Magyarországon is kapható már a Nespresso kávérendszer, amely speciális gépekkel saját előre csomagolt kávékapszulákkal működik. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen lehet magas minőségű eszpresszó és hosszú kávékat főzni a segítségével. Jelenleg 12 féle kávéból lhet választani. Évente két alkalommal jelennek meg azok a "Prémium kávékeverékek", amelyek csak rövid ideig kaphatók. Ezek a kedvező évárati hatásokat kihasználva, az aktuálisan legjobb termőhelyek kávéiból készülnek. Ide várjuk azokaz a fórumozókat akik érdeklődnek a Nespresso kávégépek, kévék és receptek iránt.
Én csak buborékmentes ásványvízből főzöm így kevesebb a vízkő. És lágyabb az íz. Bár én a forró kávéba forró tejet öntök, nekem így az igazi, hideg vagy kihült, kávé na nekem az jönne vissza.
Viszont ha napokig benne hagyom, és egyszer mosom ki, akkor egy félcenti vastag átlátszó lerakódás alakult ki a víztartály alján. Felül meg párás lett. Lusta vagyok időnként kimosni a tartályt.
Megérte volna nekem is a csészemelegítős de most már mindegy. A Miele melegíti csak nem?
És ezek variációi :) Mert háklis vagyok a kávé hőmérsékletére én mindezt megfejelem azzal, hogy eleve langyos vizet teszek a tartályba. A kiindulási alap, hogy ilyenkor télen, egy hideg reggelen, a csapból is 10 fokkal hidegebb víz jön, mint kánikulában. Szóval átmelegítem a vastag falú csészét plusz a melegvízcsapból főzök.
Én az üveg kifolyót és a Nespresso poharakat átmelegítem forró vizzel. A kávé kifolyása után a kapszulát le hagyom esni, utána a már üres kifolyóba engedek a főzőböl egy pici tiszta vizet és így nem marad esetleges lerakódás.
Én is így szoktam, minden reggel friss víz a tartóba, egy rövid kávénak megfelelő víz kinyom (kapszula előtte leejt), és utána a kávé. Azt hiszem a Nespresso kézikönyvben le is van írva ajánlásként, mert kicsit kitisztítja a gépet.
Nekem több gépem is van, s van amelyikben van csészemelegitő,DE a te megoldásod a legjobb. Ezt ajánlom mindenkinek, mert nem nagy fáradtság, s azért kicsit tisztit is, meg tényleg sokkal kellemesebb lesz a kávé. Az első kávé nem olyan forro, erre rá is kérdeztem a boltban, ott mondták, hogy igy csináljam:)
Nos igen... A csészemelegítő hiánya nálam negatívumként szerepel(t). Részemről meguntam az állandó forróvizes előmelegítést és ezért vékonyfalú csészét használok. Nem hűti át annyira.
Az első adagot amúgy is a vendégeknek kell adni :-)
Ti hogyan keszititek a kavet? En minden egyes fozes elott atmelegitem a kavescseszet ugy, hogy egy adag sima forro vizet engedek at a gepen a cseszebe, es csak ezutan helyezem be a kapszulat. Mivel eleve vastag falu a csesze amibol iszom es korabban megfigyeltem, hogy ha azonnal fozom a kavet nem olyan lagy az ize a kavenak (arrol nem beszelve, hogy sokkal hamarabb ki is hul a kave) Igaz, hogy ez "dupla" munka, de megeri!:-)
jó stratégia :) Nekik mondjuk valami ügyfél adta, és azt mondta ebbe más kapszula kell, talán dallmayr. Fene tudja. Megkérdezem, hátha lehet kóstolni valemelyik boltban :)
Nem, akinek veszem ajándékba, ő kávézik. Neki mondta ismerőse, hogy DG-je van és rémes (neki DG melody-ja van, ami ahogy látom szintén Krups). Gondolom a működési elv hasonló, a kapszulák milyensége a lényeg. Bár ez meg ízlés dolga. De amire sokan mondják, hogy jó, abban talán jobbam bízok, ha már kipróbálni nem tudom :)
Jelenleg 3in1-eken él az illető, sima főzőt nem akar venni, néhány hónapja munkahelyén ilyen kapszulás van, azóta ez a cél.
A forrócsoki csak azért lett volna jó, hogy akkor énis ki tudom használni néha a gépet :)
Egyébként a picik tetszenek az illetőnek, így első körben nespresso citiz vagy pixie amit kinéztem.
Természetesen ha ilyen nagyjából 50ezer körülig ha van egyéb tipp, szívesen fogadom.
"- valóban sokkal jobbak a nespresso gépek( (bár erre gondolom itt csak elfogult válaszokat kapok)"
Kávéban jobbak, de ez nem a hardveren múlik -- némelyik Nespresso gépet ugyanúgy a Krups gyártja, mint a Dolce Gusto gépeket -- hanem az egész rendszer van jobban kitalálva.
Ha a f. csoki kedvéért vennéd, akkor nem kell a kávéjuk minőségével törődnöd (amúgy komolyan förtelmes a DG...), viszont vigyázz: a tejes italokhoz a Dolce Gusto rendszer elhasznál egy tejkapszulát is! Szóval egy csésze ital = két drága kapszula.
Gazdaságosabb megoldás az olyan gép lenne, amihez van csokipatron, de a tejet igazi frisstermékből adhatod hozzá. A további kapszulás rendszerekből a Lavazza biztosan ilyen, és annak a kávéja is egész jó (www.trewex.hu), a 4. Martellóról most nem emlékszem, van-e csokokapszulája.
Kapszulás kávégép vásárláson gondolkodom, és sokan dicsérik a nespressot. Mivel én nem szeretem a kávét, így a dupla hasznosítás miatt nagyon örültem, hogy megláttam a Dolce Gustonak van Nesquick forrócsoki kapszulája. Az azonban tudtommal nem kompatibilis a Nespresso gépekkel (viszont a dolce gusto gépeket meg sokan úgy láttam szidják).
Így 2 kérdésem lenne:
- létezik esetleg nespresso forrócsoki kapszula is, vagy csak csokis ízesítésű kávé
- valóban sokkal jobbak a nespresso gépek( (bár erre gondolom itt csak elfogult válaszokat kapok)
Mivel én nem kávézom, így abszolút ismeretlen számomra a tárgykör, viszont karácsonyra meglepetésnek ilyen kapszulás gépet vásárolnék.
Előző kérésem vonatkozik a Merkurra is. Nagyon jó hely az. Kedden vásároltam ott több mindent, amikor 1 napra ki mentem. Egyébként a Gern Gross alattiban.:-)