Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ez már kulcsos, de volt húzókaros indítású is csak az totálra vágtam amikor két kamion összenyomott.De a sodrófa ebben az ujban is benne van,(ugye bottal nyomtuk az önindítót ha a dowden nem működött) hátha kell valakinek "indításként" egy hátba veregetéshez.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem.van e valakinek tapasztalata erről a hegesztő gépről?Esetleg próbálta e valaki itt a fórumozók közül? Hogy viselkedhet alunál illetve szénacélnál,érdemes lenne e bele fektetni a lówét,kinek mi a wéleménye?
Szerintem jó választás lesz a Pegasus 160 as,a 160 PD-t felejtsd el,nagyon nagy a meghibásodási esély/százalék,20-25%,tetszetős meg digitális de ha nem akarsz egy olyan gépet a műhelyedbe hogy mikor ránézel mindig az jusson az eszedbe hogy fasza de vajon meddig birja,mikor kell visszaküldözgetni gariba javitani akkor kerüld el.
Köszönöm szépen a tippet. Gyakorlatilag ugyanezt próbáltam tegnap, csak koronafúróm nem lévén, lépcsősfúróval próbálkoztam. Azzal nagyon strapás. Holnap veszek egy 32-es koronafúrót :-)
30-as zártszelvény és 32-es cső esetén , a zártszelvény közép vonalán a szükséges hossz + a cső átmérő fele + 1 cm bejelőlöm és 6-os furóval teljesen átfurom a zártszelvényt. A kőrkivágó belső átmérője megegyezik a cső külső átmérőjével, a 6-os furat megvezeti a körkivágót, alaposan befújom vágó spray-jel a kőrkivágót, az adjál neki (de érzéssel) átnyomom teljesen, több oda-vissza emeléssel. A vágás végén óvatosan, mert a leeső részt begyűrheti a kőrkivágó. Ha meg van, akkor lamellás csiszolóval utána igazítom és ez lett az eredmény 5 perc alatt. (remélem érthető amit írtam -:) )