A geometria ütköző csavarján kellene tekerned hogy a geometria alapból nyitottabb legyen .. legalább annyira hogy a gáz rugdosásra ne jöjjön ez a jelenség de ez is csak fél megoldás .. ettől 1 nyomásos labda jobb
1, altalaban van egy deltaP(nyomaskulonbseg) model, ahol nyomaskulonbseg es kipufogoterfogataram(szamolt) alapjan allapitja meg, hogy mennyi korom van benne
2, egyes gyartoknal van egy modell is ami az uzemi pontok alapjan szamol [de nem minden gyarto hasznalja]
"hogy regenerálás nélkül is lekapott 10-20 g kormot a szűrőben található mennyiségből."
ha magas T5-nel CRT miatt csökkenhet. [es van hogy szar a modell es az uzemi ponttol fuggoen ugral ide oda a modell [szeria kocsinal, eltekert NM-> IQ; IQ-> mennyiseg tablak nelkul is]]
"BMW N57 - padlón a lambda benéz 1 alá is! 0,97-et már láttam"
szamolt vagy mért? normal uzemben vagy regeneralas alatt? [de igen, az elobb emlitett szeria auto, szinten benez itt-ott lambda 1 ala. kerdes, hogy mennyi az extra nyomatek lambda 1.05 es 0.97 kozott... de neha az a kicsi is kell, mert pl. kulonben bekapcsolt hatso ablakfutessel es hideg olajjal lefullad...]
"Regeneráláskor 570-600°C-ra viszi a kipufogó hőfokot, ami amúgy 200 km/h-nál se megy 400°C fölé."
A MAF szenzor nem lett bántva, az ugyanúgy kapta a levegőt, mert nem a beszívó részét vettem le, hanem ami a levegőszűrő és a MAF szenzor után van és a turbó között. Vagyis ott lényegi szerepe úgy gondoltam nem lenne, mert eddig is ment úgy hogy nem volt ott (álva, turbót vizsgálva, a cső leszedve).
Szoval ez lenne a "surge"? Vagyis hogy ne töltsön túl így visszafelé áramlik a levegő vagy mi a fene? (nem értek hozzá).
Mivel a szoftot lehetetlen megírni (Jena akit ajánlottatok) sokszori konzultáció, személyes, program irogatás stb... lehetetlennek ítélte meg, ezért addig is egy ilyen nyomás szabályozó került beépítésre, hogy legalább ne töltsön túl annyira. ez egy átmeneti megoldás lenne. Ahogy ő ajánlotta vagy hibrid turbó, vagy a régi wg-s tuningja, vagy néhány százezer euróért fejlesztenek stutgartba nekem egy szoftot.
Ennek adtam még egy lehetőséget hogy így müködik-e, ha igen akkor erre egy szoftvert írni valahogy hogy már nem tölt túl, ha már az sem, akkor vissza minden.
1, hang: tipikus surge(el kezd visszafele aramlani a levego a kompresszorban), ilyen gazelvetelkor ki kene nyitni a geot es ha az nem eleg akkor az AGR-szelepet.
2, " levettem a szívócsövet az autóról ami turbóra megy és nem indult (vagyis beindult majd azonnal leállt)"
nyilvan, mert a legtomegmero nem latott tömegaramot 0 mg levego ==> 0 mg befecsi mennyiseg.
3, szerintem 1.3bar mindenesetre jobb mint a 2.1bar. szerintem jo szoftot kene rakni ra... de ne kerdezd hogy es mint... 1,6 hdi-hez annyira nem ertek
BMW N57 - padlón a lambda benéz 1 alá is! 0,97-et már láttam.
Nem teljesen úgy működik a dpf monitorozás, ahogy várnám. Először is ha nem forog a motor, a dpf nyomáskülönbsége -3 hPa-ról indul, hidegen, alapjáraton van 0 körül. A korommennyiséget gramban számolja, de kicsit rejtély, hogy milyen összefüggés alapján, mert ugyanahhoz a nyomáskülönbséghez más és más korommennyiséget kalkulál. Sőt volt olyan is, hogy regenerálás nélkül is lekapott 10-20 g kormot a szűrőben található mennyiségből. Regeneráláskor 570-600°C-ra viszi a kipufogó hőfokot, ami amúgy 200 km/h-nál se megy 400°C fölé. Hogy működik ez a koromszámítás? Valami modell alapján, amit a mérések alapján néha ráigazít a valósághoz?
Keresd már meg azt a turbó vezérlő baszást amit beraktak és készíts már képet róla :D Valami mechanikus cucc ez? Kísértetiesen hasonlít a rugós golyós szelep ,,karakterisztikájához" agyig szűkített geóval
Azt én nem tudom. Azóta tényleg nem tölt túl, nincs 2 bar-os túltöltésem, hanem beállt max 1.3 bar-ra. Azon túl fogalmam sincs. Levették a vákuum szabályzást magáról a turbóról, és beépítettek egy nyomásszabályozó szelepet, ami a nyomás alapján állítja a geometriát. Belefúrtak egy lyukat az egyik szárba ahol mérik a nyomást, és onnan megy a szabályzás. Tegnap még egész jó volt bár csak hazajöttem vele mást nem csináltam.
Szűk állásban azaz a geometria zárt állásban van? 1 hónapja ilyen volt a hangja. (tegnap lett beépítve egy geometria szabályzás hogy ne töltsön túl a turbó, addig ilyen nem fordult elő, csak a túltöltés)
Olyan mint amikor szűk állásban van mindig a turbó.
Tekintve hogy eleve rosszul van megépítve a rendszered, nem tudnám megmondani mi a hiba. Nem lehet hogy eddig is ilyen volt, csak nem nyitott géptetővel hallgattad?
Valaki tudna erre a hangra mondani valamit? Ma kezdte el. Kezdődött azzal hogy levettem a szívócsövet az autóról ami turbóra megy és nem indult (vagyis beindult majd azonnal leállt) ha visszatettem a szívócsövet meg ilyen hangja lett a turbónak (???). Ötlet?
Egy tuning box mennyit emel a rail nyomáson? 10%-ot ha emel az mondjuk 6-8mg ami nem olyan sok teljesítmény növekedés. És az mondjuk 160 bar nyomás emelés ami nem kevés. Hogy működnek ezek amiket csak a cső végére kell akasztani? Hogy lesz 20-30le-vel több tőle egy autó?
Kétszer vittem eddigi életemben kpm műszakira autót és egyszer simára nemrég :) Eddig más szokta vinni mindig, de már nem adom senki kezébe egyik autómat sem.
Edc16-17ben a nyitvatartási idő szerinted mg-ban vagy mm3-ben van?
Szerintem nem. 1.2-vel mennek padlón a modern dízelek. Egrnek valszeg nincs, csak a nox miatt van benne co hoz talán nincs köze. Korom és co miatt lehet a ciklus alatt. Akkor műszakira beleírok 1.5-t a táblákba és nem is kell kat? :) Nox-ot, kormot gondolom nem mérnek ott.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani,hogy mennyi a T4 acv 2.5 TDi hdk fedél száma és mennyi a az AXG -nek a nagy fedélnek a száma az adagolón. Mert vettem egy volvó adagolót de a fedelét kicseréltük az én rossz adagolóm fedelére ami ugye a kicsi. Arra lennék kíváncsi,hogy a volvóé az nagy fedél-e. Asszem arra HDK704 van írva.
1Z/AFN szinten ugyan ilyen nagy legfeleslegre van irva. 1,2-nel mar eleg lathato füst van. (legalabbis nalam). nagyobb Railnyomassal lejjeb lehet vinni
"részterhelésen 2500-as fordulatig? Egr-nek van köze ehhez?"
addig van a szabvany meresi ciklus(NEDC). ahol a kormot is merik...