap nem volt rá időm, mert szakdolit bíráltam el meg főztem, de képzeld, ma reggel kihúztam teljesen, aztán kb 3 perc múlva középállásba raktam, 5 perc múlva pedig betoltam teljesen és nem rángatott. Lehet csak a hideg motor a hibás? Mi lesz télen? :-)
Na van egy jóhírem meg egy rossz. A rossz: a honlap kicsit csúszik, illetve holnapig el kell bírálnom egy kollégám szakdolgozatát, de ha melóidőben ezt meg tudom tenni, akkor még ma nekiállok a honlaphoz.
A jóhír: voltunk Orfűn a kempingben, és csináltam sok-sok képet :-) A honlapra azokat is felrakom majd. Ja meg le is foglaltattam egy területet.
Ügyességi versenyt is tudunk majd rendezni, a szlalomversenyhez viszont lehet kevés lesz ott a hely :-(
Nesa, ha jól tudom, te arra valósi vagy. Nem tudsz valami konkrét helyet erre? Megköszönném a segítséged! De ezt elküldöm neked emailben is, hátha azt sűrűbben nézed.
Ma kicseréltem a gyertyákat a zastimban.mert két henger nem ment csak ha elérte az üzemhőfokot.Szal kiszedtem a másikból amit alkartrésznek vettem mert abba majdnem újak voltak.Lábon hoztam el pedig a gyertyák úgy lötyögtek benne mint tehénen a gatya kézzel tekertem ki az összeset. A gyuszikábeleket is kicseréltem, és most hidegen is szivató nélkül pöcre indul és nem torpan.Ja meg volt egy kis égszij feszítés meg üzemanyag szint mérő csere.
Csak az első futómű bizonytalan egy kicsit, pedig még a futóműves is azt mondta hogy tök zsír.De már kezdek hozzászokni.175-ös gumikkal még csak a megcsúszás határán sem jár az éles kanyaroknál sem.
Hy. A szentendrei srác száma 0620-488-69-85. Ez a srác mindenféle autóval foglalkozik amiben nincs túl sok elektronika.( injector) meg ilyenek. Mert ahoz nincs még felszereltsége.De PL: egy kispókot vagy egy zastit Elemeire bont 3 óra alatt.
És meg is csinálja jól sőt néha túl jól is. Nekem pl mindíg azt mondja ha épp nem akarok valamit kicserélni ami már picit szar, hogy hát akkor hozzá se kéne nyúlni mert menni megy így is csak ki tudja meddig.Szal jó fej gyerek és jól dolgozik.
engem érdekelne a szentendrei srác elérhetősége,címe,bár csak ősszel-télen tudok a Zastimra nagyobb összeget költeni,de nem árt tudni egy ilyen fontos infót :-)
Van egy 83 as zastim és hatalmas problémával fordulok hozzátok!
Nagyon szépen ment , gyorsúlt, keveset evett, pöccre indúlt télen/nyáron. De történt az hogy lejárt a zöldkártyája. Elvittem megcsináltatni és a koma úgy elállította hogy 2* robbantam le míg hazaértem vele. Ekkor apámmal elkezdtük állítgatni és most megy mint az atom, de 200méterenként lefullad. Gondolom sok a benzin és megszívja a gyergyákat. A probléma ott kezdődik hogy nemtudjuk visszaállítani a kocsit úgy hogy üzembiztosan elmennyen a szerelőhöz.
Mivel ti már régebben bennevagytok a témában ezért gondoltam hogy tudnátok segíteni a cucc beállításában .
Pl.: arra gondoltam hogyha becsavarom koppanásig a levegőállító csavart akkor hány csavarást kell tekerni azon stb.......(levegő,benzin,gyúlytás)
Ha netán valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Ha valaki extrém dolgot akarna kihozni édibédi kis járgányából.
légszűrőház átfúr kis keresztmetszetű műanyagcső bedug másikvége bevezet az utastérbe és a végén egy hidegindító spray persze nemárt közbeiktatni egy visszacsapót ha netántán visszadurrog a gyuszi nem helyes beállítása miatt.és ha igennagyot akarsz gyorsulni akkor használd de ne tartósan mert nem tesz túl jót a mocinak ha 100 km-en 8 liter benyát és 4 liter hidegindítót eszik.
Zostisok nekem van egy nagyon jó barátom aki az enyémet is csinálta, Szentendrén.
A gyerek ért egy ici picit hozzá mert a szakmájába vág. Autószerelő, autovillamossági szerelő mindkettőbből thecnikus, karosszérialakatos, szal én nem panaszkodhatok mert nekem mindent megcsinált rajta ami szar volt. gyuszi áll, lámparelé, szelephézag, kasztnis munka, kipuff fűtés karbi.
Az első zastimmal voltak ám bajok de azt nem generáloztam sűrün ugyhogy valószínüleg azért. A jobb első fék álandóan befogott (gumifékcső bedagadás) főfékhenger elromlott (véletlenszerű fék kihagyás) ez azért elég gáz volt, olajszivárgás az ac-tól (én meg mindíg az olajszűrőt basztattam mert ráfolyt az ac-ról) ac elromlott na ez aztán gáz volt mert gondolt egyet és ledadogott és mindíg olyankor PL:egy kamion elé akartam besorolni és huzattam 2-esben.
Mondlyuk azért kapta a terhelést a gép mert 88-as volt de a 2-ben 110 az mindennapos volt.és meglepően keveset fogyasztott ennek ellenére is 6-6,5 öt.
csak a futómű nem csípi ám folyton ezt a 2 110 et és az első kanyarstabilizátor leszakadt a homlokfalról de mire felfigyeltm rá hogy nagy gáz van addigra már a nyúlványok is meg a doblemez is szarrá szakadt. de egyébként nagyon üzembiztos kis jószág.indításnál néha segít a karbiba egy fél deci benya.ha pl: az ac visszaenged vagy nagyon sokat áll. Szal jobb mint a biguli mert kevesebbet fogyaszt és hosszabb sebességek vannak benne.
Üdv mindenkinek.Lenne egy kérdésem. Minden zasti futóműve labilis? Mert PL: az enyém gondol egyet és elhúz oldalra egy kicsit. Meg a kátyúkban is jobbra balra ugrál az eleje. A futómű egyébként nagyon tuti meg a lengés csill is most lett futómű állítva rajta és még mindíg ezt csinálja. Volt régebben is zastim de annak le volt szakadva kicsit az eleje és az azért csinálta ezt. De ezt most lakatoltam ki fullra , fényezés , alvázvédelem , komplett fékrendszer csere meg ilyen apróságok. Egyébként sok autó megfordult már a kezem alatt de még a kispókom is stabilabb volt PL: a kátyúkban.
Egyébként fasza kis szerkezet. Kényelmes , tágas , van fűtés (csak fűtésbovden nincs) és jól megy. szal a kérdésem a futómű lenne hogy mit csináljak ezzel?
ez okés nekem mondjuk oxidos volt rendesen . ugyhogy Andy fel van adva a lecke
megszakitó nézés jo hozzá a Ladáé ha kell másikat venni ajánlom a DODukkot ez egy német fajta .
És akkor megint ott vagyunk,hogy műszaki érzék mert kivenni még egyszerü de utánna ugy berakni hogy a megszakitóhézag jó legyen na az jo kis legózás:))))
akkor tényleg karbi .nem nagy ügy csak vigyázzni kell ,hogy az úszószint el ne állitodjon amugy egyszerü fuvóka ki pucolás átnézés rajta hogy jo e visszatevés beinditás örülés:)))
Bocs, hogy közbeszólok, de nekem is volt zasztim, ez a hiba tipikusan az alapjárati rendszer dugulását jelenti. A karburátorban az alapjárathoz külön van egy fúvóka és a hozzátartozó benzin-levegő utak, ezek el tudnak tömődni. Ilyenkor valóban csak szívatóval megy, mert a szívató teljes kihúzásával a főfúvóka felől megkapja a szükséges üzemanyagot.
Szerintem vegyél bele 4 újat és akkor tuti hogy uj és tudod mikor kell cserélni legközelebb. Ez a pucolásos megoldást én csak átmenetinek tartom de hát ki hogy gondolja .Ha veszel Marellit vegyél bele persze megfelelő hőértéküt mert azt szereti.
a Gyergya állapotát majd ird meg mert abból hogy milyen lehet következtettni a hibára a www.zsiguli.hu n van egy cikk ami leirja hogy milyen gyergyaállapot milyen hiba lehet.
De lehet hogy sima gyergya csere meggyógyitja :) nem kell egyből komolyabbra gondolni csak én már végigjártam az adott tipus szinte minden hibáját az elektromostól a mechanikuson át.
Na most beszéltem munkatárssal, ő is mondta a gyertyát. Asszem akkor ki lesz szedve, ha hazamentem. Ha a gyertya kicsit trutyis esetleg, akkor elég, ha drótkefével megtisztítom?
Hétvégén megnéztük a légszűrőt, az jó helyre van állítva, de mást nagyon nem figyeltem rajta. Majd most :-)
Az alapjárat az szerintem jó. Nem nagyon vettem észre, hogy ingadozna.
Hali légszürőház alatt nagy fekete kerek lábas szerü valami tetején 3 szárnyasanya
szárnyasanyákat lecsavarod a pitli tetejét leveszed és belenézel
ott lesz a karbi teteje illetve a pillango szelep ami csak egy kerek fémlap és ha huzogatod a szivatot az szabályozza hogy hideg inditásnál mennyi levegő menjen bele
szerintem azt hogy ki mit mond arra ne adj csak a saját szemednek hidj
gyergya kiteker megnéz ha szép özbarna akkor jo ha másmilyen trugyis rossz .
Pont múlthéten beszéltem azzal az autószerelővel, aki előtte csinálta a kocsit, hogy el kellene vinni gyújtásbeállításra illetve karburátoroshoz, azt mondta, nem kell, mert az öreg évente cseréltette benne a gyertyát, illetve a karburátort is nemrégen csinálta. Azt tudni kell, hogy az öreg vagy 200szor szédszedte a karburátort. Na ez sem normális dolog, de az autószerelő srác megcsinálta elvileg.
De a többi dolgot megnézem majd, köszi a segítséget Steve.
Ja még egy kérdésem van. Hol van az a pillangó szelep?
Segítsetek kérlek! Tegnap amikor mentem haza még nem volt gond, aztán eszembe jutott, hogy vissza kell menni a postára, akkor már csak 3adszorra indult, pedig ki volt húzva a szivatókar. Kicsit visszább nyomtam, akkor indult el.
Ezt ma reggel is eljátszotta :-( Csak most akármit is csináltam, nem indult első pöccre. Pedig eddig ilyen nem volt. A melóhelyem kb 7-8 km-re van a lakástól, de végig kint kellett lenni teljesen a szivatókarnak, különben rángatott. 3szor fulladtam le lámpa előtt, tök ciki volt :-( Szerintetek mivel lehet a gond? Máskor pár száz méter után már középállásba tudom tenni a szivatókart.
Szükségem lenne a Zasztimba egy megkímélt vagy felújított váltó-differenciál egységre. Lehet Zasztavás vagy Ritmo-s is. Bp-en és környékén vagy az M5, M3 vonalán is könnyen érte tudok menni. Aki bír egy ilyen darabbal, dobjon egy mailt a
meszf kukac mailbox.hu-ra.
(a kukac természetesen @, csak a spammelők automata címgyűjtő programjait akarom kicselezni.)
A KSH szerint már csak 13.000-en vagyunk, vigyázzunk egymásra! :-)
Mi pl tuti, hogy viszünk nyársat szalonasütéshez. kb. 8-10-et.
Emellet lehet még bográcsozni is.
A többi ötlet is jó (szlalom, túra, buli) a gyorsulás... hát.... nem tom ahoz azért kellene egy lezárt egyenes. De lehetne ügyességi verseny is a szlalomon bellüll. Gondolok ilyenekre, hogy kerékcsere idöre, akkor egy pohár vízet vinni A-ból B-be, mennyi lötyög ki? Karókhoz tolatni, pl. pinpong labda a karó tetején van és nem szabad lelökni, de minnél közelebb kell állni a karóhoz esetleg megérinteni.
Bocs, hogy hozzászólok, de pl én is teljesen sík ... vagyok a kocsihoz. A könyvet olvasgatom, meg itt a fórumot, próbálom tanulgatni, miről is van szó.
A honlaphoz értek. Nekem nem abban kellene segítség, Hanem esetleg arra, hogy mik legyenek rajta. (Mérnök informatikus létemre ciki lenne ha nem tudnék egy egyszerű valamit összedobni :-) )
Meg abban kellene segítség, milyen programokat szeretnénk a talin. Régebben írtam a szlalomversenyt, gyorsulást, esetleg felvonulást, kirándulás a környéken, én tudnék vinni bogrács készletet, lehetne közösen főzőcskézni. Este el lehetne menni bulizni, vagy magunknak zenélni és táncizni meg beszélni, meg esetleg iszogatni.
Kérek mindenkit mondja el, hogy neki mihez lenne kedve, milyen ötlete van, mert el kellene kezdeni megszervezni az egészet...
De ha egyszer nem értek hozzá, akkor honnan tudjam, hogy hülyeségeket írok ???
Csak megosztottam a többiekkel, hogy mihez nyúltam. Honna kéne tudnom, hogy ha leszedem a fékpofákat, nem lesz levegős a fék? JÓ, JÓ, lehet, hogy ha ránézek, ez egyértelmű.
Sziasztok! NESA: a munkahengerbe úgy került levegő, hogy cserélni kellett a féknyergeket, valami jótétlélek ugyanis beletörte a légtelenítő csavarokat és úgy látta jónak ha nagyobb menetet vág bele és belehajt egy sima anyát! Én úgy gondoltam ez azért nem igazán jó dolog és lecseréltem a féknyergeket, miután ez megvolt derült ki, hogy a felgyülemlett szutyi egy kicsit szétcseszte a főfékhengert és ezt is cseréltem! Most itt tartok: remélem még menni fog a pöpec verda!!!!!
AZok a a biztositó drotok vagy tüskék tök 8 de attól tuti nem levegősödik fel semmi
a fék elvileg egy zárt rendszer . csövek +fékfolyadék +munkahengerek fellevegősödni sok mindentől fel tud de attol hogy a biztositő drótot vagy a biztosito lemezeket kiszeded attol tuti nem max leesik a az egész féknyereg dugattyustól ..
Amikor leszeded az első kerekeket, látszik ugyebár a tárcsa és rajta a fék"blokk". A fékpofákat úgy tudod leszedni, hogy a biztosító drótokat kiszeded. Na azok a drótok lettek szarul visszatéve a szerelő által és csikorgó hangokat adott ki fékezés közben az autó, mert ezek a drótok hozzáértek a tárcsához. Azt már nem tudom, hogy ettől miért kapott levegőt a fék. De lehet, hogy a szerelő cseszett el valamit.
Gumicsövet érdemes cserélni mert hajlamos öreg korában megdagadni. Drótot én sose láttam Zastinál más gépnél is akkor ha volt kopásvisszajelző a müszerfalon.
Enyém volt korábban SKALA55 zastija és amikor mi beadtuk kereskedésbe, már akkor levegős volt. Vszínűleg a mi kezünk alatt kapott levegőt a fékrendszer, mert a fékpofáknál lévő drótokat cserélni kellett, illetve egy szerelő előtt szarul csinálta meg és már lehet, hogy ott levegős lett. Nem tudom pontosan de ez a gyanúm.
Üdv mindenkinek! Óriási dologra hívták fel a figyelmem: A hétvégét azzal töltöttem, hogy kicseréltem a főfékhengert, és nem igazán akart szuperálni, ma visszamentem és kérdezősködtem egy kicsit (autósbolt) mint utóbb kiderült nem mindegy, hogy a légtelenítést hol kezdem!Has jól emlékszem jobb hátsó, bal hátsó, jobb első, bal első?
Szia Nesa! Kíváncsivá tettél, hogyan lehet még légteleníteni! Most az új főfékhengerrel s.....k, nem nagyon akarja továbbpumpálni az olajat!!! Valakinek esetleg valami tippje? A főfékhenger zsír új olasz nem hiszem, hogy az lenne rossz!!!
Sziasztok! Lenne egy kérésem VALAKI nem tudná esetleg a ZASTAVA Könyvből beszkennelni az első fékre vonatkozó oldalakat + főfékhenger, és elküldeni nekem e-mailbe vagy ide beilleszteni képként! Holnap szeretnék nekiálni és gondoltam azért nem ártana elolvasni mit ír a könyv!!! 06703113622@vodafone.hu
SUMATI: most vettem egy főfékhengert cserélhetem ezt is! Lassan egy teljesen ÚJ AUTÓT rakok össze! Az olajnyomás gombát azért kellet lecserélni mert egy kicsit felforraltam a vizet (de szerencsére csak az olaj és hőgombák akadtak ki!!!
Empyrean: én támogatom a ZASTAVA oldalt! Nagyon jó lenne ha esetleg mindenki leírná javítási tapasztalatait meg ilyesmi (tuning,hasonlók) ZASTAVA szépségverseny :-)))) Gratula a vizsgádhoz! Már tényleg nincsen hosszabb egészségügyi felkészítés ? Egy ismerősöm azt állítja, hogy neki csak 2 órás oktatás volt, anno én még egy vagy két hétig csak erre jártam!!!
Na elkezdtem fénymásolni a könyvet, de asszem jövőhéten egyik este jobban fogok járni, mint most :-) Pont akkor járt arra mindenki: minek fénymásolom ezt a könyvet, mondom ismerősnek kell, kérdik: autószerelő? Mondom, jah :-) Erre ő: miért nem adom oda akkor az enyémet? Mondom, mert neki is Zastija van :-)
Aztán nem nevetni! :-) Majd megcsinálom normálisan, csak ma edzettünk meg "megünnepeltük" félig-meddig a forgalmi vizsgát, úgyhogy nem volt rá időm :-(
Én is örülök, hogy így interneten keresztül rátaláltam az ex autómra, illetve a jövőbeli tulajdonosára! Ez tök szuper!
A hátsóablakfűtés. Azt elfelejtettem. Bocsi, de azt sajna nekünk, pontosabban apunak köszönheted, mert bekapcsolva hagyta és úgy látszik, hogy így is kapott áramot, és kiégett.
Az első fékpofák még bizti jók voltak, de most már legalább újak. Nevetni fogsz, de a zastinak sztem k**** jó fékei vannak. Sokkal jobbak, mint a mi 4 éves suzukinknak. Eszméletlen :-)
Olajnyomás gombát cserélned kellett? Hogyhogy? Ha jól emlékszem nekünk a szerelő kb. másfél éve szerelte, úgy tavaly tavasz elején. De az is lehet, hogy szart rakott bele, mert én akkor nem voltam ott és nem láttam, hogy milyet tesz bele.
Az aljával mi nem foglalkoztunk, de sajnos igen: nagyon rossz állapotban volt/van. A karosszériát ha megfigyelted, biztos észre vetted, hogy a csomagtartónak az alján van egy lyuk. Sajna mi is így vettük már az autót.
Köszi előre is a képeket, mert nagyon hiányzik a kicsike!
Nekem is kellett volna Zasti könyv, de sajnos nem tudtam beszerezni és mostmár nem is aktuális.
Jah, szerintetek hülye ötlet lenne egy egyszerűbb honlapot megcsinálni, és ott jelentkezni a Zasti talira, illetve közvéleménykutatást végezni, kinek mikor lenne jó, mert így soha nem lesz sztem megszervezve :-(
Ha szerintetek jó ötlet, akkor ma este megcsinálom.
Ja még azt elfelejtettem írni, hogy 130-al mentünk ma, szerintem bírta volna még, de elértük a városhatárt, úgyhogy inkább lassítottunk, de nagyon király érzés volt! :-)))
Na, látom ez a Zasti könyv nagyon keresett. Kicsit sok oldalas, de lefánymásolhatom a cégnél, aztán sokszorosítani is lehetne, ha tudok várni pár napot. És akkor nem kellene érte fizetni. Lehet valamelyik este bent maradok, aztán megcsinálom.
HELLO SUMATI! Ilyet még álmomban sem gondoltam volna, milyen kicsi a világ!! :-)) A lámpákat nemrég cseréltem le, a világítás amúgy tuti a hátsó ablak-fűtés drótja van szétégve és ezért nem fűtött egész télen de erre természetesen nemrég jöttem rá :-) A kézifék fékpofái teljesen el voltak kopva ezért azokat is cseréltem, már nekem is kellet a bowdenen állítani és gondoltam megnézem (volt ahol 1 mm sem volot rajta a f... réteg) Biztos ami biztos alapon lecseréltem az első fékpofákat is habár ott még fogott rendesen! A fűtés bowdenje el van szakadva, de azt már csak vizsga után akarom kicserélni! Olajnyomás gomba meg ilyesmiket nekem is cserélnem kellet, Most tettem be a bal első fékeket, de mit ad isten kifogyott a fékolaj készletem és persze ez 19 h körül derült ki ezért már csak holnap tudom befejezni! Az alját viszont ahogy néztem még nem érte alvázvédő :-(( Ha megtalálom a többi képet teszek még fel, gondolom örülni fogsz neki! Egyelőre ennyi, örülök, hogy összehozott minket a háló!! Kérdés véletlenül nincsen valakinek egy felesleges ZASTAVA könyve amitől néminemű pézmagért cserébe megválna??
Van egy szlovák haverom, neki egy 66-os Fiat 600D-je van. Ugyanaz, mint a 750es zastava, motor, minden megegyezik. Ő lazán átjön vele Szlovákiából, ha kell:) Ja és 35ezer km van benne, pedig 39éves autó...:)))
Kilométeróra: Ha 150-160.000-el lett beadva akkor az 58.000 teljesen helytálló, mivel szerintem a legtöbb Zastiban csak 5 számjegyű a kilométeróra. Ha innen nézem 58 ha onnan 158 ha meg meglepő akkor 258. :)))
Hétfőn elkerült az autó egy komputeres futóműbeállitásra - érezhető változások történtek. Az első futóműn állitottak elég,sokat majd ha megtalálom a szervízlapot, beirom a pontos értékeket. Szóval sokkal feszesebb és jobban irányítható lett a kocsi. A cucc 5250Ft volt, nálunk Dunakeszin.
Szombaton megyek általános alkatrészbeszerzésre a TWL-be, szűrők, szíjak stb, hisz kb. egy hónap múlva műszaki. Kérdésem: Milyen gyertyákat ajánlotok???
No meg ha minden igaz vasárnap meglesz a 4 új 165/70.
Nem találtam meg a srác számát de ők a Kelenföldi Pu mögött vannak Etele uton mész a Pu felé és a GDF-Számalk épület sarkán befordulsz balra mész az egér út felé és kb a Diego val szemben van jobbra egy telep bejárata oda menj be és balra leghátul van a műhely . azon a telepen van minden a faháztól a épitési teherautókig
Ha a diegot megtaláltad semmi gond vele ellentétes oldalon csak az az egy bejárat van a telepre.
Azért nem tudok venni, mert még a Suzuki részleteit nyögjük. Fenntartani sem könnyű egy + autót a családban. De ha sikerül függetleníteni magam a szüleimtől, akkor bizti veszek egyet és megtanulom szerelni is. Várom már azt az időd, elhiheted :-)
Mi is egy hosszú hétvégére gondoltuk először. Legalább nem kell szabit kivenni. Pénteken este indulás, vasárnap este hazajövetel. De mondjuk ezen lehet még változtatni.
Én nem értek még annyira hozzá, de nekem is nagyon a szívemhez nőtt a kis Zasti. Egyik ismerős cementes zsákok hordására akarta használni, mondtam neki, felejtse el, ez nem teherautó.
De amúgy ha ennyire szereted, miért nem szerzel be egyet? Annyira nem kerül sokba. (bár mire mindent megcsinálsz rajta...) :-)))
Köszi szépen, ez nagyon jól esik. Mondjuk én több napra nem tudok lejönni, viszont egy délután szívesen eltöltenék a zastik között. Nem nagyon értek a szereléshez, tuninghoz és autós témákhoz, viszont nagyon nagy rajongójuk vagyok ezeknek az autóknak. Mióta eladtuk a skalat, azóta mindig a szívem szakad meg, ha meglátok az utakon egy zastit.
Amíg nálunk volt az autó, azt garantálhatom, hogy nem volt hajtva. Én úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére. 90-nél gyorsabban egyszer hajtottam, akkor is 110-zel mentem, mert sietni kellett. A sebességeket nem húzattam. Amikor mi megvettük, akkor egyszer kipróbáltuk a végsebességét apuval. 140km/h-nál nem ment többet.
A másik dolog, hogy elektromos probléma volt vele. A kormány alatt vannak a világításért, ablaktörlőért stb. felelős drótok, dróthálózat (bocsi a profiktól, de nem vagyok valami nagy szaki, így nem ismerem a szakkifejezéseket:-) szét voltak barmolva, illetve toldva voltak szigszalaggal APÁMMMMMM! Ettől ment el a világításom, mert egyszerűen a szigszalag átégett és még jó, hogy nem gyulladt ki a kocsi. Bontóból vettünk egy komplett szerkezetet és egy autóvillamosságis haver szuperül bekötötte. Azzal nem lesz gondod. (világításról jut eszembe, hogy foncsorok cserére várnak, mert eléggé gyengék, hacsak azóta nem cserélted ki)
Fékekről jut eszembe, hogy a kézifék nagyon gyenge volt mikor megvettük. Bowden utánállítás után az már jó lett. Igaz kell egy kis bicepsz, hogy behúzd, de fog rendesen.
A másik dolog a fékpofákat tartó drótocska. Azzal sokat szívtunk. Az volt az alaphelyzet, hogy a pofák (elől) befogtak és fékezték a kocsit akkor is, amikor nem fékeztünk. Elvittük feljavíttatni (ugyláccik az előző tulaj fékfeljavítása nem volt túl sikeres), és a szerelő olyan barom módon tette vissza a fent említett drótokat, hogy hozzáértek a tárcsához és csikorgó hangokat adtak ki. Ezért bontóból hoztunk másikokat és azok is faszául be lettek téve.
Bocsi a korábbi hozzászólásomért (miszerint "csak" az indító motor leszakadása volt a hiba), de most ugranak be az események.
Más most nem jut eszembe, szerintem nálunk nem jelenkezett egyéb gond.
Milyen kicsi a világ. Elképesztő. A kereskedő tényleg szemét volt, mert a valódi km óra állás 150e körül volt. A váltó témánál én magára a sebességváltóra gondoltam.
A matrica az anyós ülésnél is stimmel.
Az autó történetéről annyit, hogy mi voltunk a 3. tulajok. Az első tulajdonos egy öreg bácsika volt, akinél kb. 10 évig volt a kocsi a kezdetektől. Szart az autóra, nem foglalkozott vele. Ezután egy fiatal srác vette meg Budatétényben, ő javíttatta fel a fékeket és cserélt ki pár dolgot (feltételezem innen lehet, hogy nem tudtad légteleníteni te sem a fékeket, mert mi nem nyúltunk hozzá, mint már korábban említettem). Mi ettől a sráctól vettük meg. Nagyon hálás kis gép volt. Egyetlen bajunk volt vele, hogy leszakadt az indítómotor, mert szarul volt felrögzítve. Egy szaki barátunk olyan beton módon megcsinálta, hogy az többet biztosan nem fog leszakadni. Ezt követően nem sokkal az lett a gond, hogy elkezdte folyatni az olaját. Faterom (gondatlan tulaj lévén) nem akart költeni rá, így inkább beadta és vettünk egy másik kocsit. A szívem szakadt meg, de nem volt beleszólási jogom.
A motorjával én nagyon meg voltam elégedve. A fűtés-hűtés kar is valóban nem igazán működött. Valami gond volt a bowdennel. Ezenkívül a hátsóülés rugója nyikorog.
Nem tudom mit mondjak még az autóról. Igazán mi a motorháztetőt nem sűrűn emelgettük. Nem volt nagy gondunk az autóval, ami 1 évig volt nálunk. Ja igen! Volt még az olajgomba, ami elromlott. Az is ki lett cserélve. A gumik nagyon kopottak voltak, de a fotóról látom, hogy lecseréltetted őket.
Ha kérdésed van, nyugodtan írj!
Szívesen elmennék én is a találkozóra, mert nagyon szívemhez nőttek ezek az autók. Ha nem utáltok ki egy suzukival, akkor ellátogatnék én is.
Hol lesz a tali?? Nekem csak szeptemberben lesz meg a jogsim, mert akkor töltöm a 17et. Amúgy is Mátészalkai vagyok, és azért fárasztó egy ilyan sassal több száz kilóméter autózni. De ha szeptember után lesz itt a közelben netalántán egy tali, arra szívesen elmegyek. Addig csínositgatom a gépet. És csak sunyiban kocsikázunk. Jah és nem tudtok hozzá eredeti belsőt? Mert az idióta akitől vettem az átpakolta a belsejét, és most Ford Taunus ülés és kormány van benne, és ameddig ezen nem változtatok addig nem kap veteránvizsgát :-(.
Én is büszke Zastava tulajdonos vagyok. Birtokomban van egy 1970-es Zastava 750-es. Nagyon szeretem a kicsikét. Még 2és fél éve vettem 60eFt-ért. Azóta ráköltöttem még 200ezret, de tökéletes nagyon jó gép. Van még valakinek ilyen a birtokában? Tapasztalatokat cserélhetünk, véleményeket meghallgatom.
Steve,valóban gányolás,de közel távol nem tudok a környékemen bontót,ráadásul le vagyok égve,nincs felesleges 1000ft-om.másrész nem lett széjjelszedve,7 csavart kellett kicsavarnom,meg vissza,15 perc alatt megvolt az egész,és ingyen volt.
SZIA SUMATI! Mi ezt az AUTÓT Érden láttuk kitéve! Az utolsó tulaja szigetszentmiklósi és ha jól emlékszem Dezső nevű volt! Ha tényleg ez volt a Tiéd akkor nagy GENYA volt a kereskedő,nálunk 58000 Km volt a kilóméterórában! A váltó színét sajna nem láttam ugyanis a motor és a váltó nyakig olaj volt!!! A ködlámpa tényleg törött volt és valóban nem működött,nem volt bekötve!!! A műszerfalon az anyósülés felől egy mol evo matriva van felragasztva! Na ennyi! A fékgondom hálistennek megoldódott, egy Fórumtag segített rajtam! A jobboldali féket már fel is tettem! :-)))) A persejezés amúgy milyen árban van? gondoltam megcsináltatom most már van rá időm!! Drinky: tényleg marhára hasonlít, de azért ez a tuti!!! :-)))
amit csinálsz már ne haragudj gányolás ha már ugyis szanaszéjjel szedted miért nem csinálod meg rendesen ??? egy komplett tekerőszerkezet mindennel együtt bontóban ezer ft . ennyit nem ér meg? inkább szarozzol a dróttal?
Te tudod de ha már szét volt kapva egyszerübb lett volna normálisan megcsinálni ..
jól néz ki,benne vagyok,még a diákomat is el tudom sütni :-) sztem vmelyik hétvége lenne jó,és ha lehet,júliusban,bár alkalmazkodó vagyok
más:megcsináltam az ablaklehuzót,az üveget tartó sín és annak a gumi-tartórésze volt szétrohadva,egy kis szilikon,és jobb,mint újkorában(bár kézzel még mindig le lehet tolni,de arra meg ott a drót :-)
Na, felhívtam őket, akármikor lehet menni bejelentés nélkül, általában van mindig helyük. Mondtam nekik, hogy 10-20 kocsiról is szó lehetne akár. Azt mondta, semmi gond.
Szerintem utána tudnék érdeklődni. Úgyis most kaptam üdülési csekket, bár sátorozás jobb lenne, nem? :-) Nah, utánanézek 1-2 dolognak, aztán írom majd.
Van egy olyan gyanúm, hogy az autó, amit megvettél, az a miénk volt még tavaly. Mi egy autókereskedésbe adtuk be. A rendszám, ami nagyon ismerős. Bár a zastiknak hasonlóak a rendszámaik. Az egyik első ködlámpabúra nem volt törött? (mondjuk a ködlámpa nem működött)
Ezenkívül olyan 150-160e km volt benne amikor leadtuk. Váltó eléggé kotyogott (szürke váltó sárgás felirattal).
Az autó színe így a fényképen viszont sokkal élénkebb, mint amilyen a miénk volt.
Erős a gyanúm, de nem vagyok 100%-ig biztos.
Ha mégis a miénk volt, akkor annyit mondhatok, hogy a fékrendszer valóban levegős volt, de mi nem mertük légteleníteni, mert nem tudtuk lelazítani a csavarokat, így inkább nem nyúltunk hozzá. Az olaját eléggé erőteljesen elkezdte folyatni, az tuti.
Egyébként mi 155e-ért vettük még két éve, és 150e-ért számították be a kereskedésbe.
a műszerfal nekem is tetszik,meg a térképtartó az ajtón,azt nagyon irigylem :-)) majd ha lesz kis pénzem,lehet bontok vhonnan hozzá egyet.
viszont ma akadt egy kis problémám....a bal első ablak eddig is lehúzható volt kívülről,ezt megoldottam egy darab dróttal,amivel kiakasztottam a letekerőkart esténként(mikor kívülkről toltam,az is forgott). ma viszont kiugrott a sínből az üveg,se föl,se le,haverral erővel a helyére raktuk,,azóta kézzel lehet fel-le mozgatni,és néha mintha az ablaklehúzó kar is belekapna,azzal is megy pár fordulatot.
nem tudja vki,mit kéne megnézni,megcsinálni,házilag javítható?
A találkozó engem is érdekelne, de sajna nem merek elindulni 80-100km-nél nagyobb távra (tőlünk mind2 helyszín legalább 200). Azért ha majd összejön, szivesen olvasnám a beszámolótokat róla. Ja és fényképezzetek sokat!
Helló! Köszi a tippet de nekem az előző tulaj gajratette a légtelenítő csavarok menetét, belecsavart egy sima 8-as anyát! E miadt akarom lecserélni a féknyergeket, nem lehet jobban felfúrni és nagyobb menetet vágni bele!
Sziasztok! Elméletileg felpakoltam a képeket az előző hozzászólás mellé! De úgy látszik eltünt valahola hálón! Hogyan lehet ide képet beszúrni? file:/home/molfer/Desktop/100v2210/dsci0028.jpg file:/home/molfer/Desktop/100v2210/dsci0029.jpg
Sziasztok!
Szerintem Orfű meg Abaliget tök jó hely. Én annakidején Pécsre jártam fősulira, elég jól ismerem a környéket, nagyon szép! Meg szerintem egyszer lemenni nem olyan nagy dolog. Budapest ill Ráckeve nem olyan helység, ahol találkozót lehetne tartani SZVSZ.
Bár igaz, lehet közelebbit is találni. Én annakidején voltam Opel találkozón többször is, akkor Esztergomban volt, az sem rossz hely, csak sajna megszűntették azt a kempinget, ahol az volt. Meg gondolom, most így először ti is egy ilyen hétvégi valamire gondoltatok (sátorral pl).
Drinky, meg nem tudom, még ki lenne benne. Segíthetek megszervezni én is. Csak jobban össze lehetne így hozni az egészet, aztán a többiek meg tudnának utána csatlakozni.
Írjátok meg a véleményeteket, megpróbálom a fórumot mostmár én is sűrűbben nézni, meg mindenki elmondhatná, hogy ő hogyan gondolta, melyik hétvége lenne jó.
Remélem, senkinek nem gázoltam bele a lelki világába.... :$
Andi
Hali.Szerintem valahol középtájt kéne összehozni a talit ugy hogy a vidékieknek se keljen az ország egyik végéből a másik végébe menni.Mondjuk Ráckeve vagy Budapest.De ez csak az én hozzászólásom.
Sziasztok! Mivel egyenlőre érdemi melót nem tudtam a zastin csinálni! Úgy gondoltam adok neki egy kis optikai tuningot, középre kapott két fehér csíkot! Tiszta Dodge lett! :-)))
Zastava első futómű összekötők és lengőkarok eladók, jelképes áron! Ha kell valakinek, minden megoldás érdekel, hogy eltűnjön innen! Elérhető vagyok a rumcicekukacmaffiaponthu címen.
Sziasztok! Igen a legfontosabb dolgot elfelejtettem leírni: Érden tengetem nem unalmas ZASTAVÁS életemet! Egy bontót időközben találtam Csepelen de mint kiderült nem igazán vannak a helyzet magaslatán (FIAT bontó) Szerintük Fiat 128-as nem létezik a Zastava (Yugo) Skala-t a Fiat 125-ösből csinálták :-))) (lehet, hogy csak pancser volt telefonközelben) Esetleg valakinek nem gyült meg a baja a hűtő-fűtő bowdenekkel, mivel lehet ezeket pótolni?? Mikor megvettük sem működött, és amikor szétszedtem kiderült, hogy a hűtés bowdenje eltört!
Sziasztok! Kb fél éve vettünk egy YUGO SKALA 55-öst (1991)! Nem szerettem volna kocsit de a feleségem rábeszélt,aminek azóta nagyon örülök!Nagyon megszerettem az AUTÓT! Viszont elkövetkezett a nagy nap és lejárt róla a műszaki, gondoltam nekilátok és megcsinálom rajta amit tudok, hát ami mozog rajta ki kellet cserélni, (fűtéscsap, fékbetétek...) az előző gazdája sajnos tojt rá magasról "lényeg, hogy mennyen" alapon semmit sem csinált a kocsin! A váltóban még a gyári olaj volt, az egész motorteret egybefüggő zyír/olaj réteg borította! A legmegdöbbentőbb dolog viszont akkor ért amikor megemeltem az autót, még szerencse, hogy időben ki tudtam alóla ugrani mert beszakadt az alja! Alvázvédőt még csak nem is látott!! 180000 Ft ért vettük meg és kb. ugyanennyibe került mióta hozzányultam! Előtte még szétszedve sem láttam autót, de egy rendes autóboltos mindenben segített amiben tudott! Most viszont van egy kis gondom, épp az első fékeknél tartok és sajna az előző gazdája beletörte a légtelenítő csdavarokat a féknyeregbe, amit egy sima 8" as csavarral próbált meg pótolni, Keresek ezért használt de még jó féknyergeket!!! + lennének még kérdéseim is :-)) milyen váltó boxot lehet beletenni ami passzol is bele a Ladáét és a Skoda 120 asét próbáltam de nem igazán passzol! Keresek még használható könyvet (egyáltalán könyvet mert csak az a/4 es alakú zöld vékonyat találtam) Esetleg valami jó internet oldalt ahol vannak használható képek vagy leírások szereléssel kapcsolatban!!! Egyenlőre ennyi, bocs az esetleges összevisszaságokért!!
Nekem jó! Hódmezővásárhelyről mindegy,hogy Orfű Abaliget, vagy Pest. De ez csak az én véleményem. Szerintem ki kellene tűzni egy időpontot, és egy helyet, és akinek jó, az megy, akinek nem az nem megy. Nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen, mert sokfele lakunk az országban.
Én Szegeden vettem a hátsó szélvédő gumit kb 4-5000,-Ft volt, az elsőt nem tudom, mert azt körbetömítették. Ha érdekel meg tudom adni a bolt címét, tel. számát.
Ez egy nagyon jó ötlet! Hívd csak el nyugodtan a Tamás haverodat meg a gépet is hozzák. Igaz én már láttam közelről, de szívesen megvizsgálnám jobban is.
Andi!
Meg sem hallottam ezt a kérdést! Jó? Milyen okot tudsz mondani amiért nem jöhetnél? Nem értelek. Persze hogy jöhetsz! Sőt! Külön megkérünk (szerintem mindenki nevében beszélhetek) hogy légyszíves te is gyere el a talira.
Már csak az a kérdés, hogy mindenkinek megfelel-e Orfű Abaliget?
Köszi mindenkinek aki eljön! Remélem sokan leszünk!
Sziasztok!
Elnézést, hogy eddig nem jelentkeztem, de ágynak döntött az influenza elég rendesen. Keddig még táppénzen vagyok, de addig is élvezem a szabadságot :-)
Steve:
nagyon szépen köszönöm a válaszodat, mindenképpen végigvizsgálom majd a leírtak alapján.
Drinky:
Ha nem zavar egy lány, akkor én is szívesen mennék. Én Szfváron lakok.
Ja és mikorra akarnátok kb a talit? Még picit várjatok vele, mert tegnap voltam forgalmi vizsgán, és elfelejtettem kitenni az indexet, így megvágtak. :-(
Elvileg jövő héten mehetek megint vizsgázni. De igyekszem megcsinálni, és nem megint figyelmetlen lenni :-)
Üdv mindenkinek,
Andi
Köszi Steve a jótanácsot, még jó hogy nem találtam meg őket... :)
Inkább a 11. kerületit favorizálnám én is, de az érdinek is mondhatod a címét, mert ha nyáron lenn vagyok a telken és van valami gond, akkor az közelebb esik.
Vág utcába semmiképp csaló szemét banda a kis vöröshaju fönökkel az élén anno 2 x vittem oda ugy rakták össze a futómüvet hogy 2 napig szereltem magam otthon hogy ne essen ki alólam ''''''''''''
Budapest melyik részén kellene szerelő? tudok egyet érden meg a 11 kerben
Gyors segélyre lenne szükségem, elsősorban Budapestről. Régebbi oldalakon olvsatam a XV. kerületi Vág utcai Zastava szervízről. Mára terveztem, hogy elnézek oda, de időközben elengedett a hátsó kipufogódob rögzítője és most lóg az egész. :-) Ja meg a szervízt sem találtam, lehet hogy már megszűnt?
Tudnátok ajánlani nekem szerelőt vagy szervízt, ami kifejezetten Zastavaval foglalkozik (ha egyáltalán van ilyen)? Teljesen tájokozatlan vagyok ilyen téren, eddig oda vittem, ahova az előző tulaj (Vác), de most keresnék egyet itt Budapesten.
Nézd meg a szellőzőt, mert ott beengedheti a vizet. Én slaggal locsoltam, és figyeltem, hogy hol enged, és ott engedett. Kinyomtam szilikonnal az egészet, azóta nem folyik be a víz, és a szellőző sem fütyül.
Ezenkívül még a szélvédő szigetelőgumi is engedheti a vizet, a felső sarkoknál, ahogy a tetőről lefolyik a víz alámegy a guminak, a gumi mögött lecsordogál, közben bemegy az utastérbe és a műszerfal mögött befolyik, vagy még az alsó sarokban is megállhat a víz, és ha a gumi nem jól szigetel ott is befolyhat. Ezek érvényesek a hátsó szélvédőre is. Nekem 2000Ft-ért körbetömítették az elsőt, hátulra meg 4000Ft-ért vettem új gumit.
Itt szeret a szélvédőgumiról befolyni a víz, innen meg a kesztyütartóba:
Milyen felnit akarsz feltenni?Gondolom azért kérdezed , hogy legyen összehasonlítási alapod. Azt tudom hogy a BMV 13"-os felni az 18-as ET vel van megáldva a Lada pedig valami 32 vagy 36
Én is Budapestről vagyok, IV.kerület és támogatom a Zastava találkozó ötletet. Kíváncsi vagyok a többiek gépére. Az enyém kezd nagyon alakulni, fogynak a kisebb hibák. :)
(Nekem sajnos még csak a barna van.) Mégis legjobban a boxot irigylem.Sajna a földön nem kapni ilyet. A jövő héten megyek a haverral túrni a Miskolc környéki bontókba, hátha találok valami használható vagy átszabható boxot. Egy Zasztis találkozó már tényleg nagyon jó lenne, de én túl messze vagyok az átlaghoz képest.Egyetlen reményem hogy fan márkatársakkal találkozzam, az a Keleti Autós Fesztivál lett volna Nyíregyházán, de sajnos elmarad. Nem tudom hogy lesz-e idén, vagy végleg elmarad.
Nagyon szivesen.A hétvégén szereztem egy nagyon király világos szürke műszerfalat.Egy 3-4 óra alatt bent is volt.Nagyon zsír bár takaritani kellett rendesen,de mostmár szép.Szerintetek?Ja akinek nem nagyon jön a levegő a fenti fúvókából annak ajánlom hogy nézze meg hogy a ventillátor csövénél iletve a műszerfalnál a szivacs meg van-e.Mert nekem a régin nem volt és amit most beraktam azon meg még jó állapotú volt.És érezhetően jobban nyomja a levegöt.Bár ez majd télen lesz érezhető:-)
Szia Indi.Nagyon egyszerű.Én ugy emlékszem hogy nekem csak egy sas szeg tartotta az egészet.Most viszont nagyon jó.Ami jön a váltótól az a kapcsolórúd annak a végére vágsz egy menetet.Amikor ezzel megvagy keresel egy anyát és újból összerekaod az egészet.Ha ezzel megvagy akkor kicsit meghúzod az anyát de ne túl szorosra mert különben nehéz lesz váltani.Az anya széllén megjelölöd és kifúrod hogy egy sas szeg belemennyen.Persze sajna megint le kell venni hozzá az egészet:-)Ez azért kell hogy ne forduljon le az anya ha váltasz.És utánna már csak össze kell rakni.Röviden ennyi.Nekem már vagy 4 éve igy van és teljesen jó.Pedig elötte nekem olyan volt hogy beraktad 1-be és beált középre:-)
a Fütés 2 részből áll egyik az utastérben a másik a moortérben található.
Utastér kezdésként a műszerfal alján van egy cspoajto szerü ami meleg levegőt hivatott a lábakra ideoda engedni nah ezen van egy kis pöcök rajta a bowden vége .
a bowdent leakasztod és a csapóajtót elnyomod a kocsi orra irányában ilyenkor kipattan a helyéről és a kezedben marad . félreteszed .
ahol a karok vannak ott két oldalt van két csavar kicsavarod a karokról erősen lehuzigálod a gumivédősapkákat . utánna az egész egységet amin az irányitó karok vannak betolod majd kibuktatod alul ott ahol a csapóajtó volt elég nehéz művelet mert a bowdenek ellentartanak + a csapóajtónál van keresztben 2 űanyag ami között elég nehéz kibuktatni .
Általában az egész kar egység egy gumi akaármiben van ezt lefejted róla meglátod a 3 kart és megnézed hogy az összes bowden csatlakozik e . mert ezeken a karokon kis műanyag pöckökön vannak rögzitve a bowden vége amik általában letörnek . Nekem is le voltak törve egy darab lemez +csavarrral és popszegeccsel pótoltam.
Motortér:
bal oldalt nagy fekete krubli . oldalán mechanika a fűtéscsappal amit a meleg kar +bowden vezérel
ergo eltolod jobbra kinyit balra tolod elzárja a vizet a kishütőben +mozgatja a jamellát a krubli belsejében evvel engeded be a levegőt is . megnézed hogy a bowden csatlakozik e ha nem értelemszerüen pótolod . ha a fütéscsap van berohadva akkor lehet próbálkozni WD40 el befuj mozgat befuj mozgat nekem
bevált .lehet a csapot cserélni is de egy fütéscsap min 3000 ft +be is kell szerelni
ha nagyon szar a csap akkor csere .
van ugye egy harmadik kar +bowden evvel tudod szabályozni a kublin belül egy másik lamellát amin a menetszél tud bejönni . Szétszedni hát a krubli oldalán lévő mechanika szétszed +krubli oldalán van 4 darab acél fül ami rögziti a krublit a másik feléhez ezek a fülek pattintósak kipattint a kübli öblös részét lemozgat bekukkant mögé hogy a bowden csatlakozik e ha nem pótlás szerelés barkácsolás.
ventillátor megy ?
általában a karokon lévő pöcök törik le igy nem tudod a fütéscsapot vezérelni ....
remélem elég érthető volt de ha nem kérdezzetek megpróbálok segiteni
Tegnap végre beállítattam a futóművet. 2000 Ft-ot kért a srác, és cseszekedett vele majdnem 1 órát. Nagyon frankón megcsinálta az egészet, mostmár szinte egyáltalán nem húz.
Úgyhogy kipufogó hegesztés, futóműbeállítás és gumik cseréje készen van. :-) +140000-be került a kicsi, de legalább mostmár minden rendben van rajta. Ja kivéve a fűtést :-) Tegnap jégeső esett, hát fűtés = volt a semmivel, zsebkendővel törölgettem az ablakot.
Előbb-utóbb nekem is muszáj lesz valami új kocsi után nézni... Leginkább azért mert az előző tulaj nem nagyon foglalkozott vele és elég sok dolgot kellett már cserélni és még elég sokat is kell. A karosszéria jó - a motor elmegy, viszont a fogyasztás... Ha már megeszik 10 litert akkor legalább egy kis lóerő növekedés legyen... Vettem egy flakon motorfelújitó cuccost,az egyik kolléganőm Anyukája a forgalmazónál dolgozik és megszámitották jutányosan... :)) kiváncsi leszek, mekkora a hatása. Mondjuk én már -1 liternek is örülnék... Amúgy meg lassan esekédes a műszaki is,szerintem ez lesz az utolsó amit én megcsinálok rá. Aztán meg majd odaadom öcsémnek vagy családi verdának...
Egyébként meg én a következő kocsimat Fiat Punto-nak (inkább I mint II) vagy Alfa 145, 146-nak tervezem. 7-10 év körülit 2 légzsákkal. Asszem ez az amiben ezek az autók jobbak a Zastinál. Amúgy a Suzuki nem rossz autó, a 7-800E-ért amit majd rászánok (részletekben persze) sokkal fiatalabb Suzukit is lehetne kapni,de egy az hogy elég gyakran tekintem a lánglovagok.hu-t,a másik,hogy szeretem ha egy autónak van hangulata... A Suzukinak nincs... a Zastinak van!!! :))))
Mondtam, hogy jól néz ki. Sokkal jobb volna az utcakép, ha ilyennel volna tele... igaz, ez is csak egy ZX, de valahogy sokkal barátságosabban mutat. Na mindegy.
Gondolom hogy már csak az okot kerested hogy miért cseréled le.Mert ha za ember nem akar újat venni akkor vem is vesz egy kuplung hiba miatt.
Nekem semmi gond nenm volt a kuplungal soha pedig a 75 lovas lancia motoron is a zaszti gyári kuplungja és lendkereke volt.Na mind1. Gratulálok a suzukihoz.Szerintem ez az első szép suzuki személyautó. Egy olyat én is elfogadnék.Bár a héten már elkezdjük építen az Uno Turbo-mat ami azért erősebb és ha egyszer elkészül akkor már nem biztos hogy elcserélném egy swifrte.
Hát sajnos erre nem tudok mit mondani!szerettem a kis gépet de elegem lett aboo hogy minden hétvégémen csak javitani kelett!itt a nyár nem mertem elindulni vele egy hoszabb utra!Sajnálom de ez van!ha akarsz kövezz meg akkor se tudok mit csinálni!
Komolyan? Szomorú. Na ez a különbség alapvetően a ladások meg a zastavások közt, a ladás topicban már rég megköveztek volna ezért a hozzászólásért... Ezért leszek én is ladás, apám meg marad zastavás, de aztán majd opel corsára akarja cserélni, és zastavásokhoz méltó módon addig még lerohasztja még jobban az autóját..Tisztelet a kivételnek, de mostanában tényleg nagyon elszomoritó állapotú zastavákat látok az utcákon!
A Floridát az Italdesign tervezte. Nem volt kanyarkövető hátsófutőműve mint a ZX-nek. Bár,tény a két autó tök egyforma.
Én Floridát csak Szlovéniában láttam,Lendván
Az egyik egy szép piros 1,6os volt a másik meg egy rozsda-fehér erősen elpusztított példány...
2000-ért meghegesztették a kipufogóját, 10000-ért pedig vettem rá két első gumit (fel is rakták a felnire), mivel a futóműve halál. Futóműveshez még el kell majd vinni. Azt hallottam, ott szla nélkül 2500-3000 körül megcsinálják. Remélem, hogyha az készen van, akkor a kormány sem fog jobbra húzni... Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy a gömbcsuklókat ki kell cserélni? (ha hülyeséget írtam, bocsi...).
Ja és még egy kérdés: a fűtés nem szuperál. Tudom, nyár van, de meg kellene csinálni. Az a nevezetes bowden merre található? Tudna valaki segíteni?
Egyéábként én is megváltam sajna a zaztimtól de elegem lett belölle hogy megint tönkre ment vmi most a kuplung szerkezet adta meg magát!helyette vettem egy uj suzuki swiftet!na csak ennyit akartam!
Tényleg, akartam már kérdezni: Floridával milyenek a tapasztalatok? (Már ha ismeritek a típust?) Mondjuk gondoltam rá, hogy vennék olyat, mert azért eléggé komoly autó benyomását kelti... csak nagyítóval kell keresni itthon a meglévő példányokat. Meg azt se tudom, 1.3-asból (68 LE) vagy 1.6-osból (84 LE) akad-e több. Mikor kezdték a gyártását, '89 táján? A Merkur nem hozott be olyat, ugye? Végül is szerintem jó verda lehet. (Belőle fejlesztették ki a Tata Indicát... le sem tagadható a rokonság, nem is csoda, hogy felmerült, hogy az indiaiak veszik meg a Zaszti-gyárat...)
Egész hétvégén Somogybabodon voltam. :o)))))))))))
Hihetetlen jó buli volt! A haverokkal mentünk le, a zasti szarásig tele. Szegényt sajnáltam is mert voltunk 4en + a sátrak, kaja, pija, ruhák, stb.......... ennyi cucctól már ült a segge! Na mindegy az a lényeg, hogy minden oké volt a kocsival.
Volt még valaki lent? Mert láttam jó pár zastit! :o))))
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy mennyibe kerül manapság egy 750es Zastava, és hogy hol keressek infokat, képeket rola? Elsösorban veteránjellegű érdekelne!
az enyém is 120-ért lett véve,pedig az 87es...mondjuk ismerőstől,és azóta az egyetlen hiba,amit felfedeztem,az az,hogy nem jó a szivargyüjtó...meg az olajnyomásmérő,de azt már a srác is mondta,akitől vettem.szóval 120ért lehet,h sok,de azóta csak benzinre költöttem rá
nem minden sok .. azért irtam oda hogy állapotfüggő csak ugye valaki nem olvas figyelmesen ...................
ui: a mai világban az hogy friss vizsgás nem jelent semmit mikor 20 ezerért levizsgáztatják anélkül hogy az autó ott lenne.
Nem fikkázni akartam a srác kocsiját hanem van egy véleményem és kb tudom az árakat is ....................... mert ugye az eladó minnél többet szeretne érte avevvő meg minél kevesebbet szeretne adni érte.
160 ezret akkor ér ha a motorja jo és lakatolási szempontbol is jo állapotban van
Azon gondolkodtam korábban, milyen lenne már 750-es Zasztit behozni Szlovéniából, veterán autóként - ugye már ők is unióban vannak, ezért egyszerű az ügy. Csak aztán néznének a vámon rendesen. :-)
Apám is nagyon szereti a Zasztikat jó párat megcsinált,szedett szét darabokra aztán össze rakta,vagy eladta alktrészekként. Mi Szlovéniába jártunk ki cuccokért ott fityingekért lehetett hozzájuk alkatrészt kapni hozzájuki néhány évvel ezelőtt,most nem is látni náluk Zastavát. Pedig volt ott egy haver akitől még egész autót is hoztunk át :)
Meg is venném ha lenne pénzem. Volt egy 91-es évjáratú YUGO-nk nekünk is, de apu úgy döntött, hogy beadja és helyette vett egy suzukit. Nagyon szeret(t)em a zastavákat, egyszer biztosan veszek is majd :-)
Nem az oldal fejlesztője nem én vagyok csak adtam hozzá képeket ezért van rajtuk a nevem. Amúgy bizti megvan csak nem tom melyik képre gondolsz mert nem találtam ilyen című képet.
Talán ez az?
Ekkora a teljes mérete.
Ha nem ez az akkor írd meg hogy néz ki kb. és meglesz! :o)
Bocs, de ezt nem tudom kihagyni: a kartellgáz az amikor azonos érdekkörbe tartozó emberek finganak.
Egyébként meg 270 ezer után jogosan nagy a kartergáz. Öregautós tapasztalataim szerint a hosszúlöketű motorok 5-5,5-es kompressziót produkálva még beindulnak, de hálásak valami sűrűbb olajért. A zastava elég extrém rövid löketű, nagy átmérőjű sokat dilatáló és rövid szoknyájú dugattyúval, nem lepődnék meg, ha télen hidegindítási gondjaid is lennének. Tölts a hengerekbe a gyertyafuraton nehány köbcentinyi olajat, és úgy mérjél kompressziót, valószínűleg jobbak lesznek az értékek (a motor az nem!). sokat segít a problémán egy motorcsere. ( a felújítás többe lenne), de a bontóba is vigyél kompressziómérőt...
A zöldkártya egy nagy humbug. Ha a készítői komolyan vennék, a fél magyar lakosság autó nélkül maradna.
A kompresszió végnyomás nem tévesztendő össze a kompresszióviszaonnyal, az a gyári 9, amit te emlegetsz, pontosabban 9,2, az a kompresszióviszony, a kompressziómérő nem ezt méri, az csak egy arányszám. Nem tudom pontosan, hogy egy gyári állapotú motorban mennyi kompresszió lehet mérni, sacc/kb 12-13 bar, szóval a tied elég halovány!
Sziasztok lenne egy nagy problémám de nem tom az okát!a jelenség:megyek autouton akarok 4diket kapcsolni benyomom a kuplungot halk kattanás 4.et nem vette be vissza 3 megy majd megysek egy picit kuplung megint be 4.et bevette!viszont a kuplung pedál kisebb a mozgása és irtó sok lett a holtjáték!Emelkedönek megyek fel 4edikbe vagyok akarok vissza 3asba kapcsolni kicsit nagyobb gáz pörög a motor olyan mintha nem vete be a sebességet viszont kicsit vissza engedem a gázt és akkor elindul majd nagyobb gáz és akkor már megy!Kuplung kopott de azt nem hiszem mert 1-2-3 reccsenés nélkül berveszi szoval kiemel sztem!Plz segitsetek mert igy nem tudok menni vele!Még gondoltam a tartókra!szerintetek?Elöre is köszönöm válaszotokat!
Az a gond, hogy az öreg vasakban jobbára ugyanazok az alkatrészek mennek tönkre, amiket donorként értékelni tudnál, hacsak nem sportbaleset esete forog fent. Forgalomba helyezés: Egy digitális fényképező, vagy egy pöcsköszörű( robogó) átiratása esetleg műszakiztatása mennyibe kerül ???
Egy totálkárosra tört, de mondjuk három, max hat éves zastava ! Az megérne alkatrésznek negyvenet. Talán még negyvenkettőt is.
De egy digit géppel tucc mit kezdeni ami jó uj meg minden!Ez meg öreg drága és kitudja milyen állapotba van!Engem nem izgat cska nem értelek!Szerintem Steve is örült hogy elhoztem tölle!na mindegy!
Hát hallod azt mondtad a 40e nem sok én 10ért vetten Stevetöl és annak az autonak semmi baja nem volt kivéve az alváza de az meg kit érdekel azt nem tudom átteni!!!!Aludj csak és hagy maradjon a nyakadon!
Nem azt mondtad hogy "olcsó"? Gondoltam, hogy eltérő ár-érték arányban gondolkodunk. Egy "Akár bontásra is. Nem érdemes már fenntartani." autóért nem sok ez?
Sziasztok srácok!!!Nekem egy 1990-esXII-ik havi YUGO SKALA 55-öm van.Csak annyira lennék kiváncsi hogy az 1. henger a gázpedál felöli vagy a kuplung felöli.Szerintem a gázpedál felöli de nem vagyok benne biztos.Cserélt már valameikőtök vezérmű szimeringet?Nagyon nagy meló?
Tegyél be még egy lapot! Kiveszed a lapokat a másik zastiból meg abból is amelyiket használod, mindkettőn kihajlítod az a lemezt ami összefogja, átraksz egyet pluszba, a lemezt viszaajlítod rá, hogy ne csúszanak egymástól el és visszarakod.
Amire figyelni kell: 1.Amikor veszed ki a lapokat bakold fel az autót és a lap egyik végéhez amelyiket elöbb leszeded rakd alá a krokit, mert nagyot tud ütni ha elszabadul.Így meg leveszen szépen az anyákat és adig tartja a kroki majd szépen leengeded.
2.Fontos, hogy a 2középső tartót szed le elösször ott még nem kell semmi biztosítás
3.A rövidebbik lapot rakd be pluszba és rakd közé az a műanyag lapot ami alatta van(ha van)
Különben ha aláfekszel látsz mindent. 4tartója van. 2szélsö ami a legökarokhoz fogja a lapokat és 2ami a helyén tartja.
Aszem elég részletesen leírtam, ha nem csak kérdezz nyugodtan. De szerintem nem lesz gond nem egy bonyolult dolog.
Nem kell vki-nek ocsó pénzért egy Zastava? 1986-os, ferrari piros:) Nincs túl jó állapotban szegényke de még van rá november végéig műszaki. Akár bontásra is. Nem érdemes már fenntartani.
Kedvesem vette magának tanulóautónak meg munkábajárásra de már nem használja.
Visszaolvasgattam kicsit, szerintem aki a huszonegypár éves, szokásos korróziótól tényszerűen sújtott, magyar átlagbérből szervizelt zastaváját 15 ezer forintnál nagyobb értékként tartja számon, az nagy madár. Persze nem használati értékre gondolok, hanem eledhatóságilag. Ha mégis sikeresen e felett adsz túl rajta, áldozz valamit az isteneidnek, mert igen nagy szerencse ért. ( jelzem, sem a felületi rozsda, sem a kristályközi korrózó mint főellenség, nincs tekintettel a tulajdonos intellektusára, egyarán elrohad az autód, ha pedagógus vagy, ha egyetemi docens, ha vaskohász, vagy netán kukás)(kicsit továbbgondolva, azért például a garázstulajdonos kukások nyilván kicsit jobb helyzetben vannak egy csillagos ég alatt parkoló ügyvédnél, de ekkora idő távlatában szerintem tök mindegy, hogy a nagymama 100 éve volt kisgyerek, vagy 103) Nemde?....
Más témában: Nekem sem az eredeti rugók vannak hátul, az előző tulaj szerint yugo korallé, nem tudom. Mindenesetre a seggét magasan hordja, nincs az az utánfutó terhelés ami alázatosabb testtartásba kényszerítené (valószínűleg ezért is került anno álá) viszont a fekvőrendőrön a kocsi eleje alig észrevehető döccenéssel megy át 20-as tempónál, a hátulja viszont akkorát ugrik, hogy a gyerekeim helyet cserélnek a hátsó ülésen. A másik vonzata a dolognak hogy a fékerőszabályzót, ami egy torziós rugós mechanizmus, nem lehet normális értékre állítani, így hátul csökkenő fékfatásra lehet számítani. Azt gondolom, a jó megoldás az eredeti rugók átkovácsoltatása.
Ülés: nekem elöl néhai austin princessem ülései szolgálnak. Bár az ülés lényegesen nagyobb, a sintávolság ugyanakkora volt, így két furatot arrébb furva már bent is volt. Feleségemnek tetszik, mert állítható a magassága, annyi a kellemetlenség, hogy középen majdnem összeér a két támla, nehezebb hátranyúlni "egyengetni" a gyerekeket, mikor rosszak(vagy nem jók). Nekem annyi a nyereség, hogy hátrább tudom tolni mint az eredetit, így a 195 centimmel is emberi módón tudok ülni.
Ezzel csak az agond hogy saját tapasztalat hogy ha megnyujtatod akkor egy darabig jobb lesz majd ugye mivel meglett nyujtva ezáltal fokozatosan csak roszabb lesz mint volt me gyengébb!
Köszönöm a segitséget de msot akkor tegyek be mégegy lapot vagy az is jó ha a gumit növeleme meg ami eltartja!?és ha ami a másik zaztimba van abbol átteszek 1et az jó vagy hogy?Plz segits ehez a részéhez még nem értek!:( Ha plusz lapot rakok be akkor a hátulján mit kell leszedni?A 626os mazda ülés pont akkor mint a zazti sine piocit volt nagyobb de azt meglehetett oldani és msot jobb az autoba ülni mint itt a fotelba:D BYE
A kisasszony nem figyeli mit is irok . Bármilyen autoba belemegy bármilyen ülés bizonyos kompromisszumokkal. de mivel minden ülés legalábbis ismereteim szerint sinen mozog előre hátra /lehet menetes is /. Tehát ülés csere sin csere velejárója
bár a zasti sinje csavarozva van . Minden attol függ hogy a leendő ülés milyen és hogy lehet az autóba beépiteni . Ladában láttam BMW masszirozós üléseket beépitve de ahhoz mondjuk 2 napig alakitották az autó belsejét .
mert ugye a sin távolság se mindegy.
Nem akarok kötözködni senkivel de gondoljátok alaposan végig bármilyen átalakitási dolgot. Nem a tapasztaltabbakra értem mint nesa vagy hamiricsi mert ők ugyis tudják hogy egy rossz elképzelés miatt mennyit lehet szivni a kivitelezéssel
Steve: tudom, hogy vannak más problémái is, de szerencsére nem olyan súlyosak, most nem is használom, mert a másik kocsi megjavult, nekem meg még nincsen meg a jogsim, 4 alkalom, aztán csak mehetek végre a forgalmi vizsgára is.
Amúgy apu egyik szakmája hegesztő, már próbáltam, de persze ezt férfi kézre kell bízni ;-)
Alkaa: Pontosan ;-)
Ha belement a Mazda ülés, akkor ezek szerint lehet belemegy az Opel ülés is akár? :-) Elmegyek akkor egy bontóba, aztán nézek valamit :-)
az emeléses megoldás egész jó:)) nekem anno eszembe se jutott de ez azért elég kaszni függő nem?:))) mert egyszercsak benéz a gumipogi az utastérbe:))
Ülés : Nálam a fater kárpitos szétszedtük darabokra az aljára vágtam egy rétegelt lemezt mert a fekvőrugók meg voltak ülve kitömés után viszont rendszeresen bevertem a burám az ajtó keret felső részébe...
kicsit kiültem már azt a betömött szivacsot de azok qaz ülések ma is jók még :)) Igaz Gabesz?:)))))))))))
Itt a megoldás! Nekem is így van megcsinálva. Annyi különbséggel, hogy sikerült a lemezzel összefogni mind a hármat és így nincs így külön mint a képen.
De a rugokovács megnyujtja nem? és akkor viszont az anyaga egy darabig jobb lesz aztán meg egyre szarabb!Az ülésröl annyit hogy nekem egy 626os régi mazda ülés van benne:D Irtó kényelmes!:P
Igy van a segge ül!de nagyon!:( A fék az meg állo helyzetbe is csinálja ezt amikor felengedem kattog!Eddig jó volt a fékemnek se volta hangja a másiknál csak msot a tiednél csinálja ezt!De tök jól fog semmi cak engem idegesit ez a hülye kattogo hang!olyan mintha a végállásnál kattanna vissza!BYe
Hátsó hossztartó tipushiba általában abból is adodhat a rohadás ,hogy beázik a csomitartó és a viz befolyik a csomitartó műanyag boritása alá és frankon megáll alaatta és elkezd dolgozni a rozsda . Ha már csinálod a kocsit nézzd meg a kéde gumit illetve ahol be szokott jönni a viz a csomagtartó/5.ajtó/ lévő plexi sarkainál ahol a gumi fordul .anno kinyomtam sziloplaszttal az használt neki . bár ha már volt sziloplaszt körbenyomtam a gumi és a plexi találkozásánál .
Hát ez a legszebb! Autóklubba vittem vizsgáztatni, mert ott előbb átnézik, azt ha valami nem jó, akkor csak a vizsgadíj felét kell kifizetni, és ha egy hónapon belül visszaviszed kijavítva, akkor csak a másik felét. Megrángatták, meg minden, de hibának csak azt mondták, hogy a hátsó kerékdob utáni 20-25 centis egyenes rész ami a kocsi hossztengelyével egybe esik, az korrodál mindkét oldalon. Ezt megpróbáltuk otthon javítani, de a bal oldalon ahhoz le kellett venni a belső borítást, akkor láttuk. Most szakinál van, mondom, akkor csinálgassa meg az apróbb hibákat is, mert egyébként csak vasárnaponként van időm. Össz. 30eFt-ba lesz, enniyt megér nekem. Majd ha szépen dolgozik, ajánlom nektek.
Hali anno hangot nekem nem adott de a helyedben végignézném a motor és váltótartó bakokat '''' lehet hogy már szarok.Hátsófutómű ha jo a kaszni akkor rugókovács tud segiteni . ül a segge?
illetve adott hangot akkor mikor kiszakadt a futómű de akkor több félét is:)))
Sztem az egész Fórum örül hogy végre elmész közüllünk!Sztem én többet értek az autokhoz pedig én aztán nem vaok egy öreg ember!Meg egyébként ez a fórum nem arra vna hogy fikázzuk egymást hanem azért hogy akinek vmi baja van annak aki tudja segit!Mert mi ZASTAVások össz tartunk!
Nekem is lenne egy olyan kérdésem hogy Steve neked a fék amikor benyomtad majd felelengetted nem adott ki ilyen koppanó hangot? nekem néha azt csinálja és ugye most már a te futomüved van bent!A másik hogy a hétsó futómüre nem kaptam választ!:( hogy tudnám megcsinálni!Lécci segitsetek me msot lesz vizsga azt akkor az egészet helyre hozom kivül belül mindenhol:D Köszi
Én nem értek ugyan hozzá, de az autószerelő, aki megvette azt mondta , hogy ez számára is jó üzlet volt a Mama meg örült a pénznek.
Na , nagy szakemberek itt fikáztátok látatlanul a gumit a kasznit miegyebet, nekemestek, hogy mit akarok ezzel a rozoga vassal....
A Papa aki az első tulaj volt, pedagógusként úgy vigyázott rá mint a szeme fényére!
Hát erről lecsusztatok......sok boldog kilómétert kívánok az új tulajnak.....Mellesleg az autó láthatóan sehol sem rohadt, a tornyok elől teljesen éppek voltak .....viszont a fék, az első és az oldalra húzás az itt is megvolt.... na csáááá, ennyi volt számomra a Zastava rovat, őrültem, hogy együtt lehettünk............
Én 165-ös kereket tettem fel régen, és az hátulra nagy volt. A nagyobb huppanóknál meg ha beült valaki, súrolta a kasztnit.
Nemrég cseréltem hátsó kipufogó dobot, 3500-ért vettem felrakás nélkül. Ahogy mész ki az M3-as budapesti szakaszán (Kacsóh Pongrác út???), akkor jobbkéz felé lesz egy Suzuki márkakereskedés (talán Suzuki Pest??), a mellett van a bolt. A pontos címet sajnos nem tudom.
Képzeljétek hogy jártam. Valamiért leszedtem a csomagtartóban a kerékdob műanyag borítását, és majd szörnyet haltam. A lengéscsillapítók úgy ki voltak rohadva, hogy csak na. Egy két helyen át is lehetett látni rajta mindkét oldalon. Úgyhogy most szerelőnél várja a feltámadást.
Futóművet sac kb 5000 Ft ért csinálják meg ha csak tényleg beállitási gondja van .Ha szar a futómű érsd lóg az egész elhajtanak hogy csináltasd meg aztán menj vissza egy átnézés kb 500 -1000 Ft . Szerintem az 5 ös váltót hanyagold kivéve ha ti nem tudjátok betenni mert ha szerelő teszi be horror árat kérhet érte de mivel nem fiatal az autód nem kéne erőltetni hanem inkább a mostani állapot fenntartásán illetve javitására kéne törekedni .
Többen leirták hogy jo az 5 ös váltó de 1 találni kell egy jót ráadásul olyant ami passzol a Zastihoz 2 találni egy szerelőt aki beteszi 3 horror pénz .
Megint én. Most olvasgattam, hogy sokaknak húz jobbra a kocsija. Nekem is az a gondom, a kerekek meg pont úgy vannak lekopva, amikor a futómű rosszul van beállítva. Kb mennyiért csinálják meg? Nincsen valakinek 4 gumija baráti áron? Ja kaptam ám 13/175-eket, csak az a baj, hogy az enyémen meg 13/145-s van. A 175-st meg gondolom, nem lehet rárakni... :-(
A másik gond, szerintem a kipufogó ki van lyukadva. Nagyon kemény hangja van szegénynek. :-)
Ja és még egy kérdésem lenne: az ülések. Utaztunk vele kb 200 km-t, de széjjelment a hátunk. Nem lehet valami kényelmesebbre kicseréltetni? Hallottam, hogy Fiat üléseket is bele lehetne akár rakatni. Illetve az sem lenne rossz, ha 5-s váltó lenne benne. Elvileg jó bele a Fiat váltó is. Ezt mennyiért szerelik bele? Meg mennyibe kerülhet a váltó?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de olyan helyen dolgozok, ahol nagyon le van korlátozva az internet, illetve nem tudok kiugrálni ilyesmiknek utánaérdeklődni :-(
Illetve végre a nevemen van a kocsi, biztosítással együtt kb 50000-be került, azt hittem, hülyét kapok :-( De legalább végre az enyém :-)
Ja és nagyon aranyosak azok a kutyatappancsok :-)))
Ma elég jól jártam. Bementem a belvárosba a munkahelyem mellé, fölvettem volna a kollégát és irány a Hungaroring a gyorsasági OB. Ki akartam rakni a vészvillogót,mert elég vazze módon tudtam csak megállni. Egy kattanást hallottam és elhallgatott a rádióm is. Kicsit arrébb mentem és kiszálltam járó motornál,hogy megnézzem müködnek-e az indexek. nem volt semmi gond, gondoltam majd a Hungaroringél megnézem a bíztositékokat. Megettem egy csokit és arra lettem figyelmes,hogy erőteljesen gőzől az egész motorház. :((( Mint kiderült a termosztát is azon a biztin volt... Vártam egy kicsit, kicseréltem egy újra (épp gondolkodtam,hogy kivegyem a tartalékokat a kocsiból), betöltöttünk másfél liter friss vízet,mire kihült a gép és aztán mentünk rendesen. Most este megnéztem, a hűtőben gőzőlgött a víz,egy nagyon kicsi szivárgott ki a hűtősapka mellett, viszont a kiegyenlitőben nem jelent meg a többlet és ott majdnem hideg volt a víz.... Ki kell vizsgálni hamarosan...
Ezt még jároképessé tudtad volna hozni?ahogy most kiszedtük a futomüvet csak ugy szolok hogy már a tuloldalon se sok tartotta a kasznihoz csoda hogy az még kibirta!de engem ez tulságosan nem izgat nem az alja kelett nekem!Szegény te már megint jött a papir!Engem senki se zaklatott még hogy hova raktam le téged igen? Nekem is lenne kivételesen egy kérdésem!:( Az auto hátulja nagyon ül és kicsit megkéne erösiteni de nem tom hogy hogy csnáljam mert a ladáknál egy ilyen is levegös tartály jó volt de ezeknél nem tom!Vegyek bele egy uj rugot vagy hogy?Elöre is köszönöm válaszokat!
Szal legalább nem csak én mondom , a Másik hozzáérő kezekkel forgalomba helyezhető kösz ezeknek az autoknak az alja ha elkezdte már enni a rozsda akko olyan mint a gyurma . ergo valaki megveszi 40 e FT ért utánna vesz rá 4 gumit tesók közt is min 20 e Ft kilakatoltatja min 60 e FT üzembehelyezteti min kb 30 e FT
ez picit sok akkor már vesz egy olyant amin van 2 év vizsga és utánna belöki az árokba.
Alkatrésznek végképp sok a 40 e FT . Az enyémet 10 e FT ért adtam oda pedig az a sajátom volt 2 év vizsgával és járóképtelen . bár egy 20 e ft ért járóképessé tudtam volna tenni .
Jah és örültem hogy olyan viszi el aki tudja hasznositani a cuccot belőle.
Csak papirozni ne kellett volna annyit ......
Gabesz kaptam levelet az önkormányzototoktol hogy nyilatkozzam arrol hogy tényleg én vonattam ki forgalomból:))))) nyilatkoztam de mégegy sort is kell irnom a volt autómról hivatalosan kihullik a maradék hajam .
Akkor most már értem hogy miért van a fékcsö meg minden gumi kicserélve!A motorhoz még nem kelett "nyulni" csak a futomü kerekek karbi egyelöre ezek mentek msot át!Na itt egy kis kép akezdetröl majd ha kell még rakok föl a videok irtó viccesek mert akkor készültek amikor a futómü kiesett:D
Gabesz mielőtt a tied lett az előtt egy 4 hónappal a franc gondolta hogy annyira kukás a kaszni ha nem robban el akkor most vennék másik kocsit . A Mocit megnéztétek hengerfejes volt vagy a hütőrendszer volt eldugulva???
Ez a gk. elado alkatrésznek vagy akár hozzáértő kézzel forgalomba valóvá tehető.
A minap irtam már, ez volt a Nagypapáé.
Ára alku nélkül 40.000 huf , ami a mama nyugdijkiegészítése lesz.
Ja, találtam egy fogalmam sincs milyen állapotú zastava karbicseket a csomagtartóban. Gumik jók, vonohorog van az autón, üléshuzat elöl hátul + 2 db birkabőr üléshuzat , hárömszög . Megvannak az eredeti ismertető füzetei, használati leirása. Mivel a km óra százezer felett újra kezd , ezért gondolom 124.612 km van benne. Az autó garázsban áll 1.5 éve . Szivesen megválnánk tőle, legalább az én autom beállhatna a helyére.
Sziasztok Általába csak olvasom a forumot de msot irok is!Steve neked csak annyit hogy kb 2 hete kilett cserélve a tiedböl a futomü az enyémbe me az enyém annyira gáz volt hogy lejtön mnegált az auto és nem gurult el!kicseréltük aztán én is kb 2 napig küzdöttem ezzel a félre huzással meg neked azt is csinált hogy ha egy kisebb uthibába belementem akkor eldobta az autot a futomü miatt!Elmentem 3000ft volt és kb 5 perc és azota simán jó!Mivel kompletten lett átrakva Steve nekem nem huzz semerre ugy hogy leehjt hogy egy beállitás segiteni fog amjd rajta!Steve egyébként mikor csináltad a féket meg az elsö gumikaharangokat meg ezeket?Mert irtó újnak tünnek!Ha kel tudok felrakni képeket meg videot is!ja és egyébként már darabokba van a tied!:)bye
jaja,ellenkormányzás,80ig nem is olyan gond,120nál már erősebben kell fogni a kormányt :-)
futoműbeállítás kéne nekem,de még a téli gumik vannak fent......a fékemnek nincs baja sztem,mert nem melegedik,és égett szag se jön belőle,még hosszabb táv után se,szal marad a futómű
Így néz ki a gépsárkány. :) Ma raktunk fel dísztárcsákat rá, az még nem látszik a képen. Tavaly nyáron készült a fotó. Még a tél vasfoga nem viselte annyira meg.
Jó, oké, eszembe se jutott itthon nekiállni, csak kérdeztem. Nem is lenne rá lehetőség, meg nem is értek hozzá. :) Mindent szakemberre bízok inkább. Azért az olajcserét meg tudom csinálni. :) Köszi szépen a segítséget!
Megfogadom a tanácsod és nem száguldozok.
(Lehet hogy a ki-nem-került kátyúk szétverték a futóművet? Pedig nagyon vigyázok rá.)
Igen fékezéskor húzott el .De en próbáld házilag egy futómű beállitás erre hivatott padon is max 5000 ft ez az ár a Zengőéknél volt akik elég drágák.
Nem jo vele játszani én akkor ilyedtem meg mikor fékezéskor majdnem sávot váltott a verda .Budatétényben a Camponánál pl lézeres pad van max egy fél óra alatt beállitják kivéve ha lógnak a gömbfejek csuklók stb ergo szar az egész futómű . de a helyedben addig se száguldoznék vele
A futóművön mi lehet elállítódva? Sorry, de ilyen mélységekben már nem értek hozzá. :) Steve, neked is fékezéskor húzott? És az állítás megoldotta a problémát? Remélem ez rajtam is segít majd. Időigényes munka?
Áron, gondolom te is ellenkormányzásban utazol akkor. :) Az állítást a fékre értetted vagy a futóműre?
Nekem egy fehér 1986-os Zastava GTL55-öm van, lassan már egy éve. A fórumot még csak most fedeztem fel, de sok hasznos dolgot olvastam már rajta.
Eddig az autó nagyon jól szuperált, nem volt vele semmi gond. Nagyon szeretem, előtte kispolskim volt, de a Zaszti sokkal jobb. :)
Most nemrég műszakiztattam és persze előjött egy "kis" hiba. Az autó fékezésnél jobbra húz. Aztán szorult is a bal oldali fék. Olvastam korábban másnak is volt hasonló, de nekem a csőből jön folyadék. A szerelő azt mondta, a jobb oldali fék tökéletes, a bal oldalinál a munkahengert javasolta hogy cseréljük, mert szorult benne a dugattyú. Megtörtént a csere, zsírúj munkahenger. Most nem szorul a fék, érezhetően jobban megy az autó de fékezésnél elhúz jobbra.
Teljesen tanácstalan vagyok. Segítsetek ha tudtok!
Eddigi ismereteim szerint purhapbol vagy hungarocelből faragják nekem 8 olvasd el a cikket a http://www.zsiguli.hu/tuning/tuning_muanyag.html itt itt is szerepel ugyan a fa meg a fém de mint sablon .amit láttam csinálni az is igy készült ..nikecel megfaragva az volt a sablon
Igazad van, ezeket az új gömbölyű-homorú-lyukas-rácsos csodákat csak üvegszálból és műgyantából lehet megcsinálni.(a műanyag az más, azt nem is igazán használják mert nem bírja úgy terhelést). A boltban relatíve értelmes áron vannak. Ezek általában tipusfüggők és sorozatgyártottak Zastavára pedig nem igazán készülnek (főleg egyáltalán nem.). Más típus átalakítása jöhetne szóba, de az is rengeteg szívás. Marad az egyéni rendelés. És ez az, ami marha drága az előállítási költség miatt. Onnan tudom, hogy én is akartam csinálni saját kezűleg, megkérdeztem szaküzletekben, és jól kiröhögtek. Ha nem vagy karosszériás, nem tudsz még hozzáfogni sem (szerszám, anyag, stb.) A mester, aki csinálja, csak nagy tételben jut az anyagokhoz, amit fel fog neked számolni, hiába csak a töredékét használja el. A formát fából kell kifaragnia, rengeteg mérés, igazítás, általában pár rontott mesterdarab jár a dologgal. Mire lesz egy szépen megcsinált autód, el lehet adni a házat, mert a számlán jó összeg lesz.Jó nagy összeg.(nekem öt nullás számot mondtak, és még nem is egyessel kezdődött).
Na a lemezmunka innentől kezdve nem is olyan drága. Nem kell azt sajtolni, az ügyesebbje egy két méterszer ötvenes darabból aranyos első szoknyát tud henkeni nyílással a ködlámpának.
A súlyba nem tudok belekötni, de szerintem összességében nem olyan súlyos a különbség.
A korróziónak annyira áll ellen, mint maga a verda. Ezzel is törődni kell (talán ez szól az üvegszál mellett)
Na, má megint jó hosszú lettem, kezd rossz szokássá válni.
Ja, lakatosra, vagy valamilyen fémmegmunkáló emberkére. Gyünyörű dolgokat lehet kihozni a "krómezüstnikkel-bádoglemez" nevű anyagból (ahogy egyik tanult ismerősöm megfogalmazta vala).
A jó szerelő általában sokba szokott kerülni (olcsón, jól vagy gyorsan dolgoznak, ezekből kettőt választhatsz)
A felnik megvannak, remélhetőleg még egy ideig nem sózza el őket a haver.
Tudomásom szerint a spojlert üvegszálas műanyagból csinlják forma alapján .
Persze lehet sajtolni is lemezből de az marha drága lehet főleg hogy ahány autó annyi féle . nem tudom hogy a korozionak mennyire áll ellen amugy a tört műanyag is simán javitható . lemez sulya is más mint a műanyagé
Én is akartam ilyen dolgokat, ültetés ügyben keveredtem ide a fórumra is. Én a spoilerezést is lakatosra bíznám Steve műanyagosával ellentétben. Olcsóbban jön ki, majdnem ugyanazt ki lehet hozni belőle, és ha megtöröd véletlenül, akkor csak kalapács meg festék kérdése helyrehozni, a műgyanta ellenben többnyire kuka törés esetén.
Felnivel kapcsolatban talán tudok segíteni. Van havernak négy M3-as BMW felnije jó állapotú gumikkal. 70 pénzért adja a dolgot. Az én verdámon lettek volna, de közbejött a váltó/futóműhiba ( fórumon lentebb). Megkérdezzem megvannak-e még?
Rohadásnál ne lepődj meg ha megbontja és kiderül hogy sokkal jobban rohad mint ahogy látszik .Az enyémen nem látszott mégis az egész alja +küsszöb kukás volt
Sziasztok! Feleségem nagyapjának halála végett "örökőltünk" egy 2004-től ideiglenesen/tehát rendszámmal és lejárt forgalmival rendelkező, 1800 Huf-ért forgalomba vissza helyezhető/ okkersárga Zastavát.Az autó "86-os korának megfelelő állapotú, másfél éve még saját lábán, saját erőforrása álltal állt oda ahol most van, ez történetesen az én garázsom. Akku azóta elvérzett, ez nem csoda,még valamikor a múlt évezredbe került bele, a gumik jók. A Papa volt az első tulaj, még nincs az autóban 100.000km. A kérdésem /mivel látom ebben a topikban van egy-két hozzáértő/, mit lehet kérni ezért a már nem tejfogú, de magán a kor jellegzetes jegyeit büszkén viselő gépjárműért? Segítségeteket köszönöm................ Rabbit Privát: istvannyul@t-email.hu
Ez a példány '87-es, tíz éve használom, 60.000km volt benne, amikor megvettem egy öregtől, nagyon megkímélt állapotban. Most 280.000 km van benne a motor még nem volt megbontva, a kaszni meg olyan, amilyen, igaz, hogy látványos de annyira nem vészes. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen vele, mert annyira nincs rossz állapotban, de nem ér már szinte semmit se. Bagóért nem akarom eladni, meg sajnálnám is. Ha vennék egy másik autót az átíratás kb 40-50.000Ft, és utána folytathatom ott, ahol a réginél abbahagytam. Ha ezt az összeget ráköltöm, akkor meg biztosan tudom, hogy mim van, és mik vannak benne. Tehát marad a régi. Kaszni meg lesz csinálva, utána jön a motorfelújítás, mert kompresszió nem sok van, kartelgáz meg annál nagyobb. Szeged környéki vagyok itt eléggé jó az alkatrészellátottság, nem is nagyon drága, de sajna elég rossz minőségűek. Pl. Lengőkar 3000Ft körül és 5000km után már lóg. A Jugó határ elég közel van, szoktam menni alkatrészt venni, olcsóbb is, jobb is és a világon mindent lehet Zastavához venni. Ha eljön a motorfelújítás ideje, onnan fogok gyűrűsort hozni, meg mindent ami kell, mert azok nem kisipari vackok, hanem gyári alkatrészek.
10-12 éves Suzukik, meg Astrák ettől sokkal rosszabb állapotban vannak, mert a rohadás kívülről is nagyon látható, belül meg el lehet képzelni.
Egy kanyar MÉH járat után még eladók a következő alkatrészek, 2005.04.08.án hírdettem meg őket a fórumon.
Motor, 4 sebességes váltó, 5 sebességes váltó hibásan, önindító, generátor, új kuplungtárcsa, kuplungszerkezet, hűtő, fűtőventillátor, műszerek, kürt, apró tartalék alkatrészek stb.... Zastava nagy képes javítási kézikönyv szintén eladó. 3 pár 6 db H4-es első fényszóró kpl.
Hooj! Nekem meg nem volt pénzhiány, de nem tudtam vezetni. :-)))) Az a mélyvíz az némely forgalmasabb főútvonalat jelent. Eleinte para volt, de már vigyorgok, mint a tejbetök... :-) Mondd a mail-címed, ami működik! * Sorry mindenkitől az offért, éljen a Yugo! :-)
Szia Alkaa!
Hogy érted azt, hogy be vagy dobva a mélyvízbe? Már én is tudok vezetni vagy 6 éve, de eddig pénzhiány volt.
Sok van még vissza a forgalmiból? Amúgy Neked is grat a rutinodhoz :-)
kiszeded megnézed :))) de ha BP-i vagy elmész a hegyalja autosboltba és megkérdezed :)sok mindent cseréltem a verdán anno de olajgombát soha.de miért nem zastaváét veszed meg hozzá???a fiat 128 sé az tuti jo:))
Jogsy? Ami a vezetést illeti, már javában be vagyok dobva a mélyvízbe... Granulálok a rutinodhoz, nekem is nemrég volt meg! Na hát! Gyűjtsük a tapasztalatokat! :-)
Alkaa: legyél is elvetemült :-) Hol jársz éppen a jogsival?
Nekem ma volt a rutin vizsgám, és megdícsért még a vizsgabiztos is :-) Tök jól esett. Ja előtte vezettem a Yugot, ugye ott servo nuku, a tanuló kocsit olyan simán elkormányoztam, hogy csak na :-)
DVB: Az ülés gond megoldódott, öcsém megtolta hátulról, elérem a pedált, bár már lehet, hogy írtam. De nagy élmény volt. :-) Talán ma már meglesz a biztosítás is kötve rá.
Én is csak most vettem észre,hogy egy hölgy is Zasti tulaj lett! Gratula!
Amúgy az ülés háttámláját állitó kar (Jobbra balra is) tekerhető és azzal lehet "finomhangolni",ha nagyon távol van. A fűtés meg szerintem már nem lesz annyira sűrgős...
Nekem a minap sajnos egyszercsak elkezdett traktorosan menni az autó,régi Skodás időkből sejtettem,hogy ez bizony csak 3 henger. Gyertyapucolás, kábelek rányomkodása - megint jó. 50-60km múlva megint nem. Egyszer járó motor mellett kiszálltam és apró pattogást,kattogást hallottam,amikor traktoros volt. Mint kiderült egy szép nagy szikra ugrál az elosztófedél tetején valamelyik kábelnél (sötétben néztem). Hétvégén csere...
Amúgy meg június végén műszakira megyünk, majd lehet hogy zaklatlak titeket ezzel-azzal.
Üdv.
DVB
UI: Pont most számoltam ki,hogy az elmúlt 1 évben (amiből 3 hónapot állt a kocsi) majdnem kereken 4.000 km-t mentem.
Én a kondira néznék rá elösször a helyedben. Előfordulhat, hogy megadta magát nekem például a vezetéke törött le. Az szem elött van és nem is egy drága dolog. Arra figyelj hogy ugyan akkora legyen mint ami rajt volt(asszem 25mikrofarados) de rá van írva az aljára.
Na tessék. Miről írok itt az előbb, oszt más már meg is vette. :-) És én is most csinálom a jogsim... :-) Ezexerint nem csak én vagyok ilyen elvetemült. Juhéj!
Lenne egy nagy kérésem!! Ha valakinek van a gyujtásrol valami rajza vagy valami hasonló mert valahol letestel nem kap szikrát és nem indul be a zasti!!! Vagy ha valami hozzáértő le tudná írni hogy mi lehet a hiba oka!!
Sziasztok Srácok! (szerintem lány nincsen, vagy nem tudom, ja de mostmár lesz ;-)) Tegnap lettem boldog tulajdonosa egy Yugo Skálának, 1990-es évjáratú. Ismerős volt az ember, meg paranoiás, úgyhogy ha valami nem volt kicsit jó, azonnal cseréltette. Egy kis rohadás sincsen a kocsin, garázsban tartották, alig használták. Nagy nehezen kialkudtuk 100.000 Ft-ért. Szerintetek jó vétel volt? Persze lesz + ktg, átíratás, stb. Sajna nem engedte meg, hogy az ő nevén legyen, pedig a biztosítás csak 3000 lenne negyedévente, így meg lesz majdnem 10000. Most csinálom a jogsim, remélem 1 hónap múlva legkésőbb már meglesz, csak eddig nem volt pénzem :-(
A fűtés nem szuperál a legjobban, bár lehet hogy több km-t kellene vele menni :-) Meg a hátsó ablakfűtés is érdekes. Ja meg azt hittük, hogy az ülését nem lehet közelebb vinni, de tegnap öcsém jól megtolta hátulról, úgyhogy ez a dolog is megoldva :-) (160 cm vagyok, ezért kellett).
Ja meg kaptunk hozzá szerelési útmutatót, meg majd venni akarok bele egy normálisabb rádiót. Most valami SEG Dallas márkájú van, kissé recseg, de ma majd felrakom neki a normális antennáját.
Bocsi, hogy ennyit írtam, de nagyon be vagyok sózva, és örülök neki nagyon :-)
Kérdés az hogy a kasznija milyen állapotban van azon lehet ugyanis a legnagyobbat bukni . az összes többi javitható Az se hátrány hogy ha nem zabálja az olajat és rendben van a futóműve. illetve nincs e szétrohadva az egész nem csak szemmel nézzni megtapogatni megkopogtatni .Sok olyan verdát láttam amit a purhab a celofán meg az alvázvédő fogott össze .
Ha nincs hozzá érzéked vigyél magaddal valaki olyant aki szivott már ilyen öregebb géppel vagy esetleg ért hozzá . Ha már nézitek a fékjeit se utcsó megnézzni úszonyereg imád koszosodni szorulni benne a dugattyu illetve nyikorogni .
Még egy tipushibája a márkának az elektromos rendszere ! gondolok itt az utólag belekókányolt relézetlen ködlámpától a töltésvisszajelző lámpa parázslásáig mindent.
durván dióhélyban ennyi
De van ám előnye is tipusnak végtelenül strapabiro elmegy A-B be csak hát figyelni kell rá .
Mint többször megjegyeztem a kaszi az egy lényeges pont
Üdv mindenkinek! Yugo Koral 55-öst tervezek vásárolni a közeljövőben, lehetőleg egy 1990-es, viszonylag megkímélt példányt fogok keresni. Nekem ez az autó tetszik, de mivel nem ismerem a típust, nem is igazán tudom, mire számítsak. A megbízhatóságáról érdekes dolgokat hallottam... Az volna tehát a kérdésem, mi az, amire jobb, ha előre felkészülök, amennyiben hozzájutok egy ilyen ferdehátú Yugo-hoz, vagy mi az, amit feltétlenül tudnom kellene. (Lehet, hogy túl általános dolgokat kérdezek, de talán kapok választ - előre is köszi.)
Hali! Hát én is megválok az én kis zasztimtól... Találtam egy sokkal jobb autót... Egy MÁSIK ZASZTIT:))))))! Szval ha valakit érdekel: '84. XII. hóban született, fehér, (hétvégén talán képet is tudok produkálni) minden rendben vele és 80ért szeretném elpasszolni... Ha tudtok vkit, mindenképp,minél előbb szóljatok!! Sűrgős lenne, mert a másikat nincs miből átiratni:((. Amúgy Budapest a lelőhelye...
Rendes szerelőt sajnos nemnagyon tudok mondani, legfeljebb olyat, aki olcsó, de még ez se biztos, apám már évek óta nem vitte szerelőhöz a kocsit, mi csinálgatjuk otthon. Apám kocsija egyébként, vajszinű 86os gép. Engem tesóm kocsijával láthatsz inkább, egy szürke kombi opel kadettel, meg május közepére készül el amérgezett egér, egy kis fekete-piros tuning robogó:D Nagyjából ennyi.:)
Enyém is 86-os. Egy öreg bácsié volt gyönyörű rohadásmentes karosszériával, szép belsővel, új gumikkal. friss műszakival, ezért mertünk belevágni. Mondjuk volt benne 123ezer, de hát 18 éves, könyörgöm. Ennyi pénzért nem találtam olyan kocsit, amire nem kellett volna azonnal még ennyit költeni. És azért igy is elvisz bárhová. Számtechboltban dolgozom, és azért aki bejön röhögve itthagy ugyanennyi, sőt több pénzt egy fémdobozért, ami fél év múlva ötezret se fog érni. Ahhoz képest ennek van négy kereke, meg minden.
Na, ezen volt lemez. Le is kellett szedni, hogy hozzáférj az olajszűrőhöz, másképp nem lehetett. Apám meg szidta a tervező mindenféle rokoni ágát, hogy mért kell olyan helyre motort építeni, ahova egy épkézláb csomag se fér be, meghogy bezzeg a Lada. Aztán közöltem, hogy akkor se lesz Ladánk, ha utánunk hajítják, muszáj volt hozzáfogni a dologhoz.
A csaphoz egyetlen logikus(?) megoldás talán az, hogy kicsavarod, és jön belőle valami, ergó olyan mint a vízcsap. Okosabbat nem tudok hirtelen.(ne keressünk logikát ott, ahol eddig se volt)
Maradt a nagy kérdés. A gépet 160-ért vettem. 2006 végéig műszakis. Én meg szeretem, csak még ugye béna vagyok hozzá, a kuplung is mutatja. Gyűjtsek pénzt, és javítás, vagy vegyek valahogy másik motort meg váltót (esetleg kocsit) és csere. Vagy az se jönne ki olcsóbban?(ha csak Joceee nem mond valami isten szerelőt, aki olcsó is, meg még létezik is)
UI.: Olajat nem ette eddig, a fékek zsír újak, megnéztük hétvégén.
Hát ha kuplung csere az vagy 30 e Ft ha nem magad csinálod +a féltengely csere
ha már ugy is szét van szedve alaposan átkéne nézzni mert innen a távolbol ugy tünik hogy nincs annak semmi baja csak a torka véres .
Bocs a cinizmusért . De egy kuplung csere se a világ vége . Az a baj ezekkel a régi kocsikkal hogy a szerelők nem szeretik csinálni + ha megcsinálják akkor k drága és hozzáteszem lehet hogy akkor is szarul .
ui : tényleg ahogy belenéztem a könyvbe emlit kartel védő lemezt bár én sose láttam olyan zastit amin lett volna .
szal olajleeresztő csavar = csap??? furcsa
amugy az olajat nem eszi a verda ? fékek állapota ? stb stb :?
Szia, végre egy helybeli! Ti is csapnak hívjátok az motorolajleeresztő lyukat, vagy tényleg csak Bekölcén ilyen hülyék az emberek?
Hétvégén csak szétbontottuk a kocsit előzetes figyelmeztetéseitek ellenére.
A ropogások oka , hogy kinyírtam a kuplungot, meg hogy kotyognak a féltengelyek.Hogy egymás miatt lettek sz*rok, vagy csak úgy, azt nem tudom, de gondolom jó sokba fognak kerülni.
Tudsz valami jó szerelőt a környéken, ahova nyugodt szívvel vihetném?
Milyen szerkezetet keressek az úton, ami te vagy?(enyém sárga, elől szemöldök, hátul fekete lámpák)
Kicsi félreértések történtek.Ahol az olajat leengeded az egy lyuk,benne csavar. Ez még nekem is megy (asszem). Az, hogy mi itt észak felé (Eger vidék)"csapnak" hívjuk, az meg egy dolog. Hogy mért, nem tudom, valami okos jól beszólt,aztán így maradt. Szegény emberfia meg magyarázkodhat miatta nektek. Próbálok ezentúl értelmesen kommunikálni, bocsi mindenkitől. A kérdést azért dobtam fel, mert a kocsi kis kék könyve (azt hiszem, szervízkönyvnek hívják, de már félve mondom ezt is) nincs meg, fater meg nem akarta feleslegesen szétbontani a kocsi alját, ha nem muszáj. Olajcsere, meg mindenféle ilyen volt rajta csinálva, mielőtt megvettem, ezt biztosra tudom, ezért nem foglalkoztunk eddig vele. Most hogy a váltómat valószínű kinyírtam, azzal együtt sort kerítünk az ilyen olajos dolgokra is,mert ártani nem árt (valaki itt írta régebben, hogy neki a recsegés olajcsere után elmúlt.Hátha)
Na jól megmagyarázgattam magam. Remélem azért a "komplett idióta+technikai antitálentum" megtisztelő címet azért csak nem én kapom majd év végén.
Ja és még annyit hogyha tudod magadról hogy teljesen hülye vagy az autókhoz akkor keress magadnak egy szerelőt vagy egy olyat aki ért az autókhoz.Mondjuk apád is jó de ha ő kérdezte hogy csapon jön-e az olaj akkor neki is keress szerelőt. :)
Sziasztok!Látom te még hiszel a mesékben!Az egy alapszabály szerintem ha az ember vesz egy autót akkor olaj és vezérműszíj csere.Persze ez mind az új gazdi igényességét mutatja az autójával szemben.Ez nem rosszindulatú hozzászólás még ha kicsit úgy is tünik de ez mind a te ill az autód javára szolgál.
Egyébként ha minden lemez megvan a kocsid alján akkor a szűrőcsréhez lehet le kell venni 1-et. Egyébként én még nem láttam olyan autót ahol csapon lehetne leereszteni az olajat. :-)
Fél éve kaptam a verdát friss műszakival,akkor cseréltek benne a szervízben. Én halál hülye vagyok az autókhoz, a fater meg Ladás, zasztit eddig csak képen látott.Ezért kérdezek marhaságokat.De látom rendes gyerek vagy,és segítettél rajtam,különben hallgathattam volna a fater síránkozását,hogy ez nem Lada(még jó).
Hétvégén megpróbáljuk, remélem nem pacsáljuk el. Ha felrobban, majd megírom.
Nagyon jó, ijesztgessél még, így is le vagyok lombozva.
Ja, megpróbáltam szűkíteni a kört. Tegnap értetlenkedtem a kocsival,próbálgattam,mi lehet a gyík. Na, felteszem háromba, aztán minden pedált elengedtem, hagytam kifutni. Mikor már csak lassan gurult,és készült lefulladni, előjött a ropogó hang erősen, folyamatosan.Én most már váltóra tippelek.
Ui:A fater kérdezi, hogy olajcserékhez hol találja a csapokat, és hogy le kell-e szedni valami lemezt ezek miatt?
Én sem mentem el! Valamelyik nap is raktam fel linket!
Amúgy nem tom mi lehet? Nekem is a kuplung a gyanus! Esetleg kanyarban is csak azért roppan mert egy kicsit rákuplungol? (vissza akar váltani és végül mégse)
Talán? Én ott keresném a hibát.
Vagy! Ha már szóbahozták a stabilizátort! Elöl ahol fel van fogatva a kasznihoz nézd meg nincs-e elrohadva (gyakori eset zastinál) és a kaszni rotyog ahogy terheli az ember?
Én vagyok:)) beszoktam nézzni :)) merrt mostanság a suzukisok közt az a téma milyen szarért lehet eladni a gépet nem a technikai dolgok :)) tehát kérdezzetek ha tudok segitek.
Mi amikor a pót-Zastiból szedtük ki a motort, azt a rudat vettük ki az elsők között, nem sokat befolyásolt. Szerintem is inkább kuplung probléma lehet... bowdenek, tárcsák stb...
Amúgy elég nagy pech a fórum számára,hogy mostanában ment el hamiricsi, drinky meg korábban Steve... Ők mindannyian értettek az ilyen problémákhoz,most meg inkább a hozzám hasonló kérdezősködők maradtak... :)))
Dave! Lehet, hogy hülyeséget mondok, nem értek hozzá, de: nekem akkor volt ilyen, amikor eltört a pótkerék alatt lévő motortartó rúd. Valahogy széttört, de úgy, hogy először észre sem vettem, mert ha nem fordul el, akkor nem szembetűnő. Ha gázt adsz, vagy épp abbahagyod, a sebváltó nem ficereg a kezedben???
Nekem semmilyen tippem nincs,mik lehetnek a csúnya pattogó hangok elölrők, de nem hiszem,hogy a kerekek miatt lennének. Inkább a váltó vagy a kuplung lehet beteg.
Sívitás: Nekem csak nagy sebességnél sívít a menetszél. 60-70-nél nem tudom mi okozhatja. Nálam a jobb első fék néha kicsit szorul,az szokott hangot adni...
Sebességváltó, önindító, generátor, kuplungtárcsa, kuplungszerkezet, futóművek, fékdobok, tárcsák, hűtő+ventillátor, műszerek, kürt stb..... szinte minden pótalkatrész, lehetőleg egyben. Zastava nagy képes javítási kézikönyv szintén eladó. Érdeklődni emailben a gsm.teka@freemail.hu, vagy telefonon a 06-203-46-48-29-es telefonszámon lehet.
Vagy két hete kaptam gyönyörű 175/60-as gumikat felnistül Ladáról. Nagy örömök, autószétborítás, rá az új, szép volt, én voltam a laza.Aztán jön a fater, ránéz, észreveszi,hogy négyből kettő szálszakadásos.Aszongya vagy leszedem gyorsan, vagy szétveri a fejem láncval, mer' meg akarok-e halni?Jó, leszedtem, gyári vissza,így jártam.Eddig a mese része. Csakhogy:
Azóta:
Indulás, kigyorsítás, vált kettő, éktelen roppanás előlről.Ugyanez 2ből-3.Ha váltáskor kuplung visszaelged, pattan egyet az egész. Néha kanyarodáskor is roppan egyet az eleje.Jó nagyot.Pontosan nem tudom leírni az egészet, ha valakinek van ilyen tapasztalata, tudja miről beszélek.Attól félek kiesik alólam a szekér. Majd a szívbaj jön rám ilyenkor.
Kérdések:
1, MÉRT????
2, A kerekek miatt, vagy csak véletlek egybeesés?
3, Jövő héten amúgy is nagygenerál volt betervezve a faterral, hol keressük a hibát?
4, mennyibe fog ez fájni nekem?
5, ez csak úgy bónuszban: a fater nagy Ladás volt. Hozzá tud szagolni, vagy húzzak a kocsi köré kordont úgy ötven méterest?
Légyszi segítsetek, mert meghalok hamar, ha ez így fog menni!
Az segített volna rajt, de a másik oldal se sokkal jobb. Meg a laprugo nagyon lágy volt és így minden nagyobb ötést a torony kapott. (gödör, bukkanó)
Ha ebben is több lap lett volna akkor még bírja. Igaz csodálkozok, hogy edig bírta, de nem láttam a müanyag takaró miatt, hogy ilyen szar a helyzet. Na mindegy még vacilálok.
Most a télen sikerült megzúzni a hátulját és nincs bontott króm lökhárító. Illetve van, de az leginkább csak rozsda lökhárító...
Most épp a Fiat127-es műanyag vackával küszködöm, de azt meg a Fiat hátfallal egybe adták oda a bontóba. Hetek óta 20 éve berohadt csavarokat fúrok szét... (Közen kiderült, hogy valami barom gittelte a műanyag lökhárítót). Hogy mi más megy még rá, azt nem tudom. A Fiat is elég határeset.
GABEK
sziasztok! tiszta króm lökhárítót nehéz beszerezni zasztihoz? és melyik tipusú kocsié megy rá? valami ilyesmire gondoltam -> http://totalcar.index.hu/images/hteszt/zastava/galeria/galeriaorig/zastava_17.jpg