Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.17 0 2 66595

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66593)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.17 0 0 66594

Holnap maradék sárgaborsó piré, maradék hagymás tarja.

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.17 0 0 66593

Ma spagetti sült paradicsomszósszal. És betettem még a sütőbe egy adag zakuszkaszerű kenőkénekvaló padlizsánt, paprikát is.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.16 0 0 66592

Holnap bőrös süllőfilé roston, karfiolsteak, sajtmártás.

Csütörtökön az Aldiban lesz(?) szürkeharcsa, ha nem túl zsíros, akkor

beáldozok rá 1-2 nyugger ételjegyet... :)

Sörtésztában (tojásmentesen!) fogom sütni, mellé remulád szósz

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.16 0 0 66591

Tegnap cukkinifőzelék, sült csirkecombfilé, az ifjúságnak betyárleves, áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal.

 

Ma pulykazúzapörkölt, bulgur, uborkasaláta. 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.16 0 1 66590

Tegnap végül is 'csak' sárgaborsó lett a ebéd, lassan karamellizált hagymákkal.

Megkockáztatom, jobb ízű, mint a lyoni rostélyos hagyma, persze a harsogó ropogósságot felejtsük el.

Szóval, ma készül a lassan sütött tarja, vele sült krumplival, paradicsom salátával.

dulci_nea Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66589

Amikor így lebőrözök, újabban air-frayerben megsütöm, nagyo finom. A főtt bőrt nem enném meg, de a levesben főtt csontokat én is szívesen lerágcsálom. 

Előzmény: Popenka (66587)
dulci_nea Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66588

Az eddigiek alapján feltételezem, itt mindenki elég jól főz. Rólam is lehetne feltételezni. Gondolod, sz..á főzöm a zöldséget? Megfelelő időrendben teszem bele. Mint pl. gulyáslevesnél vagy egy palóclevesnél sem külön főzzük a zöldséget. 

Előzmény: öreg_néne_b (66579)
Popenka Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66587

"Hétfőn zöldborsó leves csirke alkatrészekkel."

 

Talán nem érdektelen, ha tovább ragozom, a takarékos konyha híveinek.

A csirke alkatrészek a következőt jelentik.

Vásároltam valaha a hentesnél 6 db egész csirkecombot és egy egész csontos mellet.

1. a mellet kifiléztem, lett a filéből valami, a bőrét és csontját fagyasztottam

2. a combokat szétválasztottam, az alsó combokból rántott husi lett.

3. a felső combokat lebőröztem, kicsontoztam, a bőrt és a csontokat szintén fagyasztottam

4. az első adag három felsőcomb filéből aprópecsenye lett, sültkrumpli, etc.

5. ma a csontokat (bőröket) elővettem, és sós borsos lében megfőztem, ezzel a lével készítettem zöldborsó levest

6. holnap a megmaradt szép darab combfilék egészben sütve lesznek valahogy, valamivel, ezt még kitalálom

 

a főtt csontok és bőrök természetesen a szakács jutalmát képezik...

"apa a mi kutyánk" : ahogy kisfiam mondta régen

Előzmény: Popenka (66567)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66586

Biztos jó puliszkával is, de én szintén krumplipirével enném.

Ma lassan sült hagymás tarjaszeletek, maradék sárgaborsópiré.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66585)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.15 0 1 66585

Nekem valahogy jobban bejön hozzá a krumplipüré, és már csak azért is örültem neki, mert én nagyon szeretem, de a többiek nem, csak ritkán vacakolok egy adaggal. De burgundihoz mindenképpen 😊 Kell is főznöm megint, regen volt már.

Előzmény: Popenka (66582)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66584

"A húsnak általában sokkal több idő kell, mint a zsenge zöldbabnak. "

 

Ilyen esetben én készítek egy pörkölt szaftot. Csak a zsírral, hagymával, fűszerekkel. Mintha benne lenne a pörkölni való hús, de nincs benne.

Aztán mikor kész, belerakom a gyorsabban fővő cuccost. Bármi lehet, nem csak zöldbab.

Tulajdonképpen a gomba pörkölt is így készül.

Előzmény: öreg_néne_b (66579)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66583

majd küldd a receptet :)

Előzmény: homerx (66581)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66582

lám, lám, a kusza órarend... :)

szoktam ilyen burgundi mintájú ételt készíteni, de nem krumplipürére tálalom, hanem puliszkára

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66580)
homerx Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66581

en eg most ismet talalhatok ki egy varganyas kajat.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66580

Elmúlt hét elég káoszos volt főzés szempontjából, egyrészt lány kusza órarendje miatt, másreszt eü körök és egyebek miatt. Azért készült chili sin carne, csirkehúsleves, kakós süti narancslekvárral, lecsó., es a fagyasztóból is került elő bespájzolt kaja.

 

Tegnap betyárleves és sajtos pogácsa volt az ebéd  ma pedig kocsma 😊 Ismét Felsőcsatár, ismét hibátlan minden. Bbq nyak-csülök, burgundi szósz, krumlipüré, ropogós laskagomba: a hús hihetetlenül omlós, a szósz gazdag, ízes. Nagyon finom volt. (Kép az étterem Fb oldaláról.)

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.14 0 1 66579

A húsnak álltalában sokkal több idő kell, mint a zsenge zöldbabnak. 
Másoknál a zöldbabpörkölt leginkább egy paprikás főzelék szokott lenni.

Előzmény: dulci_nea (66578)
dulci_nea Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66578

Kicsit más, egyben kell főzni. Anyósomtól tanultam, mindig így neveztük, és szereti a család. 

Előzmény: nagypapi51 (66576)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66577

Lángos projekt halasztva, helyette sárgaborsó piré, sült hagyma, szafaládé 'gránát'.

Stokeráj: füstölt lé híján szalonna bőrökkel fő a borsó, nem is áztattam be, egy óra alatt így is megfő

kerámia 2 fokozaton. Fűszerezés 3 gerezd fokhagyma a borsóval együtt főzve, só, feketebors.

Előzmény: nagypapi51 (66576)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66576

...zöldbabpörkölt...

Ez így pörkölt zöldbabbal, létezik natúr (vega) verzió is.

Így, hogy beköszöntött az ősz, ma lángos lesz az ebéd, fokhagymás/sajtos/tejfölös.

 

Előzmény: dulci_nea (66574)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.13 0 1 66575

ki dugja ezeket a nőket, hogy minden média felületen ontják a butaságot?

 

Valószínűleg senki, azért írnak ilyeneket. ;)

Előzmény: Popenka (66555)
dulci_nea Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66574

A cigánylecsó még csak most kerül sorra.

A húsleves még tolódik.

 

Az indiai fűszer annyira ízlett, majd' minden nap használtam belőle. Csináltam egy finom húsmentes kencét is vele, padlizsán-hagyma-gomba összesütve, egy kanál indiai fűszer és kevés majonéz. Na, erre naponta rájárok. 

 

Jövőhéten zöldbabpörkölt, pontosabban friss vajbab, amíg van. Pörkölttel összefőzöm, tejföllel habarom. 

 

Hogy már nincs meleg, sütök egy adag tépetthúst, tarjából egyben, szendvicsekhez. 

Popenka Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66573

"Gondolom ha követnéd a YouTube-ra mutató linket, abból kiderülne."

 

Gondolom nem gyalog.

Nem. Nem derült ki. Megnéztem, mielőtt írtam volna....

Trash az egész.

Előzmény: H_G (66571)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66572

Bevallom, én sem követtem a linket, annyira nem érdekelt a dolog.

(ld. még autentikus receptek, amik ugye nem léteznek)

Előzmény: H_G (66571)
H_G Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66571

"Kik, hol, hogyan?"

 

Gondolom ha követnéd a YouTube-ra mutató linket, abból kiderülne. De szerintem sem éri meg a fáradságot.

 

Előzmény: Popenka (66566)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.13 0 1 66570

...Tegnap fagyasztóból ettünk vaddisznó pörköltöt, zacskós sztrapacskával...

Elfogyott a pb gáz, vagy több órás áramszünet volt?... :)

Előzmény: Popenka (66567)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66569

Még ide kívánkozik a klasszikus sútka:

Gyula hozzál csabait vs. Csaba hozzá gyulait... :)

Előzmény: nagypapi51 (66568)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66568

...A csabai kolbász meg finom, bár egy kis kömény hiányzik...

Pedig a csabai köménnyel készül, ellentétben a gyulaival, ami borssal.

A bél is különböző, gyulainál vékony, csabainál vastagbél.

Aldis csabai kolbász, ami Gyulán készül... :(, és az 'igazi' csabai.

 

Előzmény: Popenka (66566)
Popenka Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66567

Tegnap fagyasztóból ettünk vaddisznó pörköltöt, zacskós sztrapacskával.

Mára fele megmaradt ebből, csináltam elé egy lebbencslevest.

Holnap a maradék lebbencs után sült oldalas nekem, szűzpecsenye a finnyásoknak, köret még bizonytalan. De gombát veszek elő. ;)

Hétfőn zöldborsó leves csirke alkatrészekkel. Túrógombóc.

Popenka Creative Commons License 2025.09.13 0 0 66566

"Kiválasztották a legfinomabb magyar ételt...."

 

Kik, hol, hogyan? Erről semmi infó. Mondjuk érdektelen is, ne keressük.

Össze lehet hasonlítani a húslevest a csabai kolbásszal, és a krémessel, de minek. Aki szeretné öntse össze, és egye úgy.

Véleményem szerint a legfinomabb magyar étel a hortobágyi slambuc. Jelentsen ez bárkinek bármit. :)

 

A csabai kolbász meg finom, bár egy kis kömény hiányzik. :)))))) 

 

Viccet félretéve, mindig a helyi gyökerű étel a legfinomabb, és ott, ahol értik azt.

Előzmény: nagypapi51 (66565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!