Keresés

Részletes keresés

muzsa Creative Commons License 2004.07.30 0 0 96

nagyon kegyetlen lehet látni a fiadat így. amikor bent feküdtem az intenzíven, és lógtak ki belőlem a csövek, én is láttam apám rémült arcát. próbáltam volna megnyugtatni, de akkor még intubálva voltam, így csak a szememmel igyekeztem inteni, hogy minden ok. nem hiszem, hogy sikerült volna megnyugtatnom. talán akkor leszel te is nyugodtabb, ha majd kijön onnan.

egyelőre lymphoma nincs, ez jó hír, remélem a daganat esetében is ez lesz majd. drukkolok továbbra is.

Előzmény: gymary (93)
muzsa Creative Commons License 2004.07.30 0 0 95

a csövektől ne ijedj meg, szép lassan ki fogják szedni belőle az összeset, vele jár. kas prof. jó sebész, meg lehet bízni benne.

nem vagyok híve a pénzosztogatásnak, de 3 éve a sebésznek 20-at, az altatóorvosnak tízet adtak a szüleim. az ápolóknál meg a fiadat lehet majd megkérdezni, hogy ki volt az a nővér, akinek adna. nem várják el, hogy adjanak nekik, anélkül is nagyon lelkiismeretesen ápolják a betegeket, bár ha adnak, azt általában elfogadják.

Előzmény: gymary (94)
gymary Creative Commons License 2004.07.30 0 0 94
Még azt elfelejtettem kérdezni, hogy szerinted/tetek mennyit adnak a prof-nak. És azzal sem vagyok tisztában, hogy az intenzíven kinek, kiknek kell adni, kell-e ? Mert hát ott vannak vagy 4-6-an, de nem tudom ki foglalkozik a fiammal, nővérek-e mind, vagy van ott vele orvos is ? Ugye milyen "tudatlan" vagyok ? És ha kell személyenkén mennyit, mennyit az orvosnak, mennyit a nővéreknek ? Ha tudsz/tok segítsetek, ma még ugy 10 óra körül-ig itt lesz.
Előzmény: gymary (93)
gymary Creative Commons License 2004.07.30 0 0 93
Szia muzsa ! Igen itt vagyok, bár a héten nagyon ritkán voltam dolgozni csupán naponta egy-két órát, ingázok a lakóhelyem és Bp. között. (cca 100 km.) Igen megmütötték a fiamat nem 28-án, hanem 29-én mert nem volt hely az intenzíven. Tegnap beszéltem a műtétet végző (Kas József prof.) orvossal, azt mondta sikerült a mütét, sikerül rendesen kiszedni a csecsemőmiregyet. És szemrevételezve ugy ítéli meg, hogy az egész a csecs.mirígyből indult ki, vagyis a daganat nem rosszindulatu, nem utal liimphomára sem, de véglegeset csak a szövettani eredmény után tud mondani. Abban igazad volt - valószinüleg én értettem idegességemben félre az agyi daganatot csak azután fogják vizsgálni mikor már stabil lesz az állapota. Mint már előre mondták, lélegeztető gépen van és altatják, elszoruló szivvel látom a fiamat igy, tudtva azt, hogy az ő javát szolgállja , de mégis. Mindenhonnan csovek "lőgnak" ki belőle. Azt mondta a prof. hogy valószínűleg ha átadják a dél-pestibe, akkor is az intenzívre kerül, mert még utána is lélegeztető gépen lesz. Gondolom még egy-két hétig ?! Ezt elflejtettem megkérdezni. Tele vagyok aggódásssal. Egyébként mikor ott voltam nála érzékelte, hogy ott vagyok, kérdésemre intett a fejével, szemével.
Előzmény: muzsa (91)
muzsa Creative Commons License 2004.07.29 0 0 91

kedves sendi,

szerintem ez nem olyan kérdés, mint hogy algopyrint vegyek be a fejfájásomra, vagy quarelint. biztos megvan az oka, hogy az orvosod emellett a gyógyszer mellett döntött, és itt a topikban - legalábbis én - ezt nem akarnám semmiképp se felülbírálni, nem vagyok orvos...

 

a methotrexát egyébként "kedvelt" gyógyszer, sok betegnek adják, vannak mellékhatásai persze (gyomor-émelygés és a májenzym megemelkedése pl),

(transzamináz szint) megemelkedése

és ezért fontos, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt állj, de hatásos. azt olvastam, hogy sok folsavat kell szedni/enni a mellékhatások csökkentésére.

 

gymary,

ha gép közelbe kerülsz: mi van a fiaddal? hogy sikerült a műtét?

Előzmény: Sendi (90)
Sendi Creative Commons License 2004.07.23 0 0 90

Üdvözlök Mindenkit!

Methotrexáttal kapcsolatos tapasztalatokról érdeklődnék. Rheumatoid arthritisem van ,esetleg ha valaki tud ezzel kapcsolatban ezen a gyógyszeren kívül más lehetőséget megköszönném. Most kellene elkezdenem szedni.Köszi Sendi

gymary Creative Commons License 2004.07.22 0 0 89
Szia ! Köszönöm a tájékoztatásodat, tudod - sajnos - a szteroid mellékhatásait tapasztalatból ismerjük, hiszen a fiam - mindezek mellett még - asztmás is, és én is. Ugy sajnos a szteroid mellékhatásaival tisztában vagyunk, szerencsére még egyik sem jelentkezett egyikünknél sem valószinüleg azért, mert még nem nagy adagokban szedjük.
muzsa Creative Commons License 2004.07.22 0 0 88
a szteroidoknak valóban van mellékhatása, mindegyiknek más, de még az sem biztos, hogy mindenkinél jelentkezik. nálam pl semmilyen mellékhatás nem volt. a myastheniasok által szedett szteroidok általában súlygyarapodással, arcfelpuffadással járhatnak (meg biztos van még), de ezek közül az álatalam ismert betegeknél egy sem jelentkezett. szóval ez is - mint szinte minden az autoimmunbetegségeknél - nagyon egyénfüggő.
ewtsy Creative Commons License 2004.07.22 0 0 87

Szia, gymary!

Csak azért kotyogok bele, hogy megnyugtassalak: nincs olyan szabály, hogy csak 3x lehetne hozzászólni naponta a fórumon! Ami megtéveszthetett: van egy bizonyos várakozási idő (5 perc, ha jól tudom), aminek el kell telnie két hozzászólásod között, ha még nem érted el a 200 hozzászólást (ez a szám lehet, hogy változott!)

Az én lányomnak is autoimmun betegsége van, szisztémás lupus erythematosus. Ezt gyógyszerezéssel, szteroiddal lehet (és kell) karbantartani. Neki rögtön egy nagy adagot írtak fel (4x16 + 1x16 mg), ami egy nap alatt hatásos volt, megszűntek az aggasztó tünetei (láz, ízületi gyulladás, magas vérsüllyedés, fáradékonyság), most fokozatosan csökkentik az adagot, állandó orvosi ellenőrzés mellett. Mert a szteroidnak vannak rendesen mellékhatásai: például a csontritkulás. Ja, és a lányom még csak 27 éves.

Drukkolok nektek, hogy sikerüljön és hatásos legyen a műtét, minden jót nektek!!!

 

Előzmény: gymary (85)
muzsa Creative Commons License 2004.07.22 0 0 86

nekem mestinont kellett szednem, majd amikor súlyosabb lett az állapotom, akkor mytelase-t, majd szteroidot is, plazmacserém nem volt. ha csak tüneti a gyógyszerezés, akkor valószínű, hogy egyelőre nem javít, ráadásul a szteroidokat be kell állítani, azaz meg kell találni, hogy milyen mennyiségben hat. viszont csak 2-4 milligrammonként lehet kétnaponta emelni az adagot, azaz még ha már gyógyszereket is kap, akkor is eltelik egy bizonyos idő, míg hatni kezd. de a rendes gyógyszereknél is eltelt egy kis idő mire érezhető volt a javulás.

a műtét napján jött be apám is, közvetlenül utána, szóval ott lehetsz, és lehet is látogatni az intenzíven, megmondják, hogy mikor, vagy megbeszéled a dokikkal.

Előzmény: gymary (85)
gymary Creative Commons License 2004.07.22 0 0 85
Szia! örülök, hogy jelentkeztél, de a felkínált e-mail lehetőséggel talán majd később élek, mert ugy gondolom, maradok most még itt a fórumon, hátha még akad valaki, aki tanácsaival, tapasztalaival segítségemre tud lenni. Fiamnál csupán tüneti gyógyszerelés van, mivel más betegség-gyanu is felmerült lymphoma, agyi neoplazma, ezért a szteroid-gyógyszereléssel nem akarják befolyásolni a két betegség diagnosztizálását, lehet ronották volna az állapotát. A műtét után derül ki a következő lépés, mi legyen tovább. A tüneti gyógyszerelés hatását, én mint laikus nem vettem észre, azonkivűl volt kétszer vérplazma csare is, aminek a jobbító hatását szintén nem fedeztem fel nála, sőt...! Annak azonban örülnék, ha megadnád a másik fiu e-mailját, vagy ha itt tudna írni, annak is örülnék. Szerinted a műtét napján ott lehetek ? Lehet látogatni a műtét utáni napokban - az intenziven ? Ha jól emlékszem a fórumon napi 3x-i hozzászólás lehetséges, igy lehet, hogy mégis e-mailban írok ezután, de azért amig lehet itt maradok. E-mailem: akiram50@freemail.hu, nyugodtan írhatsz ide is. szia
muzsa Creative Commons License 2004.07.22 0 0 84

szia gymary,

én vagyok, akiről muzsa beszélt. 1997 óta vagyok myastheniás, és 2001-ben volt a csecsemőmirigy-kivételem. Nekem egy enyhébb változata van a betegségnek - eddig legalábbis: oculáris myasthenia, azaz csak a szemmozgató izmaim bénulnak le, bár a műtét óta tünetmentes vagyok. A műtét során felnyitják a beteg mellkasát, majd kiveszik a csecsemőmirigyet, mindezt természetesen altatásban. Régebben végezték felülről is, vagyis a szegycsont felett vágtak egy kis nyílást, és azon keresztül szedték ki a mirigyet, de hatékonyabb a mellkas kinyitása, mert így jobban ki tudják venni az egészet. kisebb esélye van, hogy megmarad egy darabkája, ami további működésével okozza a bajokat. a műtét után 3-4 napig az intenzíven kell feküdni, egy csomó cső lóg ki ilyenkor belőlünk, nem szabad megijedni, ezeket szép lassan kiveszik majd (az ébredés után a szájból kiveszik az altatáshot használt csövet - persze, ha még ezután lélegeztetésre szorulunk, akkor nem, van egy a gyomorból kivezető, egy katéter a pisiléshez, meg természetesen az alkarban egy vagy kettő már nem emlékszem, meg a nyaki vénában is egy). a budai mávban végzik az ilyen műtétek legnagyobb részét, nagyon jók, nagyon profik, értik a dolgukat, segítenek mindenben, kedvesek az orvosok, ápolók is, a környezet is megnyugtató. bátran forduljatok a műtétet végző orvoshoz, ha bármilyen kérdésetek, kérésetek van. Az intenzíven nem nagyon tudtam mocorogni, eltelt 3 nap mire fel tudtam állni, de aztán mehettem vissza a rendes kórtermembe. apám közvetlenül a műtét után benn volt nálam, még intubálva voltam, meg kába is, de azért magamnál voltam. A javulás egyénenként különböző időpontokban következik be. nálam 2-3 hónapig tartott míg abbahagytam a gyógyszerek szedését, de ez nagyon jónak számít, de az is nagyon jó, ha a gyógyszerekkel javul a helyzet. A szegycsont nagyon gyorsan gyógyul, én ezután a 2-3 hónap után már fekvőtámaszt tudtam csinálni, úgyhogy emiatt nem kell aggódni. A varratszedés 2 héttel a műtét után jön, persze itt is lehet pár nap eltérés ide vagy oda. a muzsa által megadott weblapon érdemes az orvosoknak szóló részt is elolvasni, sok minden kiderül a műtétről, betegségről.

Milyen gyógyszereket kap a fiad? gondolom, szteroidot is kell szednie. milyen adagban? ki a kezelőorvosa? válaszolhatsz a muzsa által megadott emilcimre (muzsa@mail.index.hu) is. ha irsz erre a címre, akkor megadom egy mási srácnak az emilcímét, akivel együtt voltam a délpestiben, nagyjából egyidőben műtötték őt is, aztán együtt lábadoztunk. neki hasonló tünetei voltak, mint a fiadnak (légzési, nyelési problémák, rendkívüli fáradtság), mentővel kellett vidékről beszállítani, annyira súlyos volt az állapota. márciusban kaptam tőle emilt, abban azt írta jól van, sokat dolgozik, néha kicsit fáradtabb, de semmi komoly. szóval van remény, van esély, ne csüggedjetek. a budai mávban, meg a délpestiben is a legjobbak vannak - nemzetközi szinten is. a lymphomáról sajnos, nem tudok mit mondani, nem találkoztam hasonló esettel. azt tudni kell minden myastheniásnak, h a betegség nem múlik el soha, a legtöbb, ami elérhető, a tünetmentesség. ha a pihenésre, a megerőltető szellemi, fizikai munka visszafogására vonatkozó jótanácsot betartjuk, akár évtizedekig is teljes értékű életet élhetünk. drukkolok nektek, szorítok, hogy minden rendben menjen, és ha bármiben segíteni tudok, csak írj.

a

Előzmény: gymary (83)
gymary Creative Commons License 2004.07.22 0 0 83
Örülök, hogy ismét itt vagy! A műtét 28-án lesz, én is nagyon várom a fejleményeket. Nem tudom, hogy milyenek a viszonyok a Budai MÁV Kórházban, hogy esetleg ott lehetnék-e a mellette. Gondolom a mütét idején biztosan, de hogy utána, vagy másnap ott lehetnék-e vele, vagy megfigyelő-szobába viszik? Az is izgat, hogy utána mennyi idő mulva lesz jobban, észrevehető módon már rögtön, vagy később ? Azt mondja az én fiam, hogy kedden mikor átviszik a másik kórházba legyek ott, hogy ósszepakolhassan a ruháit, és a másik kórházba meg kipakolhassam. Igen ám, de - nem tul messze lakunk, cca.100 km. - de az utázás elvesz 2,5 órát, főleg a BKV-járatok. Egy óra alatt fennvagyok Bp-.en, másik egy óra, másfél . Ezért csak 9-1/2 10 körül érek a Dél-Pestibe, ha előbb ér oda a mentő, feleslegesen mentem. Ha oda is érek, elvisz-e engem is a mentő, vagy én inkább reggelről egyenesen Budára menjek. Itt Dél-.Pestiben, volt, hogy át kellett volna kisérnem, - taxival - a Pesti MÁV Kórházba, CT-re, és azt mondta a dr.nő, hogy lerendezni nekem, hogy ott aludhassak. Végül is mégsem kellett, mert a főorvos nem engedte, hogy taxizzon, - a gyenge állapota miatt, átküldte mentővel, de igy beletellett egésznapjába, teljesen kimerült, jobb lett volna ha taxizunk, mert igy rövidebb lett volna az idő. Tudom ezek a kérdések, csak sokadraguak, kicsinyes dolgok, de a fiam számára fontosak, mivel nem bírja annyira magát. Nagayon félek és nagyon féltem a fiamat, a mütéttől is, de legjobban a továbbiaktól, az eredményétől, hogyan tudjuk elfogadni, ha éppen rossz lesz. Aggoldalmam azért is ilyen nagy, mert négy éve veszitettem el a férjemet, nyirok- és vérképzőrendszeri daganat miatt. Nem az édesapja, "csak" a nevelőapja volt, igy párhuzamot nem lehet vonni, de a megpróbáltatások, a megrázkódtatás, stb. Nem szeretnék még egyszer ezeken átmenni!! Az ismerősöd mit mesélt a mütétről, sokáig tart, komplikált, - gondolom altatásban végzik?! - utána rosszul volt, mikor érezte a hatását, hogy jobb ? Felkelhetett utána, vagy fel is kellett kelnie, mikorra gyógyul a seb, mint egy átlagos mütéti heg ? Ha valakinek rajtad kivül is van tapasztalata, azt is szívesen fogadom, minden segítő szándék, hozzászólás érdekel. Tele vagyok aggodalommal, félelemmel és én tehetetlen vagyok, csak annyit tudok tenni, hogy a fiam mellett legyek, és lelkitámasza legyek, de itt jön a sors fintora, szinte ő vigasztal. Most már abbahogyom várom válaszodat. Marika
muzsa Creative Commons License 2004.07.21 0 0 82

hát ha jól is lesz valaki a műtét után, akkor is nagyon kell vigyáznia magára, de biztos olvastál erről is...

nem szabad megerőltetni magát, se fizikailag, se lelkileg, mert ahogy valami ilyesmibe fut, rögtön beköszönnek újra a tünetek, még ha enyhébb formában is.

az én kedvesem is, amikor nem alszik eleget pl, érezhetően sokkal fáradtabb, és a szemén látom, hogy nincs minden rendben - tudod, a szemmozgató izmok vagy mik azok azonnal "bebutulnak"...

ilyenkor kell legalább egy hét intenzív pihenés.

de ha valaki odafigyel, azért nagyon klasszul kordában tudja ezeket a dolgokat tartani.

mikor lesz jövő héten a műtét?

drukkolok ám nagyon...

Előzmény: gymary (81)
gymary Creative Commons License 2004.07.20 0 0 81
Szia ! Azért várjuk a szövettan eredményét, mert azt mondra a dr.nő, hogy egyuttal a neoplazmát is megvizsgálják, biztos igy van ha mondja. Hát igen a fiam eléggé eszes ahhoz, hogy felfogja és elfogadja a tényeket, ha azok oly rosszak is. De tényleg ugy vagyok vele, hogy most a műtét előtt nem akarom ezzel összezvarni. Utána, ha akarom, ha nem el kell mondanom, hiszen vele közlik az eredményt. Örülök, hogy felajánlod a segitséget/eket, hiszen ebben a témában a legjobb tanácsadó az, aki már volt ilyen helyzetben, vagy éppen most van, mert a megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik. Éppen most beszéltem a fiammal és mondja, hogy most érkezett mellé egy beteg. akinél három éve volt mütét, és addig jó volt most 3 év után újult ki ismét a betegsége. Egyébként csak napközben tudok irogadni, mert a munkahelyemen van internet. Szia ! Sziasztok !
muzsa Creative Commons License 2004.07.20 0 0 80

szia, sajnos a két másik dologgal kapcsolatban nem tudok segíteni, de remélem kiderül mindkettőről, hogy ártalmatlan dolgok, és nem valami súlyos. ha bíztatás kell, abban jó vagyok:)

azt azért nem értem, hogy most a műtét után mi derülhet ki, hiszen nem az agyát műtik, ugye? vagy rosszul értettem volna valamit? azt a neoplazmát, vagyis daganatot, akár jó, akár rossz, először ki kell operálni, de legalábbis szövetmintát venni belőle valahogy, ezt gondolom nem egy időben csinálják a csecsemőmirigy kivételével, hiszen az önmagában is egy komoly, több órás műtét.???

 

egyébként pedig kérdezz konkrétan, megpróbálok/unk válaszolni.

a tar.hu-n a weboldalt egyébként egy myasthéniás fiú csinálta még jó pár éve, de mi szeretnénk most egy bővebbet, újabbat fejleszteni, csak valami minimális támogatás azért nem ártana a fenntartásához... ha beindul, akkor mindenképpen hírt fogok adni itt róla...

 

azt hiszem a fiad van annyira okos, hogy tudja, szövettanokat nem csinálnak csak úgy szórakozásból, szerintem minél előbb vagy őszinte vele, és mondasz el mindent, amit tudnia kell, annál jobb... de talán igazad van, hogy most már a műtét előtt ezekkel talán nem kell felizgatni pluszban, nem tudom...

Előzmény: gymary (79)
gymary Creative Commons License 2004.07.20 0 0 79
Szia muzsa és mindenki ! Nagyon örülök, hogy rátok találtam és örülök, hogy válaszoltál. Nagyon biztató a párod egészségi állapota, nagyon bízok benne, hogy fiamnál is javulást következik be a mütét után. Őt a Budai MÁV Kórház Mellkassebészetén műtik 28-án. A kezelőorvosa (Dél-Pesti Kórház) közölte velem, hogy számításbajön, hogy a labilis állapot, légzése miatt krízisbe kerül és lélegeztetőgépre teszik. Szerintem nagyon rossz állapotban van, szinte állandóan fél-alvásszinten van, rágni, lélegezni, nyelni nehezen tud, nagyon fáradékony. Emellé még jön az agyi neoplazmat , (ettől nagyon félek, nagyon féltem a fiamat) A milyenségére a választ csak a műtét után, a szövettani eredmény adja. A myaszthenia diagnosztizálásakor - kb. négy hónap telt el a kezdeti tünetektől, mire talán kiderült - a dr.nő közölte, hogy lehetsége a lymphoma jelenléte is, milyensége megint csak a szövettan ereményétől függ. Kezdetben a dr. nő azt mondta, hogy szinte valószinűtlen két ilyen nagy betegség egy ilyen fiatalembernél. Most már azt mondta, hogy bármilyen meglepő, mégis lehetséges, hogy a myasthenia és a neoplazma + még a lymphoma is egyidejüleg jelen van nála. Ilyen elődiagnosztizálás mellett gondolhatod, hogy milyen lelkiállapotban vagyok. Ő ezekről, hogy ilyen komplex a betegsége még nem tud, csupán a myastheniáról. bár a szövettani eremdényről ugyis tudni fog, addig nem akarom neki elmondani. Elég lesz szembesülnie vele akkor. Nagyon örülök minden segítő véleménynek, tanácsnak, tájékoztatásnak. Az ajánlott honlapot - köszönöm - már mind végig olvastam, igen sok jó dolog van benne, ki fogom nyomtani és a fiamnak és a háziorvosunknak is fogok adni belőle. Ezt a lapot én már kerestem, irtam is e-mailt a meoszinfo-hoz, jött rá válasz, hogy náluk ilyen honlap nincs. Örülök, hogy mégis van, érdeklődéssel olvasom - többször is, mivel egyolvasatra ennyi információt megjegyezni nem tudok. Nagyon örülnék, ha az ismerősöd tapasztalatait átadnád, bár én azt hiszem, hogy jobb helyzetben van - valószínüleg nála nem ilyen komplikált a diagnózis. Szia és várom mielőbbi jelentkezésedet. Marika
Előzmény: muzsa (77)
muzsa Creative Commons License 2004.07.20 0 0 78

Ne haragudj, jól félretájékoztattalak, A-t a Budai MÁV Kórházban műtötték, de a Dél-Pesti Kórházban kezelték éveken keresztül.

Előzmény: gymary (76)
muzsa Creative Commons License 2004.07.19 0 0 77

gymary,

az én kedvesemet myasthénia miatt műtötték, kivették a csecsemőmirigyét. Ez több mint két éve történt, azóta tünetmentes. Képzeld, minden héten focizik, dolgozik, tanul, pörög, csak persze arra vigyáznia kell, hogy eleget pihenjen, muszáj a napi 9-10 óra alvás, de egyébként én tökéletesen egészségesnek látom, és ő is úgy éli az életét. Pedig nagyon ramaty állapotban volt már, mikor végre diagnosztizálták és a műtétre sor került.

Az orvosok egyébként azt mondták neki, hogy a tünetek megszűnésére a műtét után általában 30%-os valószínűség van, 30% hogy stagnál utána a beteg, a többinél sajnos nem segít, nem állítja meg a romlást. És tessék, sikerült:)

A-nak (aki egyébként most 33 éves, tehát abszolút egykorúak a fiaddal) ha jól tudom, légzési és nyelési rendellenességei nem voltak, de az összes többi tünet, amit leírtál, mind jelentkezett. Őt is a Dél-Pesti Kórházban műtötték, és csupa jókat mesélt a kórházról.

Sajnos én a műtét idején még nem ismertem őt, így ennél sokkal több infóval nem tudok szolgálni, de ha vannak még konkrét kérdéseid, tedd fel őket nyugodtan, kikérdezem őket róla, és tolmácsolom a válaszait.

 

Biztos tudod, hogy van a myasthéniásoknak önsegítő csoportja, ők nagyon sok segítséget tudnak nyújtani, ha bizonytalanok vagytok valamiben...

Azért idemásolom az összes elérhetőségüket:

 

MEOSZ-Myasthenia Gravis Önsegítő Betegcsoport
Cím: MEOSZ központ: 1032 Budapest San Marco u. 76. 
Oroszváry Márta elnök, telefon: (1) 325-62-87,
E-mail cím: http://www.tar.hu/myasthenia

 

Kitartást nektek, és számolj be majd, hogy történt, és hogy van a fiad. (Remélem az a fránya neoplazma jóindulatú...)

Előzmény: gymary (76)
gymary Creative Commons License 2004.07.19 0 0 76
Sziasztok ! Nagy intentenzitással keresgéltem e témában a fórumokon, mire eljutottam hozzátok. Van egy 32 éves fiam jelenleg a Dél-Pesti Kórházban fekszik myasténiával. Betegsége elég komplex összetett: látászavar, nyelési- légzési nehézségei vannak, borzasztóan fáradt, szinte állandóan, fél-alvásszinten van. Emellett még valami más betegsége is lehet, - az orvosa szerint -, ugyanis a fejében van egy neoplazma, amit még nem tudunk, hogy jó-e vagy rossz ! A jövő héten mütik, kiveszik a csecsemőmirigyét, állitólag ez okozza a zavart. Szeretném megkérdezni muzsát, hogy a férjét mire mütötték, amitől jobban lett, és mik voltak a tünetei ? Remélem, hogy mielőbb olvasod a kérdésemet, hogy választ kaphassak, látom elég régen nem volt hozzászólás ezen a topicon.
muzsa Creative Commons License 2004.06.04 0 0 75
az én párom szerint (akinek szintén myastheniája van a dél-pesti kórházban konyítanak ilyesmihez. őt két éve műtötték meg, azóta tünetmentes, így tudok hinni neki...
Előzmény: noidea (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.29 0 0 71
Ezt a sok sületlenséget meséld el egyszer egy olyan inzulinos cukorbetegnek, aki már került kómás állapotba a hiponak nevezett jelenség miatt.
Azt meg továbbra is javaslom, hogy beszélgess el egy szakorvossal az említett témában...
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.29 0 0 70
Hajjajj!
Nincs szükségem, hogy megkérdezzek egy orvost amikor én saját magamon tapasztaltam, hogy nem emésztettem meg a saját gyomrom. Gondolom Te ezzel szemben csak úgy gondolod, hogy megemészti az ember a saját gyomrát. Azért kérdezz meg egy orvost, de lehetőleg olyat aki nem csak úgy tudja, hogy ez fog történni :-)

Snuki!
Legyen 3 nap a kezdés, de szerintem az határozza meg a böjt időtartamát, hogy ki mennyit érez jónak magának. Ha 3 nap, akkor 3 nap. Ha több, akkor több. A lényeg, hogy addig tartson amíg a böjtölő jónak látja. Egyébként egy átlagos testalkatú ember minden további nélkül el van 2 hétig is étel nélkül. Sőt. Azzal kapcsolatban, hogy beteg ember ne böjtöljön egy dolog jut eszembe. Lehet, hogy a "normális" evés többet árt egy beteg embernek mint a nem evés.

Úgy gondolom, hogy az a beteg, akinek a betegségét sokszor még pontosan meghatározni sem tudják, nem hogy kezelni talán megér egy próbát a böjt. Hátha javul a helyzet. Én inkább először a saját próbababám leszek (és böjtölök ha beteg vagyok) mint hogy az orvosok és a gyógyszergyártók próbababája legyek. Ez a hozzáállás NEM zárja ki, hogy az ember orvoshoz menjen, csak első körben hagyom, hogy a saját szervezetem tegyen rendet magában.

Tudom, hogy furcsa amit írok. Nekem is az volt mielőtt utána nem néztem. Az informálódás még nem ártott senkinek. Súlyos betegségnél pedig egyenesen elengedhetetlennek tűnik.

Snuki Creative Commons License 2004.05.29 0 0 69
Már bocs, hogy belepofázok, de böjtölni csak egészséges embernek szabad.
Szigorúan tilos a böjt minden formája a daganatos, pszichés betegeknek, a cukorbetegekenek,akiknek valamilyen energiafelvételi zavara van (pl.felszívódási zavarok stb).

Gondolj bele,böjtnél mivel egyéb táplálékot nem viszel a szervezetedbe csak folyadékot, valamiből a testednek működnie kell. Ezt pedig úgy oldja meg, hogy szépen elkezdi lebontani a saját fehérjéit, ami a test építőeleme.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hülyeség a böjt, csak azt, hogy 2 hét nagyon megterhelő a szervezetnek. Lehet, hogy kiürülnek amérgek, de a hasznos anyagok is.
3 nap is elég egy egészséges embernek, szerintem.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.29 0 0 68
"Pontosan ezért nem olyan buta, hogy megeméssze a saját gyomrát"

Erről szerintem kérdezz meg egy orvost! Lehetőleg gasztroenterológust.

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.29 0 0 67
Ne haragudjatok ha belegázoltam a világképetekbe. Nem volt célom. Sőt.
Mamicsika! Egyetértek Veled, hogy az emberi szervezet tökéletesre van megcsinálva. Pontosan ezért nem olyan buta, hogy megeméssze a saját gyomrát. Akkor nekem már nem lenne :-) Illetve ezzel kapcsolatban felmerüle egy kérdés. Ha tökéletesre van megcsinálva, akkor hogyan lehet autoimmun betegsége valakinek? Ez ellentmondásnak tűnik. A böjt dologgal arra próbáltam rámutatni, hogy ha tudjuk mi megy be a szervezetbe, akkor tudjuk mi milyen hatást vált ki. Magyarul ha valaki csak vizen böjtöl mondjuk egy hétig és utána fokozatosan elkezd enni, akkor jól érzékelhető, hogy az adott táplálék mennyire jó vagy rossz a szervezetnek. Ezt értelemszerűen magamon ellenőriztem. Nyilvánvaló, hogy valaki nem ad egészségügyi tanácsokat (főleg ilyet nem!) anélkül, hogy személyes tapasztalata lenne.
Kérdés: Mennyivel rosszabb egy hetes böjt mint a gyógyszerek sokasága amit szedni kell? Még pedig úgy kell szedni, hogy a beírások alapján nem gyógyulnak meg a betegek. Ennél sokkal rosszabb lehet egy olyan valami amire csak időt kell szánni? Szóval mi a legrosszabb ami történhet? Az éhenhalás nem jó válasz.

Újra jelezném, hogy nem vitatkozni akarok és nem beszólásnak szánom amiket ideírok. Nekem jó tapasztataim vannak a böjttel. Nektek miért nem lehetne???

Hajjajj! Köszönöm az építő hozzászólásod... :-) Mellesleg nem vagyok meggyőzve, hogy egy orvos jobban tudja mi kell az én szervezetemnek mint én. Ha mégis, akkor komoly gondok vannak. Ezzel nem arra célzok, hogy nem hasznosak az orvosok, csak bízni kell a szervezet jelzéseiben.

könyvmoly Creative Commons License 2004.05.29 0 0 66
Igen, alapvetően nem okoz gondokat, főleg, ha már kezelik. Csak éppen nekem vagy tíz évbe telt, mire azt a nyavajás egyszerű vérvételt megcsinálták. Nem mintha az eredeti tünetei versenyezhetnének izületi fájdalmakkal és egyéb szörnyűségekkel (nem is verseny), de azért nem kellemes serdülőkor elejétől egyre hízni, mondjuk úgy, nem növelte az önbizalmamat. Meg a depresszió(közeli) állapot sem igazán csúcs érzés. Szóval orvosilag nem vészes, de szerintem egészen más lett volna az életem, ha akkor, amikor első körben vizsgálták a hormonális rendszeremet, nem egy legyintéssel intéz el az endokrinológus, miszerint "fogyjon le, az majd segít!" :( Sőt lehet, hogy az autoimmun gyulladás ki sem alakul, ha már akkor odafigyelnek a pajzsmirigyemre...

Innen nézve, hogy kiderült mi van, hogy nem magamat kell 100%-ban hibáztatnom, már tényleg egyszerű, csak be kell venni naponta egy szem gyógyszert. Tényleg nem nehéz. (És fogytam is azóta, sokat :) Szóval most felszálló ágban van az életkedvem. Remélem nektek is megtalálják azt, amitől napi szinten egészségesnek érezhetitek magatokat, minél hamarabb.

Könyvmoly

Előzmény: Zedka (60)
mamicska Creative Commons License 2004.05.29 0 0 65
Csak mint cukorbeteg mondom,sajnos butaságot írtál!A gyomornak és nedveinek milyen más funkciója van,mint az emésztés?A szervezeten belül hová tudna besegíteni...gondolkodjunk!!!

Magas cukorértékeknél sem hagyható el a szénhidrátbevitel,persze erős megszorítással!Spenótból még így is degeszre ehetném magam!

Az emberi szervezet tökéletesre van "megcsinálva".Mindennek van funkciója,minden szervednek van rendeltetése és addig,amíg valamilyen hiba nem támad,tökéletesen működik.
A gyomor emészt.Mit csinálnak a gyomorsavak,ha nincs dolguk?Nem unatkoznak,hanem elkezdik a gyomor falát mardosni...nagyon kellemetlen dolog.
Üdv.m.
A topiklakóktól elnézést a kotyogásért és jobbulást Mindenkinek!!!

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.29 0 0 64
Esetleg javasolnám a víz és levegőmentes diétát mellé!
Ilyenkor a szervezetnek nem kell foglalkoznia a vízfelvétellel sem, meg azzal sem, hogy abból a koszos levegőből kivonja az oxigént.
Tuti gyógyulás!

(beszéld meg egy dokival azt a sületlenséget amit leírtál! :( )

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 63
Sziasztok!

Esetleg próbálkozott valamelyikőtök böjttel? Amolyan igazi "egy-két hét csak vízen" típusúra gondolok. Tudom, hogy butaságnak tűnik, de nem az. Mivel lényegében nem kell érte semmit tenni, illetve ártani nem árt, szerintem egy próbát megér, nem? Persze szerintem majdnem mindenre megoldás, mert az emésztés stb. elhagyása miatt végre a szervezet tud foglalkozni magával. A lényeg, hogy csak kb két hetet kell rászánni és ha nem javul, akkor még mindig maradnak a hagyományos kezelések :-) Kérem ne üvöltsétek le a fejem. Csak segíteni szeretnék. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!