Á nem hiszem el, ezt az autót még mindig nem kaptam meg, de a problémák folyamatosan jönnek... rendeléskor még nem volt alvázszámom, az csak késöbb jött. Minden el van sikálva, ezért megrendeltem egy UV gravírozást. Elkéretem hát a kereskedőtől az alvázszámot hozzá. Bediktálta, jól van. Csak most páncélos mailje után vettem észre, hogy az alvázszámom valamiért nem egyezik az itt felsoroltakéval. Bakker 18 jegyű az enyém, de az alvázszám csak 17 jegyű. Már fogom a fejemet, mi jöhet még. Ezután remélem csak a telefonos diktálás miatt történhetett ez (ütöm is magam, amiér nem mentem el személyesen feírni) és csak 18000-et bukok, és nem rosszul van a papírjukon, ami miatt esetleg problémába ütközhetne a forgalmi,stb elintézése. (már csak arra várok)
Lehet így a jövő héten sem lesz autóm:)
Nektek gratula a szép verdákhoz! Nekem ennél valahogy semmi nem jön össze rendesen:)
A centeres az nekem is kéne (már ha nem csak vízszintesen lehet bármit is ráhelyezni), csak még mindíg azt nem értem, hogy erre a sík műanyag lapra mivel rögzíted a céleszközt, mondjuk PDA-t? Mert ha erre aztán rá kell cuppantani egy ormótlan tartót, akkor ott vagyok, ahol a part szakad...
Na de ha rendelsz, kell, majd csak lesz valahogy, az ablakos cuppantósnál tuti jobb...
Nem ismerem ezt a proclip dolgot... szóval beszorítod a műszerfal két résébe, és van rajta egy öntapadó, vagy ez csak a hirtelen ránézésre látszat? Kicsit segíts már... :)
GPS nekem is cuppantóson fityeg, a gyári már nem faxa, van egy másik, egész jó darab, az most jó, bár őszintén szólva útálom a cuppantós dolgokat... Ha valaki talál olyan GPS-tartót, ami a bal középső-felső szellőzőrácsra illeszthető, és stabil, az ne habozzon szólni... :)
A telefonom majd szintén mágnestalpra kerül (korábbi verdáknál nagyon bevállt, csak a szétnyitható telefonok nem komázzák), ahogy sikerül a homasita felé elgurulnom... :) kihangosítót nem komázom, mert xar a hangjuk, lehúzott ablaknál legtöbbje használhatatlan, ráadásul sok felesleges berheléssel jár... a Btooth headset tök rugalmas, és szabályos is, ráadásul fillérekbe kerül... a lestrapált darabokat (párat már elfogyasztottam) később kényelmes skype-oláshoz szoktam használni a laptophoz párosítva őket... :)
Más: kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt jön a hír a kereskedéstől, hogy mennem kéne gólya-cserére/felülvizsgálatra... tanulmányozom a pdf-et. Jól értem, hogy a felsorolt alvázszámok közül se mindegyik érintett?
Nekünk sajnos kell menni az alvázszámlista alapján lengéscsillapitócserére. De ez csak július elején lesz esedékes, hiszen addig az autó külföldön tartózkodik. Mennyire súlyos a hiba? Mert mi például észre sem vettük, hogy gond lenne. Szép kis lista gyűlik össze - ami remélhetőleg nem bővül: - garancia matrica (4 hónap sem volt elég nekik, hogy kiküldjék) - a hifi fejegységet is ellenőriztetni kell (fagyás miatt) - lengéscsillapító csere (a legújabb) Ugye ez nem úgy megy, hogy elviszem ellenőrzik, majd utána ha kell megrendelik az alkatrészt? Mert nem hiszem, hogy térítenék a 200km-es utat(oda-vissza) és az autó is csak 1 hetet lesz itthon. Remélem sikerül lebeszélni telefonon, hogy minden meglegyen egyszerre.
Nekem a GPS-hez a gyári tartókar olyan hosszú, hogy a szélvédőre tapasztva elér majdnem a műszerfal széléig. Szerintem nézz el pl. a speedshop-ba, mert rengeteg féle autós tartókart árulnak.
Lingua nemtomhányas(talán fx2000). Egyszerű kis jószág, direkt nem olyat kértem, ami ki is irja a hivót, mert nekem ne pakoljanak be még egy kijelzőt esetlegesen gányolt megoldással.
A másik gondom vele, hogy bömböl mint az állat, hiába nyomkodom rajta a volume minusz gombot. :)
Viszont azzal a hellyel az a gond, hogy az igo nak a hang utasítást néha nézni kell a térképen, mert nem mindig az jön le a szövegből ami a vlós, tehát azért nézni kell melette a térképet a kijelzőn.
Tegnap eszembe jutott, hogy sötétben még nem is vezettem a verdát. :) Úgyhogy este 10 óra után kis kávéval doppingolva kocsiba szálltam és autókáztam egyet a városban. Nagyon állat, hogy ilyenkor műszerfalon minden gomb és kijelző narancs fénnyel világít. Meg az ajtón lévő ablakkezelő gombok is. Igényes módon a gombok épp csak láttatják magukat ha odanéz az ember, de nem terelik el a figyelmet. ( Csak a beszerelt kihangosító erős kék LED-je akart barbár módon megvakítani, látszik, hogy ennek a tervezője megbukhatott az UI vizsgán. Egyébkét eleve értelmetlen ez a LED, mert takarásban van, és csak akkor látom, ha elfordítom a kormányt. Meg is fogom szüntetni vhogy.) A fényre sötétedő tükör is cool, alig győztem betelni vele. A kocsival amúgy minden rendben, nagyon jól megy, csak a hifi fagyott le egyszer. Szóval nem volt nagy forgalom, így elég jól lehetett haladni. Bejártam Szeged bel- és külvárosát, a lakatlan területeken kicsit ki is húzattam. Cirka 30 kilométert mentem, ez alatt 6,7 liter lett az átlagfogyasztás (1.4). A fékeket is 'tesztelnem' kellett, mert egyszer elém futott egy kiscsaj, másodszor meg valahol a város külterületén egy kihalt kis utcában csak az utolsó pillanatban vettem észre egy fa lombjába félig belógó, kopott elsőbbségadás kötelező táblát. Nemtom hány éves lehetett a tábla, de fényvisszaverésről még nem hallott, és a festése is annyira ki volt fakulva, hogy alig volt felismerhető. Maga a kereszteződés is annyira hitvány volt, hogy fel sem tűnt a sövények és kapubeállók között a sötétben (hogy én hogy útálom a sárga fénnyel éppen csak pislákoló energiatakarékos közvilágítást...). Egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy nem vészfékezek, elvégre sehol se láttam addig a környéken senkit, de aztán szerencsére keményen beletapostam a fékbe, és pont akkor húzott el keresztben egy autó a semmiből. Elég rémisztő volt, főleg hogy utána szintén nem találkoztam mással amíg vissza nem értem a körútra. Durván összetörhettem volna a kocsit, meg azt is aki épp arra járt, épp akkor. Arrafelé egyébkent nem egy ilyen táblát láttam utána. Eddig utáltam, amikor az alumínium miatt lopkodják a táblákat, de már belátom, hogy hosszabb távon jót tesz a közlekedésnek, mint erdőnek a tűz. A ritkítás teret ad az új, friss generációnak. :) Egyébként amikor az előző kocsimat vettem, 2 hétre rá össze is tört, mert oldalról felöklelt egy szabálytalul sávot váltó IFA. Most a Cee'd két hetes, majdnem megint összejött a törés. De remélem ezzel végleg megtört az átok. :) Bocsánat, egy kicsit hosszúra sikeredett...
Akkor ajtó kárpitot nem kellett bontani? Forrasztani mit kellett, amit én néztem, ahhoz volt kábelköteg/vagy lehet,hogy alakítani kell/? KIA szervízben csináltattad?
Én amikor a riasztót szereltem a kocsimba nem volt egyszerű, de igazán nehéz sem. A helyedben inkább riasztót tennék a kocsiba, nem sokkal drágább és ugyan azt tudja, plusz még egy kis védelmet is nyújt szükség esetén. Bontani nem sok mindent kellet. A centrálzár vezérlő viszont elég rossz helyen van, a műszerfal alatt és a kormányoszlop fölött. Nehéz volt ugyan forrasztani, de megoldható. Ha fényjelzést is szeretnél, akkor az utastérben az A oszlop borításait is le kell venni.
Végignéztem az oldalt. A referenciákat, technológiai bemutatót és a galériát. Ott láttam képet a bebőrözött légzsák takaróról. De szerintem ez nem kötelező, elég csak a karimát. Viszont a garancia még kérdéses. A mail megkaptam és köszönöm!
Szuper és nem is drága. De aggódom a légzsákrész bőrözésnél, hogy megvágják vagy perforálják-e? Ebből kifolyolag jár-e garanciavesztéssel, mivel a kormányt leveszik és kiszedik a légzsákot is?
Köszönöm az alvázszámos listát, sajnálattal vettem tudomásul, hogy mennem kell majd lengéscsillapító-cserére... :( Igaz, nekem tünetmentes a gép, de majd holnap nagyon fülelek, hátha mégis hallok valamit...
Huh! Köszönöm szépen ez megnyugtató! Nem esett volna jól, ha már zsír újonnan szétkapják a gépet!
Más téma! Néztem a neten az utólag beszerelhető közp zár távirányító modulokat! Van ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata? Gondolok itt arra, hogy mennyire és mit kell esetleg megbontani stb...
Egyébként, hogy a tapasztalatokról is írjak nekünk még mindig nagyon bejön a gép, és egyre jobban!Vezették a haverok, és le voltak nyügözve, pedig az egyik VW-s, a másik meg Toyo-s! Rá kellett sikoltanom az utóbbira, mert amikor átült B1-be mert járó motornál a kulcs körül matatott! Alig hitte el, hogy ilyen csendes!Nagyon jó vezetni, kanyarstabilitása tényleg jó, hála a "buta" futóműnek, nekem a szervó rásegítése sem túlzott, az asszonynak meg pláne nem. Meg a gázpadálé se :-) Állandóan szólnom kell neki, hogy a jogsival játszik :-) Csak két pici problémám van de ezt egyéni szoc.probl. Az egyik - van egy pici lyuk a kormányon, valszeg öntési hiba, de pont 12 óránál a szemem előtt!!!!!!!! A másik pedig az, hogy van egy karc a sebességmérő plexijén. Nem nagy dolgok, de pont az ilyen apróságok mennek az agyamra!!!
Nem, nem! Én az összeszerelési minőséget említettem csak. A kárpitozás a kormány fogása, vastagsága és bőr textúrája. Fontos például a bőrkormánynál a varrás minősége mert hosszú utón ha markolászod vagy beakasztod a küllők közé a kezed a rosszabb változatoknál elnyomja az ujjak tövét. Én jártam így a Focusommal bár az korábbi volt az új sokkal jobb. A műszerfal anyaga, kapcsolok finomsága és minősége, könyöklő anyaga és a oldal (ajtó) kárpit/műanyag minősége. Fontos például a texlilek anyaga hogy ne kopjon de ha 30 fokban 2 orát pihenteted rajta a kezed ne haggyon lenyomatot és ne irritálja a kezet. A könyöklőnél ugyanez a szempont. Ezekben holtverseny, viszont a többiben egyértelműen a Cee'd nyer.
Mi a tök köze van a szövegformázásnak a csatolt file-hoz? :) Ha nincs ott a csatolmány, annak más oka van, valószínű webmail gond. Aki nem kapta meg a sorszámokat írjon, küldöm.
Az 1.6 benzines 122 LE, az 1.6 dízel pedig 115 LE! Az én átlagfogyasztásom az első 1000 km-en 6,5-re jött ki, az agy szerint!Állítólag a saját mérés még kevesebb de ezt most nem csináltam meg! 500-ig kíméletesen hajtva, utána már jóval tempósabban használtam. De menni nagyon jól megy 1,4 benzin létére!
Ez kimaradt. 2002 Corollát próbáltam még. Az jól van összerakva de a 90-es évek eleji műanyag autó. Szőrnyű szürke és kopogós, de a modellfrissitett az már sokkal jobb. Egyébként Pancelostól még nem kaptam mélt.
Én egy szóval se mondtam a Kiára hogy rossz, épp ellenkezőleg. Szerintem az Astrához és a 307-hez képest sokkal jobb. A Focus az már kb egálban van a Cee'ddel. A Renault az meg se közeliti a kategóriát összerakottságban és anyagminőségben. A többit nemtudom mert nem vezettem mást a kategóriából.
Valaki megkapta már a visszahívásos alvázszám listát Pancelos72 kollégától? Én csak egy üres mailt kaptam tőle. Ha valaki megkapta a használható verziót, az küldje már el nekem.
Gondolom, hogy nehéz otthagyni, természetes ez ilyenkor. Majd pár hónap, esetleg fél év és eltűnik az újdonság varázsa. Akkor már nem fog minden gondolat az autó körül forogni. ;)
Én kellemes, örömteli, balesetmentes közlekedést tudok kívánni minden Ceed és más autótípus tulajának!
Nem Gizi az, hanem Andrea... meg van ügye a Mohabá... :) Nekem is csendre vannak intve, kivéve 130-nál, ha vadállat módján lehúzom az abalkot, mert épp klímaundorom van... :)
Sajnos Ceed tulajok az autó átvétele után már nem olyan rendszereséggel látogatják a fórumot, mint átvétel előtt, tiszelet a kivételnek! De hát a függőség nagy úr! :D
"Ne is foglalkozz azzal mások mit mondanak hogy Kia, meg hogy kóreai." Miért lenne rosszabb, mint egy törökorszgágban összerakott francia autó? Vagy egy török vendégmunkások keze alól kikerülő német? Esetleg egy olyan olasz, aminek a motorját kínában gyártják?
Valahol előzőleg már beszéltünk fogyasztási adatokról. Szerintem keress vissza, bár tudom ez eléggé munkás, de hát ez van. :)) Ha jól emlékszem olyan 1,5-2l a különbség a dízel és a benzines között. Az 1.4-es benzines és az 1.6-os dízel között azonos felszereltség mellett 578e forint a különbség. Nagyságrendileg kb 90-100e kilóméter után térül meg a dízel ára.
Csak kedden veszem át az autót és csütörtökre megmondom a fogyit az első 1000km-re. A tesztautós élményeim írtam le. Nekem ezek voltak az első benyomások.
Ne is foglalkozz azzal mások mit mondanak hogy Kia, meg hogy kóreai. Szerintem ez már nem számít úgy is minden "made in taiwan", még ha Szlovákiában is rakják össze :D. Egy baromira jó autó és ha megveszed nem fogsz csalódni. Itt szerintem ebben mindenki egyetért.
Én 1 évig használtam apán Saab 9-5-jét és utána ültem a Cee'd be. Semmi gond nem volt pedig rosszabra számítottam. A tesztvezetésen az autó teljesen meggyőzött. Ami a féket illeti nem olyan brutál, de nagyon jó. Az csak a szervo korán és sokat segít rá, ha pályán 130nál lepadlózod már nem olyan acélos. Bár lehet csak a Saab miatt érzem így :D. Én 1,4-est vetem annak ellenére, hogy sokat megyek, de nekem ez éri meg. Szinte csak pályán megyek olyan 90%ban és alig 1 liter a különbség ami nekem nem térül meg eladásig. A motorerőt azt nem éreztem, de ránézve az órára meglepődtem hogy már 100-al megyek a Lágymányosin fölfelé. Viszont vannak kellemetlen apróságok, amik elrontják a felhőtlen örömöt. Ilyen a szőnyeg, az aszferikus tükör és az elektromos állítás (bár csak egyszer állítom be de akkor is elvárás 3,5 millás autónál), és a legfontosabb az ülés magasságállítás és deréktámasz ami már szintén alapvető. Mikor megrendeltem a kocsit akkor még nem volt széria a komfort csomag és emiatt vártam eddig az autóra. Mostmár benne van az alap autóban.
-A PDA beszél. Még nem játszottam a kihangosításával.
Bizonyára megoldható, hogy a háttérben fut a navigáció, és közben zenét játszik a PDA. Majd azt is kikiísérletezem. Jól jönne, mert a sebváltó előtt kézre áll a PDA.
Van egy direkt autós MP3 játszó program hozzá. MortPlayer. Épp mosttelepítem.
az az álmom,egy fekete sprty wagon 1,6 crdi...:)))) de ki szeretném számolni hány év alatt térülmeg ezért lenne szükségem egy 1,4 es fogyaztási adat táblázatra(valóságosra) Az 1,6 os az most 122 LE vagy 115LE..mert valamilyen autos ujságba ezt a másikba szt olvasom..
Sajnos még nem sikerült... De nagyon szeretném,csak nem tudom eldönteni,h benzines vagy megéri e nekem a többletet a diesel...évi 25-30eKM nél. ezért is kérdeztem az 1,4 es benzines fogyasztását.... Az ignisre is irtak katalogus adatokat ,de még soha senki nem tudta azt produkáni,de 0,5 L -el megközelíteni sem...
Egy bemelegítő kör már volt, utána menet a Metro-ba.
Hűvös garázs mélyén volt egy kis időm pakolászni, beköltöztem a csomagtér tálcába:-) Mármint az irodám: nyomtatványok, mobil nyomtató, kellékek, apróbb szerszámok, PMR, ilyesmi, EÜ csomag, háromszög.
Pótkerékhez egy vontató kötél, égők, esőkabát, bikázó, kesztyű, ha segíteni kell valakinek, mert ugye a KIA soha nem robban le. :-)
Megtaláltam a GPS helyét! A hamutartó belseje kipattan, keresztbe fektetve pont bele illik az Acer C530, táp, és AUX kábel szolídan odavezetve, és van vétel is!
Pont kézre áll, nem takar a szélvédőn, nem süti a nap, és a hifi-re is rá lehet tenni a hangot, ha lejátszónak használom a PDA-t.
Igen jó hangja a gyári hifi hangja, csak a hangszíneket kellett 0-ra tekerni.
Ha jó a felvétel, élvezhető, mondom, mint vájt fülű. Az első szettet ki sem kell cserélni. Egy épített 25-ös mélyládát el tudok képzelni hozzá a csomagtartó oldalában.
Sziasztok Nagyon megtetszett nekem a cee'd,ezért ismerősök elég furán néznek ,de nem érdekel... Néhány kérdésem lenne,mert nem az értékesítők marketing adataira vagyok kiváncsi,hanem valós tapasztalatokra... Igazából diesel párti vagyok,de nem tudom,h ez az 1,6 CRdi saját KIA fejlesztés,vagy más márka is használja(a hyundai on kivűl természetesen)? A benzines valóságos fogyasztásai is érdekelnének... Köszönöm a válaszokat! Üdv
No ez a hiba lehet, amin Szárszón mesélt nekem az úriember... ezekszerint nem motorfüggő, bármilyen motorral szerelt gépre igaz lehet... no és azt a listát hogyan lehet megszerválni? nicknevem kukuc nicknevem pont hu? :)
Gratulálok a szép autóhoz! Ezek szerint nincs benne gyárilag a szőnyeg amit gyanítottam, de a szérialistán rajta van. Mondjuk annyira nem lényeg ebben a kategóriában. A következő autómba majd lesz. Én a 39300-as autót kaptam amit kedden veszek át ha kibirom addig ébren, mert aludni már nem tudok :D.
Sziasztok!Az enyém abyss blue szinű megnézheted a képeket nagyon jó szin.Az én rádióm mindent lejátszik még a pendriv-ról is és nagyon jó pl.a Bumerángot utólag meghalgatni róla.Én a gyártástól számitva egy hónapon belűl már át is vettem a kocsit ezt a benne lévő matricák ból és a 35600 as gyártási számból tudom.A vásrlásnűl rgyből megrendeltem a gyári szőnyegeket mert nem drága és méretponto ilyen a csomagtértálca is.A garancia matricát kb.3 hét múlva kaptam meg és egyidőben az oldalvédő csikokat is.Eddigi hiba a kormány mögötti műanyag nem volt gyárilag összepattintva és néha beleért a kormány hátúljába.
Hát még fél év sajna... De addig is itt olvasgatom a hozzászólásokat, tapasztalatokat, észrevételeket és nézegetem a boldog tulajok képeit egészséges irigységgel! :))
A Matizon egyszerű sárga. A Cee'd az metál és sokkal teltebb szebb szine van. a 4371 hozzászólásnál van kép de még az is fakóbb mint életben. Merre laksz? Van a közeledben Kia szalon?
A Dakar Yellow mennyire hasonlít a dévó matíz sárgájához? Abból is van valami metálos okkersárga szerűség, ha ez is olyan, akkor nekem nagyon nem tetszik.
Nekem már volt szerencsém látni az összes színt, de az oil az elég furcsa. Ez izlés kérdése de nekem annyira nem jött be. A hike green meg nem is hasonlít a képen lévőre. Sokkal sötétebb szürkületben teljesen feketének néz ki. Olyan mattos hatása van. Mint egy metálfényű katonai autó :D Egyébként pont ma láttam egyet a Boráros téren fél 6 körül ment kifelé a soroksári úton. Ami pozitív az a Piston Grey, Abyss Blue, Dakar yellow és a So Red. Ezek sokkal élénkebb mélyebb szinek és sokkal jobban néznek ki élőbe mint gondoltam. A többi olyan egyszerű, nem is értem mért kell felárat fizetni érte. Sima ezüst, feket, piros, vagy fehér. A Beige napfényben bézs színű este enyhén hasonlít a pistonra de mégis kicsit pezsgőbb a színe. A kompass pedig majdnem olyan mint az ezüst csal egy enyhén kékes, de nem rossz. Ezek az én véleményeim a szinekről, de mindenki nézze meg inkább nehogy csalódjon.
Ez a szin dolog megosztja a mezőnyt :-) Az oilblue nagyon tetszik nekem. Szép szin még a metál-sötétzöld is, de a HikeGreen túl sötét. :( Legalábbis képen. Élőben láttatok már oilbue és hikegreen szinű ceed-et?
Lehet egyébként, hogy nem viszik, mert elég egyedi színe van és valamiért az emberek mostanában csak a fekete-ezüst-szürke-biege színekig látnak. Na meg a kékig. Én például metál-vörös párti vagyok (a motorom is az). Ezért is néztem ki a soRed színt. Ez a sárga is tetszik, de ennél nem mindegy a fényviszony a linkelt képeken kicsit felhős az ég és mindjárt nem néz ki annyira jól. Olyan mustár színe van...Asszem egyenlőre marad a soRed a favorit.
Ja! Még valami!
A hiba listára vegyétek fel a kormányon lévő műanyag (és gombok) nyöszörgését. Ezt már két népítéletben is olvastam...
Lassú haladáskor vagy álló helyzetben a karosszériának az első lengéscsillapítónál történ lenyomásakor néhány ceed (ED) gépkocsi esetén elfordulhat, hogy koppanás (kotyogás) hallatszik az első lengéscsillapítóból. Az ok, a ceed (ED) gépkocsi kpl. első lengéscsillapítójának szennyezettsége. Csere, oszt kész.
Komolyan lesz Cee'd visszahívás??!! Én kedden megyek az autóért majd rákérdezek hogy tudnak e valamit és mettől meddig gyártott vagy alvázszámú autókat érint.
Ha esetleg van tudomása valakinek írja meg mert most nagyon kiváncsi lettem.
Ez a hibalista nem is volt rossz ötlet. Szerintem hetente össze kéne szedni hogy mindig friss legyen. Elvégre eddig erről nem is tudtunk a forumon, pedig ez nem elhanyagolhato próbléma.
Persze, lehet. Csak az első oldalablakokra és a szélvédőre (annak is csak a napellenzővel nem takart felületére) van korlát, a többit le is festheted :).
Én úgy hallotam, vizsgára járó barátaimtól, hogy jan.1 óta változott a sötétítési jogszabály. Én úgy tudom, hogy mostmár a hátsó szélvédőt is lehet fóliázni........indok ha dobozos személy megy elötted pont annyit látsz át rajta mint a fóliáson. Az értékeket én magam is így tudom. :))
Jóvanmá! :) Nem szörfölök ám egész nap, meg aztán te is megkérdezheted. :)
Érkezett egy új box: Diesel Iniettore Pompa Chiptuningbox, állítólag a görbe több pontja igazítható, így finomabb beállítást tesz lehetővé. Tapasztalati adatok még nincsenek, drágább is egyébként. Még nem árazták, de kb. tizessel lehet több. Véleményem szerint nem hoz ki sokkal többet, inkább finomhangolás az előnye. Beszélek a Péterrel, de szerintem nincs akadálya egy feláras cserének. Csak akkor ki kell fizetni a beállítást megint.
Szerintem várd meg, amíg én egyet belövetek, aztán kiderül, hogy mi az igazság. Ha meg tényleg annyival jobb, akkor kapsz felárral, de már a beállított értékekkel. :)
Megláttam a fényképeket a sötétkék () és a dakar yellow színű autóitokról. (hsz: 4371, 4390)
Gondoltam megtúrom a netet, hátha akad még "élőkép" a vidámabb színű cee'd-ekről is (soRed, dakar yellow, OilBlue, Abyss blue), mert mi nem szeretnénk sem feketét sem szürkét. Beiget meg pláne nem! :) Bocsi, akinek ilyen van, de ezekből a színekből dunát lehet rekeszteni...
Szóval a lényeg a lényeg, alig találtam. Sárgából pl egy darabot sem. Pedig kiváncsi lennék rá!
Jaanee!
Még képet! Kíváncsi vagyok, hogy különböző fényviszonok között milyen! Mert eddig tetszik amit láttam :))) Most vacilálhatunk a soRed és a dakar yellow között :)))
A RIO üvege gyárliag nincs sötétítve, így a leggyengébb fóliával is határértéken belül van. A cee'd üvege anyagában már színezett, szigorúan véve necces, de a kutya nem foglalkozik vele a tapasztalat szerint, ha nem maffiózó sötét és ott a műbizonylat. A rendőr nem mér az út szélén. Műszaki vizsga meg 4 év múlva! :) De az sem lehet gond. ;)
Cee'd hő és fényvédelmi fóliázás kőrbe 27 számlásan, műbizonylattal, 5 év garival. És szép munka, láttad a Rio-n!
Több napja hallom hogy kis sebességü gurulásnál, kanyarodásnál kopogó hang jön a jobb első oldalról. Ma voltam szervízben, mindkét első lengéscsillapító csere lesz. Ja meg visszahívás is mert már megvan a lista a hibás beszállításból szerelt autókról. :((
Ha jól sejtem akkor a veszprémi szalonautóról van szó. A mostani kocsimat ugyan korrektül beszámolták volna, és amikor az 1.4 EX-re kértem árajánlatot kérés nélkül engedtem volna belőle 200e Ft-ot csak éppen olyan lombardos hitelt adtak volna, amelyik a BB-s hitelhez képest eléggé rosszul festett (hitelösszeg 2,2m Ft,CHF,72 hó,THM 7,67%, 37,9e Ft/hó, igy a havi törlesztő kb 3500Ft/hóval több lett volna mint a BB-s). magyarán: a két hitel közötti különbözettel többet fizettem volna vissza pluszban a futamidő alatt, mint amennyi kedvezményt adtak volna a kocsira. Amikor rákérdeztem, hogy nincs-e BB-s hitelük, azt mondták hogy nincs, de szerintük az is kb. havi 1000-1500-al lenne kevesebb. Hát 6 év alatt az se kevés és a mostaninál csak rosszabb lesz a Ft a jövőben...
Ma voltam benn megnézni a kocsit, már alig várom, hogy elhozhassam és elvigyem egy körre. :) Megnéztem mellette a Riot is, valóban nem lenne rossz egy ilyen sötétítés a kocsira. Ha tudsz akkor mondj egy árat légyszi! Ja és az első ablak sötétítése a Rion benne van még a megengedett értékben, mert az úgy elég jól néz ki?
Csak 1 tipp: tudom szép napsütéses idő van, de próbáljátok úgy fényképezni az autókat, hogy nem a nappal szemben álltok! Ugyanis így elég nehéz kivenni még a színét is, nem hogy azt mennyire jól áll neki ez a szín. :)
Kár hogy sötét szinű, az nálam sajnos kizáró ok. Meg azt hittem hogy szalonautó, mivel a mostani kocsit meg be akartam önrésznek számíttatni ezért is kellett volna a szalon.
Szép lista de nem minden hiba jelentkezik minden autónál. Úgy tünik a rádió az autó leggyengébb pontja. Eddig 3 hiba rá vonatkozik. Régebben olvastam is egy hozzászólást, hogy ha sok probléma lessz vele akor ki cserélik. Nem tudom ki irta, próbáltam megkeresni de nem találtam meg. Reméljük a lista nem szaporodik tovább, addig is ott a garancia.
Oké így már érthető, csak hát mindig álmodik a nyomor (részemről)
Még egy kérdés.Ma kész lett az autó 525 ezer volt.A két ajtó darabja 100 ezer körül a fényezés kb ugyanennyi!Mivel visszatettem az M-Power boxot eszembe jutott hogy megnézem a Martin Car honlapot, hátha a diesel teljesítménylistában már szerepel a Ceed.Hát nem. Viszont meglepetésemre a Kia modelleknél be van tűzve a listába ez:
"Új KIA modellekhez is megérkeztek a digitális Chiptuning Box -ok! Informácio a 06 30 200 99 75 telefon számon"
Most akkor mi van??????? Nekem akkor ezek szerint csak úgy hasra hangolták a boxot??? Mert a box ugye gyárilag alap és csak utólag "töltik" állítják be a típusazonos szoftverrel! Egyébként is már akartam írni neked, hogy milyen "specilális" program, box beállítást igért neked a Martin Péter, amiről korábban írtál, mert nálam ilyenről szó sem volt! Sőt, bár igaz hogy ő (Martin Péter) nem volt ott amikor nekem beszerelték, de az biztos, hogy én voltam az első Ceed-es aki náluk járt. Most akkor mi van? Valami nem kerek!
(persze a box így is muxik, fogyasztáscsökkenés, érezhető teljesítménynövekedés van, de ha most már van a spéci az 1,6 CRDI-hez való beállítási rutinjuk, még jó hogy visszamegyek és beállítatom!!!)
Motiválna valakit egy 1,6 EX 4 milla alatt? Ennek a váltója egyébként jobb, mint bármelyik általam vezetett cee'd-é, nem tudom mitől: mert 1,6B, vagy mert így jött ki a lépés. Pedig vagy 32 kilométer van benne.
Borzalmas? Akkor még nem láttál 2-300 ezres felárat tempomatra! :)
A poén a következő: Vannak modellek (olasz, német, stb) amelynél a szabályozórendszer benne van, csak a kezelőegységet nem teszik bele, így jön ki a 30 ezres Bravo felár (ami egyébként egy 5 ezres tétel a kormányon vagy amögött.) A távol-keleti kocsiknál nincs meg a szabályzó-mechanizmus ill. elektronika. Az összes cuccot, jeladókat, beavatkozó egységet, stb., be kell építeni. Na erről van itt szó.
A dízel elektromos gázpedálos igen.
A kezelőegység lehet kormányon, mögötte bajuszk., váltógombban, műszerfalon...
Most beszéltem a hazai tempomat guruval. Az imént mászott ki az 1,6B és 1,6D-ből, mindkettőnél megoldható a történet! Az elv különböző, mert a benzinesek bowdenesek, de működőképes a dolog. Az ár 95 ezer forint bruttó, amely magába foglalja az eszközt a vezérlő kapcsolóval, a beszerelést és hangolást.
Mivel a cee'd üvegében gyárilag is van sötétítés, ha a leggyengébb fóliát teszed rá, már akkor is átléped az értéket :( A gyereket legalább védheted hatékonyan a sugárzástól.
A matricával kapcsoaltban nekem már átvételkor jelezte a kereskedőm, hogy az nincs benne és majd utólag postázzák és akkor ragasszam be. Igaza lett, mert kb. 3-4 hét múlva meg is kaptam.
Úgyhogy szerintem akit ez érint az forduljon a kereskedőjéhez.
Na ma megnéztem azt a bizonyos matricát... nagyon kíváncsi volnék, hogy csak nekünk hiányzik (mert ügye Deras-nak sincs), vagy többeknek gáz a téma...
Szóval kérlek minden tulajt, nézzétek meg a szervízkönyv utolsó lapjánál, hogy van-e a nagy helyre beragasztott érvényesítő matricátok, ha valaki tud róla képet csinálni, hogy hogyan néz ki, azt is megköszönném... :)
Gratulálok nagyon szép az autótok sok baleset mentes km-t. Nagyon szép ez a dakar yellow. A napokban láttam egy vadi új autót Abyss Blue színben. Valami hihetetlen jól néz ki. A többi szín is, de ez olyan mély kék és csak úgy húzza a szemedet az autó felé. Ma támadt egy olyan ötletem hogy ideje összegyüjtenem a Cee'd esetleges hibáit, és azt hogy átvételnél mire kell figyelni. Ezekről már korábban beszéltünk, de nem árt az összegzés.
Jól nézhet ki ez a 2 szinű belső. Viszont elég érdekes ez a hátsó ablak sötétítés. Kicsit olyan félbehagyott érzésem van amiatt, hogy csak a hátsó ablakok sötétítettek. Kár hogy nem teljesen körben sötétített. Amúgy elég kultúrált a sötétítés mértéke.
Ma 8:47-kor megkapta a jószágod a rendszámtábla tartót :) De ha a kereskedés felé jársz, nézzed meg a mellette áll a fekere Rio-t egy gyenge fóliázással, kellene a tiédre is. Adok árat ha kell. Jó a készszínű műszerfal és ajtó, a feketéhez igen megy. Valaki a bézshez rendelte a szürke belsőt, na az gáz :)
Innen is gratula, sok balesetmentest... és valami überfaxa képet is nyomhatnál erről a gépről, ami színhelyes is... :)
Deras, tegnap nagy volt a pörgés, szánom-bánom, de elfeledtem megnézni a matricát... pár óra múlva indulok tovább, akkor sort kerítek rá, engem is izgat a kérdés...
ja, tényleg, onnan szoktam anno pár éve dvd-t kőccsönözni,talán 2 pc van, és kv-t lehet kapni egyáltalán? Oszt' ekőtöztünk tb-ról. (annyiban igazam volt, hogy nem a kia szalon mellett van)
Ma voltam az Autó Óbudánál a két új ajtó felszerelve színrefújva.A küszöböt javították valami elektromos rezes kütyüvel magyarázta a szaki de nem értettem.Végre megjött az új (7 évet tartalmazó) garifüzetem. /Az autót január 26-án vettem át/
Amikor megnéztem pont a bal hátsó ajtó zárjával vacakolt a szaki mert nem akart a kallantyú beakadni.Az egész egy 3/4-ed téglányi komplett gyárilag szerelt doboz szerű valami amiből kilóg egy bovden + van még egy jó nagy műanyag idom is.Valami akd benne nem akart működni de aztán működött. Most jött haza a feleségem mondom a storyt erre ő mondja, hogy volt már olyan hogy a jobb hátsó ajtó nem nyilt ki csak kívülről. Nem baj erre mondta a szerelő ha elromlik van még rá 96 hónap garancia. Egyébként az ajtón belül van egy kb seprűnyél vastagságű acél keresztmerevítő elég brutál.
Volt még két színes:
A szerelő mondta, hogy tök könnyű kiszedni az ajtók szélvédőit=szerelő barát. Plussz elkezdte sorolni, hogy a kilincs wolksvagen a zár wolksvagen.... Erre az "irodista" akivel összespanoskodtam meret földim, meg tök jó fej is, hogy "ilyet nem mondunk az ügyfélnek!" Erre én: Nem baj ha "jobbtól" lopunk csak működjön!
Utsó:
Állt a műhelyben egy Ceed amit most spoilereztek fel Xr cucokkal=első hátsó elemek, hűtőrács+duplakipufogó.A szerelő szerint 500 ezer Ft a költség. Ez nagyon brutál!!!
A kollégám akivel voltam közben kérdezte hogy vállalnak e polírozást.A szerelő mondta hogy igen, de rögtön hozzátette, hogy a rezsidíjuk 11 ezer Ft áfásan. Szóval nagyon kedvesek, udvarisak, jól és precizen dolgoznak, de borzasztó drágák!! Most nem tudom, hogy a lakatosműhelynek ilyen magas e a rezsije, vagy az "általános" szervízüknek is!
Kollégám egyenesen "arcpirítónak" nevezte, neki egy 4 éves 1,5 dci Tháliája van 4 éves a Baumgartnerhez jár vele szervizelni és állítása szerint még ott is "csak" 7000 Ft az óradíj!
1. Még nincs szó arról, hogy nem tartják :) 2. Attól, hogy a rendszer még most áll fel, a kereskedésnek és számos embernek lehetsz fontos. Semmi sem tökéletes. A cee'd közel van hozzá, ez a lényeg!
Nemhiszem, mert a trélerre nem daruval rakják fel, szedik le, hanem lábon. Én saját szememmel láttam, amikor új renókat hoztak a szalonba. A faszi egyesével beült mindegyikbe, beindította, elgurult vele a parkolóba, aztán leeresztette a felső részt, és kezdte elölről. Szóval az autóknak mindenképpen teljesen üzemképes állapotban kell lenniük, amikor a szalon megkapja. Ez az "így természetes" inkább olyan "húzzagecibe hanemakarszvásárolni" szöveg. Összeesküvés elméletben gondolkodva még az is előfordulhat, hogy valaki kicserélte az akksit, a saját húszéves wartburgjában most vadiúj KIA feliratú akksi figyel. Az én kocsimban olyan 7 éves volt a gyári akkumulátor, amikor egyszer azt mondta, hogy nyekk. A rádió is kérte a kódot, annyira lemerült.
Vagy lemerült az akksi, vagy be van kapcsolva az akkuőr funkció. A Lagermax a Suzukikat is kiszerelt biztosítékkal szállítja a kereskedésekbe, az akkumulátor lemerülésének elkerülése véget. (1db bizti amin a rádió, belsővillágítás, centrálzár stb. található)
Én február huszon valahanyadikán rendeltem az autót 1.4 LX + komfort csomag. Az autót kedden veszem át ha a melómmal nem ütközik. Elvileg 1 hónapja szoltak hogy az országban van de a lager 3 hetet ült rajta. A szalon pár nap alatt megcsinál mindent. Készletről akartam venni de csak EX és dízel volt. Nekem meg nem kellett a 800ezerrel drágább autó inkább vártam.
Az autót ki kell szállítani tehát a trélere fel kell menni vele.ráadásul szerintem még nincs készlete a gyárnak,talán el fekvő model lehetett. Mindenesetre nem normális már ha semmi szufra nincs az aksiban.
akkor most a kedvedért elmesélek egy történetet, hogy lehiggadj :))
Munkatársam haverja rendelt egy Fokuszt. Mit gondolsz hova küldtél az autót? Bukarestbe! Nem Budapestre :))) LOL Ő majdnem fél év után kapta meg a kocsit. De amire rájöttek, hogy eltolták a kiszállitást! Hozták Bukarestből a vasat, aztán a kereskedő már mindenféle extrát belerakatott nekik, hogy ne álljanak el a vételtől. Jó kis kör volt az is. Legjobb rakárról venni az autót, csak a Ceed még olyan új hogy nem tudtak még raktárkészlet felhalmozni, mert minden behozott autó gazdára talál :-)
Pár hete rendeltem én is egy Ceed-et (1.4 EX). Ma meg is érkezett, ki is rohantam a telephelyre, hogy saját szememmel is láthassam. Sajnos néhány kellemetlen meglepetés ért. Elkértem a kulcsot és beülve tapasztaltam, hogy semmi sem működik. (A kulcs elfordítására semmi, rádiót nem lehet bekapcsolni, stb.) Még a központi zár sem. (Csak a vezetőoldali ajtót nyitotta/zárta, a távirányitó szintén nem ment.) A kereskedő azzal nyugtatott, hogy üzembe helyezés előtt ez így természetes. Le van merülve az aksi. Az lenne a kérdésem, hogy a tapasztalaitok alapján ez "normális" dolog?
Csak az a baj akkor felelőtlen időpontot írni a szállítási szerződésre ha nem tudják tartani. A Kia Márkát így nem biztos hogy erősítik.
Ha ma meg kérdezed nem biztos ,hogy aki autót vesz Kiát fog mondani. Ráadásul nem érzem hogy fontos a vevő-mert akkor nem ilyen lazán kezelnék a nyomon kővetést.
1. A KMH rendelés-nyilvántartó és megerősítő rendszere gáz. 2. Tényleg nem lehet tudni, hogy mikor jön a vas. Még amikor Magyarországon van is eklektikus, mikori Lagermaxos szállítással viszik ki.
Egyik helyi ügyfél hétfőn - hazai készletből - rendelt EX Limitedet a szalonban, szerdán hozta a tréler. Aztán van, amikor a másik véglet. A kereskedők nem látják, merre jár az autó, nincs hivatalos, pontos nyomonkövetése a kocsiknak. Csak nézed az ablakon a kamiont :).
Én 2007.március24.-én rendeltem meg a CEE'D 1.4 Ex limitet elektromos csomaggal. Ma rá kérdeztem Autó-Óbudánál,mivel június 4-re ígérték.Sajnos nem tudják meg mondani mert még a KIA Magyarország importőr sem tudja mikor tudnak szállítanak. Szóval 2hónap eltelt de még nem látható a vas...,marad a várakozás. A KIA Autó-Óbuda Kft-röl mi a tapasztalat nektek?
én tudom. nincs. kenyérgyár van, meg a vértes klíma, meg a mikrolin nyomda. Szerintem egész szocialista tatabányán nincs egy tetves internetkávézó (mondjuk speciel szerintem igény sincsen, nem is értem miért éri meg ilyet valakinek üzemeltetni). :-DDD ja, de ez a zsírúj szalon az ipari park bejáratánál sok-sok pezsóval. Ott figyel a Kia Szervíz felirat is, ide hordhatjátok a verdákat. :-D
Nem nagyon van ESP ABS nélkül, így gyakorlatilag mindkettő kötelező :) A lufi meg már olyan, mint a biztonsági öv ebben a kategóriában. Eladhatatlan 2 lufi nélkül, többet meg mihez kapcsolva írhatnának elő? Tengelytáv? Egy 1.8 millás belépő modellt nem nagyon lehet 4 lufival piacra vinni, nem is szempont a városi közlekedésnél. Ott az ár a domináns.
Tény hogy elég írreális Mo-n bevezetni hogy kötelező legyen az ESP, ABS, mikor még 2 ütemű járművek is közlekednek az utakon. :) Csak 1 kérdés volt részemről véleményezésre.
Szerintem dílert ma egy jódarabig nem látjuk viszont itt a fórumon! :))
Erre csak még irányelvek vannak, és csak németbe szeretnék azt elérni majd, hogy uj autóknál majd legyen benne az alapba az esp, de szó sincs arról, hogy kötelező kell legyen majd minden autóba.
legfeljebb új forgalombahelyezésénél lehetséges a kötelezővététel. Használt árát minimálisan befolyásolja az ESP, sztem 5 év múlva sem lesz másként. AMúgy erősen kétlem, hogy kötelező lenne! Az ABS és a légzsák sem kötelező.
Annak ellenére hogy egy svéd márka híve vagyok, egy ideje olvasgatom a forumotokat. Talán kis mértékben én is érintve vagyok.
Édesanyámnak múlt csütörtökön adták át a Pappánál Dakar Yellow 1,6CRDi EX-ét.
Kicsit belül is extra szineket választott, mert nem a fémhatású cucc van benne díszként a középkonzolon, hanem valami metálkék cucc. Meg kell mondanom nagyon dögös autó, bár eleinte koreainak néztem. Néha én is fogom vezetgetni (eddig csak próbaút, meg garázs ki-be volt...) de az első beűlés után éreztem, hogy itt már egy igényes autót építettek, nem csak marketing fogás.
szvsz utólag beletenni egy kényelmi csomagot egyszerűbb, mint emiatt elvetni a dizelt. A dizel az árát biztosan jobban fogja tartani, mint a benzines...
Hamarosan én is Cee'd tulaj leszek és vásárlásnál én is bosszankodtam a felszereltségek közötti eltéréseken. Nekem a fő problémám hogy nem lehet külön bele rendelni az extrákat hanem adott felszereltség van és pár csomag. Én egy LX-et vettem komfort csomaggal. Ex-et nem akartam venni mert annyit nekem nem ér meg, hiszen csak ESP és ülésfűtés hiányzik nekem.
Idézek Auris tesztből: "Az Auris formavilágával az a legnagyobb baj, hogy teljesen hiányzik belőle az autógyártók által előszeretettel emlegetett innováció. Teljes mértékben magánvélemény, de ha böknöm kéne, inkább vinnék haza egy amúgy a Corolláról koppintott Kia cee'det, mint egy Aurist, egyediség, vagy éppen egyéniség nincs ugyan egyikben sem, mégis a koreai-magyar-szlovák felé billen a mérleg nyelve. "
Viszont az Ex Limited dupla árrése jobb alkupozíciót jelent! Vagyis máris nem 400, hanem csak 250-300 ezerrel drágább! ;) További jó pont a hitelfelvétel és persze, ha autó helyett KP az önerő.
Amúgy igen, ez a szivatás. Ha megnézed az LX Plus és EX Limited felszereltséget, nincsenek olyan egetverő különbségek. Viszont pont olyan kis apróságokban tér el, ami rohadtul bosszantó tud lenni, pl aszférikus baloldali külső tükör. Mi a ráknak ezen spórolni? A manuális és automata klímát különbségként csak megértem, meg a ködlámpát, de egy tükröt...
Meg hát sok más okosság, amelyek egy része racionális döntés, mások meg érzelmi alapon ragadoznak. Ez utóbbi pl, amikor behajtja a tükröket! :) Ilyen "apróságokkal" lehet szívbemarkolni. Teccik pl a cee'dben, hogy mind a négy ablakemelő automata, sőt, le-fel automata! Az már 8 automata :D.
Az olaj tipusa Castrol tx softtech 5-30 egyébként a Kia a Castrolt ajánlja(benne van a garkönyvbe).Érdekes de én kb.2-hét múlva kaptam meg a garkönyvet mert egy gari matrica hiányzott belőle amit a Kia Hungarya ad ki igaz igy a gari is onnan kezdődik.
Ez amúgy érdekes felvetés, hogy ha valóban kötelező lesz az ESP, akkor melyik fog többet érni, egy "fapados" dízel ESP nélkül, vagy egy "fullos" benzines ESP-vel... :)
Volt olyan árlista, amiben szerepeltek az xR csomagok, valóban. Amiért eltűnt, hogy ma már nem csak új autóval rendelheted, bekerült az alkatrész listában és bárki bármit belőle...
0-100 km/h: 10,1 s 0-120 km/h: 15,0 s 0-140 km/h: 20,6 s 0-160 km/h: 28,5 s
195 km/h
40 - 80 km/h: 2 st. 6,2 s; 3 st. 5,9 s; 4 st. 10,5 s 60-100 km/h: 3 st. 5,5 s; 4 st. 8,2 s; 5 st. 11,8 s 80-120 km/h: 3 st. 7,9 s; 4 st. 8,9 s; 5 st. 11,0 s
1 40 km/h při 5 000 ot./min 2 80 km/h při 5 000 ot./min 3 125 km/h při 5 000 ot./min 4 180 km/h při 5 000 ot./min 5 195 km/h při 4 200 ot./min
Igaz. A drágábbat néztem (súlyindex=95). 195/65R15 ENERGY E3A 91 H 30 234 195/65R15 ENERGY E3A 95 H 33 086 205/55R16 ENERGY E3A 91 H 40 096 205/55R16 ENERGY E3A 91 H 40 120
Pont ez a másik amitől tartok dizel esetén a turbó problémássága, illetve esetleges javítási költsége: figyelembe véve a hazai üzemanyag minőségét, elég 1x betankolni valami gányt, a benzinkút beperelés esetén se fog fizetni. A benzines kocsi meg legfeljebb csörög-zörög, de azért csak elmegy a pancsolt anyaggal is. köszi a választ az AUX in-re, kár hogy az sincs az LX-ben.
najó, hát monnyuk ezeket pont nem lehet belerakni :)
az esp monnyuk egy hasznos dolog ha baj van.
a dízel melett az az érv hogy sokkal jobban megy:) Az üllésfűtést is monnyuk használom 3 hónapig egy évben, meg mint mondtam ezek a plussz habalehetőségek, mert hogy azok, engem nem igazán nyűgöznek le.
Ülésfűtést, ESP-t, stb. hogy teszel bele? 2012-től az ESP kötelező lesz, szerintetek szempont lehet eladáskor - ahogy ma már a klíma az? Aki nem jár hosszú távon, ha igen, akkor sem autópályán, nincs elég érv a dízel mellett, nem tudja kiautózni. Tudja, hogy ott a nyomaték, de nem használja ki folyamatosan. Bár nem tolakodóan hangos és büdös, de azért a benzines futáskultúrája sokkal jobb. A dízel nehezebben melegszik. Kényesebb pontja lehet a turbó, stb.
Listaáron kb. 7000 Ft/db. (Ha jól láttam, akkor energy-k vannak a Cee'd-en, gondolom, hogy "H"-s) 195/65R15 ENERGY E3A H 33 086 205/55R16 ENERGY E3A H 40 120 Forrás
Most olvastam az alábbi cikket, ez alapján még igazán szerencsém van az Offtopic Punto II-mel, mert a leirt problémák közül idáig csak kevés gondom volt vele a felsoroltakhoz képest:
ez igaz csak pont olyan extrák kellenének (USB port,elektr. fűthető/állítható tükör,üléssfűtés,fűthető szélvédő) amiket utólag nem lehet belerakni. Jut eszembe, LX-ben van AUX in a rádióhoz vagy az is csak az EX Limitedtől van?
Én biztos a dízelt venném, ezek a kis biszbaszok nem igazán tudnak meghatni, és ahogy díler is mondta, a navigációt, fóliát, zenét meg ezüst belsőt meg ilyet be lehet rakni utólag is.
Dízelt vegyél! Nem fogod megbánni! Élmény. Sokkal több, mint a széria extrák, aminek az árát nem látod viszont eladáskor. A dízel plusz árát viszakapod, ha kiszállsz belőle. Ha benzinest veszel, nagy bukta kicserélni dízelre, ha rájöttél, hogy az kell mégis csak!
Ha lesz pénzed, extrázhatod a dízelt. ( fólia, zene, akármi)
Külföldi ismerőseim mondták: itt Mo-n mindenki eggyel nagyobb autóval jár, mint amit megengedhet magának.
Mióta mindent lehet kapni, megfeletkeztünk a SZÜKSÉGLETEKRŐL!
Annyiért veszünk valamit, amennyit csak ki bírunk fizetni,vagy egy számmal még nagyobbat.
Persze nem mindenkire igaz, van aki gondolkodni, számolni is szokott.
Előbb utóbb vagy a józan belátás, vagy a kényszer megtanítja arra, hogy leüljön a vevő, és számoljon.
Nem azt, hogy mi fér bele, hanem hogy mit mennyiért, mekkorát éri meg.
Nekem havi +18.000Ft-omba lesz a CEED, és nem egy rütyvedt S. Wagonnal fogok járni.
Jóval többet is megendgedhetek magamnak, de eszem ágában sincs! Minek?
Semmi értelme. ezért a pénzért pont így kapom a legtöbbet, szükségletben, és élményben. Így is sajnálom a pénzt, ami kimegy az ablakon, de hát nélküle nincs bevétel, de nem költöm az összesen kocsira.
És akkor még Nálad szóba jöhetne ugye az 1.6 EX Limited (3.999.000) is gondolom, csak hogy nehezítsem a döntésedet. :) Engem speciel nem zavarna a dízel kerregése, meg az hogy büdös. De abban igazad van hogy a teljesítmény nem ugyan az a kettő kösz, viszont a felszereltségben is van azért jócskán eltérés. Tény hogy ez örök probléma, hogy vagy a felszereltség vagy a motor kárára dönteni kell sajnos, vagy ha van lehetőség akkor a középút. :)
Ezen ne csodálkozz, SZVSZ mindenki jól felszerelt és erős kocsit szeretne venni, különösen ha újat vesz,mert nem kis összegű beruházás, csakhát ugye a pénztárca vastagsága... Nekem is ez a gondom, mert vagy egy 1.4 EX limited, vagy egy 1.6 CRDI LX PLUS-ra tellik. Választanom kell a teljesítmény vagy a kényelem között. Ha az 1.4-est választom a városi fogyi és az országúti előzések alkalmával fog enni a fene, hogy miért nem a dizelt választottam. Ha a dizelt választom, akkor meg az fog zavarni, hogy kerreg, büdös, meg hogy elektromos csomagot nem kérhettem hozzá. Kár hogy megszűntették az LX-hez a kényelmi csomagot, árban és felszereltségben az lett volna a tuti, de akkor még nem volt elég pénzem a kocsira.
"Mindíg, mindenből van egy nagyobb, erősebb, hangosabb, de csak azért hogy legyen? Minek?"
Ezzel nagyon egyetértek! Sajnos mi magyarok hajlamosak vagyunk túlvállalni magukat, mert elindulunk egy típustól és egyre többet és többet akarunk, mire eljutunk egy olyan típusig, amit meg már nem bírunk fizetni. Csak ez még bele, meg az, de akkor már az is kéne és akkor már amaz is jó lenne... Így adott esetben indulunk egy 3 és fél millás autótól, majd pillanatok alatt azt vesszük észre, hogy már 4 milliósnál járunk, majd a 4 és fél milliósnál. A Ceed is nagyon jó példa erre:
1.4 EX Limited (3.850.000) + 149e -> 1.6 EX limited + 42e -> 1.6 CRDi LX Plus + 49e -> 1.4 EX + 149e -> 1.6 EX + 189e -> 1.6 CRDi EX Limited + 240e -> 1.6 CRDi EX (4.668.000)
Ugye látni hogy a különbségek nem túl nagyok, de meg kell nézni szépen lassan honnan hova jutunk el. Ezért nagyon fontos végigondolni hogy megéri e a nagyobbat megvenni, ha a kisebb is elég nekünk, persze a szem meg a szív...,értem én...
Boxot mindenbe lehet, csak van-e értelme? Nem a pénztálcára gondoltam.
Mindíg, mindenből van egy nagyobb, erősebb, hangosabb, de csak azért hogy legyen? Minek? Autó, hifi, fényképező, lakás, stb. :-))
El kell dönteni, hogy mire van szükségem.
Kell- e nekem 2 literes dízel, 6-os váltóval, miközben elvétve megyek autópályán, mivel alig van. Ha megyek is pályán, korlátozottak, tehát igazából semmi értelme.
Az, hogy dugóban 2 literes motor ketyeg, és nyeli a cuccot, az sem mindegy.
Ami miatt számomra érdekes a T-Box, hogy az üza költséget lenyomja, évente átlag 40-45 ezer km-en még fél liter is számít. 0,5L/280Ft/45e/ év=63000Ft
Kevesebb káros anyaggal a katalizátor is könnyebben megbirkózhat.
Ráadásul egy két szituációban néha egy kis erő jól jöhet.
A TC-on van egy friss cikk a KIA xR modelljeiről, amitnél feltűnt egy-két furcsa dolog. Már itt is volt ezekről az autókról szó, és biztosan emlékszem, hogy a hivatalos árlistában is szerepelt, de most egyszerűen eltűnt. A Totalcar baromi "naprakészen" brit lapértesülésekre hivatkozik, miközben már régen téma ez itthon is. Csak érdekelne, hogy miért tűnt el az árlistáról a modell?
Kit érdekel a bravo? engem nem.. Csak az piszkál miért irnak össze-vissza, hogy van 5* csillaga, ha nem fontos akkor ne is emlitsék, és remélem is, hogy meglessz az 5*. Addig is örüljenek az olaszok, németek, - mindig cikizték a koreai autókat ezért, hogy nincs 5 csillagjuk:
Az 5* a KIA által tervezett és becsült érték, a cee'd nem volt még törve. Nem értem, miért a várakozás, hiszen mások már a piacralépés előtt prezeltálják az eredményt. Lehet, hogy ezen még dologznak. Mindenesetre nehogy azt gondolja egy alap Bravo vásárló, hogy 5*-os kocsija van. Nem a 2 lufis alapmodellt zúzták ám ott, így a sajtóban közölt eredménye a legtöbbeknek csak vélt biztonság. :D
Szerdán ismét drágul a benzin - tankoljon amíg még olcsóbb
Emeli bruttó 5 forinttal szerdától a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. A gázolaj ár nem változik. A Mol legutóbb május elején emelte a benzin árát 4 forinttal. A mostani emeléssel a 95-ös benzin átlagára 285 forint körül alakul, de kutaknál 10-15 forintos eltérést is tapasztalhatnak a vevők. Az emelést az elemzők a benzin jegyzésárának a növekedésével magyarázzák.
Ezek a motorok közel sem azok a nyers motorok, mint a KGST-ben. Egyébként meg miért befolyásolná hátrányosan a bejáratást a box? Ha akarom a Box nélkül is szétforgatom, vagy azzal kímélem.
Hi! :) Mit offolunk itten kérem? :) Jaja, hosszútávra mindent... :) Köszi a gratulát, előbb-utóbb amúgy ár is fogok érni, de most melóban is utól kell érnem magamat... :)
Hali cimbi. Nászút megvolt?? Így utólag is sok boldogságot, kicsit később tudtam meg hogy mi történt. Akkor a "hosszabb távra tervezek" kijelentésed gondolom nem csak az autóra vonatkozik. :)))
Bocs, Kompass Blue volt amit láttam..., Neked Abyss Blue van? Tudnál róla képet felrakni valahova, vagy akár ide belinkelni? Vagy küldheted a mail címemre is, mert nagyon kíváncsi lennék a színére!
Ajánlom mindenkinek, hogy amikor megveszi a kocsit - vagy ahol szervizeltetni szándékozik - kérjen ajánlatot a költségekre. Persze változhat a rezsi óradíj, az alkatrész, de azért nem drasztikusan. Mert itt már eldől a lehúzósdi.
A KIA nagyon komolyan veszi a garis alkatrész felhasználást, számlával kell felfele igazolni mindent. Tehát itt nincs ár varia. Más dolog, hogy hány órát akarnak ráírni, meg mennyivel számolni az olajat.
Rio-t vittem 30 ezres szervizre, az volt 21.000 Ft, nagy különbség nincs a cee'ddel.
Ma ragasztották fel az oldalvédő gumicsikot a kocsira a Kia Óbudánál és megcsinálták az 1000-nél ajánlott olajcserét is.Itt láttam egy sárgás színü ceed-et.Nagyon jól nézett ki a rendszáma KTJ.... volt.Az olajcsere szerintem elég borsos volt 20000 igaz minőségi castrol olajjal.Az enyém is elég ritka színű de nekem nagyon tetszik abyss blue 1.6 ex.Nagyon jó járgány és városban is klimával 8 körül eszik.
Igen, megéri. utána olvasgattam, a 20% telj. és nyomatéknövekedés teljesen reális, de a 15 szinte garantált emelkedés. Tehát lehet számolni: 130 Ló és 300 Nm. Akkor lehet számolni, mennyivel többe fájna egy 2 literes. Nem 50 ezer plusz! :) Ja és mi után fizetsz átírást, adót, stb.? :)
Mehet bele nyugodtan. A lényeg itt nem a többlet terhelés, hanem az optimalizálás. A motor kopásával lehet indokolt a box utánhangolása, de ha normális gázolaj van a vasban és kíméled, akkor ez akár több százezer is lehet. Persze vannak - jellemzően nem távolkeleti - autók amiben a porlasztócsúcsok akár néhány tízezer után is odavannak már. Martin megadja a mérési tűréshatárokat, amelyen túl indokolt lehet a box utólagos állítása.
Naggyon jó! Mindenkivel egyeztettem, ma még Martin Péterrel is, belövünk egy boxot 1,6 dízelhez és akkor én már ezekkel a paraméterekkel feltöltve, behangolva kapom, nem nyersen. :) Egyébként mennyivel drasztikusabban tol 1900-től? Nagyon határozott volt az erősödés a beszerelést követő első meglóduláskor?
Egy kis adalék M-Power Box-hoz fogyasztásilag beszerelés után. Vasárnap Nyíregyháza Budapest. Polgárig 110-120 km/h utána a pályán Pestig végig 160 km/h. Full klíma végig. Átlagfogyasztás:5,5.
Jó de nekem nem is volt Bp, meg 130 :). Ahogy akkor autóztam, az nagyon kíméletes dolog volt, nem normális használat. Az 5-5,5-ös átlag teljesen reális és jó!
No 17-e óta most vagyok megint netközelben, hosszú hétvégéztünk...
A gépjármű immár 3000 felett jár, lassan megyek népítéletezni... :)
Szárszón találkoztam egy beige 1.4 LX-el, a tulaj, mikor meglátott, meg is kérdezte, hogy én tapasztaltam-e, hogy ha lassan gurul 1-esben (kuplung nincs kinyomva), akkor nekem ad e kerregő hangot... mondom nem... neki állítólag 3 kipróbált autóból 3 ugyanezt produkálta, szóval most nyomozzák, hogy típushiba-e... mondom, az enyim dízel, lehet azért nem, bár nem hallottam ilyesmiről...
Nyugi, én is ilyen voltam az első autónk vásárlása előtt :) Az egy új Póló volt, de amikor erre lecseréltük, már nem aggódtam semmit. sőt ha ezt le fogjuk akkor sem fogok. Ez neked hanyadik autód lesz?
A kezikonyv szerint (112. oldal - egy darabig letoltheto volt itt:http://kiaceed.info/index.php) a CD jatszo a kovetkezo korlatokkal tud MP3-at jatszani: .. A mappák és számok maximális száma 345, a mappák maximális száma 254 a kiírható karakterek maximuma 24. Van valakinek tapasztalata arrol, hogy az USB/pendrive is korlatozott-e igy? Ha nem, akkor erdemes nagyobb pendrive-ot vasarolni (16Gb), de ha a korlat el, akkor nem nagyon! Egyaltalan, probalta mar valaki az USB-t nagyobb pendrive-val?
Igenis, forgatva ha nem is sportosan, de dinamikusan autózható a 109 lovas cee'd. "Monnyuk" ha ésszerűen, a kategória határaink belül gondolkodunk. Ne 535D-hez hasonlítsad. Te hajtottál már bejáratott (4-5 ezer kilométeres) cee'd-et úgy igazán? Ha igen, akkor érvelj ellene. Ha nem, akkor halgass azokra, akik ezt megtették. :)
Én sem mondanék le a minőségi kiszolgálásról, de kizárt, hogy máshol is legyen ilyen? ;) Különben meg szervizelni, extrázni is oda járhatsz, ahova akarsz, ha olcsón hozzájutsz a vashoz. Értem én, hogy szép dolog a ragaszkodás, de elsősorban az alkalmazott legyen ilyen következetesen lojális, ez egyelőre üzlet.
Ésakkor ne is szóljunk arról, hogy a Fiat Kínába viszi a motorgyártó részlegét. Azért engem szíven ütne, ha egy 4millás autónak a szíve "Panasaonic" márkájú lenne
Hehe, még nem nyilatkozom, elvileg az elintézés folyamata zajlik, ha minden rendben lesz (de nehéz leírni ezt a "ha"-t), akkor megbékélek. Ha nem, akkor kommentálok ki hol hogyan:)
Emellett elfeledtem mindig megkérdezni, de mi a túróra vonatkozik az a hajtáslánc garancia?:))) jó vagyok, hogy megrendeltem és azt sem tudom mit várhatok:D najó, csak az 5 év teljesre koncentráltam. De a tapasztalatomból kiindúlva 5 évesen vagy 100ezer km lesz csak benne, szóval nálam élni fog az is. Na persze terv szerint 4 évesen csere lesz, de ha közbejön egy új lakás, ami fontosabb, akkor megmarad ez.
Nehezen következtetem ki, de az az ezüst kereskedés szervízénél történt, hogy hipphopp bepattantak melósruhába a kocsiba?? Hajam hullana ki... (bár úgy látszik el sem érek a szervízig, addig is kihullik)
Én nem igazán értem az importőrt sem. Ha panaszkodnak a kereskedőjére, miért nem vonják meg a jogot a kereskedőtől? Vagy miért nem multázzák (büntetik) meg őket?
Lehet a balga és átvert vevő nem is panaszolja be őket? Elég nagy baj...
Óóóó, bár csak ott tartanánk már. Sajnos még nincs elindítva a project, egyenlőre csak vágyálom...szóval a megvalósulás kicsit még odébb van...sajnos :(((
Nem mindenki megy úgy autót venni, hogy előtte átnyálazza az összes fórumot, körbekérdezősködik az adott kereskedésről. Van aki csak szimplán meglátja, betér, tárgyal, vesz. Az adott kereskedés meg nyilván nem fogja hírdetni, hogy lopunk, csalunk, hazudunk! :) Sajnos ez nem hit kérdése, hanem csak szimpla tájékozatlanság.
Úgynéz ki ezek sosem változnak. Ezüstautó = lenyúlás, be nem tartott határidők, át nem adott autó, és a legújabb a reklámautó......azok a szerencsétlenek akik beugranak. Én hálisten eleget hallottam róluk és ezért a KN nél vettem a gépem, de úgy látom vannak még akik hisznek nekik.
cegautoanak alkalmazott segge ala inkabb tennem a 90-est mert sokszor esz nelkul tapossak, a 115-ost konnyebben tonkreteszik. ha lesz egyszer kishaszon kivitelu ceed (?), abba is feltetelezem a 90-est fogjak beletenni, meg valamelyik csokkentett teljesitmenyu benzinest.
Nézd! Lehet sznobnak tűnök, de nekem a kiszolgálás a fontosabb, mint egy kedvező ajánlat. A család előző két off Yaris-át olyan helyen vettük, ahol még kapcsolatunk is volt a szalonvezetővel és bár az eladásnál volt némi (szerintem nem több mint másnak) kedvezményünk, azóta viszont folyamatosan szívunk velük. Egyszerűen gagyi a szervíz és mikor a Corollát voltunk teszelni az értékesítőnek csúfolt egyén csak ült bambán és még ő érezte úgy, hogy szívességet tesz nekünk, ha elvisz egy körülbelül 2 km-es tesztútra.
Szóval nekem a kedvező ajánlatról ez a véleményem. Főleg, hogy te is hangoztattad és más is említette, sokat engedni sehol sem tudnak.
Úgyhogy egyenlőre maradnak ők, marad az 1,6 dízel EX és marad a soRed szín.
Nagyon pofátlan ajánlatot kell tegyenek ahhoz, hogy elpártoljak tőlük...
Már futottunk pár kőrt erről a 90 lovasról. :) A hazai palettán jelenleg nincs ilyen autó és a kereskedések sem kaptak hivatalos infót hogy tevrben lenne. De mi a baj a 115 lovassal? Ha akkora a baj, akkor lehet hozni az Unióból. Felesleges a témát feszegetni, ígérem, bármilyen hivatalos infó van, felteszem ide is és a kluboldalra is.
Én tuti nem tennék ígéretet :) Mi van, ha befut egy kedvezőbb ajánlat? ;) Egy szalon. vagy tesztautó, esetleg egy kocsi, ami visszamaradt a Fox Autórentes rendelésből, most lehet épp egy ilyenre csapok le. Ráadásul egyedi felszereltségű modell.
Az álltalad gondolt kereskedésbe pénteken bevittem az autó átvizsgállásra, a szerelő úgy ahogy volt melósruhába beült az autóba anélkül, hogy letakarta volna az ülést. Megkértem, hogy állítson a kéziféken, mert ütközésig fel lehet húzni erre azt mondta, hogy teljesen jó így. Ezek után csak a másik kereskedésbe viszem.
Nos kb.2 hónapja rendeltem az egyik kereskedésben ( ezüstautó ) de elfogyott a türelmem, és a Karácsonyi - Nagynál raktárról azonnal kaptam. Nagyon rendesek voltak a kiállított mintát adták oda, mivel nem volt több, de azt mondták, hogy általában mindig van nekik.
Várnod kellett rá, vagy raktárról kaptad? Csak azért kérdezem, mert ahol én rendeltem azt mondták, hogy nincs az országban de lerendelik nekem és majd szólnak! Ennek már 2 hete és még semmi hír!
Én is úgy hallottam, hogy nem lesz... Mondjuk nekem nem is hiányzik, én a 115 lovast lőttem be magamnak.
Tényleg! Nem is mondtam! Hívtak az érdi autószalomból, hogy voltunk anno tesztelni és hogy vettünk-e azóta autót. Mondtam nekik, hogy nyugodjanak meg, nem vettünk, nem is gondolokdunk más típusban és biztos, hogy náluk vesszük meg, csak legyenek türelemmel, mert most még finanszírozási problémáink vannak, úgyhogy csúszik a dolog. Ezt követően kedélyesen elcsevegtünk a finanszírozási feltételekről... :))) Szóval ilyen egy igazi kereskedő...
Tegnap kicseréltem a középkonzolt ezüst színüre. 2 hegesztőpálca végét meghajlítva beakasztottam a felső szellőzőbe, és egy határozott mozdulattal kihúztam a helyéről.
Egyszer egy ilyen kereskedői elszólás után bekopogtam a munkáltatói jogokat gyakorló személy irodájába és elmeséltem neki, milyen "okosan", finoman cizelált módszerekkel épít fogyasztói bizalmat és erősít cégtekintélyt jó képességű alkalmazottja és hogy miatta veszek máshol autót. Nekem nem kritikus kell, hanem tanácsadó. :)
Szó sincs arról, hogy nyugtatnod kellene! Ha nem lennék meggyőződve arról, hogy milyen jó a Cee'd akkor nem veszem meg! Csak azt próbáltam elregélni, hogy mennyire bosszant az az idióta presztizs-alapú, irracionális hozzáállás egyesek részéről, ami tapasztalható sok helyen! De ezt már korábban is kitárgyaltuk, van akivel nincs mit kezdeni!/Pl. az azóta bedöglött másik forum/
Egy motor nem feltétlenül üvölt, lehet az zene is. Nem csak attól kultúrált a motor, hogy alapjáraton csöndes és rezonanciaszegény, hanem, hogy szépen szól, ha megforgatják.
A dinamikus autózás meg nem csak eszeveszett gyorsulást jelent. Oda a kanyarsebesség, ha gané a felfüggesztés, ha rossz a súlypont, a kocsi egyensúlya. A Bakonyban a cseszneki szerpentinen hülyére verek a cee'ddel erősebb kompaktokat, sőt, sok "komoly" kétezrest, nyomatékcsúcs ide vagy oda :).
(De azért majd jussak eszedbe, ha egyszer a puha, habos műanyagú műszerfal másik felére is "eljutsz" egyszer (pl. szervizelésnél), és rájössz, hogy jé, az is tök olyan kemény, mint a kopogós műanyagé -- pláne a tipikusan nyöszörgésforrás csatlakozási pontoknál/rögzítéseknél/felületeknél, amik definitive nem is lehetnek puhák...
> Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni.
Honnan tudod? :)
> Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is -
> lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Nos, ez a Ceed érdeme inkább, nem a konkurensek "silánysága" - azok egy szinten lomhák, a piac törvényei diktálnak, ez is elfogy alapon. (Mellékszál: a 316-os BMW-z a 115 lovas motorjával és a baszomnehéz kasznijával szerintem az alap Ceed is megcsípi 160-ig, hiába hátsó kerekes és "sportos", akkora betegágy. De mégis idehaza a legkelendőbb BMW. Ez van.)
De előhozhatnám az 1.2-es 75 lovas Opel motorokat is az Astrákban, amiket szintén csak K-Európa országainak gyártanak.
Nemtom, én mindig úgy álltam ehhez, hogy az alapmotor épp csak gurulni bír, előzni ne nagy akarjunk mozgó járművet, csak lendületből. A Ceed 1.4-ese üde színfolt ehhez képest. (De attól még nem teremt elvárásokat, nem rendezi át a piacot - ugye érted, mire gondolok?)
És most tekintsünk el attól, hogy - eufemisztikus felhang nélkül - "dinamikus autózásról" 1.8, de inkább 2.0 alatt nem igazán lehet szó, mert az üvöltő motor legfeljebb illúziót kelt.
(Persze hihetünk sok mindent - lásd a lenti kollégát -, de ez általában addig tart, míg a következő autónk nem lesz lényegesen komolyabb, és akkor visszaolvasva a régi hsz-einket megmosolyogjuk saját kommentjeinket is (tisztelet a kivételnek).)
Illetve egy újabb csavar: sok jó motor van nem a hozzá méretezett kasztniba és/vagy nem a legjobb kiosztású váltó mellé téve. Örüljünk, ha a saját autónk nem ilyen, és persze ha a mi igényeinket tökéletesen kielégíti. (Csak ne legyen szemellenzőnk. :)
Elnézést a hosszú észosztásért, csak pont bezárt a cukrászda, és ki kellett írnom a dühömet. :))
Tuningbox. Nemsoká tervezek felmenni Debrecenbe a Martinhoz. Beépítés után csinálunk egy finomhangolást 2.000-3.500 közé, az az 1,6 CRDi-ben úgy 300 Nm-t és 125-130 lóerőt fog jelenteni. A beállításokat elmentjük így ha valaki rajtam keresztül rendel boxot, akkor már ezzel a görbével fogom tudni szállíttatni. Persze a motorkopással idővel majd indokolt lehet további optimalizálás, de most mégsem kell akkor elmenni a klubtagnak Debrecenbe és fizetni a beállításért, hogy az M-Power CommonRail Tuningboxot a KIA 1,6 CRDI-hez igazíttassa. ;)
Néha úgy érzem, nyugtatjátok magatokat, hogy jó ez nekünk, mint ha még magatokat is meg kellene erősíteni a helyes döntésben.
Fórumtársak! Nem nagyképű vagyok, hanem szerencsés, mert munkám kapcsán végigtesztelem a hazai paletta nagy részét, C2-től az R és S Mercédeszig. A kompaktok között a cee'd az egyik legjobb vétel. Nincs még egy autó, ami ilyen műszaki tartalmat, érett technikát, ilyen felszereltséggel és kedvező áron kínál, és akkor még nem adtam hozzá érvként a garanciát. Az ár közel sem tükrözi a tartalmat, és ez csak a KIA presztizsnek köszönhető.
Vannak szebb autók és erősebbek is, de ilyen ár/érték arány nincs. Vannak, akik már megtehetik, hogy a Civic-hez hasonló formavilággal lépjenek porondra, a KIA MÉG nem kockáztathatja meg. Ezt a műszaki tartalmat pedig csak sokkal magasabb áron képesek nyújtani a konkurensek. Ez a korszerű gyártásnak is köszönhető.
A cee'd hatalmas érdeme szerintem az, hogy immár létezik a piacon egy olyan kompakt, amely ötvözte a MA IS korszerű technikát a komoly alapfelszereltséggel olymódon, hogy az az átlagember számára is elérhető. Az LX Base felszereltségével már a konkurens márkák kisautói is átlépik a 3,5 millió s határt!
A Fox Autórent berendelt 150 db cee'd-et, lengyelországban a Focust és Aurist megelőzve lett a 2007-es év flottaautója.
Szóval nyugi, vannak, lesznek szebb és erősebb autók, de ilyen módon és áron ötvözni a kategóriában elvárt megoldásokat SEHOL!
"Viszont szvsz elég naívság bárminemű dinamizmust is egy alapmotortól..."
Nem értek egyet. Egyrészt szerintem te nem vezetted mindkét autót, így nincs miről beszélni. Másrészt ha nem is sportos, de dinamikus autózást, - még ha forgatva is - lehet produkálni egy jó 1,4-essel, lásd cee'd.
Felejtsük el, hogy mi a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. A görbe a lényeg. Attól, hogy egy erősebb motor nyomatékcsúcsa feljebb van, még lehet a görbe végig magasabb, mint a gyengébbnél. Például ha a kisebb motor nyomatékgörbéje hamarabb leesik, azaz az erősebb motor görbéje tovább emelkedik ugye. Akkor máris magasabb a nyomatékcsúcshoz tartozó fordulatszám. Attól ez még nem rosszabb motor.
De viccen kívül- tényleg úgy tűnik nagyon jóra sikerült ez a Cee'd! Persze nem tökéletes,és persze nem ez a világ legjobb autója, de vállalható és elfogadható kompromisszumok elé állítja az embert. Engem csak egyetlen dolog zavar, mégpedig egyes emberek hozzáállása ill véleményalkotása /pl. G4b0 szituja a "kereskedővel"/. Én lehet, hogy nem hagytam volna szó nélkül! Amikor már csak bugyuta problémákat talál, vagy azért fikázza valaki, mert KIA, elönti az agyamat a......vér. Mint például a legutóbbi auto express-ben olvasott cikk kapcsán! Na jó nem füstölgök tovább, nekem-nekünk akkor is Cee'd-ünk van igaz!!!???
Az előzőt elírtam: 2250 helyett 2000a jó érték. Most néztem a Totalcar Cee'd tesztet. Ledöbbentem, hogy a formán kívül a Winkler se tudott egy rossz szót szólni az 1.4-esre. Ilyet még nem tapasztaltam a Totalcar történetében...
Az 1.4 120LE-s T-jet 1750-es fordulattól leadja a 206 Nm nyomatékot. A 150LE-s ettől annyiban különbözik, hogy ugyanezt a nyomatékot 2250-től adja le, illetve van még egy gomb a műszerfalon, ami ideiglenesen megnöveli nyomatékot 230Nm-re. Sajnos a 120LE-s csak októbertől lesz kapható. Múlt hétvégén a veszprémi autókiállításon nézegettem a kocsit, vezetni nem lehetett. Tényleg gyönyörű kivül-belül, de ami nagyon zavart, hogy igen lapos az első szélvédő, és emiatt takarnak az A oszlopok rendesen, valamint hátra a vastag C oszlopok miatt alig látni szélességben valamit. A hátsó lábtér se túl nagy.A kocsin egyébként 300e Ft bevezető ingyen extra akció felirat fityegett. Beszéltem még az egyik értékesítővel, 1 év ingyen Uniqa cascó is jár a kocsihoz. A kettő együtt igy már nem rossz. tekintve, hogy az olasz kocsikra elég drága a casco is.A kérdés természetesen az hogy mennyire szarul rakták össze az amúgy is rohamtempóban (1,5 év alatt) megtervezett és elkészített kocsit.
Szerintem tévedsz, igen is sok köze van a műanyag keménysége és a zörgések, recsegések között. A puha műanyag jobban tud deformálódni, könnyebben veszi fel a deformálódásból következő alakokat, jobban ellenál az idő és a környezet (hőmérséklet, pára, stb) hatásainak. Nem azt mondtam hogy a kemény műanyag biztos zörögni fog, csak nagyobb az esély rá, nyilván ha jól meg van csinálva, kisebb az esély hogy bármiféle hangot adjon.
Apa, ne légy már buta, a BORÍTÁSNAK nincs köze a műszerfal zörgéséhez. **
Légy már őszinte: te hányszor nyomkodtad meg életedben (a tesztvezetéseket leszámítva) a műszerfalat?? :o) Ha szép, akkor szép. Szard már le, hogy kemény-e. :) Nekem volt már mindenféle, és egyedül tisztításkor vetted észre a különbséget. A zörgések nem korreláltak vele.
**: Az előző kocsim egy Stilo volt, az új Bravo elődje, benyomható pihe-puha műszerfalborítással. A mostani OFF német autóm csontkemény műszerfalán viszont csak az zörög, amit ráteszel, pedig kb. 3× keményebb a rugózása.
BTW: én nem ettől fosnék egy olasz autónál, hanem a lényegesen jobb utakra tervezett futómű/kormánymű elhasználódásától. (Nekem ezek okozták régebben a nagy gondokat.)
Viszont szvsz elég naívság bárminemű dinamizmust is elvárni egy _alapmotortól_.
Ellenben teljesen logikus egy alapmotorhoz reálisabb árat várni, igen. :-/ Egy jól felszerelt 1.9-es dízel Bravo majdnem annyi, mint egy 2.2-es iCTDI Civic. :(
Ma elvoltam kipróbálni a Fiat tesztnapon a Bravot. Mit is mondjak, vegyesek az érzéseim. Kirűlről nagyon szép az autó és ez az érzés, látvány a belsőt nézve se változik. Szép, sportos vonalak, lekerekített formák. Tényleg belül is minden a helyén. Ami nekem azonban elsőre feltünt az a keményecske műszerfal. Mikor megnyomogatod, megkopogatod, nem az a lány érzés fog el, mint a Ceed-ben. Nem az a durva kemény műanyag azért, de azért lehetett volna puhább is. Nem tudom hosszú távon, főleg a magyar utakon, meddig marad csöndben, mikor kezd majd el recsegni, ropogni. Kicsit elbeszélgettünk a kereskedővel*, majd elmentünk 3-an (kereskedő, édesapám, én) tesztvezetni 1.4 90LE-s sport csomagos változatot. Na igen és itt a döbbenet, amit Páncélos említett, nincs teljesítmény. Iszonyat gyenge ezzel a motorral ez az autó. 2. fokozatban padló gáznál kb semmilyen gyorsulási érzésem nem volt, amit a sebességmérő döcögése is igazolt. Mintha egy 1.2-es motor lenne az 1.4 helyén. A váltó jó, rövid úton jár, pontos, izgalmas a 6. fokozat, de tény hogy 80 alatt nem érdemes 6. fokozatba rakni, mert félő hogy lefullad... :) Jónak tűnt a futóműve, feszes, kicsit pattogós, bár több zajt engedett be, mint a Ceed. Kormánya nagyon könnyű, talán túlságosan is. 2 zónás légkondis változat volt, max 7 fokos különbséggel tuja fújni a levegőt a 2 oldalon. Hátul középen is van 1 szellőző. Szóval a motor és a műszerfal anyagának kivételével összeségében tetszett, nem rossz alternatíva. DE! Ezzel az 1.4-es motorral használhatatlan, minimum a 120LE-s változat jöhetne szóba, aminek a nyomatéka 190Nm/~5000. A 150LE-s változat 206Nm/~5000. Nem hinném hogy a 16Nm különbség miatt megérné megvenni a nagyobbat, főleg hogy a kereskedő elmondása szerint, nincs fizikális különbség a 2 motor között, hanem szoftveresen butitják. Mikor megemlítettem hogy akkor érdemes a 120LE-s változatot megvenni, majd szoftver upgrade-ni 150LE-re, elmosolyodva tette hozzá, hát igen! :) Árban nem nagyon veszi fel a versenyt a Ceed-del, mivel a Dynamic 1.4 90LE-s 3.790.000 Ft, amihez én még 450.000 Ft-ot számoltam hozzá kiegészítőkben, így 4.240.000 Ft, összehasonlítva a Ceed 1.4 EX-el, ami ugye 4.090.000 Ft. Ha meg azt nézem hogy a 120LE-s változat kb 300.000 Ft-tal lesz drágább, akkor meg már... Garancia meg ugye csak 2 év kilóméter korlátozás nélküli. Bár nem hivatalos infók szerint majd lehet hosszabbítani még max 3 évet, de ezt az autó 1 éves koráig lehet megtenni és kb 240.000 Ft-ért. Hát ennyi kb..., bocsi ha hosszúra sikeredett! :)
*kereskedő: 2 kereskedővel beszélgettem, az egyiknek mikor megmelítettem hogy szerintem elég karcsú most már a 2 év, mert hogy vannak már ennél hosszabbak is, akkor ezt a megjegyzést fűzte hozzá cinikus hangnemmel: "Hát igen, vannak az autók és vannak a koreai autók. Erre gondolok?" Majdnem elküldtem a francba...
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni! Ez a távirányítás téma engem is zavar, pedig szerintem a gyárnak potom + költség lenne!
Nem tud valaki jó áron valami megoldást? Persze ami nem jár gari vesztéssel, mert az én kereskedőm 100-ra mondta a riasztót+távir. Úgy tűnik náluk egységár van, idáig minden 100 volt! :-)
A mindig 8°C kicsit fals érték. :) Nagyban függ a klíma hatásfoka, a kinti (beszívott) levegő hőmérsékletétől, és annak páratartalmától. Írom a pontos értékeket, amit a középső szellőzőnyílás bemenetén kell mérni.
Ha kint 25°C van, akkor az elfogadható érték 10-18°C.
Ha kint 30°C van, akkor az elfogadható érték 14-22°C.
Ha kint 35°C van, akkor az elfogadható érték 17-27°C.
Ha ennél rosszabb értékek születnek, akkor jöhet a javítás.
Nekem volt gondom tavaly a klímával, hogy nem hűtött. Elgurultam egy klímaszervízbe ahol megmérték a szellőzőkből kiáramló levegő hőmérsékletét. MINDIG 8 Celsius-nak kell lennie ! Minden klíma 8 fokos levegőt fúj hűtés gyanánt. Szóval rámérnek, hogy hány fokos a levegő. ha azt mondják, hogy 8 fok, akkor nem hinném hogy különösebb gond lesz vele. Ha többet mutat a hőmérő pl. 12 fokot akkor viszont kevés benne a gáz, ezesetben vidd vissza majd.
Legalábbis én ezt az utat járnám.
ui. Normális klímások a hőmérséklet mérésért nem hinném, hogy pénzt kérnének.
gondolom nem egy tesztautójuk van, és az első 100-nak van ez felkínálva. nem tudom hol tartanak, de én feljelentkeztem - hátha tényleg kapok egy-két napra egy 1.6-os ex dízelt :). Azt sajnálom, hogy az xr-ből (gondolom) nem lehet vinni egyet :)
Hááát... az én szakim anno a 10 éves opelbe is 12e-ért vette a 4l Castrol GTX-et, és szívta a fogát, hogy "olcsó lesz az, hamarabb kell majd cserélni, el ne felejtsd".
De nem értek igazán a témához... többiek? Reális ez az ár egy _jó_ olajért?
Jó kis címlista építés. :) Gondolod, hogy boldog boldogtalan kölcsönkap egy Kiát napokra? :) Majd kisorsolnak valakit, vagy beütemeznek egy évre, addíg majd elfelejted, mit akartál.
egy ideje nézegetem a fórumot, mert ha minden összejön, akkor szeretnék egy cee'd-re szert tenni. tegnap viszont kaptam a grafikusunktól egy levelet, ami gondolom többeket is érdekelhet:
"Kis infó:
Aki pár napon keresztül szeretne használni egy Kia-t, az iratkozzon fel a hirlevélre itt: www.kiagodollo.hu"
Bocsi de a srác a másik fórumon a Rönő hibáit irta le (amik a KIA-ra abszolút nem jellemzőek) csak valaki figyelmetlenül ovasott és a KIA-ra értette, és a félreértés miatt rendesen leugatta. A többiek viszont helyretették a figyelmetlen márkatársat.
Zárójelben jegyezném meg hogy a kb. 2002-től gyártott Megane-ban már távirányítós kártyás + indítógombos megoldás van! És most 2007-et írunk... Rádasul a nagyobb felszereltségűekben meg már nyomni se kellett a gombot az ajtónyitáshoz, ahogy közel értél már nyitotta magától. Ezzel nem az előbb említett autót akartam dicsőíteni (mielőtt valaki még leüvöltené a fejem, mint másik fórumon mással megtették), csak a megoldást akartam megemlíteni.
A hátsó elektromos ablakemelőt is kitalálták, tudatosan nem építik alapmodellbe, fizessed meg a drágább csomagot. Ezt még csak megértem, ezt tudom nélkülözni. De hogy miért kell még mechanikus zárral szenvedni? Nem értem. Egy távirányító ahhoz a központizárhoz meg egy indítógomb kellene, mint az Aurisban és kész.
A hírben ez van: "Ezeken kívűl még számos apró dologtól remélik a koreaiak járműveik takarékosabbá válását: így hamarosan jönnek majd az első duplakuplungos váltóval, stop&go rendszerrel és üzemanyagot spóroló elektronikus kormányszervóval szerelt Kia modellek is" Szóval bíztató, hogy nem azt írták: gondolkodnak a fejlesztésén... :)
> Begyepesedett vén hülye vagyok, úgyse tudsz meggyőzni. Inkább ESP-t meg
> hasonlókat rakok az ótóba, mint automata váltót.
Mer korlátolt vagyol. :) Senki nem mondta, hogy VAGY kapcsolat van ezek között.
Egy DSG kocsi jobban gyorsul és kevesebbet fogyaszt városban. (Az aut. váltóknak itt van ugyebár főként értelme.) Aki eddig kipróbálta, azok szinte kivétel nélkül "megértek".
> Előzéskor vissza akar-e majd váltani, vagy már nem vált vissza,
A jobb lábad mire van? Ha eléggé lenyomod, visszavált. Ha még jobban lenyomod, még 1-et. Ha TELJESEN, azaz Kickdown, akkor a max. teljesítményt/gyorsulást produkáló fokozatba vált. Okosabb, mint hinnéd! (Még az is könnyen lehet, hogy nálad is. (És ez nem szégyen.))
>. Szar úton mit művel (volt olyan, ami földúton állandóan váltogatott 1-2 között,
> 45-el menve meg 3-4 között, majdnem kiszálltam belőle, legszívesebben
> otthagytam volna)
Próbád ki, ember, azután fikázd! Vagy a szexről is hallomásból/egyetlen rossz tapasztalatból itélsz? Ugyenem...
> motorfék üzemben hogy muzsikál?
Mint egy kéziváltó. (Ez nem hidrodinamikus automata!) Alacsony fordulaton (turbólyukhoz közeledve) visszavált, de legkésőbb alapjárathoz közeledve megteszi. Valszeg ügyesebben, mint te tennéd az átlagsofőr.
És 80 ms alatt vált. Egy gyorsulási szituban fél autó különbséget jelent egyetlen váltásnál. De persze hiheted továbbra is, hogy haszontalan. :o)
De olyan ez is, mint a klímás kocsi: ha előtte hülyeségnek is tartottad (mint a saját apám is), legközelebb nem akarsz klíma nélkülit. Az automatáknál is elég sokszor van így...
Azért kiváncsi lennék mikor jön el ez az idő? 1-2 év? Netán több? Mikor jön az a csoda váltó?
Néha azért elgondolkodtató, hogy mikor egyes autógyártók kitalálják a kulcs nélküli autóindítást, akkor miért jelennek meg még mindig kulccsal indítandó autók...?
Korral jár! :) 5 éve még el nem tudtam képzelni, hogy elvégezze helyettem a munkát. De változunk és a váltók is.
Amire kíváncsi leszek, a KIA menyi időn belül hozza a benzines turbóit. Nincs kerregés, de dízel nyomaték 1.500-tól, turbólyuk sem olyan, mint a dízeleknél, ésszerű fogyasztás és károsanyag. Lassan kikopnak a nagyméretű négyhengeresek (2-2,5 liter), helyüket átveszik az 1,4-1,8 literes feltöltősök.
Vannak jó és rossz váltók. Az okosabbjának nem kell nagy fortély, hogy megtanuljon téged. Egyébként az sem nagy dolog, hogy figyelje, milyen erővel taposod: kis gáznál hamarabb elvált, teli gáznál leforgatja. Ennyi. Egyébként meg ott a kézi kapcsolási lehetőség, a különbség, hogy nem kell annyit tili-tolizni, csak pöccinteni egyet, és ugye folyamatos a kapcsolat hajtásnál, motorféknél. Lejtmenetben, csúszós úton visszakapcsolhatsz úgy, hogy nem kell kuplungolni, amikor is tapadást veszthetsz azonnal. Erős lejtmenetben kuplungoláskor megszaldhat a kocsi, persze akkor még erősebben átlépsz a fékre :) Na ez a Xavér! :)
Próbálgattam kézi módban is, kormányról váltogatva is, de egyszerűen jobb volt a sportfokozat, mint ahogy kézzel tudtam volna. Evvan. Huncut egy teknika...:)
Inkább arra értettem h hamar felvált, lassan kapcsol vissza, olyan gurulgatós, de nem kapkodó idegbeteg viselkedésű a váltó. Sportban viszont áááálllaaaatttt!!!! Mátrába (Kékes, Galyatető) fel-le, és mindenütt oda váltott ahova kézivel is tettem volna. Nagyon bejövős vót', kár h vissza kellett adni...
Nem is az a kérdés, bírja-e alattam, vagy sem. Inkább az, hogy nekem nincs kedvem elbohóckodni vele, hogy mikor milyen módon akar majd váltani. Előzéskor vissza akar-e majd váltani, vagy már nem vált vissza, de még nincs elég erő benne. Szar úton mit művel (volt olyan, ami földúton állandóan váltogatott 1-2 között, 45-el menve meg 3-4 között, majdnem kiszálltam belőle, legszívesebben otthagytam volna), motorfék üzemben hogy muzsikál?
A hajtáslánc garanciában ott van a váltó is ám! :) Akivel pedig itt beszélgetünk, nem használt autóban gondolkodik :) A Carensben ráadásul 5 év km korlátozás nélküli a gari! Akkor meg csak nem lehet ganyé.
És még egy érv az automata mellett. Nyugodtabban adnék én is garit egy olyan motorra, amit automata váltó "véd" az eccerű vezetőtől, aki hajlamos többet forgatni, mint kell. Ismerek olyant, aki alatt az automata kocsi kevesebbet fogyaszt! :) Szóval én nem zárnék ki egy jó automatikus váltót, változik a világ és a KIA is! Ezért vagyunk itt.
Azért vették le az árlistáról, mert voltak hazai készleten bőr nélküli kocsik és akkor kellemetlen helyzetbe kerül a kereskedő a keresztkérdésnél. :) Azt írtam akkor, hogy áprilisi gyártástól benne van, a KIA meg rendszeresen nem frissíti az ár és felszereltség listát. Tehát benne van a bőr kormány és váltó.
Az első autókon még az előgyújtást is kellett állítani, egy karral. Na, azt megnézném magamnak, ki tudna azzal a járművel ma közlekedni. Varnus Xavér, esetleg.
Na még az lenne durva! :) Kurbli! De most tényleg, gondoljatok bele! Ugye az alkalmazott belső égésű motorok közel sem tudnak olyan széles fordulatszám tartományban hatékonyan és gazdaságosan működni, mint amilyen sebességtartományt be kell fogni. Ezért különböző áttételeket kapcsolgatásával áttételeket kell módosítani. Egy kar és rudazat vagy huzal segítségével fogaskerekeket tologatsz össze, szét, miközben a bal lábaddal oldod a kapcsolatot a motor és a sebességváltó között... Vagy 100 éve! Nem tűnik fel, mert megszoktuk, de azért gondoljunk bele, hogy egy városi araszolgatásnál hányszor taposunk huzogatunk, tologatunk (1>2>0>1>2>1....). Szóval el lehet gondolkodni, hogy vajon miért nem találtak ki azóta egy gazdaságosan előállítható és üzemeltethető szerkezetet, amelyik ezt elvégzi a sofőr helyett. Miért kell 3-500 ezret kifizetni egy ilyen - szerintem mára természetesen elvárható - megoldásért. Hogy miért nem elegendő ma már a 2 pedál: gyorsít, lassít. :)
Valóban az autógyártás múzeális értéke a kézi váltó és a kuplung. Ugye nem akarjuk az autót kurblival indítani?
Amúgy a Toyota Prius igen frappáns húzással megoldotta a kérdést, elektronika és motorok, bolygómű - virtuális váltó, s még a feleslegessé váló mozgási energiát (hatásfok amit megenged) is visszanyeri. Ha elérhető árú lenne, nem is kéne más.
Ugyanaz nem lehet, mint a hagyományos, viszkokuplungos váltó, mert itt állandó fogaskerekes kapcsolat van. Persze a különbség nagy gáznál jön ki jobban, hiszen a legtöbb nyomatékveszteség ilyenkor van a hagyományos automatánál. Padlónál érezni igazán, hogy milyen a különbség, hiszen a hagyományos kézi váltóhoz hasonlóan itt direkt, fogaskerekes, mechanikus kapcsolat van, így nincs csúszás.
Aki nem vezette, az nem tudja, milyen állat. Milyen, amikor 1-ben odalépsz és folyamatos a hajtáslánc, nincs hajtáskiesés ötödikig - mint amikor lenyomod a kuplungot. A 2 kuplung néhány százasmásodperc alatt váltja egymást (egyik nyit, másik zár), ezzel léptet gyakorlatilag a fokozatot. A fogyasztás ugyanaz, vagy még okosabb, mint a hagyományos kéziváltónál. Természetesen meg van a kézi váltás lehetősége (előre billentve vissza, hátrahúzva fel), de a kormány mögötti fülek is használhatóak.
Szerintem egyébként az autógyártás szégyene a kézi váltó, úgy, ahogyan a hagyományos kulcsos ajtózár és indítás. Az ember a holdon járt 1969-ben könyörgöm. Eddig jutottunk azóta? :)
OFF Az átírási illeték a legfrissebb szabályok szerint mennyi? Én úgy tudom(és a neten is mindenhol ezt olvastam), hogy 1890 cm3-ig 18Ft/cm3, és csak afölött 24Ft/cm3.
Manuálisban te "határozhatod meg" a motorféket: lejtőn nagyobb kell, piros lámpához érkezve a lendületet kigurulva kevesebb, ill. néha felül lehet bírálni a váltási pontokat. Én az utóbbi kettőre szoktam használni.
diesel eos-t vezettem dsg automatával, normál fokozatban kb ugy viselkedik mint egy hagyományos automata, sportban viszont állati jól, gyorsan vált (föl is, le is), kva jó! Manuális módja is van, bolondvédelemmel (nem lehet ész nélkül leváltani), nagyon kellemes eszköz, de a manuális módra nincs indok, max a sofőr élvezkedése. :)
Azért nem adnál érte többet, mert még nem vezetted. Ugyanis a lényege, hogy hagyományos mechanikus erőátvitel van, csak elektronikusan vezérelt a kapcsolás. És nincs slip, viszont a másodperc töredéke alatt kapcsol! A Tiptronikot is le fogja váltani. Egyébként többen, többek közt a Ford is fejleszti a maga duplakuplungosát.
Bővebbet nem tudok, épp csak egy hír a KIA közeli elképzeléseiről. De aki olvassa a kluboldalt, az a hírt is látta (www.kiaceed.info > KIA hírek) :)
Hogy mikor lesz rendelhető? Még nem is gyártják :) Még azt sem tudjuk az augusztusi gyártású SW mikor érkezik hozzánk, lesz-e 1.4 belőle, milyen áron lesz.... stb. Ha nem lesz drágább a duplakuplungos, mint az automata (300e), akkor már benevezek rá. Reméljük belekerül a Golfhoz és a Focushoz hasonlóan itt is a kompaktba.
Tudnátok segíteni abban, hogy most az 1,4 EX-hez jár e vagy sem a bőrkormány és sebváltó? Én már rengeteg véleményt hallottam, sőt már láttam olyan autót amiben volt és az 1,4-es volt, de a kereskedők szerint elvileg nem jár az 1,4-es motorhoz. Mik a tapasztalataitok ezügyben?