Mikor lent voltam Tatabányán a K-N kereskedésben, akkor megkérdeztem és nekem (Bp, 27/A0/C0) lenne az 1.4 EX-re a kötelező ~8.000Ft/hó és a cascó (10%/50.000) ~9.000 Ft/hó. Míg ugyan ez az 1.6 CRDi Limitedre a kötelező ~11.000 Ft/hó és a cascó (10%/100.000) ~8.000Ft/hó...
jeszusom, az nem gyenge! Nejemnek nemrég vettünk kocsit, igaz 1149 köbcentis, de még neki A0-ban is csak 23000 Ft/év. Signal biztosító, és évi egyszeri díjfizetéssel jött ki mindkettőnknek ilyen kedvező érték.
No mert azért nemes a küzdelem, hogy terjesszük... :) Este az RTL híradóban is lesz róla szó, úgy fest... :) Az index meg lecikkezte már a tech-ben... :)
Hidd el másoknak is fontos a plusz nyomaték... Csak szerintem olyanok, akik fiatalok és akiknek esetleg ez (lesz) az első autójuk, büntetve vannak a biztosító által. A Te besorolásod nagyon kedvező, mind a besorolás, mind a hely és kor szerint. Így a helyedben nekem is egyértelműen az 1.6 lenne a jobb választás. Viszont vedd figyelembe hogy nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben. :)
Nekem is fontos lenne, csak éppen az a plusz 17Nm nem egy egetverő különbség szerintem. A H Astránál biztos hogy az 1.6-os választanám az 1.4 helyett, mert ott az 1.6jóval alacsonyabb fordulatnál adja le a max. nyomatékot.
ahamm, nekem az éves kötelezőm 18400Ft (18400/12=1533Ft/hó) 1,6-os kocsira (B10, megyei j. város, 37év) biztos nekem ennyire fontos csak a plusz nyomaték....
A kötelező az nekem kb. 1000Ft-tal lenne több, de hozzá jön még a felár hiteltöbblete, a több teljesítményadó, a valamivel több cascó, meg az, hogy átlagban a saccográfom szerint fél literrel többet eszik mint az 1.4-es.
Szerintem kicsit a Suzuki Swift 2re hasonlít, fent a "szent kvarcóra" a műszerek és az ülések miat. De anyagaiban inkább egy 90-es évekbeli japán autókat idézi. A futóművet meg hagyjuk :D. Nem is hiszem el hogy a totalcaron ílyet írtak.
Az ízlésünk azonos! (ezüst) :D A sötét színek nekem túl kényesek, egy jó fél év múlva nézzétek meg a kilincsek és környékét. Nagyon szépek-elegánsak, de a legkisebb karc is messziről világít. Én az ügyfeleimnek szoktam javasolni a fóliázást, a kilincsek környékén. (színtelen) :)
Tényleg jól tűri a koszt a bézs meg a piston grey is, de ha már 3,5 milláért veszek egy autót nálam ez nem számít. Végre megvettem az első olyan autómat aminek a színét én választhattam ki. Eddig volt világos kék, sötét kék, zöld és szürke, ja és céges fehér. Most már akartam egy komolyabb színt és a fekete mellett döntöttem, mert elegáns és komoly. Nekem is mondták hogy azon meglátszik a kosz, de ha városban megkarcolják a lökháritot az a világos színűn nagyon csúnya. Sajnos én jártam így nem egyszer. Vannak ezek a felragasztható hülyeségek a lökösre és az oldalára. Ezeknek semmi értelme, kicsi az esély rá hogy azon a 3cm magasságon belül találkoznak. A Focuson is volt és mindig vagy alatta vagy felette húzta meg valami vadbarom. Ráadásul Lx-nél nincs színrefujva semmi, így legalább megvan az összhang, minden egy színű.
A színtémához nem akartam hozzászólni, de szerintem a Beige a legkosztűrőbb szín és utánna jön az ezüst. Messziről nem lehet látni rajta a koszt. (kb 3-4 méterről) A garázsnál mindenki mondja, hogy miért mosom a kocsim hisz tiszta. Gondolom mondják magukban "Nézd az autó bu... nem elég tiszta a kocsija!" :DDD
Nem szakmám, de a villamosági kollégámat nem engedem a saját autóm közelébe! :D Egyszerü nem komplikált ha ismeri az ember a kapcsolási rajzokat és hogy mi merre található a kocsiban. A legnehezebb kimérni mindent, és megkeresni az ideális helyét a cuccoknak, utánna már megy minden.:)
A baloldali "A" oszlopba megy be és jön ki az első ajtó vezeték kötege, onnan mindent le lehet venni. Csak a két (v négy) ablakemelő kapcsolót kell kimérni és rálötni a modult. Szerintem nem kell fúrni semmit.:F
Nekem "csak" 3 ezerrel jönne ki drágábban havonta a kötelezőből adódóan (27/férfi/A0/első autó :D) a fentartása az 1.6 benzinesnek, mint az 1.4. Részletek miatt meg még plusz kb 2000 Ft. Így összesen már 5000...