Ja, lehet. Amúgy hoszabb távon mi lett volna a baja? Lehet hogy ez miatt volt korom fekete az olaj? Az utóbbi időben mintha fogyott is volna belőle. Most cseréltem olajat nem rég, majd figyelem a színét meg a szintet.
Elképzelhető, hogy a szívótorokban a kis csonk is el van tömődve, asszem kb. 3-4mm-es lyuk, ha a gumicső 2 centivel odébb el volt tőmődve, könnyen lehet hogy az is el van, mert körülötte tiszta dzsuva. A lényeg hogy tolja a levegőt, így ha tiszta lesz minden a kkor működni fog. Arra leszek kiváncsi mennyi cuccot szűr ki. Már szeretném feketén látni a szűrőt. :-) A feltétel adott, mivel már 260E van a gépben. Azért kösz hogy feldobtad a témát, mert magamtól nem pucoltam volna ki. Az unokatesóm 1.8-as vectrájába 350E km van, annál mikor hengerfejpakolást cseréltem, a vastag 1/2"-os gumicsőben kb. 4mm-es lyuk volt, az is teljesen el volt tömődve.
De az eredeti cső el volt tömődve. vazzz...ha nem állsz neki olajleválasztót csinálni...még szerencse, hogy... :))))
Pont fordítva számítottam. Hogy a szívótorok vákumot csinál kéne neki. nem lehet, hogy odabent is el van tömődve? Persze, ha meggondolom, a Polo is ilyen volt, hogy nem a torok szívott, hanem a forgattyúsház tolt.
Valamennyi van, mert lehúzott csőnél a számhoz tartottam, és éreztem hogy nyomja a levegőt, benzin szagú volt. De az eredeti cső el volt tömődve. Asszem csinálok egy pucolást az injektor körül. A szűrő utáni csőben, pár perc alapjárat után látható volt páralecspodás az átlátszó cső falán. Majd körbetekerem gézzel a szűrőt. Az eredeti cső sűrű olajos dzsuvás volt, a szívotorok előtt el is volt tömődve. Ami érdekességet észrevettem, hogy a blokkból kijövő csövön magától nyomással jött a karter, a szívócső csövén meg nem volt szívó hatás. Pont fordítva számítottam. Hogy a szívótorok vákumot csinál, a blokkból kijövő karter csőből meg nem jön magától a levegő. ez van. Biztos hogy jó csövet néztem, mert a másik a légszűrő felöl ment a blokkba.
Olvastam egy érdekes cikket.A műholdak pályán tartásához,bukdácsolásuk megszüntetéséhez rakétafúvókákat használnak,ez drága és nehezen feljuttatható üzemanyagot igényel.Ezért a műholdat kiengedett huzallal és ellensúllyal próbálják bukdácsolásmentesen tartani,ráadásul a vezetékben áram indukálódik. Emlékezzünk csak: "Vezetéken energia?Levegőnél nehezebb tágy repül?Gömbölyű a Föld?Képtelenség!" Nem szabad lehurrogni semmit.Én is sok dologban csalódtam pozitív irányban. Ugyanis az elmélet és a gyakorlat között az a különbség,hogy az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs, gyakorlatilag van különbség.
Fel kell pumpálni.A külső és a belső valszeg nem illeszkedik szorosan a felnire. A szelepnek kicsi a lyuk a felnin,1cm-t elcsúszva már szakítja ki a szelepet a belsőből.
Aki azt állítja,hogy nem lesz a lemezek között feszülség, az kösse az egyiket a földhöz,a másikat emelje 100m magasra,és vezessen le huzalt.Még nagyobb távolságról is átüthet zivatar idején.
Én CWG-set vettem és sajnos boltot ajánlani nem tudok, mert fehérvári vagyok. Bízzunk benne, hogy a CWG-s szűrőház bírja a benzingőz-olajgőz keveréket! :))) Ha nem, akkor nézni kell másik szűrőházat.
Sajnos ott is vannak mellényúlások. vomit írta egy másik fórumon: a mythbustersben is pl. kiprobaltak, hogy 10 meteres vezetekkel osszekotott, szigetelt lemezek kozott tenyleg lesz-e feszultsegkulonbseg, tud-e hajtani valamit ingyen. csak nem fuggolegesen allitottak fel (az egyiket 10 meter magasba) hanem vizszintesen egymas melle, es rohogtek, mekkora fassag. pedig tesla 100 eve megmondta, hogy siman meterenkent x voltot lehet kiszedni. az amperhez a lemezeket kell szaporitani, de akkor is ott van a potencialkulonbseg.
De nem kell mythbusters, hogy elhiggyem, a csodabogyó nem sokat ér :)))
Köszi. Elnézést, hogy rákérdeztem olyanra, ami le volt már írva. Most találtam csak ezt a fórumot és a sok olvasgatásban elfelejtettem, hogy pontosan hol, mit olvastam.
Azért a fejleményekre és a Te tapasztalatodra is kíváncsi vagyok.
1048-as hozzászólásban írja, hogy az addígi 800 helyett 1000 km-t tudott elmenni a szűrő berakása után. Ez barátok közt is minimum 15-20%-os csökkenés, illetve jobban ment a gép.
Én most a héten vettem meg mindent egy helyen egy sima víz-gáz -fűtés boltban, kb 5E volt. Asszem cwg az enyém is. Annyi hogy olajálló tömítés kell bele. Ilyen:
Én nem akarok busszal járni, ezért akarom a fogyit minél jobban lenyomni, új suzukira sincs pénzem így marad az öreg 1.6-os veci 5-6 literes fogyasztással, a gyári 6-7 liter helyett. Amennyivel kevesebbet eszik annyival meg eljárok a motorral. Tetszik a BMW, de a fél fizetésem nem akarom benzinre költeni, nem is tudnám fenntartani, főleg úgy hogy mellette kölcsön nélkül építkezek is.
Most mit arcoskoddsz, 8 henger sportautomata, 285 lóerőről chippel felhúzva 340 lóra, és mióta a tabit kapja, lement a fogyija városon kívül másfél literrel, szerintem 8 hengertől ez nagyon jó. Aki arra veri ki a makkot, hogy minél kevesebb legyen az járjon busszal vagy suzukival. 8 hengerhez képest jól esz és jól fogy. A tabi nagyon jó és ingyen kapom.
Kartelcsövet kerestem tegnap de nem találtam, hülye műanyag burkolatok alatt van, pedig van itt mindenféle cső, amivel leszellőztettem volna a jobb első kerék mellett a kartelt.
Rosszul írtam, nem kilyukadt hanem állandóan kiszakadt a szelep. Ha 5x nem vettem belsőt akkor 1x se. Szög vagy mástól még soha nem lyukadt ki. És mindíg az első. Mióta oldalt kifúrtam a gumit és ott vezettem ki a szelepet nincs gond. Igaz ez egy régi dobfékes 21-es honda elsőkerék.
Én 7500-ért vettem fél litert, ami elég volt a motorba, szervoba, váltóba, meg 25000km után megint a motorba az eredeti mennyiség felével. Én krossszozni használom a hegyekbe így nem számít a fogyasztás csak az hogy minél jobban menjen. Volt hogy nem 1x lyukas gumival krosszoztam mert kilyukadt.
Ezek szerint jó a Militek. Mi az ára? A fene egye meg, miért nem engedik,hogy keskenyebb gumikat tegyek a járműveimre? Az MZ-n is lecsökkenne a gördülési ellenállás 2,5-es gumikkal. Valszeg nagy,mert 80-nál sebességmérő szerint mindegy,hogy ülök vagy hasalok.Tehát a légellenálláshoz képest magas a gördülési.
Én raktam belőle mindenhova, utána halkabb lett és könnyebben járt a motor, kb. 50E km-t mentem már vele, de káros hatást nem vettem észre. Az biztos hogy csökkent a surlódás ezáltal nő az élettertam káros hatása nincs, így csak jót tettem. Most már én is inkább kicsit jobb olajat rakok bele azt kész. Én Castrol Magnetec 10W40-et használok. Én azért is tesztelek bátrabban mindenféle cuccot, mert alig ér 3-400E-et a kocsim, meg van egy tartalék motorom, így nagy veszteség nem érhet. Viszont a fogyi lényeges hogy minél kevesebb legyen, meg azért jól menjen. Sport betétszűrő van benne, meg most rakok fel halk sport dobot a gyári szétrohadt helyett. A szűrőtől is kicsit rugalmasabb lett és hamarabb reagál a gázra.