"Az esetleges névházasság pedig ugy van "lemérve" hogy 3 évig( mán az USA-ban) a nem amerikai házastárs még mozdulni se nagyon mozdulhat, mert nem hogy állampolgárságot nem kérhet de a rezidens státusza is megfigyelés allatt áll."
Csak a rend kedvéért, ez két év és nem három. Az én zöld kártyám is jelenleg a beutazástól számitott két évig érvényes. Azt pedig nem mondanám, hogy nagyon szem előtt tartanának, mert eddig hirét hamvát se hallottam az INS-nek.
Classic, most majd az jön, hogy minden papirodat át kell iratni az új nevedre, forditásokat fényképeket megcsináltatni, az orvosi vizsgálat, az oltások majd csak a következő lépés.
a férj magyar állampolgár nem kell elmennie, azt csak úgy irtam, mert a nő nem tudta hogy magyar állampolgar, mert nem olvasta el a beadványt. szóval ha nem lenne magyar, akkor ugye nem maradhat itt csak úgy. na mindegy. lezártam a témát.
akit érdeklek úgy is ir, irt a email cimemre levelet.
Nem értem miért irtad hogy krónikus hazudozo vagyok, de mindegy.
Nem névházasság, mivel mar több mint két évet éltünk együtt magyarországon, aztán összeházasodtunk, es úgy gondoltuk, most kimegyunk. Házasság előtt fél évet kint voltunk, hogy Ő dolgozhasson, es kis pénzt hazahozzunk nászútra, esküvőre...stb. Nem léptem túl a félévet egy nappal sem, sőt a munkahelyre is visszavettek ahonnan eljöttem, de mivel előtte együtt éltunk, ezért feltételezte a Konzul, hogy kint voltam turistavizummal de már terveztem az eskuvőt, és ezzel megsértettem a vizumtörvenyt, vagy mit. Es hogy ugyanazt a cimet jelöltük meg ahova megyunk ki, dehat persze hogy ugyanazt jelöltem meg, mivel együtt fogunk elni kint. Én nem is beszéltem a konzullal, csak a férjem. Szóval nem tudok mit tenni, nem voltam tájékozott, es hülye voltam, dehat persze hogy terveztem az esküvőt, mivel mar két éve együtt éltünk itt. Aztan mivel a párom magyar állampolgár is, ezért most gondolkodik a dolgon. Szóval nem tudom miért kellet igy beszélni rólam. Meg van most a magam baja azon kivül is, hogy krónikus hazudozónak hivjanak, ok nélkul. Es nem csaptam be sem az országot, sem a konzult, ha becsaptam volna, megkaptam volna a vizumot.
Köszönöm azért, hogy válaszoltál.
Természetesen joga van kételkedni, különösen, hogy ezt elő is írták neki. A férj "kizavarása" meg lehetett simán annyi, hogy közölték vele, hogy most nem ő, hanem a leendő felesége kért vízumot, ami szintén jogos, sőt, ha az illető erre kissé kekec lesz, akkor elég nyomatékosan fogják megkérni a távozásra (jogosan).
Én csak annyit akartam írni, hogy a dolog nem szimpatikus, akkor sem, ha értem miért van, valamint azt, hogy bárki hibázhat, ha számára ismeretlen ügyintézési formával kerül szembe. Vagyis én nem ítélném el egyből ilyen élesen a hölgyet.
Már emlegettem a saját válásomat is, ahol a moszkvai magyar követség sem ismerte kellőképpen a magyar jogrendet, én meg hittem nekik, ezért szinte teljesen zsákutcába sikerült kerülnöm (kvázi átvertem Magyarországot). Azóta van az, hogy elmúltak az előítéleteim azokkal szemben, akiknél hasonló dolgok is feltételezhetők. No meg persze a rosszhiszeműség is lehetséges, de én nem vagyok amerikai konzul, hogy ezt feltételezni kötelező is legyen a számomra a magyar vízumkérelmezők irányában (meg a más országbeliekkel is, csak most épp egy magyar valaki mászott bele a csőbe).
Egyébként a leányzó azt is írta, hogy végül is várniuk kell, nem végleges a mostani elutasítása sem, tehát nyugodtan lehet, hogy a terrorakció miatti pluszellenőrzésbe futott bele, ami megint nem bűne sem neki, sem az amerikai vízumügyintézésnek, csak simán kellemetlen.
schgy
Nincs teljesen igazad.
Ugyanis arról, nem nyilatkozott a konzul, de a követség gondolom egyetlen alkalmazottja sem, hogy nem nősülhet az amerikai partner ( egyébként meglepő is lenne, ha bárki ezt tette volna).
Mindössze arról van szó, hogy egy amerikai férj/feleség létéből nem következik a másik fél bevándorló típusú vízumkérelmének automatikus elismerése.
Ez tény, és nyilván nem szimpatikus annak, aki átéli, de így van. Sőt nem csak az USA, hanem pl. Magyarország is ugyanezt teszi. Kicsit szelídebben ugyan, de nem is Magyarországon igazi probléma az anyagi érdekekből bevándorlást kérvényezők száma.
Egyébként C. G. nem elég felkészült bürokráciából, ezért nyugodtan lehet, hogy véletlenül, nem oda figyelésből, értelmetlen apróságnak híve, ... (nem kivánt törlendő) valóban megsértett valami olyant is, ami természetesen kiválthatta az elbírálásnál a "gyanút". Itt ugyanis nem működik, méghozzá bevallottan az ártatlanság vélelme. A hivatalos papírokon is rajta van, hogy neked kell eloszlatnod azt a gyanút, hogy itt akarnál maradni, vagyis nem a részedről tisztességes hozzáállást feltételezik (van okuk rá, de akkor sem szimpatikus). Ez szokatlan helyzet és ezért könnyen hibázhat valaki akkor is, ha egyébként nem akar semmi illegálisat, mint pl. C. G. Feleségül menni egy amerikai állampolgárhoz és utána vele együtt tervezni az életet az USA-ban, ugyanis nem bűn (bár ugye gyanús, hogy névházasság és elvben ugye bizonyítsd te, hogy nem az, ha következetesen végigvisszük az egyéb vízumok kiadásánál használt logikát), csak néha nehezen megvalósítható az egyéb okokból elnehezített dolgok miatt.
schgy
Itt Amerikában is megy a titkos pálinkafőzés rendesen, nem csak a falumban. Hála Istennek. Már azt hittem, ez itt nem divat. Nem a fenét. Még Akasztót is lekerülik egyes helyeken.
Egy konzul nem azért kapja a fizetését, hogy a fogadó ország kedvében járjon.
Ami van azt is a Ladennak kell löszönni.
Egy ország természetes önvédelme. Hogy olyanok is beleesnek a gódörbe akiknek ez nem kellemes? Ez az élet.
Ugy tudom hogy vannak mas panaszok is a mostani konzul asszony ellen.De o egy bizonyos konzekvens politikat folytat ami nem biztos hogy hivatalos allaspont de ugyanakkor a szabalyokra alapszik.
Ugy tudom hogy nem sokara lejar a misssioja itt es utodja mar tanulja a magyar nyelvet..
A velemenyed a teljes semlegesegrol ertheto.
A problema az hogy fuggetlenul a hideg haborus idok szovetsegetol (a politika nem ismer szolidaritast es tortenelmi halat) most is van egy kozos erdek:ugyanaz a terrorista kor,ugyanaz az intolerancia szulli az Amerikaval szembeni es az Izraelel szembeni akciokat.Vagy azt hiszed hogy a szept.11 az nem egy izraeli konfliktustol fuggetlen motivacioju akcio volt?
Ott a globalizacioval vagy egyaltalan az USA ugynevezett "imperializmusaval" magyaraztak ,de a pakisztani kereszteny templom elleni tamadast ami ugyanaz az a meggyozodesbol tortent az milyen alappal magyarazhato ?Es az indoneziai kereszteny uldozest ?
Nem,kedves Vata,ez egy hamis vallasi okokkal magyarazott,fundamentalista erok tamadasa.
Es miutan a terroristak,Mao elvtars nepi haborurol szolo teoriajat kovetik, marmint hogy a "nepi harcos" legjobban a nepi tomegek kozepebn el (ertsd:buj meg) mint "hal a vizben" ott kell kutatni ,ott kell elfogni es megsemisitenni oket.A korhazakba,templomokba neha sajat asszonyaik es gyermekeik mogott.A hamis humanizmus szamukra gyengeseg jelle es ha nem tamadjak oket ,ott, az a gyavasage.Ettol aztan ujabb tamadasokra gerjednek.
Sajnos nem tudom maskep magyarazni.Az "imperializmus elleni harc"- a duma benne.Milyen harc az ami nem hozhatja a kituzott ellenseg karat? Milyen kart tesz az "imperializmusban"artatlan es valahol veletlenul tartozkodok halala?Akkor nem folytatodnak tovabb az objektiv gazdasagi folyamatok?
Dehogynem.
A terrorizmus egy szakma lett,tanuljak,vezetik es a tanulok ideologizalasabol el egy par"akzivista" aki azzonban nem lesz ongyilkos de egy soha nem latott es erzekelt paradicsomot iger olyanoknak akik hajlandok ezert gyilkolni...
Ragika,mert sok tarsunknak segitel vele (latod a Nobel kerdesben is).
Ha nem reagalnak az nem azt jelzi hogy nem olvastak el,hanem azt hogy elfogadtak.
Nagyon igazad van, sajnos ez a problema. Nem jozan esszel kell hozzaallni a dologhoz, az o szemszogukbol kell nezni a sajat ugyunket. Ezert fontos, hogy az ember nagyon utanajarjon a dolognak, mielott barmit csinal/mond.
Csatlakozom a tanécshoz.
Nekem (ugyanúgy, mint Tiborcsiknak, bár duplázva és válással is súlyosbítva) orosz-magyar vonatkozásuak a tapasztalataim, de nem hiszam, hogy a bürokrácia másként működik.
Általában a legnagyobb probléma mindíg az, ha többet mondasz, mint feltétlenül szükséges és erre jó egy hozzáértő (ügyvéd).
Én a mai napig nem tudtam volna a válásomat mMagyarországon elismertetni (bár a SZU-ban megtörtént és papír is volt róla), következésképpen újra megnősülni, ha nincs véletlenül egy jogász a családban, mert a szabályozások zsákutcát tartalmaznak ( a magyar jog nem ismeri el azt a válást, amit az oroszok a mi esetünkben kizárólagosan használnak és már megtörtént).
A rendszerek sosem "normális" aggyal gondolkoznek és a hivatalnok akkor sem dönthet másként, ha egyébként megért téged, mert nem ez a dolga.
schgy
Ok. Koszi. Megvarjuk hatha vegulis elfogadja, bar nem sok esely van ra.
Aprilis 5-en volt a polgari, es majus 25-en lesz a templomi. Amugy ezek miatt boldog vagyok. Csak mindig van valami ami elrontja kicsit a varakozast. Most ez, aprilis 5-e elotti esten meg letort a parom foga, szoval izgi volt. De meg aznap reggel megcsinaltak neki. Kivancsi vagyok mi jon meg Majus 25 elott. :)