Keresés

Részletes keresés

MIHALA Creative Commons License 1999.06.17 0 0 89
Helló!
Bocs, ha kicsit offtopic vagyok, de igazság szerint ez az első hozzászólásom. És lőn: Én a magam részéről a műkörmös birodalmi lépegetőktől inkább elszomorodom mintsemhogy felvidulnék. Szerintem valójában nem a szülők kreálták e szörnyszülötteket, hanem a reklámok. Azok sajnos jobban nevelnek, rendszeresen, és mindenütt ott vannak. A reklámokba beleértem a _manógerek_által_kreált_ rockbandák (rave, rap ... akármi) videóklippjeit, és a szappanoperák végtelen sorát is. Másrészről, mint ahogy azt már korábban írta is valaki, ott vannak a barátnők, és a nem barátnők, az egykorú csoport, akik szintén (szándékosan) fertőzöttek. Programozó vagyok, pszichológiát is tanultam: a reklám olyan mint egy jól megírt vírus, kihasználja az emberi gyengeségeket, hogy megtelepedjen a fejekben. Azt sem kell elfelejteni, hogy milyen jó üzlet is az a műköröm/rúzs stb.. divatcikk, amit jóval az árán felül lehet árulni és nem is kell különösképp tartósra készíteni (mert divat). (Ilyen például néhány picipuha termék is. :-) Mostanában minden csak a pénzről, a gazdagságról szól, ami csak keveseknek adatik meg. Talán ha inkább szólna a világ az emberi kapcsolatokról, az egyszerűség, a használhatóság, a tiszta, rendes környezet értékéről akkor mindenki jobban élne ... vagyis inkább sokkal jobban érezné magát. Akkor talán nem lennének ilyen jelenések a metrón. Öt unokaöcsém van (14 - 22 évesek), egyik sem bankár, vagy bróker. Mostanában állandóan panaszkodnak, hogy nem lehet normális lányokkal találkozni a diszkóban, vagy más szórakozóhelyen. Elmondásuk szerint a lányok első kérdése ma már nem az, hogy "Hány éves vagy?" (mint az én időmben), hanem az, hogy "Hazaviszel?". Vagy még nyíltabban: Van autód? Hol dolgozol? Mennyit keresel? ... stb.
Az autóról jut eszembe két példa: Amikor egy finn diák először volt életében Budapesten megdöbbent, hogy milyen gazdag is ez az ország, tudnillik minden autóban csak egy ember ül, és nagyon sok az autó. A másik: a barátnőmet egyik tanítványának apja elvitte autóval a pályaudvarról. Az illető pesti, mégsem tudta, hogy a Keletinél van metró. Mobilja persze volt.
Talán kicsot bő lére fogtam. Elnézést ha valakit megbántottam.
Vagyok: Mihala

UI: Ha Czabi az ELTE Czabi, akkor ÜDV CZABI!

csinnnKA Creative Commons License 1999.06.17 0 0 88
Lady! :-) :-*
Nekem sincs... és nálam is robot ezerrel. Ez már a nyári szabi előtti hajsza! :-/
Már csak esetleg szeptemberben lesz ektüel a műköröm, ha jövök vissza dolgozni, lehet, hogy akkor csináltatok. Nyáron otthon a kertimunkákhoz (kis kapirgálás, ásás-kapálás, ültetés, viráglocsolás) nem nagyon passzolna. Márpedig ezzel akarom tölteni a nyarat, a kiskertemmel. Úgy élvezem! :-)
Sokat gondolok a kis járgányodra! ;-)
Ahány vajszínű kispolákot meglátok, mindig eszembe jut. Júli közepe táján kiderül a cégautó ügy, és utána majd jelentkezem! :-)
Nyaralás?!

Lányok! Ezennel a műkörmös topicot nyílt színi traccspartik színhelyévé (is) avanzsálom! ;-)

Előzmény: lady (87)
lady Creative Commons License 1999.06.17 0 0 87
Szia CsinnnKa!
De régen 'találkoztunk' ! Van-e műköröm? Nekem azóta sincs. Nincs időm megcsináltatni. 6-ig robot, utána már bezár a bazár :-))
E van... ;-D
hello
lady
csinnnKA Creative Commons License 1999.06.17 0 0 86
Rahell!
Hááát, nézze meg az ember: nem belevágott a szavunkba?! :-)))))))))))))))
rahell Creative Commons License 1999.06.07 0 0 85
Szia lányok, bocs az oof belepofádzásért, de körmöljétek IDE a véleményetek, az ott szóban forgó témáról!
Köszöntem!
csinnnKA Creative Commons License 1999.06.07 0 0 84
Alienne!
Na?! Lesz vagy nem lesz?! :-)
csinnnKA Creative Commons License 1999.06.02 0 0 83
Alienne!
Szó mi szó, a cipzárral, begombolással, pohármosogatással, s még egynémely más dologgal nekem is gondom volt. De -csak hogy tudd- profi műkörmökkel sokkal ügyesebb leszel, mint a házi ragacsolttal.

Lady!
1. mél ment vajszínű tudodmi ügyében.
2. esküvői műköröm-repülés esete -belátom- vetexik az enyémmel, bár a tiédet legalább nem három férfi kereste térden csúszva-mászva, miközben Te kínosan vigyorogva ronggyá égsz a szégyentől.
De azért a tiéd is klassz lehetett! Mert hogy az meg esküvőn volt. :-)))

lady Creative Commons License 1999.06.02 0 0 82
A legcikibb eset egy esküvőn történt meg velem. (nem az enyémen szerencsére)
Az étteremben nehéz fából faragott székek voltak. A szűk helyen alig lehetett elférni, ezért mindenki próbált kényelmesen elhelyezkedni a székével. Én is, csak nekem nem jött össze. Megemeltem a széket, és lerepült a körmöm. Ez csak egy dolog hogy leesett, de a levesestál mellett landolt. A szép ezüstszürke köröm ott csillogott az asztalon, még a vak is látta. Elrebegtem egy sorry-t, összeszedtem a körmömet, és égett a fülem ezerrel... De azért a mosdóban visszaragasztottam.
alienne Creative Commons License 1999.06.02 0 0 81
csinnKA,
akkor bizakodó vagyok, ha ilyen sokáig kitart. az alatt már párduckarmaim nőnek. (két körmöm már nagyon szépen megnőtt a napokban (na jó, ez csak 20%-os siker :)))))
amikor először ragasztottam fel magamnak műkörmöket, az gimiben volt, egy buli előtt ráadásul. még marhára nem szoktam meg a dolgot (gépelni, cipzárt húzni a mai napig nem tudok vele -pedig az fontos ;) -, de akkor még ráadásul jó kis alulpatentozós body volt rajtam, a körmök meg vagy 5 centisek. na most el lehet képzelni, csak a barátnőmmel együtt tudtam elmenni pisilni, és neki kellett bekapcsolni a bodyt, mert nekem nem ment. :)))) azóta is azt mondja, hogy nekem nem való a műköröm.
Előzmény: csinnnKA (80)
csinnnKA Creative Commons License 1999.06.02 0 0 80
Lady!
Valami üzemzavar lehetett, mert a másik kedvenc topicomban ("Lányok, segítsetek!") is május 14-től lett helyreállítva az egész.

Alienne!
Anno én is felragacsolt "házi" körmökkel kezdtem. (Pl. valami klasszabb bulira vagy barátnőm esküvőjére csináltam... előző este tévénézés közben szépen megreszelgettem olyanra és akkorára, amekkorára és amilyenre akartam, felragacsoltam és passz... igenám, de -ahogy Te is említetted- ezek a házi gyártmányúak pár nap alatt fellazulnak, egyrészt ha víz megy a köröm alá, klasszul elkezd gombásodni, másrészt a legkisebb ütésre/bármire lerepülnek. Az igazán ciki az volt, amikor egyszer a táskám pántja beleakadt a kisujjam műkörmébe, ami úgy lerepült, hogy a melóhelyemen a kapuban csúsztam-másztam, hogy a lábtörlő rácsa alól kivakarjuk a beleesett körmöcskét. Mindnyájan fetrengtünk a röhögéstől (én mondjuk azért még égtem is közben egy kicsit). Ekkor határoztam el, hogy soha többé!
S nem azért mondom, de szerencsés esetben a profi (zselés) műkörömmel összehasonlíthatatlan a dolog. Mondom, nekem csak tavaly volt, az esküvőm okán májusban tetettem fel, szép lekerekített, ovális körmöcskéket, mindenki azt hitte, hogy valódi, nagyon büszke voltam rá. Még vagy háromszor töltettem, aztán valamikor augusztus végén leszedettem. Egy szett _több_mint_három_hónapig_volt_fent, és egyetlen egyszer sem esett le, nem sérült meg stb. pedig elég nagy strapának volt kitéve. Úgyhogy nagyon jó volt. De amikor leszedték, akkor olyan kis védtelenek voltak a körmöcskéim... szóval nem mernék rá megesküdni, hogy jót tesz majd neked... egy biztos: a körömrágásról jó eséllyel leszoktat! :-)

Kalmo! :-))))))))))

lady Creative Commons License 1999.06.02 0 0 79
kalmo,
akkor azokhoz a körmökhöz engedélyt kell kérni, mert fegyvernek fog minősülni.:-))

ki tudja, hogy miért van a nick helyén kérdőjel? Pedig én odaírtam a nevemet...:-I

kalmo Creative Commons License 1999.06.02 0 0 78
Úgy hallottam, hogy már gyártanak olyan mukörmöket, amikkel lehet konzervet nyitni, sôt svájcban a bicskagyár már megkezdte a túlélô jellegu mukörmök prototípusainak tesztelését...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 77
Nekem is mindig tövig vágják a felragasztás előtt. Ha kezd lenőni, akkor feltöltik, és egy idő után egyformára nő a sajátoddal. <
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 76
csinnKA,
köszi a tanácsot.
nem is csak az volt a probléma vele, hogy rövid volt, hanem hogy be volt töredezve, egyenetlen volt, meg még minden egyéb gond.
én magamnak amiket felrakok, ezeket a sarki trafikban vásárolt cuccokat (de volt olyan, amit profi körmösboltban vettem), azok 2-3 nap, vagy fürdés, vagy egy icipici mosogatás után lejönnek.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 75
Alienne!
A körömrágás nagyon rossz szokás és -állítólag- pokoli nehéz róla leszokni. Szerintem a műköröm tutira megoldaná a helyzetedet. Szóval azt mondod, hogy annyira nagyon rövid, hogy még műkörmöt sem lehet rá felrakni?! Hm! Ez meglep. Mert hogy amikor nekem volt, akkor meg annyira, de annyira rövidre levágta a körmös-csajszi, hogy komoly fizikai fájdalmat jelentett. Azt mondta, ki kell bírni, minél rövidebb a valódi körmöm, annál tovább lesz szép a műköröm (nem kell a valódi körmöt alóla kicsiszolni stb.stb.). Szóval a "tövig"-nél is rövidebbre vágta, úgy ragacsolta fel a tippet, aztán jöttek rá szépen a zselé-rétegek. (szóval -csak hogy tudd:- a "zselés" műköröm is ragasztott)

Szerintem az a megoldás, hogy próbálkozz másik körmös-csajnál is, hátha az elvállalja. Ha jól megcsinált műkörmöd van néhány hétig, valószínűleg segít leszokni a körömrágásról, bár szerintem ez -mivel csak egy rossz szokás- csak önfegyelem kérdése. Ha igazán akarsz, egyedül is le tudsz szokni róla.

Blaster!
Igen, szerencsére ilyen csajok is vannak, mely kivételek azonban leginkább a szabályt hivatottak erősíteni. (Én is ismerek "normális" műkörmös-holdjárós-bunkofonos csajokat, csakhát ugyi a többség azért mégiscsak abba a bizonyos skatulyába tartozó.)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 74
műköröm.
akartam felrakatni zseléset, még tavaly. manikűrös tyúk meglátta a körmeimet azt mondta, na ne. erre ő nem rakja fel. végülis kikönyörögtem hogy ragasszon fel ha már a zselé nem megy. felragasztott, le is jött egy hét múlva.
szóval a nagy problem: rágom a körmöm, de annyira, hogy már műkörmöt se lehet rárakni, olyan rövid. viszont én csak úgy tudnám megnöveszteni, ha a műköröm alatt nőne. (bár még a műkörmöt is le tudom rágni :)))))
mostan meg micsináljak. kentem mindenféle kutyakaki izű vackokkal, nem használt. lenyaltam róla a keserű izét, aztán lerágtam.
hosszú körmöket akaroook. nincs valami orvos által beültethető körömprotézis vagy mittudomén mi? vagy járjak piszológushoz? vagy kenjem real kutyakakival? ;)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 73
A műkörmökről azt akarom mondani, hogy bár sokkal jobban tetszik a valódi, ismerek nem egy és nem kettő, de egyenesen három olyan macát, akinek

a)műkörme van
b)festi a haját (esetenként szőkére)
c)holdjáró cipőkben jár
d)mobájltelefonnal mászkál

és mindamellett remekül főz, ügyesen varr, nagyon kedves és roppant készséges.

A topic egyéb témáival kapcsolatban pedig (kocsilopás, szájműtét) csak együtérzésemet tudom kifejezni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 72
Czaby!
Megnéztem a képeidet (még nem mindet, csak futólag), nagyon tetszettek. :-)

Lady!
Ez már aztán abszolúte offffffff, de azért mondd a paramétereket:
- kora?
- km?
- ára?
- egyéb tudnivalók?
Aztán ha nagyon kedvező ajánlattal rukkolsz ki, akkor beleesem a gondolkodóba! ;-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 71
offtopic on
Szia czaby! Te az a czaby vagy, aki az ELTE-n is tanít(ott)?
offtopic off

Bocs.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 70
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 69
Szia csinnnKa!
A kispolákom eladó :-) De tényleg...
Tömegközlekedés? Brrrrr :-))
Hogy vannak a kedves varratok?

Jajj de csupasz vagyok még most is!!!!:-))))))))))))))))))))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 68
Szia Lady! :-)
Szívesen(?) fizetnék már én is valami járgány után. Nagyon hiányzik! :-(
Ha egyszer megszokta az ember, baromi nehéz totálice átalakítani az életét vissza a tömegközlekedéshez, hogy a nagybevásárlásokról és a távoli (belvárostól 20 km-re lévő) lakhelyünkről való bárminemű utazásokról már szót se említsek. Bármelyik barátunkhoz megyünk el, majdnem másfél óra az út... hazafelé meg a taxi egy valóságos vagyon! :-/
Varratszedés megvolt, drukkolásért köszi, egyébként túléltem, bár nem volt túl kellemes, eléggé szúrt, és hát 5 varrat az 5 varrat! :-I

Na, de emberek! Azért valaki írjon már a műkörmökről is! ;-DDD

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 67
Szia csinnKa!

Ez tényleg az off-ok off-a :-), dehát senki nem ír a körmökről. Mi legalább jól elírogatunk egymásnak.:-)

Jó, jó az a kettő, csak fizetni két autó után ... Fenntartani...nem olcsó mulatság. A Polski még elmegy, mert a picike motorja után nem kell sokat fizetni, de az Astra (1,4) költségesebb.

Hétfőn gondolok Rád!

Sajna mennem kell, de majd még írok :-)

szia

Ugy érzem magam, mintha e-mail-eznénk ;-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 66
Lady! :-)
Szóval egyeseknek mindjárt két járgánya is van. Így persze könnyű. :-)))))))))))
Te, ez az áramtalanító micsoda??? :-O
Amúgy tetszik a védekezésed. Az egyik barátunk költött a 800e forintos kocsijába 200e Ft-ot biztonsági berendezésekre. Ami a legjobban tetszik, az a leszerelhető kormány, amit mindenhová visz magával (pl. hozzánk is bulikra), és mindenki jót röhög rajta.
2. Váláson túl leszel, utána hávájfíling jó ideig, aztán majd eldöntöd, hogy megpróbálkozol-e még egyszer az életben egy pasi "tartós lízingjével". ;-)
3. Zabbantásban lassúsági rekord, de azért már nyammogok. (Jáááj, hétfőn varratszedés.) :-/

NA, EZEK MOST IGAZI OFFTOPIC-HEGYEK VOLTAK! :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 65
Szia csinnnKa!
1, Mostani technikám egy parkolás után fényes nappal is: kézifék be, kormányzár rá, áramtalanító be (beszereltettem egy ilyet, hogy legalább ne tudják beindítani, hanem izzadjanak ha a hátukon cipelik haza), akku saru le, elakadásjelző 3szög ki az ablakba. A jövő hónapban (ha marha-jól fogok keresni) mehet bele a kp-i zár és a riasztó. Addig nem nyugszok, amig ezek nem lesznek benne.
Sokáig volt nekem is Ladám. Először 1200-es, azután jött a kockalámpás 1300s. Most a Lada helyett van egy Astra is. Az nincs itt nálam.
2, A válás soha nem egy örömünnep, de eddig még mindenki kibírta. Nem? Ősszel lesz ha minden igaz...
3, Az a lényeg hogy túl vagy rajta. Ha enni is tudsz, akkor már megmaradsz ;-)

Hello

Lady

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 64
Lady!
1. Igen, sajnos L! :-(
A mi járgányunk sem volt egy 600-as merdzsó, csak egy 9 éves Lada. Mondtam is, hogy biztos a Közlekedési Múzeum emberei csórták el.
Remélem, hogy úgy egy hónap múlva tudunk venni másikat, mert messze van Rákoscsaba a belvárostól, és nagyon hiányzik a járgány.
2. Ó, Te szegény! Mikor lesz? Hogy témánál maradjak: amikor megkérdeztem a húgomat, milyen volt a válóper, röviden csak ennyit mondott: "xar!" Majd hozzátette: "De azért jobb, mint egy fogászati kezelés!" Na, ezt add össze! :-I
3. Köszönöm a jókívánságokat! :-)
Rezekálás szörnyű volt, bár valóban elzsibbasztották mindenemet, alsót-felsőt-királyt-ászt, de a gyulladt rész kapircolása ettől függetlenül nagyon fájt. :-(
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 63
Szia CsinnnKa!

Ellopták az autót? De szörnyű. Annyira féltem én is az én kis Ivánomat (ez a Kis Polskim neve). Nem egy nagy értékű autó, de nekem pont eleget kellett érte küzdeni. Kategóriájában azért az élen áll műszakilag is, és esztétikailag is.

A válás még hátravan nekem.

"csonthártya-gyulladásos ún. "csapos fog" rezekcióját" Huuuu ez komolyan hangzik. Azért elérzéstelenítettek vagy derékig ugye? Remélem már nem fáj. Jó ez az Internetto, mert itt elég írogatni, nem kell beszélni :-)) Gondolom a beszélgetés egy kicsit macerás most Neked.
Jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia
Lady

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 62
Solya!
Nem, szerintem se vagy emiatt agyatlan dáb-dáb-dáb!
Ha annak tartanánk, az általánosítás lenne, vagyis bizonyos külső jelek alapján -látatlanban és ismeretlenül- bevágnánk egy x-skatulyába. Akkor pedig mi lennénk agyatlanok. Szóval semmi vész... de azért beláthatod, hogy sok ilyen kisliba szaladgál a világban. Nekem is van kolléganőm, aki külsőségeiben majdnem hozza a topic-ban többször és többféleképpen ismertetett "modellt", és mégis_normális! :-)
(Mellesleg nekem is volt műkörmöm, vastagtalpú klumpám is van, és -amíg nem laktam családi házban- én is szoliztam, haskilógós pólóm meg csak azért nincs, nehogy felírjon a rendőr... mondjuk közbotrányokozásért vagy azért, mert sértem az emberek szépérzékét.)

Lady! :-)
ugye, hogy fázik csupaszon? Hát mondom én! :-)))
1. Pedálokkal vigyázok (ahogy veszünk végre kocsit, merthogy a régit ellopták).
2. Évforduló csúcs-romantikus volt... issteni. Sajnálom, hogy nem jött össze a tiétek. A húgom (aki elvált) azt mondta a válása után, hogy a második házassága szuper lesz, mert most már tudja, hogy mi mindenre vigyázzon (önmagánál és a partnernél).
3. Nem sírtam... bár valami sós lötty azért csordogált a szememből, miközben kettéharaptam a nyál-szívót (nem vicc!), tekintve hogy egy csonthártya-gyulladásos ún. "csapos fog" rezekcióját hajtották végre rajtam, 3 cm-es vágással, 5 varrattal, alig 1 óra 15 perc alatt. Azt hittem, letépem a karfát. Aztán még kb. tegnap estig jegeltem, csak így volt elviselhető. Ma már jobb, dolgozni is jöttem. :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 61
Szia CsinnnKa!
Az enyém is fázott csupaszon. :-))
Most is körömerösítővel kenem, hogy egy-két hét mulva ujra lehessen rá építeni. Már alig várom :-))

off topic válasz:
-vigyázni a pedálokkal :-))Nem összekeverni :-)
-Gratulálok az évfordulótokhoz. Agusztusba lenne a második nekünk is, csak nem jött össze.
-Remélem nem sírtál :-)
Ugye nem komoly a baj. Mi történt?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 60
A legfőbb ellenérvet kihagytátok idáig, ez pedig hogy a műköröm szétbarmolja (legyengíti) az igazit. Így aztán akinek előtte nem volt alkalmas a körme megnövesztésre, utána még kevésbé lesz az. Ide tartozik az is hogy nem természetes.

Solya: itt a lényeg, hogy az említett dolgokat mértékkel és praktikus okokból csináltad, nem a divat miatt. Ugyanis szerintem meg lehet különböztetni az agyatlanokat az intelligensektől akkor is ha a ruházatuk hasonló (mert nem a ruha teszi az embert).

Így látom én (férfiszemmel).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!