Keresés

Részletes keresés

ducikenyér Creative Commons License 2023.02.12 0 2 9702

Klujber?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9700)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.12 -1 1 9701

Mindegy. A lényeg, hogy nem a válogatott a legmegfelelőbb terep 0 km-es játékosok felépítésére. Előbb a klubcsapatában kéne bizonyítania, és nem fordítva.

 

Most, hogy az Euroliga zajlik, és van megfelelő összehasonlítási alap a posztriválisaival szemben, val.szeg. nem kerül meccskeretbe. 

Előzmény: van_Persil (9698)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.12 -6 0 9700

'Egyetértek. Kiss minimum véd.spec. kéne legyen.'

 

Kiss jelen állapotában szerintem a legjobb balkezes lövőnk!

Előzmény: Süni2 (9697)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.12 0 1 9699

Kivel?

Előzmény: van_Persil (9698)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -17 1 9698

Arról ő tehet, hogy a Golovin behívja és pályára küldi? De összehasonlítva az alesszel, az Albek legalább igyekezett valamit a pályára vinni, nem ezt a blszrk hozzáállást vitte.

Előzmény: Süni2 (9693)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.12 -1 2 9697

Egyetértek. Kiss minimum véd.spec. kéne legyen.

 

Hornyák sajnos nem tudja azt, amit a teherbe esése előtt tudott. :(

 

Meglepett Kiss siófoki teljesítménye. /Bár a Sióban francia lány mellett védekezik./

Előzmény: Tonio 2.0 (9695)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.12 -11 2 9696

Nem vagyok légiósok híve, de vicc volt az Óvártól,  a sokkal jobb és valószínűleg olcsóbb Asanin elküldése.
Ha nem élne állami pénzből, ez eszében sem jutna és nem is volt hasznos, a magyar kézi érdekében sem.
Mentségére szolgáljon, minden bizonnyal erre kérték, kötelezték?  őket..

Ezért tartunk itt...

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 0 0 9695

Amúgy szerintem Papp Nikit kellene behívni, bár mentálisan nem túl erős, de talán érettebb lett.

Siófokon sokat játszik, és egyelőre jól bírja, szóval jó eséllyel bírná a sorozatterhelést (ellentétben Planétával) és Albeknél tapasztaltabb. El kéne vinnie a védekezés vezére szerepet, és mellette támadásban is kaphatna legalább kiegészítő feladatot.

A másik opció, hogy visszatér Tomori, amire sok esélyt nem látok.

Hornyák megsérült, Planéta pedig a létező legrosszabb döntés lenne, ő már egy futósabb meccstől teljesen elkészül az erejével, egy vb-n pedig akár 9 meccset kell lejátszani egymás után...

(Ez amúgy lehet, hogy Tomorinak is sok lenne már.)

Előzmény: Süni2 (9693)
Isthy1 Creative Commons License 2023.02.12 -3 3 9694

Amit Albekről írtál, azzal szinte teljesen egyetértek. A potenciál ott lehet benne, de kell hozzá vagy 4-5 év komoly munka. Hendikeppel indul a korábbi prioritások miatt és van mit behoznia. Szerencséjére még eléggé fiatal, az ideje meg lenne rá. Igen, nem kellett volna a válogatottba behívni, mert még mesze nincs azon a szinten, hogy ott érdemben hozzátegyen.

 

(A fórum pedig sajnos egyre rosszabb, csak gyűlnek az egyéb frusztráltságukat itt magukból kiadó és megengedhetetlen hangnemben megnyilvánuló egyének. Hihetetlen szinvonal esés történt a 8-10 évvel ezelőtthöz képest.)

Előzmény: Tonio 2.0 (9691)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.12 -2 1 9693

Semmivel, de az, hogy felnőtt válogatott mezzel rendelkezik, az a válogatott mez degradálása.

 

Az Óvár egyébként saját magát gyengíti azzal, hogy - val.szeg. a válogatott mezt szem előtt tartva - játszatja a nála fiatalabb, de sokkal jobb poszttárs kárára.

Előzmény: van_Persil (9690)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 -1 0 9692

Azt meg nem tudom felfogni, hogy elvileg jó edzők miért gondolják, hogy egy rossz védőt zavaróba kitesznek, akkor az majd ott működni fog.

 

Nem gondolja, de a hosszú oldalról nehéz cserélni.

Megpróbálta, nem jött be.

Előzmény: hatosfalat (9687)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 -1 2 9691

Már elnézést, de a véleményem a sajátom, nem attól függ, hogy ki hányszor mondott hasonlót.

 

Az persze lehet, hogy laikusként rosszul látom, de Albek a magasságához képest kifejezetten jó mozgású játékos, bár lehet, Planétához szokott a szemem (bocsánat).

Szerintem van benne potenciál, hogy ez eddig miért nem jött ki, jó kérdés.

Valószínűleg többet kell vele dolgozni, mint a kicsi, ügyes, gyors játékosokkal, és az is lehet, hogy elvesztegetett némi időt, amikor nem a kézilabda volt a prioritás.

Aztán az ún szakma azt találta ki, hogy hazahozzák, alátesznek mindent, és akkor majd jó lesz. Hát, meglátjuk.

Eleve ez az ötlet, hogy valakit a válogatott meghívóval "motiválunk", hogy a kézilabda legyen az első - ha volt mögötte ilyen szándék, márpedig szerintem volt -, elég fura.

A sorrendnek fordítottnak kellene lennie, előbb a teljesítmény, utána a meghívó.

Persze nem mondom, hogy a kapitány a bőség zavarával küzd, de legalább a látszatra adhatna.

De mint mondtam, erről NEM Albek tehet, ehhez képest itt leginkább őt találják meg.

Amennyire nekem lejött, ő egy aranyos, értelmes lány, aki belecsöppent valamibe (válogatott), ami egyelőre nem az ő szintje.

Előzmény: val2 (9689)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -19 2 9690

Valaki egyszer magyarázza el nekiem, mivel bántotta meg az Albek az ide rá hányó [...]-alakokat, hogy ennyire fújni kell rá? Mi örömük van benne? Csak remélem, hogy a közösségi plattformjain nem találja meg ez a sok gyalázatos ember, ezt a fórumot meg nem olvassa.

 

Amúgy az Albek mozágsa sokkal összetettebb, mint a túlsúlyos Planétáé volt ennyi idös korában, sokkal mozgékonyabb a hozzá hasonló testalkatú átlövöknél, a lövései sokkal erösebbek, jól blokkol, csak neki egyszerüen hiányzik pár év, amit a szüleivel töltött értelmes kézilabdázás helyett. Ezt a kimaradt idöt igyekszik bepótolni, talán még nem késö, de  ha késö is, gyalázat, amit itt müveltek vele szemben, igazi csorda vagytok, vicsorgó fogakkal, akik alig várják, hogy belerúghassanak.

Előzmény: val2 (9689)
val2 Creative Commons License 2023.02.12 -2 3 9689

"Albek egy tehetséges játékos, de sok munka van még vele."

 

Ha valamit sokszor megismételnek, akkor mindenki el fogja hinni.

 

Valaki egyszer magyarázza el nekem mire alapozza ezt az állítást.

 

Az osztrák élvonalban eltöltött évekre?

A német első osztályban a cserepadon eltöltött időre és a másodosztályba való lefokozással?

A Móváron eltöltött majdnem fél szezonra, ahol már kezdi magát kijátszani a csapatból és inkább Lancz-ot játszatják csapágyasra?

Esetleg a válogatott meghívóra?

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (9677)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -19 2 9688

*kikékeztette, ugyanis az EL, de talán a teljes nemzetközi női mezőny legalattomosabb játékosa addig cirkuszolt, amíg végül kék lapot kapott, így jó eséllyel a következő meccsen se játszhat.

Előzmény: hatosfalat (9687)
hatosfalat Creative Commons License 2023.02.12 -3 7 9687

Debrecen: gyakorlatilag egyszer sem játszott jól még a Debrecen az EL-ben támadásban, de ezúttal a védelem is összeesett. Vámosnak nem is megy mostanában annyira, meg sztem nem fekszik neki ez a lassú, átlövőkre kijátszott játék. Három ilyen lassú belső posztos játékossal (Planéta, Kácsor, Hámori) nagyon korlátozottak a lehetőségeik, ha nem ülnek a távoli lövések, akkor nincs más fegyverük. 

Ráadásul tegnap a védekezésük is összeesett. Planéta tényleg nagyon küzd, de egyszerűen nem jó védő.

Kácsor hiába lőtt sok gólt (mondjuk főleg amikor már rég eldőlt a meccs), de mellette temérdek rossz megmozdulás és nagyon lassú játék. Amit meg védekezésben nyújtott, az egyszerűen vérlázító. 13 hibáját számoltam össze, ennyit kettes védők normál esetben fizikailag nem képesek összehozni. És még nem is volt végig pályán. Ez a hozzáállás Vácban elég lehetett, ha ezt Debrecenben eltűrik, akkor semmi esélyük nem lesz továbblépniük.

Ráadásul még Szilágyi sem volt a helyzet magaslatán, Gabriel az első félidőben még egész jól védett, erre lehozza. Azt meg nem tudom felfogni, hogy elvileg jó edzők miért gondolják, hogy egy rossz védőt zavaróba kitesznek, akkor az majd ott működni fog. 

 

Siófok: ahogy Borsos mondta én is pont a meccs előtt azon gondolkoztam, nehogy legyen olyan helyzet, hogy három csapatunk is ott van közel a továbbjutáshoz, aztán a végén senkinek nem sikerül. 

Lehetett őket leszólni korábban, hogy a magyarokból csak Klivinyi játszik, de Papp Niki vezéregyéniség lett náluk védekezésben (megint nagyon jó volt) és még támadásban is jobb, mint korábban bármikor. Meglepő módon kétszer is nagyon kritikus helyzetben váratlan megoldásokkal szerzett két gólt. Mellette Kajdon meg egyre biztatóbb és bár Sirián tegnap keveset játszott, de ő is az utóbbi hetekben hozzáteszi a magáét. És Such meg kipirosoztatta a végén az unszimpatikus Aoustint, hogy teljes legyen az örömünk.

lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -2 0 9686

Csak a franciákhoz: nekem úgy tűnik, a Besancon játékosai viszonylag könnyűsúlyúak ehhez a terheléshez. Fifikás megoldások most is voltak, csak nem elég, meg nem elég pontosan.

 

A Párizsnak meg nem igazán van irányítójátéka, Niombla túl van a csúcson. A tegnapi meccsük tűnt anomáliának, tényleg jól játszottak, az előző általam látott meccseiken meg nem.

 

Végül pedig a Nantes játéka nem tűnik kimondottan franciának ekkora skandináv kontingenssel meg Helle Thomsennel a kispadon. :)

Előzmény: Tonio 2.0 (9681)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -19 1 9685

Nálad lehet, hogy nem, de többeknél kifejezetten az Albek személxe ellen szól, hogy milyen érdekből, csak ők maguk tudják.

Előzmény: Gojira (9679)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -20 2 9684

Felesleges időtöltés a részedről. Pár embernél a szerencsétlen Albek a bűnbak és egymást hergelve törlik bele a lábukat, mert kizárólag a pillanatban bírnak gondolkozni.

Előzmény: lunanoctis (9674)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -17 0 9683

Nem egészen, mert a Rapid nem játszhat a Bietigheimmel, mivel a Rapid hiába nyer holnap, nem előzheti meg az Esbjerget, a Bietigheim pedig hiába nyer, nem előzheti meg a Brestet, ill. a Krim nem játszah az Esbjerg ellen, mert vagy ötödik lesz, vagy kiesik, de hatodik nem lehet, mivel csak hármas összevetés esetén juthat tovább, de ott megelőzi mind a Brestet,, mind a Bietigheimet.

Előzmény: Tonio 2.0 (9675)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.12 -14 3 9682

Pont úgy van ahogy Gojira, jól, összefoglalja, ha nem lenne válogatott a kutyát nem érdekelné és szorítanánk neki, de így irritáló.

Főleg az agyatlan hazahozatalának körülményei, meg ahogy megtisztították neki a terepet és gondolom, ahogy teletömték egy szép gázsival.

Egy amatőrt, máris elrontottak, sztárolnak, akiből ezután, jó eséllyel, semmi nem lesz.

Ez a különösen irritáló!
Miért beteg a magyar nő kézi? Pl ezért...  

Ő az állatorvosi ló, hogy nem kéne...
Amúgy semmi bajom vele...

Előzmény: Tonio 2.0 (9680)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 0 2 9681

Nem megbántva a Siót, nem jártak rosszul ezzel a csoporttal, a többiből nem tudom, továbbjutottak volna -e.

Egyelőre jónak tűnnek a dánok, és némi meglepetésre (?) a németek is.

A románok viszont eleve csak egy csapattal képviseltetik magukat (hála nekünk), a norvégok pedig a Solán kívül nagyon gyengék. A norvég bajnokság az első 2-3 csapat kivételével nem lehet túl színvonalas. Ami számomra meglepő, hogy a franciák sem meggyőzőek, sőt.

Még egyszer jár a gratuláció a Siófoknak, remélhetőleg lesz még magyar csapat, aki továbbjut.

Ők még akár elsők is lehetnek, ahogy nézem, csoport-másodikként nem lesz egyszerű négybe jutni, pedig az lenne az igazi bravúr.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.11 -1 2 9680

Azért ha Bamberg belelendül, nem kíméli.

Nekem amúgy sose volt kedvencem Albek, személy szerint nem preferálom az ilyen típusú játékosokat. De ez persze szubjektív.

Előzmény: Gojira (9679)
Gojira Creative Commons License 2023.02.11 -2 6 9679

Ez nem Albek személye ellen szól. Egyszerűen a válogatottság leértékelése, hogy Golovin behív egy olyan játékost, akinek egy jó fél szezonja se volt. Ha nem lenne válogatott, senki sem emlegetné, mindenki drukkolna neki, hogy minél jobb játékos váljon belőle (így is ezt tesszük, csak a válogatottság zavar, de nagyon).

Előzmény: Tonio 2.0 (9677)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.11 0 3 9678

Hozzátéve, hogy a kínálat is szűkös, szóval azért nem ügyeletes zseniket hagyott itthon miatta.

Előzmény: Tonio 2.0 (9677)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.11 -3 1 9677

Mindig nekiestek valakinek, mert ez éltet, de nem Albek tehet róla, hogy Vova behívta a semmire.

Mit csináljon? Mondja le? Tóth Gabi óta mindenki tudja, hogy nem érdemes lemondani, mert akkor véged van. Na mindegy.

Albek egy tehetséges játékos, de sok munka van még vele. Ha most elkezdi, és megússza sérülések nélkül, szerintem akkor is évekbe telik, mire nemzetközi szintű kézilabdázó lesz belőle.

Nem ő tehet róla, hogy a rutintalan kapitányunk hosszú távú szempontok és/vagy személyes elfogultság vagy más okokból idejekorán behívta.

Előzmény: Bamberg58 (9668)
Gojira Creative Commons License 2023.02.11 0 4 9676

"Albek még ráér."

 

Természetesen. De a válogatottság is bőven ráért volna.

Előzmény: lunanoctis (9674)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.11 0 0 9675

Tehát akkor:

 

Odense-Storhamar

Fradi-Buducsnoszt

Esbjerg-Brest/Bietigheim/Krim

Rapid-Brest/Bietigheim/Krim

 

meccsek lesznek a 8 közé jutásért

 

És ha minden a papírforma szerint alakul, ami közel sem biztos, akkor:

 

Vipers-Rapid

CSM-Esbjerg

Metz-Fradi

Győr-Odense

 

negyeddöntők várhatók.

 

Martin vs Kirkely elég sanszos.

 

lunanoctis Creative Commons License 2023.02.11 -8 0 9674

Ácsi.

 

Nagyon más kávéház egy 190 centis vagy még magasabb játékost megtanítani koordináltan mozogni, mint egy 175 centist. Nézzétek meg Kristine Breistølt vagy Mette Tranborgot, egyik sem fog tudni úgy cikázni, mint Keti vagy éppen Márton Gréta, mert egyszerűen a testépítése nem alkalmas rá.

 

Viszont mind a kettő iskolázottabban mozog, mint két-három éve.

 

Aki követte az atlétikát az elmúlt húsz évben, annak számtalanszor volt szerencséje egy Blanka Vlašić nevű horvát magasugró hölgyhöz. Albekkel nagyjából egyforma magasak lehetnek. A magasugrók edzésének meghatározó része a mozgás iskolázása, valószínűleg meghatározóbb, mint a kézilabdának. És még úgy is, világszínvonalú háttérrel is kellett neki vagy két olimpiai ciklus, hogy tényleg szép és folyékony legyen az a mozgás. De egy feltétlenül.

 

Albek még ráér. Azt meg majd ő eldönti, mennyire gondolja ezt a pályát komolyan.

 

Potenciál vitathatatlanul van. Perpill hasonló felépítésű átlövők tekintetében a magyar válogatott többet ér Planétával, más kérdés, hogy ő ma negyed óra után a bőrén át vette a levegőt.

Előzmény: Bamberg58 (9668)
MRZolika Creative Commons License 2023.02.11 -1 1 9673

Gratulálok a Siónak, viszont az Ikastot nagyon el kéne kerülni a 8 között, remélem, az utolsó csoportmeccsre is marad még patron.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!