Keresés

Részletes keresés

truffle Creative Commons License 2011.07.12 0 0 651

Ha az érvek normális, emberi hangnemben vannak ütköztetve, akkor az még előre is viheti a szekeret.

Amúgy nálunk rendeződött a dolog és csak egy félreérthető SMS-volt...

Hála az égnek! Nem vagyunk mi olyan ganyék;). Sem olyan hülék, hogy ekkora magaslabdát csak úgy otthagyjunk:D

Egy gyertyafényes vacsorát apának, nagy szeretkezés, oszt a kapocs még szorosabb lesz:).

Előzmény: YkcivP (650)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.12 0 0 650

Légyszi fejezzétek be a vitát...

Mind a 2őtöknek igaza van és mégse...

Szóval csak vitát ne többet... Elég az ami az embereket a melóba meg otthon várja.

Amúgy nálunk rendeződött a dolog és csak egy félreérthető SMS-volt...

truffle Creative Commons License 2011.07.12 0 0 649

Én annyira nem akarok ilyen f...sságokról vitatkozni.

Én is inkább beszélgetnék.

Szerintem ezt a SZABÁLY dolgot egyeztesd ... pl. a Tojásművészeti kiállításon szereplő IGAZI MŰVÉSZEKKEL is! 

Rendben.

Pfujjjj. az alábbi cikkben pl. a 3. képen egy egész tojás totál be van aranyozva!!! Szentségtörés???

Az. Elvész a tojás a festék alatt, mint egy darab aranyozott lemez, úgy néz ki. 

A Faberge tojás is csak giccsáradat??? 

Nem sok köze van ahhoz, amiről mi beszélgetünk.

Húúú. és még műNYanyagból készült gyöngyökkel is elcsesznek műbészek tojást! Ez mármár tűrhetetlenn... 

Az. Semmi köze a tojáshoz. 

Ezt a cikket csak úgy hirtelenjében találtam, lehetne ezt még fokozni!!! 

Lehetne.

Az általad lovagolt "szabály" hol vala leírva szép magyar írásban??? Én még nem találkoztam ilyennel sehol... 

- A Képző,-és Iparművészeti Lektorátusnál, ahol zsűrizik a munkáidat
- A Magyarok Házában sok-sok kiállítás
- A Vigadó Galériában kiállításon
- Az Iparművészeti Múzeumban kiállításon
- A Hiltonban kiállításon
- A Hotel Pávában kiállításon
- A Humorfesztivál kiállításán
- Az MTV 1 műsorában
- A volt Dunakanyar Rádió műsorában többször
- A Horgászújságba
- Helyi lapokban
- Sok élőmunka bemutatón
- És még egyszer Gödöllőn is a művházba
- Az USA-ban, Kanadában, Finnországban, Japánban...

Ne keresd leírva, nem fogod megtalálni.

A művészetben, az alkotásban, a kreativitásban NINCSENEK SZABÁLYOK!!!!!! 

De vannak. Ahol ezek a szabályok megszünnek, ott a pénz került előtérbe. 

Szóval véleményem szerint vessünk véget ennek a meddő vitának, és foglalkozzunk azzal, hogy egyéniségünket megőrizve alkossunk mindannyian olyat, amilyen nekünk, magunknak tetszik...

Rendben.

Előzmény: yassie (648)
yassie Creative Commons License 2011.07.11 0 0 648

Én annyira nem akarok ilyen f...sságokról vitatkozni. Szerintem ezt a SZABÁLY dolgot egyeztesd a Zsolnay és Herendi porcelánfestőkkel, a mai még élő számos tojásfestővel, pl. a Tojásművészeti kiállításon szereplő IGAZI MŰVÉSZEKKEL is! Sőt, hogy továbbmenjek, akár magával Fabergé-vel is!!! Micsoda ízléstelen munka mind!! Ugye??? Csupa szintetikus festék az összes természetes tojáshéjon!! Pfujjjj. az alábbi cikkben pl. a 3. képen egy egész tojás totál be van aranyozva!!! Szentségtörés???

A Faberge tojás is csak giccsáradat??? Lehet, de mégis milliókat, akár milliárdokat is érhet! Én azért elnézegetnék egy ilyen természetellennes, vagy Szabályellenes" aranyozott micsodát a vitrinemben!!!! Bár nincs vitrinem, de esküszöm vennék hozzá! :-)

Húúú. és még műNYanyagból készült gyöngyökkel is elcsesznek műbészek tojást! Ez mármár tűrhetetlenn...

http://www.miskolciest.hu/cikk/60665/nem_is_kovacs_az_aki_nem_tud_egy_tojast_megpatkolni_-_tojasmuveszeti_kiallitas/mind

Ezt a cikket csak úgy hirtelenjében találtam, lehetne ezt még fokozni!!!

Az általad lovagolt "szabály" hol vala leírva szép magyar írásban??? Én még nem találkoztam ilyennel sehol...  A művészetben, az alkotásban, a kreativitásban NINCSENEK SZABÁLYOK!!!!!! Hidd el, a főzésben sincsenek ilyen szigorú szabályok, mert ha a kelkáposzta főzelék meleg rántásába hideg víz szabályát egyszer elcseszed, és véletlenül meleg vízzel engeded fel sem lesz belőle töltött paprika, kelkáposztafőzelék marad akkor is, és még meg is eheted, mert észre sem fogod venni a szabálysértést!!! De erről meg pláne ne vitatkozzunk!!! Elég érv az, hogy útálok és nem tudok főzni, mégis élek még, mert eszem kelkáposztafőzeléket is, akár szabályosan készült akár nem! :-)

Szóval véleményem szerint vessünk véget ennek a meddő vitának, és foglalkozzunk azzal, hogy egyéniségünket megőrizve alkossunk mindannyian olyat, amilyen nekünk, magunknak tetszik...

Előzmény: truffle (647)
truffle Creative Commons License 2011.07.11 0 0 647

A baj az, hogy nem a Te véleményedet akartad csak elmondani, hanem tulajdonképpen rá akarod eröltetni a saját ízlésvilágodat másra.

Soha nem erőltetném senkire az ízlésvilágomat. Én is tudom, hogy mi a baj?

Az a baj, hogy kevered a szabályt az ízlésvilággal.

-Szabály, hogy a kelkáposzta főzeléknél a meleg rántást hideg vízzel öntöd fel, ízlésvilág,  hogy mennyi köményt, sót stb. teszel bele.

-Szabály, hogy a kolbászt húsból és szalonnából készíted, ízlésvilág, hogy lóhúsból, vagy  sertésből, csípősen, vagy édesen stb.

-Szabály, hogy természetes anyagot (lsd. tojás) nem komponálsz össze "mű" dolgokkal,  ízlésvilág, hogy a megmunkálást apró furatokkal,- nagy kitörésekkel,-karcolással, vagy  ezek kombinációjával készíted el.

Ha a Szerelemtojás szélét furatokkal tűzdeled tele és a furatokba természetes szalmaszálat fűzöl, akkor megemelem nemlétező kalapom, csettintek egyet a nyelvemmel és azt mondom, - Ez igen Anikó, gratula!(Pedig ez nem az én ízlésem, soha nem csináltam ilyet).

Ha egy falat akarsz a tojáson megjeleníteni, összetörsz egy természetes téglát, méretarányosan kifaragod a téglákat és a kitört részekbe beragasztod, akkor azt mondom, - A francba, miért nem nekem jutott eszembe?

Ha Kolompár Esmeralda esküvőjére arannyal körbehúzott tojást rendelnek, akkor én leszek az első, aki azt mondom, hogy csináld, keress vele pénztet.

De nem vagy Te kínai, hogy műanyagban gondolkozz, magyar vagy, magyar hagyományokkal, magyar mentalitással, magyar kézügyességgel.

...amennyire tanáccsal tehetem.

Ez is csak tanács volt. Természetesen úgy csinálod továbbra is, ahogy kedved tartja. Beszélgetünk.

Előzmény: yassie (646)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 646

No ez az az ízlésbeli különbség, amiről beszéltem én is. Neked nem tetszett, a megrendelő meg elájult tőle.. Két ember, két ízlés két stílus vagy akárhogyan nevezhetjük..

A "nézeteltérésünk" nem abból adódik, hogy Te mást tartasz szépnek, vagy "tojásravalónak". A baj az, hogy nem a Te véleményedet akartad csak elmondani, hanem tulajdonképpen rá akarod eröltetni a saját ízlésvilágodat másra.  Ami neked nem szép, az másnak lehet az. Ezt Neked is el kell fogadnod!

Én mostmár elég sokmindent oktatok is (még akkor is, ha ez sem tetszik mindenkinek) és a saját ízlésemet sosem kényszerítettem senkire. Megmutatom én mit hogy képzelek el, szerintem mi hogyan szép, és a "diákra" bízom a többit. A dolgom a technika megtanítása, az ízlést csak annyiban formálom, amennyire tanáccsal tehetem. A tanácsról meg tudjuk mindannyian, hogy vagy megfogadják, vagy.... 

Szóval szívesen veszem én mindenki fiától és lányától a hozzászólást, a saját véleményét, de engedtessék meg, hogy eldöntsem meg akarom e fogadni a tanácsát. És ha nem, attól a munkám még nem lesz randa, csak nem mindenkinek lesz az ízlésének megfelelő.

Előzmény: truffle (644)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 645

Most nagyon menő Kosd és Vácduka.

Előzmény: YkcivP (643)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 644

...ízléstelennek tartom a címert minden oda nem illő helyen, pl tojáson.

Az a tojás megrendelésre készült Kanadába, azért van rajta a címer, meg a kanadai címerből a francia liliom, mivel a lány francia kanadai(Samantha), a fiú pedig magyar(Attila). Így kérték, ez volt az elképzelése a megrendelőnek és jól megfizettek érte. Egyébként nem nagyon finnyáskodom, jópár horogkeresztet, meg sarló-kalapácsot meggravíroztam már, de volt origi vibrátor is kettő;). Ezekkel a lelkiismereti dolgokkal a megrendelő számoljon el magafelé, én nem foglalkozom vele...vagy felkopik az állam.

Nem szeretem a kategorikus kijelentéseket művészettel kapcsolatban...

A "az aranyozás nem a stílus része" kijelentésemre gondolsz? Annyira finom és törékeny a tojás, hogy a "nehéz" aranyozást nem bírja el. A tojáshoz méltó más technikát kell alkalmazni. Persze ha így kérték, akkor más. De ha magamnak csinálom, vagy ajándékba adom, biztos, hogy nem alkalmazom...jobban mondva nem is tudnám alkalmazni, mert nem értek ehhez a technikához.
Fradis tojást kértek egyszer, a furatokba zöld gyöngyökkel. Próbáltam lebeszélni, de nem lehetett, hát megcsináltam. Baromi ronda lett:). A megrendelő meg el volt ájulva tőle.  

Előzmény: Szpidi99 (604)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 643

Sok X voltam Vácott. Dolgoztam is ott 1-2 évig aztán, szakítottam az ex pasimmal és Pestre költöztem majd miután megszületett a kicsi fiam hazaköltöztünk mind. Most vissza szeretnénk költözni valahova oda. Ha végre eladtuk a házat...

Előzmény: yassie (641)
i - gazságosztó Creative Commons License 2011.07.10 0 0 642

Lényeg a Vác :).

Előzmény: yassie (641)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 641

A 634-es hozzászólásban rejlik a válasz!!! :-)

Előzmény: YkcivP (640)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 640

Kérdeztem hogy Vác vagy Márianosztra... Bár csak Zebegényig tart a dunakanyar :P

Előzmény: truffle (632)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 639

elment...

Előzmény: yassie (638)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 638

értem, hogy dühös vagy, de ezt ne beszéld ki így nyilvánosan. Írj mélt!

Előzmény: YkcivP (636)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 637

igazad van mindenki aki olvasta bocsi a kiborulásért...

Előzmény: yassie (635)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 636

És mit jelent az hogy tartalék telefon... Van neki céges meg a családi díjcsomagos... Ti mire következtetnétek?

Előzmény: YkcivP (633)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 635

erre elég nehéz választ adni..

Bár már aludni készültem, de beszélhetünk priviben ha akarod, mert ez tán mégse idevaló téma!!

Előzmény: YkcivP (633)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 634

Az :).

Előzmény: yassie (628)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 633

Nem tudom mit higyek... Most is elment 4 napra... Honnan tudjam ezek után hogy dolgozni vagy szórakozni ment. És itt a 2 kicsi...

Előzmény: YkcivP (630)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 632

Ilyen nekem is volt, mármit a feleségem talált egy "eltévedt" SMS-t a telómban. Persze a végén kiderült, hogy tényleg ártatlan volt, de ha belegondolok, nem tudom mit szóltam volna, ha fordítva történik.

Előzmény: YkcivP (625)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 631

Ajajjjjj...

Előzmény: YkcivP (630)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 630

Nem Anikó, mert a munka kezdése elött 30 percel volt Verőcén... és a nyugatiban dolgozik...

yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 629

és a válasz elmúlasztotta az aggodalmadat??

Előzmény: YkcivP (625)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 628

Vác? IMÁDOM!

Előzmény: truffle (626)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 627

Nosztra vagy Vác?

Előzmény: truffle (626)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 626

Nem nógrádi vagyok. Dunakanyar. Szép börtönünk van :).

Előzmény: yassie (622)
YkcivP Creative Commons License 2011.07.10 0 0 625

Ógy látszik én is csatlakozom. De csak mert a férjem magyarázatát várom...

Az ő régi telóját vagyok kénytelen használni és találtam egy számomra kétejt ébresztő SMS-t és hiába vagyok kipurcanva úgy zakatol a fejem meg a szívem mint ha kilómétereket futottam volna. Pedig nem is jó a szívem. Ja és a választ is megtaláltam...

Előzmény: truffle (623)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 624

Ok. Ha legközelebb kell fújnom, így teszem!

Előzmény: truffle (623)
truffle Creative Commons License 2011.07.10 0 0 623

Nem. A fecskendőre rá kell tenni a fém szurit. Azon nem megy fel a sárgája, főleg a hártya nem, ha belekerül. Úgy is csinálhatod, hogy vizet szívsz fel a tűvel, azt nyomod bele, így felhígítja a sárgáját. Így is előferdül, hogy a hártya megakad az alján, ilyenkor a tűvel szoktam alulról megpiszkálni.

Csak az első néhány csepp feférje kijöveteléig kell vigyázni, utána már lehet neki nyomni.

Előzmény: yassie (620)
yassie Creative Commons License 2011.07.10 0 0 622

Ilyen mamika nekem is kell!!!!!!!! Te is nógrádi vagy??

A tüdőnek nem árt a munka! Én füstöt nem adok neki! :-)

Előzmény: truffle (621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!