"A ferfiak korulmetelese egy bordarabkarol szol, aminek keves vagy semmi koze a szexualis elvezethez. A nokon vegrehajtott mutet azonos lenne azzal, ha a ferfi makkjat levágnák. A kettonek keves koze van egymashoz."
A szexualis elvezetre vonatkozo permanens eredmenyt tekintve persze, hogy nem ugyanaz a ketto. De mindketto mutilation of the genitalia.
Igen nem helyes a kifejezes, a szakkifejezes azt hiszem FGM (female genital mutilation). De akkor a "genital mutilation"-t a ferfiak korulmetelesere is lehetne gyakorlatilag hasznalni.
Elmeletileg igen, gyakorlatilag nem. A ferfiak korulmetelese egy bordarabkarol szol, aminek keves vagy semmi koze a szexualis elvezethez. A nokon vegrehajtott mutet azonos lenne azzal, ha a ferfi makkjat levágnák. A kettonek keves koze van egymashoz.
A female circumcision szerintem ezgy propaganda kifejezes, amit azok terjesztettek el, akik tamogatjak ezt a hagyomanyt
Nem hiszem hogy a nyugati vilagban egy ket orulttol eltekintve akarki is tamogatna ezt a hagyomanyt. Ugyanakkor el nem tudom kepzelni, hogy mondjuk Afrikaban, az o nyelvukon, ezt ugyanigy hivnák.
Igen nem helyes a kifejezes, a szakkifejezes azt hiszem FGM (female genital mutilation). De akkor a "genital mutilation"-t a ferfiak korulmetelesere is lehetne gyakorlatilag hasznalni. A female circumcision szerintem ezgy propaganda kifejezes, amit azok terjesztettek el, akik tamogatjak ezt a hagyomanyt, es konyebb elfogadtatni, ha egy szintre hozzuk a fiuk korulmetelesevel.
Ezt en mar tobb topikban, kulonbozo szempontokbol, lattam. Marmint a "female circumcision", vagyis a "noi korulmeteles".
Noi korulmeteles mint olyan, nem letezik. A ferfi korulmeteles a makkot takaro bor levagasa. Ami erintetlenul hagyja a makkot, a szexualisan erzekeny teruletet. Amit noi korulmetelesnek hivnak, az nem az, hanem a csiklo (clitoris, a ferfi makkjanak megfelelo testresz) kivagasa. Szoval egyaltalan nem KORUL (korulotte) metelnek, hanem BELE, LE-metelik, vagyis ki-levagjak.
Tehat az egesz "female circumcision" dolog enszerintem egy nagy nyelvi felreertes lehetett annakidejen amikor ez igy elterjedt.
Ket hetre elbucsuzom vitazo tarsaimtol,Spanyolorszagba (Galiciaba) kovetem a Jakobusz zarandok utat(na nem mint zarandok az julius 25-e korul van) hanem mert ez egy tobb mint 1000 eves ut amely menten Santiago de Compostela-ig kiepultek a kis szep varosok egy ugynevezett ezereves ,valtozo infrastruktura.Onnan Eszakportugaliaba megyek es majus 7-en erkezem vissza.Ha lehet majd az utrol-ha adodna internet caffe lehetoseg -benezek.
:))
Itt persze nem kell es lehet tobbet tenni mint kerni hogy ebben a reszletesegben mar nem lenne helyes -de csak ennyi-ezt itt megbeszelni.Inkabb azert hogy ne melekiranyba menyjen az Amerikarol szolo topic,nem maskepen.Ez mindnyajunk sajat mertekrendszeretol fugne.
Nem az a nem semmi, hogy a NAMBLA létezik, hanem az, hogy legálisan teszi azt. Nem véletlen, hogy egy katolikus pap is egyik aktiv tagja volt ennek a szervezetnek. Remelhetőleg ez változni fog, folyamatban van ugyanis egy polgári per a NAMBLA ellen, miután 2 férfi igen embertelen körülmények között megerőszakolt és megkinzott egy fiatal fiút, amig az belehalt és ehhez a NAMBLA-tól kaptak infót és tippeket. Remélem ha mást nem is de legalább csődbe mennek. Amellett legalább fény derül most ennek (és az ehhez hasonló) szervezetnek a létezésére és tevékenységére, amit ők legalább annyira nem birnak mint a skorpiók és egyéb csúszómászók a napfényt.
Nemcsak az ógörögöknél volt ez divat, nemrégiben kezembe került egy cikk Afganisztánról, melyben azt olvastam, hogy amióta vége a Talibánnak és kitört a szabadság, egy régi szokás is újraéledt - amit persze a Talibán igen effektiven tiltott - mely szerint idősebb férfiak megukhoz vesznek fiatal fiúkat, adnak nekik pénzt, ruhákat, stb, szexuális örömökért cserébe. Ezek a szerencsétlen fiúk aztán életük végéig megbélyegzettek lesznek. Ez leginkább egy városra jellemző ott (azt hiszem Kandaharról volt szó, pont a Talibán kedvenc városáról), mely Afganisztánban a melegek fővárosaként van számontartva.
Nem én hoztam ezt fel, én csak reagáltam valamire. Amellett szerintem ez most egy eléggé aktuális amerikai téma, különösen hogy az amerikai biborosok most mennek a Vatikánba a szőnyeg szélén állni.
Már ne haragudj, de miért lenne egy pedofilnak mindegy, hogy milyen nemű az áldozat? A józan paraszti ész azt súgja a fülembe, hogy heteroszexuális pedofilok kislányokat molesztálnak, homoszexuálisok fúkat. Ami egyébként a legtöbb ezzel foglalkozó újságcikkből kimarad, az az, hogy ezek a papok általában nem kisgyerekeket erőszakolnak meg, hanem túlnyomórészt tizenéves fiúkat csábitanak el. A különbség eléggé egetverő, csak a liberális lapok homoszexuális érzékenysége nem engedi ezt leirni. Akkor ugyanis kiderülne, hogy ez nem annyira egy pedofil probléma, mint egy homokos dolog. És akkor pl a cserkészek hozzállása a dologhoz is mindjárt más megvilágitásba kerül. Egyébként sok papról kiderült, hogy volt homoszexuális kapcsolata felnőtt férfiakkal is, egy nemrégiben bukott le, mikor egy férfi prostituált ellopta az autóját. Az is tény, hogy több amerikai szemináriumban egyfajta homoszexuális szubkultúra alakult ki. Itt van a probléma.
Megjegyzem még, a homoszexuális férfiak fiatal fiúk iránti vonzódása eléggé közismert dolog, a világ minden részén és minden kultúrában előfordul. Több nyugati homoszexuális érdekvédelmi szervezetnek célja a legális szexuális korhatár eltörlése illetve csökkentése.
Kedves Vata,
csak annyit szolnek bele, hogy nem a homokosok bantalmazzak a kisfiukat, hanem a pedofilok, azoknak meg altalaban teljesen mindegy, hogy kislany-e vagy kisfiu az aldozat. Ezt persze biztosan tudtad, csak elirtad. Amugy tenyleg ki kellene oket szurni mar az elejen.
Washington Post:A CIA allitasa szerint az amerikai katonai vezetes a hibas amiert november 30-ig elszalasztottak Bin Laden elfogasat mert csak bombakat de nem csapatokat kuldtek a hegyekbe.Velemeny?
"Ismételten állitom, ez kizárolag a katolikus egyház szégyene, aki szemérmetlenül és szisztematikusan "brainwashed" a "hivöket", megfélemlitve mindenkit év századokon keresztül, hogy ök a törvény felett állnak, és az Isten nevében ök feddhetetlenek, bármit is csinálnak."
Már ne haragudj, de ez igy egyfelől marhaság, másfelől meg nem fair. A baj ott van, hogy nem szűrik ki a homokosokat a szemináriumokban.
Biztos lehetsz benne, hogy nem csak Magyarorszagon pofoztak meg gyerekeket, mert egy tiszteletremelto pozicioban levo szemlyrol azt allitottak, hogy molesztalta oket.
Itt Amerikában szabadság van, ami azt is jelenti, hogy lehet a bünt ideig-oráig takargatni, de elöbb vagy utobb az igazság kiderül.
Ellentétben avval a személyes tapasztalatommal például, amikor Magyarországon egy 7 éves kisfiut az anyja kegyetlenül felpofozott, mert a gyerek, védelmet keresve eldadogta, hogy mit csinált vele a pap a sekrestyében.
Mert ugye... "hogyan merészelsz ilyen csunya dolgot beszélni egy szent emberröl"
Ismételten állitom, ez kizárolag a katolikus egyház szégyene, aki szemérmetlenül és szisztematikusan "brainwashed" a "hivöket", megfélemlitve mindenkit év századokon keresztül, hogy ök a törvény felett állnak, és az Isten nevében ök feddhetetlenek, bármit is csinálnak.
Mondom én, aki nagyon hisz az Istenben, és szomoru, hogy már képtelen gyakorolni a vallásását.
Tizenvalahányat és csak az USA-ból.
Igy aztán ez még nem Zsinat.
Szerinten mindenütt vannak rossz papok, amitöl a Rk. Egyház még nem lesz rossz. Nem USA kérdés ez, csak itt beszélni is mernek róla.
'cakát.